Unit 3 单元读后续写专项练习-2022-2023学年高二英语选择性必修第一册单元重难点易错题精练(人教版2019).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- Unit 单元读后续写专项练习-2022-2023学年高二英语选择性必修第一册单元重难点易错题精练人教版2019 单元
- 资源描述:
-
1、Unit 3单元读后续写专项练习(名校最新真题)1(2022河北邢台高二阶段练习)阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。Many years ago, on a little island, lived a group of happy people. They loved their friendly little island with its beautiful trees, water, and sand. The islanders had a special tradition of trading warm fuzzies (绒毛)with each oth
2、er. Warm fuzzies were like little balls of pure love that made everyone feel good all over.People would offer warm fuzzies freely, and if you needed one all you had to do was ask. Even people you didnt know would reach into their pockets and pull out a warm fuzzy, and just give it to you! Every warm
3、 fuzzy was like a big hug from a friend. And there were always plenty of warm fuzzies to go around.Everyone felt safe and loved and they all helped each other to feel safe and loved.But one day a grouchy (发牢骚), mumbly (嘟囔)tourist came to visit the island. He didnt understand what everyone was doing
4、but he was sure he didnt like it. He kept cold prickles (动植物的刺)in his pockets and warm fuzzies didnt make any sense to him. So he decided that he would tell a lie to the islanders, to convince them to stop with all that warm fuzzy business.The grouchy tourist told the islanders that their warm fuzzi
5、es were the most precious things in the world. He told them that instead of sharing them, they should be keeping them. Imagine what would happen if the world supply of warm fuzzies ran out? What would they do then?All of a sudden the islanders began worrying and acting selfishly, keeping their warm
6、fuzzies to themselves. And a funny thing happened. When people stopped sharing their warm fuzzies, people stopped receiving warm fuzzies. Instead of everyone feeling warm and fuzzy inside, they started to feel cold and prickly inside. This made everyone some sort of sad and upset everyone except for
7、 that grouchy tourist just as he was. Thank goodness something nice happened next.注意1. 所续写短文的词数应为150左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。One of the islanders leaving for college with her fuzzies back home._The good news is that we can be just like those islanders! _【答案】Paragraph 1:One of the islanders leaving fo
8、r college with her fuzzies back home. When she arrived home, she came to visit and started giving warm fuzzies to everyone she saw. Each islander who received warm fuzzies felt so good as if they had come back to those warm days! From then on, the islanders started to realize what they were missing
9、and that they had made a mistake. Holding onto their warm fuzzies didnt make them happier, it made them miserable. They figured out that giving their warm fuzzies away not only made their friends happy, it made them happy too.Paragraph 2:The good news is that we can be just like those islanders! We
10、can give warm fuzzies such as these cute little fuzzy toys. But we can also give warm fuzzies that are sparkly, little, fluffy, imaginary balls of happy. Giving warm fuzzies makes islanders feel safe and loved. Actually, any kind giving can bring about both warmth and pure love to us, no matter what
11、 the giving is,You see, when we offer a kind word or help someone to feel better, thats the best kind of warm fuzzy there is.(166w)【导语】短文以暖绒毛为线索,叙述了一个小岛上住着一群快乐的人,岛上的居民有互相交换温暖绒毛的特殊传统,每个人都感到安全和被爱。一天,一个爱发牢骚的游客来参观这个岛屿,这个爱发牢骚的游客告诉岛上的居民,他们温暖的绒毛是世界上最珍贵的东西。他告诉他们,与其分享,不如自己留着,岛民们开始担心起来,表现得很自私,把他们的温暖的绒毛藏了起来。岛民
12、开始感到内心寒冷和刺痛。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“其中一个上大学的岛民带着她的绒毛回家了”可知,第一段可回来的这个人送给每个人暖绒毛,每一个收到温暖绒毛的岛民都感觉很好,仿佛回到了那些温暖的日子。他们开始意识到之前自己做错了。他们发现,送出温暖的绒毛不仅让朋友们快乐,也让他们快乐。由第二段首句内容“好消息是,我们可以像那些岛民一样”可知,第二段可描写作者的感悟。2.续写线索:回到家的这个人送绒毛人们感受到了温暖和被爱岛民意识到他们之前做错了作者的感悟3.词汇激活行为类提供:offer/provide意识到:realise/ be aware of事实上:actually/as a
13、 matter of fact情绪类快乐的:happy/pleased善良的:kind-hearted/kind【点睛】高分句型1. When she arrived home, she came to visit started giving warm fuzzies to everyone she saw. (由连词when引导的时间状语从句)高分句型2. But we can also give warm fuzzies that are sparkly, little, fluffy, imaginary balls of happy. (由关系代词that引导非限制性定语从句)2(2
14、022全国益阳平高学校高二期末)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。When I was a kid about twelve years old, I had a lot of freckles(雀斑). I had reached the age when I had begun to really look at myself in the mirror, and I was overwhelmed. Apparently my mother was too, because sometimes shed look at me and shake h
15、er head.I had a cousin whose name was Janette Elizabeth. She looked exactly like her name sounds because she had a flawless peaches-and-cream complexion (肤色). I couldnt help comparing myself with her and thinking that my life would be a lot different if I had beautiful skin too.And then, in the back
16、 pages of Janette Elizabeths magazine, I found the answer: an advertisement for freckle-remover cream. I knew that I could afford it if I saved my money, and I did. The ad assured me that the product would work well. For three weeks I went to the mailbox every day precisely at the time the mail was
17、delivered. I knew that if someone else in my family got the mail, I would never hear the end of it. There was no way that they would let me open the box in private.Three weeks later, my package finally came. I went to my room with it, sat on the edge of my bed, and opened it. I was sure that I was l
18、ooking at a miracle. When I got up the next morning, I applied the cream all over my body. Then I took my hoe (锄头) and went with my brother and cousins to hoe the field, where I got rid of some tiger lilies (虎百合), seemingly ugly with black and small spots.The sun was so strong that even my face star
19、ted to bum. By the end of the day, when I came back to the house, my family, knowing nothing about the freckle-remover cream, began to say things like “Ive never seen you with that many freckles before.” When I saw myself in the mirror, I found my freckles even darker and clearer. I dissolved into t
20、ears and hid in the bathroom.注意:1. 续写词数应为150左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。My mother called me to the dinner table, but I ignored her._After what seemed a century, I heard a gentle knock on my bedrooms door._【答案】My mother called me to the dinner table, but I ignored her. When she came to the bathroom door
21、and demanded that I come out and have a meal, I burst out of the door, tears streaming down my cheeks. Before she stopped me, I stormed into my room and slammed the door shut behind me. Looking into the mirror, I saw a girl with more and darker freckles on the face instead of peaches-and-cream compl
22、exion. Only then did I realize that the cream had a reverse effect when wearing it in the sun. I threw myself down on the bed and sobbed.After what seemed a century, I heard a gentle knock on my bedrooms door. Hesitating for a moment, with puffy eyes and still wet cheeks, I shuffled across the room
23、to open the door. At the door stood my mother and Janette with a big bunch of tiger lilies, which were covered with black spots but amazingly beautiful. I stared at them in stunned surprise, not knowing what to say. My mother held me in her warm embrace. “There are all kinds of flowers, and they are
24、 all beautiful and sweet,” said she. Hearing this, and smelling the fragrance of the tiger lilies, the freckles on my face seemed to have magically faded.【导语】本文以人物为线索展开,讲述了作者脸上长了很多雀斑,而她的堂妹有着完美无瑕的奶油般的肤色。作者总是忍不住想跟她比较,并且也想有那样的肤色,有一次作者在一本杂志上看到了一款祛斑霜的广告,作者俭省节约偷偷买了它,三周后作者收到了它并在早上使用了它,然后顶着大太阳出去干农活,晚上回到家后,家
25、人聊天时说作者脸上的雀斑增多了,作者回到卧室看着镜子中的自己忍不住哭了。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“妈妈喊我去吃饭,但是我没有理会她。”可知,第一段可描写作者母亲强烈要求作者去吃饭,作者很生气地开门回绝母亲后又关上房门哭泣,并意识到雀斑霜在太阳下起到了相反的效果。由第二段首句内容“似乎过了一个世纪那么久,我听到了一声轻柔的敲门声。”可知,第二段可描写作者的母亲和姐妹来安慰作者,最后作者解开心结,意识到每个人都有自己独特的美。2.续写线索:喊吃饭拒绝吃饭在自己房间哭泣妈妈敲门安慰作者顿悟3.词汇激活行为类.砰地关上门:slam the door shut /bang the door
26、 shut.意识到:realize /recognize/be conscious of .盯着看:stare at/fix ones eyes on/gaze at 情绪类.哭泣:sob/cry /weep.惊讶:surprise /amazement【点睛】高分句型1. When she came to the bathroom door and demanded that I come out and have a meal, I burst out of the door, tears streaming down my cheeks. (由when引导的时间状语从句,that引导的宾
27、语从句以及独立主格)高分句型2. Only then did I realize that the cream had a reverse effect when wearing it in the sun.(“Only+副词”放句首引起的部分倒装句)3(2022河北邯郸高二阶段练习)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Every Christmas Eve, a small white envelope is stuck among the branches of our Christmas tree. It has been there for the
28、 past ten years or so. There is a story behind such a special tradition.It all began because my husband Justin hated Christmasoh, not the true meaning of Christmas. Overspending was one thing, but compared to the difficult experience of choosing giftsrunning around at the last minute to get a tie fo
29、r Uncle Harry and a pair of gloves for Grandma., spending money is nothing. I felt too tired to think of any special gifts.Knowing Justin felt the same way, I decided one year not to buy the usual shirts, sweaters, ties and so on. I had an intention that I should reach for something special just for
30、 Justin. But it was really hard for me to decide what to do.The inspiration came in an unusual way. Our son Kevin, who was 12 that year, was wrestling at the junior level at the school which he studied in and shortly before Christmas, there was a match against a team which was sponsored by an inner-
31、city church. These youngsters were dressed in such worn-out shoes that shoe strings seemed to be the only thing holding them together. They even didnt have their own team uniform while our boys were in their blue and gold uniforms and new wrestling shoes. Despite these facts, they seemed eager to wi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-781411.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2020年部编版四年级下册语文第七单元复习课件.ppt
