湖北省六校2021届高三英语11月联考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 湖北省 2021 届高三 英语 11 联考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、湖北省六校2021届高三英语11月联考试题(含解析)注意事项:1.答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。2.选择题的作答:每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。3.非选择题的作答:用签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。4.考试结束后,请将试卷和答题卡按时上交。第一节听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和
2、阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Whats the relationship between the man and Ms. Jones?A. Husband and wife.B. Teacher and student.C. Neighbors.2. Where did the man stay last night?A. At a classroom.B. At a party.C. In a lab.3. When did the lecture probably start?A. At 10: 00 a. m.B. At 9: 00 a. m.C. At 8: 30 a. m.
3、4. What will the woman probably do next?A. Go to the mans place.B. Call the Hillsboro Hotel.C. Reserve an exhibition hall.5. Whats the mans favorite sport at the 2022 Beijing Winter Olympics?A. Alpine skiing.B. Curling.C. Figure skating.第二节 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独
4、白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题。6. When will the Tokyo Olympics be hold?A. On June 23rd.B. On July 21st.C. On July 23rd.7. Why did the man and his family cancel the travel?A. Because of the outbreak.B. Because the travel had to be postponed.C. Because Tok
5、yo was not safe to travel anymore.听第 7 段材料,回答第 8 至 9 题。8. Who will go to New York?A. Evan and the man.B. Evan and the womanC. The man and the woman.9. When is the return flight?A. June 14th.B. July 14th.C. August 17th.听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。10. What happened to the speakers?A. They have no map.B. Th
6、ey need gas.C. They get lost.11. Where are the speakers going next?A. To a farmhouse.B. To a restaurant.C. To a gas station.12. What language do the local people speak?A. German.B. English.C. Italian.听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。13. Where does the conversation take place probably?A. On the phone.B. In the
7、 class.C. In a car station.14. How did the woman feel about this summer in Spain?A. Excited.B. Surprised.C. Disappointed.15. What does the professor compare learning a language to?A. Watching TV.B. Learning to drive.C. Listening to BBC news.16. What is the professors advice?A. Practice more.B. Live
8、with a native family.C. Watch more TV programmes.听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。17. Whats Faucis main idea?A. The virus was found in bats.B. The outbreak will be disappeared soon.C. The COVID-19 was not made in the Chinas lab.18. What does Fauci stress?A. Humans may not be able to control the virus.B. Peop
9、le should not go outdoors during the outbreak.C. Its important to keep a social distance during the outbreak.19. How many new cases does America increase in April?A. About 120 to 300 new cases.B. About 2, 000 to 3, 000 new cases.C. About 20, 000 to 30, 000 new cases.20. Whats Faucis attitude to the
10、vaccine(疫苗)?A. Hopeless.B. Positive.C. Desperate.阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ATired of your summer break? Here comes a list of best sellers on ABorn a CrimeBy Noah TrevorBorn a Crime is the story of a naughty young boy in South Africa, who
11、 grows into a restless young man, the author of the book, as he struggles to find himself in a world where he was never supposed to exist. It is also the story of that young mans relationship with his fearless and religious mother. “Dont cry, Trevor. Trevor, listen. Listen to me. Listen.” “My child,
12、 you must look on the bright side.” It was Mothers faith and positive attitude that shaped the young man.How It Feels to FloatBy Helaia FoxIf youre looking for a moving story that explores themes of mental illness, grief (悲痛), and love, pick up a copy of How It Feels to Float and follow Biz as she c
13、omes of age. This moving novel will stay with you long after you finish reading it.Two Can Keep a SecretBy Karen M. MeManusPut on your crime-solving cap and get swept away in this thriller about a girl, a boy, and a string of unsolved murders. As threats and clues pile up, youll be burning the midni
14、ght oil trying to finish the book before dawn.DuneBy Frank HerbertIf the Star Wars movies have made you fall in love with the space opera, eventually youre going to read Frank Herberts most famous creation. The story of centuries-old political plotting about warring factions (派系) battling over contr
15、ol of the extremely valuable planet Arrakis is a classic and remains a wonderful introduction to the larger, more complex world of science fiction just beyond the Star Wars trilogies.1. Which books are about growth?A. How It Feels to Float and Two Can Keep a Secret.B. Born a Crime and How It Feels t
16、o Float.C. Two Can Keep a Secret and Dune.D. How It Feels to Float and Dune.2. What is Two Can Keep a Secret mainly about?A. Challenges of growing up.B. A girls space adventures.C. battling for control of another planet.D. The murders remaining to be settled.3. What kind of book is Dune?A. A love st
17、ory.B. A science-fiction story.C. An autobiography.D. A fairy tale.【答案】1. B 2. D 3. B【解析】【分析】这是一篇应用文。文章介绍了亚马逊网站畅销的几本书。【1题详解】细节理解题。由Born a Crime下的“Born a Crime is the story of a naughty young boy in South Africa, who grows into a restless young man, the author of the book, as he struggles to find him
18、self in a world where he was never supposed to exist.”(天生罪犯讲述的是南非一个淘气的小男孩成长为一个躁动不安的年轻人的故事,作为这本书的作者,他努力在一个他不应该存在的世界里找到自己。),How It Feels to Float下的“If youre looking for a moving story that explores themes of mental illness, grief (悲痛), and love, pick up a copy of How It Feels to Float and follow Biz a
19、s she comes of age.”(如果你正在寻找一个感人的故事,探讨精神疾病、悲伤和爱的主题,那就拿起一本漂泊的感觉吧,跟着比兹长大。),Two Can Keep a Secret下的“Put on your crime-solving cap and get swept away in this thriller about a girl, a boy, and a string of unsolved murders.”(戴上你的破案帽,在这部关于一个女孩,一个男孩,和一连串未解的谋杀案的惊悚中一网打尽。),Dune下的“The story of centuries-old pol
20、itical plotting about warring factions (派系) battling over control of the extremely valuable planet Arrakis is a classic and remains a wonderful introduction to the larger, more complex world of science fiction just beyond the Star Wars trilogies.”(这部有着数百年历史的政治阴谋故事,讲述了交战派系争夺对极为宝贵的阿拉基斯星球的控制权的故事,是一部经典之
21、作,也是对星球大战三部曲之外更大、更复杂的科幻世界的精彩介绍。),可知Born a Crime和How It Feels to Float是关于成长的书籍。故选B项。【2题详解】细节理解题。由Two Can Keep a Secret下的“Put on your crime-solving cap and get swept away in this thriller about a girl, a boy, and a string of unsolved murders.”(戴上你的破案帽,在这部关于一个女孩,一个男孩,和一连串未解的谋杀案的惊悚中一网打尽。),可知谋杀案还未解决,说明Tw
22、o Can Keep a Secret主要关于还未破案的谋杀案的故事。故选D项。【3题详解】细节理解题。由Dune下的“The story of centuries-old political plotting about warring factions (派系) battling over control of the extremely valuable planet Arrakis is a classic and remains a wonderful introduction to the larger, more complex world of science fiction
23、just beyond the Star Wars trilogies.”(这部有着数百年历史的政治阴谋故事,讲述了交战派系争夺对极为宝贵的阿拉基斯星球的控制权的故事,是一部经典之作,也是对星球大战三部曲之外更大、更复杂的科幻世界的精彩介绍。),可知Dune是对星球大战三部曲之外更大、更复杂的科幻世界的精彩介绍,说明Dune是科幻故事。故选B项。BBorn on a farm in 1876, Mordecai Brown couldnt have imagined his life as a Major League Baseball pitcher (投手). When he helped
24、 his parents at age 5, his right hand accidentally was caught in a corn harvester, losing parts of two fingers or three fingers left. However, his disabled hand did not keep him from doing what other boys of his age were doing, like playing baseball.While working as a coal miner in his twenties, Mor
25、decai joined a baseball team made up of fellow coal miners. In 1898, the teams pitcher injured his arm. The manager ordered Mordecai to act as the pitcher. Mordecai shook his head and held up his right hand as a reminder. But the manager didnt care. “Since you have the best arm on the team, you will
26、 have to pitch.” Finally, his team won the game nine to three.In 1903, Mordecai Brown broke into Major League Baseball when he signed with the St. Louis Cardinals. Only a year later, the management of the Cardinals decided that Mordecais disability would keep him from ever becoming a star pitcher. T
27、hey traded him to the Chicago Cubs.On a sunny October afternoon in 1908, thousands of people went to New York Citys Polo Grounds to see the New York Giants and the Chicago Cubs battle. Mordecai was not the pitcher at first. He watched as the chosen starter faced the batters (击球员) for the New York Gi
28、ants. Soon, the batters were filling the bases.Then, Mordecai was asked to be the pitcher. It seemed that the unfavorable condition didnt affect him. He held the ball with his three fingers firmly and let it go. Strike one! Strike two! Strike three! The batter was out. And soon, the game was over. T
29、he Cubs beat the Giants, four to two.Mordecai went on to pitch, winning one game after another, and retired after the 1916 season. In 1949, Mordecai Peter entered the National Baseball Hall of Fame in New York, earning him a well-deserved place in baseball history.4. What can we learn about Mordecai
30、 from Paragraph1?A. His dream was to become a pitcher.B. He felt desperate to lose his fingers.C. His accident did not influence his life.D. He was afraid to get along with other boys.5. In 1904, what happened to Mordecai Brown?A. Mordecai Brown was traded to Chicago Cubs.B. He broke into Major Leag
31、ue Baseball.C. He was much worse than before.D. He contributed to the success of the match.6. How did he help his team win the game in 1908?A. He shouted “Strike!” for times to frighten the batter.B. He left the batter no chance to get the ball.C. He let the ball go in different directions.D. He str
32、uck the ball out directly.7. What is the best title for the text?A. Fighting for FameB. Growing on the teamC. A Three-fingered StarD. The Most Pitiful Baseball Pitcher【答案】4. C 5. A 6. B 7. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了,小时候因事故而手留下残疾,变成三指的Mordecai Brown在棒球场上的精彩表现。【4题详解】推理判断题。由第一段中的“However, his disabled hand
33、 did not keep him from doing what other boys of his age were doing, like playing baseball.”(然而,他那只残疾的手并没有阻止他做其他同龄人的事,比如打棒球。),可知即使手有残缺,Mordecai Brown还是做着同龄人一样的事,可推断出Mordecai Brown的事故没有影响他的生活。故选C项。【5题详解】细节理解题。由第三段中的“Only a year later, the management of the Cardinals decided that Mordecais disability w
34、ould keep him from ever becoming a star pitcher. They traded him to the Chicago Cubs.”(仅仅一年后,红衣主教队的管理层认为,Mordecai的残疾将阻止他成为一名明星投手。他们把他交易给了芝加哥小熊队。),可知1904年,Mordecai被交易到芝加哥小熊队。故选A项。【6题详解】推理判断题。由倒数第二段“Then, Mordecai was asked to be the pitcher. It seemed that the unfavorable condition didnt affect him.
35、He held the ball with his three fingers firmly and let it go. Strike one! Strike two! Strike three! The batter was out. And soon, the game was over. The Cubs beat the Giants, four to two.”(然后,Mordecai被要求做投手。这不利的条件似乎并没有影响到他。他用三个手指紧紧地抓住球,然后把它放了。打一个!打二!三击!击球手出局了。很快,比赛结束了。小熊队以4比2击败巨人队。),可知Mordecai让对方击球手
36、出局了,小熊队以4比2击败巨人队,可推断出对方击球手没机会得到球(所以出局了)。故选B项。【7题详解】主旨大意题。第一段讲“Mordecai Brown因事故,手变成了三指但这没有影响他的生活”,第二段讲“三指的Mordecai做了投球手”,第三段讲“三指的Mordecai被红衣主教队的管理层交易到芝加哥小熊队”,第四五段讲“三指的Mordecai帮助球队赢得比赛”,第六段讲“三指的Mordecai赢得了棒球史上当之无愧的地位”,本文讲的是三指的Mordecai在棒球场上的精彩表现,C项“三指明星”为短文最佳标题。故选C项。CIts good to share, right? Growing
37、up as kids we are told to share our toys and not be selfish. We also live in an age where discussing our feelings is encouraged. But when does it all become too much? With new fashion trending all the time, such as dance challenges and wearing a pillow as a dress, the question is: when can sharing b
38、ecome oversharing on social media?What is oversharing? The term has become associated with social media, but it doesnt only belong to this platform. Imagine you head to a party and you meet someone. Within five minutes they have given away details about their personal life. While some of us may try
39、to escape these people, according to marriage therapist Carolyn Cole, this form of oversharing could come from a strong desire to connect with someone. But how does this translate to social media?Dr. Christopher Hand, a lecturer in internet psychology, says the more details people disclose, the less
40、 sympathy we express when things go wrong. This could be due to a belief that we attract our own negative experiences the more we share them. It seems that the idea of searching for sympathy by oversharing, is generally viewed as negative rather than the cry for help it could actually be.However, Dr
41、 Hands research also seems to suggest that the more positive posts we share on a platform, the more socially attractive we become. Even back in 2015, Gwendolyn Seidman PhD, said that we should avoid complaining and being negative online. We are supposed not to show off, as its now knownespecially ab
42、out our love lives. It makes senseif your date is going that well, would you really have time to share a photo with text?So, how can you know if you are oversharing? Well, why not ask your friends in real life. They would probably be more than happy to tell you if your posts about your breakfast or
43、your complaint about your lack of money really are too much.8. Why do some people try to overshare at parties?A. Because they want to catch others attention.B. Because they just want to show off something.C. Because they have a strong desire to pour out their emotions.D. Because they may expect to m
44、ake a connection with someone.9. What does the underlined word in Para.3 mean?A. exploreB. exposeC. displayD. discuss10. What can we know from the passage?A. We will become more socially attractive if we post more on a platform.B. We tend to show sympathy when things go wrong.C. We may be considered
45、 negative when seeking for sympathy by oversharing.D. We can show off something positive especially about our love lives.11. What is the purpose of the text?A. To inform.B. To inspire.C. To advertise.D. To condemn.【答案】8. D 9. B 10. C 11. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要说明了如今社交媒体上的“过度分享”现象,有人指出有些人在聚会上过度分享,是因为他们
46、可能期望与某人建立联系。但是通过过度分享来寻求同情的想法,似乎通常被认为是消极的。早在2015年,Gwendolyn Seidman博士就说过,我们应该避免在网上抱怨和消极,也不应该炫耀,尤其是我们的爱情生活。【8题详解】细节理解题。根据第二段中“While some of us may try to escape these people, according to marriage therapist Carolyn Cole, this form of oversharing could come from a strong desire to connect with someone.
47、(根据婚姻治疗师Carolyn Cole的说法,虽然我们中的一些人可能试图逃离这些人,但这种形式的过度分享可能来自与某人建立联系的强烈愿望)”可知,有些人在聚会上过度分享,是因为他们可能期望与某人建立联系。故选D。【9题详解】词义猜测题。根据画线词后文“the less sympathy we express when things go wrong”以及“It seems that the idea of searching for sympathy by oversharing, is generally viewed as negative rather than the cry for
48、 help it could actually be.”可知,通过过度分享来寻求同情的想法,似乎通常被认为是消极的,所以人们暴露给他人的细节越多,越不容易得到同情。画线词意思为“暴露”。A. explore探索;B. expose暴露;C. display显示;D. discuss讨论。故选B。【10题详解】细节理解题。根据第三段中“It seems that the idea of searching for sympathy by oversharing, is generally viewed as negative rather than the cry for help it cou
49、ld actually be.(通过过度分享来寻求同情的想法,似乎通常被认为是消极的,而不是被认为是在求助)”可知,当我们通过过度分享来寻求同情时,可能会被认为是消极的。故选C。【11题详解】推理判断题。根据第一段中“With new fashion trending all the time, such as dance challenges and wearing a pillow as a dress, the question is: when can sharing become oversharing on social media?( 随着新时尚的不断流行,比如舞蹈挑战和穿枕头当
50、裙子,问题是中:什么时候在社交媒体上分享会变成过度分享?)”结合文章主要说明了如今社交媒体上的“过度分享”现象,有人指出有些人在聚会上过度分享,是因为他们可能期望与某人建立联系。但是通过过度分享来寻求同情的想法,似乎通常被认为是消极的。早在2015年,Gwendolyn Seidman博士就说过,我们应该避免在网上抱怨和消极,也不应该炫耀,尤其是我们的爱情生活。可推知,这篇文章的目的是告知有关“过度分享”的信息。故选A。DFor sports fans nothing could be better than watching a live event on TV or at a sports
51、 field. But theres nothing worse than that event being called off because of bad weather. Bad light, a water-logged court or too much heat can cause matches to be postponed. But according to the latest research, extreme weather might be disturbing the sporting calendar more than ever in the future.I
52、n one sport, golf, major tournaments like The Open, are already predicted to be victims of our changing climate. In the UK, an organization called The Climate Coalition says that golf courses such as St Andrews could be under water by the end of the century if sea levels rise even slightly. It told
53、the BBC that its research predicts cancelled football matches, flooded cricket grounds and golf courses sinking into the sea.The threat to sporting events from climate change has been further highlighted in a new report, officially approved and licensed by the Rapid Transition Alliance. Writing abou
54、t this for the BBC, Matt McGrath says that By 2050, its estimated that almost one in four English football league grounds can expect flooding every year. This will mean fewer matches played, less opportunity to watch the beautiful game and reduced government taxation from ticket sales.Cricket also f
55、aces huge challenges globally as temperatures rise in places like India, Australia and the West Indies. The report says that stadiums in Adelaide and Perth will see a 60% increase in days with temperatures over 40 degrees centigrade over the next decade.Of course, we know that the solution lies with
56、 reducing our carbon footprint. We could travel less to attend sports events, and reduce our waste when we do go. But this latest report finds that sports leaders are generally failing to address the issue seriously. However, because sport is universally popular and can be very influential, maybe it
57、 should be players, teams and their sponsors as well as fans who should promote a wide low carbon message to help protect sporting fieldsbefore its game over.12. What is the latest research above mainly concerned with?A. the forbidden sporting eventsB. the influential climate changeC. the severe env
58、ironmental pollutionD. the rising sea level13. What influence will the extreme weather have on the sports?A. Football fans cannot afford the entrance fee.B. Overheat will largely affect the cricket calendar.C. The golf games will thoroughly disappear due to rising sea level.D. Sports leaders will fa
59、ce bigger challenges to lead their teams to win.14. What does the underlined part “the issue” refer to in the last paragraph?A. the constant increase in sea levelB. the fading popularity of sport eventsC. the changing attitude of sponsors.D. the effective reduction of carbon footprint15. The researc
60、h is introduced to us mainly to _.A. inform the readers of the worsening global climate changeB. require governments protection of sporting fieldsC. promote awareness of low carbon life on sportsD. urge financial support from sponsors【答案】12. B 13. B 14. D 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要说明了如今气候变化已经响应到了体育领域
61、,气候变化对体育赛事的威胁在一份新的报告中得到了进一步强调,这份报告得到了快速过渡联盟的正式批准和许可。文章列举了一些受到气候变化影响的体育项目,指出解决方案在于人们有效减少碳足迹。【12题详解】细节理解题。根据第一段中“But according to the latest research, extreme weather might be disturbing the sporting calendar more than ever in the future.(但根据最新研究,极端天气可能会比以往任何时候更多地扰乱体育日程)”以及第二段中“In one sport, golf, maj
62、or tournaments like The Open, are already predicted to be victims of our changing climate.(有一项运动,高尔夫,像The Open这样的大型比赛,已经被预测为气候变化的受害者)”可知,最新研究主要涉及对体育产生重要影响的气候变化。故选B。【13题详解】细节理解题。根据第四段中“Cricket also faces huge challenges globally as temperatures rise in places like India, Australia and the West Indies
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
