2020年高考英语模拟试题三pdf.pdf
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 年高 英语 模拟 试题 pdf
- 资源描述:
-
1、2020 年高考英语模拟试题及答案(三)第一部分阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。AListed here are four of the thousands of impressive museums around the world.The Guggenheim Museum Bilbao in Bilbao,SpainBuilt in 1997,the Guggenheim Museum Bilbao is one of the newest in the w
2、orld.It has transformed the industrial city of Bilbao into a travelers desired destination.The beautiful architecture of the museum has provided a dramatic background formovies and commercials.The Louvre in Paris,FranceProbably the most famous Louvre also holds the most famous painting in theworld,t
3、he“Mona Lisa”by Leonardo da Vinci.Crowds can be found any daysurrounding the small,but mysterious painting of the smiling woman.But,the Louvreis much more than a home to the“Mona Lisa”.The Louvre is visited by more peopleeach year than any other museum in the world.The Barnes Foundation in Philadelp
4、hia,AmericaJust opened in its new downtown location in 2012,the Barnes Foundation is“unique”in that it is a completely reproduced display from one mans privatecollection.Dr.Albert C.Barnes started collecting art in the early 20th century andcollected,among others,the largest number of original Renoi
5、r paintings in the world.The Uffizi Gallery in Florence,ItalyWalking on the marbled floors feels like stepping back in time.The building itselfis a beautiful palacelike structure with frescoes(湿壁画)decorating the ceilings andwalls.Viewers are bowled over(印象深刻)by the works by Botticelli,such as“The Bi
6、rthof Venus”.Classic artworks from nearly 1,000 years ago describe religious events ofthe time.1.Which of the following is the most popular?A.The Louvre.B.The Guggenheim Museum Bilbao.C.The Barnes Foundation.D.The Uffizi Gallery.2.What makes the Barnes Foundation particular?A.Its structure.B.Its col
7、lection.C.Its location.D.Its history.3.What type of writing is this text?A.An activity poster.B.An exhibition announcement.C.An art show review.D.A travel guide.【语篇解读】本文为广告类,涉及文学与艺术话题。文章主要介绍了四个世界闻名的博物馆。1.A【解析】考查细节理解。由由 The Louvre in Paris,France 部分的Crowds can be foundany day 和 The Louvre is visited
8、by more people each year than any othermuseum in the world可知四个博物馆中卢浮宫人气最旺。故选 A。2.B【解析】考查细节理解。由 The Barnes Foundation in Philadelphia,America 部分的“the Barnes Foundation is unique in that it is a completely reproduceddisplay from one mans private collection”可知,该博物馆的特殊之处在于其所有的展览品均是复制品。故选 B。3.D【解析】考查推理判断
9、。由“Listed here are four of the thousands of impressivemuseums around the world”可知,本文主要介绍了四个世界闻名的博物馆的概况,故最有可能是旅行指南。故选 D。BPeople like to post their selfies(自拍照)on social media.To know more about it,scientists at Syracuse University in New York recently did a research and came up withsome surprising fi
10、ndings.People who post selfies and use editing software to make themselves look bettershow behavior connected to narcissism(自恋),the researchers said.Makana Chock,aprofessor from Syracuse University,said because social media is mostly used bypeople to share unimportant information about their lives,i
11、t is a good place forpeople to“work towards satisfying their own vanity.”Those“likes”under theirFacebook selfies make them feel good.Besides,people who post group selfies show a need for popularity and a need tobelong to a group,the research found.Some people feel“peer(同伴)pressure”topost selfies and
12、 some follow the popular belief that if there is no picture of an eventor experience,it did not really happen.“Anyway,it shouldnt be seen as negative.People get sense of satisfaction especially when they get likes.And it does no harm,”Chock said.Other findings from the study include:There are no maj
13、or differences on howoften men and women post selfies and how often they use editing software.But menwho post selfies showed more of a need to be seen as popular than women whoposted selfies.Chock said posting selfies on social media is not all that different from whatpeople have done for many years
14、.On trips and special events,our parents andgrandparents used cameras instead of phones to take photos.They would bring backphotos to show friends and family.You had no choice but to look at them.Youprobably commented about how nice everyone in the photos looked,especiallychildren and the person sho
15、wing the photos.They were happy to hear yourcomments.That was the old way of“clicking like”.On social media,however,peoplecan decide not to look at photos-even if they click“like”.4.What is the research mainly about?A.The ways of making people look better in selfies.B.The reasons for people posting
16、selfies on social media.C.The differences between men and women in posting selfies.D.The connections between posting selfies and mental health.5.What does the word“vanity”in paragraph 2 probably mean?A.A deep desire to know about something.B.A special need to be more popular.C.Too much pride in ones
17、 own appearance.D.Strongdeterminationtoimprove oneself.6.What is Chocks attitude towards selfie posting?A.Ambiguous.B.Cautious.C.Disapproving.D.Supportive.7.From the last paragraph,we know that the older generations showed their photosto friends and family _.A.to win praise from viewersB.to show off
18、 their camerasC.to improve relationshipsD.to share good moments【文章大意】这是一篇夹叙夹议的文章。文章主要讲了人们喜欢在社交媒体上发布自己的自拍。为了了解更多,纽约 Syracuse University 大学的科学家们最近做了一项研究,并得出了一些令人惊讶的发现。4.B【解析】推理判断题。答案定位在最后一段 You probably commented about how niceeveryone in the photos looked,especially children and the person showing th
19、ephotos.They were happy to hear your comments.That was the old way of“clicking like”.On social media,however,people can decide not to look atphotos-even if they click“like”.这说明老一辈人展示他们的照片是希望得到赞许,由此推断出这次研究主要是关于人们在社交媒体上发布自拍的原因,故选 B。5.C【解析】词义猜测题。下文 Those“likes”under their Facebook selfies make themfeel
20、 good.意思是脸书自拍下面的“赞”让他们感觉很好。由此可知,上文 it is a goodplace for people to“work towards satisfying their own vanity.”意思是这是一个让人们“努力满足自己虚荣心”的好地方。“vanity”意思是虚荣心,故选 C。6.D【解析】推理判断题。答案定位在最后一段 Chock said posting selfies on social mediais not all that different from what people have done for many years.(Chock 说,在社交
21、媒体上发布自拍照与人们多年来的做法并没有太大不同。)由此推断出,Chock 对发布自拍照持支持态度。A.Ambiguous.模糊不清的;B.Cautious.谨慎的;C.Disapproving.反对的;D.Supportive.支持的,故选 D。7.A【解析】细节理解题。答案定位在最后一段 They were happy to hear your comments.(他们很高兴听到你的评论。)由此可知从最后一段,我们知道老一辈人把他们的照片展示给朋友和家人,以赢得观众的赞扬,故选 A。CAttending college can be expensive,and applying to co
22、llege can be costly as well.With todays college application fees averaging around$80,you can expect to spendhundreds of dollars on college before you are even accepted into a school.One of the easiest ways to save money on college application fees before youbegin applying is to narrow down your list
23、 of schools.To save money,try to limit theschools to which you apply to about 2-3 reach schools and 2-3 safety schools.At some schools,being a relative of a graduate can secure you a free application.If you are applying to a school where one of your parents or grandparents is a formergraduate,check
24、to see if you re qualified for it.Research the preferred method of applying for each school on your list.Someschools offer free online applications,yet charge a fee for paper submissions.This isbecause online applications save schools the cost of employing a staff member tophysically enter the appli
25、cation information.Several states,such as Michigan and North Carolina,take part in CollegeApplication Week,where many schools in the participating states cancel theirapplication fee for the week.Be sure to contact the schools to I j which you areapplying to see if they participate in College Applica
26、tion Week and when the programtakes place in that state.Apply for early admission.If you have already decided on which college is yourtop choice,consider applying under an Early Action or Early Decision admissionprogram.If you are accepted,you wont have to submit application fees to otherschools.For
27、 more information regarding college applications and the fees associated withthem,contact your high I school advisor or the admissions department at yourschool(s)of interest.8.The passage is mainly written to_.A.introduce famous universities in the United StalesB.show some practical ways to apply an
28、 ideal collegeC.advertise for successful applications and advisorsD.offer tips to save money on college application fees9.What does the author advise to do in the second paragraph?A.Write down your favorite universities.B.Reduce the number of your university choices.C.Apply to two universities each
29、time.D.Mind your safety when applying to college.10.Some schools offer free online application to_,A.receive fees faster than before B.employ someone else to workC.cut down the cost of employment D.enter the application information11.It can be known from the passage that_,A.application fee might be
30、canceled conditionallyB.many countries attend College Application WeekC.applying for early admission is the best policyD.admission departments determine your future【文章大意】本文是一篇说明文。介绍一些方法节省申请大学的相关费用。8.D【解析】推理判断题。由第二段到第六段“One of the easiest ways to save money oncollege application fees Apply for early
31、admission”可知,在你开始申请之前,节省大学申请费用最简单的方法之一就是缩小你申请的学校范围。在一些学校,成为毕业生的亲戚可以让你免费申请。研究申请名单上每所学校的首选方法。一些州,如密歇根州和北卡罗莱纳州,参加了大学申请周,参加申请周的许多学校会取消他们的申请费用。申请提早入学。所以本文旨在介绍一些方法节省申请大学的相关费用,故选 D.9.B【解析】细节理解题。由第二段的 One of the easiest ways to save money on collegeapplication fees before you begin applying is to narrow dow
32、n your list of schools可知,在你开始申请之前,节省大学申请费用最简单的方法之一就是缩小你的学校范围。所以作者建议缩减申请学校。故选 B。10.C【解析】细节理解题。由第 4 段“This is because online applications save schools thecost of employing a staff member to physically enter the application information.”可知,这是因为在线申请为学校节省了雇佣职员来输入信息的费用。所以一些学校提供免费的网上申请,以降低雇佣成本。故选 C。11.A【解析
33、】推理判断题。由第二段到第六段“One of the easiest ways to save money oncollege application fees before you begin applying is to narrow down your list ofschools.Apply for early admission”可知,在你开始申请之前,节省大学申请费用最简单的方法之一就是缩小你申请的学校范围。在一些学校,成为毕业生的亲戚可以让你免费申请。研究申请名单上每所学校的首选方法。一些州,如密歇根州和北卡罗莱纳州,参加了大学申请周,参加申请周的许多学校会取消他们的申请费用。申
34、请提早入学。所以本文介绍了一些方法节省申请大学的相关费用,故申报费用“在某些条件”是不用交的。故选 A。DGarbage sorting has become a hot issue around China,especially after Shanghaibegan carrying out a regulation on July 1.Beijing,as a forerunner in environmental protection,has thus been expected tofollow suit.The capital of the country has long bee
35、n campaigning for sorting andrecycling household waste,as part of its environmental drive for sustainable growth,local media reported.The current regulation gives garbage sorting responsibilities to governmentdepartments,property management groups and other organizations.It also givesrules for compa
36、nies,outlining how they re responsible for waste collection,transportation and treatment.Only individuals are not subject to responsibilities.The long-awaited revision will soon change the situation,“Taking out the trashwithout sorting it properly will be illegal,”said Sun Xinjun,director of the Bei
37、jingCommission of Urban Management.In Shanghai,violators are now fined up to 200yuan($30)for trash-sorting violations.The maximum fine in Beijing will not be lessthan that,he said.The Beijing city government first set out to promote garbage sorting in 2009.Authorities have since called on citizens t
38、o sort their household waste into fourtypes-recyclable waste,kitchen trash,dangerous waste and others-and leave it in acorresponding dustbin or trash can.Blue-colored dustbins signify items within arerecyclable,green represents kitchen trash,red corresponds to dangerous materialsand grey to other wa
39、ste.To promote the awareness of garbage sorting and expand the base of participants,authorities have employed workers to help residents on the spot.With intelligentdevices,those who throw in recyclable waste at given sites will be rewarded withbonus points,which can be used to buy daily goods.At som
40、e communities,there areno color-coded dustbins.Instead,a scheduled garbage collection service is offered tohelp improve the environment.In other communities,workers offer a door-to-doorservice to collect recyclables or kitchen waste.Beijing Environmental Sanitation Engineering Group has been promoti
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
(长春版)五年级语文下册第四单元 《鸟的天堂》 ppt课件(共11张PPT).ppt
