海南省东方市琼西中学2021-2022学年高二上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 海南省东方市琼西中学2021-2022学年高二上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析 海南省 东方市 中学 2021 2022 学年 上学 第一次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021-2022学年度上学期第一次月考高二英语试题第一节(共 5 小题)1. When will Mr. Addison return?A. On Monday afternoon.B. On Thursday night.C. On Friday morning.2. Where does this conversation take place?A. In a hospital. B. In a church. C. In a museum.3. Why does the man bring back the shirt?A. Because he doesnt like the col
2、or.B. Because it is too small.C. Because it is too big.4. What does the woman think of the restaurant prices here?A. Fair. B. Cheap. C. Expensive.5. What will the woman do this evening?A. Pick her dad up at the railway station.B. See her dad off at the railway station.C. Go to another city together
3、with her dad.第二节(共 15 小题)听第 6 段材料,回答第 68 小题。6. What is the womans opinion toward rain on ones birthday?A. Good for ones grandfather.B. It means a lot of money in the future.C. It can be seen as a surprise.7. What is Susan going to do before the party?A. To pick Peter up.B. To go to a concert.C. To p
4、repare for the party.8. What are they mainly talking about?A. Making money. B. The weather. C. A birthday party.听第 7 段材料,回答第 911 小题。9. Where did the conversation probably take place?A. At an office. B. On the phone. C. At a tea house. 10.When would Mr. Robinson call again?A. In about one hour.B. In
5、about half an hour.C. In about one and a half hours.11. Which is TRUE according to this conversation?A. Miss Martins worked together with her boyfriend in the same office.B. Mr. French asked Miss Maggie to bring him a cup of coffee.C. Mr. Frenchs office might be in any country but France.听第 8 段材料,回答
6、第 1214 小题。12. Whats the probable relationship between the two speakers?A. Neighbors. B. Friends. C. Strangers.13. Where does the woman come form?A. Indiana. B. California. C. New York.14. Why did the woman move here?A. Because of the hot weather.B. Because of the cold weather.C. Because of the dry w
7、eather.听第 9 段材料,回答第 1517 小题。15. How many bananas does the mans neighbors eat every day?A. Two. B. Three. C. Four.16. Who eats eggs only to lose weight?A. The mans sister. B. The mans cousin. C. The mans neighbour.17. What does the woman think of a steak diet?A. It damages the teeth.B. It is harmful
8、to the heart.C. It costs too much money.听第 10 段材料,回答第 1820 小题。18. At what time did the accident happen?A. At 5:00 a.m. B. At 11:00 a.m. C. At 5:00 p.m.19. How many students got injured in the accident?A. Ten. B. Eleven. C. Twelve.20. Who is probably the speaker?A. A teacher. B. A policeman. C. A bro
9、adcaster.二 阅读理解 (共40分)AThe city of San Francisco is a wonderful tourist attraction that offers many different things to see and do. The best way for a traveler to get a good look at the city is to take one of the many different tours thereWalk to Tour the CityWhen touring the city by walking, you ar
10、ent going to walk much. Whats more, there are far more benefits. This kind of tour allows you to see as many buildings of the city as possible. A tour of the city on foot usually focuses on a more localized neighborhood level, which can be very interesting in a number of different ways.Hit the Water
11、s of San Francisco BayThe waters of San Francisco Bay have played an important role in the citys development over the last century. Touring San Francisco from the water is completely unique way for you to see this wonderful city.Take a Bus TourIf you want to see a wide variety of attractions from al
12、l over the city, one of the best things you could do is to book a tour through our company that offers services here. A bus tour of San Francisco is one of the most complete ways to experience the cityTour San Francisco From the AirWhile it is one of the most expensive ways to see San Francisco, tou
13、ring the city from the air is one of the most unique and exciting ways to see the city. Seeing the city from high above allows you to get a full view of the city as tour guides point out attractions from high above. If you do decide to tour San Francisco by air, youll be creating memories that you w
14、ont forget forever.We are a travel agency providing high-quality services and discounts. For more information, please click here.1. How should you tour San Francisco in order to appreciate its buildings?A. By air.B. By bus.C. On foot.D. By boat2. What can we learn about the waters of San Francisco B
15、ay?A. They have high-quality sea water.B. They are explored on a localized level.C. They were not in use until the last century.D. They have helped the city to develop.3. Where can we most probably read this text?A. In a magazine.B. In a newspaper.C. On a website.D. On TV.【答案】1. C 2. D 3. C【解析】【分析】本
16、文是一篇应用文,介绍游览旧金山的几个旅游路线。【1题详解】细节理解题。根据第二段中的“A tour of the city on foot usually focuses on a more localized neighborhood level, which can be very interesting in a number of different ways.”可知,步行游览城市通常集中在一个更本地化的社区层面,这在很多方面是非常有趣的,由此可知欣赏旧金山的建筑物的最佳方式是步行,故C项正确。【2题详解】细节理解题。根据第三段中的“The waters of San Francisc
17、o Bay have played an important role in the citys development over the last century.”可知,旧金山湾的水域在城市发展中扮演着重要的角色,故D项正确。【3题详解】推理判断题。根据最后一段中的“For more information, please click here.”可知,点击这里获取更多信息,由此可知这篇文章来自于网站,故C项正确。BI was never very neat, while my roommate Kate was extremely organized. Each of her objec
18、ts had its place, but mine always hid somewhere. She even labeled (贴标签) everything. I always looked for everything. Over time, Kate got neater and I got messier. She would push my dirty clothing over, and I would lay my books on her tidy desk. We both got tired of each other.War broke out one evenin
19、g. Kate came into the room. Soon, I heard her screaming, “Take your shoes away! Why under my bed!” Deafened, I saw my shoes flying at me. I jumped to my feet and started yelling. She yelled back louder.The room was filled with anger. We could not have stayed together for a single minute but for a ph
20、one call. Kate answered it. From her end of the conversation, I could tell right away her grandma was seriously ill. When she hung up, she quickly crawled under her covers, sobbing. Obviously, that was something she should not go through phone. All of a sudden, a warm feeling of sympathy rose up in
21、my heart.Slowly, I collected the pencils, took back the books, made my bed, cleaned the socks and swept the floor, even on her side. I got so into my work that I even didnt notice Kate had sat up. She was watching, her tears dried and her expression one of disbelief. Then, she reached out her hands
22、to grasp mine. I looked up into her eyes. She smiled at me, “Thanks.”Kate and I stayed roommates for the rest of the year. We didnt always agree, but we learned the key to living together: giving in, cleaning up and holding on.4. What made Kate angry one evening?A. She couldnt find her books.B. She
23、heard the author shouting loud.C. She got the news that her grandma was ill.D. She saw the authors shoes beneath her bed.5. The author tidied up the room most probably because _.A. she hated herself for being so messyB. she was asked by Kate to do soC. she was scared by Kates angerD. she wanted to s
24、how her care6. How is Paragraph 1 mainly developed?A. By analyzing causes.B. By describing a process.C. By showing differences.D. By following time order.7. What might be the best title for the story?A. My Friend KateB Hard Work Pays OffC. How to Be OrganizedD. Learning to Be Roommates【答案】4. D 5. D
25、6. C 7. D【解析】【分析】本文是一篇记叙文。作者与室友生活习惯迥异,冲突在所难免。在室友遭遇悲痛之时,作者以实际行动表达自己的同情,从而达成和好。作者从中懂得一个道理:让步、整理房间和坚持是处理室友关系的关键。【4题详解】细节理解题。根据第二段I heard her screaming. “Take your shoes away! Why under my bed!” Deafened, I saw my shoes flying at me.可知,室友生气是因为作者乱丢乱放的鞋子,故选D。【5题详解】推理判断题。根据第四段All of a sudden, a warm feelin
26、g of sympathy rose up in my heart.可知,作者整理房间是出于对室友悲伤的同情而表达自己的关切,故选D。【6题详解】推理判断题。根据第一段Each of her objects had its place, but mine always hid somewhere. She even labeled(贴标签)everything. I always looked for everything. Over time,Kate got neater and I got messier. She would push my dirty clothing over, a
27、nd I would lay my books on her tidy desk. So we both got tired of each other.等内容可知,作者列举了与室友在日常习惯上的种种差异,故选C。【7题详解】主旨大意题。文章最后一段we learned the key to living together: giving in, cleaning up and holding on.可知,作者表达了自己叙述这个故事的意图:就是懂得了与室友相处的关键,故选D。CCulture is one of the most challenging elements of the inte
28、rnational marketplace. This system of learned behavior patterns characteristic of the members of a given society is constantly shaped by a set of dynamic variables: language, religion, values and attitudes, manners and customs, aesthetics, technology, education, and social institutions. To cope with
29、 this system, an international manager needs both factual and interpretive knowledge of culture. To some extent, the factual knowledge can be learned; its interpretation comes only through experience.The most complicated problems in dealing with the cultural environment lie in the fact that one cann
30、ot learn culture one has to live in it. Two schools of thought exist in the business world on how to deal with cultural diversity. One is that business is business the world around, following the model of Pepsi and McDonalds. In some cases, globalization is a fact of life; however, cultural differen
31、ces are still far from converging (会合). The other school proposes that companies must adapt business approaches to individual cultures. Setting up policies and procedures in each country has been compared to an organ transplant; the critical question centers around acceptance or rejection. The major
32、 challenge to the international manager is to make sure that rejection is not a result of cultural myopia (近视) or even blindness.Fortune examined the international performance of a dozen large companies that earn 20 percent or more of their revenue overseas. The internationally successful companies
33、all share an important quality: patience. They have not rushed into situations but rather built their operations carefully by following the most basic business principles. These principles are to know your adversary (对手); know your audience; and know your customer.8. According to the passage, which
34、of the following is TRUE?A. Views differ on how to treat culture in business world.B. All international managers can learn culture.C. Business diversity is not necessary.D Most people do not know foreign culture well.9. According to the author, the model of Pepsi _.A. is different from the model of
35、McDonaldsB. shows the reverse of globalizationC. has converged cultural differencesD. is in line with the theories that business is business the world around10. The two schools of thought _.A. both propose that companies should adapt business approaches to individual culturesB. both advocate that di
36、fferent policies be set up in different countriesC. both admit the existence of cultural diversity in business worldD both A and B11. This article is supposed to be most useful for those _.A. who are interested in researching the topic of cultural diversityB. who have connections to more than one ty
37、pe of cultureC. who want to run business on international scaleD. who want to travel abroad【答案】8. A 9. D 10. C 11. C【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了文化背景对商业运作的影响,文中列举了商界中存在的对于文化多样性的两种观点。【8题详解】细节理解题。根据文章第二段“Two schools of thought exist in the business world on how to deal with cultural diversity. (在如何对待文化多样性的
38、问题上,商界存在两种说法)”可知,在如何对待商业世界中的文化问题上,观点不一。故选A项。【9题详解】细节理解题。根据文章第二段“business is business the world around, following the model of Pepsi and McDonalds (按照百事可乐和麦当劳的模式,商业就是世界各地的商业)”可知,作者认为百事可乐的模式符合商业就是世界各地的商业的理论。故选D项。【10题详解】细节理解题。根据文章第二段“cultural differences are still far from converging (文化差异仍远未融合)”以及“The
39、 other school proposes that companies must adapt business approaches to individual cultures. (另一种观点认为,企业必须使经营方式适应不同的文化)”可推知,商界存在的对于文化多样性的两种观点都承认商界存在文化多样性。故选C项。【11题详解】推理判断题。通读全文,再根据文章第一段“Culture is one of the most challenging elements of the international marketplace. (文化是国际市场中最具挑战性的因素之一)”以及最后一段“Thes
40、e principles are to know your adversary; know your audience; and know your customer. (这些原则是了解你的对手;了解你商品的受众;了解你的客户)”可推知,本文应该对希望在国际范围内开展业务的人最有用。故选C项。DGlenn was born on July 18,1921, in Cambridge and grew up in nearby New Concord, Ohio. He started his flying career as a fighter pilot(飞行员). Later, Glenn
41、 took a dangerous job as a test pilot, flying new planes to see if they were safe.In the late 1950s, a “space race” began between the U. S. and the Soviet Union. Both countries wanted to be the first to send a human into space, including to the moon. In 1961, a Russian astronaut, Yuri Gagarin, orbit
42、ed Earth. But the space race was not over yet. Glenns chance to go into space came on February 20, 1962. By that time, another American, Alan B. Shepard, had flown in space, but he had not orbited Earth. Glenns flight was aired live on television and radio. Americans everywhere stopped to watch.Glen
43、ns Friendship 7 capsule circled the planet three times. A faulty equipment led Glenn to believe the capsule might burn up on its return to Earth, but in the end it splashed down safely in the Atlantic Ocean. He became the first American to orbit Earth in a spaceship.In 1984, Glenn ran for president,
44、 but he did not get enough support and dropped out of the race. Glenn returned to space on October 29, 1998, when he was 77. He spent nine days on the space shuttle Discovery. Glenn went so that scientists could the effects of space travel on older people. He holds the record for being the oldest pe
45、rson in space. Glenn died Thursday, Dec, 8,2016, at the age of 95.Glenn refused to see himself as a hero. He preferred to focus on his work, saying. “If there is one thing Ive learned in my years on this planet, its that the happiest people Ive known are those who devoted themselves to something big
46、ger and more meaningful than merely their own self-interest.”12. What do we know about John Glenn?A. He worked as a fighter pilot in all his lifeB. He succeeded in the race for president in 1984C. He competed with another pilot Alan B in space raceD. He was the first American to circle Earth success
47、fully13. What happened during Glenns return to Earth?A. The capsule opened while circling EarthB. One part of the equipment went wrongC. The capsule was on fire all of a suddenD. The spaceship stopped working halfway14. Why did Glenn return to space in 1998?A. To prove the safety of new space shuttl
48、esB. To get support for his running for presidentC. To test how space travel affected the elderlyD. To become the oldest person in space by orbiting Earth15. What can we learn from Glenns words in the last paragraph?A. Selfish people care for their own interestB. Happy people are likely to succeed e
49、asilyC. He has known most of the successful peopleD. The people who work for others are the happiest【答案】12. D 13. B 14. C 15. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。本文介绍了美国飞行员Glenn,他是第一个坐宇宙飞船绕地球飞行的美国人。他拒绝别人把他当作英雄,他认为为别人工作的人是最幸福的。【12题详解】细节理解题。根据第三段“He became the first American to orbit Earth in a spaceship.”(他成为第一个乘坐宇宙飞船绕
50、地球飞行的美国人)可知John Glenn成为第一个坐宇宙飞船绕地球飞行的美国人。故选D。【13题详解】细节理解题。根据第三段“A faulty equipment led Glenn to believe the capsule might burn up on its return to Earth, but in the end it splashed down safely in the Atlantic Ocean.”(一个故障的设备使Glenn相信太空舱可能会在返回地球时烧毁,但最终它安全溅落在大西洋)可知Glenn返回地球时,设备的一部分出了毛病。故选B。【14题详解】细节理解题
51、。根据第四段“Glenn returned to space on October 29, 1998, when he was 77. He spent nine days on the space shuttle Discovery. Glenn went so that scientists could the effects of space travel on older people.”(Glenn于1998年10月29日重返太空,享年77岁。 他在发现号航天飞机上待了9天。 Glenn去那里是为了让科学家研究太空旅行对老年人的影响。 他保持着太空中年龄最大的人的记录 )可知在199
52、8年Glenn回到太空是为了测试太空旅行对老年人的影响。故选C。【15题详解】推理判断题。根据最后一段“If there is one thing Ive learned in my years on this planet, its that the happiest people Ive known are those who devoted themselves to something bigger and more meaningful than merely their own self-interest.”(如果说这些年我学到了什么的话,那就是我所认识的最幸福的人都投身于更伟大、
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-562198.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
