分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 17

类型Unit 1单元话题阅读理解练习-2022-2023学年高二英语选择性必修第三册单元重难点易错题精练(牛津译林版2020).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:780422
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:17
  • 大小:145.68KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    Unit 1单元话题阅读理解练习-2022-2023学年高二英语选择性必修第三册单元重难点易错题精练牛津译林版2020 单元 话题 阅读 理解 练习 2022 2023 学年 英语 选择性 必修 第三
    资源描述:

    1、 Unit 1单元话题阅读理解专项练习(名校最新真题)(2022江苏城南高级中学高二期中)A Nighttime Adventure at the Natural History MuseumThe crowds are gone, and the doors have closed. Finally, one of the worlds most popular museums is your playground until nearly midnight! Join other night owls (夜猫子) as you immerse (使沉浸) yourself in a uni

    2、que experience. Wander through the Natural History Museums galleries, brushed by giant shadows cast by dinosaurs, exploring the Earths past, discovering the wonders of the ocean, and more.Schedule* 6:30-6:50 p.m. Check-in*7 p.m.Orientation (情况介绍)* 11 p.m. Program ends, depart from the museumRegistra

    3、tion (登记)This event is intended for children aged 8-14 and their adults (21 or older). There must be at least one adult for every five kids in any group that registers.*Ticket sales will end at 12 a.m. on Friday, October 28, 2022. Tickets must be purchased in advance; no door sales.* Ticket price is

    4、 for each person attending. $70 for members / $85 for non-members.* Group sales are available for 10 or more people for $50 per person. Call 202-633-3030 during regular business hours to take advantage.RulesTo make everyones evening enjoyable, we require that guests follow these rules:* Guests are s

    5、trongly encouraged to eat dinner before arriving for the program.* All participants must attend orientation, which starts at 7:00 p.m. in the caf.* No food or drink is allowed outside of the caf.* Running and shouting are not permitted in the museum.* Adults must stay with their children throughout

    6、the entire event.* Children should play nicely with each other and exhibits.* Cell phones should be put on silent mode (静音模式).1How much should three adults and eight children pay for the adventure?A$ 770.B$ 550.C$ 935.D$ 765.2What are children forbidden from doing in the museum?AExploring the museum

    7、 alone.BEating in the caf.CTouching the exhibits.DTaking cell phones with them.3Where is the passage most probably taken from?AA travel brochure.BA textbook.CA novel.DA report.(2022中央工艺美术学院附属中学(北京市国际美术学校)高二期中)One of my first international trips as an adult was traveling around the Caribbean. I check

    8、ed into my hotel in Jamaica and asked for a recommendation fora local place to eat. The receptionist(接待员)told me that never should I go into the town because it was really dangerous there, but that to my luckthe hotels restaurant offered wonderful Caribbean food.I thought about it carefully: Did I r

    9、eally want to spend all my time on the beach without getting to know a single local?I was a very inexperienced traveler and very young, but there was only one answer to my question: Absolutely not. I was not going to be visiting a new place and staying in a hotel chain. So out I went.After only seei

    10、ng fancy resorts(度假胜地), the reality was hard to swallow. The poverty(贫穷)hit me in the face. A few locals walked to me and were super curious as to what I was doing there in their town, since most tourists didnt go there. I told them I was interested in meeting them and experiencing their culture. An

    11、d just like that, I was embraced.I met more local people, had some food, and then we danced the night away. They had so little, yet they wanted to share it with me. They wanted to make me feel welcome. And they absolutely did.The next morning all I could think about was how all the money most touris

    12、ts spend goes to big businesses. The locals have to be thankful if they get a job that pays very low wage, while foreign businesses earn millions.I have always cared about environmental protection, but this trip made it clear that sustainability(可持续发展)goes well beyond nature and wildlife. From then

    13、on I always look for locallyowned hotels, eateries, guides, and souvenirs(纪念品). Sustainability, with everything it includes, became a motto(座右铭)for me and changed the way I travel.4What did the receptionist recommend to the author?ASafe resorts.BLocal souvenirs.CA tour guide.DThe hotels restaurant.5

    14、Why were the locals curious when they met the author?ABecause the author traveled alone.BBecause the author was a young traveler.CBecause they seldom saw tourists in their town.DBecause they wondered about the authors experiences.6What can we learn about the locals?AThey lived a hard life but were k

    15、ind.BThey were hardworking but earned little.CThey had a rich culture but were shy to share it.DThey were poorly educated but did business well.7Why did the author change the way he travels?ATo reduce the cost of travel.BTo protect nature and wildlife.CTo learn more about the natives.DTo help develo

    16、p the local economy.(2022浙江余姚中学高二阶段练习)Take a closer look at the wonders of Kew Gardens by joining a guided walking tour. Led by our knowledgeable volunteer guides, it is a fun and informative way to explore the grounds.Free daily walking toursTours leave at 11:00 am and 1:30 pm from the information

    17、desk at Victoria Gate. Each guide presents their own tour which takes in the highlights (最精彩的部分) of the season.Themed toursTours leave at 12:00 from the information desk at Victoria Gate. Our guides offer attractive seasonal themes including Autumn Colour and Winter Evergreens.Expert-guided toursEve

    18、ry Tuesday throughout the year at 11:30 am and 2:30 pm well be holding an expert-guided tour. The tour will feature (以为特色) a different plant each month and youll go behind the scenes and talk to the staff about their work. Youll find out interesting facts about the featured plant or fungus (真菌), inc

    19、luding why its grown at Kew Gardens and how its used and cared for.PriceThe cost is 60 per guide (this does not include your entry to Kew Gardens). Each guide can take up to 15 people. Groups of more than 15 must book more than one guide. Smaller groups are also accepted but the cost remains 60.Tour

    20、s take about one hour and may be booked from 10:00 am every day. Please note that no refunds (退款) can be given once tickets are booked.8What time can you choose to go to free daily walking tours?A9:00 am.B10:00 am.C11:00 am.D2:30 pm.9What can visitors do in expert-guided tours?ALearn about the worke

    21、rs jobs.BHelp the staff look after the plant.CHave a taste of the featured plant.DEnjoy planting fungi by themselves.10How much is the guide cost for a group of 5?A60.B120.C150.D300.(2022河北邢台高二期中)The West Potomac Park in Washington, DC, lies just west of the National Mall. It is home to some of Wash

    22、ingtons most iconic (标志性) sites. But the parks most famous attraction? Cherry blossoms.Thousands of cherry trees bloom around the waters of the Tidal Basin (潮汐湖), which reflect the trees images. The basin was created in the late1800s to prevent the Potomac River from flooding. The original cherry tr

    23、ees were a gift from Japan. On March 26, 1912, more than 3, 000 cherry trees arrived in Washington. Most were planted around the Tidal Basin. But cherry trees were also planted near the Washington Monument and the White House.Mike Litterst, a spokesperson for the U. S. National Park Service, which m

    24、aintains the West Potomac Park, helps protect the cherry trees. “This wonderful gift is over 100 years old now and, if you will, the gift keeps on giving. You can enjoy its beauty every year”.The cherry blossoms also serve as a symbol of the beginning of springtime. Every year, Washington celebrates

    25、 the arrival of spring with a two - week Cherry Blossom Festival. More than 1.5 million people from around the world visit the nations capital during the festival. They all hope to see the cherry trees at their “peak (高峰) bloom”,which lasts several days each year. Experts begin making peak bloom pre

    26、dictions in February. Visitors make their travel plans to Washington based on these predictions. Last year, officials correctly predicted the peak bloom six weeks in advance. But this year, unpredictable weather in March in Washington has made guessing it difficult. “Peak bloom” dates have changed m

    27、any times.The cherry blossoms have also become a worldwide symbol of Washington itself. BoWen moved to Washington from China seven years ago. He comes to the Cherry Blossom Festival. “Its so famous. Everywhere you can see Washington DC Cherry Blossom Festival, on like Twitter and Instagram.”11What d

    28、o we learn about the West Potomac Park?AIt is just next to the Tidal Basin.BThere are some iconic sites around it.CIt includes a man - made body of water.DAll the cherry trees from Japan were there.12What does Litterst mean by saying the gift keeps on giving?AThe old cherry trees are still in blosso

    29、m.BVisitors can pick the flowers if they like.CJapan is still giving them the cherry trees.DVisitors want to have the cherry trees as a gift.13What characteristic does Cherry Blossom Festival have?AIt usually lasts one week.BIts time is not the same every year.CIt is held when cherry trees start to

    30、bloom.DIts celebration is held all over the country.14What do BoWens words about Cherry Blossom Festival imply?AIt can be enjoyed just online.BIt is liked by the Chinese very much.CIt is one of the most important ones.DIt is widely known all over the world.(2022河北邢台高二期中)On October 27,2020, my friend

    31、 and I boarded the first flight of our journey from Vancouver Island, to Peru, South America.Twenty-four hours and four airports later we landed in Cusco, Peru, a city of one million people. Coming from Vancouver Island with only 100 feet above sea level, we knew that we were now at a much higher al

    32、titude (海拔) over 11,000 feet and needed time to get used to the scarcer oxygen (缺氧) levels! We followed the advice of other travellers and the locals: drink lots of coca leaf tea and rest for a couple of hours before any activity.We were soon hiking through the ruins (遗迹) and surrounding ancient cas

    33、tles of Cusco. Leaving Cusco the next day, we stopped at the Moray Ruins, which were used for farming by the Incas. Their size and unique design should be considered a lesson in historical engineering skills. This Inca site is one of the least known tourist destinations, but its one of the most inte

    34、resting places to visit.Arriving in the beautiful Sacred Valley, we stayed at Willka Tika for the next week. This place is wonderful. We enjoyed delicious vegetarian meals, all made with local produce by loving Quechua people.You cant go to Peru without visiting historic Machu Picchu. The “road”up t

    35、o the ruins is made up of an endless series of switchbacks (急转弯), resulting in cold sweats. It was worth the ride, though.It was too soon before we were leaving Peru. We learned the unique history of Inca, Quechua culture, and the farming methods still widely practiced. The best thing we took away r

    36、eturning home to Vancouver Island was how simple and caring the people are and how deeply they love the earth and everyone they meet.15Why did the author drink lots of coca leaf tea?ATo have a good rest.BTo follow the local custom.CTo feel better at a greater height.DTo avoid getting thirsty on the

    37、way.16What does the author think of the Moray Ruins?ATheyre known to most travel lovers.BTheyre not as interesting as expected.CTheyre no longer suitable for farming.DTheyre an example of creative engineering.17Which can best describe the authors trip to Machu Picchu?ASafe but tiring.BRisky but wort

    38、hwhile.CPleasant and interesting.DComfortable and wonderful.18How does the authors trip to Peru influence him?AIt encourages him to be more caring.BIt helps him understand his own culture.CIt teaches him to accept all the differences.DIt allows him to experience modern farming.(2022山西临汾高三期中)I spent

    39、a fantastic day in Varanasi. And it wouldnt be wrong to say that the day was one of the best days when I felt more alive than ever, I was lost in exploration and struck by the beauty of the city. Varanasi, one of the most ancient cities of India, is located on the banks of the river Ganges, which gi

    40、ves it a breathtaking look. There are around 85 ghats(staircases that lead to the river), which are perfect places to walk and explore the city.When I reached the hotel, it was 11 am in the morning, and I was exhausted. But I didnt want to waste the day sleeping. So, I immediately took a bath, order

    41、ed food, ate it like someone who hadnt eaten for days, and then headed out for the adventure.Assi Ghat,one of the most famous ghats of Varanasi,was only 1.5 km from my hotel. So, I decided to walk to Assi Ghat.I found several temples,shops for various items,fast-food corners, and auto drivers lookin

    42、g for customers. The weather was quite fantastic as it was spring season.When I reached the Assi Ghat,I got my first glimpse of the river Ganges. The shiny blue water stretched under the infinite blue sky gave a brilliant look. The platform above the staircase was crowded with enthusiastic visitors

    43、and vendors(小贩)selling delicious foods. Below stairs, there was a 50 m wide sandy area stretching along the length of the river, which gets filled with water in the rainy season.After taking a short night walk, I reached my hotel happy and satisfied. I slept early to wake timely and enjoy the sunris

    44、e in the ghats. The orange sun and its reflection on the water, the magnificent look of the city, numerous migratory birds, and chilled air helped me forget my tiredness.I will never forget this happy day.19What do we know about the city Varanasi?AIts surrounded by rivers.BIts an ancient city built

    45、on water.CThe best way to explore the city is on foot.DIt makes visitors easily lost and exhausted.20What did the author do on arrival?AMake up for his lost sleep.BCook himself a delicious meal.CPrepare himself for a city visit.DExplore the hotel immediately.21What can we find in Varanasi?AShiny but

    46、 windy sky.BEnthusiastic drivers.CFantastic early spring.DMouth-watering foods.22Which is the authors correct travel route?ATemplesAssi GhatSunrise.BAssi GhatSunriseVendors.CRiver GangesAssi GhatMigratory Birds.DFast-food CornersThe Sandy AreaPlatform.(2022江苏海安县实验中学高三阶段练习)Bioluminescence (生物荧光) is t

    47、o California as the Aurora Borealis is to the Arctic. These events occur when single-celled organisms, known as dinoflagellates (甲藻), suddenly give off a kind of light after being disturbed. Theyre most common in spring and into summer, especially during years with a combination of good rains and wa

    48、rm weather. Here are a few tips to help you witness bioluminescence:Monitor Social MediaThe first reports of a bioluminescence event are likely to show upon Instagram and Twitter, which are easily searchable. You can also setup a warning on Google that will round up news coverage.Check With Aquarium

    49、sSuch institutions as the Birch Aquarium in La Jolla, the Aquarium of the Pacific in Long Beach, and the Monterey Bay Aquarium in Monterey might post updates on their websites or social media feeds, especially if bioluminescence is happening locally.Find a Dark LocationIf bioluminescence is ongoing,

    50、 try to find a stretch of coast thats as far away from light as possible. Get out before the moon rises for the best conditions and some experts also suggest that two hours after sunset is a good bet Give your eyes time to adjust and use your flashlights red light, which will keep your vision adjust

    51、ed to the darkness.Track HotspotsThe best displays can vary from night tonight, so check again on social media for updates. The environmental website Treehugger named San Diego one of the worlds eight best places to see bioluminescence. Meanwhile, north of San Francisco at Point Reyes National Seash

    52、ore, To males Bay is a dependable spot for bioluminescence and you can go out on guided trips with Blue Waters Kayaking.23What kind of condition is better for witnessing bioluminescence?AHot dry weather.BWarm rainy weather.CCold rainy weather.DCold dry weather.24What should you stay away from when w

    53、itnessing bioluminescence?AWater.BSunset.CDarkness.DLight.25Where maybe the best place to see bioluminescence?AIn La Jolla.BIn Long Beach.CIn San Diego.DIn San Francisco.(2022陕西铜川市耀州中学高二阶段练习)Recently, my husband and three kids were playing in the Mediterranean, swimming and floating in the picture-p

    54、erfect sea. It was ridiculously beautiful in Majorca, Spain. The way the sun danced across the water and how the blue horizon was dotted with storybook sailboats were such beautiful scenes. I almost couldnt believe my eyes. My husband and I always dreamed about taking our kids on a trip around the w

    55、orld. It was something we always wanted to do “one day”. It was one of the things we talked in detail about, when we imagined our life with the children we hoped we would have.Fourteen years later, we had three boys who were growing up faster by the day. It was time to make good on (兑现,实现) those pla

    56、ns. We spent dozens of hours discussing, researching and planning. We had to learn how to “road school” our kids and arrange time off from work. We renewed our passports, and then packed our bags. We showed our kids the world. It was about experiencing the dozens of flights and trains and taxis toge

    57、ther. We showed them how wonderful, how diverse, and how fascinating the world is. We wanted them to learn all that we had learned ourselves, through our own travels as young adults. But there was something more than that: What we really wanted is to slow down time. We wanted the days to last a bit

    58、longer and the weeks to take their time. The years with our children are going too fast. We wanted to put the brakes on our busy lives for a year, and just be with our kids. We wanted a break from the daily morning routine of making lunches, eating breakfast and rushing out the door in time for scho

    59、ol. We needed a family time-out (休息时间). It was a wonderful two months in Europe, full of incredible moments. And when we look back at our lives, I know well be glad we did it. I know well be happy that this is a chapter of the story of our family.26What was the authors attitude toward the trip when

    60、planning it?ACalm.BExpectant.CStressed.DWorried.27What does the underlined word “that” in Paragraph 7 refer to?APreparing for the vacation.BHaving fun in the picture-perfect Mediterranean.CExperiencing a different and beautiful world.DLearning to study during trips as young adults.28What was the mai

    61、n purpose of the author taking this trip?ATo allow her children to see the world.BTo teach her kids to value life.CTo teach her kids what they cant learn in school.DTo enjoy a family break away from their usual busy life.29How did the author feel after her two months in Europe?AExhausted.BSatisfied.

    62、CDisappointed.DProud.参考答案:1B2A3A【导语】本文为应用文。文章主要介绍了午夜场的自然历史博物馆的日程安排、登记方式和规则。1细节理解题。由文章Registration 部分第四段“Group sales are available for 10 or more people for $50 per person. Call 202-633-3030 during regular business hours to take advantage.(团体销售可供10 人或更多人使用,每人 50美元。在正常工作时间致电 202-633-3030以利用这一优势。)”可知,三

    63、个成人和八个孩子可以购买团体票,一人50美元,合计550美元。故选B。2推理判断题。由文章Rules部分第六段“ Adults must stay with their children throughout the entire event.(在整个活动期间,成人必须与孩子在一起。)”可知,孩子必须和成人一起,不可以单独行动。故选A。3推理判断题。文章主要介绍了午夜场的自然博物馆的相关信息,最有可能看到在旅行宣传册上看到这篇文章。故选A 。4D5C6A7D【导语】本文是一篇记叙文。通过讲述作者在牙买加旅游后的感悟,作者之后改变了旅行方式,帮助当地居民发展经济。4推理判断题。根据第一段中“Th

    64、e receptionist told me that never should I go into the town because it was really dangerous there, but that to my luckthe hotels restaurant offered wonderful Caribbean food.(接待人员告诉我,我永远不要到镇上去,因为那里真的很危险,但幸运的是,酒店的餐厅提供美味的加勒比食物)”可知,接待员向作者推荐了酒店的餐厅。故选D项。5细节理解题。根据第四段中“A few locals walked to me and were sup

    65、er curious as to what I was doing there in their town, since most tourists didnt go there.(一些当地人向我走来,非常好奇我在他们镇上做什么,因为大多数游客都不去那里)”可知,一般游客都不会去镇上,所以当地人见到作者时都很好奇因为他们很少在他们镇上看到游客。故选C项。6推理判断题。根据倒数第三段“I met more local people, had some food, and then we danced the night away. They had so little, yet they wan

    66、ted to share it with me. They wanted to make me feel welcome. And they absolutely did.(我结识了更多的当地人,吃了一些食物,然后我们跳了一夜舞。他们的家当如此之少,却愿意与我分享。他们想让我感到受欢迎。他们确实做到了)”可推知,当地人很贫穷,但是乐于和他人分享,所以他们生活艰辛,但心地善良。故选A项。7推理判断题。根据最后一段“I have always cared about environmental protection, but this trip made it clear that sustain

    67、ability goes well beyond nature and wildlife. From then on I always look for locallyowned hotels, eateries, guides, and souvenirs. Sustainability, with everything it includes, became a motto for me and changed the way I travel.(我一直很关心环境保护,但这次旅行让我明白,可持续性远远超出了自然和野生动物。从那时起,我总是寻找当地的酒店、餐馆、导游和纪念品。可持续发展,以及

    68、它所包含的一切,成为了我的座右铭,并改变了我的旅行方式)”可推知,作者改变了他的旅行方式的原因是帮助发展当地经济。故选D项。8C9A10A【导语】本文是一篇应用文。文章介绍了Kew Gardens中的三种有导游的徒步旅行和导游的价格。8细节理解题。根据“Free daily walking tours”部分的句子“Tours leave at 11:00 am and 1:30 pm from the information desk at Victoria Gate.(游客于上午11点和下午1点30分从维多利亚门咨询台出发)”可知,如果参加Free daily walking tours,可

    69、以上午11点去。故选C项。9细节理解题。根据“Expert-guided tours”部分的句子“The tour will feature (以为特色) a different plant each month and youll go behind the scenes and talk to the staff about their work.(旅行每个月都会以一种不同的植物为特色,你会到幕后和员工谈论他们的工作)”可知,参加Expert-guided tours的游客可以了解工人的工作。故选A项。10细节理解题。根据“Price”部分的句子“Each guide can take u

    70、p to 15 people. Groups of more than 15 must book more than one guide. Smaller groups are also accepted but the cost remains 60.(每个导游最多可带15人。15人以上的团体必须预订一个以上的导游。小团体也可以参加,但费用仍为60英镑)”可知,5个人的小团体需要支付导游的费用仍然是60英镑。故选A项。11C12A13B14D【导语】这是一篇说明文。文章介绍了美国华盛顿的西波托马克公园内最著名的景点樱花树。没到樱花盛开季节,就有许许多多游客前来观赏。11细节理解题。根据文章第

    71、二段中的“Thousands of cherry trees bloom around the waters of the Tidal Basin (潮汐湖), which reflect the trees images. The basin was created in the late1800s to prevent the Potomac River from flooding.(数千棵樱花树在潮汐盆地的水域周围盛开,这反映了树木的形象。该盆地建于19世纪末,目的是防止波托马克河泛滥。)”可知,潮汐盆地建于19世纪末,由此可推知这是人为建造的,目的是防止波托马克河泛滥。故选C项。12词

    72、句猜测题。根据文章第三段中的“This wonderful gift is over 100 years old now and, if you will, the gift keeps on giving. You can enjoy its beauty every year.(这份美妙的礼物已经有100多年的历史了,如果你愿意的话,这份礼物还会继续赠送下去。你每年都可以欣赏它的美丽。)”可知,你每年都可以欣赏它的美丽,说明最初的这些樱花哪怕已经超过一百多年了,也还在盛开。由此可推知“the gift keeps on giving”指的是樱花还在继续盛开。故选A项。13推理判断题。根据文

    73、章第四段中的“Experts begin making peak bloom predictions in February. Visitors make their travel plans to Washington based on these predictions. Last year, officials correctly predicted the peak bloom six weeks in advance. But this year, unpredictable weather in March in Washington has made guessing it di

    74、fficult. “Peak bloom” dates have changed many times.(专家们在2月份开始预测花期高峰期。游客们根据这些预测制定前往华盛顿的旅行计划。去年,官员们准确地提前六周预测到了花期高峰期。但今年,华盛顿3月的天气难以预测,使得猜测变得困难。“盛花期”的日期已经改变了很多次。)”可知,樱花的“盛花期”已经改变了很多次,说明每年樱花的“盛花期”都不太一样,也就导致了樱花节的日期也不一样。故选B项。14推理判断题。根据文章最后一段中的“Its so famous. Everywhere you can see Washington DC Cherry Blo

    75、ssom Festival, on like Twitter and Instagram.(它很出名。你可以在任何地方看到华盛顿特区的樱花节,比如推特和Instagram。)”可知,能在推特或Instagram等任何地方看到华盛顿的樱花节,说明这个樱花节很出名,世界各地都能看到。故选D项。15C16D17B18A【导语】本文为一篇夹叙夹议文。文章介绍了作者和朋友的南美洲秘鲁之旅中的见闻感悟。15细节理解题。根据第二段“Coming from Vancouver Island with only 100 feet above sea level, we knew that we were now

    76、 at a much higher altitude (海拔) over 11,000 feet and needed time to get used to the scarcer oxygen (缺氧) levels! We followed the advice of other travellers and the locals: drink lots of coca leaf tea and rest for a couple of hours before any activity. (来自海拔仅100英尺的温哥华岛,我们知道我们现在处于更高的海拔超过11,000英尺并且需要时间来

    77、适应更稀缺的氧气水平!我们遵循了其他旅行者和当地人的建议:喝大量的古柯叶茶,并在任何活动前休息几个小时。)”可知,喝大量的古柯叶茶可以缓解高原反应。故选C项。16推理判断题。根据第三段第二句“Leaving Cusco the next day, we stopped at the Moray Ruins, which were used for farming by the Incas. Their size and unique design should be considered a lesson in historical engineering skills. (第二天离开库斯科,

    78、我们在印加人用于耕种的海鳗遗址停留。它们的大小和独特的设计应该被视为历史工程技能的一课。)”可知,海鳗遗址原来用于耕种,其设计很有意义,可称之为历史工程技能的一课,与D项“Theyre an example of creative engineering. (它们是创造性工程的一个例子。)”意思相符,故选D项。17推理判断题。根据第五段“You cant go to Peru without visiting historic Machu Picchu. The road up to the ruins is made up of an endless series of switchback

    79、s (急转弯), resulting in cold sweats. It was worth the ride, though. (去秘鲁一定要参观历史名胜Machu Picchu。通往废墟的路是由无尽的急转弯组成的,会导致出一身冷汗。不过,这趟旅程是值得的。)”可知,作者眼中的Machu Picchu之行会让你吓出一身冷汗,但是也很值得。故选B项。18推理判断题。根据最后一段第三句“The best thing we took away returning home to Vancouver Island was how simple and caring the people are a

    80、nd how deeply they love the earth and everyone they meet. (回到温哥华岛,我们带走的最好的东西是人们是多么简单和关怀,以及他们多么热爱地球和他们遇到的每个人。)”可知,这次秘鲁的旅行使作者感受到了那里的人们的简单和关怀,并鼓励他也变得更有爱心。故选A项。19C20C21D22A【导语】本文是一篇记叙文,主题语境为人与社会。文章主要讲述作者在Varanasi这个魅力城市旅行的一天。19细节理解题。根据文章第一段中“There are around 85 ghats(staircases that lead to the river),wh

    81、ich are perfect places to walk and explore the city.( 大约有85个ghat(通往河流的楼梯),是漫步和探索城市的完美地点。)”可知,这个城市台阶较多,适合步行旅行,故选C。20细节理解题。根据文章第二段中“So, I immediately took a bath, ordered food, ate it like someone who hadnt eaten for days, and then headed out for the adventure.(所以,我立刻洗了个澡,点了食物,像一个几天没吃东西的人一样吃了它,然后出发去冒险

    82、。)”可知,作者洗了澡,吃了东西,做好一系列准备后出发去探险。故选C。21细节理解题。根据文章第四段中“The platform above the staircase was crowded with enthusiastic visitors and vendors(小贩)selling delicious foods.(楼梯上面的平台上挤满了热情的游客和卖美食的小贩。)”可知,平台上挤满了热情的游客和出售美食的小贩。故选D。22推理判断题。根据文章第三段中“I found several temples, shops for various items, fast-food corner

    83、s, and auto drivers looking for customers. (我发现了几座寺庙、卖各种商品的商店、快餐店角落和寻找顾客的汽车司机。)”以及第四段的首句“When I reached the Assi Ghat, I got my first glimpse of the river Ganges.(当我到达阿西Ghat时,我第一次看到了恒河。) ”及最后一段中“After taking a short night walk, I reached my hotel happy and satisfied. I slept early to wake timely and

    84、 enjoy the sunrise in the ghats.(晚上走了一小段路,我高兴而满意地到达了旅馆。我睡得很早,以便能及时起床,欣赏高止山脉的日出。)”可知,作者旅行的路线与选项A相符。故选A。23B24D25C【导语】本文是一篇应用文。文章主要介绍了几种可以帮助我们更好地观看生物荧光现象的技巧。23细节理解题。根据第一段中“Theyre most common in spring and into summer, especially during years with a combination of good rains and warm weather. (它们在春季和夏季最

    85、常见,尤其是在雨水充足、天气温暖的年份。)”可知,温暖多雨的天气可以让人们更好地观看到生物荧光现象。故选B。24细节理解题。根据第四段中“If bioluminescence is ongoing, try to find a stretch of coast thats as far away from light as possible. (如果生物发光正在进行,试着找一段远离光的海岸线。)”可知,在观看生物荧光现象的时候要远离光源。故选D。25细节理解题。根据第五段中“The environmental website Treehugger named San Diego one of

    86、the worlds eight best places to see bioluminescence.(环保网站Treehugger将圣地亚哥评为世界上观看生物发光的八个最佳地点之一。)”可知,环保网站Treehugger将圣地亚哥评为世界上观看生物发光的八个最佳地点之一。故选C。26B27C28D29B【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者和丈夫还有三个孩子一起度过了美好的两个月的欧洲之旅,带着孩子们去环游世界是作者和丈夫一直梦想要做的事情,对于这次旅行,作者感到很满意。26推理判断题。根据第二段“My husband and I always dreamed about taking

    87、our kids on a trip around the world. It was something we always wanted to do “one day”. It was one of the things we talked in detail about, when we imagined our life with the children we hoped we would have.(我丈夫和我一直梦想着带着我们的孩子去环游世界。这是我们一直想“有一天”做的事情。当我们想象和我们希望的孩子们的生活时,这是我们详细谈论的事情之一)”和第四段“We spent doze

    88、ns of hours discussing, researching and planning.(我们花了几十个小时讨论、研究和计划)”可推知作者对这次旅行是期待的,故选B。27词义猜测题。根据第六段“We showed them how wonderful, how diverse, and how fascinating the world is.(我们向他们展示了这个世界是多么美妙,多么多样,多么迷人)”以及第七段“But there was something more than that(但还有比这更多的东西)”可猜测出that指代的是“体验一个不同的美好的世界。”故选C。28推理

    89、判断题。根据倒数第二段“We wanted the days to last a bit longer and the weeks to take their time. The years with our children are going too fast. We wanted to put the brakes on our busy lives for a year, and just be with our kids. We wanted a break from the daily morning routine of making lunches, eating breakf

    90、ast and rushing out the door in time for school. We needed a family time-out (休息时间). (我们希望每一天都能持续得长一点,每一周都能慢慢来。和孩子们在一起的日子过得太快了。我们想停止一年的忙碌生活,只和孩子们在一起。我们想从每天早上做午餐、吃早餐、赶着出门上学的例行公事中解脱出来。我们需要一个家庭的休息时间)”。可知作者这次旅行的主要目的是享受家庭生活,从忙碌的生活中解脱出来。故选D。29推理判断题。根据最后一段“It was a wonderful two months in Europe, full of incredible moments. And when we look back at our lives, I know well be glad we did it. I know well be happy that this is a chapter of the story of our family. (在欧洲度过了美妙的两个月,充满了不可思议的时刻。当我们回顾我们的生活时,我知道我们会很高兴我们这么做了。我知道我们会很高兴这是我们家庭故事的新篇章)”可知,作者对两个月的欧洲旅行很满意,故选B。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 1单元话题阅读理解练习-2022-2023学年高二英语选择性必修第三册单元重难点易错题精练(牛津译林版2020).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-780422.html
    关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1