分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 20

类型2022-2023学年上学期高一年级英语期末测试卷-2022-2023学年高一英语必修第二册单元重难点易错题精练(译林2020).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:633752
  • 上传时间:2025-12-12
  • 格式:DOCX
  • 页数:20
  • 大小:151.22KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022 2023 学年 上学 一年级 英语 期末 测试 必修 第二 单元 难点 易错题 精练 译林 2020
    资源描述:

    1、2022-2023学年上学期高一年级英语期末测试卷(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)注意事项:1本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2回答第卷时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。写在本试卷上无效。3回答第卷时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。4考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共30分,略)第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四

    2、个选项中选出最佳选项。AHotelsHolme Lacy Hotel Three Nights Half BoardFrom Only 191 Per Person FREE bottle of wine in your roomThis Grade I Listed Georgian Manor House has breathtaking grounds and history galore. Wonderful amusement every night of your stay Kick off the day with a swim in our indoor heated swim

    3、ming pool Treat yourself and relax with a treatment in the Salon SpaLakeside Village Three Nights Half BoardFrom Only 188 Per Person NEW break for 2022This charming coastal village is a hive of activity, with a bustling courtyard and plenty besides. Prepare to take a first class virtual journey arou

    4、nd the world with Warner. Food, live amusement and more themed around each fabulous destination on each night of your stay Set in 32 acres of gardens and grounds, with stunning coastal views Start your day with a few lengths in our indoor swimming poolBembridge Hotel Three Nights Half BoardFrom Only

    5、 176 Per Person FREE boat offer to the Isle of Wight Enjoy a stay at this perfect seaside setting with amazing views of the Solent and spectacular coastal walks Relax with a warm drink and enjoy the stunning views Take a walk through our 23 acres of grounds and gardens Visit the local attractions in

    6、cluding Osborne House and The NeedlesCricket Hotel Two Nights Half BoardFrom Only 127 Per Person FREE bottle of wine in your roomEnjoy a two night pre-Christmas escape at this wonderful country house set in the rolling Somerset countryside. Wonderful live music and shows every night Located in 160 a

    7、cres of Grade II Listed landscaped parkland Start your day with a dip in our heated indoor pool or sauna1What can visitors enjoy in both Holme Lacy Hotel and Lakeside Village?ASwimming indoors.BDelicious food.CCoastal views.DFree wine.2What is special about Bembridge Hotel?AIt has wonderful live mus

    8、ic.BIt is famous for its gardens.CIt offers visitors boats for free.DIt is in the peaceful countryside.3Which hotel should you choose if you want to spend less money?ALakeside Village.BBembridge Hotel.CHolme Lacy Hotel.DCricket Hotel.BThe other day I walked along with my friends towards the cafeteri

    9、a and outside I could see a crowd made up mostly of girls. I couldnt make out what was happening. We came closer and were able to see that a lady was cutting a girls hair. Beside there was a poster which encouraged people to donate (捐赠) about 10 inches of their hair in order to make wigs (假发) for pa

    10、tients who suffered from cancer and had lost all or most of their hair.I was moved by the courage of those girls who were excitedly waiting their turn to get their hair cut. My friends sensed this and asked me if I was considering donating my hair. I told them I would like to but I was a little anxi

    11、ous about how I would end up looking. But finally, I made up my mind.I asked one of my friends to braid (编) my hair and the rest of them started cheering me on so I would not back off. We went outside and I was now in line. It was finally my turn so I walked towards the lady: she sat me down on a ch

    12、air and didnt even spend 30 seconds cutting my braid. More than half of my hair was put in a bag and I couldnt hide my joy, I just couldnt help but think about a person who would be happy with her new image. I knew I would never meet her, but I felt pleased with the act of kindness that I made that

    13、day.4Why were the girls waiting in line?ATo drink some coffee.BTo change a haircut.CTo donate their hair to patients.DTo buy wigs for some patients.5What worried the author at first?AThe long line.BHer friends opinion.CThe courage of those girls.DHer look with short hair.6How did my friends respond

    14、to my decision?AThey backed off.BThey supported me.CThey cut my braid.DThey donated with me.7What can be learned from the last paragraph?APeople are usually happy with new images.BPeople should try hard to help cancer patients.CThe author made a difference to someone unknown.DThe author looked forwa

    15、rd to meeting that patient one day.CWe live in a time when robots amuse, teach and surprise us. Robots are beginning to offer physical help and artificial intelligence (AI) beyond our expectations. AI could be used to help solve important challenges like ageing societies, environmental threats and g

    16、lobal conflicts.But many of us wonder whether AI will become so intelligent in human communication that the dividing line between human and artificial beings will become less clear. Also, once our human bodies and minds are improved with AI and robotics, what will it mean to be human?From an enginee

    17、ring point of view, these advanced abilities are still very far away. A number of problems need to be overcome. For now, robots and computers are completely dependent on a power source they require a lot of electricity. Another problem is the complexity of human communication. While a one-off natura

    18、l language conversation in a specific situation with a robot can feel realistic, communicating with people in many other situations is quite another matter.For example, when you call an artificial lost-and-found robot at an airport, a pleasant conversation is possible because there are only a limite

    19、d number of goals the caller has. However, in creating a more extended relationship, for example, with a robotic pet, the robot needs to have inner goals, a lot of memory that relates experiences to various situations, and it needs to develop these abilities over time.Through smart tricks, a robot c

    20、an seem more intelligent than it is. Humans are likely to make sense of the robots behaviors in a human way. However, in order to sustain a meaningful relationship which deepens and develops over time, a richer artificial inner life will need to be created.8What is the message conveyed in Paragraph

    21、2?AAI technology is undergoing unexpected reforms.BPeople doubt whether artificial beings can replace humans.CThe definition of human will be completely changed soon.DSocial problems may be solved with the development of AI.9What can be inferred about AI from Paragraphs 3-4?AFuture robots can operat

    22、e without electricity.BRobot pets have a memory linked to previous experiences.CGaps exist between technology and advanced AI capabilities.DPeople can communicate with robots effectively in any situation.10The word “sustain” in the last paragraph is closest in meaning to_.AchangeBkeepCdevelopDbeauti

    23、fy11Which of the following is the best title for the text?AVarious Factors Restrict Expansion of AI AbilitiesBRobots Behaviors Are Worthy of Being UnderstoodCHigh Technologies Improve the Man-machine InteractionDArtificial Inner Life Needs Developing for Long-lasting Human-Robot RelationsDIn the fal

    24、l of 1985, I was a bright-eyed girl heading off to Howard University, aiming at a legal career and dreaming of sitting on a Supreme Court bench somewhere. Twenty-one years later I am still a bright-eyed dreamer and one with quite a different tale to tell.My grandma, an amazing woman, graduated from

    25、college at the age of 65. She was the first in our family to reach that goal. But one year after I started college, she developed cancer. I made the choice to withdraw from college to care for her. It meant that school and my personal dream would have to wait.Then I got married with another dream: b

    26、uilding my family with a combination of adopted and biological children. In 1999, we adopted our first son. To lay eyes on him was fantastic and very emotional. A year later came our second adopted boy. Then followed son No.3. In 2003, I gave birth to another boy.You can imagine how fully occupied I

    27、 became, raising four boys under the age of 8! Our home was a complete zoo a joyous zoo. Not surprising, I never did make it back to college fulltime. But I never gave up on the dream either. I had only one choice: to find a way. That meant taking as few as one class each semester.The hardest part w

    28、as feeling guilty about the time I spent away from the boys. They often wanted me to stay home with them. There certainly were times I wanted to quit, but I knew I should set an example for them to follow through the rest of their lives.In 2007, I graduated from the University of North Carolina. It

    29、took me over 21 years to get my college degree!I am not special, just single-minded. It always struck me that when youre looking at a big challenge from the outside, it looks huge, but when youre in the midst of it, it just seems normal. Everything you want wont arrive in your life on one day. Its a

    30、 process. Remember: little steps add up to big dreams.12Why did the author quit school in her second year of college?AShe wanted to study by herself.BShe fell in love and got married.CShe suffered from a serious illness.DShe decided to look after her grandma.13What can we learn about the author from

    31、 Paragraphs 4 and 5?AShe ignored her guilty feeling for her sons.BShe wanted to remain a fulltime housewife.CShe was busy yet happy with her family life.DShe was too confused to make a correct choice.14What does the author mostly want to tell us in the last paragraph?AFailure is the mother of succes

    32、s.BLittle by little, one goes far.CEvery coin has two sides.DWell begun, half done.15Which of the following can best describe the author?ACaring and determined.BHonest and responsible.CAmbitious and sensitive.DInnocent and single-minded.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多

    33、余选项。When you step into a new environment, you must have a strong wish to fit in. Fitting in means making more friends, having more influence on others and getting more chances to live a happier life. Here is some advice that can help you.Be confident. Confidence (自信) attracts most people. Everyone i

    34、s special and there is only one person like you in this world._16_ If so, you will be able to build up confidence step by step. You wont have much difficulty fitting in._17_Kindness is the bridge to your own happiness. When people notice your kindness, they will return it one day. Always give more t

    35、han you receive, and think more of others than of yourself. A person who cares for others is popular everywhere.Be active in group activities. Various activities like playing football can help you to be known to others. You may add more friends to your circle._18_. Instead of wasting time being alon

    36、e, go out to dance and sing together with others to develop friendship.Do smile to everyone every day. It makes both you and others feel happy. A pleasant smile costs the least and does the most. Humor catches others attention as well._19_20_ As a result, you will fit in very well and enjoy your new

    37、 life.AHowever, everybody needs friends.BPeople will like you for making them live happily.CIf you follow what is mentioned above, you will be accepted by people around you.DEven so, it often leaves one to wonder if we fit in well.EAt the same time, youll be amazed to see how much they like you.FBe

    38、kind to everyone.GSpend some time thinking about your strong points.第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Water is one of the most important things for life on Earth. What happens _21_ you suddenly cant get this precious liquid? Mark, an expedition (探险) g

    39、uide from Shropshire, in the UK, _22_ this for himself while _23_ along the Zambezi River for two months. When he reached the gorge (峡谷) at the border of Zambia and Zimbabwe, the area became much more _24_ to travel through. Mark guessed that it would take a month to get to the other side of the gor

    40、ge, and with no other people for miles around, he was beginning to _25_ food: After two weeks of trying to pick his _26_ through the gorge, Mark decided to find another _27_. On his _28_, he could see another river heading into the Zambezi._29_ at 4 am, Mark climbed out of the gorge with twolitter w

    41、ater bottles. But after three hours of walking, he _30_ ran out of water. He was on the edge of a cliff (悬崖). He could see the river far below him.He examined the cliff and saw a few tree roots to hold onto, so he decided to make an attempt at climbing down. When he reached a ledge(岩架), he became _3

    42、1_ due to his thirsty, hunger and tiredness. It was not until a few minutes later that he came to himself. Even so, Mark kept pushing himself down the cliff for nearly an hour until he came to the _32_. He had to sit there for an hour, cooling down and drinking water.While few of us are likely to ex

    43、perience this kind of extreme dehydration (脱水), around four billion people experience a _33_ of water at least one month of the year. Mark was lucky. After resting for a week, he was able to _34_ his journey. Although his experience was a _35_ in patience, it also taught him how important water is.2

    44、1AthoughBbeforeCunlessDif22AenjoyedBexperiencedCcaughtDcreated23AwalkingBridingCdrivingDjumping24AvaluableBpeacefulCdifficultDinteresting25Ause upBbreak upCcover upDput up26AwaterBfoodCsignDway27ArockBtreeCbottleDroute28AmapBstickCbagDcap29ADropping outBSetting offCGiving inDBreaking down30Apossibly

    45、BeagerlyCcompletelyDgladly31AawakeBunconsciousCangryDactive32AriverBmountainCgrassDvalley33AcostBformCsourceDlack34AcontinueBdescribeCforgetDdemand35AtroubleBlessonCdutyDtradition第二节(共10小题;每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个恰当的单词或括号内单词的正确形式。Our school club Poets of the Next Generation is a literary club

    46、 _36_ was started by our English teacher Mr Owen. We meet _37_ the last Friday of every month _38_ (talk) about poems and poets that we like. In the club meetings, we first select _39_ (poem) that we love, and then read them aloud. We also read poems _40_ (write) by ourselves.When I _41_ (attend) th

    47、e first meeting, I was required to write a poem and I had to read it to the club. I was a little nervous at first, but everyone was so nice and _42_ (friend) that I soon stopped _43_ (worry). I once read a poem about nature in the school courtyard. The club members said it was one of _44_ best compo

    48、sitions they had heard.My writing skills have _45_ (gradual) proved since then. I really miss the days that we spent together.第四部分 写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)46假如你是李华,你的留学生朋友 Jim 邀请你这周日去看电影,但是你因故不能如约赴会。请你用英语给他写封信,内容包括:1. 表示歉意;2. 说明不能如约赴会的原因并另约时间:3. 再次致歉并希望得到回复。注意:1.写作词数应为 80左右,2.可以适当增加细节,以使行文连贯,3.请按如下格

    49、式在答题卡的相应位置作答。Dear Jim,_Yours,Li Hua第二节(满分25分)47阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语线写两段,使之构成一篇完整的短文。Prissy Baker was in Oscar Millers store on New Years morning, buying matches when her uncle, Richard Baker, came in. He did not look at Prissy, nor did she wish him a happy New Year. She would not have dared. He was

    50、actually a big, strong-looking man an uncle to be proud of, Prissy thought, if only he were like what he used to be himself. He was the only uncle Prissy had, and when she was a little girl they had been great friends. She used to break into Uncle Richards house to play tricks on him, for the woodsh

    51、ed door was always unfastened. But that was before the quarrel.Uncle Richard had not been speaking with Prissy or her father since the two brothers quarrel eight years ago. The fault had been mainly on Richards side, but he was unwilling to admit it.Richard Baker informed Mr. Miller he was on his wa

    52、y to Navarre to deliver a load of pork. “New Years Day would be pretty much the same as any other day to you,” said Mr. Miller, for Richard Baker was a bachelor (单身汉).“Well, I always like a good dinner on New Years Day,” said Richard Baker. “Its about the only way I can celebrate. I got everything r

    53、eady last night but I have to send the pork now. I wont get back from Navarre before one oclock, so I guess Ill have to put up with a cold bite.”After her uncle had driven away, Prissy walked thoughtfully home. She had planned to spend a nice, lazy holiday with the new book her father had given her

    54、at Christmas and a box of candy. She did not mean to cook a dinner, for her father had to meet a friend and would be gone the whole day. There was nobody else to cook dinner for. Prissys mother had died when Prissy was a baby. so Prissy became her fathers housekeeper.But as she walked home, she coul

    55、d not help thinking about Uncle Richard. He would certainly have cold New Year, cold enough to freeze the whole coming year. She felt sorry for him, picturing him returning from Navarre, cold and hungry, to find a fireless house and an uncooked dinner.1. 续写词数应为150左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Suddenly an

    56、idea came into Prissys head._Prissy had just set the table when an angry voice cut through the peace. _参考答案:1A2C3D【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了四家酒店的详细信息。1细节理解题。根据Holme Lacy Hotel 这部分的第二个要点“Kick off the day with a swim in our indoor heated swimming pool(在我们的室内温水游泳池游泳,开始新的一天)”以及Lakeside Village 这部分的最后一个要点“Start

    57、 your day with a few lengths in our indoor swimming pool(在我们的室内游泳池中放松身心,开始新的一天)”可知,这两个酒店的共同之处就是客人可以享受在室内游泳。故选A。2细节理解题。根据Bembridge Hotel这部分的第一句话“From Only 176 Per Person FREE boat offer to the Isle of Wight(每人仅需176英镑免费乘船前往怀特岛)”可知,Bembridge Hotel的特殊之处在于游客可以免费乘船去往怀特岛。故选C。3细节理解题。根据Cricket Hotel 这部分的第一句话

    58、“From Only 127 Per Person FREE bottle of wine in your room(每人仅需127英镑房间内免费提供一瓶葡萄酒)”以及和其它几个酒店的价钱进行比较可知,如果你想花更少的钱,你可以选择Cricket Hotel。故选D。4C5D6B7C【导语】这是一篇记叙文。文章主要讲述的是作者在其他女孩儿的影响下参与了为癌症患者捐献头发的活动,同时作者也为自己的善举感到高兴。4细节理解题。根据文章第一段“The other day I walked along with my friends towards the cafeteria and outside

    59、I could see a crowd made up mostly of girls.(前几天,我和朋友们一起走向自助餐厅,在餐厅外面我看到一群人,大部分是女孩。)”以及“Beside there was a poster which encouraged people to donate (捐赠) about 10 inches of their hair in order to make wigs (假发) for patients who suffered from cancer and had lost all or most of their hair.(旁边有一张海报,鼓励人们捐

    60、出约10英寸的头发,为那些失去全部或大部分头发的癌症患者制作假发)”可知女孩们在排队等着给癌症病人捐献头发。故选C项。5细节理解题。根据文章第二段“My friends sensed this and asked me if I was considering donating my hair. I told them I would like to but I was a little anxious about how I would end up looking.(我的朋友们察觉到了这一点,问我是否在考虑捐出我的头发。我告诉他们我很愿意,但我有点担心自己最后的样子。)”可知作者一开始担心

    61、是因为觉得剪发之后自己的样子会难看。故选D项。6细节理解题。根据文章第三段“I asked one of my friends to braid (编) my hair and the rest of them started cheering me on so I would not back off.(我让我的一个朋友给我编辫子,其他人开始为我加油,这样我就不会退缩了。)”可知当作者决定捐献头发的时候朋友们开始为我加油鼓劲,所以对于我的决定朋友们是支持的。故选B项。7推理判断题。根据文章最后一段中“More than half of my hair was put in a bag and

    62、 I couldnt hide my joy, I just couldnt help but think about a person who would be happy with her new image.(我一半以上的头发都装进了袋子里,我无法掩饰我的喜悦,我只是忍不住去想一个人会因为她的新形象而高兴。)”可知作者剪掉的头发会给另外一个人带来形象上的改变,所以可以推断作者对于一位不知名的人产生了影响。故选C项。8B9C10B11D【导语】这是一篇议论文。文章通过人工智能否取代人类这一疑问展开,作者认为从工程角度来看,这些高级功能还很遥远。文章详细阐述了其中存在的障碍,并指出创造一个广

    63、泛的人工内在生活才能让人类与机器人之间保持有意义的、随着时间的推移而加深和发展的关系。8主旨大意题。根据第二段“But many of us wonder whether AI will become so intelligent in human communication that the dividing line between human and artificial beings will become less clear. Also, once our human bodies and minds are improved with AI and robotics, what

    64、will it mean to be human?(但我们中的许多人都在想,人工智能是否会在人类交流中变得如此智能,以至于人类和人造人之间的分界线会变得不那么清晰。此外,一旦我们的人体和大脑通过人工智能和机器人技术得到了加强,那么作为人类意味着什么?)”可知,第二段所传达的信息是人们怀疑人工生命是否能取代人类。故选B。9推理判断题。根据第三段第二句到段末“A number of problems need to be overcome. For now, robots and computers are completely dependent on a power source they r

    65、equire a lot of electricity. Another problem is the complexity of human communication. While a one-off natural language conversation in a specific situation with a robot can feel realistic, communicating with people in many other situations is quite another matter (有许多问题需要克服。目前,机器人和计算机完全依赖于电源它们需要大量的

    66、电力。另一个问题是人类交流的复杂性。虽然在特定情况下与机器人进行一次性的自然语言对话可能会让人感到真实,但在许多其他情况下与人交流则完全是另一回事)”以及第四段第二句“However, in creating a more extended relationship, for example, with a robotic pet, the robot needs to have inner goals, a lot of memory that relates experiences to various situations, and it needs to develop these a

    67、bilities over time. (然而,在建立更广泛的关系时,例如,与机器人宠物建立关系时,机器人需要有内在目标,有大量的记忆,将经验与各种情况联系起来,并且需要随着时间的推移发展这些能力)”可推知,技术和先进的人工智能能力之间存在差距。故选C。10词句猜测题。根据第四段第二句“ However, in creating a more extended relationship, for example, with a robotic pet, the robot needs to have inner goals, a lot of memory that relates exper

    68、iences to various situations, and it needs to develop these abilities over time.(然而,在建立更广泛的关系时,例如,与机器人宠物建立关系时,机器人需要有内在目标,有大量的记忆,将经验与各种情况联系起来,并且需要随着时间的推移发展这些能力)”以及最后一段最后一句“However, in order to sustain a meaningful relationship which deepens and develops over time, a richer artificial inner life will

    69、need to be created.(然而,为了sustain一种随着时间的推移而加深和发展的有意义的关系,需要创造更丰富的人工内心生活)”可知,创造更丰富的人工内心生活是为了sustain关系,而这种关系会随着时间的推移而加深和发展,由句中的“deepens and develops over time”可推知,这种关系一直存在,所以sustain指“保持,维持”,与keep意思相近,故选B。11主旨大意题。作者在第二段“Also, once our human bodies and minds are improved with AI and robotics, what will it

    70、 mean to be human?(此外,一旦我们的人体和大脑通过人工智能和机器人技术得到了加强,那么作为人类意味着什么?)提出问题,然后通过人工智能所面临的障碍以及具体事例阐述“From an engineering point of view, these advanced abilities are still very far away.(从工程角度来看,这些高级功能还很遥远。”再结合最后一段中“However, in order to sustain a meaningful relationship which deepens and develops over time, a

    71、richer artificial inner life will need to be created. (然而,为了维持一种随着时间的推移而加深和发展的有意义的关系,需要创造更丰富的人工内心生活)”可知,文章说明了机器人和人工智能发展所需解决的问题,并指出创造更丰富的人工内心生活,才能维持人类与机器人之间不断加深和发展的有意义的关系。由此可知,D选项“Artificial Inner Life Needs Developing for Long-lasting Human-Robot Relations(人类与机器人的长期关系需要人工内在生命的发展)”能概括全文,最适合作为文章标题。故选D

    72、。12D13C14B15A【导语】这是一篇记叙文。本文讲述了作者从小充满梦想,并持之以恒付诸实践,将梦想变成现实,21年后拿下法律文凭。刚开始学习就要弃学照顾患癌症的姥姥。结婚后收养了三个儿子并自己生下一个孩子。从此既要照顾孩子但又不放弃学习,拿下学历,为孩子树立榜样。作者感悟到很多事情都要从量变到质变,不能着急,要持之以恒。生命就是个过程,伟大的梦想需要一步一步脚踏实地的完成。12细节理解题。根据第二段中“I made the choice to withdraw from college to care for her.(为了照顾她,我决定从大学退学)”可知,作者辍学去照顾她的祖母,故选D

    73、。13细节理解题。根据第四段“You can imagine how fully occupied I became, raising four boys under the age of 8! Our home was a complete zoo a joyous zoo.(你可以想象我有多忙,要抚养四个不到8岁的男孩!我们的家完全是一个动物园一个欢乐的动物园)”可知,作者忙但是很快乐,故选C。14推理判断题。根据最后一段“Everything you want wont arrive in your life on one day. Its a process. Remember: li

    74、ttle steps add up to big dreams.(你想要的东西不会在一天之内就出现在你的生活中。这是一个过程。记住:每一步都能成就伟大的梦想)”可知,作者认为每天一小步可以成就大梦想,故选B。15推理判断题。根据第三段“In 1999, we adopted our first son. To lay eyes on him was fantastic and very emotional. A year later came our second adopted boy. Then followed son No.3.(1999年,我们收养了第一个儿子。能看到他是一件美妙的事

    75、而且非常感人。一年后,我们收养的第二个男孩出生了。接着是第三个儿子)”以及倒数第二段“In 2007, I graduated from the University of North Carolina. It took me over 21 years to get my college degree!(2007年,我从北卡罗来纳大学毕业。我花了21年才拿到大学学位!)”可知,作者收养了三个男孩说明她有爱心,她很忙但坚持21年拿下文凭说明她又有决心,故选A。16G17F18E19B20C【导语】这是一篇说明文。文章讲述了当你迈入一个新的环境,希望尽快融入新的环境,并就此提出了几点建议。16本

    76、段的主题是要自信,根据空前“Everyone is special and there is only one person like you in this world.”(每个人都是特别的,在这个世界上只有一个人像你一样。)空后“ If so, you will be able to build up confidence step by step.”(如果是这样,你就能一步一步地建立起自信。)可知,空处应讲述建立自信的具体方式。选项G“花点时间想想你的优点。”具体体了自信建立的方式,符合题意,故选G。17根据下文“Kindness is the bridge to your own ha

    77、ppiness.”(善良是通往幸福的桥梁。)提到了善良的益处。空处作为段落的中心句,根据第二段首句“Be confident. ”(要自信)及第四段首句“Be active in group activities.”(积极参加小组活动。)本处的句式也应为祈使句。因此空前应讲述“要善良对待每个人”,选项F“善待每一个人。”切题,故选F。18根据空前“Various activities like playing football can help you to be known to others. You may add more friends to your circle.”(诸如踢足球之

    78、类的各种活动可以帮助你被别人认识。你可以在你的圈子里增加更多的朋友。)提到了参加活动带给你的好处:帮助你被人认识的同时增加更多的朋友,因而,空处应承接前文,选项E“与此同时,你会惊讶地发现他们有多么喜欢你。”意思上承接前文的内容,符合题意,故选E。19根据空前“Do smile to everyone every day. It makes both you and others feel happy.”(每天对每个人微笑。这会让你和其他人都感到快乐。)讲到了对人们微笑会让你和其他人都感到快乐。作为段落的结尾,空处应总结说明微笑带来的结果。选项B“人们会因为你让他们快乐地生活而喜欢你。”提到了

    79、你的快乐带给人们的结果,总结前文,符合题意。故选B。20根据空后“As a result, you will fit in very well and enjoy your new life.”(因此,你将非常适应并享受你的新生活。)是对前文提到的一些建议的总结,因而空处应总说,按照以上的建议执行后会带来什么结果。选项C“如果你按照上面提到的去做,你会被你周围的人接受。”符合题意,故选C。21D22B23A24C25D26A27D28A29B30C31B32A33D34A35B【导语】本文是一篇夹叙夹议文。主要通过讲述马克因为缺水而濒临险境的经历,来说明水的重要性。21考查连词词义辨析。句意:

    80、如果你突然得不到这种珍贵的液体会发生什么?A. though虽然;B. before在以前;C. unless除非;D. if如果。根据后文“While few of us are likely to experience this kind of extreme dehydration, around four billion people experience a 13of water at least one month of the year. Mark was lucky.”可知,后文是在讲缺水的问题,所以这里是问如果没有水怎么办。故选D项。22考查动词词义辨析。句意:马克是一名来自

    81、英国什罗普郡的探险向导,他在赞比西河上行走了两个月,亲身体验了这一点。A. enjoyed享受;B. experienced经历,体验;C. caught接住;D. created创造。根据上文“What happens 1you suddenly cant get this precious liquid?”可知,上文在问如果没水怎么办,下文开始用马克举例,所以此处是马克自己经历了这种事。故选B项。23考查动词词义辨析。句意:马克是一名来自英国什罗普郡的探险向导,他在赞比西河上行走了两个月,亲身体验了这一点。A. walking行走;B. riding骑行;C. driving开车;D. j

    82、umping跳。根据后文“But after three hours of walking”可知,马克是在赞比西河上行走了两个月。故选A项。24考查形容词词义辨析。句意:当他到达赞比亚和津巴布韦边境的峡谷时,该地区变得更加难以通行。A. valuable有价值的;B. peaceful平静的;C. difficult困难的;D. interesting有趣的。根据后文“Mark guessed that it would take a month to get to the other side of the gorge, and with no other people for miles

    83、around”可知,周围都没有人,马克要单独行走一个月,所以旅程变困难了。故选C项。25考查动词词组辨析。句意:马克估计要花一个月的时间才能到达峡谷的另一边,而且周围几英里内没有其他人,他开始准备食物:在试图从峡谷中取水两周后,马克决定寻找另一条路线。A. use up耗尽;B. break up(使)分裂;C. cover up隐藏;D. put up(使)准备好。根据前文“Mark guessed that it would take a month to get to the other side of the gorge, and with no other people for mi

    84、les around”可知,马克要花一个月的时间到峡谷另一边,所以他要准备食物。故选D项。26考查名词词义辨析。句意:马克估计要花一个月的时间才能到达峡谷的另一边,而且周围几英里内没有其他人,他开始准备食物:在试图从峡谷中取水两周后,马克决定寻找另一条路线。A. water水;B. food食物;C. sign标志;D. way路。根据后文“he could see another river heading into the Zambezi.”可知,马克是在寻找河流,也就是找水。故选A项。27考查名词词义辨析。句意:马克估计要花一个月的时间才能到达峡谷的另一边,而且周围几英里内没有其他人,他

    85、开始准备食物:在试图从峡谷中取水两周后,马克决定寻找另一条路线。A. rock岩石;B. tree树;C. bottle瓶子;D. route路线。根据后文“he could see another river heading into the Zambezi.”可知,马克找了两个星期的水了,马克看到另一条河流流入赞比西河,所以是决定换一条路线。故选D项。28考查名词词义辨析。句意:在他的地图上,他可以看到另一条河流流入赞比西河。A. map地图;B. stick棍子;C. bag包;D. cap帽子。根据后文“he could see another river heading into t

    86、he Zambezi.”可知,马克看到另一条河流流入赞比西河,而这明显是只能在地图上看到。故选A项。29考查动词词组辨析。句意:凌晨4点出发,马克带着两个小水瓶爬出了峡谷。A. Dropping out辍学;B. Setting off出发;C. Giving in屈服;D. Breaking down损坏。根据后文“Mark climbed out of the gorge with twolitter water bottles.”可知,马克带着两个小水瓶爬出了峡谷,所以是在4点出发了。故选B项。30考查副词词义辨析。句意:但是走了三个小时后,他的水就完全没了。A. possibly可能地

    87、;B. eagerly热切地;C. completely彻底地;D. gladly乐意地。根据后文“he became 11due to his thirsty, hunger and tiredness.”可知,下文说马克变得又渴又饿,所以是水全喝完了。故选C项。31考查形容词词义辨析。句意:他到达岩架时,由于口渴、饥饿和疲劳,他失去了知觉。A. awake醒着;B. unconscious昏迷的;C. angry发怒的;D. active活跃的。根据后文“It was not until a few minutes later that he came to himself.”可知,马克直

    88、到几分钟后他才清醒过来,所以他是昏迷了。故选B项。32考查名词词义辨析。句意:尽管如此,马克还是不断地从悬崖上往下拖着走了将近一个小时,直到他来到河边。A. river河;B. mountain山;C. grass青草;D. valley山谷。根据后文“He had to sit there for an hour, cooling down and drinking water.”可知,马克喝到了水,所以是到了河边。故选A项。33考查名词词义辨析。句意:虽然我们中很少有人可能会经历这种极端脱水,但大约有40亿人每年至少有一个月缺水。A. cost费用;B. form形态;C. source根

    89、源;D. lack缺乏。根据前文“What happens 1you suddenly cant get this precious liquid?”可知,本文讲述的是缺水的会怎么样,所以此处是表达大约有40亿人每年至少有一个月缺水之意。故选D项。34考查动词词义辨析。句意:休息了一个星期后,他就能继续旅行了。A. continue继续;B. describe描述;C. forget忘记;D. demand需要。根据前文“After resting for a week”可知,此处表示休息了一个星期后,他就能继续旅行了之意。故选A项。35考查名词词义辨析。句意:虽然这次经历教会了他耐心,但也让

    90、他明白了水的重要性。A. trouble麻烦;B. lesson教训;C. duty责任;D. tradition传统。根据前文“he was beginning to 5food”可推知,马克只准备了食物,没有准备水,所以导致了他这次缺水的经历,是一次耐心上的教训。故选B项。36that#which37on38to talk39poems40written41attended42friendly43worrying44the45gradually【导语】本文是一篇记叙文。我们学校的“下一代诗人”俱乐部是由我们的英语老师欧文先生创办的文学俱乐部。文章介绍了作者第一次参加俱乐部时的情景。36考查

    91、定语从句。句意:我们学校的“下一代诗人”俱乐部是由我们的英语老师欧文先生创办的文学俱乐部。此处先行词club,从句中作主语,指物,用关系代词which或that,故填which/that。37考查介词。句意:我们在每个月的最后一个星期五开会,谈论我们喜欢的诗歌和诗人。具体的某一天前用介词on,故填on。38考查不定式。句意同上。分析句子可知,“(talk) about poems and poets that we like”是目的状语,用不定式形式,故填to talk。39考查名词。句意:在俱乐部的会议上,我们首先选择我们喜欢的诗歌,然后大声朗读。根据下文的them可知,此处poem用复数,

    92、故填poems。40考查非谓语动词。句意:我们也读自己写的诗歌。句子的谓语动词是read,故write用非谓语动词,分析句子可知,write作定语,修饰poems,二者之间是被动关系,用过去分词作定语,故填written。41考查动词时态语态。句意:当我参加第一次会议的时候,我被要求写一首诗,我必须读给俱乐部听。attend是谓语动词,根据下文的was required可知,用一般过去时,故填attended。42考查形容词。句意:一开始我有点紧张,但是每个人都是如此的亲切的和友好的,我很快停止担心。was是系动词,后接形容词作表语,and连接nice和friendly作表语,故填friend

    93、ly。43考查非谓语动词。句意:然而,每个人都是如此的友好,我很快就不再担心。stop doing sth.停止做某事,用动名词作宾语,故填worrying。44考查冠词。句意:俱乐部成员说这是他们听过的最好的作品之一。最高级best前加定冠词the,one of the+最高级+名词复数,是固定短语,表示“最之一”。故填the。45考查副词。句意:从那以后,我的写作能力逐渐得到了证明。修饰动词用副词作状语,故填gradually。46Dear Jim,Im writing to express my heartfelt apology for my failing to watch the

    94、movie with you this Sunday as scheduled.As you know, I am the chairman of the Chinese Martial Arts Club in our school. Recently, we have been rehearsing for the coming school cultural festival. The club has just decided to have a rehearsal this weekend.Therefore, 1 am afraid that I cant hang out wit

    95、h you. Shall we make it next Sunday if you are available? Please let me know if the time is suitable for you.Its my sincere hope that you can understand my situation and accept the alternative time. Looking forward to your reply.YoursLi Hua【导语】这是一篇应用文。假如你的留学生朋友 Jim 邀请你这周日去看电影,但是你因故不能如约赴会。请你用英文给他写封道歉

    96、信。【详解】1.词汇积累向某人道歉:express my apology for somebody toapologize to somebody for 由衷的:heartfeltprofound 按照安排:as scheduledas planned因此:thereforehence2.句式拓展简单句变复合句原句:Recently, we have been rehearsing for the coming school cultural festival.拓展句:Recently, we have been rehearsing for the school cultural fest

    97、ival which is around the corner.【点睛】高分句型1 As you know, I am the chairman of the Chinese Martial Arts Club in our school. (运用了as引导的非限制性定语从句)高分句型2 Its my sincere hope that you can understand my situation and accept the alternative time. (运用了that引导的主语从句)47参考范文Suddenly an idea came into Prissys head. Wh

    98、y not go to uncles and prepare a delicious dinner for him? Without any hesitation, Prissy ran to Richards home as fast as possible. On her arrival, she slid into the house with her heart pounding strongly. She took out the frozen food from the fridge and mixed the ingredients together. She made some

    99、 bread, which smelled good. She cooked the best food she ever cooked; the food looked particularly inviting. It must be her uncles favorite food. Prissy thought to herself, wishing that her uncle would like it.Prissy had just set the table when an angry voice cut through the peace. It was Uncle Rich

    100、ard that yelled. “How dare you.” However, hardly had Richard stopped his yelling with fury when he saw the bright room. Into his sight came the tidy and clean table and a feast for dinner. “My dad would be gone the whole day. So.” she added with a sincere voice. “Im so sorry for the quarrel between

    101、us. But could we eat together to celebrate the New Year just like 8 years ago?” Tears welling up with guilt and sorrow, Uncle stepped toward her, stroked her head and gathered her into his tender embrace. The family was rebuilt, and Richard finally admitted his fault and got relieved by Prissys conc

    102、ern and devotion.【导语】本篇书面表达是读后续写。本文以人物为线索,主要讲述女孩Prissy新年早晨在商店遇到他叔叔Richard,但是他们没有打招呼。曾经他们关系非常好,但是Prissy的父亲和叔叔Richard之间八年前的一次争吵导致他们之间8年没有任何交流。在商店里Prissy听到单身汉叔叔晚上回家一个人过节,Prissy就想为她的叔叔做点什么。Prissy到叔叔家做了丰盛的晚餐,让归来的叔叔大吃一惊,Prissy为过去的事情道歉并希望和叔叔一起过节,叔叔感到内疚并承认了当年的错误,然后一家人和好了。【详解】1. 段落续写:由第一段首句内容“突然,一个主意进入Prissy

    103、的脑海。”可知,第一段可描写Prissy想到了什么样的主意。根据第二段首句内容“Prissy刚摆好桌子,一个生气的声音打破了宁静。”可知第一段段尾可以描写Prissy做好了晚餐。由第二段首句内容“Prissy刚摆好桌子,一个生气的声音打破了宁静。”可知,第二段可描写Prissy的叔叔看到她的行为后的反应,Prissy解释后,叔叔感到内疚并承认了当年的错误,一家人和好了。2. 续写线索:Prissy想到为叔叔做晚餐Prissy到叔叔家做晚餐叔叔回来看到家中景象Prissy解释并为8年前的事道歉叔叔深受感动并承认错误双方和好。3. 词汇积累行为类跑向:run to/rush to喊叫:yell/s

    104、hout/speak in a loud voice 拥抱她:gather her into his tender embrace/give her a tender hug/embrace her tenderly情绪类愤怒:fury/anger 悲伤:sorrow/grief【点睛】【高分句型1】She made some bread, which smelled good. (运用which引导的非限制性定语从句)【高分句型2】 Prissy thought to herself, wishing that her uncle would like it. (运用了非谓语动词作状语)【高分句型3】Tears welling up with guilt and sorrow, Uncle stepped toward her, stroked her head and gathered her into his tender embrace. (运用了独立主格结构)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022-2023学年上学期高一年级英语期末测试卷-2022-2023学年高一英语必修第二册单元重难点易错题精练(译林2020).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-633752.html
    相关资源 更多
  • 专题04 【五年中考 一年模拟】填空压轴题-备战2023年广东中考数学真题模拟题分类汇编(原卷版).docx专题04 【五年中考 一年模拟】填空压轴题-备战2023年广东中考数学真题模拟题分类汇编(原卷版).docx
  • 专题04 【五年中考 一年模拟】圆的性质与计算综合题-备战2023年江苏盐城中考数学真题模拟题分类汇编(解析版).docx专题04 【五年中考 一年模拟】圆的性质与计算综合题-备战2023年江苏盐城中考数学真题模拟题分类汇编(解析版).docx
  • 专题04 【五年中考 一年模拟】圆的性质与计算综合题-备战2023年江苏盐城中考数学真题模拟题分类汇编(原卷版).docx专题04 【五年中考 一年模拟】圆的性质与计算综合题-备战2023年江苏盐城中考数学真题模拟题分类汇编(原卷版).docx
  • 专题04 《诗经》第四-2023年八年级寒假新名著《经典常谈》阅读 练习.docx专题04 《诗经》第四-2023年八年级寒假新名著《经典常谈》阅读 练习.docx
  • 专题04 《论语十二章》(知识点)-2020-2021学年七年级上册文言文及中考真题专练(部编版).docx专题04 《论语十二章》(知识点)-2020-2021学年七年级上册文言文及中考真题专练(部编版).docx
  • 专题04 “辨析、分析说明、评析类”主观题(原卷版版).docx专题04 “辨析、分析说明、评析类”主观题(原卷版版).docx
  • 专题04 Unit7-Unit8—八年级英语第一学期期末考试重难点梳理(江苏专用).docx专题04 Unit7-Unit8—八年级英语第一学期期末考试重难点梳理(江苏专用).docx
  • 专题04 Unit 4 Earthquakes单元易考点精讲讲练-2020-2021学年高一英语上学期单元易考点精讲讲练 语法专题复习(人教版必修一).docx专题04 Unit 4 Earthquakes单元易考点精讲讲练-2020-2021学年高一英语上学期单元易考点精讲讲练 语法专题复习(人教版必修一).docx
  • 专题04 Unit 3 Sports and fitness 必修第一册 -2022-2023学年高一英语单元话题写作整理与新高考之衔接(人教版2019).docx专题04 Unit 3 Sports and fitness 必修第一册 -2022-2023学年高一英语单元话题写作整理与新高考之衔接(人教版2019).docx
  • 专题04 Unit 2 Reading and Thinking(备作业)-【上好课】2020-2021学年高二英语同步备课系列(人教版2019选择性必修第三册).docx专题04 Unit 2 Reading and Thinking(备作业)-【上好课】2020-2021学年高二英语同步备课系列(人教版2019选择性必修第三册).docx
  • 专题04 8Bunit1.docx专题04 8Bunit1.docx
  • 专题04 7BU4-牛津译林版初中英语第二学期单元知识点囊括及易错题分析(江苏专用).docx专题04 7BU4-牛津译林版初中英语第二学期单元知识点囊括及易错题分析(江苏专用).docx
  • 专题04 7AU4-2023年牛津译林版初中英语单元知识点一遍过(江苏专用).docx专题04 7AU4-2023年牛津译林版初中英语单元知识点一遍过(江苏专用).docx
  • 专题04 7AU3预习-初中英语暑期专讲专练(牛津译林版).docx专题04 7AU3预习-初中英语暑期专讲专练(牛津译林版).docx
  • 专题04 26组必刷动词核心短语(晨读版)-2021年新高考英语实用词汇短语百日冲刺通关必刷题.docx专题04 26组必刷动词核心短语(晨读版)-2021年新高考英语实用词汇短语百日冲刺通关必刷题.docx
  • 专题04 2021年浙江中考英语语法填空必考考点串讲.docx专题04 2021年浙江中考英语语法填空必考考点串讲.docx
  • 专题04陆地和海洋(讲义)(解析版).docx专题04陆地和海洋(讲义)(解析版).docx
  • 专题04陆地和海洋(讲义)(原卷版).docx专题04陆地和海洋(讲义)(原卷版).docx
  • 专题04重点词语含义用法辨析考点解析专训(01)(教师版).docx专题04重点词语含义用法辨析考点解析专训(01)(教师版).docx
  • 专题04遗传的基本规律和人类遗传病(讲义)(原卷版).docx专题04遗传的基本规律和人类遗传病(讲义)(原卷版).docx
  • 专题04遗传的基本规律和人类遗传病(分层练)(解析版).docx专题04遗传的基本规律和人类遗传病(分层练)(解析版).docx
  • 专题04遗传的基本规律和人类遗传病(分层练)(原卷版).docx专题04遗传的基本规律和人类遗传病(分层练)(原卷版).docx
  • 专题04选择性必修四Unit4(知识串讲)-2021-2022学年高二英语下学期期末考点大串讲(译林版2020).docx专题04选择性必修四Unit4(知识串讲)-2021-2022学年高二英语下学期期末考点大串讲(译林版2020).docx
  • 专题04质量守恒定律 化学方程式(解析版).docx专题04质量守恒定律 化学方程式(解析版).docx
  • 专题04质量守恒定律 化学方程式(原卷版).docx专题04质量守恒定律 化学方程式(原卷版).docx
  • 专题04语言表达 综合性学习(第03期) (原卷版).docx专题04语言表达 综合性学习(第03期) (原卷版).docx
  • 专题04语言表达 综合性学习(第03期)(解析版).docx专题04语言表达 综合性学习(第03期)(解析版).docx
  • 专题04草原人家(背诵清单)- 2023-2024学年七年级历史与社会下学期单元速记·巧练(人文地理上册).docx专题04草原人家(背诵清单)- 2023-2024学年七年级历史与社会下学期单元速记·巧练(人文地理上册).docx
  • 专题04电功率【考题猜想 15题型专练】2023-2024学年九年级物理上学期期末考点大串讲(人教版)(解析版).docx专题04电功率【考题猜想 15题型专练】2023-2024学年九年级物理上学期期末考点大串讲(人教版)(解析版).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1