分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 27

类型江苏省盐城市三校2022-2023学年高二英语下学期期中联考试题(Word版附解析).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:563933
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOCX
  • 页数:27
  • 大小:167.41KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    江苏省 盐城市 2022 2023 学年 英语 学期 期中 联考 试题 Word 解析
    资源描述:

    1、2022-2023学年度高二年级第二学期期中联考英语试题本试卷分试题卷和答题卷两部分。试题卷包括1至10页;答题卷1至2页。满分150分。考试时间120分钟。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man want to do?A. Have a picnic.B. Walk in the woods.C. Dri

    2、ve to the seaside.【答案】C【解析】【原文】W: Its a beautiful day. We should go for a walk in the woods. I bet a lot of people will be having picnics there today.M: There will be too many people there. A drive to the seaside would be better.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why is the man late?A. He got up too lateB. He got

    3、 stuck in work.C. He was delayed by traffic.【答案】C【解析】【原文】W: Where have you been? I have been waiting here for ages.M: I got out of bed early and set off on time but then the bus got stuck in traffic.W: Sounds like youre not to blame.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man want to do with the TV?A. Se

    4、ll it.B. Mend it.C. Throw it away.【答案】B【解析】【原文】M: I need a new plug for the TV. My TV is old but I like it and it still works well.W: I think you should throw it away and buy another, but it is up to you.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where are the speakers probably?A. In a restaurant.B. In a supermarket.C. I

    5、n a caf.【答案】A【解析】【原文】M: This place is a bit expensive, isnt it?W: I know. Look at the price of the wine. It only costs a quarter as much at the supermarket.M: Never mind. Its our anniversary. Order whatever you want. I think Ill have the steak.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】When is Johns flight due?A. At 1:00

    6、 p.m.B. At 3:00 p.m.C. At 5:00 p.m.【答案】C【解析】【原文】M: Maybe I should set off for the airport now. Johns plane will arrive soon. He asked me to collect him in the car.W: You have plenty of time. Its only 3:00 p.m. You have two hours.第二节(共15小题;每小题 1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最

    7、佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What did the woman want to tell the man on the phone?A. A meeting.B. An illness.C. An accident.7. Why did the man fail to answer the phone?A. It was broken.B. It was in the car.C. It was switched off

    8、.【答案】6. A 7. B【解析】【原文】M: Oh, what a surprise to see you! Is there a problem?W: Yes, I think there is. I have been trying to call you all morning but I couldnt get an answer.M: Thats strange. Let me check my phone. I hope it isnt broken.W: There is an important meeting at work this afternoon. I wante

    9、d to let you know about it.M: Ah, when I saw you at the door, I thought someone might be ill or have had an accident.W: No, nothing like that. I just couldnt get you on the phone. Is it switched on?M: Ill have a look. Now I remember I put it in my coat pocket and my coat is in the car! No wonder I c

    10、ouldnt hear you calling.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. How many bedrooms are there in the house?A. One.B. Two.C. Three.9. What is the probable relationship between the speakers?A. Strangers.B. Roommates.C. Neighbors.【答案】8. C 9. A【解析】【原文】M: Is that the Homes Bureau? Could I make an appointment

    11、 to see the house on Wood Avenue? W: Yes, of course.M: I saw it on a website. How many bedrooms does it have?W: Theres one on the first floor and two on the second floor.M: What is the kitchen like?W: Its quite large, and theres a large living room as well, with a bathroom on each floor.M: The price

    12、 is quite high.W: Well, that is the price the owners have asked but you may be able to do a deal with them. The best thing for you to do is go and look at the house and talk to the owners.M: Can I go this afternoon?W: Maybe thats too soon. Would tomorrow morning be OK, say 10:00 a.m.?M: Yes, that wo

    13、uld be fine.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. What does the woman like most?A. Coffee.B. Milk.C. Tea.11. What does the man usually add to his coffee now?A. Milk.B. Nothing.C. Sugar12. What do the speakers agree to do in the end?A. Hold a birthday party.B. Taste some desserts together.C. Invite

    14、their friends to make coffee.【答案】10. C 11. B 12. B【解析】【原文】M: Do you usually add that much sugar to your coffee?W: Well, you know tea is my favorite, though I am trying to like the taste of coffee. I find it is too bitter.M: When I started drinking coffee, I added lots of milk and sugar. As I got old

    15、er, I cut out milk entirely. Now I dont even add sugar. I just drink it black.W: Black coffee? No, thank you. However, coffee ice cream, I would gladly try that.M: Sure, have you tried chocolate ice cream mixed in with coffee? Its heavenly. Even if you dont like coffee that much, I bet you will like

    16、 that.W: Ill try it if youre buying. And I will treat you to green tea ice cream if you want to have a try.M: Deal, lets have a tea time dessert party. Invite a few of your friends, and I will invite some of mine. We will see who has the best taste.W: Well, that doesnt sound sweet.听下面一段较长对话,回答以下小题。【

    17、此处可播放相关音频,请去附件查看】13. What will the man be doing the following week?A. Taking exams.B. Seeing a movie.C. Visiting a friend.14. Who is the womans daughter?A. Jane.B. Alice.C. Judy.15. What will the woman do at once?A. Bake a cake.B. Buy a gift.C. Book a table.16. What are the speakers mainly talking a

    18、bout?A. A meal.B. A celebration.C. A show.【答案】13. A 14. A 15. C 16. B【解析】【原文】W: Its dads 50th birthday on Saturday. Its a big day for him, so perhaps we should do something special.M: You mean a party?W: I thought about that, but maybe that would be hard to organize during the exam time.M: Thats tru

    19、e. I do have three tests next week. Maybe we could take him to the cinema.W: I dont think that would be special enough.M: We could go for a meal to his favorite restaurant all the family.W: Thats the best idea. I think hed like that you, your sister, dad and me. It would be nice.M: Ill call Jane and

    20、 tell her not to make other arrangements.W: Where is she?M: Her friend Alice called and they went over to Judys house.W: That girl spends more time there than she does with usM: Well, well be together as a family on Saturday.W: If we can get a table at the restaurant, that is.M: I dont think it will

    21、 be a problem. Its only Monday. They shouldnt be booked up yet. Give them a call.W: Ill do that right away. Then this afternoon I will go to town and buy dad a present.M: Get him a birthday cake as well.W: No, I think Ill make one myself. It feels nicer when someone has made an effort.听下面一段独白,回答以下小题

    22、。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. What kind of area do Bill and Sally live in?A. A hot area.B. A high area.C. A dry area.18. What do Bill and Sally do?A. They are gardeners.B. They are designers.C. They are builders.19. What is used to protect the delicate plants now?A. Trees.B. Glass houses.C. Fences.20. How

    23、does the speaker describe Bill and Sallys work?A. Successful.B. Unsatisfactory.C. Impossible.【答案】17. B 18. A 19. B 20. A【解析】【原文】M: Hello everyone and welcome to the garden seminar. We all know that plants grow well in warm and sunny places, but we arent all lucky enough to live somewhere like that.

    24、Bill and Sally Jones live in a high, windy area not ideal for gardening but they are also champion vegetable growers. How do they do it? Well, we all know that vegetables need plenty of water not just a few drops or a few pints, but gallons of it. It rains a lot where the Jones family live, so they

    25、have a good water supply. Its also very open, so they get enough sunlight. The real enemy is the wind. They tried different ways of protecting the plants planting trees for shelter and building fences but what they use now for the more delicate plants are glass houses. With several of these they are

    26、 able to grow plants which would not normally survive in their location. By adapting to the conditions in which they live, Bill and Sally have developed a winning way with their crops. And their experience can serve as a lesson for other growers who experience similar difficulties.第二部分 阅读(共两节,满分40分)

    27、第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。Aa1.War of the Worlds by H.G.WellsPublished in 1897, this science fiction has inspired countless novels since then and still continues to fascinate its readers. The unnamed hero is one of the first witnesses of a strange-looking meteorite(陨石)in E

    28、ngland. Not long after,it is apparent that the meteorite is Martian and an invasion is around the corner, What is it like for man, the dominated of earth, to be dominated by a race of aliens?2.The Dune Saga(沙丘)by Frank HerbertPublished from 1965-1985, the Dune Saga contains 6 novels and is widely co

    29、nsidered the greatest epic of science fiction. Instead of sticking to a single character, these novels begin with Paul Atreides, first a son of a noble family and then the emperor of the known universe. The novels follow Pauls descendants(后裔),ending by revealing the fate of his planet, Arrakis, and

    30、the fate of his generations.3.The Space Trilogy by C.S. LewisThis series contains three books that were published from 1938-1945. Lewis explores the nature of humanity by taking the main character, Dr.Elwin Ransom, outside of Earth and to the planets of Mars and Venus.On these planets,the local resi

    31、dents are not corrupted(腐败), but corruption from Earth threatens them. When Ransom returns to Earth in the final book, corruption even greater than when he left awaits him there.4. Fahrenheit 451 by Ray BradburyThe future society in the priceless 1953 novel is made worse by technology. Ray Bradbury

    32、discusses the importance of books by using such a society that burs them. The main character,Guy Montag, is a fireman, someone who burns books and the houses that contain them. The culture obsesses(着迷)with the society of television but doesnt realize the value-and the freedom-that comes with literat

    33、ure.21. Where is Dr.Elwin Ransom originally from?A. Earth.B. Venus.C. Mars.D. Arrakis.22. Which book explores the potential for technology to make humans less free?A. War of the Worlds.B. The Dune Saga.C. The Space Trilogy.D. Fahrenheit 451.23. What do the four books have in common?A. They show an i

    34、maginary world.B. They each have two main characters.C. They explore the nature of humanity.D. They were published in the 20th century.【答案】21. A 22. D 23. A【解析】【分析】这是一篇应用文。文章介绍了四本书,包括它们的作者和主要内容等。【21题详解】细节理解题。根据第三个表格中的“Lewis explores the nature of humanity by taking the main character, Dr.Elwin Ranso

    35、m, outside of Earth and to the planets of Mars and Venus.(刘易斯以主人公埃尔文兰瑟姆博士为主角,探索人类的本质,他来到了地球之外的火星和金星) ”可知,Dr. Elwin Ransom来自地球。故选A。【22题详解】细节理解题。根据最后一个表格中的“The future society in the priceless 1953 novel is made worse by technology. (1953年这部无价小说中的未来社会因技术而变得更糟)”和“The main character,Guy Montag, is a fire

    36、man, someone who burns books and the houses that contain them. The culture obsesses(着迷)with the society of television but doesnt realize the value-and the freedom-that comes with literature.(主角盖伊蒙塔格是一名消防员,他焚烧书籍和存放书籍的房屋。那时的文化沉迷于电视社会,但没有意识到文学带来的价值和自由)”可知,Fahrenheit 451这本书探索了技术让人类变得更加不自由。故选D。【23题详解】细节理

    37、解题。根据第一个表格中的“Published in 1897, this science fiction has inspired countless novels since then and still continues to fascinate its readers. (自1897年出版以来,这部科幻小说激发了无数小说的灵感,至今仍让读者着迷)”,第二个表格中的“Published from 1965-1985, the Dune Saga contains 6 novels and is widely considered the greatest epic of science

    38、fiction.(沙丘传奇出版于1965年至1985年,共有6部小说,被广泛认为是最伟大的科幻史诗)”,第三个表格中的“This series contains three books that were published from 1938-1945.Lewis explores the nature of humanity by taking the main character, Dr.Elwin Ransom, outside of Earth and to the planets of Mars and Venus.(本系列包含1938-1945年出版的三本书。刘易斯以主人公埃尔文

    39、兰瑟姆博士为主角,探索人类的本质,他来到了地球之外的火星和金星)”和最后一个表格中的“The future society in the priceless 1953 novel is made worse by technology. Ray Bradbury discusses the importance of books by using such a society that burs them. (1953年这部无价小说中的未来社会因技术而变得更糟。雷布拉德伯里利用这样一个使书籍饱受摧残的社会来讨论书籍的重要性) ”可知,这四本书的共同特点是:它们都展示了一个想象的世界。故选A。【

    40、点睛】BArchan Chan recalls her first experience working in a Chinese restaurant more than 14 years ago. Employed as an apprentice (学徒) chef, she was one of just two women in the kitchen the others only job was to beat eggs. “She was unbelievably fast at beating eggs. I guess for a woman to survive in a

    41、 traditional Chinese kitchen back then, you had to be the best in something,” she says.Today, Chan leads the kitchen of Ho Lee Fook, one of Hong Kongs most popular restaurants. After spending more than a decade working in fine dining restaurants in Australia and Singapore, she is one of a few female

    42、 chefs who have risen to the top of a high-end Chinese restaurant. Thats an impressive achievement, given how unbelievably challenging it has been for women to show in high-end Chinese kitchens.Female chefs have long been a minority in professional kitchens around the world. But the situation is eve

    43、n severer in Chinese kitchens. Theres no denying the work is physically demanding an empty pot weighs about 2.2 kilograms. In the past, few chefs would risk employing a female trainee into that tough environment.Given all of these barriers, not many women would even consider this male-dominated indu

    44、stry as an attractive career path. Thankfully, there are signs of a shift in mindset the number of female Chinese head chefs has been rising in recent years. “Even if its a kitchen almost full of men, all everyone cares about is food the cooking. They dont care if youre a male or female. Gender shou

    45、ldnt matter,” Chan says.“Yes, there is a physical barrier but I think the mental barrier may be more of a barrier to the increase of women in Chinese kitchens,”Chan adds. “It isnt just about how much you want it but how much hard work youre willing to put into it. There are days when you feel like y

    46、our arms are falling apart and you cant move them anymore, but the next day, youre stronger and may be able to work a heavier work.”24. What can we learn about Archan Chan?A. She got a rapid promotion.B. She does best in beating eggs.C. She is the best female chef in China.D. She made a great achiev

    47、ement in her career.25. Whats a cause of very few female chefs in professional kitchens?A. Kitchen is a tough place for women.B. Women are afraid of physical work.C. Customers care about the gender of the chef.D. Women face both mental and physical barriers.26. Which of the following can best descri

    48、be Archan Chan?A. Strong-willed.B. Open-minded.C. Cool-headed.D. Kind-hearted.27. What would be the best title for the text?A. Female chefs have risen to the top.B. Female chefs have long been a minority.C. Female chefs are proving doubters wrong.D. Female chefs are replacing male chefs gradually.【答

    49、案】24. D 25. D 26. A 27. C【解析】【导语】本文是一篇记叙文。在女性当厨师要面临着身体上和精神上的两重障碍时,陈用自身经历证明了女性也可以当厨师。【24题详解】推理判断题。根据第二段“Today, Chan leads the kitchen of Ho Lee Fook, one of Hong Kongs most popular restaurants. After spending more than a decade working in fine dining restaurants in Australia and Singapore, she is one

    50、 of a few female chefs who have risen to the top of a high-end Chinese restaurant. (如今,陈领导着香港最受欢迎的餐厅之一Ho Lee Fook的厨房。在澳大利亚和新加坡的高级餐厅工作了十多年后,她是少数几位升到高端中餐厅高层的女厨师之一。)”可知,陈在她的事业生涯上取得了傲人成就。故选D。【25题详解】推理判断题。根据最后一段“Yes, there is a physical barrier but I think the mental barrier may be more obstructive (阻碍的)

    51、 to the increase of women in Chinese kitchens,”Chan adds. (“是的,存在着身体障碍,但我认为精神障碍可能对中国厨房中女性人数的增加更具阻碍作用,”陈补充道。)”可知,女性要当厨师,面临着身体上和精神上的两重障碍。故选D。【26题详解】推理判断题。根据最后一段“Chan adds. It isnt just about how much you want it but how much hard work youre willing to put into it. There are days when you feel like you

    52、r arms are falling apart and you cant move them anymore, but the next day, youre stronger and may be able to work a heavier work.(陈补充道。“这不仅仅是你有多想要,而是你愿意付出多少努力。有时候你会觉得手臂要散架了,再也动不了了,但是第二天,你就变得更强壮了,可以做更重的工作了。”)”可知,陈累得手臂要散架了,再也动不了了,但是仍然在坚持。可知她意志坚定。故选A。【27题详解】主旨大意题。根据最后一段“Yes, there is a physical barrier

    53、 but I think the mental barrier may be more obstructive(阻碍的)to the increase of women in Chinese kitchens,”Chan adds. (“是的,存在着身体障碍,但我认为精神障碍可能对中国厨房中女性人数的增加更具阻碍作用,”陈补充道。)”以及第二段“Today, Chan leads the kitchen of Ho Lee Fook, one of Hong Kongs most popular restaurants. After spending more than a decade wo

    54、rking in fine dining restaurants in Australia and Singapore, she is one of a few female chefs who have risen to the top of a high-end Chinese restaurant. (如今,陈领导着香港最受欢迎的餐厅之一Ho Lee Fook的厨房。在澳大利亚和新加坡的高级餐厅工作了十多年后,她是少数几位升到高端中餐厅高层的女厨师之一。)”可知,虽然女性当厨师,面临着重重障碍和怀疑,但是陈本身就是一个很好的例子,证明女性也可以当厨师。故选C。CEver been hun

    55、gry enough to eat a house? Now, you actually could.Food waste is a big problem in Japan and globally. Japan produced around 5.7 million tons of food waste in 2019. The government plans to reduce that by around 2.7 million tons by 2030. Tokyo University researchers Kota Machida and Yuya Sakai have de

    56、veloped a way to transform food waste into cement (水泥) for construction use and more. This is the first-ever process created for making cement entirely from food waste. The researchers say their product is four times as strong as traditional concrete. This particular cement can be used to make thing

    57、s like tea cups or chairs as well. However, theres one additional feature its also eatable.Kota and Yuya are the intelligence behind the formation of Fabula Inc., a company with purposes of reducing food waste, and helping fight global warming. As expected, something this unique took years to develo

    58、p. It took a few attempts to find just the right process. Kota and Yuya created the unique technology while researching possible environment-friendly materials to replace cement-based concrete. Cement production accounts for 8% of the worlds carbon dioxide release.After a few failures, they realized

    59、 they could get the cement to bind (黏合) by adjusting the temperatures. “The most challenging part was that each type of food waste requires different temperatures,” Yuya said. So the researchers had to observe them and respond in time. In the experiments, Kota and Yuya have successfully made cement

    60、using tea leaves, coffee grounds, cabbage and even lunchbox leftovers.Fabula Inc. is currently working to make tea cups and furniture, but Yuya is thinking a little bit bigger. Their product could provide relief in the form of eatable emergency shelters in disaster ones. “For example, if food cannot

    61、 be delivered to the people, they could eat makeshift beds made out of food cement,” he said. To eat the material, a person needs to break it apart and boil it.28. Whats mainly talked about in paragraph 1 and 2?A. The functions of this particular cement.B. The effects of food waste in the whole worl

    62、d.C. The characteristics of the newly made cement.D. The process of transforming food waste to cement.29 Which is one of Kota and Yuyas purposes in making use of food waste?A. To handle global climate change.B. To extend concretes service life.C. To offer Fabula Inc. more cement.D. To warn how serio

    63、us food waste is.30. What made the experiment of making cement out of food waste harder?A. Making sure to make cement tasty.B. Selecting correct food waste timely.C. Getting cement broken apart easily.D. Adjusting the temperatures constantly.31. What does the underlined word “makeshift” in the last

    64、paragraph mean?A. bendable.B. commercial.C. recyclable.D. temporary.【答案】28. C 29. A 30. D 31. D【解析】【导语】这是一篇说明文。文章介绍了一种用粮食垃圾制造的一种新型可以食用的水泥。【28题详解】主旨大意题。根据第二段中“This is the first-ever process created for making cement entirely from food waste. The researchers say their product is four times as strong a

    65、s traditional concrete. This particular cement can be used to make things like tea cups or chairs as well. However, theres one additional feature its also eatable. (这是第一个完全从食物垃圾中制造水泥的过程。研究人员表示,他们的产品的强度是传统混凝土的四倍。这种特殊的水泥也可以用来制作茶杯或椅子之类的东西。然而,它还有一个额外的特点它也是可以吃的。)”可知,这两段主要讨论了新制水泥的特点。故选C项。【29题详解】细节理解题。根据第三

    66、段中“Kota and Yuya are the intelligence behind the formation of Fabula Inc., a company with purposes of reducing food waste, and helping fight global warming. (Kota和Yuya是Fabula公司成立背后的智慧,这家公司的宗旨是减少食物浪费,帮助对抗全球变暖。)”可知,Kota和Yuya利用食物垃圾是为了应对全球气候变化。故选A项。【30题详解】细节理解题。根据第四段中“The most challenging part was that

    67、each type of food waste requires different temperatures. (最具挑战性的部分是每种食物垃圾需要不同的温度。)”可知,需要不断调节温度让从食物垃圾中制造水泥的实验变得更加困难。故选D项。【31题详解】词句猜测题。划线词句前文“Their product could provide relief in the form of eatable emergency shelters in disaster ones. (他们的产品可以在灾难中以可食用的紧急避难所的形式提供救济。)”说明他们的产品可以用作临时紧急避难所,从而推知划线词句“For e

    68、xample, if food cannot be delivered to the people, they could eat makeshift beds made out of food cement. (例如,如果食物不能送到人们手中,他们可以吃用食品水泥做成的makeshift床。)”其中划线词汇意思为“临时的,暂时的”,即:如果赈灾食品不能及时到位,被困人员可以吃食品水泥做成的临时床救急,故选D项。DVirtual reality gamers (VR game) who finished it faster than their fellow gamers also have

    69、higher levels of general intelligence and processing capacity. This was the result of a study conducted by Markus Weinmann from the University of Cologne. The results also indicate that virtual reality games can be useful supplementary (补充) human resource management tools in companies for predicting

    70、 the job performance of an applicant.Several studies have already shown that video games may indicate or even help to develop intellectual and cognitive abilities. As intelligence is one of the most commonly used predictors for job performance, video games could be interesting for the human resource

    71、 management. Although many companies are increasingly using VR technology to recruit (招募) candidates, only few studies have specifically investigated whether and how VR games can be used to draw conclusions about intelligence in this area. The study contributes to bridging the gap between research a

    72、nd practice.Weinmann invited 103 participants to their lab. Under controlled laboratory conditions, they played the commercial VR game “Job Simulator”and completed the short version of the intelligence test BIS-4. The researchers analyses show that an increase of 17% in processing capacity correlate

    73、d with less time spent playing the game (by an average of 3.7 minutes).The results are a scientific novelty, as it has hardly been possible to conduct VR studies with state-of-the-art VR hardware. There are thus few studies that have investigated the correlation between behavior in VR and intelligen

    74、ce, “There are already some companies that use games, so-called serious games, for recruiting. The new results are in line with this specific application of VR games and show that they can be used for recruiting,” said Weinmann.The scientists intend to continue their research on the potential of vid

    75、eo games for practical applications. Among other things, they are investigating how people behave in virtual world.32. What can we learn from Weinmanns study?A. The results are far from satisfactory.B. The participants can play the game freely.C. It aims to develop intellectual ability.D. It helps t

    76、o combine research with practice.33. What is Weinmanns attitude to the result of the study?A. Unclear.B. Intolerant.C. Favorable.D. Doubtful.34. What is the last paragraph mainly about?A. Limitations of the study.B. Possible directions for future study.C. The present situation of the study.D. The ex

    77、planation of the research method.35. Which of the following is the best title for the text?A. VR games can be used in recruitmentB. VR games can indicate intelligence levelC. VR games improve applicants performanceD. VR games have gain popularity in management【答案】32. D 33. C 34. B 35. A【解析】【导语】本文是一篇

    78、说明文。主要介绍的是一项研究发现虚拟现实游戏可以作为人力资源管理的辅助工具,用于对应聘者的工作能力进行测试。【32题详解】细节理解题。根据第二段中的“Although many companies are increasingly using VR technology to recruit(招募) candidates, only few studies have specifically investigated whether and how VR games can be used to draw conclusions about intelligence in this area.

    79、 The study contributes to bridging the gap between research and practice.(尽管许多公司越来越多地使用VR技术来招聘候选人,但只有少数研究专门调查了VR游戏是否以及如何用于得出这一领域的智力结论。这项研究有助于弥合研究与实践之间的空缺。)”可知,该项研究填补了在研究与实践之间的空缺,所以这项研究帮助把研究与实践结合起来。故选D项。【33题详解】推理判断题。根据倒数第二段中的“The new results are in line with this specific application of VR games and

    80、show that they can be used for recruiting,” said Weinmann.(新的结果与VR游戏的具体应用相一致,并表明它们可以用于招聘。”)”可知,Weinmann认为这项研究成果可用于招聘中,所以他对研究结果持赞成态度。故选C项。【34题详解】主旨大意题。根据尾段“The scientists intend to continue their research on the potential of video games for practical applications. Among other things, they are investi

    81、gating how people behave in virtual world.(科学家们打算继续研究电子游戏在实际应用中的潜力。除此之外,他们正在调查人们在虚拟世界中的行为。)”可知,科学家将继续研究电子游戏在实际应用中的潜力以及人们在虚拟世界中的行为,由此可推断,该段主要介绍的是未来研究的方向。故选B项。【35题详解】主旨大意题。根据首段中的“The results also indicate that virtual reality games can be useful supplementary(补充) human resource management tools in com

    82、panies for predicting the job performance of an applicant.(研究结果还表明,虚拟现实游戏可以作为企业人力资源管理的辅助工具,用于预测应聘者的工作表现。)”并结合下文对该研究成果的分析可知,本文主要介绍的为VR虚拟现实游戏可知用于招聘中对应聘人员的工作表现进行测试,所以“VR game可用于招聘”作为文章题目概括了全文内容也体现了文章主题。故选A项。第二节( 每小题 2.5 分,满分 12.5 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Public speaking is the act of

    83、speaking to a large group of people in a highly organized manner._36_The ability to speak confidently in public not only will make you stand out while in college, but also will enable you to play an active role in your workplace in the future.Public speaking often involves two major stages of work.

    84、As for the preparation, you should start with an audience analysis and decide on a speech topic and purpose._37_After you analyze your audience and set a speech objective, you need to gather materials to support your idea._38_After you gather enough materials about the topic, you then need to organi

    85、ze them clearly and logically._39_In a speech, shorter and simpler words and sentences are preferred to long and complex ones so that the listening audience will understand well. Besides, in order to bring emotional responses in the audience, various kinds of rhetorical devices(修辞手法)are often employ

    86、ed to add power to the speech language.To successfully deliver a speech, you need to do a lot of work as well._40_Maybe you also need to prepare some visual(视觉的)aids such as PowerPoint to help your audience understand you well.A. Some people think that public speaking can be trained.B. Knowing the a

    87、rt of public speaking is very important.C. In addition, you should pay attention to the topic of your speech.D. The language of a speech tends to be different from that of writing.E. You can gather these materials from the Internet or your personal experience.F. You need to make effective use of you

    88、r voice to convey your message clearly.G. The more you know about your audience, the better you will prepare the speech.【答案】36. B 37. G 38. E 39. D 40. F【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章主要说明了如何做好演讲以及在演讲时要注意的一些方面。【36题详解】根据上文提示“Public speaking is the act of speaking to a large group of people in a highly organized

    89、manner.”(公开演讲是以高度有组织的方式向一大群人演讲的行为。)可知,指出公共演讲的含义,下文“The ability to speak confidently in public not only will make you stand out while in college, but also will enable you to play an active role in your workplace in the future.”( 在公共场合自信地讲话不仅会让你在大学里脱颖而出,而且会让你在未来的工作中扮演积极的角色。)指出公开演讲的好处,由此可知,空处应该指出要掌握公开演

    90、讲的艺术,B项“Knowing the art of public speaking is very important.”(掌握公共演讲的艺术是非常重要的。)切题。故选B。【37题详解】根据上文提示“Public speaking often involves two major stages of work. As for the preparation, you should start with an audience analysis and decide on a speech topic and purpose.”(公开演讲通常包括两个主要阶段的工作。至于准备,你应该从分析听众开

    91、始,然后决定演讲的主题和目的。),可知,公共演讲前要了解观众。承接上文,G项“The more you know about your audience, the better you will prepare the speech.”(你对听众了解得越多,你的演讲准备得就越好。)切题。故选G。【38题详解】根据上文提示“After you analyze your audience and set a speech objective, you need to gather materials to support your idea.”(在你分析了你的听众并设定了演讲目标之后,你需要收集材

    92、料来支持你的观点。),再根据下文提示“After you gather enough materials about the topic, you then need to organize them clearly and logically.”(在你收集了足够的材料之后,你就需要把它们清晰而有逻辑地组织起来。)可知,空前指出公开演讲前要收集材料,空后指出收集材料之后所做的事,由此可知,空处应该承上启下,指出怎么收集材料,E项“You can gather these materials from the Internet or your personal experience.”(你可以从

    93、网上或你的个人经历中收集这些材料。)切题。故选E。【39题详解】根据下文提示“In a speech, shorter and simpler words and sentences are preferred to long and complex ones so that the listening audience will understand well.”(在演讲中,较短较简单的单词和句子要比较长较复杂的单词和句子好,这样听众才能更好地理解。)可知,演讲的语言和写的内容是不同的。顺承下文,D项“The language of a speech tends to be differen

    94、t from that of writing.”(演讲的语言往往不同于写作的语言。)切题。故选D。【40题详解】根据上文提示“To successfully deliver a speech, you need to do a lot of work as well.”(为了成功地发表演讲,你也需要做很多工作。),再根据下文提示“Maybe you also need to prepare some visual(视觉的)aids such as PowerPoint to help your audience understand you well.”(也许你还需要准备一些视觉辅助工具,如P

    95、owerPoint,以帮助你的听众更好地理解你。)可知,空前指出要在演讲前做很多工作,空后指出从视觉方面做一些准备,由此可知,空处应该指出从其他的方面做准备,F项“You need to make effective use of your voice to convey your message clearly.”(你需要有效地利用你的声音来清楚地传达你的信息。)切题,指出从声音方面做一些准备。故选F。第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节 (每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。My daughter loved d

    96、ancing until she didnt love it. After an _41_ first year, I noticed her interest fading week by week. Then one day, she slowly walked to me before class and asked if she could just _42_ it.My first reaction was to advise her to “finish what you start”. _43_, sticking with something difficult can tea

    97、ch perseverance, discipline and confidence. But watching my first grader _44_ herself into each ballet position, I started to question how much _45_ that “blanket advice” made. Is it really in my kids best _46_, or even practical, to make her stick to every commitment through until she reaches a bit

    98、ter end? What if there are different but _47_ valuable qualities, which can be gained by _48_ the things that are not right for her.After a few days consideration, she decided dance wasnt for her a choice I _49_. Quitting is never a black and white issue. Sometimes, it means _50_ a barrier in your w

    99、ay to love something else. In my daughters case, ending dance made space for her new hobbies, such as horseback riding and Girl Scouts. Shes into them for now, but it is okay if that _51_ changes.As adults, we are accustomed to _52_ the power of saying yes, but what about saying no? The ability to r

    100、ecognize when something isnt an _53_ investment of our time or energy is also important. As my daughter gets older, I want her to feel confident to _54_ something thats no longer meeting her needs. She shouldnt be held back by the thought that she must finish something at any cost _55_ because she h

    101、as started.41. A. depressingB. independentC. unbearableD. enthusiastic42. A. makeB. joinC. skipD. try43. A. In additionB. At mostC. After allD. By contrast44. A. addictB. exposeC. enjoyD. drag45. A. timeB. senseC. energyD. pity46. A. honorB. helpC. interestD. behavior47. A. hardlyB. equallyC. partly

    102、D. seemingly48. A. letting go ofB. fixing upC. making up forD. looking up49. A. suspectedB. requiredC. supportedD. regretted50. A. toleratingB. crossingC. challengingD. clearing51. A. evenB. stillC. onceD. yet52. A. stressingB. experiencingC. warningD. ignoring53. A. appropriateB. unfairC. extraD. i

    103、nformal54. A. decorateB. abandonC. treasureD. practise55. A. slightlyB. roughlyC. nearlyD. merely【答案】41. D 42. C 43. C 44. D 45. B 46. C 47. B 48. A 49. C 50. D 51. B 52. A 53. A 54. B 55. D【解析】【导语】这是一篇夹叙夹议文。本文通过讲述作者让女儿在不愿意的情况下坚持学习舞蹈这件事,说明作者认为作为成年人要适当地尊重孩子们的意愿,不要随意为他们做决定。【41题详解】考查形容词词义辨析。句意:在热情地度过了第

    104、一年之后,我注意到她的兴趣一周比一周消退。A. depressing令人沮丧的;B. independent独立的;C. unbearable难以承受的;D. enthusiastic热情的。根据前文“My daughter loved dancing”可知,我的女儿热爱舞蹈,推断出之前她对学习舞蹈这件事是有热情的。故选D项。【42题详解】考查动词词义辨析。句意:然后有一天,她在上课前慢慢走到我面前,问我是否可以不参加。A. make制作;B. join参加;C. skip不参加;D. try尝试。根据前文“her interest fading week by week”可知,女儿学舞蹈的热

    105、情逐渐消退了,推断出她不想参加舞蹈课,skip意为“不参加”,符合句意。故选C项。【43题详解】考查介词短语辨析。句意:毕竟,坚持做一些困难的事情可以培养毅力、纪律和信心。A. In addition另外;B. At most最多;C. After all毕竟;D. By contrast相比下。根据后文“sticking with something difficult can teach perseverance, discipline and confidence. ”可知,坚持做一些困难的事情可以培养毅力、纪律和信心是作者觉得女儿应该坚持学习舞蹈的理由,但是她的女儿想要放弃学习舞蹈,a

    106、fter all意为“毕竟”,表示和预期情况相反,符合句意。故选C项。【44题详解】考查动词词义辨析。句意:但看着我的女儿费力做着每一个芭蕾舞姿势,我开始质疑“一刀切的建议”有多大意义。A. addict上瘾;B. expose暴露;C. enjoy喜欢;D. drag拖拽。根据前文“Then one day, she slowly walked to me before class and asked if she could just _2_ it.”可知,作者的女儿不愿意学舞蹈,推断出作者的女儿做这件事是费力的,drag oneself into sth.意为“费力做某事”。符合句意。故

    107、选D项。【45题详解】考查名词词义辨析。句意:但看着我的女儿费力做着每一个芭蕾舞姿势,我开始质疑“一刀切的建议”有多大意义。A. time时间;B. sense感觉;C. energy能量;D. pity可惜。根据前文“My first reaction was to advise her to “finish what you start”.”可知,我之前建议孩子继续学下去,推断出我看到孩子很吃力时,开始质疑之前所给建议的意义,make sense意为“有意义”符合句意。故选B项。【46题详解】考查名词词义辨析。句意:让她坚持每一个承诺,直到她走到痛苦的结局,这真的符合我孩子的最大利益吗,甚

    108、至是现实吗?A. honor荣誉;B. help帮助;C. interest利益;D. behavior行为。根据前文“I started to question how much _5_ that “blanket advice” made.”可知,我开始质疑我的做法是不是对孩子有益,interest意为“利益”符合句意。故选C项。【47题详解】考查副词词义辨析。句意:如果有不同但同样有价值的品质,可以通过放下不适合她的东西来获得呢?A. hardly几乎不;B. equally相等地;C. partly部分地;D. seemingly看似。but表示转折关系,说明作者既想要不同的爱好但是又

    109、希望新爱好具有相同的价值,equally意为“相等地”,符合句意。故选B项。【48题详解】考查动词短语辨析。句意:如果有不同但同样有价值的品质,可以通过放下不适合她的东西来获得呢。A. letting go of放开;B. fixing up固定;C. making up for弥补;D. looking up查阅。根据后文“she decided dance wasnt for her”可知,她决定不再学习舞蹈,说明作者认为应该放下不适合的东西。故选A项。49题详解】考查动词词义辨析。句意:经过几天的考虑,她决定跳舞不适合她我支持这个选择。A. suspected怀疑;B. required

    110、要求;C. supported支持;D. regretted后悔。根据后文“In my daughters case, ending dance made space for her new hobbies, such as horseback riding and Girl Scouts.”可知,我的女儿放弃了舞蹈又学习了骑马和女童军,说明作者对于女儿不学舞蹈的决定是支持的。故选C项。【50题详解】考查动词词义辨析。句意:有时候,这意味着要扫清一道障碍,去爱别的东西。A. tolerating容忍;B. crossing穿过;C. challenging挑战;D. clearing清理。根据

    111、前文“But watching my first grader _4_ herself into each ballet position”可知,作者看见女儿吃力地练习舞蹈,她认为这件事情变成了生活中的障碍,她认为放弃学舞蹈就是在清除障碍。故选D项。【51题详解】考查副词词义辨析。句意:她现在很喜欢,但如果这种情况仍然改变也没关系。A. even甚至;B. still仍然;C. once一旦,曾经;D. yet但是。but表示转折关系,前面提到作者的女儿对于现在的爱好很喜欢,推断出作者认为她仍然改变选择也没关系。故选B项。【52题详解】考查动词词义辨析。句意:作为成年人,我们习惯于强调说是的力

    112、量,但说不呢?A. stressing强调;B. experiencing经历;C. warning警告;D. ignoring忽视。根据前文“ticking with something difficult can teach perseverance, discipline and confidence.”作者之前认为坚持学舞蹈这件事能带来很多好处,推断出这是她在强调“是”的力量,即坚持的力量。故选A项。【53题详解】考查形容词词义辨析。句意:当某件事不是对我们时间或精力的适当投资时,认识到这一点的能力也很重要。A. appropriate适当的;B. unfair不公平的;C. extr

    113、a额外的;D. informal非正规的。根据前文“she decided dance wasnt for her”,可知,女儿认为学舞蹈不适合她,也说明作者认为当某件事不是对我们时间或精力的适当投资时,认识到这一点的能力也很重要。故选A项。【54题详解】考查动词词义辨析。句意:随着女儿年龄的增长,我希望她有信心放弃一些不再满足她的需求的东西。A. decorate装饰;B. abandon放弃;C. treasure珍惜;D. practise练习。根据前文“Quitting is never a black and white issue.”可知,作者认为,放弃没有对错之分,推断出她希望女

    114、儿有信心放弃一些不再满足她的需求的东西。故选B项。【55题详解】考查副词词义辨析。句意:她不应该因为已经开始就认为必须不惜一切代价完成某件事。A. slightly轻微地;B. roughly粗略地;C. nearly几乎;D. merely只不过。根据后文“because she has started”可知,作者觉得因为已经开始这个理由就要继续坚持是不必要的,而这个理由也只不过是一件不重要的事情罢了,merely意为“只不过”,符合句意。故选D项。第二节 (每小题 1.5 分,满分 15 分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。The early 1400s w

    115、as a glorious era in Chinese history. During this time, the Yongle Emperor wanted to develop _56_ (harmony) relations with the overseas neighbors. So Zheng He, one of the most influential explorers, _57_ (take) charge of the task. One of the states _58_ (mention) in the historical records was Boni (

    116、present-day Brunei), a small kingdom in South-East Asia. There is _59_ (prove) that China established very good relations with this state a long time ago: one of its kings was buried in Nanjing during the early Ming Dynasty, and there is a _60_ (fascinate) legend about the king.In 1405, on behalf of

    117、 the emperor, Zheng He sailed the oceans _61_ his first voyage. His fleet _62_ (load) with gifts to the neighboring countries and regions. In 1407, he travelled to Boni, _63_ strengthened the friendly relationship between _64_ two countries. In the subsequent year, the King of Boni paid a friendly v

    118、isit to China. He was accompanied by more than 150 people. The records show that the visitors were astonished by _65_ rich and technologically advanced the Ming Dynasty was.【答案】56. harmonious 57. took 58. mentioned 59. proof 60. fascinating 61. on 62. was loaded 63. which 64. the 65. how【解析】【导语】本文是一

    119、篇说明文。文章介绍了郑和在当时外交活动中所做的贡献。【56题详解】考查形容词。句意:在此期间,永乐皇帝希望与海外邻国发展和谐的关系。空格处位于名词之前,修饰名词,因此需要填入形容词,harmony的形容词为harmonious表示“和谐的”。故填harmonious。【57题详解】考查一般过去时。句意:郑和,最有影响力的探险家之一,负责这项任务。空格处位于主语后,描述以前发生的事情,用一般过去时。故填took。【58题详解】考查非谓语动词。句意:历史记载中提到的国家之一是博尼(今天的文莱),东南亚的一个小王国。分析句子结构可知,句子中已经有谓语动词,因此空格处需要填入非谓语动词,逻辑主语与动词

    120、之间为动宾关系,因此需要填入过去分词表示被动。故填mentioned。【59题详解】考查名词。句意:有证据表明,中国很久以前就与这个国家建立了非常好的关系:明朝早期,中国的一位国王被埋葬在南京,关于这位国王有一个迷人的传说。分析句子结构可知,空格处位于There be句型的be动词之后,因此需要填入名词。prove的名词为proof表示“证据”;此处的be动词为is,因此填入单数。故填proof。【60题详解】考查形容词。句意:有证据表明,中国很久以前就与这个国家建立了非常好的关系:明朝早期,中国的一位国王被埋葬在南京,关于这位国王有一个迷人的传说。此处位于名词之前,因此需要填入形容词修饰名词

    121、,此处修饰物,所以用v-ing形式。故填fascinating。【61题详解】考查介词。句意:1405年,郑和代表皇帝进行了第一次远洋航行。此处表示“第一次航行”;on voyage表示“航行,在航行中”。故填on。【62题详解】考查被动语态。句意:他的舰队满载着送给邻近国家和地区的礼物。分析句子结构可知,空格处需要填入谓语动词。load with表示“装满”,本句子中主语为舰队,所以是“舰队被装满”;本文描述的是过去发生的事情,因此用一般过去时的被动语态。故填was loaded。【63题详解】考查定语从句。句意:1407年,他访问了博尼,加强了两国之间的友好关系。分析句子结构可知,空格处及

    122、后句为非限制性定语从句,句子中缺少主语;从句修饰的是“他访问了博尼”这件事情,因此用which。故填which。【64题详解】考查冠词。句意:1407年,他访问了博尼,加强了两国之间友好关系。分析句子结构可知,此处位于名词前,因此需要填入冠词;此处特指中国与博尼的关系,因此需要填入定冠词the。故填the。【65题详解】考查宾语从句。句意:记录显示,游客们对明朝的富裕和科技发达感到惊讶。分析句子结构可知,空处引导宾语从句,空格及后面的句子为感叹句,空格处需要填入连接词;连接词后为形容词。故填how。第四部分 写作 ( 共两节,满分40分)第一节 应用文写作(满分15分)66. 你校正在开展“向

    123、民族英雄学习”的活动。请你给学校英语报写一篇短文,谈谈你“心中的民族英雄”内容包括:1. 英雄人物简介;2. 成为你心中英雄的原因;3. 向英雄学习。注意:1. 词数 100 左右;2. 短文题目与首句已写好,不计入总词数。The National Hero In My HeartAs we know, most people have a national hero or heroes in their hearts. _【答案】As we know, most people have a national hero or heroes in their hearts. For me, Yu

    124、an Longping, a Chinese great agricultural scientist and academician of the Chinese Academy of Engineering, is actually my national hero.He was born on September 7th, 1930. In the 1960s, China experienced famine and he came up with an idea for hybridizing rice. In 1973, he developed a new way of grow

    125、ing rice and hence new rice was developed. In 1979, his technique for hybrid rice was introduced into the United States, which was the first case of intellectual property rights transfer in the history of China. With the development of new rice, gone are the days when Chinese people suffer from terr

    126、ible starvation, and more countries of the world are able to grow more rice to feed the growing world population.We should learn from him the spirit of striving for the well-being of mankind. His perseverance, indifference to personal fame and fortune, his devotion to research work and profound insi

    127、ght are also great merits we should follow!【解析】【分析】本篇书面表达是夹叙夹议的文章,要求给学校英语报写一篇短文,谈谈心中的民族英雄。【详解】1.词汇积累想到/提出:think ofcome up with经历/遭受:experiencesuffer from养活:supportfeed学习:studylearn from/follow2.句式拓展合并简单句原句:We should learn from him the spirit of striving for the well-being of mankind. His perseveranc

    128、e, indifference to personal fame and fortune, his devotion to research work and profound insight are also great merits we should follow!拓展句:Not only should we learn from him the spirit of striving for the well-being of mankind, but also we should follow his perseverance, indifference to personal fam

    129、e and fortune, his devotion to research work and profound insight.【点睛】高分句型1In 1979, his technique for hybrid rice was introduced into the United States, which was the first case of intellectual property rights transfer in the history of China.( 1979年,他的杂交水稻技术被引进美国,这是中国历史上第一个知识产权转让案例。) 运用了which引导的非限制

    130、性定语从句高分句型2With the development of new rice, gone are the days when Chinese people suffer from terrible starvation, and more countries of the world are able to grow more rice to feed the growing world population. (随着新型水稻的发展,中国人民遭受可怕的饥饿的日子一去不复返了,世界上更多的国家能够种植更多的水稻来养活不断增长的世界人口。) 运用了when引导的定语从句第二节(满分25分)

    131、67. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。It was my first time to ski and I had been persuaded to come along with a group of friends who had booked a hotel for us all. Everyone else there had at least some experience of skiing in the past and all throughout the flight to Geneva they were talking funn

    132、y stories about past trips to towns and villages I hadnt even heard of.While I knew I was in for a really good time, a little part of me was wondering whether I had made a mistake by joining such experienced skiers for a week in the Alps(阿尔卑斯山), when I had never even had a single skiing lesson on pr

    133、oper snow, that is to say real snow.We arrived at the hotel in the afternoon and my training lessons didnt start until the following morning. There was no way that I was going to stay behind and watch everyone else go out to enjoy the slopes(斜坡)without me, so I grabbed my stuff and headed out with t

    134、he rest of them. Harriet, a member of our group, took pity on me and offered to pair up, giving me some tips on how to get started.I had been planning hitting the ski track for months and now I arrived and I was about to feel the rush. The excitement started to spread. But on this occasion, it reall

    135、y was my first outing, and I was seriously nervous. I always loved snow, I loved throwing snowballs with my friends as a kid. but now I felt I was out of my comfort zone and, after I equipped myself, I was shaking all over nervously.I tried to go forward. For all of about ten meters, I fell to the g

    136、round again and again. My instructor, Paul, was near and he was trying too hard not to laugh. I was feeling a little bit ashamed. Again to my feet, again to the ground.注意:1. 续写词数应为150左右;2, 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。And the pattern continued until finally I caught my balance._With proper lessons the followin

    137、g days, I improved quickly._【答案】One possible version:And the pattern continued until finally I caught my balance. How excited I was! However, I didnt dare to move in the slightest for fear that my run would come to a sudden end. From a few feet behind, Harriet and Paul were shouting something cheeri

    138、ng, trying to encourage me. Then I moved a little, I probably only covered a small distance of several meters but how amazing it was. Whenever I was at a loss what to do in practice, my only resort would be recreating that feelingmy love for snow. “Whatever happens in my training over the coming wee

    139、k,” I said to myself, “I will try my best!”With proper lessons the following days, I improved quickly. I had a really good progressing time with the other beginners with the help of Paul, a really patient teacher. But, of course, I was impatient to join my friends on the more daring runs they were t

    140、elling me about over dinner in the hotel each evening. They just listened to me with smiles, wishing me to join them as soon as possible. On my last lesson, I was told by Paul that I could join them that day. Wow! It was my time to show!【解析】【导语】本文以事情的发展为线索展开,讲述了作者被朋友们说服一起去滑雪的经历,到到阿尔卑斯山后开始了真正的滑雪课,在训练

    141、成员Harries和教练Paul的建议与帮助下,作者经历了一次又一次的跌倒,又一次又一次地站立起来。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“这种模式一直持续到最后我找到了平衡。”可知,第一段可描写作者在找到这种平衡后的感受及接下来的做法。由第二段首句内容“在接下来的几天里,通过适当的课程,我进步很快。”可知,第二段可以描写自己取得进步后的期待。2.续写线索:找到平衡朋友鼓励逐渐自信进步迅速加入滑雪队感悟3.词汇激活(一个词汇要写出相近的表达)行为类鼓励:encourage/inspire/motivate.不知道:be at a loss/have no idea.尽全力:try ones b

    142、est/do ones best/with great effort情绪类.激动:excited/thrilled.令人惊讶的:amazing/astonishing/surprising【点睛】【高分句型】高分句型1. However, I didnt dare to move in the slightest for fear that my run would come to a sudden end. (运用了for fear that引导状语从句)高分句型2.But, of course, I was impatient to join my friends on the more daring runs they were telling me about over dinner in the hotel each evening.(运用了省略关系代词的定语从句)高分句型3.They just listened to me with smiles, wishing me to join them as soon as possible.(运用了现分词短语作状语)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:江苏省盐城市三校2022-2023学年高二英语下学期期中联考试题(Word版附解析).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-563933.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1