2021-2022学年高中英语北师大版选择性必修第二册课后巩固提升:模块综合测评二 WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中英语北师大版选择性必修第二册课后巩固提升:模块综合测评二 WORD版含答案 2021 2022 学年 高中英语 北师大 选择性 必修 第二 课后 巩固 提升 模块 综合 测评
- 资源描述:
-
1、模块综合测评二第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:Ive got my hands full with these bags.Could you please press seven for me?Thank you.M:Youre welcome.Thats my floor,too.1.Where does this conversation probably take pl
2、ace?A.In a store.B.In an elevator.C.On a bus.答案BM:I really like your city.It is so clean.But is it always so cold and windy?W:Well,we have an old saying that says,“If you dont like our weather,just wait around about an hour.”2.What does the woman think of the weather?A.Its changeable.B.Its unpleasan
3、t.C.Its comfortable.答案AW:I know you are working at your dads station every day after school.What do you do there?M:I talk to the people,wash their windows and give them gas.3.What does the man do?A.A railway worker.B.A station cleaner.C.A gas station helper.答案CM:Excuse me,when will Flight Number CA9
4、81 from New York arrive?W:It is supposed to arrive at 1 pm,but it will be delayed for an hour and a half.4.When will the flight arrive?A.At 1:00 pm.B.At 1:30 pm.C.At 2:30 pm.答案CM:Whats for dinner,mum?Are we having pizza?W:We had pizza yesterday.So Im going to make chicken and rice tonight or fish if
5、 you prefer.M:That sounds good.I had chicken at school today in my sandwiches,so I dont really want it again.5.What will the boy have for dinner?A.Pizza.B.Fish.C.Chicken.答案B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或
6、独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。M:Molly,how have you been enjoying your time so far?W:Its been great,you know.I feel like Im always learning something new about this place.M:Join the crowd.I just found out about this bar the other day.W:Does it serve local microbrews?M:Yeah.I live for microbrew beer.And it see
7、ms to be catching on in Taiwan.W:I think most of the young men like this beer.6.How has the woman been recently?A.Happy.B.Busy.C.Disappointed.答案A7.What will the speakers do?A.Serve in the bar.B.Cook coffee.C.Drink beer.答案C听第7段材料,回答第8、9题。W:Hello,Dave Martins School of Rock.How can I help you?M:Hello!
8、I saw your advertisement in the newspaper and Im ringing to ask about the guitar lessons.W:Were starting a guitar course in a small group on Saturday mornings.M:So how much are the classes?W:It will only be 17.50 a lesson.M:That sounds fine.When does the course begin?W:You can have a try on the 7th
9、of March.The first lesson is on March 8th.But you need to come and fill in the booking form on the 3rd.M:Fine.Ill do that.Thanks.W:Youre welcome.8.When is the guitar course scheduled?A.On Friday afternoons.B.On Saturday mornings.C.On Sunday afternoons.答案B9.What will the man do on March 3rd?A.Have a
10、lesson.B.Pay the fee.C.Complete the booking form.答案C听第8段材料,回答第10至12题。W:Im going to be home a bit late tonight.Youll have to have supper on your own.M:Why is that?W:There is a big sale at Macys today.Everything is either buying one getting one free,or half price.M:Would you mind picking up a shirt fo
11、r me?And we really need another washing machine.Let me think.Maybe you can get a new stove for your mother.Hers is too old.W:OK.Hopefully that will be half off instead of buying one getting one free.M:Just have a look.W:Do you want to come along?It might be easier if we both go.M:Yeah,youre right.Le
12、ts go!W:Do you have any money?I know what happens when you get around tools and machines.M:OK.Ill take all my credit cards.10.What is the probable relationship between the speakers?A.Husband and wife.B.Mother and son.C.Salesman and customer.答案A11.Why is the woman going to be home late?A.She will hav
13、e supper with her friend.B.She is going to do some shopping.C.She decides to see her mother.答案B12.What does the woman advise the man to do?A.Take some cash.B.Buy some tools.C.Go with her.答案C听第9段材料,回答第13至16题。W:Are you interested in doing voluntary work?M:Of course.I have been doing a lot of voluntary
14、 work,and I have realised that being a volunteer is not only meaningful but also really fun.W:What kind of voluntary work have you done?M:I was a voluntary tour guide at the fourth Understanding China Conference for cultural exchange in Guangzhou in 2019.W:That is amazing.Have you done any other vol
15、untary work?M:I also taught English to some special children,whose parents left them and worked in big cities all year around.W:That is meaningful.They really need more care and attention.Do you have any plans for your voluntary work?M:Well,you know,I am a medical student.I am applying to do volunta
16、ry work in Africa,to help the AIDS patients there.W:Really?It must be kind of dangerous.M:Yeah.But I do believe that the greatest happiness comes from helping others.W:I agree.A person like you is a hero.We should learn from you.13.What did the man do in 2019?A.He volunteered as a tour guide in Guan
17、gzhou.B.He taught English to some children from big cities.C.He helped some parents look after their children.答案A14.What does the man plan to do?A.Pay more attention to his schoolwork.B.Study medicine and become a doctor.C.Help the AIDS patients in Africa.答案C15.What does the man major in?A.English.B
18、.Medicine.C.Cultural exchange.答案B16.What does the woman feel about helping the AIDS patients?A.Fun.B.Risky.C.Relaxing.答案B听第10段材料,回答第17至20题。M:What is it like to travel in space?If you have ever watched space movies,you may know something about it.Aurora Station is the worlds first space hotel.US comp
19、any Orion Span built the hotel.The hotel is around 12 feet wide and 35 feet long.It plans to welcome its first guests in 2022.It will fly 320 kilometres above Earth.It can hold six people at a time.Two of them will be workers.They may be former NASA astronauts.Each trip aboard the station will last
20、for 12 days.Guests there will be able to do many interesting things.For example,they will see around 16 sunrises and sunsets every 24 hours.They can take part in research experiments such as growing food in space.Later,they can bring the food back to Earth as a souvenir.These are the same things as
21、astronauts usually do.Guests can also share what they see and hear with others on Earth.They can have a video chat using a high-speed Internet connection.But each guest will have to pay at least $9.5 million.Thats really a large amount of money.17.What will happen in 2022?A.The first space hotel wil
22、l be open.B.A new space lab will be built.C.Astronauts will live in the space hotel.答案A18.How many guests can the space hotel hold at a time?A.Two.B.Four.C.Six.答案C19.What can guests do in the space hotel?A.Cook food.B.Watch movies.C.Have a video chat.答案C20.What does the speaker think of the space tr
23、ip?A.Expensive.B.Dangerous.C.Relaxing.答案A第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ANew York Film Academy (NYFA) Summer Camps for TeensThe New York Film Academy offers various summer camps for teens and camps during the school year designed for high school students w
24、ho are interested in the performing arts.DOCUMENTARY CAMPOffered at LA school,the Four-week Documentary Camp is designed to provide high school students with a hands-on introduction to documentary filmmaking.Students are involved in the creative and technical demands of making a documentary while ga
25、ining experience working with industry-standard equipment on original projects that apply what students learn in the camp to original video content.SCREENWRITING CAMPDesigned for those creative individuals who prefer to create exciting and new stories through their words,NYFAs Three-week Screenwriti
26、ng Camp absorbs future screenwriters in scriptwriting,with no previous experience needed.If youve ever wanted to see whether you could write your own movie,then this is the camp for you.GAME DESIGN CAMPFrom popular console games (主机游戏) to the ever-growing mobile game market,video games are everywher
27、e you look.At NYFAs One-week and Four-week Game Design Camps,students work with our staff of professional game designers to learn the base of game design and obtain the skills they require to create their own games.3D ANIMATION CAMPWhether youre interested in learning how to create an original 3D an
28、imated short film or simulate (模仿) realistic visual effects,NYFAs Three-week and Four-week 3D Animation Camps,offered at Harvard University and our NYC and LA school,provide students with professional instructions to give them a strong footing in the field.Students can choose 3D Animation Summer Cam
29、ps and spend their summer bringing their imagination to life.Interested in learning more about NYFAs unique Photography Summer Camps?Click here for additional information about the application process.【语篇导读】本文是一篇应用文。短文主要介绍了纽约电影学院为对表演艺术感兴趣的高中生提供的各种夏令营活动的相关信息。21.Which camp can you choose if you want t
30、o create stories for films? A.Documentary Camp.B.Screenwriting Camp.C.Game Design Camp.D.3D Animation Camp.答案B解析细节理解题。由SCREENWRITING CAMP中的“Designed for those creative individuals who prefer to create exciting and new stories through their words”可知,SCREENWRITING CAMP是为那些喜欢用自己的语言创作激动人心的新故事的人专门设计的。所以要
31、为电影创作故事,你可以选择SCREENWRITING CAMP。22.What can be learned from the passage?A.Screenwriting Camp requires experienced students.B.Documentary Camp provides a three-week program.C.Students in Game Design Camp can learn to play video games.D.Students in 3D Animation Camp will receive professional instructi
32、ons.答案D解析细节理解题。由3D ANIMATION CAMP中的“provide students with professional instructions ”可知,3D ANIMATION CAMP向学生提供专业的指导。23.What is the purpose of the passage?A.To provide information.B.To make comparisons.C.To give some advice.D.To express opinions.答案A解析推理判断题。由“The New York Film Academy offers various s
33、ummer camps for teens and camps during the school year designed for high school students who are interested in the performing arts.”以及最后一段“Click here for additional information about the application process.”可以判断出这篇短文的目的就是要提供信息。BEveryone needs to be safe,loved and to have a sense of belonging.These
34、are inborn and natural basic needs.In an effort to have these needs satisfied,many of us tend to please others.And it works for a while.We find that we experience less conflict with others,but the conflict within ourselves grows.Saying “no” produces a feeling of guilt and saying “yes” brings anger.M
35、y father was in the military,so we moved frequently.Being shy,I didnt make friends.Whats more,I grew up in a household where grades,image and how others saw our family were very important.In our household a “C” was unacceptable,a “B” should have been an “A” and an “A” meant the lesson was too easy.I
36、 was too skinny,my sister was too fat and my brothers lips and ears were too big for his tiny head.To stop pleasing others is easier said than done.Its a long process,one in which I am consistently working to be perfect.The turning point for me came shortly after I got married.The very first thing w
37、e did to end the cycle of catering to others was develop our own identity as individuals and then as a couple.And then we developed a strong set of core values and a vision for our future.The third and one of the most valuable things we did during this process was develop our own personal influence
38、on others and we valued deeply the opinions of the wiser and more successful people around us.Besides,we should understand that sometimes helping people actually hurts them.The struggle is necessary for success.The struggle strengthens character,making people determined.So sometimes allowing people
39、to struggle is the best thing you can do for them.【语篇导读】本文是一篇夹叙夹议文。每个人都需要安全、被爱,有归属感。这些是天生的、自然的基本需求。为了满足这些需求,我们中的许多人都倾向于取悦他人。本文主要讲述了作者停止取悦别人的经历及其感悟。24.How are we likely to feel when pleasing others?A.Satisfied.B.Guilty.C.Happy.D.Angry.答案D解析细节理解题。根据第一段中的“Saying no produces a feeling of guilt and sayin
40、g yes brings anger.”可知,D项正确。25.What can we infer from the authors experience as a child?A.He grew up doing a lot of housework.B.His parents had great expectations of the children.C.He realised the value of opinions from others.D.It was hard for him to adjust to the moving life.答案B解析推理判断题。根据第二段中的“I g
41、rew up in a household.an A meant the lesson was too easy.”可推断出,作者的父母对他们抱有很高的期望,故B项正确。26.What is the third paragraph mainly about?A.What steps the author took to go on pleasing others.B.Why the author further developed his values and character.C.How the author stepped out of the cycle of pleasing oth
42、ers.D.When the author turned to others for their valuable opinions.答案C解析段落大意题。根据第三段的第二句并结合下文的“The very first thing”“And then”“The third”可知,第三段讲述作者如何停止取悦他人,故C项正确。27.What does the author suggest doing?A.Helping others without delay.B.Thinking twice before offering help.C.Refusing to help others.D.Leav
43、ing someone in trouble alone.答案B解析推理判断题。根据最后一段内容可知,有时候帮助别人实际上会伤害他们,有时候允许人们努力是你能为他们做的最好的事情,故可推知B项正确。CWhen John was growing up,other kids felt sorry for him.His parents always had him weeding the garden,carrying out the garbage and delivering newspapers.But when John reached adulthood,he was better of
44、f than his childhood playmates.He had more job satisfaction,a better marriage and was healthier.Most of all,he was happier.Far happier.These are the findings of a 40-year study that followed the lives of 456 teenage boys from Boston.The study showed that those who had worked as boys enjoyed happier
45、and more productive lives than those who had not.“Boys who worked in the home or community gained competence and came to feel they were worthwhile members of society,” said George Vaillant,the psychologist who made the discovery.“And because they felt good about themselves,others felt good about the
46、m.”Vaillants study followed these males in great detail.Interviews were repeated at ages 25,31 and 47.Under Vaillant,the researchers compared the mens mental-health scores with their boyhood-activity scores.Points were awarded for part-time jobs,housework,effort in school,and ability to deal with pr
47、oblems.The link between what the men had done as boys and how they turned out as adults was surprisingly sharp.Those who had done the most boyhood activities were twice as likely to have warm relations with a wide variety of people,five times as likely to be well paid and 16 times less likely to hav
48、e been unemployed.The researchers also found that IQ and family social and economic class made no real difference in how the boys turned out.Working at any age is important.Childhood activities help a child develop responsibility,independence,confidence and competencethe underpinnings (基础) of emotio
49、nal health.They also help him understand that people must cooperate and work toward common goals.The most competent adults are those who know how to do this.Yet work isnt everything.As Tolstoy once said,“One can live magnificently in this world if one knows how to work and how to love,to work for th
50、e person one loves and to love ones work.”【语篇导读】这是一篇说明文。研究表明,那些小时候工作过的人比那些没有工作过的人生活得更快乐、更富有成效。28.What do we know about John?A.He enjoyed his career and marriage.B.He had few childhood playmates.C.He received little love from his family.D.He was envied by others in his childhood.答案A解析细节理解题。根据第一段中“He
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-605727.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2018年秋八年级部编版语文上册课件:第四单元综合性学习小专题 我们的互联网时代 (共11张PPT).ppt
