分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 22

类型Unit 5 单元易错综合练习-2022-2023学年高一英语必修第一册单元重难点易错题精练(外研版2019).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:782461
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:22
  • 大小:150.70KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    Unit 单元易错综合练习-2022-2023学年高一英语必修第一册单元重难点易错题精练外研版2019 单元 错综 练习 2
    资源描述:

    1、Unit 5单元易错综合练习(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)注意事项:1本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2回答第卷时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。写在本试卷上无效。3回答第卷时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。4考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共30分,略)第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

    2、A(2022河南平顶山高一期末)Wildlife of MadagascarPut yourself in Madagascars rich and unique ecosystems, seeing animals including these not found in the wild anywhere else in the world.Day 1: Arrive into AntananarivoOn arrival, drive to the Relais des Plateaux Hotel and enjoy an evening meal. The name Antanana

    3、rivo means “City of the Thousand”, referring to the 1,000 Merina tribe soldiers used by a king as protection of his city. More familiarly, it is known as Tana. Split into two parts (upper and lower towns), it is full of colourful markets, ancient stone steps and historical sites.Day 2: Antananarivo:

    4、 AndasibeHead for Andasibe National Park. This 4-hour journey is an adventure, with the drive taking in huge mountain highlands and traditional Merina villages, with rice fields stretching away into the distance.Andasibe is one of Madagascars most popular wildlife parks and offers great opportunitie

    5、s to see some of the countrys excellent wildlife, including the unique indri (大狐猴). The packs popularity is reflected in the high-quality accommodation and guiding available.After lunch, venture into Andasibe National Park for the first time. It is one of the best places to see the largest lemurthe

    6、indri.Day 3: MantadiaHead out early for a tour of Montadia National Park, mainly covered by towering primary forest, which is sadly becoming less and less in Madagascar. Ranging in altitude from 800 to 1,260 metres, the park has a great variety of species and some good paths with beautiful views acr

    7、oss the forest.Day 4: Mantadia to KirindyDrive to the airport for a flight to Morondava, followed by a road trip to Kirindy via a stop at the iconic Avenue of Baobabs, where ancient baobabs (a kind of tree) line either side of the road. Check into Relais du Kirindy, and take a night walk in search o

    8、f night-time wildlife.1What make Andiasibe National Park popular?AIts rice fields.BIts good service.CIts historical sites.DIts unique location.2On which night are visitors likely to come across wildlife?AThe night of Day 1.BThe night of Day 2.CThe might of Day 3.DThe might of Day4.3Which may bring a

    9、 feeling of unhappiness?AThe ancient baobabs in Kirindy.BThe traditional villages near Andasibe.CThe primary forest in Mantadia.DThe Relais des Plateaux Hotel in Antananarivo.B(2022江西九江高一期末)Cats are commonly seen licking themselves and animal companions. But once in a while your cat will lick you. “

    10、From birth cats explore the world through their mouths” says Anita Kelsey, a cat expert. Though cats use their nose to smell, they also taste and analyze scent (气味) using their mouth to learn about things. When a cat licks you, it is trying to get more information about you. But more than that, cats

    11、 lick who they like. “Cats lick us as a sign of closeness,” says Kelsey. “Its a form of getting us clean as they do with other cats they have bonded with. They are also enjoying taking in our scent. They love armpits (腋窝), for example, as there is a strong scent there.”Addition to its affection for

    12、you, a cat might lick you for a variety of other reasons. To start with, if your cat is regularly coming at you with its tongue, maybe it wants to mark you as its person. What better way to tell other cats to back off than by painting you with the special perfume (芳香) from their mouth? To deal with

    13、stress of fear, cats also lick. This behavior is especially common in cats which were taken away from their mothers very early, but it can happen in any cat. If the behavior seems to worsen over time, or is accompanied by nervous body language, you need to ask your vet about treatment. Its very swee

    14、t that your cat likes you, but sometimes the licking can get to be too much. Especially because the sandpaper tongue can really hurt! To keep your cat from licking you, you can draw its attention away by a toy, brushing it with a brush or simply walking away, or even just putting a cardboard box in

    15、the middle of the floor. Its worth a shot!4What does the second paragraph mainly tell us?ACats smell in two ways.BCats use their mouth more often than their nose.CLicking is a way for cats to get themselves informed.DAnita Kelsey knows cats quite well.5How can a cat easily keep other cats away from

    16、its human friend?ABy following him whenever and wherever he is.BBy fighting off all the cats close to him.CBy using perfume to attract his attention.DBy covering him with kisses.6For which purpose is a cardboard box placed before a cat?ATo take a funny picture.BTo give it a plaything to play with.CT

    17、o make a house for the animal.DTo set up a wall between you and your cat.7Which of the following can be used as the title of the passage?AWhy Does Your Cat Lick You?BYou Know Little about Your CatCAnimals Are Our FriendsDWays to Show LoveC(2022江苏省扬州市教育局高一期末)Between July and December 2021, more than

    18、11 million young oysters (牡蛎) were put into the Hudson River. They are part of a plan to create a healthier ecosystem in the river by increasing the oyster population.The waters used to be full of oysters, which were collected for food and shells too much. Weather got warmer and New York City also d

    19、umped waste water and harmful chemicals into the river. By 1927, most of the oysters had died. Now, oysters may help to restore the waters and bring back marine life. How do oysters do it?Oysters help clean water. They are filter feeders, taking in water through their gills (鳃) and filter out the fo

    20、od they eat, such as plankton (浮游生物) and algae (海藻). A single adult oyster can filter up to 189 litres of water in a day. They also filter other harmful things out of the water, one of which is nitrogen, a chemical often found in fertilizers (肥料). Sometimes nitrogen gets washed into rivers and ocean

    21、s when it rains. Too much nitrogen in the water causes large amounts of algae to grow. The algae use up the oxygen in the water, harming other marine life. Oysters filter nitrogen out of the water and use it to grow their shells.Oysters also build reefs, benefiting the whole ecosystem. Oysters attac

    22、h themselves to hard surfaces underwater like rocks. Then more oysters attach themselves on top of those, and more on top of those. As the oysters grow, their shells combine together to form a reef. Oyster reefs provide homes for plants and animals, thus creating more biodiversity. Reefs also serve

    23、to protect the shoreline. Large reefs weaken the shock of waves coming in from the ocean, and help lessen flood disaster and prevent gradual destruction of the coast.It will take decades before the new reefs grow as big as the reefs destroyed long ago, but signs show up that the ecosystem is getting

    24、 healthier.8The following factors contributed to the decrease of oysters in the Hudson River EXCEPT _.Aglobal warmingBbiological diseasesCwater pollutionDhuman overfishing9What can we learn from Paragraph 3?AOysters usually feed on plankton and algae.BThere are large amounts of nitrogen in the rain.

    25、CAlgae produce oxygen for other water plants.DHarmful chemicals help oyster shells to grow.10How do oyster reefs protect coastal areas?AThey promote biodiversity and benefit the environment.BThey can soften the impact of waves and reduce flooding.CThey form solid seawall and then prevent the sea sto

    26、rms.DThey keep the algae in the water from spreading too fast.11What can be a suitable title for the text?ANew York: a rescue on the Hudson RiverBOyster reefs: opportunities for coastal defenseCNew York launches environmental movementsDThe oyster helps to improve river ecosystemD(2022浙江温州高一期末)Austra

    27、lia officially listed koalas across its eastern coast as “endangered” on Friday. Conservationists (自然环境保护者) said koala populations had crashed in much of eastern Australia over the past two decades, warning that they were now sliding towards extinction.The koala a globally recognized symbol of Austr

    28、alias unique wildlife, had been listed as “vulnerable” (易危)on the eastern coast just a decade earlier. “We are taking unprecedented (史无前例的) action to protect the koala,” the Minister of Environment, Sussan Ley said, highlighting a recent government promise of Aus$50 million to protect and recover ko

    29、ala habitats. Environmentalists welcomed the koalas new status (地位) but blamed Australias failure to protect the species so far. “Koalas have gone from no-listing to vulnerable to endangered within a decade. That is a shockingly fast decline,” said WWF-Australia conservation scientist Stuart Blanch.

    30、 “Todays decision is welcome, but it wont stop koalas from sliding towards extinction unless its accompanied by stronger laws to protect their forest homes.”Alexia Wellbelove of the Humane Society International said east coast koalas could be extinct by 2050 if no action was taken. “We cant afford a

    31、ny more clearing,” she said. “The extinction of koalas does not have to happen,” she added, “we must stop allowing their homes to be cleared for mines, new houses, agricultural projects and industrial logging (伐木).”Australias koalas had been living on a “knife edge” even before the “Black Summer” bu

    32、shfires of 2019-2020 because of land-clearing, drought, disease, car strikes and dog attacks, said Josey Sharrad, wildlife campaign manager at the International Fund for Animal Welfare. “We should never have allowed things to get to the point where we are at risk of losing a national icon (象征),” Sha

    33、rrad said, “The bushfires were the final straw. This must be a wake-up call to Australia and the government to move much faster to protect critical habitat from development and land-clearing, and seriously deal with the impacts of climate change.”12Why did Environmentalists welcome the koalas new st

    34、atus?AThis would stop koalas from extinction.BThis could lead to action to protect koalas.CThey could blame the governments failure.DThey may have time to recover koala habitats.13What does the underlined sentence mean?ALand-clearing costs a lot of money.BHomes for koalas should be offered.CLand-cle

    35、aring can cause koalas to die out.DNo money can be spent on wildlife protection.14How does Sharrad feel about the present state of Koalas?AConcerned.BDisappointed.CFrightened.DSatisfied.15Which of the following is the best title for the text?AKoalas: Australias National IconBKoalas Will Live on a Kn

    36、ife EdgeCAustralia Lists Koalas as EndangeredDBushfires: Koala Killers in Australia第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2022广东深圳高一期末)Many people think of sharks as dangerous monsters. But human beings cause a far greater danger to them than they do to us. Although shar

    37、k attacks do occur, they are quite rare. According to one estimate, however, humans kill 100 million sharks every year. _16_Why should we save the sharks?Sharks take up the top position on the food chain in the ocean. As sharks die off, the population of the animals that sharks consume will increase

    38、. This, in turn, means that the number of the creatures those animals eat will drop. _17_ Fish that eat algae (藻类) are also included. This can cause algae to spread so much that it damages coral reefs. _18_ The ocean not only produces more oxygen than all the rainforests on Earth combined, but also

    39、removes half of the man-made greenhouse gas from the atmosphere. Once sharks die off, the global ecosystem will be upset, affecting all creatures including human beings.Dont use shark productsFirst, vitamin energy drinks and leather goods can be made from shark parts. _19_ In addition, shark meat is

    40、 sold around the world, sometimes under misleading names such as rock salmon or whitefish.Shark fin soup is a popular dish. However, the process of getting fins is cruel. Fishermen cut the sharks fins off and then throw the shark back into the water, still alive. _20_ Sharks breathe by swimming, so

    41、a shark that cant swim will die.AIt is time for children to learn about sharks.BShark oil is also used in many popular beauty products.CThen the shark dies slowly, sometimes over several days.DActually, the killing of sharks will affect the whole planet.EPeople in some countries are especially keen

    42、on shark products.FAmong them are some sea fish that humans consume every day.GThis number is a warning that many kinds of sharks may die out.第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。(2022河北保定高一期末)I went for a walk up to a local park and Chester was running

    43、about. Suddenly, two dogs appeared, attacking him. He got _21_ and ran off in an unfamiliar direction. I can only _22_ myself-its like losing a family member. My daughter didnt sleep for three days. She just thought her pet was _23_.My family had almost lost _24_ until Erica decided to offer her ser

    44、vices. She uses a drone(无人机)to help find lost dogs. Equipped with a hi-tech thermal imaging(热成像)camera, the drone can detect heat _25_ from 250 feet in the air. _26_, when asked to help out in a search for a _27_, Erica simply turns up to the dogs last known _28_ and sets up the drone. Having found

    45、more than 160 dogs, its proved pretty _29_.And its easy to see why. Can you _30_ Chester running around these woods? To the naked eye(肉眼), its virtually impossible, but pop the thermal image up and he jumps out, _31_ his owner to bring him safely back home.Having saved hundreds of dogs, the method i

    46、s clearly _32_. Erica doesnt _33_ for her services and instead does it for the pleasure of seeing the owners _34_.Ericas drone has helped create countless happy _35_ and is sure to make many more in the future.21AconcernedBannoyedCscaredDconfused22Aspeak forBfocus onCturn toDadapt to23AsickBgoneCinj

    47、uredDstuck24AattitudeBcontactCtrackDhope25AimpressionsBsignalsCexperimentsDbehaviors26ABesidesBHoweverCThereforeDOtherwise27AfamilyBjobCchanceDdog28AlocationBcompanyCadventureDarrangement29AparticularBfamiliarCsuccessfulDsuitable30AspotBexploreCconcentrateDrescue31AforbiddingBallowingCorderingDwarni

    48、ng32AchallengingBimprovingCworkingDsurviving33AapplyBwishCanswerDcharge34AreunitedBrecognizedCrequestedDadmired35AdestinationsBsolutionsCgoalsDendings第二节(共10小题;每小题1. 5分, 满分15分)(2022天津三中高一期末)阅读下面材料,在空白处填入适当的单词或括号内单词的正确形式。It is actually a long-held idea that sharks are _36_ (danger) animals, especiall

    49、y after the film Jaws hit the screen. Jaws gave an account of how sharks pull swimming people underwater, _37_ (attract) huge audiences and winning many awards. This film encouraged people to hunt and kill sharks. As a result, _38_ number of large sharks fell _39_ (quick), making it one of the endan

    50、gered _40_ (animal). Another _41_ (contribute) factor is finning. Every time there is finning, the sea floor would be covered with dead sharks. That had an unexpected effect _42_ Peter Benchley, the writer of the book on _43_ Jaws was based. He came to see people as a danger to sharks, rather than t

    51、he other way round. That was why he _44_ (fight) to protect sharks by first admitting that his book was wrong about sharks behaviour. Today, as we learn more about sharks, more people than ever want to protect them from _45_ (extinct).第四部分 写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)46(2022湖南郴州高一期末)众所周知,现在的野生动物越来越少了,有一

    52、些野生动物面临灭绝的趋势,请写一篇有关保护野生动物的演讲稿。内容包括:1. 野生动物濒临灭绝的现状;2. 野生动物濒临灭绝的原因;3. 拯救措施。注意:1. 写作词数应为80左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Good morning, everybody!_第二节(满分25分)47(2022湖南高一期末)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。The forest was full of shadows as a little girl hurried through it one autumn evening. I was already 8

    53、oclock and Sylvie wondered if her parents would be angry with her for being so late.Every evening Sylvie left at 5:30 to bring their cow home. The old animal spent her days out in the open country eating sweet grass. Sylvies routine included bringing her home to be milked.When the cow heard Sylvies

    54、voice calling her, she would hide among the bushes.This evening it had taken Sylvie longer than usual to find her cow. The child hurried the cow through the dark forest, following a narrow path that led to her home. The cow stopped at a small stream to drink. As Sylvie waited, she put her bare feet

    55、in the cold, fresh water of the stream.She had never before been alone in the forest as late as this. The air was soft and sweet. Sylvie felt as if she were a part of the gray shadows and the silver leaves that moved in the evening breeze.The cow finished drinking, and as the nine year old child hur

    56、ried through the forest, suddenly the air was cut by a sharp whistle not far away.“Hello, little girl.” a young man with a gun called out. “How far is it to the main road?” Sylvie was trembling as she pronounced “two miles”.“Ive been hunting for birds,” he explained. “I shoot them and keep them with

    57、 special chemicals. I have over 100 different kinds of birds from all over the United States in my study at home.” Sylvie was relieved but silent.“I saw a white heron not far from here two days ago. Ive been looking for it ever since. Its a very rare bird, the little white heron. Have you seen it, t

    58、oo?” he asked. Sylvie was sill silent.“I would give $10 to the person who showed me where the white heron is,” he encouraged Sylvie.注意:1. 续写词数应为150左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Sylvies mind was immediately full of all the wonderful things she and her parents could buy for ten dollars. _The young man went

    59、away disappointed later that day. _参考答案:1B2D3C【解析】【导语】本文是一篇应用文。置身马达加斯加丰富而独特的生态系统中,观赏世界上其他地方所没有的野生动物。1细节理解题。 根据 Day 2: Antananarivo: Andasibe介绍中的“The parks popularity is reflected in the high-quality accommodation and guiding available.(该旅行团的受欢迎程度体现在高质量的住宿和导游服务上)”可知,公园的受欢迎程度反映在高质量的住宿和导游服务上。即其良好的服务令其深

    60、受欢迎。故选B项。2细节理解题。根据Day 4: Mantadia to Kirindy介绍的“Check into Relais du Kirindy, and take a night walk in search of night-time wildlife.(入住金林迪驿站(Relais du Kirindy),在夜间散步,寻找夜间的野生动物)”可知,第四天入住金林迪驿站,在夜间散步,寻找夜间野生动物。故选D项。3推理判断题。 根据 Day 3: Mantadia介绍的“Head out early for a tour of Mantadia National Park, mainl

    61、y covered by towering primary forest, which is sadly becoming less and less in Madagascar.(早点出发去蒙塔迪亚国家公园游览,这里主要被高耸的原始森林覆盖,遗憾的是,马达加斯加的原始森林越来越少了)”可知,马达加斯加的原始森林越来越少了,这可能会带来不愉快的感觉。故选C项。4C5D6B7A【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了猫为什么会舔它们喜欢的人。4主旨大意题。根据第二段“When a cat licks you, it is trying to get more information ab

    62、out you.(当一只猫舔你的时候,它是在试图获取更多关于你的信息)”可知,本段介绍猫自出生开始,就用嘴巴来认识世界,了解事物,了解其主人,即舔是猫获取信息的一种方式。故选 C。5细节理解题。根据第四段“What better way to tell other cats to back off than by painting you with a little special perfume from their mouth?(还有什么比用它们嘴里散发的特殊芳香喷你更能让其他猫离你远点的方法吗?)”可知,猫很容易通过亲吻它的人类朋友来让其他猫远离。故选D。6细节理解题。 根据最后一段“T

    63、o keep your cat from licking you, you can draw its attention away by a toy, brushing it with a brush or simply walking away, or even just putting a cardboard box in the middle of the floor.(为了不让你的猫舔你,你可以用一个玩具把它的注意力转移开,用刷子给它刷一刷,或者干脆走开,甚至在地板中间放一个纸箱)”可知,放个硬纸盒在房子中间的目的相当于给它一个玩物,分散猫咪的注意力,不让它继续舔舐你。故选 B。7主旨

    64、大意题。根据第一段“Cats are commonly seen licking themselves and animal companions. But once in a while your cat will lick you.(猫经常舔自己和动物同伴。但是偶尔你的猫会舔你)”及全文可知,文章第一段引出话题猫舔舐主人,二、三、四、五段猫舔舐的目的或原因,尾段支招防止被猫咪过度舔舐,全文围绕猫咪舔舐主人展开。由此可知,“Why Does Your Cat Lick You?(你的猫为什么舔你?)”作为文章标题最为合适。故选 A。8B9A10B11D【解析】【导语】本文是一篇说明文,主要讲

    65、的是牡蛎可以帮助恢复水域和恢复海洋生物,以及牡蛎对整个生态系统的好处。8细节理解题。根据第二段的“The waters used to be full of oysters, which were collected for food and shells too much. Weather got warmer and New York City also dumped waste water and harmful chemicals into the river.(过去,海水中充满了牡蛎,人们为了食物和壳而过多地收集牡蛎。天气变暖,纽约市也向河里倾倒废水和有害化学物质。)”可知,造成哈德

    66、逊河牡蛎减少的因素包括:全球变暖、水污染和人类过度捕捞,不包括生物疾病,故选B。9细节理解题。根据第三段的“They are filter feeders, taking in water through their gills and filter out the food they eat, such as plankton and algae.(它们是滤食性动物,通过鳃吸收水,并过滤掉它们吃的食物,如浮游生物和藻类。)”可知,我们可以从第三段了解到牡蛎通常以浮游生物和藻类为食。故选A。10细节理解题。根据倒数第二段的“Large reefs weaken the shock of wav

    67、es coming in from the ocean, and help lessen flood disaster and prevent gradual destruction of the coast.(巨大的牡蛎礁可以减弱来自海洋的海浪的冲击,帮助减少洪水灾害,防止海岸的逐渐破坏。)”可知,牡蛎礁可以减弱海浪的影响,减少洪水。故选B。11主旨大意题。通读全文,尤其是第一段的“They are part of a plan to create a healthier ecosystem in the river by increasing the oyster population.(

    68、这是一项计划的一部分,该计划旨在通过增加牡蛎数量,在河流中创造更健康的生态系统。)”和第二段的“Now, oysters may help to restore the waters and bring back marine life.(现在,牡蛎可以帮助恢复水域和恢复海洋生物。)”可知,本文主要讲的是牡蛎可以帮助恢复水域和恢复海洋生物,以及牡蛎对整个生态系统的好处,因此最恰当的题目是D选项“The oyster helps to improve river ecosystem(牡蛎有助于改善河流生态系统)”,故选D。12B13C14A15C【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要讲述澳大利

    69、亚将考拉列为濒危物种,并分析原因,呼吁尽快采取措施。12推理判断题。根据第二段“The koala a globally recognized symbol of Australias unique wildlife, had been listed as “vulnerable” (易危)on the eastern coast just a decade earlier. “We are taking unprecedented (史无前例的) action to protect the koala,” the Minister of Environment, Sussan Ley sai

    70、d, highlighting a recent government promise of Aus$50 million to protect and recover koala habitats. (考拉是全球公认的澳大利亚独特的野生动物的象征,十年前在东海岸被列为“易危物种”。环境部长Sussan Ley说:“我们正在采取前所未有的行动来保护考拉,并强调了政府最近承诺的5000万澳元来保护和恢复考拉栖息地”。)”及第三段“Koalas have gone from no-listing to vulnerable to endangered within a decade. That i

    71、s a shockingly fast decline,” said WWF-Australia conservation scientist Stuart Blanch. “Todays decision is welcome, but it wont stop koalas from sliding towards extinction unless its accompanied by stronger laws to protect their forest homes.”(世界自然基金会澳大利亚保护科学家Stuart Blanch说:“考拉在十年内已经从不在列表中到易受威胁。这是一个

    72、令人震惊的速降。今天的决定是受欢迎的,但它不会阻止考拉走向灭绝,除非它伴随着更强大的法律来保护它们的森林家园。)”可知,考拉被列为“濒危物种”,为了不让考拉灭绝,政府采取措施保护考拉及考拉的栖息地。故推知环境保护主义者欢迎考拉的新地位是为了引导保护考拉的行动,故选B。13词句猜测题。根据第四段“The extinction of koalas does not have to happen, she added, we must stop allowing their homes to be cleared for mines, new houses, agricultural project

    73、s and industrial logging (伐木). (她补充说:“考拉的灭绝不一定会发生,我们必须停止允许他们的家园被清理,被用于矿山,新房子,农业项目和工业伐木。)”可知,考拉的灭绝不一定会发生,但继续清理卡拉的栖息地会使考拉灭绝,所以必须停止对考拉家园的清理。故推知We cant afford any more clearing表示“对考拉家园的清理会导致考拉灭绝”。故选C。14推理判断题。根据最后一段“We should never have allowed things to get to the point where we are at risk of losing a

    74、national icon (象征), Sharrad said,The bushfires were the final straw. This must be a wake-up call to Australia and the government to move much faster to protect critical habitat from development and land-clearing, and seriously deal with the impacts of climate change. (Sharrad说:“我们永远不应该让事情发展到我们有可能失去国

    75、家象征的地步。森林大火是最后一根稻草。这必须为澳大利亚和政府敲响警钟,要求他们加快行动,保护关键栖息地免受开发和土地清理的影响,并认真应对气候变化的影响。)”可知,Sharrad认为应该加快行动,保护考拉及其栖息地。故推知Sharrad对考拉的现状是担心的,故选A。15主旨大意题。根据第一段“Australia officially listed koalas across its eastern coast as “endangered” on Friday. (周五,澳大利亚正式将东海岸的考拉列为“濒危物种”。)”可知,文章主要介绍澳大利亚将考拉列为“濒危物种”,并分析原因。故文章的标题是

    76、Australia Lists Koalas as Endangered(澳大利亚将考拉列为濒危物种),故选C。16G17F18D19B20C【解析】【导语】这是一篇说明文,文章讲述为什么要保护鲨鱼以及如何保护鲨鱼。16根据上文“Although shark attacks do occur, they are quite rare. According to one estimate, however, humans kill 100 million sharks every year.(虽然鲨鱼袭击事件确实发生,但却非常罕见,然而,据估计,人类每年杀死1亿只鲨鱼)”可知,人类每年杀死1亿只

    77、鲨鱼,下文“Why should we save the sharks?(为什么我们应该保护鲨鱼)”提到我们应该保护鲨鱼,所以G项“这个数字是一个警告,许多种类的鲨鱼可能会灭绝”符合语境,G项中“This number”指代上文的“100 million”,故选G项。17上文“As sharks die off, the population of the animals that sharks consume will increase. This, in turn, means that the number of the creatures those animals eat will

    78、drop.(随着鲨鱼的死亡,鲨鱼所食用的动物的数量将会增加。反过来,这就意味着这些动物吃的生物数量会减少)”提到鲨鱼数量减少会使其引以为食的动物数量增加,这些动物引以为食的生物数量就会减少,结合下文“Fish that eat algae (藻类) are also included.(吃藻类的鱼也包括在内)”中的also可知,空处应是提到数量减少的生物包括哪些,F项“其中有一些是人类每天食用的海鱼”符合语境,F项中的“them”指代上文的“the creatures”,故选F项。18根据下文“The ocean not only produces more oxygen than all t

    79、he rainforests on Earth combined, but also removes half of the man-made greenhouse gas from the atmosphere. Once sharks die off, the global ecosystem will be upset, affecting all creatures including human beings.(海洋不仅产生的氧气比地球上所有热带雨林的总和还要多,而且还从大气中消除了一半的人为温室气体。一旦鲨鱼灭绝,全球生态系统将被破坏,影响到包括人类在内的所有生物)”可知,本段是讲

    80、述鲨鱼数量减少对全球的影响,D项“事实上,捕杀鲨鱼会影响到整个地球”统领本段,符合语境。故选D项。19根据上文“First, vitamin energy drinks and leather goods can be made from shark parts.(首先,鲨鱼的部分可以制成维生素能量饮料和皮革制品)”及下文“In addition, shark meat is sold around the world, sometimes under misleading names such as rock salmon or whitefish.(此外,鲨鱼肉在世界各地销售,有时会被冠以

    81、误导性的名字,如岩鲑或白鱼)”可知,本段是描述鲨鱼制品,B项“鲨鱼油也被用于许多流行的美容产品中”符合语境,故选B项。20根据上文“Fishermen cut the sharks fins off and then throw the shark back into the water, still alive.(渔民割下鲨鱼的鱼鳍,然后把还活着的鲨鱼扔回水中)”可知,被割掉鱼鳍的鲨鱼被扔回海里,结合下文“Sharks breathe by swimming, so a shark that cant swim will die.(鲨鱼通过游泳呼吸,所以不会游泳的鲨鱼会死亡)”可知,没有鱼鳍

    82、的鲨鱼不会游泳,所以几天就会死亡,C项“然后鲨鱼慢慢死去,有时会持续几天”符合语境,故选C项。21C22A23B24D25B26C27D28A29C30A31B32C33D34A35D【解析】【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者的狗失踪了,后来Erica用无人机把他找了回来,并介绍了工作原理和取得的成功。21考查形容词词义辨析。句意:他害怕了,朝一个不熟悉的方向跑去了。A. concerned担忧的;B. annoyed恼怒的;C. scared害怕的;D. confused困惑的。根据上文“Suddenly, two dogs appeared, attacking him.”可知,

    83、Chester被狗攻击,所以他是害怕了。故选C。22考查动词短语词义辨析。句意:我只能对自己说,这就像失去了一个家庭成员。A. speak for辩护、对说;B. focus on专注于;C. turn to转向;D. adapt to适应。根据空后的myself,以及下文“its like losing a family member.”可知,这是作者对自己所说的话。故选A。23考查形容词词义辨析。句意:她只是以为她的宠物不见了。A. sick生病的;B. gone失踪的、不见了;C. injured受伤的;D. stuck被卡住的。根据上文“He got _1_ and ran off i

    84、n an unfamiliar direction. I can only _2_ myself-its like losing a family member.”可知,作者家的狗失踪不见了。故选B。24考查名词词义辨析。句意:我的家人几乎失去了希望直到Erica决定提供她的服务。A. attitude态度;B. contact联系;C. track铁轨;D. hope希望。根据下文“until Erica decided to offer her services.”可知,家人几乎要失去希望了,这时候Erica提出帮忙。故选D。25考查名词词义辨析。句意:该无人机配备了一个高科技的热成像相机

    85、,可以探测到250英尺高空的热信号。A. impressions印象;B. signals信号;C. experiments实验;D. behaviors行为。根据上文的“Equipped with a hi-tech thermal imaging(热成像)camera,”可知,无人机配备了热成像相机,所以可以探测热信号。故选B。26考查副词词义辨析。句意:因此,当被要求帮助寻找一只狗时,Erica只是会出现在狗最后已知的位置,并设置无人机。A. Besides此外;B. However然而;C. Therefore因此;D. Otherwise否则、要不然。下文“when asked to

    86、 help out in a search for a _7_, Erica simply turns up to the dogs last known _8_ and sets up the drone.”可知,本句话和上文是因果关系。因为热成像相机可以探测到250英尺高空的热信号,所以Erica会出现在最后的位置上。故选C。27考查名词词义辨析。句意:因此,当被要求帮助寻找一只狗时,Erica只是会出现在狗最后已知的位置,并设置无人机。A. family家庭;B. job工作;C. chance机会;D. dog狗。根据下文“Erica simply turns up to the do

    87、gs last known _8_ and sets up the drone.”可知,Erica是出现在狗狗最后出现的位置,所以是找狗。故选D。28考查名词词义辨析。句意:因此,当被要求帮助寻找一只狗时,Erica只是会出现在狗最后已知的位置,并设置无人机。A. location位置;B. company公司;C. adventure冒险;D. arrangement安排。根据句意可知,Erica是在狗最后出现的位置来设置无人机。故选A。29考查形容词词义辨析。句意:已经找到了160多只狗,证明相当成功。A. particular特殊的、挑剔的;B. familiar熟悉的;C. succe

    88、ssful成功的;D. suitable合适的。根据上文的“Having found more than 160 dogs,”可知,Erica已经找到了160多条狗,所以这个方法是成功的。故选C。30考查动词词义辨析。句意:你能看到Chester在树林里跑吗?A. spot看到;B. explore探索;C. concentrate专心致志于;D. rescue挽救。根据下文的“To the naked eye(肉眼), its virtually impossible,”可知,此处指的是用肉眼看。故选A。31考查动词词义辨析。句意:对肉眼来说,这几乎是不可能的,但弹出热图像,它跳出来,让它的

    89、主人把它安全带回家。A. forbidding禁止;B. allowing允许、使得;C. ordering订购;D. warning警告。根据“but pop the thermal image up and he jumps out,”可知,空前的一系列操作“弹出热图像,它跳出来”使得狗主人能够将狗安全地带回家。故选B。32考查动词词义辨析。句意:在拯救了数百只狗后,这个方法显然是有效的。A. challenging挑战;B. improving提高;C. working工作、起作用;D. surviving幸存。根据上文“Having saved hundreds of dogs,”可知

    90、,这个方法奏效。故选C。33考查动词词义辨析。句意:Erica没有为自己的服务收费,而是为了看到主人们团聚的喜悦。A. apply适用于;B. wish期望;C. answer回答;D. charge收费、控告。根据空后的“for her services”以及下文只是为了看到那种喜悦可知,Erica并没有收费。故选D。34考查动词词义辨析。句意:Erica没有为自己的服务收费,而是为了看到狗主人们重聚的喜悦。A. reunited重聚、再结合;B. recognized识别;C. requested要求;D. admired钦佩。根据上文的“To the naked eye(肉眼), its

    91、 virtually impossible, but pop the thermal image up and he jumps out, _11_ his owner to bring him safely back home.”可知,狗主人安全地带狗回家,所以是和主人重聚了。故选A。35考查名词词义辨析。句意:Erica的无人机已经帮助创造了无数的幸福结局,未来肯定会创造更多。A. destinations目的地;B. solutions解决;C. goals目标;D. endings结尾、结局。根据上文“To the naked eye(肉眼), its virtually imposs

    92、ible, but pop the thermal image up and he jumps out, _11_ his owner to bring him safely back home.”可知,最后狗主人都带着狗回家了,所以这都是幸福的结局。故选D。36dangerous37attracting38the39quickly40animals41contributing42on43which44fought45extinction【解析】【导语】本文是说明文。主要介绍了大白鲨让人们害怕鲨鱼,并阐述了人们对它们猎杀的原因,大白鲨成为濒危动物,现在人们意识到要保护它们。36考查形容词。句意

    93、:事实上,长期以来人们一直认为鲨鱼是危险的动物,尤其是在电影大白鲨上映之后。修饰名词作定语用形容词,故填dangerous。37考查现在分词。句意:大白鲨讲述了鲨鱼如何把游泳的人拉到水下,吸引了大量观众,并赢得了许多奖项。此处用现在分词作结果状语,表示一种必然的结果,故填attracting。38考查固定搭配。句意:结果,大白鲨的数量迅速减少,使其成为濒危动物之一。the number of“.的数目”,为固定搭配,根据句意,故填the。39考查副词。句意:结果,大白鲨的数量迅速减少,使其成为濒危动物之一。设空处修饰谓语动词,故应用副词。故填quickly。40考查名词的数。句意:结果,大白鲨

    94、的数量迅速减少,使其成为濒危动物之一。“one of+名词复数”表示”之一”是固定短语。故填animals。41考查现在分词。句意:另一个影响因素是猎鳍。contributing factor“影响因素;起作用的因素”。contribute和factor之间是主动关系,所以用现在分词作定语,故填contributing。42考查介词,句意;这对大白鲨原著作者彼得本奇利(Peter Benchley)产生了意想不到的影响。have an effect on对有影响,为固定搭配,根据句意,故填on。43考查定语从句。句意同上。设空处引导定语从句,修饰the book,在从句中作介词on的宾语,先行

    95、词为the book,指物,用关系代词which,故填which。44考查时态。句意:那就是为什么他首先承认他的书中关于鲨鱼行为的内容是错误的,以此来争取保护鲨鱼。根据语境和上文的was可知,描述过去发生的事情应当使用一般过去时。故填fought。45考查名词,句意:如今,随着我们对鲨鱼了解越来越多,想保护它们免于灭绝的人比以往更多了。作介词的宾语,所以用名词extinction,表示抽象概念,不可数,故填extinction。46Good morning, everybody! Its my honor to speak here. Today Id like to share my top

    96、ic, wildlife protection, with you.As we all know, many wild animals are endangered. One of the major reasons is that the habitats of many wild animals are polluted or destroyed. Besides, a great many wild animals are hunted and killed for food or money each year. In my opinion, its time we took imme

    97、diate measures. To start with, all of us should raise awareness of wildlife protection. At the same time, wed better set up more nature reserves to guarantee wild animals a safe home to live.I believe as long as we take action immediately, we will live in harmony with wild animals. Thanks for your l

    98、istening.【解析】【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生写一篇有关保护野生动物的演讲稿,内容要包含野生动物濒临灭绝的现状、原因及拯救措施。【详解】1.词汇积累众所周知:As we all know As is known to all此外:Besides Whats more首先:To start with Firstly同时:At the same time In the meantime2.句式拓展简单句变复合句原句:Besides, a great many wild animals are hunted and killed for food or money each ye

    99、ar.拓展句:Besides, a great many wild animals are hunted and killed, because people want to get food or money each year.【点睛】【高分句型1】One of the major reasons is that the habitats of many wild animals are polluted or destroyed.(运用了that引导的表语从句)【高分句型2】I believe as long as we take action immediately, we will

    100、live in harmony with wild animals. (运用了as long as引导的条件状语从句)47参考范文Sylvies mind was immediately full of all the wonderful things she and her parents could buy for ten dollars. She could buy a thick coat for her grandmother, a pair of gloves for her mother, a pipe for her fatherWell, winter was approac

    101、hing. Her shoes were a little small, holes exposing her toes. She needed a pair of new shoes. But she also remembered how the white heron came flying through the golden air and how they watched the sun rise together from the top of the world. Thinking of the wonderful moments, Sylvie could not speak

    102、. She held her breath, her heart beating wildly. She could not tell the herons secret and give its life away. “I have never seen a white heron!” She burst forth.The young man went away disappointed later that day. Sylvie was a little sad. After all,he could offer her a good sum of money, which her f

    103、amily was badly in need of. But she knew her parents would not be happy if she accepted the money. They were used to being in harmony with everything here. Many evenings Sylvie heard the sound of his whistle as she came home with her cow. Soon the white herons beautiful songs and the cow made her fo

    104、rget the man and the 10 dollars.【解析】【导语】本文以人物为线索展开,讲述了小女孩西尔维在放牛回家的路上,遇到一个猎鸟的年轻人在找一只白鹭,他答应给小女孩10美元,如果她告诉他小白鹭的线索。西尔维的脑子里立刻充满了她和她父母用10美元就能买到的所有美好的东西。但最后她还是说她从来没见过白鹭。慢慢的,白鹭优美的歌声和母牛让她忘记了那个人和那10美元的故事。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“西尔维的脑子里立刻充满了她和她父母用10美元就能买到的所有美好的东西。”可知,第一段可描写用10美元能买到的东西及最后西尔维如何做出决定。由第二段首句内容“那天晚些时候,年

    105、轻人失望地离开了。”可知,第二段可描写西尔维为什么做出这样的决定,以及她的心理感受。2.续写线索:放牛回家遇到年轻人提出10美元奖励做出决定感受。3.词汇激活行为类立刻:immediately /at once/right away.到来:approaching /coming.拒绝:shake his head/decline/refuse politely情绪类.极好的:wonderful /amazing/fantastic.失望的:disappointed / despondent【点睛】高分句型1. After all,he could offer her a good sum of money, which her family was badly in need of. (应用了which引导的非限制性定语从句)高分句型2. But she knew her parents would not be happy if she accepted the money. (应用了if引导的条件状语从句)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 5 单元易错综合练习-2022-2023学年高一英语必修第一册单元重难点易错题精练(外研版2019).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-782461.html
    相关资源 更多
  • 专题10推理篇——判断与推理(讲义)(原卷版).docx专题10推理篇——判断与推理(讲义)(原卷版).docx
  • 专题10截长补短模型综合应用(专项训练)(能力提升)(解析版).docx专题10截长补短模型综合应用(专项训练)(能力提升)(解析版).docx
  • 专题10截长补短模型综合应用(专项训练)(能力提升)(原卷版).docx专题10截长补短模型综合应用(专项训练)(能力提升)(原卷版).docx
  • 专题10定语从句(练习)(原卷版).docx专题10定语从句(练习)(原卷版).docx
  • 专题10天体运动(解析版).docx专题10天体运动(解析版).docx
  • 专题10天体运动(原卷版).docx专题10天体运动(原卷版).docx
  • 专题10压强(测试)(解析版).docx专题10压强(测试)(解析版).docx
  • 专题10压强(测试)(原卷版).docx专题10压强(测试)(原卷版).docx
  • 专题10功和机械能(原卷版).docx专题10功和机械能(原卷版).docx
  • 专题10功和机械能 (解析版).docx专题10功和机械能 (解析版).docx
  • 专题10函数综合应用 -【中职专用】中职高考数学二轮复习专项突破.docx专题10函数综合应用 -【中职专用】中职高考数学二轮复习专项突破.docx
  • 专题10函数的图象-2021年新高考数学基础考点一轮复习.docx专题10函数的图象-2021年新高考数学基础考点一轮复习.docx
  • 专题10二次函数交点综合应用(知识解读)-备战2023年中考数学《重难点解读•专项训练》(全国通用)(解析版).docx专题10二次函数交点综合应用(知识解读)-备战2023年中考数学《重难点解读•专项训练》(全国通用)(解析版).docx
  • 专题10二次函数交点综合应用(知识解读)-备战2023年中考数学《重难点解读•专项训练》(全国通用)(原卷版).docx专题10二次函数交点综合应用(知识解读)-备战2023年中考数学《重难点解读•专项训练》(全国通用)(原卷版).docx
  • 专题10二次函数交点综合应用(专项训练)(解析版).docx专题10二次函数交点综合应用(专项训练)(解析版).docx
  • 专题10二次函数交点综合应用(专项训练)(原卷版).docx专题10二次函数交点综合应用(专项训练)(原卷版).docx
  • 专题102020-2021年广东省中考英语考前必背书面表达50篇.docx专题102020-2021年广东省中考英语考前必背书面表达50篇.docx
  • 专题10 三角函数【多选题】(解析版).docx专题10 三角函数【多选题】(解析版).docx
  • 专题10 三角函数【多选题】(原卷版).docx专题10 三角函数【多选题】(原卷版).docx
  • 专题10 2022年中考英语易错题精讲精练-动词时态.docx专题10 2022年中考英语易错题精讲精练-动词时态.docx
  • 专题1.复分解反应与离子共存(讲义)-2022-2023学年九年级上册科学讲练课堂(浙教版).docx专题1.复分解反应与离子共存(讲义)-2022-2023学年九年级上册科学讲练课堂(浙教版).docx
  • 专题1.名词考点聚焦和精讲 (原卷版).docx专题1.名词考点聚焦和精讲 (原卷版).docx
  • 专题1.9 正方形的性质与判定(知识讲解)-2022-2023学年九年级数学上册基础知识专项讲练(北师大版).docx专题1.9 正方形的性质与判定(知识讲解)-2022-2023学年九年级数学上册基础知识专项讲练(北师大版).docx
  • 专题1.9 数轴(巩固篇)(专项练习)-2022-2023学年七年级数学上册基础知识专项讲练(人教版).docx专题1.9 数轴(巩固篇)(专项练习)-2022-2023学年七年级数学上册基础知识专项讲练(人教版).docx
  • 专题1.9 探索三角形全等的条件(ASAAAS)(直通中考)-2023-2024学年八年级数学上册基础知识专项突破讲与练(苏科版).docx专题1.9 探索三角形全等的条件(ASAAAS)(直通中考)-2023-2024学年八年级数学上册基础知识专项突破讲与练(苏科版).docx
  • 专题1.9 平行线中的折叠问题(分层练习)(基础练)-2023-2024学年七年级数学下册全章复习与专题突破讲与练(浙教版).docx专题1.9 平行线中的折叠问题(分层练习)(基础练)-2023-2024学年七年级数学下册全章复习与专题突破讲与练(浙教版).docx
  • 专题1.9 二次根式的加减(巩固篇)(专项练习)-2022-2023学年八年级数学下册基础知识专项讲练(浙教版).docx专题1.9 二次根式的加减(巩固篇)(专项练习)-2022-2023学年八年级数学下册基础知识专项讲练(浙教版).docx
  • 专题1.9 二次函数的图象与性质常考知识点分类专题(培优练)-2023-2024学年九年级数学上册全章复习与专题突破讲与练(浙教版).docx专题1.9 二次函数的图象与性质常考知识点分类专题(培优练)-2023-2024学年九年级数学上册全章复习与专题突破讲与练(浙教版).docx
  • 专题1.9 二次函数y=ax² k(a≠0)的图象与性质(巩固篇)(专项练习)-2022-2023学年九年级数学上册基础知识专项讲练(浙教版).docx专题1.9 二次函数y=ax² k(a≠0)的图象与性质(巩固篇)(专项练习)-2022-2023学年九年级数学上册基础知识专项讲练(浙教版).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1