湖北枣阳市2017高考英语九月完形填空阅读类训练及参考答案 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 湖北枣阳市2017高考英语九月完形填空阅读类训练及参考答案 WORD版含解析 湖北 枣阳市 2017 高考 英语 九月 填空 阅读 训练 参考答案 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、湖北枣阳市2017高考英语九月完形填空阅读类训练及参考答案完形填空【2014厦门市双十中学高三模拟】Body language is the quiet,secret and most powerful language of all!It speaks _1_than words.According to specialists,our bodies send out more_2_than we realize.In fact,nonverbal (非言语) communication takes up about 50% of what we really_3_.And body lan
2、guage is particularly_4_when we attempt to communicate across cultures.Indeed,what is called body language is so_5_a part of us that its actually often unnoticed.And misunderstandings occur as a result of it._6_,different societies treat the_7_between people differently.Northern Europeans usually do
3、 not like having_8_contact (接触) even with friends,and certainly not with_9_.People from Latin American countries,_10_,touch each other quite a lot.Therefore,its possible that in_11_,it may look like a Latino is_12_a Norwegian all over the room.The Latino,trying to express friendship,will keep moving
4、 _13_.The Norwegian,very probably seeing this as pushiness,will keep_14_which the Latino will in return regard as _15_.Clearly,a great deal is going on when people_16_.And only a part of it is in the words themselves.And when parties are from_17_cultures,theres a strong possibility of _18_.But whate
5、ver the situation,the best_19_is to obey the Golden Rule:treat others as you would like to be_20_.1.AstraighterBlouderCharderDfurther2A.soundsBinvitationsCfeelingsDmessages3A.hopeBreceiveCdiscoverDmean4A.immediateBmisleadingCimportantDdifficult5A.wellBfarCmuch Dlong6A.For example BThusCHowever DIn s
6、hort7A.tradeBdistanceCconnections Dgreetings8A.eye BverbalCbodilyDtelephone9A.strangersBrelativesCneighboursDenemies10A.in other words Bon the other handCin a similar wayDby all means11A.troubleBconversationCsilence Dexperiment12A.disturbingBhelpingCguiding Dfollowing13A.closerBfasterCinDaway14A.ste
7、pping forward Bgoing onCbacking away Dcoming out15A.weakness BcarelessnessCfriendliness Dcoldness16A.talkBtravelClaugh Dthink17A.differentBEuropean CLatino Drich18A.curiosity BexcitementCmisunderstandingDnervousness19A.chance BtimeCresult Dadvice20A.noticedBtreatedCrespectedDpleased语篇解读本文是说明文,介绍了肢体语
8、言的作用,以及在不同文化里肢体语言的不同含义。通过学习本文我们可以了解文化的趣味性。1解析:由首句“肢体语言是所有语言中沉默、秘密而又最有威力的语言!”可知,本句应表示“肢体语言比语言更有说服力”,所以本题选择louder。答案:B2解析:我们的肢体发出多于我们可以想象到的信息。身体发出的是message“信息”,而不是sound。sound泛指自然界一切声音;invitation邀请;feeling感情,感受。答案:D3解析:事实上,非言语交际占据了我们想表达的大约50%。mean意思是,意味着。答案:D4解析:根据下文论述,当涉及跨文化交流时,肢体语言尤为重要,故选important重要的
9、。immediate立刻的,表示动作的直接性和迅速性;misleading误导的;difficult困难的。答案:C5解析:肢体语言几乎已经成为我们的组成部分,以致常常被忽视。此处实际上是对“so much a(n)名词”的用法的考查。四个选项中有此用法的只有much。答案:C6解析:下文是举例,故选For example“例如”。thus因此;however然而;in short简而言之。答案:A7解析:不同的社会对人们之间的距离有不同认识。空格后面的北欧人和拉丁美洲人等的例子都与distance“距离”有关。答案:B8解析:北欧人通常不喜欢肢体的接触,故选bodily“身体的”,下文的to
10、uch each other是提示。答案: C9解析:北欧人不喜欢和朋友有肢体上的接触,更不用说陌生人了。enemy虽然与friend相对,但此处是说不同国度文化的差异,并不是敌我的分歧。答案:A10解析:由上文可知,此处表示语意上的转折,故选on the other hand“另一方面”,本句讲到拉丁美洲人喜欢肢体接触。in other words换句话说;in a similar way用相似的方法;by all means当然可以。答案:B11解析:trouble麻烦;conversation谈话,交谈;silence寂静,沉默;experiment实验。in conversation在
11、交谈中,在会话中。答案:B12解析:在交谈中,北欧人不喜欢肢体接触,拉丁美洲人喜欢肢体接触,所以我们看到的很可能是一个拉丁美洲人跟随一个挪威人移动,故选following“跟随”。答案:D13解析:拉丁美洲人喜欢肢体接触,为了表示友好,会离挪威人越来越近,故选closer(更近地)。答案:A14解析:挪威人不喜欢肢体接触,会一直向后退,故选backing away后退。step forward前进;go on继续;come out出版,发芽。答案:C15解析:挪威人的后退反过来会让拉丁美洲人觉得是冷漠。weakness虚弱;carelessness粗心;friendliness友谊;coldn
12、ess冷漠。答案:D16解析:选项中的talk(交谈)与上文的conversation相呼应,且文章主要讲述交谈中的body language。答案:A17解析:different不同的;European欧洲的;Latino拉丁美洲的;rich富裕的。different cultures不同的文化。答案:A18解析:当来自不同文化的人聚会时,有可能会出现误解,故选misunderstanding“误会,误解”。curiosity好奇心;excitement兴奋;nervousness紧张。答案:C19解析:此处是对避免误解而提出建议,故选advice“建议”。chance机会;time时间,次
13、数,倍数;result结果。答案:D20解析:你希望怎样被对待,那你就那样对待别人,B选项与前面的treat others相呼应,一个是主动形式,一个是被动形式(to be treated)。答案:B阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。(2013福建省毕业班质检,B)The “Give It Up for Earth Day” encourages people to commit to giving up actions that are harmful to the environment, such as using poisonous cleaner
14、s.Throughout the month of April, Canadians are being asked to “Give It Up for Earth Day!” Earth Day has been celebrated every year on April 22 since 1970. Earth Day Canada president Jed Goldberg says that as people become more environmentally aware, they want to find ways to reduce their environment
15、al influence, not just celebrate one special event.“Earth Day is a great launching_pad for thinking about environmental action every day,” said Goldberg. “Choosing healthier options, even for the short term, can lead to thinking about the influence of our decisions for a lifetime.”Thats the reason b
16、ehind the “Give It Up for Earth Day” campaign. Its designed to encourage healthy habits that benefit people and the planet. It challenges everyone to help create a healthier world by making changes in their daily routine.“We wanted to plan an actiontargeted campaign that will give people a chance to
17、 act on their concern for the environment in a positive way,” said Goldberg.The campaign has identified four daily actions that can add up to huge environmental savings. They include pledging (保证) to turn off the TV, give up the use of poisonous cleaners, reduce consumption of consumer products and
18、cut out meat.At the end of April, all of the pledges will be recorded and converted (转化) into the number of TV hours not watched, dollars not spent on unnecessary items, electricity saved, greenhouse gas emissions (排放) avoided by cutting out meat, and poisonous chemicals produced from homes and land
19、fills.“What were trying to achieve this year for Earth Day is to give people a chance to do something that is meaningful and measurable,” said Goldberg.文章大意:4月22日是世界地球日,活动“Give It Up for Earth Day”倡导人们在地球日这一天为保护环境做一些有意义、行之有效的事情。1The aim of the campaign mentioned in the passage is to _.Aenable people
20、 to save more money for future useBhelp people develop environmentally friendly habitsCprevent people from making changes in their daily routineDwarn people against reducing consumption of consumer products答案:B细节理解题。根据文章第四段第二句“Its designed to encourage healthy habits that benefit people and the plan
21、et.”可知,答案B符合文义。2The underlined word “launching pad” (in Paragraph 3) probably means “_”Astarting point Bfinishing lineCexchanging stage Dreforming stage答案:A词义猜测题。画线词所在句意为:地球日是一个引发人们开始对人类日常活动对环境所造成的影响进行思考的起点,由此结合上文“. they want to find ways to reduce their environmental influence, not just celebrate o
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-564664.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
