2020年高考英语模拟试题十四pdf.pdf
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 年高 英语 模拟 试题 十四 pdf
- 资源描述:
-
1、2020 年高考英语模拟试题及答案(十四)第一部分阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。AHow It Feels to Floatby Helaia FoxIf youre looking for a moving story that explores themes of mental illness,grief(悲痛),and love,pick up a copy of How It Feels to Float and follow Biz as she co
2、mes ofage.This moving novel will stay with you longafter you finish reading it.Two Can Keep a Secretby Karen M.MeManusPut on your crime-solving cap and get swept away in this thriller about a girl,aboy,and a string of unsolved murders.As threats and clues pile up,youll be burningthe midnight oil try
3、ing to finish the book before dawn.Forest of a Thousand Lanternsby Julie C.DaoThe first book in the Rise of the Empress series takes the bones of a traditionalfairy tale a poor girl fated for power,an evil queen determined to stop her,love forsomeone who doesnt love back and magic and gives them a r
4、ichly imagined EastAsian setting.Duneby Frank HerbertIf the Star Wars movies have made you fall in love with the space opera,eventuallyyoure going to read Frank Herberts most famous creation.The story of centuries-oldpolitical plotting about warring factions(派 系)battling over control of theextremely
5、 valuable planet Arrakisis a classic and remains a wonderfulintroduction to the larger,more complex world of science fiction just beyond the StarWars trilogies.1.What is How It Feels to Float mainly about?A.The murder of a teenage girl.B.A girls space adventures.C.Challenges of growing up.D.A poor g
6、irl with special powers.2.What kind of book is Two Can Keep a Secret?A.A fairy tale.B.A science-fiction story.C.A love story.D.A detective story.3.Which book is about battling for control of another planet?A.How It Feels to FloatB.Two Can Keep a SecretC.Forest of a thousand LanternsD.Dune【文章大意】本文是一篇
7、说明文。主要介绍了四本不同体裁和不同内容的书。1.C 主旨大意题。根据 How It Feels to Float 部分的 If youre looking for a moving storythat explores themes of mental illness,grief(悲痛),and love,pick up a copy of How ItFeels to Float and follow Biz as she comes of age.(如果你正在寻找一个感人的探索精神疾病、悲伤和爱的主题故事,可以选择 How It Feels to Float 这本书,跟着 Biz 走进她
8、的成长世界)可知,小说How It Feels to Float主要讲述的是通过主人公 Biz 成长的点滴去探索悲伤和爱的故事,因此 C 项(成长的挑战)可以概括 How It Feels to Float 的主要内容,故选 C。2.D 推理判断题。根据 Two Can Keep a Secret 部分的 Put on your crime-solving cap andget swept away in this thriller about a girl,a boy,and a string of unsolved murders.(戴上你的破案帽,在这部关于一个女孩,一个男孩和一系列未侦
9、破的谋杀案的惊悚片中,你会被卷入其中。)可知,Two Can Keep a Secret属于侦探小说。故选 D。3.D 细节理解题。根据 Dun 部分的 The story of centuries-old political plotting aboutwarring factions(派系)battling over control of the extremely valuable planet Arrakis is a classic(这个有着几个世纪历史的政治阴谋的故事关于交战的派系为争夺对极具价值的阿拉基斯星球的控制权而争斗是一部经典之作)可知,Dune 讲述一场争夺另一颗行星控制
10、权的战争的书是 Dune。故选 D。BBradley McConachie,a 33-year-old Australian is actually a student in internationalrelations completing his PhD through Griffith University.He came to Beijing for acooperative research at Beijing University two years ago.Such an academic life wascolorful with a chance offered by th
11、e cultural exchanges project,“Im in China.Bradley was lucky to win the most likes for his photo story about his life in Chinaand became one of 20 winners to visit locations by the project this summer.All thewinners experiences were filmed to produce a reality show,My Chinese WorkingDay,which will be
12、 broadcast by mid-September.Bradley was chosen to work as a recreational manager for a Chinese wedding.Thefilm crew took them to many“amazing sites and the staff at the resort taught thema lot about how to incorporate modern Chinese features while still keeping traditionalcustoms.“I would have to sa
13、y two things stick out as the most memorable:the helicopterride and talking with the staff at the hotel about how they organize weddings here inChina,he said.That was Bradleys first time to be in a helicopter,and he was tooabsorbed with the“stunning view of the coastline.“I think it is so important
14、to show other Australians the different landscapesChina has to offer.I think so many Australians,when they think about China,imaginethe historical sites of Beijing and the exciting things to see in Shanghai but have noidea about other beautiful places,like Sanya or the many other places people haveb
15、een taken to in this TV series.It was nice to experience these little touches.I washappy to be a part of that experience!”Bradley said.4.What made Bradleys life more colorful?A.Obtaining his PhD.B.The cultural exchanges project.C.The research about Beijing University.D.The interest in international
16、relations.5.Why was Bradley given the chance?A.He produced the reality show.B.His life in China was interesting.C.He was one of the top 20 winners.D.He liked photo stories most.6.Which of the following best explains“stunning in Paragraph 4?A.Fantastic.B.Confusing.C.Agreeable.D.Extreme.7.What can we
17、infer from the last paragraph?A.Its difficult to produce moving TV series.B.Beijing and Shanghai are historical sites.C.Sanya is worth visiting for foreigners.D.Many Australians know little about China.【文章大意】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了 Bradley 来到北京大学进行合作研究,他在中国生活的照片故事赢得了最“喜欢”的人,并成为今年夏天该项目 20 个参观景点的获奖者之一。坐直升飞机观
18、看中国的美景觉得澳大利亚人对中国知之甚少。4.B 细节理解题。根据第一段中的“Such an academic life was colorful with a chanceoffered by the cultural exchanges project”可知,文化交流项目提供了一个使这样的学术生活丰富多彩的机会。故选 B 项。5.C 细节理解题。根据第二段第一句“Bradley was lucky to win the most likes for hisphoto story about his life in China and became one of 20 winners to
19、visit locations bythe project this summer”可知,Bradley 很幸运,因为他在中国生活的照片故事赢得了最“喜欢”的人,并成为今年夏天该项目 20 个参观景点的获奖者之一。故选 C 项。6.A 词义猜测题。根据第三段中的“The film crew took them to many“amazing sites”和第四段最后一句“That was Bradleys first time to be in a helicopter,and he was tooabsorbed with the“stunning view of the coastline
20、.”可知,这是布拉德利第一次坐直升机,他太专注于“惊人”的海岸线景观。A.fantastic 不可思议的,奇异的;B.confusing 令人困惑的;C.agreeable 令人愉快的;D.extreme 极端的。结合选项可知,stunning 的意思与 fantastic 相近。故选 A 项。7.D 推理判断题。根据最后一段第二句“I think so many Australians,when they thinkabout China,imagine the historical sites of Beijing and the exciting things to see inShan
21、ghai but have no idea about other beautiful places,like Sanya or the many otherplaces people have been taken to in this TV series.”可知,我想这么多澳大利亚人,一想到中国,就会联想到北京的历史古迹和上海令人兴奋的东西,但对其它美丽的地方却一无所知,比如三亚,或者这部电视连续剧中的许多其他地方。由此可推知,许多澳大利亚人对中国知之甚少。故选 D 项。CHistory can be found at every turn,and every corner,as you
22、walk the streets ofthis architectural marvel of a city,and at Powis Place and Fraser Studios you are just ashort 15-minute walk away from one of the oldest universities in the country.Linkscan be found to The University of Aberdeen as far back as 1495,with a beautifulmedieval(中世纪的)campus to back up
23、its claims.It makes it the fifth oldest university in the whole of the UK,and as a result it hasalways been a well-regarded higher education establishment.It has been voted theScottish University of 2019 and is ranked in the Top 30 Universities in the UK in 2019.It attracts people from all over the
24、UK and abroad.With distance learning choices,it isan attractive proposition to many students.The Sir Duncan Rice Library has perfectviews of the entire city and beaches,and the university has one of the largest medicalcampuses in the whole of Europe.Aberdeen University Students Association(AUSA)is h
25、ome to over 150 societiesand hundreds of activities relating to those societies.It ensures that whatever you areinterested in you are well served when moving to the city as a student.It is a fantasticway to meet and make new friends with people from all over the world.Within theUnion there is a cafe
26、 and a shop,with many food outlets providing daily refreshments(茶点)during breaks between lectures and study.There are also plenty of volunteeringand training opportunities to take part in,whether you are looking for a hobby,tohelp others,to present your CV,or all of the above.The University of Aberd
27、een certainly holds some reputations,home.to fiveprevious Nobel Prize Winners,an internationally-focused university in teaching andresearch,and even its very own tartan created in 1992 to celebrate the university s500th anniversary.8.When was the University of Aberdeen first built?A.2019.B.1992.C.14
28、95.D.500.9.What does the underlined words“proposition”most probably mean?A.choiceB.preparationC.buildingD.history10.What can we know about Aberdeen University?A.Five scientists won the Nobel Prize in 2019.B.It gained the Scottish University of 2019.C.It has the largest medical campus in the world.D.
29、It is the 30th biggest university in Europe.11.What can we do in the Sir Duncan Rice Library?A.Join AUSA for over 150 societies.B.Get volunteering opportunities.C.Receive distance learning.D.Enjoy the whole city and beaches.【文章大意】这是一篇说明文。文章介绍 University of Aberdeen 的成立、发展史以及学校的特色。8.C 细节理解题。根据第一段中 Li
30、nks can be found to The University of Aberdeen as farback as 1495,with a beautiful medieval(中世纪的)campus to back up its claims.“早在1495 年就可以找到阿伯丁大学(University of Aberdeen)的链接,那里美丽的中世纪校园支持了它的说法。”由此可知,阿伯丁大学是 1495 年建成的。故选 C。9.A 词义猜测题。根据第二段中的 With distance learning choices“远程学习的选择”。再根据 it is an attractive
31、 proposition to many students.“这对许多学生来说是一个有吸引力的建议。”由此推知,划线词的意思是“选择”。故选 A。10.B 细节理解题。根据第二段中 It has been voted the Scottish University of 2019 and isranked in the Top 30 Universities in the UK in 2019.“它曾被评为 2019 年苏格兰大学,并在 2019 年进入英国前 30 所大学。”由此可知,Aberdeen University 获得了 2019 年苏格兰大学的学位。故选 B。11.D 细节理解题
32、。根据第二段中 The Sir Duncan Rice Library has perfect views of theentire city and beaches,“邓肯莱斯爵士图书馆可以看到整个城市和海滩的完美景色,”由此可知,在 the Sir Duncan Rice Library 享受整个城市和海滩。故选 D。DIf you could change your childs DNA in the future to protect them againstdiseases,would you?It could be possible because of technology kn
33、own as CRISPR-Cas,or just CRISPR.CRISPR involves a piece of RNA,a chemical messenger,designed to work on onepart of DNA;it also uses an enzyme(If)that can take unwanted genes out and putnew ones in,according to The Economist.There are other ways of editing DNA,butCRISPR will do it very simply,quickl
34、y,and exactly.The uses of CRISPR could mean that cures are developed for everything fromAlzheimers to cancer to HIV.By allowing doctors to put just the right cancer-killinggenes into a patients immune system,the technology could help greatly.In April scientists in China said they had tried using CRI
35、SPR to edit the genomes(基因组)of human embryos.Though the embryos would never turn into humans,thiswas the first time anyone had ever tried to edit DNA from human beings.With this inmind,the US National Academy of Sciences plans to discuss questions about CRISPRs ethics(伦理问题).For example?CRISPR doesnt
36、 work properly yet.As well as cuttingthe DNA it is looking for,it often cuts other DNA,too.In addition,we currently seemto have too little understanding of what DNA gives people what qualities.There are also moral questions around playing God”.Of course,medicine alreadystops natural things from happ
37、ening-for example,it saves people from infections.Theopportunities to treat diseases make it hard to say we shouldnt keep going.A harder question is whether it is ever right to edit human germ-line(种系)cellsand make changes that are passed on to children.This is banned in 40 countries andrestricted i
38、n many others.However,CRISPR means that if genes can be edited out,they can also be edited back in.It may be up to us as a society to decide when andwhere editing the genome is wrong.Also,according to The Economist,gene editing may mean that parents makechoices that are not obviously in the best int
39、erests of their children:“Deaf parentsmay prefer their children to be deaf too;parents might want to make their childrenmore intelligent at all costs.In the end,more research is still needed to see what we can and cant do withCRISPR.“Its still a huge mystery how we work,”Craig Mello?a UMass MedicalS
40、chool biologist and Nobel Prize winner,told The Boston Globe,Were just trying tofigure out this amazingly complicated thing we call life.12.What is the passage mainly about?A.What we can and cant do with CRISPR.B.How CRISPR was developed by scientists.C.The advantages of CRISPR and arguments about i
41、ts ethics.D.Scientists experiments of using CRISPR to edit human embryos.13.According to the passage,the technology of CRISPR.A.is very safe because it only cuts the DNA it is looking forB.is banned in most countries and restricted in many othersC.could cause parents to make unwise choices for their
42、 childrenD.could help us discover the link between DNA and the qualities it gives people14.It can be inferred from the passage that.A.all diseases could probably be cured through the uses of CRISPRB.scientists had never edited genomes before CRISPR was inventedC.CRISPR is a technology that uses an e
43、nzyme to work on RNA and DNAD.CRISPR has proven to be the most effective way to protect children againstdiseases15.What is the authors attitude towards CRISPR?A.Supportive.B.Worried.C.Negative.D.Objective.【文章大意】本文是一篇议论文。文章介绍了一种为抵抗疾病而改变基因组织的新科技CRISPR,它在治疗疾病方面的优点和在伦理方面引发的人们的各种争论。12.C 主旨大意题。文章主要介绍了一种为抵
44、抗疾病而改变基因组织的新科技 CRISPR,其优点和在伦理方面引发的人们的各种争论。故选 C。13.C 细节埋解题。根据倒数第二段的 gene editing may mean that parents make choicesthat are not obviously in the best interests of their children:“Deaf parents may prefertheir children to be deaf too;parents might want to make their children moreintelligent at all cost
45、s.”可知由于基因被改变,会导致父母不能正确对孩子做出决定,故选 C。14.A 推理判断题。根据第三段的 The uses of CRISPR could mean that cures aredeveloped for everything from Alzheimers to cancer to HIV.可知 CRISPR 技术使得所有疾病的治愈成为可能。故选 A。15.D 推理判断题。文章中作者详细介绍了 CRISPR 技术,它在治疗疾病方面的帮助作用,以及在使用中人们对它的各种顾虑。作者是客观如实介绍,所以他对此技术的现点是客观的,故选 D。第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分
46、10 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Most Americans love Chinese food.However,the Chinese food served in mostAmerican restaurants is very different from the authentic cuisine enjoyed daily bypeople living in China.16.Then many Chinese immigrants had trouble landing a jobin America.To make a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
《开学大礼包》2013届高三语文一轮复习课件:《报任安书(节选)》《廉颇蔺相如列传(节选)》(大纲版第六册).ppt
