分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 24

类型Unit 6 单元易错综合练习-2022-2023学年高一英语必修第一册单元重难点易错题精练(外研版2019).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:782811
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:24
  • 大小:152.56KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    Unit 单元易错综合练习-2022-2023学年高一英语必修第一册单元重难点易错题精练外研版2019 单元 错综 练习 2
    资源描述:

    1、Unit 6单元易错综合练习(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)注意事项:1本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2回答第卷时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。写在本试卷上无效。3回答第卷时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。4考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共30分,略)第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

    2、A(2022江苏南通市通州区石港中学高一期末)On September 15, El Salvador, Guatemala, and Honduras celebrate their own independence days. On October 16, Mexico follows suit. Each country above has its own nature, but what combines them is local traditions and Spanish culture. Here are four destinations worthy of planning

    3、 a trip. Tazumal, El Salvador El Salvador is home to some rather impressive Mayan ruins that show off this once great civilization. Tazumal is one such place, which is believed to be more than 7,000 years old and was left abandoned sometime around the 13th century. However, large areas were extensiv

    4、ely restored in the 40s and 50s, giving visitors a taste of the past. Antigua, Guatemala The 16th-century city of Antigua is surrounded by volcanoes, churches, and Baroque buildings, combining European style with pre-Hispanic traditions, making its way to the list of UNESCO World Heritage Sites. Its

    5、 possible to visit most of its attractions on foot, including the Arco de Santa Catalina, the Central Park, and the Palacio del Ayuntamiento. Comayagua, Honduras Honduras may be well-known for its beaches, and one worthy of your travels is the city that was once the capital: Comayagua. Founded in th

    6、e early 1500s, a visit here is like traveling back in time. Several museums showcase the cultural richness and the must-see clock in the central square, which is the oldest clock in the continent, dating back to the 12th century. Veracruz, Mexico Veracruz is a natural beauty with beaches that stretc

    7、h for as far as the eye can see, deep blue waves and powerful waterfalls. When visiting Veracruz, stop by the Zocalo in Downtown Veracruz, where locals gather to listen to “son jarocho”, a regional folk music style that started right here. Couples also gather to dance in the square. But not just any

    8、 dance, rather they take part in Danzn, a traditional couples dance iconic (标志性的) to this particular state.1Which place has the potential to be a UNESCO World Heritage Site?ATazumal.BAntigua.CComayagua.DVeracruz.2What can visitors do in Veracruz?ALearn to sing folk music.BWatch unique dances.CGo in

    9、for water sports.DWalk on man-made beaches.3What do the listed places have in common?AThey share the same traditional culture.BThey have beautiful long beaches.CThey are home to famous ancient ruins.DThey celebrate independence days the same day.B(2021山东东平高级中学高一期中)Michael Yellowlees set off to compl

    10、ete a 5, 000-mile walk across Canada in the spring of 2021,wearing a kilt(短褶裙)and carrying a few items in a handcart,including a guitar. The 32-year-oldmusician from Dunkeld, Scotland,walked from the shores of the Pacific Ocean to the east coast of Newfoundland on the edge of the North Atlantic with

    11、 his pet dog, Luna, an Alaskan husky,by his side.Speaking about the Scottish Highlands, Mr Yellowlees said, It is a beautiful landscape,but with a strong sense of sadness because of the absence of woodland,wildlife and people. So I decided to walk across the great wildernesses of Canada to raise fun

    12、ds for Trees for Life,a Scottish rewildingcharity,and its work to restore(恢复)Scotlands Caledonian Forest. ”The enthusiastic walker shared some of his experiences, including meeting black bears and hearing wolves cry loudly at night. He also mentioned a moment when he lost Luna after she jumped out o

    13、f a little boat during a trip in the waterway section of the Trans Canada Trail in Northern Ontario.Yet Mr Yellowlees was deeply touched by the warmth of the people along the way. In every town and village, people offered him food,shelter and donations. And he was accompanied into towns and cities b

    14、y marching pipe bands and interviewed by newspapers, the radio and TV.Steve Micklewright , chief executive officer of Trees for Life,said, “We followed Michaels journey across Canada with respect and admiration. Restoring native habitats and wildlife to the Highlands is a big task that no one can do

    15、 alone. But Michaels extraordinary journey is proof that an individual can really make a difference. Bob Davidson,one of Michael Yellowlees friends, said, “This is not a slow walk in the park,but a long march with heavy equipment on the rough road at an incredible pace. Hes an amazing guy.”4Why did

    16、Michael start the journey?ATo spread Scottish culture across the world.BTo support an environmental organization.CTo find some inspiration for his new songs.DTo do some research on endangered animals.5According to Paragraph 3, Michaels journeyAinvolved great challengesBwas full of excitement and fun

    17、Cwas troubled by his lack of preparationDonce made him regret his decision6What is mentioned in Paragraph 4?AMany locals wished to join Michael.BMichaels story was made into a TV series.CThe action of Michael attracted wide attention.DMichael made donations to poor people along the way.7Which of the

    18、 following may Steve Micklewright agree with?AThose who aim high can work miracles.BIt is not wise to take a long journey alone.CThe restoration of the Highlands is not as difficult as expected.DMichaels journey proves the importance of great survival skills.CThe Silk Road is arguably the most famou

    19、s long-distance trade route of the ancient world. This passage connected Europe in the West with China in the East, and allowed the exchange of goods, technology, and ideas between the two civilizations. Although merchants could make huge profits travelling the road, it was not without risk.The main

    20、 Silk Road started in Changan (known today as Xian), the early Han capital. Travelers commencing their journey from this city could take a northern route that would take them across Chinas northwestern provinces. After this, they would face the Gobi Desert, arguably the greatest danger of the Silk R

    21、oad.The Gobi Desert, the largest desert in Asia, consists mainly of rocky, hard earth. This feature made it easier for traders to travel across, compared to sandy deserts like the neighboring Taklamakan Desert. Like other deserts, the Gobi Desert is dry and hot, and therefore the biggest challenge t

    22、ravelers faced was obtaining enough water for themselves as well as for their camels.So, rest stops were created along the route, allowing travelers to rest, eat and drink. These places also promoted the exchange of goods, and even ideas, amongst the travelers who stopped there. Usually, the rest st

    23、ops were placed within a days journey of each other. In this way, travelers could avoid spending too much time in the desert, which would make them targets for robbers, another danger of the Silk Road. Once through the Gobi Desert, travelers would continue their journey into Iran, Turkey, and finall

    24、y Europe. While this part of the journey may have been less dangerous, it is not entirely without its perils (风险).8The underlined word “it” in the first paragraph refers to _.Amaking huge profitsBtraveling the Silk RoadCexchanging goods and ideasDconnecting different civilizations9Why was the Gobi D

    25、esert easier to cross than other deserts?AThe deserts surface was easier to walk on.BCamels for transportation were easier to find.CIt was smaller and could be crossed in less time.DThere were more natural water sources available.10What can we guess about the rest stops in the Gobi Desert?ATravelers

    26、 were offered free accommodation.BThey were located around the edges of the desert.CThey were shared by travelers from different countries.DExchanging goods and ideas there was entirely without risk.11What is the passage mainly about?AThe origins of the Silk Road.BThe benefits of the Silk Road.CThe

    27、difficulties faced by Silk Road travelers.DThe cultural exchanges among Silk Road travelers.D(2022新疆乌苏市第一中学高一期中)The Silk Road is the name of different roads that connected Europe, Africa and Asia long ago. People reached these different places along these roads. Scientists believe people began to tr

    28、avel the Silk Road about 3000 years ago. At that time the Chinese silk trade became important in the world. The Silk Road covered almost 6500 kilometers. It went from Rome to China, which is from the West to the Far East. Merchants travelled along the Silk Road to carry silk, of course. They also ca

    29、rried and traded other things like spices (香料), cloth, jewels and gold. Along and around these ancient paths have come many fascinating and mysterious stories. It is said that Roman soldiers who lost a war travelled through central Asia. They decided to live somewhere near the ancient Chinese villag

    30、es. Some of these Romans married local Chinese women and the legend of the blond-haired, blue-eyed tribes of China was started. Some historians believe that the people of Kashmir were taken away from their country Israel. They were prisoners (俘虏) of war almost 2800 years ago. People say that these p

    31、eople travelled along the Silk Road. They kept their Jewish way of life for a long time. During its busiest period, the Silk Road allowed people from many different cultures and countries to meet each other and mix. The Silk Road allowed the sharing of valuable things and new ideas. It included peop

    32、le and trading goods from different areas. All these peoples travelled the Silk Road. And they shared goods, stories, languages, and cultures. In modem times, the old Silk Road routes are still used, but now they are crossed by trains instead of camels and horses. There is even a silk route museum i

    33、n Jiuquan in China. It has over 35,000 objects from all along the Silk Road. In this way, China protects the history of many countries and peoples.12The underlined word “Merchants” in the passage probably means _.AforeignersBbusinessmenCsoldiersDprisoners13According to the passage, _.Athe Silk Road

    34、began with the wars.Bthe Silk Road covered almost 6500 kilometers in China.Cpeople began to travel the Silk Road about 3000 years ago.Dpeople from Israel were not included among people on the Silk Road.14The old Silk Road routes are still used because_.Athere are many old stories about them.Bthe his

    35、torians and scientists think highly of them.CChina will make good use of the Silk Road again.Dpeople can keep on traveling and trading along them.15The best title for the passage can be_.AStories along the Silk RoadBSilk Route MuseumCTrade for SilkDThe West and the Far East第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅

    36、读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2022新疆乌鲁木齐市第四中学高一期末)How does climate change make you feel? If it makes you sad or angry, this is normal and its called climate anxiety._16_Climate change means changes in long-term weather patterns, including rising temperatures. Human activities contribute

    37、to climate change and cause extreme events._17_Scientists say these events will get worse unless people around the world work together.What is climate anxiety?These threats to our planet can have huge influences. They can make you feel angry, frightened, hopeless or sad. This is called climate anxie

    38、ty. _18_ A weather expert said, “Its normal to be sad when things you care about are getting hurt.”How can I feel better about the future?No one can fix climate change on their own, but there are lots of things we can do._19_Or you can join a community group that youre interested in. Local organizat

    39、ions like Plastic Free North Devon encourage people to do beach cleans. Positive action can inspire others too. Sisters Amy and Ella Meek from the organization Kids Against Plastic have picked up 90,000 pieces of plastic._20_AWhat is climate change?BAnd it is a normal and healthy response.CIts good

    40、for you to worry about the change.DThis puts humans, animals and plants at risk.EWhat should we do to deal with climate change?FBreaking the problem into small pieces is a good way to start.GThey ask schools, businesses and communities to follow their lead.第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)

    41、阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。(2022全国高一)Everybody loves to hate invasive species. The international list of invasive speciesdefined as those that were introduced by humans to new places, and then _21_ runs to over 4,000. In Australia and New Zealand hot war is fought against introduced cre

    42、atures like cane toads (蔗蟾蜍) and rats.Some things that are uncontroversial (无争议的) are nonetheless foolish. With a few important exceptions, campaigns to_22_ invasive species are merely a waste of money and effort for reasons that are partly practical and partly philosophical.Start with the practical

    43、 arguments. Most invasive species are neither terribly successful nor very _23_ . Britons think themselves surrounded by foreign plants. _24_ , Britains invasive plants are not widespread, not spreading especially quickly, and often less of a(n) _25_ than vigorous native plants. The arrival of new s

    44、pecies almost always _26_ biological diversity (多样性) in a region; in many cases, a flood of newcomers drives no native species to extinction. One reason is that invaders tend to colonise _27_ habitats like polluted lakes and post-industrial wasteland, where little else lives. They are natures opport

    45、unists.The philosophical reason for starting war on the invaders is also _28_. Elimination campaigns tend to be_29_ by the belief that it is possible to restore balance to nature to return woods and lakes to the state before human_30_ . That is misguided. Nature is an everlasting mess, with species

    46、constantly emerging, withdrawing and hybridizing (杂交). Humans have only quickened these processes. Going back to ancient habitats is becoming _31_ in any case, because of man-made climate change. Taking on the invaders is a(n) _32_ gesture, not a means to an achievable end.A reasonable attitude to i

    47、nvaders need not imply passivity. A few foreign species are truly _33_ and should be fought: the Nile perch a fish, has helped drive many species of fish to extinction in Lake Victoria. It makes sense to _34_ pathogens (病菌), especially those that destroy whole native tree species, and to stop known

    48、agricultural pests from gaining a foothold. Fencing off wildlife reserves to create open-air ecological museums is fine, too. And it is a good idea for European gardeners to destroy Japanese plants, just as they give no space to native harmful grasses like bindweed and ground elder. You can garden i

    49、n a garden. You cannot garden _35_ . That is universally accepted.21AmultipliedBshrunkCdisappearedDharvested22AconserveBeliminateCinvestigateDprioritize23AhealthyBintentionalCharmfulDprofitable24AAs a resultBFor exampleCBy contrastDIn fact25AattractionBdominanceCannoyanceDsubstitute26AincreasesBdest

    50、roysCrevealsDtargets27AoppressedBdisturbedCcultivatedDpreserved28AacceptableBneedlessCmistakenDconvincing29AfueledBorganizedCinterruptedDgreeted30AcivilizationBinterferenceCinteractionDmaintenance31AtolerableBimpossibleCbeneficialDcritical32AreluctantBdisorderlyCinvalidDunbalanced33AdamagingBflexibl

    51、eCdoubtfulDoutstanding34Apick upBtake inCkeep outDturn down35AagricultureBvegetationCatmosphereDnature第二节(共10小题;每小题1. 5分, 满分15分)(2022安徽省濉溪中学高一开学考试)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Huangshan, which lies in Anhui province, is on the UNESCO World Heritage List and is one of the top scenic _36_ (attracti

    52、on) in China. HuangShan _37_ (it) does not have good transportation links. Most travelers stop in either Tangkou or Tunxi for the nights before and after a visit to Huangshan.Huangshan has 36 separate peaks, all _38_ (rise) above 1,800 meters. Famous throughout Chinese artistic history, Huangshan re

    53、presents the typical (有代表性的) mountain in Chinese paintings. So far, over 1,450 kinds of plants _39_ (find) there.The main thing to do in Huangshan is walk pround and take photographs of the scenery, which is spectacular (壮观的), _40_ (beauty), different and changing in appearance with every change of

    54、weather. _41_ same view looks quite different by day in fine weather and with cloud, early morning and late evening. Sunrise and sunset are famous but, of course, they depend _42_ the weather.When there is good weather and clear skies, watching the stars at night is _43_ (fair) rewarding. If you are

    55、 staying overnight at a hotel on the mountain then before dark _44_ (come), find some good areas _45_ you can get away from the hotel lights and look up. You are likely to view a sky full of stars.第四部分 写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)46(2022新疆乌苏市第一中学高一期中)假定你是李华,你校将举办以“我的家乡”为题的演讲比赛。你将代表班级参加该比赛,请以此为题,写一篇英语演讲稿

    56、。内容包括:1.家乡的概况(地理位置、人口、气候、历史等);2.家乡的特色(美景、美食、名人等);3.邀请听众来做客。注意:1.词数80左右;2.开头已给出,不计入词数;3.可以适当增加细节、以使行文连贯。Hello everyone. I am Li Hua_第二节(满分25分)47(2022安徽池州市第一中学高一期末)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。My Kindergarten HeroWe had just completed a unit on community heroes, and I had given my kindergarten

    57、 class a task to write or draw about their favorite hero. Each child was busy creating colorful masterpieces such as firefighters, policemen and doctors. Several students had chosen to draw larger-than-life brothers and sisters or moms and dads. However, one little boy was having difficulty with the

    58、 assignment. Cameron had touched my heart early in the school year. He had dark brown hair and wore his thick glasses. He looks like a younger version of Harry Potter at best. He often snorted (鼻息声) when he laughed, and the rest of the class would laugh along with him. Cameron suffered from autism (

    59、自闭症), but that didnt matter to me or his classmates. We all loved him just the way he was. He was full of wonderful stories and brought a special feeling to our classroom. I sat and watched as Austin worked with Cameron. Austin had a wonderful way of interacting with Cameron and he helped him find h

    60、is hero. Within a few minutes, Cameron quickly began drawing blue lines and curves on his paperhe was particularly fond of the color blue. Finally, it was time for everybody to share their hero pictures. I listened as each student proudly stood in front of the class, picture held high, and described

    61、 his or her hero. Several students described their heroes by giving them superhuman strength. It was finally Camerons turn to share his hero. Cameron stood up and anxiously placed his large blue stick-figured drawing in front of his face. He then quickly burst out it was a picture of me. He added th

    62、at I helped him learn things and then quickly sat back down. Tears began to form in the corner of my eyes, but nothing could have prepared me for what happened next. 注意: 1. 续写的词数应为150左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。When Austin stood up to share his picture, I was certain it would be a policeman. _Cameron su

    63、ddenly stood up, and put his arms up in the air as if he were going to take of and fly. _参考答案:1B2B3A【解析】【导语】这是一篇应用文。文章主要介绍了与萨尔瓦多、危地马拉,洪都拉斯以及墨西哥有关的四个值得计划旅行的目的地。1推理判断题。根据文章“Antigua, Guatemala”部分内容“The 16th-century city of Antigua is surrounded by volcanoes, churches, and Baroque buildings, combining E

    64、uropean style with pre-Hispanic traditions, making its way to the list of UNESCO World Heritage Sites.(16世纪的安提瓜城被火山、教堂和巴洛克式建筑所包围,融合了欧洲风格和前西班牙裔传统,设法要跻身联合国教科文组织世界遗产名录。)”可知,Antigua正努力跻身于联合国教科文组织世界遗产名录,由此可推知,Antigua有望成为联合国教科文组织的世界遗产。故选B项。2细节理解题。根据文章“Veracruz, Mexico”部分内容“When visiting Veracruz, stop by

    65、the Zocalo in Downtown Veracruz. Couples also gather to dance in the square. But not just any dance, rather they take part in Danzn, a traditional couples dance iconic to this particular state.(当参观Veracruz时,请在Veracruz市中心的Zocalo停下来情侣们也聚集在广场上跳舞。但不是任何舞蹈,而是他们参加Danzn,一个传统的情侣舞蹈,这个特殊的国家的象征。)”可知,在Veracruz的广

    66、场可以观看情侣们在广场上跳Danzn舞,它是这个国家的象征,有着特殊的意义。故选B项。3细节理解题。根据文章第一段内容“Each country above has its own nature, but what combines them is local traditions and Spanish culture.(上面的每个国家都有自己的性质,但将它们结合在一起的是当地的传统和西班牙文化。)”可知,这些国家虽然都有自己的性质,但是它们有着共同的背景文化:西班牙文化。由此可知,它们的共同点在于相同的文化背景。故选A项。4B5A6C7A【解析】【导语】本文是一篇记叙文,讲述的是Micha

    67、el独自穿越加拿大,在旅程的过程中困难重重。通过这次旅程来支持环保组织。该故事表明的是志存高远的人是可以创造奇迹的。4细节理解题。根据第二段中“So I decided to walk across the great wildernesses of Canada to raise funds for Trees for Life, a Scottish rewilding charity, and its work to restore(恢复)Scotlands Caledonian Forest. ”(所以我决定徒步穿越加拿大的荒野,为苏格兰野生动物重返慈善机构生命之树筹集资金,以及它恢复

    68、苏格兰加里东尼亚森林的工作。)可知,Michael开启旅程的原因是为了支持环保组织。故选B。5细节理解题。根据第三段中“The enthusiastic walker shared some of his experiences, including meeting black bears and hearing wolves cry loudly at night. ”(这位热情的徒步者分享了他的一些经历,包括遇到黑熊和听到狼在夜里大声哭泣。)可知,在旅程的过程中,遇到了诸多艰难险阻。故选A。6细节理解题。根据第四段中“And he was accompanied into towns an

    69、d cities by marching pipe bands and interviewed by newspapers, the radio and TV.”(他在行进的管乐队的陪同下进入城镇,接受报纸、广播和电视的采访。)可知,迈克尔的行为引起了广泛关注。故选C。7推理判断题。根据倒数第二段中“But Michaels extraordinary journey is proof that an individual can really make a difference. ”(但迈克尔的非凡之旅证明了一个人真的可以做出改变。)可知,Steve Micklewright认为,恢复高地的

    70、原生栖息地和野生动物是一项艰巨的任务,没有人能独自完成。但是Michael做到了。所以他赞同的是志存高远的人可以创造奇迹。故选A。8B9A10C11C【解析】【导语】这是一篇说明文。尽管穿越丝绸之路的商人可以挣大钱,但穿越丝绸之路并非毫无风险。文章主要说明了丝绸之路危险重重,丝绸之路上的商人面临的两大挑战一是沿途地理环境恶劣,二是路途可能遭遇的歹徒抢劫。8词句猜测题。根据上文“Although merchants could make huge profits travelling the road”可知,尽管穿越丝绸之路的商人可以挣大钱,但穿越丝绸之路并非毫无风险。根据该句表达的含义可推断出

    71、it指前面提到的“穿越丝绸之路”。故选B。9细节理解题。根据第三段中“The Gobi Desert, the largest desert in Asia, consists mainly of rocky, hard earth. This feature made it easier for traders to travel across, compared to sandy deserts like the neighboring Taklamakan Desert.”(戈壁沙漠是亚洲最大的沙漠,主要由坚硬的岩石构成。与邻近的塔克拉玛干沙漠等沙质沙漠相比,这一特点使商人更容易穿越)可

    72、知,戈壁沙漠之所以比其他沙漠容易穿越,是因为戈壁沙漠地表主要是坚硬的岩石,比较容易走。故选A。10推理判断题。根据倒数第二段中“So, rest stops were created along the route, allowing travelers to rest, eat and drink. These places also promoted the exchange of goods, and even ideas, amongst the travelers who stopped there.”(因此,沿途设立了休息站,让旅客休息、吃饭和喝水。这些地方也促进了停留在那里的旅客

    73、之间的货物甚至思想的交流)可知,丝绸之路沿途驿站是世界各国旅行者共享的。故选C。11主旨大意题。通读全文,特别是根据第一段最后一句“Although merchants could make huge profits travelling the road, it was not without risk.”(尽管穿越丝绸之路的商人可以挣大钱,但穿越丝绸之路并非毫无风险)可知,文章主要介绍了丝绸之路上的商人面临的危险。故选C。12B13C14D15A【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了丝绸之路及发生在丝绸之路上的迷人而神秘的故事。12词义猜测题。根据画线单词下句“They also

    74、carried and traded other things like spices (香料), cloth, jewels and gold.”(他们还携带和交易其他物品,如香料、布料、珠宝和黄金。)可知,句中的“They”代指画线单词“Merchants”,携带和交易物品的人应该是商人,由此可知,画线单词所在句指的是商人沿着丝绸之路行进以运送丝绸,“businessmen”意为“商人”,能够表达画线单词在句中所要表达的意思。故选B项。13细节理解题。根据第一段关键句“Scientists believe people began to travel the Silk Road about

    75、 3000 years ago.”(科学家认为,大约3000年前,人们就开始走丝绸之路了。)可知,科学家认为,人们在大约3000年前就开始走丝绸之路了,由此可知,根据文章内容,大约3000年前,人们就开始走丝绸之路了。故选C项。14推理判断题。根据最后一段关键句“The Silk Road allowed the sharing of valuable things and new ideas. It included people and trading goods from different areas. All these peoples travelled the Silk Road

    76、. And they shared goods, stories, languages, and cultures. In modem times, the old Silk Road routes are still used, but now they are crossed by trains instead of camels and horses.”(丝绸之路允许分享有价值的东西和新思想。它包括来自不同地区的人员和商品交易。所有这些人都走了丝绸之路。他们分享商品、故事、语言和文化。在现代,古老的丝绸之路仍在使用,但现在它们由火车而不是骆驼和马穿过。)可知,丝绸之路的用途是供来自不同地

    77、区的人们沿途旅行,分享新思想和进行商品交易,由此可知,古老的丝绸之路仍在使用,是因为人们可以继续沿着它们旅行和交易。故选D项。15主旨大意题。通读全文,结合第一段关键句“The Silk Road is the name of different roads that connected Europe, Africa and Asia long ago.”(丝绸之路是很久以前连接欧洲、非洲和亚洲的不同道路的名称。)和第二段关键句“Along and around these ancient paths have come many fascinating and mysterious stor

    78、ies.”(沿着这些古老的道路,有着许多迷人而神秘的故事。)可知,文章主要介绍了丝绸之路及发生在丝绸之路上的迷人而神秘的故事,例如文中介绍的中国金发碧眼部落的来历等故事,“Stories along the Silk Road”意为“沿着丝绸之路的故事”,选项能够概括文章主要内容。故选A项。16A17D18B19F20G【解析】【导语】本文是一篇说明文。主要介绍了什么是气候变化、什么是气候焦虑以及我们怎样才能对未来感觉更好。16根据每一段的标题可知,空格处是疑问句式的标题。根据下文“Climate change means changes in long - term weather patt

    79、erns including rising temperatures that are known as global warming.(气候变化意味着长期气候模式的变化,包括被称为全球变暖的气温上升。)”可知,本段解释气候变化, A项“What is climate change?(什么是气候变化?)”为段落标题。所以本题应该选A。17根据上文“Human activities contribute to climate change and cause extreme events.(人类活动导致气候变化,并引发极端事件。)”以及下文“Scientists say these events

    80、 will get worse unless people around the world work together.(科学家们说,除非全世界的人共同努力,否则这些事件会变得更糟。)”可知上文讲的是气候变化会引发极端事件,下文是科学家对于后果的预测,所以空处应该是描述气候变化的影响, D 项“This puts the lives of humans, animals and plants at risk.(这会危及人类、动物和植物的生命。)”符合文意。所以本题选D。18根据上文“This is called climate anxiety.(这就是所谓的气候焦虑。)”以及下文“A wea

    81、ther expert said, “Its normal to be sad when things you care about are getting hurt.( 一位气象专家说:“当你关心的事情受到伤害时,悲伤是正常的。)”可知,上一句讲述的是气候焦虑,下一句讲的是专家分析这种情绪是正常的,所以缺少一个过渡句,表示对于这种情绪的态度, B 项“And it is a normal and healthy response.(这是一种正常而健康的反应)”符合文意。所以本题应该选B。19根据上文“No one can fix climate change on their own, bu

    82、t there are lots of things we can do.(没有人能够独自解决气候变化问题,但我们可以做很多事情。)”以及下文“Or you can join a community group that youre interested in. (或者你可以加入一个你感兴趣的社区团体。”可知,上文讲我们可以做很多事情,下文介绍另一种做法,故空格处应介绍一种我们可以做的事情。F项“Breaking the problem into small pieces is a good way to start. (把问题分解成是一个很好的开始。)” 符合文意。所以本题应该选F。20根据

    83、上文“Positive action can inspire others too. Sisters Amy and Ella Meek from the organization Kids Against Plastic have picked up 90, 000 pieces of plastic.(积极的行动也能激励他人。来自儿童反对塑料组织的姐妹艾米和埃拉米克捡了9万块塑料。)”可知,前一句讲述的是一些积极的行为,反塑料组织的行动,所以后面需要表达对于这个行为的影响,对应G项“They ask schools, businesses and communities to follow

    84、 their lead.(他们请求学校、企业和社区效仿他们。)” 符合文意,they指代上文提到的 Sisters Amy and Ella Meek 。所以本题选G。21A22B23C24D25C26A27B28C29A30B31B32C33A34C35D【解析】【导语】这是一篇议论文。文章认为除了一些特例,无论从事实角度还是哲学角度分析,消灭入侵物种都是没必要的,号召我们针对入侵物种要理性有区分地对待。21考查动词词义辨析。句意:入侵物种的国际名单被定义为那些被人类引入新的地方,然后繁殖的物种超过4000种。A. multiplied繁殖,倍增;B. shrunk减少;C. disappe

    85、ared消失;D. harvested收获。根据后文“In Australia and New Zealand hot war is fought against introduced creatures like cane toads (蔗蟾蜍) and rats.”可知,有些国家针对引进的生物采取了遏制措施,可推断是因为这些生物在引进地大量繁殖。故选A项。22考查动词词义辨析。句意:有些事情是没有争议的,但却是愚蠢的。除了一些重要的例外,消灭入侵物种的行动只是浪费金钱和精力部分原因是实际的,部分原因是哲学上讲的。A. conserve保护:B. eliminate消除;C. investi

    86、gate调查;D. prioritize优先考虑。根据后文“Elimination campaigns tend to be_9_ by the belief that it is possible to restore balance to nature to return woods and lakes to the state before human _10_. ”可知,很多地方都存在消灭入侵物种的行为。故选B项。23考查形容词词义辨析。句意:大多数入侵物种既不是非常成功,也不是非常有害。A. healthy健康的;B. intentional故意的;C. harmful有害的;D.

    87、profitable盈利的。根据下文“Britons think themselves surrounded by foreign plants. _ , Britains invasive plants are not widespread, not spreading especially quickly, and often less of a(n) _than vigorous native plants.”可知,大多数入侵物种并不是非常有害。故选C项。24考查介词短语辨析。句意:事实上,英国的入侵植物并不普遍,传播速度也不是特别快,而且通常也没有生命力旺盛的本土植物那么烦人。A. A

    88、s a result结果;B. For example比如;C. By contrast对比;D. In fact事实上。根据前文“Britons think themselves surrounded by foreign plants.”可知,英国人对于入侵物种有着错误的认知,作者接下来是在解释真正的事实,所以用in fact开头来开始自己的解释。故选D项。25考查名词词义辨析。句意:事实上,英国的入侵植物并不普遍,传播速度也不是特别快,而且通常也没有生命力旺盛的本土植物那么烦人。A. attraction魅力;B. dominance支配地位;C. annoyance烦恼;D. subs

    89、titute替代品。根据后文“he arrival of new species almost always _6_ biological diversity (多样性) in a region; in many cases, a flood of newcomers drives no native species to extinction. ”可知,入侵物种对地区也存在积极意义,相比之下本土生命力旺盛的植物反而令人烦恼。故选C项。26考查动词词义辨析。句意:新物种的到来几乎总是会增加一个地区的生物多样性。A. increases增加;B. destroys破坏;C. reveals揭露;

    90、D. targets把作为攻击目标。根据后文“One reason is that invaders tend to colonise _7_ habitats like polluted lakes and post-industrial wasteland, where little else lives. They are natures opportunists.”可知,新物种选择受到干扰的栖息地繁殖,并没有破坏本地物种的栖息环境,所以对于当地而言,生物多样性增加了。故选A项。27考查形容词词义辨析。句意:其中一个原因是,入侵物种倾向于在受到干扰的栖息地殖民,比如被污染的湖泊和后工业时

    91、代的荒地,那里几乎没有其他生物。他们是自然界的机会主义者。A. oppressed受压迫的;B. disturbed受干扰的;C. cultivated用于耕作的;D. preserved受保护的。根据后文“like polluted lakes and post-industrial wasteland, where little else lives”可知,他们选择的栖息地是诸如被污染的湖泊、荒地等被人类干扰的地方。故选B项。28考查形容词词义辨析。句意:对入侵物种发动战争的哲学理由也是错误的。A. acceptable可接受的;B. needless不必要的;C. mistaken错误的

    92、;D. convincing令人信服的。根据前文“With a few important exceptions, campaigns to_2_ invasive species are merely a waste of money and effort for reasons that are partly practical and partly philosophical.”可知,作者认为无论从实际角度还是哲学角度,对入侵物种发动战争都是金钱和精力的浪费,是错误的。故选C项。29考查动词词义辨析。句意:消灭运动往往是受到这样一种信念的刺激,即有可能恢复自然的平衡使森林和湖泊恢复到人类

    93、干预之前的状态。A. fueled刺激,加剧;B. organized组织;C. interrupted打断;D. greeted欢迎,迎接。根据前文“Everybody loves to hate invasive species. ”及“In Australia and New Zealand hot war is fought against introduced creatures like cane toads (蔗蟾蜍) and rats.”可知,对入侵物种发动战争,企图消灭它们,这种行为是比较普遍的,可推断消灭运动受到一定的信念刺激。故选A项。30考查名词词义辨析。句意:消灭运动

    94、往往是受到这样一种信念的刺激,即有可能恢复自然的平衡使森林和湖泊恢复到人类干预之前的状态。A. civilization文明;B. interference干预;C. interaction互动;D. maintenance维护。根据后文“Humans have only quickened these processes. ”可知,人类的介入使得森林和湖泊发生了变化,这是人类干预大自然的结果。故选B项。31考查形容词词义辨析。句意:由于人为的气候变化,要想回到古老的栖息地已经不可能了。A. tolerable可忍受的;B. impossible不可能的;C. beneficial有益的;D.

    95、 critical关键的。根据后文“because of man-made climate change”可知,气候在人类的干预下发生了很大变化,导致栖息环境也发生了很大变化,结合常识也可知,回到古老的栖息地是不可能的事情。故选B项。32考查形容词词义辨析。句意:与入侵者物种较量是一种无效的姿态,而不是达到可达到目的的手段。A. reluctant不情愿的;B. disorderly混乱的;C. invalid无效的;D. unbalanced失衡的。根据前文“Elimination campaigns tend to be _9_ by the belief that it is possi

    96、ble to restore balance to nature to return woods and lakes to the state before human_10_That is misguided. Nature is an everlasting mess, with species constantly emerging, withdrawing and hybridizing (杂交). Humans have only quickened these processes.”可知,作者认为消灭入侵者的运动是错误的,物种的出现、消失和杂交都是一个自然的过程,所以作者认为与入侵

    97、者较量是没必要的,是无效的。故选C项。33考查形容词词义辨析。句意:一些外来物种确实具有破坏性,应该与之斗争:尼罗河鲈鱼一种导致维多利亚湖许多鱼类灭绝的鱼类。A. damaging破坏性的;B. flexible灵活的;C. doubtful怀疑的;D. outstanding杰出的。根据后文“the Nile perch a fish, has helped drive many species of fish to extinction in Lake Victoria”可知,尼罗河鲈鱼导致了维多利亚湖很多鱼类的灭绝,可知这种入侵物种是具有破坏性的。故选A项。34考查动词短语辨析。句意:阻

    98、止病原体进入,尤其是那些破坏整个本地树种的病原体,并阻止已知的农业害虫获得立足之地,是有意义的。A. pick up捡起,接送;B. take in吸收;C. keep out阻止进入;D. turn down拒绝。根据后文“and to stop known agricultural pests from gaining a foothold”可知,作者认为阻止病原体进入生态环境与阻止已知的害虫生存是同样具有重要意义的。故选C项。35考查名词词义辨析。句意:你不能种植自然。A. agriculture农业;B. vegetation植被;C. atmosphere气氛;D. nature自然

    99、。根据前文“And it is a good idea for European gardeners to destroy Japanese plants, just as they give no space to native harmful grasses like bindweed and ground elder. ”可知,针对不同物种不能一概而论,有害的物种要杜绝其进入,作者以种植为例,说明我们要有选择地种植,而不能把整个大自然的所有物种都种植到自己的花园里。故选D项。36attractions37itself38rising39have been found40beautiful

    100、41The42on#upon43fairly44comes45where【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章介绍了黄山的相关情况。36考查名词复数。句意:黄山,位于安徽省,被联合国教科文组织列入世界遗产名录,是中国最大的风景名胜区之一。分析句子结构可知,one of+复数名词,表示“之一”。 故填attractions。37考查代词。句意:黄山本身没有良好的交通联系。分析句子结构可知,所填词作Huangshan的同位语,所以用其反身代词,表示“它自己”。故填itself。38考查非谓语动词。句意:黄山有36座独立的山峰,全部都在1800米以上。分析句子结构可知,所填词作后置定语,是被修饰的词

    101、all主动发出的动作,所以用现在分词,表示主动。故填rising。39考查动词语态。句意:到目前为止,已经有1450种的植物在那里被找到了。分析句子结构可知,所填词作谓语,句子的主语over 1,450 kinds of plants与find之间为被动关系,同时So far与现在完成时连用,所以用现在完成时的被动语态。故填have been found。40考查形容词。句意:在黄山最主要的事情就是四处走动,拍摄风景,这是壮观的,美丽的,不同的和变化的外观随着每一个天气的变化。分析句子结构可知,根据different判断,所填词与之为并列成分,所以用形容词beautiful,作表语。故填bea

    102、utiful。41考查冠词。句意:同样的景色,在白天晴天和阴天,清晨和傍晚看起来很不一样。分析句子结构可知,same通常与定冠词the连用,表示“相同的”。故填The。42考查固定短语。句意:日出和日落是著名的,但是,当然,它们取决于天气。分析句子结构可知,此处是固定短语depend on/upon“依靠”。故填on或upon。43考查副词。句意:当有好天气和晴朗的天空时,在晚上看星星是相当值得的。分析句子结构可知,所填词作状语,修饰形容词rewarding,用副词形式。故填fairly。44考查动词时态。句意:如果你在山上的酒店过夜,那么在天黑之前,找一些好的地方,在那里,你可以远离酒店的灯

    103、光,向上看。分析句子结构可知,所填词作谓语,句子的主语是dark,所以谓语用第三人称单数形式,同时before是引导时间状语从句,从句谓语用一般现在时表示将来。故填comes。45考查定语从句。句意:见第9题详解。分析句子结构可知,所填词引导限定性定语从句,修饰先行词areas,在从句中作地点状语,用关系副词where引导。故填where。46Hello, everyone. I am Li Hua from Class 7 Grade 1. It is my honor to introduce my hometown to you all.My hometown is Wusu, a sm

    104、all city located at the foot of Tianshan Mountain in Xinjiang Uyghur Autonomous Region. It has a long history which dates back to the Han Dynasty and an area of over 20 thousand square kilometers. My hometown has various landscapes including mountains, forests, grasslands and deserts and a lot of at

    105、tractions like Daipuseng Mount, Jiulian Lake and so on, which offers a great feast for your eyes. My hometown is also famous for its delicious meals and drinks, among which Wusu beer is well known at home and abroad. Welcome to my hometown to experience it in person. The people here are friendly and

    106、 hospitable. If you come here, you will feel at home.Thank you!【解析】【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生以“我的家乡”为话题写一篇英语演讲稿,介绍家乡的概况和特色,并邀请听众来做客。【详解】1.词汇积累各种各样的:variousa variety of因而著名:be famous forbe well-known for美味的:delicioustasty亲自:in personby oneself/personally2.句式拓展简单句变复合句原句:It is my honor to introduce my hometo

    107、wn to you all.拓展句:It is my honor that I have the chance to introduce my hometown to you all.【点睛】【高分句型1】My hometown is Wusu, a small city located at the foot of Tianshan Mountain in Xinjiang Uyghur Autonomous Region. (运用了同位语及非谓语动词作定语)【高分句型2】My hometown has various landscapes including mountains, fore

    108、sts, grasslands and deserts and a lot of attractions like Daipuseng Mount, Jiulian Lake and so on, which offers a great feast for your eyes.(运用了which引导的非限制性定语从句)47参考范文When Austin stood up to share his picture, I was certain it would be a policeman. But he surprised me when he proudly held up a pictu

    109、re of his friend Cameron. He shared that Cameron was his hero because he had this sickness that made it really hard to learn, but he was like Superman and was really smart. He had drawn a red cape on his cartoon-like picture of Cameron and decorated the costume with a large red “C” on Camerons chest

    110、. Cameron suddenly stood up, and put his arms up in the air as if he were going to take off and fly. He joyfully shouted out, “Im Superman!” The entire class stood up and began striking Superman gestures, too. Within minutes, we were all laughing as though we had each truly discovered the secret of

    111、becoming superheroes. Teachers are tasked with a very important job, leading their children in discovering their own amazing qualities and helping them find their inner superhero.【解析】【导语】本文是一篇记叙文。文章以人物为线索,描写作者给班级学生布置一个任务,写或画他们最喜欢的英雄,班级中得了自闭症的同学Cameron画的是作者,因为作者帮助了他学习,这让作者很感动;而另一个同学Austin画的是Cameron,并

    112、解释说Cameron虽然得了自闭症,但是像超人一样,非常聪明。作者从中感悟到老师肩负着一项非常重要的工作,引导孩子们发现自己惊人的品质,帮助他们找到自己内心的超级英雄。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“当Austin站起来分享他的图画时,我确信那一定是一名警察。”可知,第一段可描Austin分享的超级英雄是Cameron并说明原因。由第二段首句内容“Cameron突然站了起来,双手举在空中,好像要飞起来似的。”可知,第二段可描写Cameron模仿超级英雄,大家都非常开心,作者对此做出感悟。2.续写线索:Austin分享图画作者感到惊讶Cameron模仿超人同学一起模仿超人大家开心的笑了作

    113、者感悟3.词汇激活行为类站起来:stand up/rise to ones feet分享:share/have a share in发现:discover/find/catch a sight of情绪类令某人惊讶:surprise sb./to ones surprise 高兴地:joyfully/happily【点睛】高分句型1. He shared that Cameron was his hero because he had this sickness that made it really hard to learn, but he was like Superman and was really smart. (由连接词that引导的宾语从句,由because引导的原因状语从句和由that引导的定语从句)高分句型2. Cameron suddenly stood up, and put his arms up in the air as if he were going to take off and fly. (由as if引导的方式状语从句)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 6 单元易错综合练习-2022-2023学年高一英语必修第一册单元重难点易错题精练(外研版2019).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-782811.html
    相关资源 更多
  • 专题10.4 二项式定理(原卷版).docx专题10.4 二项式定理(原卷版).docx
  • 专题10.3 两个计数原理、排列与组合(解析版).docx专题10.3 两个计数原理、排列与组合(解析版).docx
  • 专题10.3二项式定理及其应用(原卷版).docx专题10.3二项式定理及其应用(原卷版).docx
  • 专题10.2 统计案例(解析版).docx专题10.2 统计案例(解析版).docx
  • 专题10.2 统计案例(原卷版).docx专题10.2 统计案例(原卷版).docx
  • 专题10.2排列组合问题(解析版).docx专题10.2排列组合问题(解析版).docx
  • 专题10.10 统计与概率(2021-2023年)真题训练(解析版).docx专题10.10 统计与概率(2021-2023年)真题训练(解析版).docx
  • 专题10.1 分类加法计数原理与分步乘法计数原理(原卷版).docx专题10.1 分类加法计数原理与分步乘法计数原理(原卷版).docx
  • 专题10.1 分类加法计数原理与分步乘法计数原理(解析版).docx专题10.1 分类加法计数原理与分步乘法计数原理(解析版).docx
  • 专题10-定语从句-冲刺2023年高考每天100道语法小题限时狂练.docx专题10-定语从句-冲刺2023年高考每天100道语法小题限时狂练.docx
  • 专题10-书面表达常用词汇和高级词汇 -2023年高考英语真题分项功能词汇专项突破.docx专题10-书面表达常用词汇和高级词汇 -2023年高考英语真题分项功能词汇专项突破.docx
  • 专题10-19天晨读 晚练四步轻松掌握高考英语核心词汇词形转换.docx专题10-19天晨读 晚练四步轻松掌握高考英语核心词汇词形转换.docx
  • 专题10-12 新民主主义革命时期(好题过关)(原卷版).docx专题10-12 新民主主义革命时期(好题过关)(原卷版).docx
  • 专题10--《2021届高考英语阅读理解完型填空600高频单词20练(基础练 拔高练)》(10).docx专题10--《2021届高考英语阅读理解完型填空600高频单词20练(基础练 拔高练)》(10).docx
  • 专题10 阅读还原(杭州专用)-2023年中考英语逆袭冲刺(三年真题热门考点提炼 名校最新模拟速递)专训(浙江省专用).docx专题10 阅读还原(杭州专用)-2023年中考英语逆袭冲刺(三年真题热门考点提炼 名校最新模拟速递)专训(浙江省专用).docx
  • 专题10 阅读表达-8年(2014-2021)苏州中考英语真题分析.docx专题10 阅读表达-8年(2014-2021)苏州中考英语真题分析.docx
  • 专题10 阅读理解应用文(解析版).docx专题10 阅读理解应用文(解析版).docx
  • 专题10 阅读理解应用文(原卷版).docx专题10 阅读理解应用文(原卷版).docx
  • 专题10 阅读理解之说明文(名校最新期末真题)-2022-2023学年七年级英语下学期期末复习查缺补漏冲刺满分(牛津译林版).docx专题10 阅读理解之说明文(名校最新期末真题)-2022-2023学年七年级英语下学期期末复习查缺补漏冲刺满分(牛津译林版).docx
  • 专题10 阅读理解之说明文-2021年高考英语题型大冲关(上海专用).docx专题10 阅读理解之说明文-2021年高考英语题型大冲关(上海专用).docx
  • 专题10 阅读理解之应用文(名校最新期末真题)-2022-2023学年八年级英语下学期期末考点大串讲(牛津译林版).docx专题10 阅读理解之应用文(名校最新期末真题)-2022-2023学年八年级英语下学期期末考点大串讲(牛津译林版).docx
  • 专题10 阅读理解之应用文-2024年高考英语二轮热点题型归纳与变式演练(新高考通用)(解析版).docx专题10 阅读理解之应用文-2024年高考英语二轮热点题型归纳与变式演练(新高考通用)(解析版).docx
  • 专题10 阅读理解20篇(名校最新期末真题)-2021-2022学年八年级英语下学期期末复习查缺补漏冲刺满分(人教版).docx专题10 阅读理解20篇(名校最新期末真题)-2021-2022学年八年级英语下学期期末复习查缺补漏冲刺满分(人教版).docx
  • 专题10 阅读填表(5空)-冲刺2022年中考英语必考题型终极押题(江苏通用).docx专题10 阅读填表(5空)-冲刺2022年中考英语必考题型终极押题(江苏通用).docx
  • 专题10 阅读回答问题10篇-2023届九年级英语名校真题分类汇编(江苏专用).docx专题10 阅读回答问题10篇-2023届九年级英语名校真题分类汇编(江苏专用).docx
  • 专题10 阅读回答问题-备战2022中考英语全国名校最新模拟试题分类汇编.docx专题10 阅读回答问题-备战2022中考英语全国名校最新模拟试题分类汇编.docx
  • 专题10 阅读回答问题-备战2022中考英语全国名校最新模拟试题分类汇编(1).docx专题10 阅读回答问题-备战2022中考英语全国名校最新模拟试题分类汇编(1).docx
  • 专题10 问鼎中考宾语从句在手-【口袋书】2022年中考英语背诵手册(牛津译林版).docx专题10 问鼎中考宾语从句在手-【口袋书】2022年中考英语背诵手册(牛津译林版).docx
  • 专题10 透过语境巧记高考英语3500词.docx专题10 透过语境巧记高考英语3500词.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1