《解析》湖南省衡阳市八中2015届高三第六次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 解析 解析湖南省衡阳市八中2015届高三第六次月考英语试题 WORD版含解析 湖南省 衡阳市 2015 届高三 第六 月考 英语试题 WORD
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家【来.源:全,品中&高*考*网】衡阳市八中2015届高三第六次月考试题英 语命题人:张 军 刘小青 审题人:张兰芬时量:120分钟 满分:150分【试卷综述】本套试卷试题遵循考试大纲要求,体现了新课程理念。单项选择题基本涵盖了主要的语法项目,如非谓语动词、定语从句、名词性从句、情态动词和虚拟语气、强调句型等。阅读理解文章体裁多样,其话题贴近生活。题型难度中等偏上,具体考查项目有细节理解题、推理判断题、主旨大意题和词义猜测题。写作只提供了大致的写作方向,具体写作内容仍然需要考生自己组织和发挥。总体而言,本套试卷选题、选材符合学生学习实际,贴近学生学习生活环境。考生
2、注意:本试卷分为四个部分,包括听力、语言知识运用、阅读理解和书面表达。考试结束后,将答卷收回。PART ONE LISTENING COMPREHENSIONSECTION A (22.5 marks)Directions: In this section, you will hear six conversations between two speakers. For each conversation, there are several questions and each question is followed by three choices marked A, B and C.
3、 Listen carefully and then choose the best answer for each question.You will hear each conversation twice.Conversation 11. What did the woman do first after work?AShe did some shopping.BShe cooked supper.CShe visited her aunt.2. Why didnt the woman think the lecture was useful for her?AHe children h
4、ave grown up. BShe isnt married. C. She has no parentsConversation 23. When will the woman take the written test?AIn five days. B. In two weeks. C. In two months.4. What does the man think of the book?A. Difficult. B. Useful. C. Interesting.Conversation 35. Why is the man there?AHe is giving lessons
5、 to interviewees.BHe is giving tips to the interviewees.CHe is having the interview class.6. What does the man think matters most in an interview?A. Appearance. B. Language. C. Honesty.Conversation 47. Why does the man feel lucky?A. He got a well-paid job. B. He can live in a quiet place.C. He can w
6、ork in a factory.8. How did the man sleep last night?A. He slept soundly. B. He was awake all night. C. He was too excited to sleep well.9. What do we know about the woman?A. She doesnt like birds. B. She got up at two this morning. C. She hasnt adapted to the silence.Conversation 510. When did the
7、man get two offers below the asking price?A. Today. B. Yesterday. C. The day before yesterday.11. How should the buyers pay, according to the man?A. By credit card. B. By check. C. In cash.12. What is the womans asking price?A. 28,000 dollars. B. 23,000 dollars. C. 18,000 dollars.Conversation 613. W
8、hen did the man get married?A. Five years ago. B. Ten years ago. C. Fifteen years ago.14. Where is the man living now?A. In Sydney. B. In San Jose. C. In New York.15. Why are the mans parents moving in the fall?A. They want to be closer to their family.B. They miss the East Coast very much.C. They a
9、re not happy in their present house.SECTION B (7.5 marks)Directions: In this section, you will hear a short passage. Listen carefully and then fill in the numbered blanks with the information you have heard. Fill in each blank with NO MORE THAN THREE WORDS. You will hear the short passage TWICE.Frie
10、ndship can make us 16_.Advice on how to make friendsv A friend should be easy to get along with.v Friends should have something 17 _.v Help each other.v 18._ each other.v Whenever a(n) 19_ happens, make up with your friends soon.Friendship is one of lifes greatest 20 _.PART TWO LANGUAGE KNOWLEDGE SE
11、CTION A (15 marks) Directions: Beneath each of the following sentences there are four choices marked A,B ,C and D. Choose the one answer that best completes the sentence.【题文】21.-What do you think of the furniture on exhibition? - Well, great! But I dont think much of _ you bought. A. the one B. itC.
12、 that D. which 【答案】【知识点】A2 代词【答案解析】C。解析:此处使用that替代上文不可数名词furniture,其后为定语从句,省略了作宾语的关系代词which或that。【题文】22. The young man, who by then _ admission to Peking University, determined to do some part-time jobs to gain more practical skills.A. gained B. was gaining C. has gained D. had gained【答案】【知识点】A11 动词
13、的时态与语态【答案解析】D。解析:从句中的by then和decided to do可以判断空格处的动作发生在decided to do之前故此处用过去完成时。句意:到那时已经获得北京大学录取通知书的年轻人,决定做兼职工作来获得更多的实用的经验。【题文】23. -We need a person very much to think up a creative idea. - _ the new manager have a try?A. Shall B. Must C. Should D. Need【答案】【知识点】A10 情态动词与虚拟语气【答案解析】A。解析:shall用于第一、三人称疑
14、问句中表示说话人征求对方意见或向对方请示如:Shall he have a try?他可以试一下吗?句意:-我们非常需要一个人有创造性的思维。-新经理可以试一下吗?【题文】24. The horse covered the distance in six days_the trains 28 hours.Acomparing with Bbeing compared withCto compared with Dcompared with【答案】【知识点】A9 非谓语动词【答案解析】D。解析: cover行走(一段路程);compare与其逻辑主语是被动关系,故用compared with句意
15、:马走这一段要用6小时,与之相比火车要用28天。【题文】25. Why does the river smell terrible Because large quantities of water_Ahave polluted Bis being pollutedChas been polluted Dhave been polluted【答案】【知识点】A11 动词的时态与语态【答案解析】D。解析:“河流被污染”应该用被动语态,故排除A选项。“河水被污染”已经造成后果,故用现在完成时,所以排除B选项。large quantities of water中是large quantities作主
16、语,故谓语动词用复数形式。选项D正确。句意:这条河的河水为什么发臭啊?因为大量的河水被污染了。【题文】26. The human body consists of organs, each _a definite job to do. A. have B. to have C. has D. having【答案】【知识点】A9 非谓语动词【答案解析】D。解析:独立主格结构是由名词+其它成分构成,不是句子,但是作用相当于句子。本题两部分之间没有连词,说明后半部分不是句子,而是短语。排除AC。Each与have构成主动关系,故使用现在分词的形式。each having a definite job
17、 to do=and each has a definite job to do.故D 正确。【题文】27. _, as long as Im with nature, I dont care.A. However tough the journey isB. Whatever tough the journey isC. However the journey is tough D. Whatever the journey is tough 【答案】【知识点】A14 状语从句【答案解析】A。解析:句意,不管旅行多么艰难,只要我能亲近大自然,我就不在乎。这是由however 引导的让步状语从
18、句,语序是:however +形容词或副词+主语+谓语=No matter how +形容词或副词+主语+谓语。【典型总结】在as, however, whatever引导的让步状语从句中,都有adj.的提前,但是提前的位置是不一样的,只有牢记正确形式,做题才会得心应手。adj.+ as + 句子;however + adj. + 句子;whatever + (a/an)+ adj.+ n. + 句子(特别注意主语前有名词)。【题文】28. News got around quickly_ a gunman went on a shooting rampage at a movie theat
19、re in Aurora, Colorado.A. which Bwhat Cthat Dwhen【答案】【知识点】A13 名词性从句【答案解析】C。解析:句意:消息很快传开了,一名持枪歹徒在Colorado的Aurora的一家电影院的一家电影院里继续实施枪击。此句式同位语从句。【题文】29. Its reported that women with demanding jobs are almost _ to suffer a heart attack.A. as likely twice B. likely twice asC. twice as likely D. twice likel
20、y as 【答案】【知识点】A4 形容词【答案解析】C。解析:考察倍数的表达。一般原则是倍数+as+形容词/副词+as/to.【题文】30. -I telephoned him twice and I couldnt get through to him. - The line might have been out of order, _?Adont you Bwas itCdo youDhadnt it 【答案】【知识点】A16特殊句式【答案解析】B。解析:考查反意问句,might have done表示对过去情况的推测。表推测的情态动词的反意疑问句看有没有过去时间,因为第一句话中是过去时
21、,所以反意问句也是过去时。故选B。句意:-我给他打了两次电话都打不通。-线路有可能出了问题,是吗?【题文】31. Little Daniel is watering the flowers! Why? Well, Im not feeling very well todayotherwise, I _ it myself. Adid Bwould do Chad done Dwould have done 【答案】【知识点】A10 情态动词与虚拟语气【答案解析】B。解析:根据句意:小丹妮儿正在浇花!为什么?我今天身体不舒服。要不然,我会自己做的。根据句子语境可知考察对现在的虚拟,说明是与现在事
22、实相反,用“情态动词+动词原形”,故B正确。【题文】32. As a mother of two young boys, she knows the difficulties of keeping kids _.A. to entertain B. entertaining C. entertained D. entertain【答案】【知识点】A9 非谓语动词【答案解析】C。解析:keepsbadj使某人保持某种状态,形容词作宾语补足语。entertained 和 entertaining都是形容词,修饰人用-ed。句意:作为两个小男孩的母亲,她懂得让孩子快乐的艰辛。【题文】33. Its
23、much easier to make friends _you have similar interests.Aunless Bwhen Ceven though Dso that 【答案】【知识点】A6 连词与介词【答案解析】B。解析:unless, 除非, 如果不;when既然, 考虑到,当时;even though即使,虽然;so that以便,所以。句意:考虑到你们有相似的爱好,那成为朋友就更容易了。【题文】34. _ is announced in todays newspaper, we have launched another man-made satellite. A.Th
24、at B.Which C. As D. What【答案】【知识点】A15 定语从句【答案解析】C。解析:句中有逗号,考察非限定性定语从句,which只能放在主句后,as可以放在句首、句末。句意:正如今天报纸上说的,我国又发射了一颗人造卫星。【题文】35. Absent for the traffic accident, I have always doubted he announced at the meeting.A. what was it that B. that it was what C. what it was that D. that was it what【答案】【知识点】A
25、16特殊句式【答案解析】C。解析:考察特殊疑问句的强调句型:特殊疑问词+ is/was it +that。Doubted后面的句子是个宾语从句,要用陈述语序。【典型总结】殊疑问句的强调句型:特殊疑问词+ is/was it +that【题文】SECTION B (18 marks)Directions: For each blank in the following passage there are four words or phrases marked A. B. C. and D. Fill in each blank with the word or phrase that best
26、 fits the context. Recalling my freshman year and first year of drama group, I remember the people I met, and how I soon felt like they all were family. One I greatly36was Christy Hauser, mainly because of her unbelievable ambition to help people. At Christmas I participated in a present-wrapping pa
27、rty for children who would otherwise not have gifts. Christy37this and was so persuasive in motivating other students. She was only 15, but found time to help others, earn outstanding38and manage the make-up department for our drama group. The next year I was shocked to hear through Christys efforts
28、, the drama department was going to try to39$90, 000 for a former schoolmate named Robin who was suffering from cystic fibrosis(囊肿性纤维化). The most40part of her decision to help Robin was that Christy had41met her! At our first drama meeting Christy gave everyone a piece of paper and asked us to write
29、 to talk-show host Rosie to try to gain her42; Christy received over 100 letters, but that wasnt43. She told us we needed to keep writing. Christy put all the letters in envelopes, stamped them, and made sure they were sent. Then one cold evening late in October, I gave one of my closest drama frien
30、ds, Emily, a44to see if she wanted to do something. I was surprised when she answered the phone crying. She45that Christy Hauser had died in a car accident that evening. I had left rehearsal(排练)too early to hear about the46. With the phone still to my ear, I stood still as I remembered all the mirac
31、ulous47she had organized. The next morning I looked into those eyes around me and was comforted by the fact that despite losing a great person, Christys heart was too strong to ever truly stop giving. 36. A. hatedB. neededC. respectedD. thanked37. A. approvedB. recognizedC. disturbedD. organized38.
32、A. lifeB. classC. gradesD. money39. A. provideB. raiseC. payD. arrange40. A. amazingB. interestingC. entertainingD. fascinating41. A. seldomB. oftenC. everD. never42. A. praiseB. shareC. heartD. support43. A. enoughB. extraC. averageD. sincere44. A. giftB. warnC. callD. suggestion45. A. admittedB. e
33、xplainedC. arguedD. added46. A. accidentB. showC. stayD. operation47. A. tripsB. eventsC. adventuresD. Meetings【答案】【知识点】O1完形填空【文章综述】文章讲述了作者在话剧社时认识的一个15岁女孩Christy Hauser,她总是乐于帮助他人,通过自己的行动也感染了话剧社的人。【答案解析】36.C 根据后面的 mainly because of her unbelievable ambition 可知“我”对她非常尊敬(respected)37.D Christy 组织了(orga
34、nized)这次派对,而且在激励其他学生方面很有说服力。38.C 前面的关键词 only 与后面的内容有转折关系。39.B 由于 Christy 的努力,表演系要为患囊肿纤维变性的前校友筹集(raise)9 万美元。40.A the most amazing 与本段句首中的 shocked 相对应。41.D 帮一个从未(never)谋面的校友是最令人惊讶地事。42.D 写信给脱口秀主持人 Rosie 以试图得到她的支持(support) 。43.A 根据 She told us we needed to keep writing 可知 100 封信还不够(enough)44.C 根据下面的 p
35、hone 可知是打电话(call)给 Emily。45.B Emily 解释了她哭的原因。44.A 排练时“我”离开的太早而没有听说这次车祸。45.B “我”站在那不动,因为“我”想起所有她组织过不平凡的事情(events)。【题文】SECTION C (12 marks) Directions: Complete the following passage by filling in each blank with one word that best fits the context. China has ordered a ban on advertisements during tel
36、evision drama programs. An ad will not be allowed to run in the middle of a program running 45 minutes in length, beginning on January 1st. The authorities say 48._ ban is important for the growth of culture. Television stations say this will cause 49._ a loss in revenue(收入). Most audience feel glad
37、 50._ finally such a policy has been carried out 51._ some still doubt whether this is an effective policy or not. Simply banning TV stations from broadcasting inserted advertisements is no use. Even if SARFT completely banned domestic TV stations from broadcasting advertisements, they could still i
38、mplant(植入)advertisements 52._ TV shows. Why can China not learn some lessons from western TV channels such as NHK and BBC? They are public channels 53._ any advertisements. But they charge their viewers. In China, TV viewers only need to pay cable television fees, 54._ are rather low. And TV station
39、s make profits through broadcasting advertisements. If we can learn some lessons from western countries, 55._ will be rather helpful to the final solution of the conflict between audience and TV stations.【答案】【知识点】O2完型填空II【答案解析】48 the/ this 第二次提到特指49 them 主语Television stations,做动词say的宾语,故用宾格them。50 t
40、hat 部分感情的状态形容词(如sorry,glad,pleased等)有时可接一个that引导的从句表示原因,作状语从句.51 but/ while 上面说绝大部分观众很高兴,这里说还有人对此质疑,转折关系。52 into implantinto 在.中植入53. without 结合上下文,中国的电台有广告植入,像NHK 和 BBC的电台就没有广告。54 which 非限定性定语从句55 it is /will be +形容词.PART THREE: READING COMPREHENSION (30 points)Directions: Read the following three
41、passages. Each passage is followed by several questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B,C and D. Choose the one that fits best according to the information given in the passage.【题文】A One day while shopping in a small town in southern California, it was m
42、y misfortune to be approached by a clerk whose personality conflicted with mine. He seemed most unfriendly and not at all concerned about my intended purchase. I bought nothing, and marched angrily out of the store. My hostility toward that clerk increased with each step. On the outside, standing by
43、 the road, was a dark-skinned young man in his early twenties. His expressive brown eyes met and held mine, and in the next instant a beautiful, dazzling smile covered his face. I gave way immediately. The magnetic power of that smile dissolved all bitterness within me, and I found the muscles in my
44、 own face happily responding.“Beautiful day, isnt it?” I remarked in passing. Then, I turned back. “I really owe you a debt of gratitude,” I said softly. His smile deepened, but he made no attempt to answer. A Mexican woman and two men were standing nearby. The woman stepped forward and eyed me inqu
45、iringly. “Sir, but he doesnt speak English,” she volunteered. “You want I should tell him something?”At that moment I felt transformed. The young mans smile had made a big person of me.“Yes,” my reply was enthusiastic and sincere, “tell him I said Thank you! ”“Thank you?” The woman seeded slightly p
46、uzzled. I gave her arm a friendly pat as I turned to leave. “Just tell him that,” I insisted. “He will understand; I am sure!”Oh, what a smile can do! Although I have never seen that young man, I shall never forget the lesson he taught me that morning. From that day on, I became smile-conscious, and
47、 I practice the art diligently, anywhere and everywhere, with everybody.56. The author left the store angrily because_.A. his intended purchases were of poor quality. B. theres nothing he wanted in the shopC. the clerk didnt speak English D. the clerk didnt treat him kindly57. The underlined word “h
48、ostility” in the first paragraph probably means _.A. attitudeB. hatredC. ideaD. opinion58. What does the author mean by saying “I found the muscles in my own face happily responding” in Paragraph 2 ?A. He did not want to smile. B. He would thank the young man.C. He smiled back at the young man. D. H
49、e was happy to meet the young man. 59. The passage tell us that we should_. A. help people in trouble B. smile at others C. practice smiling every day D. be generous to strangers60. The author asked the woman to say “Thank you!” to the young man because the young man_.A. taught the author a valuable
50、 lesson B. taught the author how to smileC. had offered help to the author D. was a friendly employee of the shop【答案】【知识点】C7 社会生活类【文章综述】文章谈论了笑有魔力,在人与人的交往中,笑能让我们理解很多东西。【答案解析】56.D。解析:细节理解题 根据文章第一段。He seemed most unfriendly and not at all concerned about my intended purchase可知服务员对他表现并不热情。57.B。解析:词义猜测题
51、根据上文可知,服务员对我不友好,我什么都没买就走出了这家店,我每走一步对店员的敌意就增加一分。58.C。解析:句意猜测题 根据本段最后一句The power of that broad smile dissolved all bitterness within me, and I felt the muscles in my own face happily responding说明他的笑感染了我,我也朝他在笑。59.B。解析:判断推理题 根据文章最后一句From that day on, I became smile-conscious, and I practice the art dil
52、igently anywhere and everywhere, with everybody说明我学会了对别人微笑,60.A。解析:判断推理题 根据文章最后一段的第二句I shall never forget the lesson he taught me that morning. 作者感激他,那天给自己上了一堂珍贵的课,使作者变成了一个在潜意识里爱笑,对人生充满乐观的人。【题文】B Individuality is the particular character, or aggregate (total) of qualities that distinguishes one pers
53、on or thing from others. Many artists late in the last century were in search of a means to express their individuality. Modern dance was one of the ways some of these people sought to free their creative spirit. At the beginning there was no exacting technique, no foundation from which to build. In
54、 later years, trial, error and genius founded the techniques and the principles of the movement. Eventually, innovators (改革者) even drew from what they considered the dread ballet, but first they had to get rid of all that was academic so that the new could be discovered. The beginnings of modern dan
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
