分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型宿迁专版2020中考英语复习方案第05篇高分速测04完形填空 阅读理解C 任务阅读试题.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:992991
  • 上传时间:2025-12-22
  • 格式:DOCX
  • 页数:6
  • 大小:2.27MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    宿迁专版2020中考英语复习方案第05篇高分速测04完形填空 阅读理解C 任务阅读试题 宿迁 专版 2020 中考 英语 复习 方案 05 高分 04 填空 阅读 理解 任务 试题
    资源描述:

    1、高分速测(四)完形填空+阅读理解C+任务阅读(限时:25分钟).完形填空My father and I always had a bit of trouble in our relationship. Its not that we didnt love each other. Its just that we used to have 1 opinions.My dad is one of the most hard-working men I know, but I was a 2. I played sports as a kid, but gave 3 when I was makin

    2、g progress. Then I showed an 4 in music. My father got excited and 5 me a guitar when I was about eight. But I really didnt like it until I was a teenager. During those teen years, I got up my guitar and 6 playing along.Then I went to college. My father thought I should focus more on my 7, while I t

    3、hought I should have more fun playing music. I dreamed to be a musician. When I grew into a young man, I suddenly fell 8 ill one day and it was discovered that I had a terrible kidney disease(肾病). I had to accept 9 all my life, or get a transplant(移植).I felt like there was a heavy 10 on my shoulders

    4、. Life became hard for me. But I was lucky enough because of my loving parents who11 me and took care of me. While trying to 12 just what to do with my life, my father got tested to see 13 he was the right man to give me his kidney. I tried to refuse, but hed hear 14 of it. He saved my life at last.

    5、Two years ago, I made up a band. He had always wanted to play in a band, but 15 got the chance when he was young. It was one of the greatest gifts I could give to him.1.A.special B.different C.private D.necessary2.A.musician B.coachC.actorD.dreamer3.A.upB.outC.offD.away4.A.introduction B.influence C

    6、.increase D.interest5.A.expected B.threwC.boughtD.praised6.A.began B.regrettedC.finished D.meant7.A.hobbiesB.studies C.skills D.choices8.A.similarly B.hardlyC.seriouslyD.harmfully 9.A.agreementsB.movementC.argument D.treatments10.A.weight B.disadvantage C.disbelief D.warning11.A.provided B.encourage

    7、dC.affordedD.managed 12.A.decide B.behaveC.buildD.doubt13.A.howB.whetherC.whyD.what14.A.eachB.allC.muchD.none15.A.almost B.completely C.never D.basically.2019包头阅读理解Reading is getting more popular among young Chinese. A new survey says that 85% of young people in China read at least 1 book last year.

    8、 The number of young people who are reading has been rising in recent years, especially for teenagers, who read an average (平均) of 11.5 books.The data(数据) shows that teenagers spend much more time reading from school textbooks to some other reading materials, such as novels, e-books, magazines and s

    9、o on. But younger children (ages 28) are mainly reading for fun. Compared with the past, the time teenagers spend on pleasure reading has dropped.When it comes to technology and reading, the survey suggests little. It does point out that many parents control the time of electronic reading, mainly be

    10、cause of worrying about increased screen time. However, most Chinese parents are helping their children to develop a reading habit. They are served as examples to their children. More than 70% of Chinese parents spend at least 20 minutes a day reading to their children aged 0 to 8 years old, and vis

    11、it bookstores with them an average of three times a year. Data shows that kids and teens who do a lot of reading, compared to those who dont like reading, have more books in the home, and more books bought for them. Their parents read more often, and would like to spare time to read with them.When w

    12、as the last time you read a book? If youre one of the countless people who dont develop a habit of reading, you might be missing out. Everything you read fills your head with new bits of information, and you never know when it might be useful. The more knowledge you have, the better equipped you are

    13、 to deal with any challenge youll face. Remember that although you might lose something else, knowledge can never be taken away from you.Now open a book, and feed your soul.1.Why do many parents control the time of their childrens electronic reading?A.E-books are expensive.B.It may harm childrens he

    14、alth.C.It is very hard to order.D.It could be a waste of time.2.How should parents encourage their children to read more?A.Talk with their teachers to encourage them in developing reading habits.B.Buy more books for them in bookstores or borrow some from libraries.C.Ask them to read more books every

    15、 day through setting up reading groups.D.Act as role models for them, read for their children and read for themselves.3.Whats the survey mainly about?A.Teenagers after-class activities.B.Parent-child relationships.C.Young peoples reading habits.D.Read more often for fun.4.Which one of the following

    16、is most probably to be discussed next?A.Introduce some books for young people to read.B.Encourage parents to read more after work.C.List some different opinions about reading.D.Develop childrens writing habits gradually.2020原创任务阅读阅读下面短文,根据短文内容填写表格,每空限填一词。Can you imagine a sea of sand three times big

    17、ger than India? This is the Sahara Desert, the largest desert in the world. It covers 11 countries in North Africa and is more than 9 million square kilometres.In the Sahara, temperatures are very different during the day and at night. It is much hotter during the day than at night. During the day,

    18、the hottest time is between 2 p.m. and 4 p.m.when temperatures rise to 33. But it is very cold at night. The coldest time is at 4 a.m., when temperatures fall to -1.Because of the extreme temperatures in the desert, it is very difficult for people to survive(幸存) in this place. Marco Rivera, our surv

    19、ival expert, has some tips.Take warm clothes and a blanket. You will need a hat, long trousers and a thick sweater to keep you warm at night. During the day, cover your body, head and face. Clothes protect you from the sun and keep water in your body. You will also need a warm blanket at night. It c

    20、an get cold rapidly. When the temperature drops, it can be a shock and make you feel even colder.Try to drink some water at least once every hour. You need your water to last as long as possible. Drink only what you need. If you eat, you will get thirsty and your water will run out soon. You can eat

    21、 a little, but only to stop you from feeling very hungry. Eat a small amount of food slowly.Its important to stay out of the sun during the day. Make a hole under your car and lie there. This will keep you cool and help you sleep. Find a warm place to sleep at night. A small place near a tree or a r

    22、ock will be the warmest. But be careful before you decide where to sleep. Dangerous animals like snakes also like to sleep in these places. Look carefully for animals before you lie down.Information on the Sahara DesertIt is three 1. bigger than India.It covers 11 countries in North Africa and is 2.

    23、 9 million square kilometres.The 3. in temperature between the day and night is pretty big.4.on how to survive in the desertWarm clothes and a blanketDuring the day, clothes 5. you from the sun and keep water in your body.At night, you need a blanket to keep you warm when the temperature 6. rapidly.

    24、Drinking and 7.Drink water at least once every hour and try to make our water last 8. in the Sahara.Eat a small amount of food to stop you from feeling very hungry.SleepingStay out of the sun during the day. Make a hole under your car and lie there.Find a 9. warm place near a tree or a rock to sleep

    25、 at night. Pay attention to animals before 10. down.【参考答案】.主旨大意本文是一篇记叙文。作者小时候喜爱音乐,后来上了大学想成为一名音乐家,但一场厄运降临到他的头上他得了肾病。他需要长时间的治疗,或者需要换肾。多亏了父母的照顾和关爱,“爸爸”给他捐了一个肾,治好了他的病。作者之后创办了自己的乐团,也圆了爸爸年轻时的梦想。1.B根据上句内容可知,“父子之间有一点小摩擦”,主要体现在“他们不是不互相关爱,而是他们的观点不同”。故选B。2.D3.A4.D句意:接着我又对音乐产生兴趣。show an interest in意为“对有兴趣”,符合题意

    26、。故选D。5.C6.A7.B8.C句意:当我长大后,一天我突然患上了严重的疾病,经检查是可怕的肾病。seriously意为“严重地”。故选C。9.D句意:我必须终身接受治疗,或者进行肾移植。treatment意为“治疗”,符合题意。故选D。10.A句意:我感觉有一个重担压在我的肩上。weight意为“重量;重担”,符合题意。故选A。11.B句意:我相当地幸运,因为有亲爱的父母鼓励我、照顾我。provide意为“提供”;encourage意为“鼓励”;afford意为“负担得起”;manage意为“管理”。B项符合题意。故选B。12.A句意:当我试图决定该怎样应对人生时,爸爸去检查是否和我的肾型

    27、匹配。decide意为“决定”,符合题意。故选A。13.B14.D根据下句“最后他救了我的命”可知,“我拒绝接受他给我换肾,但是他完全不听我的话”。故选D。15.C.主旨大意本文是一篇说明文。文章主要通过一组调查数据介绍近年来阅读的人,特别是青少年,的数量有所上升。多数家长正在用各种方式鼓励青少年读书。读书获得的知识,别人带不走。1.B推理判断题。由文章第三段中的“It does point out that many parents control the time of electronic reading, mainly because of worrying about increas

    28、ed screen time.”可推知,家长控制孩子阅读电子书的原因是担心孩子们在电子屏幕上花费的时间多,不利于身体健康。故选B。2.D细节理解题。根据文章第三段中的“However, most Chinese parents are helping their children to develop a reading habit.and visit bookstores with them”可知,家长鼓励孩子多看书的方式是自己做示范,自己看书、读书给孩子听,带孩子们去书店。故选D。3.C主旨大意题。通读全文可知,调查主要是关于青少年的读书习惯。故选C。4.A推理判断题。根据对文章的整体理解,特别是最后一句“Now open a book, and feed your soul.”可推知,下一步将是给青少年推荐一些阅读书目。故选A。.1.times2.over3.difference4.Tips5.protect6.drops7.eating8.longer9.small10.lying

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:宿迁专版2020中考英语复习方案第05篇高分速测04完形填空 阅读理解C 任务阅读试题.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-992991.html
    相关资源 更多
  • 小学一年级上册数学期中测试卷(各地真题)word版.docx小学一年级上册数学期中测试卷(各地真题)word版.docx
  • 小学一年级上册数学期中测试卷(原创题).docx小学一年级上册数学期中测试卷(原创题).docx
  • 2015-2016地理必修Ⅰ湘教版第3章第1节课件(共55张).ppt2015-2016地理必修Ⅰ湘教版第3章第1节课件(共55张).ppt
  • 小学一年级上册数学期中测试卷(历年真题)word版.docx小学一年级上册数学期中测试卷(历年真题)word版.docx
  • 2015-2016地理必修Ⅰ湘教版第3章第1节课件(共33张).ppt2015-2016地理必修Ⅰ湘教版第3章第1节课件(共33张).ppt
  • 小学一年级上册数学期中测试卷(历年真题).docx小学一年级上册数学期中测试卷(历年真题).docx
  • 2015-2016地理必修Ⅰ湘教版第2章第3节课时课件3(共73张).ppt2015-2016地理必修Ⅰ湘教版第2章第3节课时课件3(共73张).ppt
  • 小学一年级上册数学期中测试卷(典型题)word版.docx小学一年级上册数学期中测试卷(典型题)word版.docx
  • 2015-2016地理必修Ⅰ湘教版第2章第3节课时课件2(共64张).ppt2015-2016地理必修Ⅰ湘教版第2章第3节课时课件2(共64张).ppt
  • 2015-2016地理必修Ⅰ湘教版第2章第3节课时课件1(共75张).ppt2015-2016地理必修Ⅰ湘教版第2章第3节课时课件1(共75张).ppt
  • 2015-2016地理必修Ⅰ湘教版第2章第3节课件(共张).ppt2015-2016地理必修Ⅰ湘教版第2章第3节课件(共张).ppt
  • 小学一年级上册数学期中测试卷(典优).docx小学一年级上册数学期中测试卷(典优).docx
  • 2015-2016地理必修Ⅰ湘教版第2章第3节课件(共56张)全球气压带风带的分布和季节移动.ppt2015-2016地理必修Ⅰ湘教版第2章第3节课件(共56张)全球气压带风带的分布和季节移动.ppt
  • 小学一年级上册数学期中测试卷(全国通用)word版.docx小学一年级上册数学期中测试卷(全国通用)word版.docx
  • 2015-2016地理必修Ⅰ湘教版第2章第3节课件(共46张)热力环流的形成原理和大气的水平运动.ppt2015-2016地理必修Ⅰ湘教版第2章第3节课件(共46张)热力环流的形成原理和大气的水平运动.ppt
  • 小学一年级上册数学期中测试卷(全国通用).docx小学一年级上册数学期中测试卷(全国通用).docx
  • 2015-2016地理必修Ⅰ湘教版第2章第3节课件(共46张).ppt2015-2016地理必修Ⅰ湘教版第2章第3节课件(共46张).ppt
  • 2015-2016地理必修Ⅰ湘教版第2章第3节课件(共41张)对流层大气的受热过程.ppt2015-2016地理必修Ⅰ湘教版第2章第3节课件(共41张)对流层大气的受热过程.ppt
  • 小学一年级上册数学期中测试卷(全优)word版.docx小学一年级上册数学期中测试卷(全优)word版.docx
  • 小学一年级上册数学期中测试卷(全优).docx小学一年级上册数学期中测试卷(全优).docx
  • 2015-2016地理必修Ⅰ湘教版第2章第3节课件(共33张)锋面与天气.ppt2015-2016地理必修Ⅰ湘教版第2章第3节课件(共33张)锋面与天气.ppt
  • 2015-2016地理必修Ⅰ湘教版第2章第3节课件(共31张).ppt2015-2016地理必修Ⅰ湘教版第2章第3节课件(共31张).ppt
  • 小学一年级上册数学期中测试卷(中心小学).docx小学一年级上册数学期中测试卷(中心小学).docx
  • 2015-2016地理必修Ⅰ湘教版第2章第3节课件(共30张)气压带风带对气候的影响.ppt2015-2016地理必修Ⅰ湘教版第2章第3节课件(共30张)气压带风带对气候的影响.ppt
  • 2015-2016地理必修Ⅰ湘教版第2章第3节课件(共29张).ppt2015-2016地理必修Ⅰ湘教版第2章第3节课件(共29张).ppt
  • 小学一年级上册数学期中测试卷(b卷).docx小学一年级上册数学期中测试卷(b卷).docx
  • 2015-2016地理必修Ⅰ湘教版第2章第3节课件(共27张)热力环流.ppt2015-2016地理必修Ⅰ湘教版第2章第3节课件(共27张)热力环流.ppt
  • 2015-2016地理必修Ⅰ湘教版第2章第3节课件(共27张).ppt2015-2016地理必修Ⅰ湘教版第2章第3节课件(共27张).ppt
  • 小学一年级上册数学期中测试卷(a卷).docx小学一年级上册数学期中测试卷(a卷).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1