分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2022版新教材英语外研版选择性必修第三册基础训练:UNIT 4 A GLIMPSE OF THE FUTURE SECTION Ⅲ DEVELOPING IDEAS WORD版含解析.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:726716
  • 上传时间:2025-12-13
  • 格式:DOCX
  • 页数:7
  • 大小:19.28KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022版新教材英语外研版选择性必修第三册基础训练:UNIT GLIMPSE OF THE FUTURE SECTION DEVELOPING IDEAS
    资源描述:

    1、课时评价作业基础达标练 . 单句填空1.In every case, the influential person may not consciously notice the imitation (imitate), but he will feel comfortable in its presence.2.If I had so desperately (desperate) wanted to see a tiger, I could have gone to a zoo.3.However, engineers are still baffled by the complex pro

    2、blem, especially the inconsistency (consistent) between theory and practice.4.Red flags stand out brightly (bright) against the blue sky.5.The most beautiful part of this journey is simply (simple) returning to the peaceful feeling of being.6.To his relief, a loud knock on the door spared him from g

    3、iving an explanation (explain).7.The real clue shows whether strong feelings (feel) are positive or negative.8.The hotel has a lot of special facilities (facility)for welcoming disabled people. 同义替换desperate, consistent with, around the corner, advance, make a big difference1.We should apply the new

    4、est methods according to local conditions. advanced 2.The results are entirely the same as our earlier research on the project. Therefore, our method proves to be correct. consistent with 3.I heard sounds of a hopeless struggle in the next room last night. desperate 4.The smallest good habits can ha

    5、ve a great influence. make a big difference 5.The Spring Festival is drawing near. Have you had any plan for it? around the corner . 完成句子1.直到做完我的家庭作业, 我才被允许玩电脑游戏。(强调句型) It was not until I finished my homework that I was allowed to play computer games. 2.你考试不及格的原因是你不珍惜你的时间。(the reason whyis that) The

    6、 reason why you fail the exam is that you dont value your time.3.进入小学后, 你会很快适应学生生活。(adjust)Youll quickly adjust yourself to the student life after you enter the primary school.4.他们需要搜索所有文档, 查找信息。They need to search all the documents to find the information.5.让我们到本周末再摘这些桃子吧, 这样它们吃起来会足够甜。(so that)Lets

    7、 not pick these peaches until this weekend so that they get sweet enough to be eaten .素养综合练. 阅读理解(2020山东潍坊期中)Technology has become so advanced that the previously impossible seem to occur on a daily basis, and yet we still have no cure for the common cold.According to Peter Barlow, a scientist at Ed

    8、inburgh Napier University in the UK, the main challenge lies in the many different types of cold viruses. There are at least 160 types. They change so easily that they quickly become resistant to drugs, or learn to hide from our immune systems. In other words, a single cure isnt likely to work on ev

    9、ery type of cold.However, researchers from Stanford University have found a possible answer. They discovered a protein that the viruses need. Without it, they cant spread inside your body. To identify the gene(基因) which produces the specific protein needed by the viruses, researchers used a gene- ed

    10、iting technique to test all genes. These modified (改变的) cells were then exposed to a range of viruses, including ones causing the common cold. All the viruses were unable to replicate (复制) inside cells without the gene that produces that specific protein.Then, they tested genetically modified mice,

    11、which were completely unable to produce the protein. The mice were able to live normal lives without the protein. “Lacking that gene protected the mice completely from viral infection,” associate professor Jan Carette, from Stanford, told the BBC. “These mice would always die, but they lived through

    12、 and we saw a very strong reduction in copying viruses and very strong protection. We have identified a fantastic target that all cold viruses require and depend on. Take that away and the virus really has no chance.”Carette said the plan was to find a drug which could temporarily control the protei

    13、n, instead of producing genetically modified humans.1.Which of the following can best describe common cold viruses?A.Severe and deadly.B.Mysterious and stubborn.C.Diverse and changeable.D.Challenging and oversized.2.What is the function of the protein?A.Helping viruses spread.B.Reducing physical inf

    14、ection.C.Fighting against other viruses.D.Strengthening the immune system.3.What can we learn about the genetically modified mice?A.They caught cold easily.B.Their health worsened.C.They produced more protein.D.They were able to survive.4.What is the purpose of the research?A.To control certain gene

    15、s.B.To conquer the common cold.C.To test a new drug.D.To cure genetically modified mice.答案:1.C解析:1.语篇解读 本文是一篇说明文。文章介绍的是, 尽管科学技术已经很先进, 但是人类没有治愈普通感冒的良药。斯坦福大学的研究人员发现了病毒传播需要一种蛋白质, 没有该蛋白质病毒就无法在体内传播, 因此, 科学家计划找到一种可以暂时控制该蛋白质的药物来战胜感冒病毒。【命题立意】细节理解题。【解题思路】根据第二段中的“the main challenge lies in the many different

    16、types of cold viruses They change so easily that they quickly become resistant to drugs, or learn to hide from our immune systems.”可知普通感冒病毒是多样而且易变的。故选C。答案:2.A解析:2.【命题立意】细节理解题。【解题思路】根据第三段中的“They discovered a protein that the viruses need. Without it, they cant spread inside your body.”可知这种蛋白质起到了帮助病毒传

    17、播的作用。故选A。答案:3.D解析:3. 【命题立意】细节理解题。【解题思路】根据第四段中的“The mice were able to live normal lives without the protein.”可知这些转基因老鼠能够在没有该蛋白质的情况下正常生活, 故选D。答案:4.B解析:4.【命题立意】推理判断题。【解题思路】由第二小题的分析可知, 这种蛋白质起到了帮助病毒传播的作用。再根据最后一段“Carette said the plan was to find a drug which could temporarily control the protein, instead

    18、 of producing genetically modified humans.”可知该研究的目的是研发出一种药物来暂时控制这种蛋白质, 从而战胜普通感冒病毒。故选B。. 七选五The man who could see the futureThe ability to predict the future is a rare talent. American author Isaac Asimov (19201992), one of the great science fiction writers of his age, had such a talent. 1 Now that w

    19、ere here, lets see what he got right. 2 Asimov thought computers would cause a revolution comparable to the industrial revolution of the 19th century. Specifically, he said that “mobile computerized objects” would be an important part of everyday life. Here, he clearly predicted our world of smartph

    20、ones, tables and other devices. He also had a great deal to say about space exploration. 3 How did Asimov develop his special sense of future developments? 4 He read the newspapers and magazines sold in his parents candy store. His scientific interest gained sharper focus at Columbia University in N

    21、ew York. Asimov went to study chemistry, but became bored with pure laboratory science. Instead, he thought hard about the social implications(作用) of science. He wanted to communicate his ideas to the public. 5 Asimov had his finger on the pulse(脉搏)of both scientific and social change. He had a clea

    22、r vision of what was coming around the corner for humanity in his works like the Galactic Empire series(银河帝国系列). “His predictions are absolutely fascinating,” Calum Chase, an English writer, told BBC News. “He was a genius.”A. As a smart boy, Asimov taught himself to read at the age of five.B. Space

    23、 exploration really can make our life more convenient and comfortable.C. Back in 1983, he was asked to predict what the world would look like in 2019.D. On the role that computing would play in the future, he was amazingly accurate.E. Asimov has developed a great interest in computer programming sin

    24、ce childhood.F. As an author, his books would feature the theme of social change caused by technology.G. The International Space Station proves his prediction that we would not simply visit space but seek to stay there.1. 2. 3. 4. 5. 答案:1.C 解析:1.语篇解读 本文是一篇说明文。短文介绍了科幻大师阿西莫夫和他的预言的准确性以及他是如何培养他对未来发展的特殊意

    25、识的。【解题思路】由上下文American author Isaac Asimov (19201992), one of the great science fiction writers of his age, had such a talent. 1 Now that were here, lets see what he got right. 可知, 美国作家艾萨克阿西莫夫(19201992)是他那个时代最伟大的科幻作家之一, 他有这样一种天赋。现在我们在这儿, 让我们看看他预测对了什么。据此可推知, 空格处在本段中起到承上启下的作用。选项C“早在1983年, 他就被要求预测2019年的

    26、世界会是什么样子”符合语境。故选C。答案:2.D解析:2.【解题思路】由Asimov thought computers would cause a revolution comparable to the industrial revolution of the 19th century. 可知, 阿西莫夫认为计算机将引发一场与19世纪工业革命相当的革命; 再根据第一段内容可知, 下文是介绍阿西莫夫预测的结果, 选项D“关于计算机在未来将扮演的角色, 他的预测惊人得准确”与本段内容相符, 故选D。答案:3.G解析:3. 【解题思路】由He also had a great deal to s

    27、ay about space exploration. 可知, 关于太空探索, 他也预测了。所以空格处要接着说他预言的结果。选项G“国际空间站证明了他的预言, 我们不仅要参观太空, 还要设法留在那里”与太空探索相关, 且是预测结果。故选G。答案:4.A解析:4.【解题思路】由He read the newspapers and magazines sold in his parents candy store. 可知, 他读了父母糖果店出售的报纸和杂志。所以空格处要与下一句一起来说明阿西莫夫是如何培养他对未来发展的特殊意识的。选项A“作为一个聪明的孩子, 阿西莫夫在五岁时就开始自学读书”承上启

    28、下。故选A。答案:5.F解析:5. 【解题思路】由Asimov had his finger on the pulse(脉搏) of both scientific and social change. 可知, 本段主要介绍的是, 作为一名作家, 他的书以科技引起的社会变革为主题; 选项F是本段主题句。故选F。. 读后续写1.(2021河北石家庄一中高二期末)阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段, 使之构成一篇完整的短文。“Thanks again, Anna,” Peter Smith said. “You did a great job.”“Youre welcome,” A

    29、nna Johnson could hardly keep the excitement from her voice. Her first baby sitting job had gone perfectly. Shed played games with Peters three children until it was bedtime. Mr. Smith walked her to the front door and waited while she let herself into the house. Anna hadnt even looked at the money M

    30、rs. Smith had pressed into her hand at the end of the evening. Shed expected five or six dollars. Now, she saw that it was a twenty-dollar bill!Anna imagined her parents faces when she handed them the twenty dollars.Things hadnt been easy for the Johnson family since Annas dad had lost his engineeri

    31、ng job a year ago. There had been no new clothes or movies in the last year. They no longer went out to eat on Fridays. Anna didnt really mind, as long as her family was together. But now she could help. Twenty dollars! That was enough to fill the car with gas or to buy a bag of groceries.Her excite

    32、ment faded as she wondered if Mrs. Smith realized how much money she had given her. Could she have made a mistake? Anna felt bad as she remembered that Mrs. Smith had simply pulled the money from her purse without looking at it.Anna thought, “Maybe Mrs. Smith meant to give me the twenty-dollar bill.

    33、 Baby sitting three children is a lot of work.” Soon Anna remembered that the Smiths didnt seem to have much money, either. But, she silently argued with herself. “They gave me the money. I didnt steal it.”She found her parents in the living room. Anna took a deep breath and told them what had happe

    34、ned. “I wanted to give the money to you to help out the family, but I think Mrs. Smith made a mistake,” she continued. “Im going to give it back to her.”Dad settled his big hand on her shoulder. “You just gave us the best gift, Anna.” Mom kissed her. “Were very proud of you, sweetheart.” 注意:续写词数应为15

    35、0左右。The next morning, Anna went to Mrs. Smiths house again. Mrs. Smith opened her purse and counted out six dollars.解析:深度解析确定故事要素故事线索The ClueTwenty dollars-excitementhonesty开端BeginningAnnas first baby sitting job had gone perfectly. Mrs. Smith had pressed some money into her hand at the end of the e

    36、vening.发展DevelopmentShed expected five or six dollars. Now, she saw that it was a twenty-dollar bill! Twenty dollars! That was enough to fill the car with gas or to buy a bag of groceries. She remembered that Mrs. Smith had simply pulled the money from her purse without looking at it.高潮ClimaxShe was

    37、 going to give the twenty dollars back to Mrs. Smith.结局Ending续写部分解析:续写情境推理Para. 1: The next morning, Anna went to Mrs. Smiths house again.1. What did Anna do the next day?“I think you overpaid me last night,” she said and handed the twenty-dollar bill to her. 2. How did Mrs. Smith feel then?Mrs. Smi

    38、th looked surprised. She started to cry.(此处使用Mrs. Smith的心理感受衬托Anna的诚实可贵。)3. Why did Mrs. Smith make such a mistake?Its the last payment for something her husband needed. She made a mistake of giving Anna the twenty dollars.(根据第二段首句推断出Mrs. Smith原本想给Anna 6美金, 却错给了她20美金。)Para. 2: Mrs. Smith opened her

    39、purse and counted out six dollars.1. What would Mrs. Smith like Anna to do?“I hope youll babysit for us again. Our children think youre the best babysitter theyve ever had, and so do I. I think they will be proud of having such a great sister babysit them!” (续写故事要有积极向上的价值观, 所以推断Anna得到了Mrs. Smith的信任,

    40、 得到了下一次工作的机会。)2. How did Anna deal with the six dollars? She gave her mother the six dollars, the best gift for her. (6美元不多, 但是Ann做了一件对的事。)3. How did she feel then? She felt very proud because she thought she did a great job. (最后段落要通过心理描写将Ann从得到20美元感到兴奋, 到怀疑弄错, 到还钱高兴回家将故事合理完结。)答案:高分范文The next mornin

    41、g, Anna went to Mrs. Smiths house again. “I think you overpaid me last night,” she said and handed the twenty-dollar bill to her. Mrs. Smith looked surprised. “I didnt know where that money had gone! I knew that I had put it in my purse. Then this morning, I couldnt find it.” She started to cry. “It

    42、s the last payment for something my husband needed. I made a mistake of giving you the twenty dollars, but you are such an honest and kind girl that you did not keep it.”; Mrs. Smith opened her purse and counted out six dollars. “I hope youll babysit for us again. Our children think youre the best babysitter theyve ever had, and so do I. I think they will be proud of having such a great sister babysit them!” Anna said yes and went back home happily. When she gave her mother the six dollars, the best gift for her, she felt very proud because she thought she did a great job.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022版新教材英语外研版选择性必修第三册基础训练:UNIT 4 A GLIMPSE OF THE FUTURE SECTION Ⅲ DEVELOPING IDEAS WORD版含解析.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-726716.html
    相关资源 更多
  • 专题13确定圆的条件、直线和圆的位置关系 (5个知识点8种题型)(解析版).docx专题13确定圆的条件、直线和圆的位置关系 (5个知识点8种题型)(解析版).docx
  • 专题13确定圆的条件、直线和圆的位置关系 (5个知识点8种题型)(原卷版).docx专题13确定圆的条件、直线和圆的位置关系 (5个知识点8种题型)(原卷版).docx
  • 专题13求解摩擦力(知识点复习 例题讲解 过关练习)-备战2023年中考物理一轮复习考点帮 (解析版).docx专题13求解摩擦力(知识点复习 例题讲解 过关练习)-备战2023年中考物理一轮复习考点帮 (解析版).docx
  • 专题13求解摩擦力(知识点复习 例题讲解 过关练习)-备战2023年中考物理一轮复习考点帮 (原卷版).docx专题13求解摩擦力(知识点复习 例题讲解 过关练习)-备战2023年中考物理一轮复习考点帮 (原卷版).docx
  • 专题13新定义与规律探究题(真题21模拟21)-备战2023年中考数学历年真题 1年模拟新题分项详解(重庆专用)【解析版】.docx专题13新定义与规律探究题(真题21模拟21)-备战2023年中考数学历年真题 1年模拟新题分项详解(重庆专用)【解析版】.docx
  • 专题13新定义与规律探究题(真题21模拟21)-备战2023年中考数学历年真题 1年模拟新题分项详解(重庆专用)【原卷版】.docx专题13新定义与规律探究题(真题21模拟21)-备战2023年中考数学历年真题 1年模拟新题分项详解(重庆专用)【原卷版】.docx
  • 专题13整式运算——天津市2023年初三各区数学模拟考试题型分类汇编.docx专题13整式运算——天津市2023年初三各区数学模拟考试题型分类汇编.docx
  • 专题13平衡中的临界和极值问题.docx专题13平衡中的临界和极值问题.docx
  • 专题13平行线之猪脚模型(M模型)-【压轴必刷】2023年中考数学压轴大题之经典模型培优案(解析版).docx专题13平行线之猪脚模型(M模型)-【压轴必刷】2023年中考数学压轴大题之经典模型培优案(解析版).docx
  • 专题13平行线之猪脚模型(M模型)-【压轴必刷】2023年中考数学压轴大题之经典模型培优案(原卷版).docx专题13平行线之猪脚模型(M模型)-【压轴必刷】2023年中考数学压轴大题之经典模型培优案(原卷版).docx
  • 专题13带电粒子在有界匀强磁场中的运动(解析版).docx专题13带电粒子在有界匀强磁场中的运动(解析版).docx
  • 专题13带电粒子在有界匀强磁场中的运动(原卷版).docx专题13带电粒子在有界匀强磁场中的运动(原卷版).docx
  • 专题13寒假成果评价卷 (测试范围:一次函数、代数方程)(解析版).docx专题13寒假成果评价卷 (测试范围:一次函数、代数方程)(解析版).docx
  • 专题13寒假成果评价卷 (测试范围:一次函数、代数方程)(原卷版).docx专题13寒假成果评价卷 (测试范围:一次函数、代数方程)(原卷版).docx
  • 专题13二次函数图象性质(选填50题)-2021年中考数学真题分项汇编(解析版)【全国通用】(第02期).docx专题13二次函数图象性质(选填50题)-2021年中考数学真题分项汇编(解析版)【全国通用】(第02期).docx
  • 专题13二次函数图象性质(选填50题)-2021年中考数学真题分项汇编(原卷版)【全国通用】(第02期).docx专题13二次函数图象性质(选填50题)-2021年中考数学真题分项汇编(原卷版)【全国通用】(第02期).docx
  • 专题13二次函数图象性质与应用(共38题)-2021年中考数学真题分项汇编(解析版)【全国通用】(第01期).docx专题13二次函数图象性质与应用(共38题)-2021年中考数学真题分项汇编(解析版)【全国通用】(第01期).docx
  • 专题13二次函数图象性质与应用(共38题)-2021年中考数学真题分项汇编(原卷版)【全国通用】(第01期).docx专题13二次函数图象性质与应用(共38题)-2021年中考数学真题分项汇编(原卷版)【全国通用】(第01期).docx
  • 专题13二次函数与胡不归型最值问题-挑战2023年中考数学压轴题之学霸秘笈大揭秘(全国通用)(解析版).docx专题13二次函数与胡不归型最值问题-挑战2023年中考数学压轴题之学霸秘笈大揭秘(全国通用)(解析版).docx
  • 专题13二次函数与胡不归型最值问题-挑战2023年中考数学压轴题之学霸秘笈大揭秘(全国通用)(原卷版).docx专题13二次函数与胡不归型最值问题-挑战2023年中考数学压轴题之学霸秘笈大揭秘(全国通用)(原卷版).docx
  • 专题13不等式B辑(教师版含解析)备战2021年高中数学联赛之1981-2020年高中数学联赛一试试题分专题训练.docx专题13不等式B辑(教师版含解析)备战2021年高中数学联赛之1981-2020年高中数学联赛一试试题分专题训练.docx
  • 专题13不等式B辑(学生版)备战2021年高中数学联赛之1981-2020年高中数学联赛一试试题分专题训练.docx专题13不等式B辑(学生版)备战2021年高中数学联赛之1981-2020年高中数学联赛一试试题分专题训练.docx
  • 专题13 实验:探究弹力和弹簧伸长的关系.docx专题13 实验:探究弹力和弹簧伸长的关系.docx
  • 专题13 二次函数的应用.docx专题13 二次函数的应用.docx
  • 专题13.Unit3写作与阅读(选择性必修第一册)答案全解全析.docx专题13.Unit3写作与阅读(选择性必修第一册)答案全解全析.docx
  • 专题13.9 三角形中的边角关系、命题与证明章末八大题型总结(拔尖篇)(沪科版)(解析版).docx专题13.9 三角形中的边角关系、命题与证明章末八大题型总结(拔尖篇)(沪科版)(解析版).docx
  • 专题13.9 三角形中的边角关系、命题与证明章末八大题型总结(拔尖篇)(沪科版)(原卷版).docx专题13.9 三角形中的边角关系、命题与证明章末八大题型总结(拔尖篇)(沪科版)(原卷版).docx
  • 专题13.8 三角形中的边角关系、命题与证明章末九大题型总结(培优篇)(沪科版)(解析版).docx专题13.8 三角形中的边角关系、命题与证明章末九大题型总结(培优篇)(沪科版)(解析版).docx
  • 专题13.8 三角形中的边角关系、命题与证明章末九大题型总结(培优篇)(沪科版)(原卷版).docx专题13.8 三角形中的边角关系、命题与证明章末九大题型总结(培优篇)(沪科版)(原卷版).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1