湖北武汉市2016高考英语阅读理解二轮基础训练(41)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 湖北 武汉市 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 基础训练 41 答案
- 资源描述:
-
1、湖北武汉市2016高考英语阅读理解二轮基础训练(41)及答案【2016高考训练】阅读理解词义猜测题、观点态度题。Carrier PigeonsPeople have used pigeons to carry messages to one another for hundreds of years. In fact, pigeons were a common way to send messages right up through World War .In 1815 an English banker named Nathan Rothschild made his fortune b
2、y relying on messages sent to him by carrier pigeons. English troops were fighting Napoleons forces in France, and the English were believed to be losing. A financial panic gripped London. Government bonds were offered at low prices. Few people noticed that Rothschild was snapping up these bonds whe
3、n everyone else was desperately trying to sell them. A few days later, London learned the truth; the Duke of Wellington had defeated Napoleon at the battle of Waterloo. The value of the bonds went up, and Rothschild became extremely wealthy-all because his pigeons had brought him news of the victory
4、 before anyone else knew of it.Most of the time, however, carrier pigeons were used to benefit an entire country, not just one individual. The United States, England, France, Germany, and Italy, in both World War I and World War , used carrier pigeons. Not only were the birds often the fastest, most
5、 reliable way to send messages, they could also be used to reach soldiers far behind enemy lines, where radios and field telephone lines were useless. Since they could easily be released from airplanes or ships, every branch of the armed services used the birds. In World War , more than 3,000 soldie
6、rs and 150 officers were needed to care for and train the tens of thousands of birds in the US Pigeon Service.Carrying messages could be a dangerous job. Some pigeons performed with such bravery that they became famous and were even awarded medals, such as Englands Dicken Medal of Gallantry. In a fe
7、w cases, pigeons even became prisoners of war. In 1918 American forces captured a pigeon named The Kaiser, which had been trained to fly special missions for Germany during battle. He was taken to America. Where he lived to the age of 32.The most famous pigeon of all may have been Cher Ami. Statione
8、d in France during World War I. he carried twelve important messages for American forces. On his last mission, though wounded, he carried a message that saved the lives of 194 American soldiers. For his extraordinary service, he was awarded the French” Croix de guerre”.Carrier pigeons are a slightly
9、 different breed from the kind of pigeon you see on city streets. They ate much thinner and taller, with longer legs. Many people find carrier pigeons ugly because of their big wattle, a knobby buildup of skin on the beat; however, people who raise pigeons often enjoy this odd appearance and conside
10、r carriers the best of their breeds.Today, modern communication methods can carry information from one place to another hundreds of times faster than a pigeon could do it. However, few people would argue with the fact that carrier pigeonsespecially those that served in the military(军队)have earned th
11、eir place in history. Stories about brave pigeons such as Cher Ami, President Wilson, and Colonels Lady have the power to inspire us as no fax machine or high-speed Internet connection could ever do.1. The author provides specific dates throughout the passage in order to .A. Make a comparison betwee
12、n pigeons in different periodsB. Describe the development of us of pigeons during wartimeC. Indicate greater importance of pigeons in the past then nowD. Show the impact of carrier pigeons at particular points in history2. The underlined phrase “snapping up” in Paragraph 2 means” “A. Giving away B.
13、putting aside C. getting in D. using up3. The passage leads us to believe that .A. There were more civil carrier pigeons than military ones during wartimeB. Not all types of pigeon can be used to carry messages for human beingsC. Nobody could succeed in stopping carrier pigeons carrying out their ta
14、sksD. Modern devices give us even greater enthusiasm than the famous pigeons4. The passage suggests the successful use of carrier pigeons depends on .A. Their nature B. proper training C. their quality D. the geography语篇解读 本文主要介绍了在过去没有其他快捷的通讯方式的情况下,信鸽起到的巨大作用。比如,两次世界大战期间,信鸽成为传递信息的主要途径。另外,文章还列举了几个著名的信
15、鸽的事迹。1. D 推理判断题。文章里列举了一些具体时段里信鸽起到的重要作用,比如1815年时Rothschild利用信鸽提供的信息变成富翁、第一次世界大战和第二次世界大战期间信鸽传递信息救助士兵等。由此可推知,D项正确2. C 词义猜测题。第二段讲述的是英法战争期间,多数人认为英国要失败了,因此政府债券价格大跌,很多人绝望地抛售政府债券,而Rothschild 偷偷地收购这些债券。Snap up 意为“抢购”, 只有C 项有“购进”的意思。3. B 推理判断题。根据第六段第一句“Carrier pigeons are a slightly different breed from the k
16、ind of pigeon you see on city streets.” 可知,信鸽和普通的鸽子是不同的。由此可以推断出,不是所有的鸽子都可以作为信鸽的。故答案选B。4. B 推理判断题。根据第三段最后一句“In World War US Pigeon Service.” 可知,二战期间,美国有关机构有3000多名士兵和150多名官员专门负责照顾和培训信鸽用来为战争服务。由此可以推断出,信鸽需要专业训练才能更好地传递信息。故答案选B。社会生活类阅读理解。Some people believe that a Robin Hood is at work, others that a weal
17、thy person simply wants to distribute his or her fortune before dying. But the donator who started sending envelopes with cash to deserving causes, accompanied by an article from the local paper, has made a northern German city believe in fairytales(童话)The first envelope was sent to a victim support
18、 group. It contained 10,000 with a cutting from the Braunschweiger Zeitung about how the group supported a woman who was robbed of her handbag; similar plain white anonymous(匿名) envelopes, each containing 10,000, then arrived at a kindergarten and a church.The envelops keep coming, and so far at lea
19、st 190, 000 has been distributed. Last month, one of them was sent to the newspapers own office. It came after a story it published about Tom, a 14yearold boy who was severely disabled in a swimming accident. The receptionist at the Braunschweiger Zeitung opened an anonymous white envelope to find 2
20、0 notes of 500 inside, with a copy of the article.The name of the family was underlined.“I was driving when I heard the news,”Claudia Neumann, the boys mother, told Der Spiegel magazine.“I had to park on the side of the road; I was speechless.”The money will be used to make the entrance to their hou
21、se wheelchairaccessible and for a course of treatment that their insurance company refused to pay for.“For someone to act so selflessly, for this to happen in such a society in which everyone thinks of himself, was astonishing,” Mrs.Neumann said. Her family wonder whether the donator is a Robin Hood
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
