分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 116

类型(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:评估检测(三)必修第三册 .ppt

  • 上传人:a****
  • 文档编号:780578
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:PPT
  • 页数:116
  • 大小:306KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    新教材2022版英语人教版一轮复习作业课件:评估检测三必修第三册 新教材 2022 英语 人教版 一轮 复习 作业 课件 评估 检测 必修 第三
    资源描述:

    1、阶段评估检测(三)(必修第三册)(120分钟 150分)听力材料为教师用书独具第一部分 听力(共两节,满分30 分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W:I am glad that it is raining even though I do not like rainy weather.We have had a very dry season so far this year.M:Yes,I ca

    2、n hardly remember when it rained last time.1.What was the weather like in the past season?A.It was rainy.B.It was dry.C.It was sunny.答案:BText 2W:Id like to have two of these pictures.Will I save any money if I buy a pair?M:Yes.They are usually three dollars each piece,but you can have two of them fo

    3、r five dollars.2.How much does one picture usually cost?A.$2.B.$3.C.$5.答案:BText 3M:Do you know when we are going to have our final exam?W:It will begin on January 10th.M:So we dont have much time on our hands.W:Yes,we only have about two weeks to review the lessons.3.What is the relationship between

    4、 the speakers?A.Teacher and student.B.Strangers.C.Classmates.答案:CText 4M:Are you going to drive to the Bank of Communications?Its difficult to park in that street.W:I know,so Im going to walk there if you come with me.M:OK,Ill accompany you after I fill the form.4.Where does the conversation take pl

    5、ace?A.In the park.B.At bank.C.In the office.答案:CText 5W:Elegance Hotel,is there anything I can do for you?M:Hello,I would like to make a reservation for four nights next week,from Tuesday.5.When will the man leave the hotel?A.On Saturday.B.On Wednesday.C.On Tuesday.答案:A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5

    6、段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。Text 6W:What shall we do this weekend?How about going to Scotland?M:Scotland?Youre mad.It may be a small country by some standards,but we cant go all that way just for one weekend.W:

    7、Oh,all right,it was a joke.But lets get out of London.I need some fresh air.M:I agree.Ill have to shop on Saturday morning,but lets not waste the afternoon.Where could we go?W:We could go to Hampstead.M:Good idea.We can go by bus,cant we?And there are some lovely old houses and little streets to loo

    8、k at,and.6.When will the speakers start their journey?A.On Saturday morning.B.On Saturday afternoon.C.On Sunday.答案:B7.What will the speakers do at the weekend?A.Walk along the seaside.B.Enjoy the sunset.C.Visit old houses and little streets.答案:C听第7段材料,回答第8、9题。Text 7W:What are you reading?M:Its a boo

    9、k written by a guy who was born without arms or legs.W:What?So,how does he get around?M:He can actually walk pretty well,but he cant move that fast.He also has an assistant who helps him.Hes actually quite successful.W:He must have worked pretty hard.M:Yeah.He travels around the world and gives spee

    10、ches to young people.Hes changed many peoples lives.Even when nothing seemed possible,he stayed positive and put in even more effort.W:Thats such an important lesson,especially for young people.We should take Jesse to listen to his speech.8.What do we know about the writer?A.He is still a child now.

    11、B.He was born disabled.C.He was an assistant years ago.答案:B9.How does the man feel about the writers speeches?A.Discouraging.B.Serious.C.Inspiring.答案:C听第8段材料,回答第10至12题。Text 8M:Its 6:00.Lets go to get something to eat.W:Alright.M:You know,I have three Chinese friends in town.And they all complain abo

    12、ut the food.Its really strange.And we even have aChinese restaurant here.W:That isnt real Chinese food.Its American food.M:Well,what about American restaurants in China?Are they real American food?W:Yes,they are.They are exactly the same as they are here.M:You Chinese are always complaining about fo

    13、od.W:Its because the food in China is so good.M:Hmm.But in this town we have all kinds of ethnic restaurants.We have Greek restaurants,Italian restaurants,Mexican restaurants and Japanese restaurants.So you should be able to find something you like.W:No,its impossible.But if you want to have dinner,

    14、why dont we go to the Japanese restaurant?I feel like some good noodle soup.M:Alright,that sounds good to me.Im flexible.10.Where are the speakers probably?A.In China.B.In America.C.In Japan.答案:B11.How many kinds of restaurants are mentioned?A.Four.B.Five.C.Six.答案:C12.Where does the woman suggest go

    15、ing for dinner?A.To the Chinese restaurant.B.To the Japanese restaurant.C.To the Italian restaurant.答案:B听第9段材料,回答第13至16题。Text 9W:Excuse me.Were doing a survey on the free time habits of British people.Can I ask you a few questions?M:Sure.W:Thanks.Right,first question.How often do you go to a bar or

    16、a pub?M:Oh,not very often.I dont drink,but I sometimes go with friends.W:OK.Do you do any sport?M:Yes.I go swimming in the local swimming pool three times a week.W:And how often do you go to the theater?M:Hardly ever.About once a year,perhaps.I go to the cinema quite a lot,but not the theater.W:OK.A

    17、nd do you ever do any gardening?M:No,I havent got a gardenI live in a flat.W:What about holidays?M:I normally have two holidays a year.One in summer and one around Christmas.I seldom stay at home.Sometimes I visit my aunt.Usually I go somewhere in Asia,like Thailand,India.W:OK,thats all.Thanks a lot

    18、.13.Where does the man come from?A.India.B.Thailand.C.Britain.答案:C14.What does the man often do?A.Visit friends.B.Go swimming.C.Do the gardening.答案:B15.Where does the man often go?A.To the cinema.B.To the theater.C.To the bar.答案:A16.How does the man usually spend his holiday?A.Staying at home.B.Visi

    19、ting relatives.C.Traveling around.答案:C听第10段材料,回答第17至20题。Text 10 W:Thank you all for coming today to hear about the new recycling program on campus.Right now,all recycling is voluntary.The recycling weve planned is really a three-part program.Sorting,collecting and distributing.The first part,sorting

    20、,is the hardest to get people to do.Most people dont like to take time to separate their trash.And this is usually why most recycling programs fail.However,we are determined to make ours work.Instead of seeing the usual brown trash cans all over the campus,from now on youll see trash cans of four di

    21、fferent colors.Pink cans are for paper,green cans are for glass,blue ones are for metal and white-waste.After the trash is sorted,it needs to be collected and the program is still a volunteer program,we are asking students to give a little of their time to the project,probably no more than six hours

    22、 per person each week.And again,your job would be to collect the sorted trash and take it to the different centers for each type of trash.If you are willing to help us with program,by giving six hours a week,please write your name and phone number on this note pad.17.What is the purpose of the talk?

    23、A.To explain why recycling is important.B.To call attention to the recycling program.C.To encourage the listeners to join the recycling program.答案:C18.Why do most recycling programs fail?A.Most people are unwilling to sort their trash.B.All the trash cans are of the same color.C.Not enough people vo

    24、lunteer to collect trash.答案:A19.Which color trash can should people put paper into?A.Pink.B.Green.C.White.答案:A20.What is the volunteers job?A.To pick up and sort the trash.B.To pick up and deliver the trash.C.To work in the recycling centers.答案:B第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题

    25、所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A(2021武邑模拟)The United States has about 475,000 school busesall painted yellow.Each day they carry more than 25,000,000 children,half of all schoolchildren in the country.But these buses,on average,use four liters of diesel(柴油)fuel to travel less than sixteen kilometers.When the

    26、 school year began last fall,diesel averaged 55 cents a liter nationally.The price nearly doubled,to a dollar and 8 cents,by the end of school in June.Bob Riley speaks for the American School Bus Council.He says fuel prices for schools are not much lower than others have to pay.As a result,schools a

    27、re looking for ways to reduce transportation costs.Bus routes are being redrawn or,in some cases,canceled.Some areas are buying buses that use natural gas or other alternative fuels.Other steps include fewer field trips and less travel by sports teams.And some school districts may end any bus servic

    28、e not required by law.Studies show that school buses are the safest form of transportation to and from school.The American School Bus Council says cuts in bus service are bad for children and possibly the environment.It says removing buses from the road will mean an increase in other vehicles transp

    29、orting students.Spokesman Bob Riley says another concern is that reducing bus services might reduce attendance.But it could also get more children to walk or bicycle to school.And that would surely make people happy at the National Center for Safe Routes to School.More kids walking or biking safely

    30、to school is the aim of a three-year-old federal program,part of an international movement.The goal is to increase physical activity and reduce air pollution.The United States will celebrate Walk to School Day on October eighth this year.But for some students,high fuel prices could make every day a

    31、walk-to-school day.【文章大意】这是一篇说明文。本文介绍了高油价对校车的影响。21.What does this passage mainly tell us?A.High fuel prices influences on school buses.B.New measures to transport school students.C.The safest form of student transportation.D.The origin of Walk to School Day.【解析】选A。主旨大意题。这类题目通常看首段和尾段的首尾句。由首段和尾段尾句But

    32、for some students,high fuel prices could make every day a walk-to-school day.可知选A。高燃油价格对校车的影响。22.In order to cut down transportation cost,many schools take the following measures EXCEPT _.A.changing some bus routesB.stopping some bus routesC.asking parents to drive children to and from schoolD.using

    33、 other types of fuels【解析】选C。细节理解题。根据关键词cut down transportation cost可以定位到文中句子Bus routes are being redrawn or,in some cases,canceled.Some areas are buying buses that use natural gas or other alternative fuels.由此可知C选项未被提及,故选C。23.The National Center for Safe Routes to School encourages more children to

    34、walk or bike to school in order to _.A.save more fuels and diesel for the countryB.keep the children safe on their way to schoolC.make the children live a simple lifeD.keep the children healthy and the environment clean【解析】选D。细节理解题。由题目可以定位到最后一段The goal is to increase physical activity and reduce air

    35、 pollution.目标是增加体育活动和减少空气污染。故选D。BPinocchio may be just a childrens fairy tale,but Spanish scientists at the University of Granada recently investigated the so-called“Pinocchio effect”and found that our noses dont grow when we tell a lie,but actually shrink a bit.Dr.Emilio Gmez Miln and his team deve

    36、loped a lie detector test that used thermography to tell if people were lying,and found that whenever participants in their research were being untruthful,the temperature of the tips of their noses dropped up to 1.2,while the temperature of their forehead increased up to 1.5.Scientists also found th

    37、at drop in temperature at nose level actually caused it to slightly shrink,although the difference is undetected by the human eye.“One has to think in order to lie,which rises the temperature of the forehead,”Dr.Gomez Milan explained the findings.“At the same time we feel anxious,which lowers the te

    38、mperature of the nose.”For this study,researchers asked a number of 60 students to perform various tasks while being scanned by thermal imaging technology.One of these tasks involved calling a 3 to 4 minutes call to their parents,partner or a friend and telling a significant lie.Participants had to

    39、devise the lie by themselves during the call,and the thermal cameras picked up this“reverse Pinocchio effect”caused by the fluctuation(起 伏)in temperature in the nose and forehead.Interestingly,the thermal lie detector picked up the temperature difference in 80 percent of test subjects,which is a bet

    40、ter rate of success than that of any modern lie detector.“With this method we have achieved to increase accuracy and reduce the occurrence of false positives,something that is frequently with other methods such as the polygraph(测谎仪),”said Dr.Emilio Gmez Miln,who added that law enforcement interviewe

    41、rs could one day combine other lie detection technology with thermal imaging to achieve better results.The thermal lie detector has been the most reliable in the world,10%more than the popular polygraph.【文章大意】本文是一篇说明文。文章讲述了一项新研究发现撒谎虽然不会像匹诺曹故事中那样让鼻子变长,但是会出现一些细微的面部表情变化,而这项发现可以应用到司法执法的过程中。24.Why does t

    42、he author mention“Pinocchio”at the beginning?A.To tell a fairy story.B.To warn us not to lie.C.To introduce a research.D.To inspire us to doubt old beliefs.【解析】选C。推理判断题。匹诺曹故事的作用,而非故事寓意,故从结构作用上分析可知用匹诺曹是为了引出主题研究。故选C。25.According to the research,what might happen if you tell a lie?A.Your nose gets long

    43、er.B.Your nose becomes smaller.C.Your temperature gets higher.D.Your temperature remains stable.【解析】选B。细节理解题。根据第二段内容可知,人撒谎过后鼻尖降温、额头升温,而这种温度的变化会导致皱鼻子(slightly shrink)的动作,也就是鼻子会稍微缩小,故选B。26.What can we learn about the research?A.Researchers conduct the study by interviewing.B.Researchers design differe

    44、nce lies for participants.C.The thermal lie detector will prove a popular one.D.The thermal lie detector may assist law enforcement.【解析】选D。推理判断题。根据倒数第二段内容可知,这项技术有望投入到司法执法过程中,综合全文内容,可知这项研究中的最大成果是测谎仪的应用。27.Which might be the best title for the passage?A.Will lie detectors tell the truth?B.Will lying m

    45、ake your nose longer?C.Will lying make your temperature rise?D.Will thermal imaging technology be reliable?【解析】选B。推理判断题。根据文章内容可知,新研究发现了撒谎过后人面部表情的变化(鼻子变小而非变长),故选B。CHe really did look like a tourist,with a camera around his neck and a bottle of sunscreen cream sticking out of his bag.The fat man sat o

    46、n the terrace(平台),sipping lemonade and pretending to look at a tourism brochure.His sunglasses masked his eyes,but I knew he wasnt looking at the brochure:he hadnt turned a page for the last ten minutes.As I brought him his dishes,he coughed up a“thank you”and looked at me briefly.I tried not to sta

    47、re at the tiny scar across his left eyebrow.I walked back inside with my empty tray,shaking my head.He looked familiar,but I couldnt quite place him.Then it hit me.The car accident.The mysterious stranger who helped me out of my crashed car,just before it exploded.I rushed back to his table.He was g

    48、one.I moved his saucer and found his tip,along with a card:I am deeply grateful to you.The night of your car accident,I was on my way to rob a jewelry store.Saving your life brought things back in a right way.I now live an honest life,thanks to you.God bless you!Mr.D.I shivered(震颤).The night of my c

    49、ar accident,I was heading for an interview in an illegal dance club.Seeing human kindness through his heroic gesture turned my life around and brought faith back into my life.I unfolded the tip he left.Among the singles was a grand(一千美元)with a pen mark underlining“In God We Trust.”I said a silent pr

    50、ayer for him and got back to work,smiling.【文章大意】本文是一篇记叙文。一个要去抢劫的陌生人在车祸中救了作者的命,从此改变了双方的生活。这个要抢劫的人恢复正常的生活,让作者看到了人性的善良,重拾生活的信心。后来两人在作者工作的地方重遇,他给作者留下小费和卡片以感谢作者,作者也为他祈祷。28.Why did the fat man look like a tourist?A.Because he used money not the same as the locals.B.Because he carried what tourists usually

    51、 have on.C.Because he doesnt look like a native citizen.D.Because he ordered strange food and drinks.【解析】选B。细节理解题。根据第一段“He really did look like a tourist,with a camera around his neck and a bottle of sunscreen cream sticking out of his bag.”可知,胖子带着旅客常带的东西,故选B。【知识拓展】细节理解题的正确选项的特点(1)一般可以在文章中找到直接或间接的答案

    52、,但不可能与阅读材料一模一样,而是用不同的词语或句型去表达相同的意思。例如,原文用双重否定,选项用肯定句式;进行同义词替换或句子结构的替换或句子结构变换;原文与选项互换反义词等。当然这只是形式上的变换,意思还是一致。(2)在因果关系上常常命题,正确项多为产生原因或是主要原因,也有少量考结果的。He really did look like a tourist,with a camera around his neck and a bottle of sunscreen cream sticking out of his bag.句子中前为果后为因。故可知答案。29.How did the wr

    53、iter know the man didnt read the brochure?A.He was drinking all the time.B.He sat still with his sunglasses.C.The page remained unturned.D.He was staring at the writer.【解析】选C。细节理解题。根据第一段中的“he hadnt turned a page for the last ten minutes.他已经十分钟没有翻页了。”可知他是假装在看宣传册。故选C。30.What can we infer from the last

    54、 paragraph?A.They kept in touch with each other since then.B.The writer had been searching for the man.C.The man became a rich man years later.D.The writer didnt go to that interview.【解析】选D。推理判断题。根据最后一段“The night of my car accident,I was heading for an interview in an illegal dance club.”可推断出作者去面试前发

    55、生车祸而没有去面试。故选D。31.What is their attitude towards each other?A.Sympathetic.B.Grateful.C.Worried.D.Trusty.【解析】选B。推理判断题。根据第三段“I am deeply.thanks to you.God bless you!Mr.D.”可知,他感激我。根据第四段“Seeing human kindness through his heroic gesture turned my life around and brought faith back into my life.”和“I said a

    56、 silent prayer for him and got back to work,smiling.”可知,他的英雄行为让我看到了人性的善良,使我的生活发生了变化,并使我对生活重拾信心。我默默地为他祈祷。由此可推断出他们相互感激。故选B。DThe famous Spanish painter Pablo Picasso once said,“Every child is an artist.The problem he has is how to remain an artist once he grows up.”This is both encouraging and discoura

    57、ging.The fact that we were all born to be artists is certainly exciting,and yet the reality has proven that remaining one is a task that many of us have failed.Fortunately,some people have seen the problem and want to solve it.Western educators have suggested that we introduce the concept of“STEAM”i

    58、nstead of“STEM”traditional“core majors”including science,technology,engineering,and mathsince the“A”,which stands for“arts”,is just as important.And on April 11,Chinas Ministry of Education issued a guideline.Colleges and universities are required to provide more art-related courses and students nee

    59、d to earn a certain number of art credits in order to graduate.These efforts which came after many scientific studies had found that art education helps students develop self-confidence and teamwork skills,as well as habits of mind such as problem solving and critical thinking,according to TheWashin

    60、gton Post.Its true that none of these skills target specific jobs.But as former US ballet dancer Damian Woetzel told The Atlantic,the purpose of art is“to give kids the tools to become adults who are creative,adaptable,and expressive-capable of having their eyes and ears and senses alive”.And we can

    61、 now see how we lost track of our born“artist self”on our way to growing up:We failed to keep our capabilities to see,hear and feel,and became blind,deaf and insensitive adults.Hopefully,art education can help turn things around.【文章大意】本文是一篇议论文。西方教育工作者提出“STEAM”的概念,说明“艺术”和其他的核心专业同样重要。中国教育部也发布了准则,要求高校提

    62、供更多与艺术相关的课程,学生需要获得一定数量的艺术学分才能毕业。艺术教育可以培养他们的自信、团队合作精神及思维习惯等。32.What is the function of the first paragraph?A.To introduce a famous artist.B.To summarize the whole passage.C.To lead in the topic.D.To encourage us to be artists.【解析】选C。推理判断题。文章第一段借用西班牙著名画家Pablo Picasso说过的话“Every child is an artist.The p

    63、roblem he has is how to remain an artist once he grows up.”是为了引出下文的关于孩子应该接受艺术教育的话题。故选C项。33.Why should the concept of“STEAM”be introduced according to western educators?A.Art is as important as traditional“core majors”.B.All of us should learn art in college.C.Traditional“core majors”are out of date.

    64、D.Western education is more helpful.【解析】选A。推理判断题。根据第四段.we introduce the concept of“STEAM”instead of“STEM”.since the“A”,which stands for“arts”,is just as important.可知,引入“STEAM”的概念是表示“艺术”和其他的核心专业同样重要。故选A项。34.What can we predict from the guideline issued by Chinas Ministry of education?A.More art-relat

    65、ed courses will appear in all schools.B.College students will have to gain enough art credits to graduate.C.More students will major in art at colleges and universities.D.Art will become much more important than science.【解析】选B。细节理解题。根据第五段中“Colleges and universities are required to provide more art-r

    66、elated courses and students need to earn a certain number of art credits in order to graduate.”可知,根据中国教育部发布的准则,高校学生需要获得一定量的艺术学分才能毕业。故选B项。35.What is the best title of the passage?A.Every child is an artistB.Bringing art to lifeC.Learning from the artistsD.Life is art【解析】选B。主旨大意题。文章主题是应该发展艺术教育,让艺术重回我们

    67、的生活。所以短文的最佳标题是“让艺术重回我们的生活”。故选B项。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2021西安模拟)Building a Lasting Social RelationshipWe all know that friends are special people who we share our lives with,and who share their lives with us in return.36.According to research recently publ

    68、ished in the Journal of Social and Personal Relationships,the key is to use“we-talk”.Led by University of California psychologist Megan Robins and her colleagues,the researchers reviewed and analyzed 30 different studies involving over 5,000 participants.37.The word“we”moves people from an individua

    69、l position into a partnership,which makes us more interdependent.“38.Word use is a window into what people are thinking and feeling without asking them,”Robbins told Science Daily.39.The primary point is that interdependence may bring about supportive and relationship-centered behaviors and positive

    70、 perceptions of the partnerespecially important in times of stress and disagreement.Contrary to“we-talk”,there is“I-talk”,which refers to the frequent use of the first-person singular pronouns,such as“I”,“me”and“mine”,when writing or speaking.Earlier this year,researcher analyzed a set of data that

    71、came from 47,000 people in Germany and the US.40.As you can see from the two studies,too much“I-talk”can make you feel depressed.But“we-talk”can encourage you to become more positive and create a chain effect of healthy interdependence with others.So next time you are talking to a friend,try using m

    72、ore“we-talk”.You may find yourself feeling more positiveand the effect it will have on your friend will be positive as well.A.But seeking friends and keeping the friendship going are never easy.B.Their research also found that“we-talk”is helpful for resolving conflicts.C.If you are speaking in a per

    73、son context,youre speaking about something thats of relevance to you.D.Pronouns offer an insight into whether people see themselves as individuals or as part of a whole.E.This analysis of“we-talk”suggested that the frequent use of“we”and“us”is linked to happier and healthier relationships.F.They fou

    74、nd that too much“I-talk”was an accurate linguistic marker for the likelihood that someone is feeling stressed or experiencing negative emotions.G.Self-centered people are found to be indifferent to many things in society and other people because all their concentration is only on themselves and thei

    75、r needs.【文章大意】本文是说明文。我们都认为,朋友是彼此之间分享生活的特别之人。但交朋友并维持友谊从来都不是易事。研究表明,维系友谊的关键在于在交流中使用“我们”一词。36.【解析】选A。根据空前We all know that friends are special people who we share our lives with,and who share their lives with us in return.(我们都知道,朋友是彼此之间分享生活的特别之人)可知下面表示转折。A项(但交朋友并维持友谊从来都不是易事)符合语境。37.【解析】选E。根据空前句the resea

    76、rchers reviewed and analyzed 30 different studies involving over 5,000 participants.(研究人员评估并分析了由5 000多人参与的30项不同的研究。)可知下面要说研究的结果。E项(研究表明,频繁使用“we”或者“us”等词与更开心、更健康的人际关系密切相关)符合语境。38.【解析】选D。根据The word“we”moves people from an individual position into a partnership,which makes us more interdependent.(“我们”一

    77、词让人们从独立个体的处境进入伙伴关系之中,变得更加依赖彼此。)可知D项(代词能够体现出人们将自己视为独立个体,还是团体的一分子。)符合语境。39.【解析】选B。根据空后The primary point is that interdependence may bring about supportive and relationship-centered behaviors and positive perceptions of the partner(其根本在于,相互依赖或许能带来以人际关系为中心的支持行为以及对同伴的正面认知 在面对压力和冲突的情况下,这些尤为重要),可知这是在解释“我们”

    78、有助于冲突的解决。B项(他们的研究还发现,“we-talk”有助于解决冲突)符合语境。40.【解析】选F。空后As you can see from the two studies,too much“I-talk”can make you feel depressed.(正如你从这两项研究中所见,过多的“I-talk”会让你感到沮丧。)“I-talk”是关键词。可以推断F项“他们发现,过度的I-talk是一个准确的语言标记,能体现出人们感到压力或正在经历负面情绪的可能性。”切题。故选F。第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给

    79、的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。(2021荆州模拟)I often read of incidents of misunderstanding or41.Im left puzzled.Why do these people create mistrust and problems,especially with those from other42?I was growing up in Kuala Lumpur(吉隆坡)in the early 1960s,when children from different races and religions played

    80、 and studied together in 43.At that time my family lived a stones 44from Ismails.And no one was bothered that Ismailwas a Malay Muslim(穆斯林)and I was an Indian Hindu(印度教徒)we just accept our differences.Perhaps,because our elders had not filled our heads with 45advice.Ismail and I were nine when we be

    81、came friends.During the school holidays,wed46the countryside on our bicycles,hoping to 47the unexpected.At times Ismail would 48my family as we made a rare shopping trip to town.We would be glad of his company.When I was twelve,my family moved to Johor.Ismails family later returned to their village,

    82、and I49touch with him.One spring afternoon in 1983,I stopped a taxi in Kuala Lumpur.I50my destination.The driver acknowledged my51but did not move off.Instead,he looked52at me.“Raddar?”he said,using my childhood nickname.I was astonished at being so53addressed(称呼).Unexpectedly!It was Ismail!Even aft

    83、er two54we still recognized each other.Grasping his shoulder,I felt a true affection,something hard to describe.If we can allow our children to be themselves without prejudice,theyll build friendships with people,55race or religion,who will be by their side through thick and thin.On such friendships

    84、 are societies built and then we can truly be,as William Shakespeare once wrote,“we few,we happy few,we band of brothers”.【文章大意】这是一篇记叙文。文章讲述作者和儿时的伙伴虽然信奉的宗教不同但是彼此非常要好,分别多年后再次巧遇使双方激动不已。作者通过自己的经历告诉我们:不要有既定的宗教、种族等成见,只是让人们自然相处,就可以自然建立友谊。41.A.imaginationB.convenienceC.opportunitiesD.conflicts【解析】选D。imagin

    85、ation 想象力;convenience 方便;opportunities 机会;conflicts 冲突。分析句意,根据前面提及的 misunderstanding和“Im left puzzled.Why do these people create mistrust and problems”可知,此处表示冲突事件。故选D项。42.A.partiesB.citiesC.villagesD.races【解析】选D。party政党;city城市;village村子;race种族。根据最后一段第一句中出现的without prejudice和下文的_race or religion,可知,为

    86、什么这些人制造不信任和问题,特别是来自其他种族的人?故选D项。43.A.angerB.harmonyC.dangerD.risk【解析】选B。anger 愤怒;harmony 和谐;danger 危险;risk 风险。分析句意,根据后文“And no one was bothered that Ismail was a Malay Muslim and I was an Indian Hinduwe just accept our differences”可知,虽然我们来自不同种族和宗教,但是我们和谐地住在一起。故选B项。44.A.dropB.throwC.moveD.roll【解析】选B。根

    87、据上文played and studied together in harmony.可知,作者家与Ismail家应是非常近,后来成为了好朋友。短语 a stones throw一箭之遥,离得非常近。故选B。45.A.unnecessaryB.unexpectedC.goodD.useful【解析】选A。结合前文:没有人会因为 Ismail 是马来穆斯林,而我是印度教徒而烦恼我们只是接受我们之间的差异。可以得知,我和 Ismail虽然信仰不同,但并没有因此而觉得彼此是不同的。所以,我们的长辈没有给我们灌输这些不必要的建议。故选A项。46.A.exploreB.foldC.discoverD.re

    88、ject【解析】选A。根据语境可知,选择explore(探索)来形容当时作者和他的伙伴童真无邪的心理,骑着自行车去“探索”未知的事物。故选A项。47.A.get throughB.deal withC.come acrossD.break down【解析】选C。get through接通电话,度过;deal with处理;come across偶然遇到;break down分解,发生故障。根据the unexpected可知,去乡下是探险,所以当然是想遇到一些没遇到过的事情。故选C。48.A.challengeB.attractC.thrillD.accompany【解析】选D。根据后面一句,

    89、“We would be glad of his company”可知,此处表示他陪我的家人去买东西。故选D项。49.A.lostB.gainedC.developedD.missed【解析】选A。根据下文Unexpectedly!It was Ismail!可推知,自从各自搬家后他们两个失去了(lost)联系。故选A项。50.A.statedB.consideredC.constructedD.reached【解析】选A。stated 陈述,说明;considered 考虑;constructed 构造;reached 到达。分析句意,作者叫了一个出租车并说明(stated)了自己的目的地。

    90、故选A项。51.A.attemptsB.instructionsC.opinionsD.arrangements【解析】选B。attempts尝试;instructions指示,说明;opinions观点;arrangements安排。根据 I_my destination.可知,这个司机确认了作者的指示说明,但没开动车。故选B项。52.A.annoyedlyB.carelesslyC.disappointedlyD.fixedly【解析】选D。annoyedly生气地;carelessly粗心地;disappointedly失望地;fixedly固定地;目不转睛地。根据常识可知,由于是多年之

    91、后好朋友见面,Ismail应该是目不转睛地盯着我。故选D项。53.A.familiarlyB.strangelyC.completelyD.coldly【解析】选A。familiarly亲密地;strangely奇怪地;completely完全地;coldly冷淡地。根据上文的childhood nickname可知,是亲密的称呼,作者在异地听到有人叫他儿时熟悉的绰号感到非常震惊。故选A项。54.A.weekB.monthsC.yearsD.decades【解析】选D。根据第二段第一句20世纪60年代可推知,事情过了20多年,选decades。故选D项。55.A.in charge ofB.i

    92、n case ofC.regardless ofD.as for【解析】选C。in charge of 负责,掌管;in case of 万一,假设;regardless of 不管,不顾;as for 至于。分析句意,根据前文提到的If we can allow our children to be themselves without prejudice,theyll build friendships with people”可知,不带偏见,就不用管种族和宗教的不同了。故选C项。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式

    93、。Ive noticed many people having a cold,and its not even officially fall yet.Why does the cold occur more frequently during the fall and winter 56._(month)?Its actually not the cold weather 57._(it)that causes the cold.But rather,it is most likely to be caused by people spending 58._(much)time indoor

    94、s close to each other,making the spread of germs(微生物)more readily.This is another reason 59._ children in day care or school are more likely to pick up the cold.When I worked in a doctors clinic a few years back,it was one of the 60._(lead)reasons to visit the doctor in fall and winter.1 billion peo

    95、ple suffer from the cold each year.As a result,school 61._(absent)is frequently reported,with around 22 million days annually.How can you avoid getting a cold?Among the commonly 62._(recognize)tips,washing your hands is 63._ most important one.The cold is spread either by directly touching infected(

    96、受感染的)secretions(分泌物),or by taking 64._ the airborne particles(悬浮粒子).Also,cold and flu viruses get into the body via the eyes,noses,or mouth.So,65._(try)to avoid touching your face,especially without first washing your hands.【文章大意】这是一篇说明文。文章讲述了很多人还没到秋季就感冒的原因,也提出了一些建议来避免感冒。56.【解析】months。考查名词的复数形式。根据fa

    97、ll and winter可知,应用month的复数形式。57.【解析】itself。考查代词。句意:事实上并不是寒冷的天气本身造成了感冒。根据句意可知,此处应用反身代词作weather的同位语。58.【解析】more。考查比较级。根据下文的more readily判断,此处意为“花更多时间待在室内”,应用比较级,故填more。59.【解析】why。考查定语从句。此处考查定语从句关系词,先行词reason在从句中充当原因状语,应用关系副词why。60.【解析】leading。考查形容词。形容词leading“主要的”作定语修饰名词reasons。61.【解析】absence。考查名词。用名词作

    98、句子的主语,故填absence。62.【解析】recognized。考查形容词。用形容词recognized“公认的,经过验证的”修饰名词tips。63.【解析】the。考查冠词。此处应填定冠词,和most构成最高级。64.【解析】in。考查固定搭配。固定短语take in“吸收”。65.【解析】try。考查谓语动词。分析句子可知,此处是祈使句,应用动词原形。第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)(2021合肥模拟)假定你是李华,你的加拿大朋友Allen来信询问你校学生参与劳动实践活动的情况。请给他回信,内容包括:1.劳动实践内容及其意义;2.你最常参与的劳动实践活动,并谈谈

    99、感受。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。_【参考范文】Dear Allen,Through the community volunteer service as a group,we are inspired to find a bright spot in the voluntary labor that can make us receive education and feel something,and guide us to understand the society and feel the society.In the nursing home,we

    100、talked with the old man as much as we could and tried our best to make them feel warm.We also help the staff to clean the nursing home together.And that kind of pride is not something you can feel in school.Our school regards the society as a place of practice,and lets us participate in the society,

    101、which has some enlightenment from the practice of voluntary labor.Public welfare labor is not only selfless labor,but also cultivates our enthusiasm about public work.Yours,Li Hua第二节(满分 25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Before our wedding,my fiance(未婚夫)and I were very excited about shopping f

    102、or our first house.So,we took look at several houses,yet as our funds were limited,none of the houses in our price range seemed satisfactory.One agent recommended a house in particular.Although her description of the house sounded very wonderful,the price was beyond our range,so we declined.However,

    103、she kept urging us to have a look at least.We finally agreed and went to take a look.It was lovely at first sight.It was small but charming,overlooking a quiet beautiful lake.Walking through the rooms and talking with the owners,a kind and hospitable elderly couple,we felt the warmth and happiness o

    104、f the marriage within that house.It was exactly the house we wanted!Perfect as it was,the price remained much too high for us.But every day,we could sit by the lake,looking at the house and dreaming of what it would be like to live there.Days later,we made an offer,which was far below the asking pri

    105、ce.As the price was so low,we were afraid that they would laugh it off.Surprisingly,they didnt laugh at us.They renewed their offer instead.It was also much more than we could actually afford,but far less than the original asking price.The next day,we got a disappointing message that another buyer o

    106、ffered a much higher price.Even so,we made up our minds to talk with the owners directly.We made our final offer,which was still thousands of dollars less than the other buyers bid.We knew it,yet we decided to have a try.Nobody knew if we could get it.注意:续写词数应为150左右。We went to the owners home,only t

    107、o find the other buyer visiting the owners too._The owner looked at us and said,“I decide to sell my house to you!”_【参考范文】We went to the owners home,only to find the other buyer visiting the owners too.He said the price he offered was much higher than ours,he begged the owners to sell it to him,then

    108、 the owner asked the buyer,“why do you want this house?”The buyer said,“Because it is near the city.I want to buy it for investment.I can rent it to earn money.”the owner thought for a while and then looked at him and said.“Im sorry,sir.I cant sell my house to you,because I am looking for someone wh

    109、o truly loves my house,not just for money.”The owner looked at us and said,“I decide to sell my house to you!”Then he explained:Hed seen us sitting by the lake all those times;he knew how much we loved the place and that wed appreciate the years of work they had put into their home;he realized he wo

    110、uld take a loss by selling it to us.But it was worthwhile;we were the people they wanted to live there.He told us to consider the difference in the price“an early wedding present.”Thats how we found our home and how I learned that when people are kind,they are not strangers,only friends we havent yet met.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:评估检测(三)必修第三册 .ppt
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-780578.html
    相关资源 更多
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 《课时通》2015-2016学年高一英语外研版必修4课件:MODULE 5 INTEGRATING SKILLS .ppt《课时通》2015-2016学年高一英语外研版必修4课件:MODULE 5 INTEGRATING SKILLS .ppt
  • 《讲练测&三位一体》高中英语北师大版选修八课件:UNIT22SECTIONⅠWARM-UPGLOBAL & WARMING.ppt《讲练测&三位一体》高中英语北师大版选修八课件:UNIT22SECTIONⅠWARM-UPGLOBAL & WARMING.ppt
  • 《广东》2014版英语《高考专题辅导》课件:语法填空 第2讲 提示词填空语法项目 .ppt《广东》2014版英语《高考专题辅导》课件:语法填空 第2讲 提示词填空语法项目 .ppt
  • 《同步参考》2014-2015学年高中英语必修一配套课件:MODULE 1 INTRODUCTION AND READING(外研版).ppt《同步参考》2014-2015学年高中英语必修一配套课件:MODULE 1 INTRODUCTION AND READING(外研版).ppt
  • 2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮学案:四 考察频率最高的12个主题素材 WORD版含解析.doc2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮学案:四 考察频率最高的12个主题素材 WORD版含解析.doc
  • 2023版高考英语一轮总复习 专题十四 完形填空习题.docx2023版高考英语一轮总复习 专题十四 完形填空习题.docx
  • 2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十五 书面表达.docx2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十五 书面表达.docx
  • 2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十一 推理判断.docx2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十一 推理判断.docx
  • 2023年高考英语一轮复习 专题3 不容忽视的小词 新人教版.pptx2023年高考英语一轮复习 专题3 不容忽视的小词 新人教版.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 UNIT 5 MUSIC 新人教版必修第2册.pptx2023年高考英语一轮复习 UNIT 5 MUSIC 新人教版必修第2册.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 UNIT 4 NATURAL DISASTERS课件 新人教版必修第一册.pptx2023年高考英语一轮复习 UNIT 4 NATURAL DISASTERS课件 新人教版必修第一册.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 UNIT 2 WILDLIFE PROTECTION 新人教版必修第2册.pptx2023年高考英语一轮复习 UNIT 2 WILDLIFE PROTECTION 新人教版必修第2册.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 UNIT 2 TRAVELLING AROUND 新人教版必修第1册.pptx2023年高考英语一轮复习 UNIT 2 TRAVELLING AROUND 新人教版必修第1册.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 Unit 1 Lifestyles课件 北师大版必修1.pptx2023年高考英语一轮复习 Unit 1 Lifestyles课件 北师大版必修1.pptx
  • 2022年高考英语一轮复习 Unit 4 Cyberspace 单元主题语篇训练(一)(含解析)北师大版必修2.doc2022年高考英语一轮复习 Unit 4 Cyberspace 单元主题语篇训练(一)(含解析)北师大版必修2.doc
  • 2022年高考英语一轮复习 Unit 3 Celebration 单元主题语篇训练(二)(含解析)北师大版必修1.doc2022年高考英语一轮复习 Unit 3 Celebration 单元主题语篇训练(二)(含解析)北师大版必修1.doc
  • 2023届高考二轮总复习课件 英语 (适用于老高考新教材) 专题四 语篇填空.pptx2023届高考二轮总复习课件 英语 (适用于老高考新教材) 专题四 语篇填空.pptx
  • 2023届高考二轮总复习课件 英语 (适用于老高考新教材) 专题三 完形填空.pptx2023届高考二轮总复习课件 英语 (适用于老高考新教材) 专题三 完形填空.pptx
  • 河南省2021届高三英语上学期1月期末试题汇编 短文改错专题.doc河南省2021届高三英语上学期1月期末试题汇编 短文改错专题.doc
  • 河南省2015届高三高考冲刺卷 英语 扫描版含答案.doc河南省2015届高三高考冲刺卷 英语 扫描版含答案.doc
  • 五年高考(2011-2015)英语试题分项精析版专题22 阅读理解之社会生活类(解析版) WORD版含解析.doc五年高考(2011-2015)英语试题分项精析版专题22 阅读理解之社会生活类(解析版) WORD版含解析.doc
  • 2022版高考英语一轮复习 专题二十一 应用文写作模拟训练(含解析).docx2022版高考英语一轮复习 专题二十一 应用文写作模拟训练(含解析).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1