2023届高考二轮总复习试题 英语 (适用于老高考旧教材) 专题一 阅读理解 考点分类练05 推理判断题——观点态度类 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023届高考二轮总复习试题 英语 适用于老高考旧教材 专题一 阅读理解 考点分类练05推理判断题观点态度类 WORD版含解析 2023 高考 二轮 复习 试题 适用于 教材 专题 阅读 理解
- 资源描述:
-
1、考点分类练(五)推理判断题观点态度类Passage 1(2022贵州毕节三模)The human face is a remarkable piece of work.The astonishing variety of facial features helps people recognise each other and is important to the formation of complex societies.So is the faces ability to send emotional signals,whether through red cheeks or a fa
2、lse smile.People spend much of their waking lives reading faces,in the office and the courtroom as well as the bar and the bedroom,for signs of attraction,unfriendliness,trust and cheat.They also spend plenty of time trying to be in disguise.Technology is rapidly catching up with the human ability t
3、o read faces.In America,facial recognition is used by churches to track Christians attendance;in Britain,by shopkeepers to spot past thieves.This year Welsh police used it to arrest a suspect outside a football game.In China,it checks the identities of ride-hailing drivers,permits tourists to enter
4、attractions and lets people pay for things with a smile.Set against human skills,such applications might develop gradually.Some breakthroughs,such as flight or the Internet,obviously transform human abilities;facial recognition seems merely to encode them.Although faces are special to individuals,th
5、ey are also public,so technology does not,at first sight,interrupt something that is private.And yet the ability to record,store and analyse images of faces cheaply,quickly and on a vast scale promises one day to bring about fundamental changes to ideas of privacy,fairness and trust.The face is not
6、just a name-tag.It displays a lot of other information and machines can read that,too.Again,that promises benefits.Some firms are analyzing faces to provide diagnoses of rare genetic conditions or diseases.1.What is the function of facial features?A.To help people send emotional signals.B.To help sh
7、opkeepers spot past thieves.C.To help the formation of complex societies.D.To help churches track Christians attendance.2.Which of the following can NOT best describe facial recognition?A.Technological.B.Private.C.Creative.D.Scientific.3.Whats the authors attitude towards facial recognition?A.Oppose
8、d.B.Ambiguous.C.Supportive.D.Negative.4.What is the best title for the text?A.Facial RecognitionB.The Human FaceC.Facial FeaturesD.Human SkillsPassage 2(2022河南开封三模)If someone said theyd pay you $1,800 to stay off social media for six years,would you do it?Could you?Sivert Klefsaas did just that.“I t
9、hought it was awesome,” Sivert told CNN on Tuesday,“I thought,whats 6 more years?”In 2016,Lorna Goldstrand Klefsaas challenged her 12-year-old son Sivert to stay off social media until he was 18.If he completed the challenge,shed award him the cash on his eighteenth birthday.On February 19,2022,Sive
10、rt claimed his prize.Lorna was inspired by a challenge she heard on the radio called the “16 for 16”,where a mother gave her daughter $1,600 when she turned 16 if she stayed off social media,she told CNN.She decided to up the ante (期限) to two extra years and $200 more.Sivert said it wasnt too diffic
11、ult to live without social media,and he didnt think about it much during the six years.As a 12-year-old,Sivert said he wasnt using social media much anyway.The only app he had prior to the bet was Snapchatwhich he deleted a day after trying it out.“I wouldnt say there was ever a time when I thought
12、I was about to break,” he said.“As it went on,it was more of a pride thing.” He also had his friends to keep him up to date on the latest information or trends.“I got to avoid all the unnecessary drama that was on there,” Sivert added.Lorna said she never had to check for any sneakily downloaded app
13、s.“Hes so competitive,and it was definitely more for proving a point,” she said.It also meant he had more time to focus on his grades and sports instead,Sivert told the reporter.Now $1,800 richer,Sivert told CNN he hasnt thought about what to buy (when he was 12,he joked hed get a house),but itll li
14、kely be something for his dorm room at the University of Northwestern St.Paul,which hell attend in the fall.After Siverts success,Lorna took to Meta to share the challenge.She said it was some of the best money she ever spent.Other parents have seemed interested in trying it out too,she told CNN.“We
15、 are certainly not against social media,but its the healthy using of it,” Lorna noted.“Its about not letting yourself get weighed down by it,or addicted to it,or affected by things that people post.” She added she thinks her son now has a “different perspective” on social media than he would have at
16、 age 12.5.What do we know about Lorna?A.She posted the challenge on CNN.B.She has a different perspective on social media now.C.She offered Sivert the cash on his sixteenth birthday.D.She got inspiration from a similar challenge over the radio.6.What mainly made Sivert win $1,800?A.His eagerness to
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-755521.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
