《解析》河北省石家庄市元氏四中2019-2020学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 解析 解析河北省石家庄市元氏四中2019-2020学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析 河北省 石家庄市 元氏 2019 2020 学年 高二下 学期 期末考试 英语试题 WORD
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家英语试题本试题分第卷和第卷两部分,时间120分钟,满分150分第卷第一部分听力(共两节,共20小题每小题1.5分,共计30分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How old is Mary?A. 13 B. 14 C. 15.2. What would the man like to have?A. Tea B. Milk. C. Bread.3. Where does Uncle Wang work
2、?A. In a small farm. B. In a school. C. In a car factory.4. Who is the man?A. Mr. Green. B. Mr. King C. Mr. Read.5. Why is the man going to move to a new house?A. He wants to live in a quiet place.B. The house here is too old.C. He has to drop his shoes on the floor every night.听第6段材料,回答第6、7题。6. Wha
3、t is the woman? A. A manager. B. A clerk. C. A doctor.7. What is Mr. Low asking for? A. The key to his room. . B. Some help. C. A new roommate听第7段材料,回答第8、9题。8. What is the man looking for?A. Somewhere to study. B. Somewhere to stay. C. Somewhere to sing.9. When do the banks close?A. At 6 oclock in t
4、he afternoon. B. At 7:30 evening. C. At 7 oclock in the evening.听第8段材料,回答第1012题。10. What does the man find most difficult in learning English?A. Speaking B. Writing. C. Listening.11. What does the woman advise the man to do about listening?A. Find an English pen friend.B. Listen to the radio and wat
5、ch English programmes.C. Buy a radio and listen to English programmes.12. What should the man do in order to improve his writing?A. Listen to English programmes on the radio every day.B. Find an English pen friend.C. Need a lot of practice.听第9段材料,回答第1316题。13. Where does the conversation take place?A
6、. At the railway station. B. At the post office. C.At the airport.14. Which country will the letter be sent to?A. England. B. Japan. C. Canada.15. How will the letter be sent?A. By airmail. B. By registered mail. C. By express mail.16. What is in the letter?A. A toy. B. A check and photographs. C. A
7、 postcard.听第10段材料,回答第1720题。17 Where does the speaker come from?A. South Africa. B. China. C. Japan.18. How long has the speaker been in Finland?A. The whole winter. B. For two weeks. C. For three weeks.19. What did the speaker go to Finland for?A. To buy clothes. B. To attend a meeting. C. To experi
8、ence the weather.20. What was the speakers biggest problem while preparing for the trip.A Getting the right kind of clothes. B. Getting used to the weather C. Selling warm clothes第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AThe National GalleryDescription:The National
9、 Gallery is the British national art museum built on the north side of Trafalgar Square in London. It houses a diverse collection of more than 2300 examples of European art ranging from 13th-century religious paintings to more modern ones by Renoir and Van Gogh. The older collections of the gallery
10、are reached through the main entrance while the more modern works in the East Wing are most easily reached from Trafalgar Square by a ground floor entrance.Layout:The modern Sainsbury Wing on the western side of the building houses 13th-to15th-century paintings, and artists include Duccio, Uccello,
11、Van Eyck, Lippi, Mantegna, Botticelli and Memling.The main West Wing houses 16th-century paintings, and artists include Leonardo da Vinci, Cranach, Michelangelo, Raphael, Bruegel, Bronzino, Titan and Veronese.The North Wing houses 17th-century paintings, and artists include Caravaggio, Rubens, Pouss
12、in, Van Dyck, Velazquez, Claude and Vermeer.The East Wing houses 18th-to early 20th-century paintings, and artists include Canaletto, Goya, Turner, Constable, Renoir and Van Gogh.Opening Hours:The Gallery is open every day from 10 am to 6 pm (Fridays 10 am to 9 pm) and is free, but charges apply to
13、some special exhibitions.Getting There:Nearest underground stations: Charing Cross (2-minute walk), Leicester Square (3-minute walk), Embankment (7-minute walk), and Piccadilly Circus (8-minute walk).1. In which centurys collection can you see religious paintings?A. The 20thB. The 17thC. The 18thD.
14、The 13th2. Where are Leonardo da Vincis works shown?A. In the East Wing.B. In the main West Wing.C. In the Sainsbury Wing.D. In the North Wing.3. Which underground station is closest to the National Gallery?A. Charing Cross.B. Leicester Square.C. Embankment.D. Piccadilly Circus.【答案】1. D 2. B 3. A【解析
15、】【分析】本文是一篇说明文。主要介绍了英国国家美术馆的展品以及这个展馆的布置、开馆的时间等情况。【1题详解】细节理解题。根据第一段中的ranging from 13thcentury religious paintings to.可知人们可以在这里看到13世纪的宗教图画。B、C、D三项中的图画都没有涉及religious这个词。故选A。【2题详解】细节理解题。由第三段中的The main West Wing houses 16thcentury paintings,and artists include Leonardo da Vinci.可知,达芬奇的作品可以在the main West W
16、ing中看到,因此选B。其他几个地方都没有展出达芬奇的画。故选B。【3题详解】细节理解题。根据最后一段中的Nearest underground stations:Charing Cross(2minute walk).可知,Charing Cross离国家美术馆只有步行2分钟的路程,其他几个地方离国家美术馆的距离都比Charing Cross远。故选D。【点睛】细节理解题解题思路与应试技巧 细节题是针对文中某个细节、某句话或某部分具体内容设置问题,正确答案的根据一定可以在原文中找到,即原文的改写往往成为正确选项。通常细节题的正确选项有以下特征:1、对原文句子中的关键词进行替换。把原文中的一些
17、词换成意义相近的词,成为正确选项。2、词性或者语态的变化。把原文中的一些词变换一下词性,或者改变原文句子的语态,给考生制造障碍。3、语言简化。把原文中的复杂语言现象进行简化,成为正确答案。4、正话反说。把原文中的意思反过来表达而成为正确选项(适用于寻找错误选项的题目)。干扰项也是以文章中的某个细节设题,若不仔细辨别,很容易把它当成正确选项。干扰项有以下特征:1、将原文内容扩大或缩小。把原文中的限定词去掉或替换,使该选项看似正确,实际上却是错误选项。2、把未然当已然。改变文中某句话的时态,如把将来时变成现在时,把未发生的事情当成已发生的事情。3、无中生有。即选项内容是根据主观想象或推测得出的结论
18、,而文中并未涉及。4、偷换概念。把原来做该事“张三”换成“李四”,所述细节确实与原文一致,一不小心就会误选。5、文不对题。这类题最不容易辨别,选项中的描述与原文完全一致,确属原文中的一个细节,这时要回到题干,看该选项是否能回答题干所提的问题。BBenjamin West, the father of American painting, showed his talent for art when he was only six years of age. But he did not know about brushes before a visitor told him he needed
19、 one. In those days, a brush was made from camels hair. There were no camels nearby. Benjamin decided that cat hair would work instead. He cut some fur from the family cat to make a brush.The brush did not last long. Soon Benjamin needed more fur. Before long, the cat began to look ragged(蓬乱). His f
20、ather said that the cat must be sick. Benjamin was forced to admit what he had been doing.The cats lot was about to improve. That year, one of Benjamins cousins, Mr. Pennington, came to visit. He was impressed with Benjamins drawings. When he went home, he sent Benjamin a box of paint and some brush
21、es. He also sent six engravings(版画) by an artist. These were the first pictures and first real paint and brushes Benjamin had ever seen. In 1747, when Benjamin was nine years old, Mr. Pennington returned for another visit. He was amazed at what Benjamin had done with his gift. He asked Benjamins par
22、ents if he might take the boy to Philadelphia for a visit.In the city, Mr. Pennington gave Benjamin materials for creating oil paintings. The boy began a landscape(风景) painting. William Williams, a well-known painter, came to see him work. Williams was impressed with Benjamin and gave him two classi
23、c books on painting to take home. The books were long and dull. Benjamin could read only a little, having been a poor student. But he later said,Those two books were my companions by day, and under my pillow at night.While it is likely that he understood very little of the books, they were his intro
24、duction to classical paintings. The nine-year-old boy decided then that he would be an artist.4. What is the text mainly about?A. Benjamins visit to Philadelphia.B. Williams influence on Benjamin.C. The beginning of Benjamins life as an artist.D. The friendship between Benjamin and Pennington.5. Wha
25、t does the underlined sentence in paragraph 3 suggest?A. The cat would be closely watched.B. The cat would get some medical care.C. Benjamin would leave his home shortly.D. Benjamin would have real brushes soon.6. What did Pennington do to help Benjamin develop his talent?A. He took him to see paint
26、ing exhibitions.B. He provided him with painting materials.C. He sent him to a school in Philadelphia.D. He taught him how to make engravings.7. Williams two books helped Benjamin to _.A. master the use of paintsB appreciate landscape paintingsC. get to know other paintersD. make up his mind to be a
27、 painter【答案】4. C 5. D 6. B 7. D【解析】试题分析:本文属于记叙文,主要讲了美国绘画之父Benjamin在决定要成为一名画家之前的经历。【4题详解】C 中心思想题,文章主要介绍了美国绘画之父Benjamin在决定成为一名画家之前的生活经历,故选C.【5题详解】推理判断题,此句是第三段的首句,所以可根据第三段的大意来推断这句话想要告诉我们什么,这段主要讲了Benjamin的一个表哥由于被Benjamin的绘画才能所打动,所以就送给他一些颜料和一些真正的画笔,所以划线句“猫的境地将要得到改善”是表明Benjamin很快有了真正的画笔,所以不用剪猫的毛来做画笔了,故选D.
28、【6题详解】B细节理解题,根据最后一段“Mr. Pennington gave Benjamin materials for creating oil paintings”, 可知Pennington为了帮助Benjamin培养绘画天赋,给他提供了一些绘画材料,故选B.【7题详解】D细节理解题,根据最后一段“While it is likely that he understood very little of the books, they were his introduction to classical paintings. The nine-year-old boy decided
29、then that he would be an artist, 可知:这两本书帮助Benjamin坚定了自己成为一名画家的决心,故选D.【名师点睛】 本文后两个小题考查了细节题。在完成细节题时,要特别注意排除干扰项。如小题23中的D项“He taught him how to make engravings”属于“偷梁换柱”类干扰项,根据第三段第五句“He also sent six engravings by an artist”可知“这些版画是Pennington送给Benjamin的”,并非是Pennington教Benjamin如何画版画,说明D项明显错误。干扰项的设置方法通常有以下
30、几种方式:1.张冠李戴。命题者把文章作者的观点与他人的观点混淆起来,题干问的是作者的观点,选项中出现的却是他人的观点;或者题干问的是他人的观点,却把作者的观点放到选项中去。2.偷梁换柱。干扰项用了与原文相似的句型结构和大部分相似的词汇,却在不易引人注意的地方换了几个词汇,造成句意的改变。3.无中生有。干扰项往往是生活的基本常识和普遍接受的观点,但在原文中并无相关的信息支持点,这种选项的设置往往与问题的设问毫不相干。4.以偏概全。考生在做猜测文章中心思想、给文章添加标题或判断推理题时,往往会犯以偏概全的错误。产生这类错误的原因是考生受思维定势的影响或考虑不周,以局部代替整体。其具体表现为合理关联
31、与不合理关联、准确概括与不准确概括之间的错位。不合理关联就是表层理解与深层理解相混淆。表层理解是对文章中客观事实的感知和记忆,往往是文章直接表述的结论;深层理解则是对文章中的客观事实进行逻辑推理、总结或概括后得出的结论。不准确概括是指不能准确地按题目要求概括或提取文中的表层或深层信息。考点:考查记叙文阅读CEmergencies(紧急情况)dont happen very often. But when they do,you want to get help first. No one wants to spend time looking up the phone numbers. In
32、1968, the Untied States government wanted one number that people could call for emergencies. They decided that 911 was easy to remember and people could dial it quickly. The very first 911 call was made on February 16,1968 in Alabama. Today, 911 is used for emergencies in most parts of the United St
33、ates and many parts of Canada. Other countries may use other numbers. In Great Britain,its 959. If youre not sure which emergency number is used in your area,check your phone book. When to call Never call 911 as a joke or just to see what might happen. The only time you should call 911 is if a perso
34、n is badly hurt or in danger right now!When in an emergency callWhen you dial the 911 operator(接线员),its always OK to give out your information. Speak slowly and clearly when you explain whats happening. What happened?Where are you?Who needs help?Dont hang up(挂断)!If you have to call 911,do not hang u
35、p until the operator tells you its OK to do so,That way,you can be sure that the operator has all the information to offer help fast. A dog named Faith dialed 911 when her owner who was in a wheelchair fell and needed help. She had been taught to use a speed-dial(快递拨号)function.8. The emergency numbe
36、r 911 was first used in_in the USA.A. 1958B. 1968C. 1978D. 19999. Why was 911 chose to be the emergency call?A. Because other countries also used the number.B. Because it was suggested by the phone company.C. Because it was simple and easy to remember and dial.D. Because it was also used in many par
37、ts of Canada.10. People cant call 911 when_.A. a bus hits a boy badlyB. a girl feels boredC. an old lady falls off the stairs, unable to stand upD. some people cant get out of a burning building11. Which is the right thing to do?A. Wait for the operators words to end the call.B. Tell the operator wh
38、at happened and hang up.C. Test if your phone can get through to 911.D. Tell the operator everything as quickly as possible.【答案】8. B 9. C 10. B 11. A【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了紧急电话911的相关知识以及拨打911需要注意的一些事项。【8题详解】细节理解题。根据第二段中“The very first 911 call was made on February 16,1968 in Alabama.”可知,第一个911报警电话是1968年
39、2月16日在阿拉巴马州拨打的。由此可知,1968年,美国第一次使用紧急号码911。故选B。【9题详解】细节理解题。根据第二段中“They decided that 911 was easy to remember and people could dial it quickly.”可知,他们认为911很容易记住,人们可以快速拨打。由此可知,选择911作为紧急呼叫因为它简单,容易记忆和拨号。故选C。【10题详解】推理判断题。根据When to call部分中“The only time you should call 911 is if a person is badly hurt or in
40、danger right now!”可知,你唯一应该拨打911的时候是如果有人严重受伤或正处于危险之中!由此可知,B选项“当女孩感到无聊时”不能拨打911。故选B。【11题详解】细节理解题。根据倒数第二段“If you have to call 911,do not hang up until the operator tells you its OK to do so. That way, you can be sure that the operator has all the information to offer help fast.”可知,如果你必须拨打911,不要挂断,直到接线员
41、告诉你可以这样做。这样你可以确保接线员有快速提供帮助的所有信息。由此可知,A选项“等待接线员说结束通话”是正确的做法。故选A。DI arrived at my mothers home for our Saturday family dinner. The smells of food flew over from the kitchen. Mother was pulling out quilt after quilt from the boxes proudly showing me their beauties. I knew they were all made herself. Sh
42、e was preparing for a quilt show on TV. When we began to fold and put them back into the boxes, I noticed something at the bottom of one box. I pulled it out. “Whats this?”I asked. “Oh?”Mom said,“Thats Mamas quilt. ” I spread the quilt. It looked as if a group of school children had made the pieces
43、together. “Grandmother made this?”I asked in surprise. My grandmother was a master at making quilts. This certainly didnt look like any of the quilts she had made. “Yes, right before she died. I brought it home with me last year and made some changes,” Mom said,“Im still working on it. See,this is w
44、hat Ive done so far. ”I looked at it more closely. She had made a line straight(直的)At the center of the quilt, she had stitched a piece of cloth with these words:“ My mother made many quilts. She didnt get all lines straight. But I think this is beautiful. I want to see it finished. Her last quilt.
45、” “Oh,this is so nice,Mom. ”I said. I was sure now that by completing my grandmothers quilt, my mother was honoring her own mother. I realized that I held in my hands a family treasure. It started with the loving hands of one woman,and continued with the loving hands of another.12. When the writer g
46、ot home,his mother_.A. was cooking dinnerB. was preparing for a quilt showC. was watching TVD. was changing her mamas quilt13. How did the writers mother deal with her mamas last quilt?A. She took it to a TV show.B. She brought it home and made some changes.C. She gave it to her daughter as a family
47、 treasure.D. She made some changes with a group of children.14. From this passage we know the writers grandmother_.A. was highly thought of by her daughterB. wasnt good at making quiltsC. was dead many years agoD. lived with the writer before she died15. Which of the following is TRUE according to t
48、he passage?A. The writer wanted to know what their family treasure was.B. The writers mother wanted to learn how to make a beautiful quilt.C. The writers mother wanted to honor her own mama by finishing the quilt.D. The writers mother wanted to take her mamas quilts to the show.【答案】12. B 13. B 14. A
49、 15. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。围绕奶奶的被子展开叙述,作者的母亲想通过整理被子来纪念她自己的妈妈。【详解】1.细节理解题。根据第一段中“I arrived at my mothers home for our Saturday family dinner. The smells of food flew over from the kitchen. Mother was pulling out quilt after quilt from the boxes proudly showing me their beauties. I knew they were all made
50、herself. She was preparing for a quilt show on TV.”( 我来到我母亲家,参加我们周六的家庭聚餐。食物的味道从厨房飘了过来。母亲从盒子里一床一床地拿出被子,骄傲地向我展示它们的美丽。我知道它们都是妈妈自己做的。她在为电视上的一个被子节目做准备。)据此可知,当作者到妈妈家时,他的妈妈正在准备一个被子展示。故选B。2.细节理解题。结合文章中“ I brought it home with me last year and made some changes”(我去年把它带回家,做了一些改动)可知,妈妈把奶奶的被子带回家并做了一些改动。故选B。3.细节
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-560391.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
