分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:段落大意类3 WORD版含解析.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:612065
  • 上传时间:2025-12-11
  • 格式:DOCX
  • 页数:6
  • 大小:15.91KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:段落大意类3 WORD版含解析 2021 届高三 英语 二轮 复习 阅读 拆分 训练 段落 大意 WORD 解析
    资源描述:

    1、高三阅读专项拆分训练段落大意类【2】【1】 For 18 months I lived in a tent in Ruaha National Park in Tanzania. I camped next to the river. I studied only male baboons(狒狒) because females have babies, and I didnt want to scare the little ones. Each morning, I picked a different male monkey. Everywhere he went, I followed

    2、. Every time he ate, I wrote down the food type and how much he ate.What is the paragraph mainly about?A. How the author studied wild baboons.B.The living environment of wild baboons.C.How female wild baboons give birth to babies.D.Differences between male and female wild baboons.【答案】A【解析】 主旨大意题。通读本

    3、段内容可知,本段主要讲述了作者是如何研究野生狒狒的,故选A。【2】 We began the task early in 2009, about a year after my grandma passed away. There are rooms upon rooms to go through, closets(橱柜) beyond closets, endless cupboards and two basements. There are small items, treasures, books, clothing and kitchen equipment in it and i

    4、t is where Grandpa died in December 1993. My grandma and grandpa, who purchased The Hill Farm in 1964, loved The Hill Farm and spent weekends and holidays there. They enjoyed the natural beauty of their farm. They sometimes read and wrote there. The Hill Farm was where we members of the extended fam

    5、ily enjoyed meals. I remember our playing hide and seek, and picnicking on the stone tables. Memories were made both inside and outside of Grandma and Grandpas country home.What is Paragraph 2 mainly about?A.Memories about the farm.B.Games the author used to play.C.The purpose of buying the farm.D.T

    6、he authors unforgettable childhood.【答案】A【解析】 考查主旨大意。根据最后一句Memories were made both inside and outside of Grandma and Grandpas country home.可知,此段是在介绍作者在爷爷奶奶乡下的农场里留下了美好的回忆。故选A。【3】 To turn seawater into fresh water, we need to remove the salt in seawater, that is, to desalinate(使脱盐) seawater. The proble

    7、m is that the desalination of water requires a lot of energy. Salt dissolves very easily in water, forming strong chemical bonds, and those bonds are difficult to break. The energy and technology to desalinate water are both expensive, and this means that desalinating water can be costly.What is the

    8、 paragraph mainly about?A. The high cost of desalinating seawater.B.The major chemical characteristics of seawater.C.The urgent need to turn seawater into fresh water.D.The amount of energy produced in the desalination of seawater.【答案】A【解析】 通读本段,结合最后一句The energy and technology to desalinate water ar

    9、e both expensive, and this means that desalinating water can be costly可知,整段都在讲海水淡化的成本过高。故选A。【4】 When we were on land, Lisa Kelley, the expedition(探险) leader, and 14 other naturalists introduced us to penguins(企鹅) and taught us how to differentiate among the different kinds of penguins. Seals too are

    10、 an important part of this white land. Countless kinds of seabirds wheeled and turned overhead, their cries rising up into the summer air. And then there were the whales, weighing as much as 79,000 pounds; the minke(小须鲸), which can reach speeds of 24 mph; and the sleek fin, which can be as long as 7

    11、0 feet.What is the paragraph mainly about?A. The wildlife on Antarctica.B.The beginning of the expedition.C.The introduction of the expedition.D.Antarcticas environmental protection.【答案】A【解析】 根据段中所列举的各种动物可知,本段主要介绍了南极洲的野生动物。故选A。【5】 France The France company that spread a Europe-wide cheating of food

    12、supply by passing off (冒充) 750 tons of horse meat as beef was allowed on Monday to restart production of minced meat, sausages and ready-to-eat meals. But the company will no longer be allowed to stock frozen meat. United Kingdom A new virus that broke out in the Middle East last year and killed fiv

    13、e people is well adapted to infecting (感染) humans but could practically be treated with drugs that improve the immune (免疫) system. South Africa Olympian runner Oscar Pistorius broke into the door of a small bathroom where his girlfriend was bathing after a shouting match on Valentines Day, hitting h

    14、er three times, a South African prosecutor (检察官) said on Tuesday as he charged the sports star with planned murder. Egypt Former Egyptian prime minister and presidential candidate Ahmed Shafiq was referred to the Cairo Criminal Court on Tuesday over corruption (腐败) and money laundering charges, the

    15、official News Agency reported. Shafiq has left Egypt for the United Arab after losing the presidential race.We can learn from this passage that _.A. the French company once cheated its customersB.patients with the new virus can not be cured by nowC.Pistorius killed his girlfriend all by chance on Tu

    16、esdayD.the former prime minister of Egypt has left the United Arab【答案】A【解析】 根据France部分中的The France company that spread a Europe-wide cheating of food supply by passing off (冒充) 750 tons of horse meat as beef可知,这个法国公司曾用马肉代替牛肉,欺骗消费者。故选A。【6】 Reading books about a specific subject that is of interest to

    17、 you regarding your career can give you an added bonus! When you study and learn more about a favorite topic you give your confidence a boost (帮助). You can very quickly become an authority in the field. Another tip is to try to read material written by someone with hands-on experience in the field,

    18、rather than just theory. The same thing goes for seminars or courses. The person who has hands-on experience has a lot more to offer you.What is the paragraph mainly about?A.Some reading skills.B.The importance of goals.C.Why people should keep reading.D.What to read to boost ones career goals.【答案】D

    19、【解析】 根据Reading books . regarding your career . 以及 . read material written by someone with hands-on experience in the field可知,本段主要讲人们应该读什么样的书籍以推进自己的事业目标。故选D。【7】 Reading books about a specific subject that is of interest to you regarding your career can give you an added bonus! When you study and lear

    20、n more about a favorite topic you give your confidence a boost. You can very quickly become an authority in the field. Another tip is to try to read material written by someone with hands-on experience in the field, rather than just theory. The same thing goes for seminars or courses. The person who

    21、 has hands-on experience has a lot more to offer you.What is the paragraph mainly about?A.Some reading skills.B.The importance of goals.C.Why people should keep reading.D.What to read to boost ones career goals.【答案】D【解析】 主旨大意题。根据文中的 Reading books . give you an added bonus!以及Another tip is.hands-on e

    22、xperience in the field可知,本段主要讲人们应该读什么样的书籍以推进自己的事业目标。故选D。【8】 One day in August a hateful message about Sophie R. appeared on Secret, the application program (app) that allows you to share secrets anonymously (匿名地) for all to see. The message was about Sophie cheating on her boyfriend. It didnt take l

    23、ong for others to remark: Sophie is the WORST. Sophie is terrible. The hate piled on. An hour later, someone flagged it as bullying (欺凌). But the message wasnt removed as youd expect, given Secrets anti-bullying policy. Instead, more mean comments accumulatedall of them anonymous. A day later, the m

    24、essage was still there for all to see. Chatting anonymously means you can speak your mind to a large group of people with few consequences. The more shocking your posts are, the more attention theyll get. With all these people watching, your life can turn into a reality-TV show.What is Paragraph 3 m

    25、ainly about?A.The appeal of chatting anonymously.B.How to avoid being bullied online.C.How to get more attention online.D.The disadvantage of anonymity.【答案】A【解析】 根据第三段内容尤其是第一句Chatting anonymously means you can speak your mind to a large group of people with few consequences.可知,匿名聊天意味着你可以向一大群人表达你的想法,而不会造成什么后果;由此可知,本段主要讲述了匿名聊天的吸引力。故选A。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:段落大意类3 WORD版含解析.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-612065.html
    相关资源 更多
  • 人教版八年级上册15.2.3整数指数幂.docx人教版八年级上册15.2.3整数指数幂.docx
  • 人教版八年级上册15.2.2 分式的混合运算.docx人教版八年级上册15.2.2 分式的混合运算.docx
  • 人教版八年级上册15.2.2 分式的化简.docx人教版八年级上册15.2.2 分式的化简.docx
  • 人教版八年级上册15.2.2 分式的加减(二).docx人教版八年级上册15.2.2 分式的加减(二).docx
  • 人教版八年级上册15.2.2 分式的加减(一).docx人教版八年级上册15.2.2 分式的加减(一).docx
  • 人教版八年级上册15.1 分式同步练习.docx人教版八年级上册15.1 分式同步练习.docx
  • 人教版八年级上册14.3 提公因式法分解练习题及答案.docx人教版八年级上册14.3 提公因式法分解练习题及答案.docx
  • 人教版八年级上册13.3.2 等边三角形(第一课时)学案(无答案).docx人教版八年级上册13.3.2 等边三角形(第一课时)学案(无答案).docx
  • 人教版八年级上册13.3.1《等腰三角形》.docx人教版八年级上册13.3.1《等腰三角形》.docx
  • 人教版八年级上册13.1.2 线段的垂直平分线的性质导学案(无答案).docx人教版八年级上册13.1.2 线段的垂直平分线的性质导学案(无答案).docx
  • 人教版八年级上册11.3.1《多边形》.docx人教版八年级上册11.3.1《多边形》.docx
  • 人教版八年级上册 阶段性复习 辅导讲义(有答案).docx人教版八年级上册 阶段性复习 辅导讲义(有答案).docx
  • 人教版八年级上册 道德与法治知识点汇总.docx人教版八年级上册 道德与法治知识点汇总.docx
  • 人教版八年级上册 第四讲角平分线的性质与判定 学案 (Word版无答案).docx人教版八年级上册 第四讲角平分线的性质与判定 学案 (Word版无答案).docx
  • 人教版八年级上册 第十五章 15.2 分式的运算 课时练.docx人教版八年级上册 第十五章 15.2 分式的运算 课时练.docx
  • 人教版八年级上册 第十五章 15.1 分式 课时练.docx人教版八年级上册 第十五章 15.1 分式 课时练.docx
  • 人教版八年级上册 第十二章 12.3 角平分线的性质学案(无答案).docx人教版八年级上册 第十二章 12.3 角平分线的性质学案(无答案).docx
  • 人教版八年级上册 第十二章 12.3 角平分线中的辅助线问题 学案(无答案).docx人教版八年级上册 第十二章 12.3 角平分线中的辅助线问题 学案(无答案).docx
  • 人教版八年级上册 第十三章 13.2 画轴对称图形 课时练.docx人教版八年级上册 第十三章 13.2 画轴对称图形 课时练.docx
  • 人教版八年级上册 第十一章三角形单元练习题(无答案).docx人教版八年级上册 第十一章三角形单元练习题(无答案).docx
  • 人教版八年级上册 第十一章 数学活动 平面镶嵌教学实录(详案).docx人教版八年级上册 第十一章 数学活动 平面镶嵌教学实录(详案).docx
  • 人教版八年级上册 第十一章 11.3.1 多边形 学案(无答案).docx人教版八年级上册 第十一章 11.3.1 多边形 学案(无答案).docx
  • 人教版八年级上册 第十一章 11.1.2 三角形的高、中线和角平分线学案(无答案).docx人教版八年级上册 第十一章 11.1.2 三角形的高、中线和角平分线学案(无答案).docx
  • 人教版八年级上册 第八讲等边三角形的性质与判定 讲义(Word版无答案).docx人教版八年级上册 第八讲等边三角形的性质与判定 讲义(Word版无答案).docx
  • 人教版八年级上册 第五讲等腰三角形的判定与性质 讲义(Word版无答案).docx人教版八年级上册 第五讲等腰三角形的判定与性质 讲义(Word版无答案).docx
  • 人教版八年级上册 第五讲等腰三角形的判定与性质 讲义(Word版无答案).docx人教版八年级上册 第五讲等腰三角形的判定与性质 讲义(Word版无答案).docx
  • 人教版八年级上册 第七讲线段的垂直平分线讲义(Word版无答案).docx人教版八年级上册 第七讲线段的垂直平分线讲义(Word版无答案).docx
  • 人教版八年级上册 第15章 分式 复习教案(无答案).docx人教版八年级上册 第15章 分式 复习教案(无答案).docx
  • 人教版八年级上册 第14章 整式的乘法与因式分解《提取公因式》提高训练(图片版无答案).docx人教版八年级上册 第14章 整式的乘法与因式分解《提取公因式》提高训练(图片版无答案).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1