分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 21

类型2023年新教材高考英语一轮复习 组合规范练19(含解析)译林版.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:760273
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:21
  • 大小:44.61KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2023年新教材高考英语一轮复习 组合规范练19含解析译林版 2023 新教材 高考 英语 一轮 复习 组合 规范 19 解析 译林版
    资源描述:

    1、组合规范练19Unit1阅读理解题组练速度(35mins).阅读理解ABecomeaVolunteerandMakeaDifferenceThe First Tee,as an outstanding youth development organization,is always searching for good people that want to volunteer at one of our many Pittsburgh area locations.WereLookingforYou!Developed with input from leading experts in t

    2、he field of positive youth development,our program focuses on making participants stronger and more confident through decision-making and exploring options,inspiring the golfers of tomorrow to look to the future,set goals,and unlock their potential.We also need more volunteers to make The First Tee

    3、possible.Opportunities include:AssistantCoach:assist in our weekly golf clinics.All that we request is that you make a 7-week commitment (one day per week),for 2 hours each week.Each clinic is led by one of our trained staff members who creates a written lesson plan for our volunteers to follow.Data

    4、baseManager:input data entry of participants,volunteers and community relation records, and update chapter information for Home Office and community relations.The database manager is expected to update the data a minimum of every other week.EquipmentManager:organize and sort donated equipment,get ri

    5、d of unfit equipment,and arrange equipment for distribution to participants at least once a week.Greeter:register participants,hand information to parents,greet visitors,answer phone and provide general program information.ProcessofBecomingaVolunteerBegin by filling out the application below.Once Al

    6、ison Boyle (our Director of Volunteer and Participant Services) receives your completed application,she will contact you for an in-person interview.CLICK HERE to fill out a Volunteer Application.1.What does The First Tee Coach Program center on?A.Empowering participants.B.Training professional coach

    7、es.C.Attracting more visitors.D.Looking for golf stars.2.If you are good at using computers,which one may you choose to be?A.Greeter.B.Assistant coach.C.Database manager.D.Equipment manager.3.What must one do to become a volunteer at The First Tee?A.Be a good golfer.B.Have an interview.C.Consult Ali

    8、son Boyle.D.Promise to work 7 weeks.BThat morning,I dropped our eldest at kindergarten and returned home to let our two younger children play while I worked on my medical report.It was wonderful,but it hit me that my career in hospital wasnt making a difference in anyones life.I needed something tha

    9、t would stretch my limits and push me to grow.My career enabled me to work from home.I could work from home,and become a foster(领养) mother,providing safety for a child who needed it desperately.On Monday morning,I picked up the phone and dialed the number I had searched for the nearest Department of

    10、 Childrens Services.The man on the other end was receptive to my questions and explained the next step of training,involving eight weeks of classes designed to prepare and educate foster parents.We continued through all the classes,the home visits,background checks,and seemingly endless steps.Five l

    11、ong months after we were approved,the phone rang.In the middle of the night,I woke my husband and rushed to East Tennessee Childrens Hospital.Our placement was waiting for us in the emergency room,sick and lack of nutrition.It didnt take long for us to realize the full depth of her suffering.Six mon

    12、ths later,her half-brother came to us by our request.We now had five children under our care.On August 12,2016,our family of seven walked into a small courtroom.The childrens lawyer and social worker were there.With just a few words,our adoption was finalized.These two amazing children werent going

    13、home,because they were already home.We are their forever family,and they are our forever children.We may not be able to change the entire world,but we have changed the world entirely for our new children.4.How did the author feel about her hospital work?A.Lacking in motivation.B.Unusually demanding.

    14、C.Filled with challenges.D.Packed with chances.5.What led the author to decide to adopt children?A.She felt sympathetic for abused children she knew.B.She wanted to make a difference in other people.C.She felt confident about her ability to raise children.D.She experienced training to raise children

    15、 properly.6.What does the underlined word “placement” in Paragraph 3 refer to?A.The child to be adopted.B.The need to get trained.C.The approval of adoption.D.The official at the hospital.7.Why did the author appear at the courtroom?A.To put the adopted kids elsewhere.B.To receive another adopted ch

    16、ild.C.To make the adoption officially legal.D.To begin the kids adoption in her home.CGeorge Nakashima always insisted that he was a simple woodworker,not an artist.Even though major museums exhibited his works and the director of the American Craft Museum called him a national treasure,Mr Nakashima

    17、 rejected the label of artist.For almost fifty years he simply went on shaping wood into beautiful chairs,tables,and cabinets.Nakashima had a clear goal.He intended each piece of furniture he made to be as perfect as possible.Even making a box was an act of creation,because it produced an object tha

    18、t had never existed before.Initially Nakashima used local wood,sometimes from his own property.Later,he traveled to seek out English oak,Persian walnut,African zebra wood and Indian teak.He especially liked to find giant roots that had been dug out of the ground after a tree was taken down.Nakashima

    19、 felt that making this wood into furniture was a way of allowing the tree to live again.Most furniture makers prefer perfect boards,but Nakashima took pleasure in using wood with interesting knots(节疤) and cracks.These irregularities gave the wood personality and showed that the tree had lived a happ

    20、y life.He never failed to create an object that was both useful and beautiful.One early piece Nakashima designed was a three-legged chair for his small daughter,Mira,to use when she sat at the table for meals.The Mira chair became so popular that Nakashima later made both low and high versions.Anoth

    21、er famous piece,the Conoid chair,has two legs supported by bladelike feet.Always,Nakashimas designs were precise and graceful,marked by a simplicity that revealed his love for the wood.As the years passed,Nakashimas reputation grew and his work received many awards.His children Mira and Kevin,now ad

    22、ults,joined the team of crafts-people in their fathers studio.Nakashimas dream of integrating work and family had come true.8.Which of the following best describes Nakashima?A.Generous and outgoing.B.Honest and simple.C.Capable and friendly.D.Creative and modest.9.Why was Nakashima called a national

    23、 treasure?A.His art work made trees live again.B.He used precious wood materials.C.His chairs were beautifully designed.D.He was devoted to making furniture.10.What can we learn about Nakashima from the last two paragraphs?A.He loved his work and family.B.He made chairs of the same style.C.He sought

    24、 for a simple life and art.D.He was lost in researching the wood.11.What can be inferred about Mira and Kevin?A.They had an art studio of their own.B.They still lacked the ability to create art works.C.They had a common interest with their father.D.They enjoyed the same reputation with their father.

    25、DTheyre orange,theyre robots and theyre capable of sailing the high seas without human intervention.On Tuesday the National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) launched a pair of Saildrones(海洋无人机) in Pacific Northwest waters for the first time.Their summer long sailing journey will stretch

    26、 from Vancouver Island to California.The Saildrone operators will collect data to help set future fishing seasons.The government wants to see whether seagoing robots can extend fishery surveys now performed by expensive manned ships.Nora Cohen from NOAA said,“The 23-foot long seagoing robots can fol

    27、low a remotely programmed course for up to a year at a time.And they dont require any fuel.We use wind and solar power to drive the sensors.” He added,“It means that were able to go to places where we dont really want to send people,and go into weather that we really dont want anyone ever to be in,a

    28、nd be able to send measurements back.”The primary mission is to investigate the species and the number of fish in existence and the places where they are.According to Larry Hufnagle,scientist of NOAA Fisheries in Seattle,a traditional big NOAA research ship-based survey costs around $25,000 per day.

    29、By comparison,one Saildrone costs $2,500 per day.“It could be a significant saving,” Hufnagle said.“But like anything else,there is a trade-off in what you get and what you dont get.On the manned ship,we have limited time.It takes a lot of people.We spend a fair amount of money.But there is one thin

    30、g the Saildrone cant do that humans can:cast a net to catch and positively identify the fish detected below.The Saildrones are going to give us additional data,not replacement data.”Nora Cohen said Saildrone,a venture capital-backed company based in Alameda,California,expects to launch a total of 11

    31、 of its seagoing robots to survey different waterbodies for NOAA this year.The Bering and Arctic seas,Coastal California and the Gulf of Mexico will be the locations of additional missions.12.What is the purpose of collecting fish data?A.To explore the ocean.B.To assist fishing industry.C.To learn t

    32、he habits of fish.D.To improve fishing skills.13.What is mainly discussed about the Saildrone in Paragraph 3?A.Its advantages.B.Its appearance.C.Its power systems.D.Its primary mission.14.What does the underlined word “trade-off” in Paragraph 5 probably mean?A.Debate.B.Reason.C.Reality.D.Balance.15.

    33、What can be inferred from the text?A.The Saildrone has a promising future.B.Hufnagle thinks little of the Saildrone.C.Manned ships will be completely replaced.D.Production of seagoing robots is restricted.阅读七选五When we meet the homeless,most of us might avoid eye contact and walk a little faster.1 Wh

    34、ats his or her story?How long have they lived on the streets?Maybe you even wanted to help,but didnt know how to start a conversation.Then the following might help you.2IsthereanotherwayIcanhelp?This is an especially good thing to say if youre uncomfortable handing over cash or dont have any to offe

    35、r.Undoubtedly,money is something that a homeless person needs,but often there is a specific thing that can quickly help that person out of a terrible situation.Didyoucatchthegame?3 Talking about sports is a good idea.While there is a game,bring it up like talking about the weathersports is a topic o

    36、f conversation that you dont have to be of a certain class to experience.Goodmorning.Say “hi” or “hello” or try to acknowledge the person in some way.4 Regardless of what your greeting may be,its important to look the person in the eye when speaking.According to the homeless,one of the many difficul

    37、t things about being homeless is that you feel less than human.Howareyoudoing?Wouldyouliketotalk?These questions are great because theyre open-ended.Dont be surprised if people are not interested in chatting,though.Youre getting into their personal lives.5 If,however,the person is open to talking,th

    38、is can lead to a real conversationand maybe even provide a way for you to offer help.A.I dont have any money.B.Its good to hear kindness.C.But you might also think about the situation.D.Maybe they dont want to discuss that with a stranger.E.Athletic events are often shown on televisions on the stree

    39、t.F.The non-homeless person almost never looks the homeless in the eye.G.Offering a wish of good will can be a powerful thing to the homeless.选择性必修第四册Unit2语言运用题组求精准(25mins).完形填空I was born legally blind.Of all the stories of my early childhood,the one about a 1 is my mothers favorite.I was only two w

    40、hen the2 occurred.We had just arrived home from a trip.Mom lifted me out of the car and 3 to speak to the driver.I took advantage of my brief 4 to dash across the lawn (草坪)and hit a large maple tree!I was running so fast that I bounced off the trunk and 5 on my backside.Mom 6 me to start crying,but

    41、I just sat there for a minute.Then I 7 myself up and kept right on going.Mom always 8 here that,as many times as I 9 across the lawn after that,I never again 10 into that tree.Mom loves to use this story as an11.It reminds her that children dont enter life 12 to take risks or unwilling to 13 again w

    42、hen they fall down.She never wanted me to lose that 14 as I grew older.When I 15 my major life decisions,I was still that little girl tearing full-speed across the lawn.I studied abroad and later moved away from my parents home to look for a 16.Through years of 17,I have become a respected teacher i

    43、n a school serving high-need students.We are almost certain to get18 at some point during the process of achieving our goal.When that happens,dont sit on the grass and 19.Just get up and keep on going.It will all be worth it 20.1.A.tripB.race C.treeD.driver2.A.incidentB.changeC.illnessD.problem3.A.f

    44、earedB.refusedC.forgotD.turned4.A.delayB.absenceC.freedomD.rest5.A.landedB.sleptC.laughedD.wept6.A.promisedB.encouragedC.allowedD.expected 7.A.wokeB.pickedC.warmedD.gave8.A.addsB.repliesC.admitsD.supposes9.A.droveB.livedC.stoodD.ran10.A.crashedB.brokeC.climbedD.looked 11.A.answerB.exampleC.excuseD.o

    45、rder12.A.ableB.ashamedC.afraidD.anxious13.A.askB.shareC.learnD.try14.A.honestyB.toughnessC.kindnessD.curiosity 15.A.regrettedB.reviewedC.madeD.explained16.A.jobB.friendC.fortuneD.house 17.A.memoriesB.effortsC.researchD.experience18.A.mixed upB.fed upC.knocked downD.settled down 19.A.playB.relaxC.dre

    46、amD.cry20.A.all at onceB.in the endC.in either caseD.as a result.语法填空Hangzhou,the capital city of Zhejiang Province,lies in the central eastern coast of China.It is among the seven most ancient cities in the country.When the great Italian 1.(explore) Marco Polo visited it in the 13th century,he 2.(d

    47、eclare) Hangzhou “the most beautiful and elegant city in the world”.The natural beauty of Hangzhou is unmatched even within China,3.(make) it one of the most popular destinations for domestic and international travelers both.The West Lake and the 4.(culture) relics that populate the area such as ref

    48、lecting pools,decadent temples,and classical Chinese gardens make it 5. star highlight of Hangzhou.Dating from more than 2,200 years,the city is almost as old as human civilization 6.(it).It was the capital of the Wu and Yue states in the 10th century for 5 dynasties.It wasnt 7.the Tang Dynasty that

    49、 Hangzhou really flourished,coming to a peak in the Song Dynasty when it became the capital of a united China.Throughout the more recent Ming and Qing Dynasties,the city grew 8.(rapid).As a tourism site,Hangzhou is well-known 9. the beauties resulting from the immense West Lake.There are also numero

    50、us historical sites nearby,10.(accompany) by the influence of silk and tea culture.Altogether,Hangzhou and the West Lake offer visitors a very complete natural and historical experience in China.主观题组合练要规范(40mins).语法填空The day after graduating from the University of Nebraska in May,Ben Norton flew to

    51、Japan to start his career.Norton,1. studied abroad at Senshu University,now works for Senshu as an English language coordinator.Norton was first exposed 2. Japanese culture through a friend and began to study Japanese in middle school.Since then,he has had 3. deep interest in Japan and prepared to f

    52、inally work there.“I felt my study of Japanese would be useless if I didnt have a command of basic business concepts,so I decided on 4. (study) international business,” he said.Norton learned how to deal with 5. (culture) differences and build meaningful relationships.He became aware of how someones

    53、 culture affects his or her viewpoint of certain 6. (situation).“I learned more and more about the general viewpoints of Japanese people,and I gained a new way 7. (view) my environment and culture,” he said.Finally,he 8. (offer) the job because of the relationship he established with Senshu Universi

    54、ty.Norton 9. (strong) encourages students to consider studying abroad.“Those who study abroad get to have these wonderful experiences that will stay with them for 10. (they) entire lives,” he said.短文改错Last month our class organized a hike along the Chaobai River,which run through Hebei,Beijing and T

    55、ianjin.Much to my disappoint,I found the river was serious polluted.At that moment,I was determined to do what I could protect it.First,under my teachers help,I used the equipments from the school lab to test the quality of the river water.But then,I used the data I had collected it to analyze the p

    56、ollution of the river.Finally,I write a report on the pollution of the river to the local government.I also gave a presentation in class where I suggested that we must make changes to protect our water resources.书面表达假定你是李华,伦敦孔子学院的学生来你校参加国学夏令营,请你代表学校在开营仪式上发言,内容包括:1.表示欢迎;2介绍活动安排(诵读国学经典、参观孔子故里);3.表达祝愿。

    57、注意:1.词数100左右;2.可适当增加细节,以使文章连贯。参考答案高考题型组合规范练19选择性必修第四册Unit1阅读理解题组练速度.【语篇导读】本文是应用文。文章介绍了TheFirstTee这个志愿者组织的基本信息以及招募志愿者的一些岗位说明、申请注意事项等。1.A解析细节理解题。根据WereLookingforYou!中的“ourprogramfocusesonmakingparticipantsstrongerandmoreconfident.”可知,TheFirstTeeCoachProgram使参与者更强大、更自信。2.C解析推理判断题。根据DatabaseManager中的“Th

    58、edatabasemanagerisexpectedtoupdatethedataaminimumofeveryotherweek.”可知,如果你擅长使用计算机,你可以选择成为数据库管理员。3.B解析细节理解题。根据ProcessofBecomingaVolunteer中的“OnceAlisonBoyle(ourDirectorofVolunteerandParticipantServices)receivesyourcompletedapplication,shewillcontactyouforanin-personinterview.”可知,为了在TheFirstTee成为一名志愿者,申

    59、请者必须接受面试。【语篇导读】本文是一篇记叙文。作者在医院有一份满意的工作,但是作者想要通过自己的努力来改善他人的人生,于是走上了收养孩子的道路。4.A解析推理判断题。第一段说作者能在家工作很好(waswonderful),但是作者意识到自己在医院的工作不能让别人的生活发生改变(wasntmakingadifferenceinanyoneslife),需要做一些事来拓展自己(stretchmylimits),促使自己成长(pushmetogrow),由此推断作者觉得自己在医院的工作缺少动力。5.B解析细节理解题。根据第一段中的“butithitmethatmycareerinhospitalw

    60、asntmakingadifferenceinanyoneslife”可知,作者决定收养孩子是为了让他人的人生更有意义。6.A解析词义猜测题。根据下文的“.waswaitingforusintheemergencyroom,sickandlackofnutrition.”可知,在急诊室里,一脸病态而且营养不良指的是作者准备领养的孩子。7.C解析推理判断题。根据最后一段的“Thechildrenslawyerandsocialworkerwerethere.Withjustafewwords,ouradoptionwasfinalized.”可知,作者全家七个人,包括两个被领养的孩子,一起来到一

    61、个小法庭,孩子的律师和社工也在这里是为了让作者的收养合法化。【语篇导读】这是一篇记叙文。短文介绍了木工兼艺术家GeorgeNakashima以及他设计的作品的相关信息。8.D解析推理判断题。根据第一段“MrNakashimarejectedthelabelofartist.”可知,Nakashima拒绝艺术家的称号,由此判断他很谦虚;根据第二段“Evenmakingaboxwasanactofcreation,becauseitproducedanobjectthathadneverexistedbefore.”可知,他很有创造力。9.A解析细节理解题。根据第二段最后一句“Nakashimaf

    62、eltthatmakingthiswoodintofurniturewasawayofallowingthetreetoliveagain.”可知,Nakashima被称为国宝,是因为他的艺术作品使树木重获新生。10.A解析推理判断题。根据倒数第二段中的“OneearlypieceNakashimadesignedwasathree-leggedchairforhissmalldaughter”以及最后一段中的“Nakashimasdreamofintegratingworkandfamilyhadcometrue.”可知,Nakashima爱他的工作和家人。11.C解析推理判断题。根据最后一

    63、段第二句“HischildrenMiraandKevin,nowadults,joinedtheteamofcrafts-peopleintheirfathersstudio.”可知,Mira、Kevin和父亲有共同的兴趣。【语篇导读】本文是一篇说明文。文章介绍了海洋无人机的相关情况。12.B解析细节理解题。根据第二段第三句“TheSaildroneoperatorswillcollectdatatohelpsetfuturefishingseasons.”可知,海洋无人机操作员收集数据的目的是协助渔业,故选B项。13.A解析细节理解题。根据第三段的内容可知,本段主要介绍了海洋无人机可以遵循远

    64、程编程航线,每次航行长达一年,不需要任何燃料等,这些都是它的优势,故选A项。14.D解析词义猜测题。根据画线词前后的内容可知,海洋无人机可以节省一大笔开销,但是也有我们人类可以做到而海洋无人机无法做到的事情,即它有利有弊,我们要权衡得失,故选D项。15.A解析推理判断题。综合全文可知,海洋无人机具有使用成本低、遵循远程编程航线的时间长、不需要任何燃料等优点,能够帮助确定未来的捕鱼季节及进行渔业调查;且在最后一段提到Saildrone公司今年将预计总共推出11款远洋航行机器人,为NOAA调查不同的水体。由此可推知,海洋无人机有美好的前景,故选A项。.【语篇导读】本文是说明文。文章主要给那些想帮助

    65、无家可归者,却又不知如何开启对话的人提供了建议。1.C解析空前提到“当我们遇到无家可归的人时,我们大部分人可能会避免眼神交流,而且走得更快点”,空后提到“他或她有怎样的故事?他们露宿街头多久了?”,这些是人们在路遇无家可归者时可能会思考的问题。C项“但是,你也可能会思索他们的境遇”,可承前启后,符合语境。2.A解析根据本空后面的“我能以别的方式帮助吗?”和下文中的“毫无疑问,钱是一个无家可归者需要的东西,但是经常会有比较具体的事物可以很快地帮助无家可归者摆脱困境”可知,A项“我没钱”符合语境。3.E解析根据本空前面的主题句中的game和后面的sports,可以锁定E项中的“Athleticev

    66、ents”。E项“大街上的电视里经常会放一些体育赛事”符合语境。4.B解析根据本空前的主题句“Goodmorning.”和“Sayhiorhello”可以锁定B项中的“hearkindness”。B项“听到善意是挺好的”符合语境。5.D解析根据本空前面的“Dontbesurprised.Youregettinginto.”可知,“如果人们不愿意与你交谈也不足为怪,你正在进入他们的个人生活”,因为他们或许不愿意与陌生人讨论自己的私人生活,D项“或许他们不想与一个陌生人谈论那个”符合语境。选择性必修第四册Unit2语言运用题组求精准.【语篇导读】本文是一篇记叙文。作者天生就是盲人,两岁时有一天趁妈

    67、妈无暇顾及之时,飞快地跑过草坪,却不小心撞到了一棵树上。跌倒后的作者并没有坐在原地哭泣,而是爬起来继续跑,并且以后再也没有撞到那棵树上。这种不怕冒险、遇到挫折仍勇于尝试的精神一直伴随着作者的生活、学习和工作。1.C解析根据第二段中的“hitalargemapletree”可知,作者主要讲述的是自己两岁时撞上一棵枫树(tree)的前后经过以及由此感悟到的人生哲理。2.A解析下文讲述的是整个事件(incident)的经过。3.D解析根据此空前面的“Momliftedmeoutofthecar”和下文作者独自跑开可知,此处母亲应该是抱作者下车后转身(turned)去和司机说话。4.C解析根据第一段首

    68、句“Iwasbornlegallyblind.”可知,作者天生是盲人,身边应该总有人照顾;再结合下文中的关键词takeadvantageof,dash和fast可知,作者当时应该是趁大人不注意时,即获得短暂的自由(freedom),一溜烟就跑开了。5.A解析根据上文“IwasrunningsofastthatIbouncedoffthetrunk”可知,作者跑得太快撞上树干后一屁股坐到地上。landononesbackside意为“摔了个屁股蹲儿”。6.D解析根据下文“butIjustsatthereforaminute”可知,妈妈以为(expected)作者会哭,但是作者没哭。7.B解析根据

    69、上文“Ijustsatthereforaminute”和下文“keptrightongoing”,以及最后一段倒数第二句“Justgetupandkeepongoing.”可知,此处应该是指从地上爬起来。pickoneselfup意为“(跌倒后)爬起来”。8.A解析此处承接上句,指每次说到这里时,作者的妈妈总会补充(adds)后续。addthat.意为“补充说,继续说”。9.D解析与第二段中的“dashacrossthelawn”呼应。10.A解析与第二段中的“hitalargemapletree”呼应。crashintosth.意为“撞上某物”。11.B解析根据下文可知,妈妈在后来的孩子教育

    70、上一直拿此事举例(example)。12.C解析根据本句中的or可知,此空与后面的unwilling并列,表示不敢/害怕(afraid)。13.D解析此处用“whentheyfalldown”比喻失败或受挫后,害怕冒险或再次尝试(try)。14.B解析根据第二段中作者撞倒后继续坚强前行和本段上句中的“这件事提醒了妈妈,孩子们在失败、受到挫折后,就害怕或者不愿意再尝试了”可知,妈妈希望作者保持这种坚韧不拔(toughness)的精神。15.C解析makeadecision/decisions是常用搭配,意为“作出决定”。16.A解析根据下一句可知,此处指作者出国留学、后来搬出父母家去找工作(jo

    71、b)。17.B解析根据本句后半部分中的“becomearespectedteacher”可知,作者后来成为一位备受尊敬的老师,这是需要多年的努力(effort)才能做到的。18.C解析根据上文作者的故事和本段下文中的“Whenthathappens,dontsitinthegrass”可知,此处表示在实现目标的过程中,总会有挫折。knockdown意为“打/击/撞倒”,此处喻指受挫。19.D解析与第二段中的“.startcrying”呼应。20.B解析通读全文可知,此处作者表明态度:只要不怕失败、坚持不懈、勇往直前,最终(intheend)一定会成功的。.【语篇导读】本文是说明文。文章主要对杭

    72、州做了简单的介绍。1.explorer解析考查名词。所给的词是动词,根据前面的Italian可知,所填的词应为名词形式,所以用explorer,意为“探险家”。2.declared解析考查动词时态。根据前面的时间状语从句可知,此处应用一般过去时,所以填declared。3.making解析考查非谓语动词。分析句子结构可知,前面是一个完整的句子,因此,所填的词应为非谓语动词。make和thenaturalbeauty有逻辑上的主谓关系,所以用动词-ing形式作结果状语。4.cultural解析考查形容词。分析句子结构可知,所填的词修饰名词relics,所以用形容词形式,cultural“文化的”

    73、。5.the解析考查冠词。空格后面是名词,由于该名词后面有定语,所以该名词是特指,填the。6.itself解析考查代词。分析句子结构可知,所填的词指的就是humancivilization,所以用反身代词。7.until解析考查连词。分析句子结构可知,此处为“itisnotuntil.that.”引导的强调句,意为“直到才”。8.rapidly解析考查副词。所填的词修饰动词grew,所以用副词形式,填rapidly,意为“迅速地”。9.for解析考查介词。bewell-knownfor.“以而著名”,是固定搭配。10.accompanied解析考查非谓语动词。accompany和histor

    74、icalsites有逻辑上的动宾关系,所以用过去分词作状语。主观题组合练要规范.【语篇导读】本文是记叙文。文章讲述了BenNorton在日本的留学经历及感受。1.who解析考查关系代词。设空处引导非限制性定语从句,补充说明先行词Norton且在从句中作主语,故填who。2.to解析考查介词。expose.to.在此意为“使接触”。3.a解析考查冠词。havea(n).interestin.意为“对有兴趣”,且设空处后是deep,填a。4.studying解析考查非谓语动词。设空处作介词on的宾语,要用动词-ing形式,故填studying。5.cultural解析考查形容词。设空处在此作定语,

    75、故填culture的形容词形式cultural。culturaldifference意为“文化差异”。6.situations解析考查名词复数。situation在此意为“状况,处境”,是可数名词,且在此表示泛指,故填复数形式situations。7.to view解析考查非谓语动词。way后常跟不定式作定语,表示“做的方式”,故填toview。8.was offered解析考查动词时态和语态。he与offer之间是被动关系,且由语境及Finally可知,此处描述的是过去发生的事情,应用一般过去时,故填wasoffered。9.strongly解析考查副词。设空处作状语修饰谓语动词encour

    76、ages,故填副词strongly。10.their解析考查代词。设空处在此作定语,意为“他们的”,故填their。.Last month our class organized a hike along the Chaobai River,which runruns through Hebei,Beijing and Tianjin.Much to my disappointdisappointment,I found the river was seriousseriously polluted.At that moment,I was determined to do what I co

    77、uldto protect it.First,underwith my teachers help,I used the equipmentsequipment from the school lab to test the quality of the river water.ButAnd then,I used the data I had collected to analyze the pollution of the river.Finally,I writewrote a report on the pollution of the river to the local gover

    78、nment.I also gave a presentation in class where I suggested that we mustshould make changes to protect our water resources.Dear friends,I am honored to deliver a speech at the opening ceremony on behalf of our school.Here we sincerely show our warm welcome to all the students from London Confucius I

    79、nstitute.During our summer camp,we will recite Chinese classics and exchange opinions and feelings after reading them.Also,we have arranged a visit to Confuciuss hometown,which is intended to help us have a better understanding of Confucian culture.I hope everyone will learn more about Chinese ancient civilization and enjoy your stay here.Thats all.Thank you.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2023年新教材高考英语一轮复习 组合规范练19(含解析)译林版.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-760273.html
    相关资源 更多
  • 专题01 集合与逻辑用语、不等式-【口袋书】2022年高考数学复习思维导图(新高考地区专用).docx专题01 集合与逻辑用语、不等式-【口袋书】2022年高考数学复习思维导图(新高考地区专用).docx
  • 专题01 集合与常用逻辑用语(解析版).docx专题01 集合与常用逻辑用语(解析版).docx
  • 专题01 集合与常用逻辑用语(教师版).docx专题01 集合与常用逻辑用语(教师版).docx
  • 专题01 集合与常用逻辑用语(学生版).docx专题01 集合与常用逻辑用语(学生版).docx
  • 专题01 集合与常用逻辑用语(原卷版).docx专题01 集合与常用逻辑用语(原卷版).docx
  • 专题01 集合与常用逻辑用语(5大易错点分析 解题模板 举一反三 易错题通关)-备战2024年高考数学考试易错题(新高考专用)(解析版).docx专题01 集合与常用逻辑用语(5大易错点分析 解题模板 举一反三 易错题通关)-备战2024年高考数学考试易错题(新高考专用)(解析版).docx
  • 专题01 集合与常用逻辑用语(5大易错点分析 解题模板 举一反三 易错题通关)-备战2024年高考数学考试易错题(新高考专用)(原卷版).docx专题01 集合与常用逻辑用语(5大易错点分析 解题模板 举一反三 易错题通关)-备战2024年高考数学考试易错题(新高考专用)(原卷版).docx
  • 专题01 集合与常用逻辑用语-三年(2017-2019)高考真题数学(文)分项汇编 WORD版含解析.docx专题01 集合与常用逻辑用语-三年(2017-2019)高考真题数学(文)分项汇编 WORD版含解析.docx
  • 专题01 集合 -【中职专用】中职高考数学二轮复习专项突破.docx专题01 集合 -【中职专用】中职高考数学二轮复习专项突破.docx
  • 专题01 阅读理解(最新名校模拟题)-冲刺2023年高考英语终极题型预测(全国卷专用).docx专题01 阅读理解(最新名校模拟题)-冲刺2023年高考英语终极题型预测(全国卷专用).docx
  • 专题01 阅读理解(名校模拟 地区真题)-冲刺2023年中考英语必考题型终极预测(浙江专用).docx专题01 阅读理解(名校模拟 地区真题)-冲刺2023年中考英语必考题型终极预测(浙江专用).docx
  • 专题01 阅读理解之应用文—2021-2022学年高二英语下学期期末考试好题汇编(全国甲卷乙卷版).docx专题01 阅读理解之应用文—2021-2022学年高二英语下学期期末考试好题汇编(全国甲卷乙卷版).docx
  • 专题01 问鼎中考名词我有 -【口袋书】2022年中考英语背诵手册(牛津译林版).docx专题01 问鼎中考名词我有 -【口袋书】2022年中考英语背诵手册(牛津译林版).docx
  • 专题01 重难点词汇复习(必修三Units 1-4)-2021-2022学年高一年级英语下学期期末考点大串讲(牛津译林版2020).docx专题01 重难点词汇复习(必修三Units 1-4)-2021-2022学年高一年级英语下学期期末考点大串讲(牛津译林版2020).docx
  • 专题01 重点短语归纳【考点清单】-2023-2024学年八年级英语上学期期末考点大串讲(人教版).docx专题01 重点短语归纳【考点清单】-2023-2024学年八年级英语上学期期末考点大串讲(人教版).docx
  • 专题01 酸和碱【考题猜想】(原卷版).docx专题01 酸和碱【考题猜想】(原卷版).docx
  • 专题01 速记 规律记忆 初高中不规则动词 过去式过去分词(1) -规律速记不规则动词和名词动词单复数形容词副词变形.docx专题01 速记 规律记忆 初高中不规则动词 过去式过去分词(1) -规律速记不规则动词和名词动词单复数形容词副词变形.docx
  • 专题01 透过语境巧记高考英语3500词.docx专题01 透过语境巧记高考英语3500词.docx
  • 专题01 选择题(解析版).docx专题01 选择题(解析版).docx
  • 专题01 选择题(原卷版).docx专题01 选择题(原卷版).docx
  • 专题01 选择题92题(一)-(2020-2022)五年级数学上册江苏地区期末真题汇编(苏教版)【唯一店:教师学科网资料】.docx专题01 选择题92题(一)-(2020-2022)五年级数学上册江苏地区期末真题汇编(苏教版)【唯一店:教师学科网资料】.docx
  • 专题01 选择题91题(一)-(2020-2022)四年级数学上册江苏地区期末真题汇编(苏教版)【唯一店:教师学科网资料】.docx专题01 选择题91题(一)-(2020-2022)四年级数学上册江苏地区期末真题汇编(苏教版)【唯一店:教师学科网资料】.docx
  • 专题01 选择性必修二Unit1~Unit2期末考点复习-2022-2023学年高二英语上学期期末专项复习(译林版2020).docx专题01 选择性必修二Unit1~Unit2期末考点复习-2022-2023学年高二英语上学期期末专项复习(译林版2020).docx
  • 专题01 运算能力之解一元一次方程难点综合专练(解析版)-【考点培优尖子生专用】(沪教版).docx专题01 运算能力之解一元一次方程难点综合专练(解析版)-【考点培优尖子生专用】(沪教版).docx
  • 专题01 走近细胞(精练)(解析版).docx专题01 走近细胞(精练)(解析版).docx
  • 专题01 走近细胞(精练)(原卷版).docx专题01 走近细胞(精练)(原卷版).docx
  • 专题01 走近细胞和组成细胞的分子-冲刺2022年高考生物考前回归教材基础知识自我检测.docx专题01 走近细胞和组成细胞的分子-冲刺2022年高考生物考前回归教材基础知识自我检测.docx
  • 专题01 走近细胞-高考生物一轮复习知识点梳理与归纳.docx专题01 走近细胞-高考生物一轮复习知识点梳理与归纳.docx
  • 专题01 走近细胞-2021年高考生物一轮复习知识点梳理与归纳.docx专题01 走近细胞-2021年高考生物一轮复习知识点梳理与归纳.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1