分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型湖北宜昌市2016高考英语(二轮)阅读理解训练(2)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:564605
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:133KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    湖北 宜昌市 2016 高考 英语 二轮 阅读 理解 训练 答案
    资源描述:

    1、湖北宜昌市2016高考英语(二轮)阅读理解训练(2)及答案阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。A fellow speaker from California named Geri flew to Japan, in her favorite jeans and a casual jacket, to give her first speech. Fourteen hours later, four perfectly dressed Japanese gentlemen greeted her at Narita Airport. Smiling and bowing

    2、 low, they handed her their business cards. With her bag in one hand, Geri took their cards with the other. She thanked them, glanced briefly at the cards, and put them into her jeans pocket quickly. When the five of them arrived at the hotel, they invited Geri to tea in the lobby (大厅). While sippin

    3、g tea, the gentlemen presented her with a small gift which she eagerly opened. She was thrilled with the gift and shouted excitedly, “Oh, its beautiful!” At this point, the four Japanese gentlemen stood up and, bowing only very slightly, said “Sayonara” and left immediately. Poor Geri was left aston

    4、ished. What did she do wrong?Everything! Her jeans were the first gaffe. Even if youre coming off a bicycle in Japan, you do not meet clients (客人) casually dressed. The second mistake was Geris handling of their business cards rudely. In Japan, the business card is one of the most important communic

    5、ative tools. It is always presented and accepted respectfully with both hands. However, Geri put their cards away much too quickly. In Japan, people use business cards as a conversation starter. You chat about each others cards and work and do not put theirs away until they gently and respectfully p

    6、lace yours in safekeeping. Putting it carelessly into her jeans pocket was the ultimate disrespect.Then, the fourth horror of horrors was that Geri should not have opened the gift in front of her clients. In a land where saving face is critical, it would be embarrassing to discover the gift they gav

    7、e was not as nice as the one they received. What is worse, Geri hadnt even given them a gift!【文章大意】本文叙述了来自加利福尼亚的Geri 坐飞机来到了日本,由于不熟悉日本的礼仪,引起了日本人的误会。日本的男士认为Geri的做法极为不礼貌,已经无法忍受,所以离开了。26. In the four Japanese gentlemens eyes, Geri took their cards _.A. excitedlyB. embarrassinglyC. politelyD. disrespectf

    8、ully【答案】D【 解析】细节理解题。根据The second mistake was Geris handling of their business cards rudely.这是对他们的不尊敬,故选D。27. Why did the four Japanese gentlemen leave Geri suddenly?A. Because they couldnt bear Geris behavior any longer.B. Because they had finished the task.C. Because Geri had something more importa

    9、nt to do.D. Because Geri felt embarrassed.【答案】A【 解析】推理判断题。根据倒数第二段可知这些男士认为Geri的做法极为不礼貌,已经无法忍受,所以离开了,故选A。28. What does the underlined word “gaffe” in Paragraph 3 probably mean?A. ignoranceB. sadnessC. mistakeD. carelessness 【答案】C【 解析】词义猜测题。根据What did she do wrong?再根据第三段都是列举她的错误所在,故选C。29. The third mis

    10、take Geri made was that she _.A. used her own card as a conversation starterB. kept her clients cards in a wrong placeC. took her clients cards with one hand D. met her clients in jeans【答案】B【 解析】细节理解题。根据Putting it carelessly into her jeans pocket was the ultimate disrespect.故选B。30. What lesson can w

    11、e draw from this story?A. Honesty is the best policy. B. Think twice before you take any action.C. When in Rome, do as the Romans do. D. Dont claim to know what you dont know.【答案】C【 解析】推理判断题。根据Geri的做法可知她不了解当地的礼仪,故犯下这样的错误,故选C。阅读理解.The Coalition for the Homeless is an organization that seeks to addres

    12、s the needs of the homeless population in the United States. It is a network of offices, some of which provide food and houses for the homeless population, and some of which fight for the passing of laws that of over two hundred million people living in the United States, up to three million are hom

    13、elessand the number is still growing. Since the late 1970s,fast rising house prices, large cuts in government supported housing programs, and economic recession(经济衰退)have made it impossible for many Americans to meet housing costs. Sadly, this has resulted in a number of persons being forced to leav

    14、e their homes and/or unable to find new affordable homes. According to another research, families with children appear to be the fastest-growing part of the homeless population, making up 39% of it. The old idea of a homeless person, that of the single man who gets drunk all the time, is no longer t

    15、rue. A much lager part of the population now finds itself homeless. Even worse, once a person becomes homeless, he often finds it impossible to find a job, since most employers require anyone who wants a job from them to provide a home address on a job application. ( ) 1. The word “address” in the f

    16、irst line probably means .A. talk about B. deal with C. fight for D. write to【答案】:B【解析】:猜测词义题。由后文It is a network of offices, some of which provide food and houses for the homeless population, and some of which fight for the passing of laws that of over two hundred million people living in the United

    17、 States,可得出选B。( ) 2. How many people are homeless in the U.S. according to the Coalition studies?A. 39% of the population. B. 200 million people.C. About 3 million people. D. About one-fifth of the population.【答案】:C【解析】:细节题,由up to three million are homeless可得出C。( ) 3. Homeless people often have diff

    18、iculty finding a job because .A. they have no home addressesB. they mostly have a drinking problemC. they arent supported by government programsD. they often dont have enough work experience【答案】:A【解析】:细节题,由he often finds it impossible to find a job, since most employers require anyone who wants a jo

    19、b from them to provide a home address on a job application.可知。( ) 4. What is the main cause of the rising number of the homeless in the U.S.?A. The passing of new housing laws. B. The fast growth of family size. C. The slow construction of houses. D. The ever-rising price of housing.【答案】:D【解析】:细节题,由

    20、fast rising house prices, large cuts in government supported housing programs, and economic recession(经济衰退)可知选D。阅读理解.According to the US government, wind farms off the Pacific coast could produce 900 gig watts of electricity every year. Unfortunately, the water there is far too deep for even the tal

    21、lest windmills (see picture) to touch bottom. An experiment under way off the coast of Norway, however, could help put them anywhere.The project, called Hywind, is the worlds first large-scale deepwater wind turbine(涡轮发电机).Although it uses a fairly standard 152-ton,2.3-megawatt turbine, Hywind repre

    22、sents totally new technology. The turbine will be fixed 213 feet above the water on a floating spar(see picture),a technology Hywinds creator, the Norwegian company StatoilHydro, has developed recently. The steel spar, which is filled with stones and goes 328 feet below the sea surface, will be tied

    23、 to the ocean floor by three cable(缆索);these will keep the spar stable and prevent the turbine from moving up and down in the waves. Hywinds stability(稳定性)in the cold and rough sea would prove that even the deepest corners of the ocean are suitable for wind power. If all goes according to plan, the

    24、turbine will start producing electricity six miles off the coast of southwestern Norway as early as September.To produce electricity on a large scale, a commercial wind farm will have to use bigger turbines than Hywind does, but its difficult enough to balance such a large turbine so high on a float

    25、ing spar in the middle of the ocean. To make that turbine heavier, the whole spars to design a new kind of wind turbine, one whose gearbox(变速箱) sits at sea level rather than behind the blades (see picture )Hywind is a test run, but the benefits for perfecting floating wind-farm technology could be e

    26、xtremely large. Out at sea, the wind is often stronger and steadier than close to shore, where all existing offshore windmills are planted. Deep-sea farms are invisible from land, which helps overcome the windmill-as-eyesore objection. If the technology catches on, it will open up vast areas of the

    27、planets surface to one of the best low-carbon power sources available. ( ) 1. The Hywind project uses totally new technology to ensure the stability of _.A. the cables which tie the spar to the ocean floorB. the spar which is floating in deep-sea waterC. the blades driven by strong and steady sea wi

    28、ndD. the stones filled in the spar below the sea surface( ) 2. To balance a bigger turbine high on a flatting spar, a new type of turbine is to be designed with its gearbox sitting _.A. on the sea floor B. on the spar topC. at sea level D. behind the blades( ) 3. Wide applications of deepwater wind

    29、power technology can _.A. solve the technical problems of deepwater windmillsB. make financial profits by producing more turbinesC. settle the arguments about environmental problemsD. explore low-carbon power resources available at seaA篇第三篇是一篇科普类说明文,介绍了风力涡轮发电,这基本切中了当下最受关注的话题新能源和可持续。体现了时代的潮流,跟B篇谋篇一致,

    30、话题新颖信息量足,题目并不难。63.细节题。 根据题干定位到原文第二段倒数第二句。从”Hywinds stability in the cold and rough sea would prove that even the deepest corners of the ocean are suitable for wind power”得出答案B为正确。64.细节题。 根据题干定位到原文第三段最后,得出答案C是正确的。65.推断题。根据文章最后一句,可以推断出这种项目的成功运行将会促进低碳能源的发展,从而得出D选项是正确的。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选

    31、出最佳选项。You cant always predict a heavy rain or remember your umbrella. But designer Mikhail Belyacv doesnt think that forgetting to check the weather forecast before heading out should result in you getting wet. Thats why he created lampbrella, a lamp post with its own rain-sensing umbrella. The desi

    32、gner says he came up with the idea after watching people get wet on streets in Russia. “Once, I was driving on a central Saint Petersburg street and saw the street lamps lighting up people trying to hide from the rain. I thought it would be appropriate to have a canopy(伞蓬)built into a street lamp.”

    33、he said. The lampbrella is a standard-looking street lamp fitted with an umbrella canopy. It has a built-in electric motor which can open or close the umbrella on demand. Sensors(传感器)then ensure that the umbrella offers pedestrians shelter whenever it starts raining. In addition to the rain sensor,

    34、theres also a 360motion sensor on the fiberglass street lamp which detects whether anyones using the lampbrella. After three minutes of not being used the canopy is closed. According to the designer, the lampbrella would move at a relatively low speed, so as not to cause harm to the pedestrians. Bes

    35、ides, it would be grounded to protect from possible lighting strike. Each lampbrella would offer enough shelter for several people. Being installed(安装) at 2 meters off the ground, it would only be a danger for the tallest of pedestrians. While there are no plans to take lampbrella into production, B

    36、elyacv says he recently introduced his creation to one Moscow Department, and insists this creation could be installed on any street where a lot of people walk but there are no canopies to provide shelter. 【文章大意】本文叙述了设计师是为了人们不被雨淋而设计的这种路灯。他的灵感来自于一次经历。机器的运作,先由传感器(sensor)接收外界信号,再转换为控制信号控制电机(motor),电机最终

    37、使得伞蓬打开(canopy)。 31. For what purpose did Belyacv create the lampbrella? A. To predict a heavy rain B. To check the weather forecast C. To protect people from the rain D. To remind people to take an umbrella 【答案】C【 解析】细节理解题。根据第一段话“Thats why he created lampbrella”及之前的叙述可知,设计lampbrella的目的是让忘记带伞的人不遭雨淋。故

    38、答案选C。32. What do we know from Belyacvs words in Paragraph2?A. His creation was inspired by an experience B. It rains a lot in the city of Saint PetersburgC. Street lamps are protected by canopies D. He enjoyed taking walks in the rain【答案】A【 解析】推理判断题。第二段话的主题句为首句“The designer says he come up with the

    39、idea after watching people get wet on streets in Russia”后文Belvacv所言是更为具体的描述,即本段中Belvacv的话语是点出了他设计lampbrella的灵感来源。故答案选A。33. Which of the following show how the lampbrella works?A. motorcanopysensors B. sensorsmotorcanopy C. motorsensorscanopyD. canopymotorsensors【答案】B【 解析】细节归纳题。根据文章第三段话的叙述“It has a b

    40、uilt-in electric motor which can open or close the umbrella on demand. Sensors(传感器)then ensure that the umbrella offers pedestrians shelter whenever it starts raining.”可知,先是发动机的运转,然后发动机打开伞,最后是传感器的运转。故选B。34. What does Paragraph 5 mainly tell us about the lampbrella?A. Its moving speed B. Its appearan

    41、ce C. Its installation D. Its safety【答案】D【 解析】段落大意题。根据本段“so as not to cause harm to the pedestrians”“ to protect from possible lighting strike”“ Being installed at 2 meters off the ground, it would only be a danger for the tallest of pedestrians”可以得知,这是lampbrella的人性化设计,为避雨的行人在安全方面的作了充分考虑。故选D。35. Wha

    42、t can be inferred from the last paragraph?A. The designer will open a company to promote his productB. The lampbrella could be put into immediate production C. The designer is confident that his creation is practicalD. The lampbrella would be put on show in Moscow 【答案】C【 解析】推理判断题。根据“there are no pla

    43、ns to take lampbrella into production”,可知lampbrella还不会投入生产,可排除AB选项;根据“he recently introduced his creation one Moscow Department”可排除D项;根据“insists this creation could be installed on any street where a lot of people walk but there are no canopies to provide shelter”可知Belyacv对他设计的lampbrella的实用性充满自信。故答案选C。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:湖北宜昌市2016高考英语(二轮)阅读理解训练(2)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-564605.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1