分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 20

类型小升初专题突破 阅读理解-20篇 真题汇编 真题汇编 鲁科版(含答案解析).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:994137
  • 上传时间:2025-12-22
  • 格式:DOCX
  • 页数:20
  • 大小:34.12KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    小升初专题突破 阅读理解-20篇 真题汇编 鲁科版含答案解析 小升初 专题 突破 阅读 理解 20 汇编 鲁科版 答案 解析
    资源描述:

    1、2023年小升初英语考试专题复习 阅读理解 真题汇编 鲁科版 含答案解析一、阅读选择Welcome to our neighbourhood. Its in the centre of the city. Its beautiful but not quiet. There is a big park in the neighbourhood. People like to walk there in the morning and evening. Behind the park, there is a big white building. Its the hospital. Near t

    2、he hospital, theres my school. Its not big but clean. We study and play here. And theres a big bookshop next to our school. We can buy many kinds of books in the shop. My friends and I often play in the sports centre. We all like our neighbourhood.1My neighbourhood is _. ()Abeautiful and quietBnot b

    3、eautifulCnot quiet2The white building is _. ()Aour schoolBthe hospitalCthe bookshop3The _ is in front of the hospital. ()AparkBschoolCbookshop4We study and play in the _. ()AhospitalBbookshopCschool5We can _ in the sports centre. ()AstudyBplayCwalk阅读对话,选出合适的答案。A: You look so happy, Xiaoming.B: Yes,

    4、Im so happy because I find my new bag.A: Oh. Thats good.B: I was sad yesterday. I didnt find my new bag. My mum helped me. She saw it under my chair.A: I was sad yesterday, too.B: Why?A: I lost my cap. And I cant find it. My mum is angry.B: Im sorry to hear that, Xiaogang.6Xiaoming is _ now. ()Ahapp

    5、yBsadCangry7Xiaoming was _ yesterday. ()AhappyBsadCangry8Xiaomings bag was _.()Ain his deskBon his bedCunder his chair9Xiaogang was _ yesterday. ()AhappyBsadCangry10Xiaogang lost his _.()AbagBcapCcat阅读理解。This is a desk. It isnt a table. Its the teachers desk. It isnt a students desk. There is a bag,

    6、 a pencil-case and a cup on it. There are some books in the bag. There are some pencils, a pen and an eraser in the pencil-case. And there is a ruler under it.11Is this a desk or a table? ()AA desk.BA table.CA desk or a table.12Is it a students desk? ()AYes, it is.BNo, it isnt.CYes, it does.13Whats

    7、in the bag? ()AA pencil-case.BSome pencils.CSome books.14Where is the ruler? ()AIts under the bag.BIts under the pencil-case.CIts in the bag.15Whats on the desk? ()AA bag and a cup.BA pencil-case.CA&BThe Spring Festival is the most important (最重要的) festival in China. There are many other traditional

    8、 (传统的) festivals in China, too.The Qingming Festival is in April. At the Qingming Festival, people hold a memorial ceremony for their ancestors (缅怀祖先). The Dragon Boat Festival is usually in June. There are dragon boat races (龙舟比赛) in some places. People eat rice dumplings at this festival.The Mid-A

    9、utumn Festival is in September or October. The family often get together at this festival. At night, they enjoy the moon and eat mooncakes.The Double Ninth Festival (重阳节) is for old people. It is usually in October. People often visit their parents or grandparents on that day. They also like climbin

    10、g mountains at this festival.Do you remember these festivals?16We visit our grandparents and climb mountains at _. ()Athe Dragon Boat FestivalBthe Double Ninth Festival17The Qingming Festival is in _. ()AspringBwinter18At _, we enjoy the moon with our family and eat mooncakes. ()AThe Mid-Autumn Fest

    11、ivalBthe Dragon Boat Festival19We often eat rice dumpling at _. ()Athe Double Ninth FestivalBthe Dragon Boat Festival20At the most important festival in China, we say _. ()来源:学科网A“Merry Christmas!”B“Happy Spring Festival!”There are many festivals in China. The Spring Festival is the biggest one. Its

    12、 usually in February. Sometimes its in January. The Dragon Boat Festival (端午节) is usually in June. People eat rice dumplings (粽子) at this festival. The Mid-Autumn Festival (中秋节) is in September or October. The family often get together. At night, they enjoy the moon and eat moon cakes. The Double Ni

    13、nth Festival (重阳节) is for old people. It is usually in October. People often visit their parents or grandparents on that day. They also climbing hills at this festival.21We visit our grandparents and climb hills at _. ()Athe Dragon Boat FestivalBthe Double Ninth Festival22The Dragon Boat Festival is

    14、 in _. ()AspringBsummer23At _, we enjoy the moon with our family and eat moon cakes. ()Athe Mid-Autumn FestivalBthe Dragon Boat Festival24We often eat rice dumplings(粽子) at _. ()Athe Double Ninth FestivalBthe Dragon Boat Festival25The Spring Festival is usually in _. ()AFebruaryBMarchIt was Christma

    15、s Day last Thursday. Peter visited his grandparents in Britain with his parents. They went there by plane. On Christmas Eve, they decorated the Christmas tree in the living room. Peter and his father put some lights, balls and stars on the tree. His mother and grandma cooked food in the kitchen. The

    16、n they had a big dinner together. On Christmas morning, Peter got some presents. The presents were not from Santa but from his grandparents. Peter was very happy.26Peter was _ on Christmas Day. ()Ain the U. S.Bin ChinaCin Britain27Peter went to his grandparents home by _. ()AtrainBshipCplane28Who pu

    17、t some lights, balls and stars on the tree? ()来源:学科网APeter and his grandpaBPeter and his fatherCPeter and his mother29What did they do together? ()AThey watched TV.BThey had a big dinner.CThey went to the park.30Did Peter get presents from Santa? ()AYes, he did.BNo, he didnt.CYes, she did.Hello, I a

    18、m Linda. I have three teachers. They are Mr. Li, Miss Green and Miss Black. Mr. Li is a new teacher. He comes from the US. He teaches us maths. His class is very interesting. We all like him very much. Miss Green is our art teacher. She is strict, but sometimes shes kind. Miss Black is smart. They a

    19、re all very nice. We all like them.31Linda has _ teachers. ()AtwoBthreeCfour32Mr. Li is a _ teacher. ()AChineseBEnglishCmaths33_ is an art teacher. ()AMr. LiBMiss GreenCMiss Black34_ is smart. ()AMr. LiBMiss GreenCMiss Black35They like _. ()AMr. LiBMiss GreenCMr. Li, Miss Green and Miss BlackThe Spr

    20、ing Festival is also called Chinese New Year. We have a big meal. We eat jiaozi. I set off fireworks with my friends. I can get the lucky money from my parents. My parents take me to visit our relatives. Everyone is busy on Chinese New Year, and everyone is happy, too.36The Spring Festival is called

    21、 _. ()AChinese New YearBNew YearCChristmas37We eat _ the Spring Festival? ()AbreakfastBjiaoziCyuanxiao38I get lucky money from my _.()AgrandparentsBparentsCrelatives39I _ with my friends. ()Ahave a big mealBeat jiaoziCset off fireworks40Everyone is _ on Chinese New Years Day. ()AhappyBbusyCbusy and

    22、happyIm Linda. My birthday is in December. Yesterday is my birthday. I was very excited. Mum made a birthday cake for me. Dad gave me a book about the Spring Festival. All my friends came to my party. We sang the birthday song together. We danced in a circle. Then we went to Jinan Zoo. We saw many d

    23、ifferent animals. They are fun. We had a good time.41Lindas birthday is in _. ()AOctoberBNovemberCDecember42Mum made a _ for her. ()Abirthday cardBbirthday cakeCbirthday song43Dad gave her a book about _. ()Athe Spring FestivalBTeachers DayCChristmas44They danced in _. ()ApairsBgroupsCa circle45They

    24、 were very _ yesterday. ()AworriedBangryChappyTom: What are you doing, Mary?Mary: Im looking at the old pictures. I took them five years ago.Tom: What a lovely girl! Is that you?Mary: Yes. I was eight then. I had short hair.Tom: And whos this man? Is it Mr Gao?Mary: No. Its Mr Zhang, my favourite te

    25、acher. He was tall and thin then. Now hes strong and cool. Teachers Day is coming. I will go back to school with my old friends to see my teachers. What about you, Tom?Tom: I will call my teacher and say “Happy Teachers Day” to her.Mary: Her? Who is it?Tom: Guess. Shes young and beautiful. I like he

    26、r English class.Mary: Oh, I know. Its Miss White.Tom: Yes. Youre so smart.46Mary is_. ()Adrawing picturesBtaking picturesClooking at the pictures47Mary is _ now. ()AthirteenBeightCtwelve48_ is Marys favourite teacher. ()AMr GaoBMr ZhangCMiss White49Mr Zhang is _ now. ()Atall and strongBtall and thin

    27、Cshort and strong50Tom will _ on Teachers Day. ()Ago back to school to see his teachersBmake a card for his teacherCmake a call to his favourite teacher51Miss White teaches _. ()AEnglishBChineseCmaths.二、阅读判断阅读短文,判断句子正()误()。In the old days, there was a monster. It was Nian. Everyone was afraid of it,

    28、Spring was coming. Nian went to a village at night. It ate many animals.One day, an old man came to the village. “Dont be afraid. I have an idea.” he said. He put up a couplet on the door and set off fireworks. People followed him.Nian came again. It saw the red couplets and heard the fireworks. It

    29、was afraid and ran away. Everyone was happy again. From then on, they put up couplets and set off fireworks on that day every year. The day was named Nian.52Nian was a monster in the old days. ( )53People werent afraid of Nian. ( )54Nian was afraid and ran away. ( )55From then on, people put up pict

    30、ures on the door. ( )56People put up couplets and set off fireworks on Nian. ( )Hello, Im Lily. This is my school. Its big and beautiful. I often play games in my school. Sometimes I sing songs with my classmates. There is a big playground in my school. I often play basketball on the playground. The

    31、re is a big library. I like reading in the library. Where am I now? I am in the music room. I am singing and dancing.57Lily often plays games in her school. ( )58Sometimes Lily sings songs with her classmates. ( )59There is a playground in Lilys school. ( )60Lily is reading now. ( )61Lilys school is

    32、 nice. ( )Dear JennyThank you for your Christmas card. Its very nice. Christmas is my favorite holiday(假期). At Christmas, my father buys a Christmas tree and some beautiful lights. We decorate the tree together. On Christmas Eve, my grandparents come to my home. Our family get together and have a bi

    33、g dinner. We get some presents from our parents. I get a book about Australia. My sister gets a nice dress. We are very happy. What about your Christmas?Peter62Peter got a Christmas card from Jenny. ( )63Peter doesnt decorate the Christmas tree. ( )64Peters family get together and have a big dinner.

    34、 ( )65Peter gets a book about animals. ( )66Peter goes to his grandparents house at Christmas. ( )Christmas is a western (西方的) festival. People dont work. Children dont go to school. They have a two-week (两个周的) holiday. They often travel. They send (寄) cards to their friends. They also help the poor

    35、 (穷人). Parents often pretend (假装) to be Santa and give presents to their children. They tell stories about Christmas.67Christmas is an eastern(东方的) festival. ( )68Children dont go to school on Christmas. ( )69People often travel and send cards to their friends. ( )70Presents to the children are from

    36、 their parents. ( )71They tell stories about the Spring Festival. ( )SaturdayOctober 7sunnyYesterday was my birthday. I had a birthday party at school. Danny made a birthday card for me. Jenny gave me a kite. My teacher and classmates sang the birthday song for me. I was very happy. I thanked my tea

    37、cher and friends. After the party, I did some cleaning.From Wang Hongs diary72Danny made a birthday card for Wang Hong. ( )73Wang Hongs birthday was on Friday. ( )74They had a birthday party at home. ( )75Wang Hong had a good time on her birthday. ( )76I did some cleaning on my birthday. ( )Yesterda

    38、y it was raining. Mary couldnt go out. She was sad. She made a cake with her mum. She couldnt make it. She was worried. Her mum helped her. After that, she was hungry. She ate the cake with her mum. Then the rain stopped. Mary went out to play with her friends. And she was happy.77It was raining yes

    39、terday. ( )78Mary couldnt make a cake. She was sad. ( )79Marys dad helped her to make a cake. ( )80Mary ate the cake with her mum. ( )81Mary went out to play and she was happy. ( )阅读短文,判断句子的正(T)误(F)。In China, the Spring Festival is a traditional (传统的)festival. We clean our houses and sweep away bad

    40、luck. Our parents and grandparents give us New Years presents. They are usually new clothes. On New Years Day, we put on our new clothes and have a big family dinner. We eat jiaozi with the family. There are dragon and lion dances. And there are usually fireworks in the evening.82The Spring Festival

    41、 is a traditional festival in China. ( )83People clean their houses and sweep away good luck. ( )84Parents usually give children new clothes at the Spring Festival. ( )85People eat zongzi at the Spring Festival. ( )86We can see dragon dances at the Spring Festival. ( )Yesterday was Sunday. Xiaogang

    42、went to the park with Mary. They took many photos. They were very happy. Tony didnt go out to play. He did his homework at home. He was bored. Honghong watched a football game. She was very tired. Daming went to the supermarket. He bought some food. But he lost his bag. He cant find it. So he was sa

    43、d. 87Xiaogang was sad on Sunday. ( )88Tony didnt go out to play. He was bored. ( )89Honghong was very excited. ( )90Daming watched a football game at home. ( )91Daming was sad. Because he lost his bag. ( )My grandparents live in the country. They are very old but very healthy. They have a big house

    44、and a big yard. My grandma has some ducks and goats in the yard. She often feeds them some grass and vegetables. There is a river near the village. The ducks like catching fish in the river . My grandpa has a big orchard. There are lots of fruit trees in the orchard. My father and I often help him w

    45、ater the trees and pick fruit.My grandparents are very busy, but they have a good time every day.92I live in the country with my grandparents.( )93My grandparents have a big house and a big yard. ( )94My grandpa often feeds ducks and goats some grass and vegetables. ( )95There are lots of fruit tree

    46、s in my grandpa s orchard. ( )来源:学+科+网Z+X+X+K96My grandparents have a good time every day. ( )Dear Tim,Today is Teachers Day. I made a card for my favourite teacher. Miss Li. My mum visited Mrs. Zhang, her favourite teacher. Mrs. Zhang was young and beautiful thirty years ago. Her hair was black. Sh

    47、e was strict, but she was kind. Now her hair is grey. She is still kind. She loves her pupils. Her pupils love her, too,Yours.97Its Teachers Day today. ( )98Toms English teacher is Mrs. Zhang. ( )99Mrs. Zhang was young thirty years ago. ( )100Mrs. Zhangs hair is grey now. ( )101Mrs. Zhang is Toms fa

    48、vourite teacher. ( )参考答案:1C2B3A4C5B来源:学科网【分析】本文介绍了作者的社区及社区周围的场所。1句意:我的社区_。A又漂亮又安静,B不漂亮,C不安静,根据Its beautiful but not quiet.,可知作者的社区很漂亮,但不安静,故选C。2句意:白色的建筑是_。A我们的学校,B医院,C书店,根据Behind the park, there is a big white building. Its the hospital.,可知白色的建筑是医院,故选B。3句意:_在医院前面。A公园,B学校,C书店,根据Behind the park, there

    49、 is a big white building. Its the hospital.,可知公园在医院前面,故选A。4句意:我们在_学习和玩。A医院,B书店,C学校,根据Near the hospital, theres my school. Its not big but clean. We study and play here.,可知我们在学校学习和玩,故选C。5句意:我们可以在体育中心_。A学习,B玩,C走,根据My friends and I often play in the sports centre.,可知可以在体育中心玩,故选B。【点睛】6A7B8C9B10B【解析】略11A

    50、12B13C14B15C【解析】略16B17A18A19B20B【导语】本文介绍了五个中国传统节日的习俗。16句意;我们在_看望(外)祖父母和爬山。A端午节,B重阳节。根据The Double Ninth Festival is for old people. People often visit their parents or grandparents on that day. 重阳节是老人的节日。人们经常在那一天看望父母或(外)祖父母。可知B选项符合题意,故选B。17句意;清明节在_。A春天,B冬天。根据The Qingming Festival is in April. 清明节在四月。

    51、可知清明节在春天,A选项符合题意,故选A。18句意;在_,我们和家人赏月,吃月饼。A中秋节,B端午节。根据The Mid-Autumn Festival is in September or October. The family often get together at this festival. At night, they enjoy the moon and eat mooncakes. 中秋节在九月或十月。家人们经常在这个节日聚会。晚上,他们赏月,吃月饼。可知A选项符合题意,故选A。19句意;我们经常在_吃粽子。A重阳节,B端午节。根据The Dragon Boat Festiv

    52、al is usually in June. People eat rice dumplings at this festival. 端午节通常在六月。人们在这个节日吃粽子。可知B选项符合题意,故选B。20句意;在中国最重要的节日,我们说_。A“圣诞快乐!”,B“春节快乐!”。根据The Spring Festival is the most important festival in China. 在中国,最重要的节日是春节。可知B选项符合题意,故选B。21B22B23A24B25A【导语】本文讲述了中国的传统节日,以及在该节日人们吃的食物和做的事情。21句意:我们看望我们的祖父母,在_爬山

    53、。A端午节,B重阳节,根据The Double Ninth Festival (重阳节) is for old people. It is usually in October. People often visit their parents or grandparents on that day. They also climbing hills at this festival.可知是在重阳节。故选B。22句意:端午节在_。A春天,B夏天,根据Dragon Boat Festival (端午节) is usually in June.可知在六月,是夏天。故选B。23句意:在_,我们和家人

    54、一起赏月,吃月饼。A中秋节,B端午节,根据The Mid-Autumn Festival (中秋节) is in September or October. The family often get together. At night, they enjoy the moon and eat moon cakes.可知是中秋节。故选A。24句意:我们经常在_吃粽子。A重阳节,B端午节,根据The Dragon Boat Festival (端午节) is usually in June. People eat rice dumplings (粽子) at this festival. 可知是

    55、在端午节。故选B。25句意:春节通常在_。A二月,B三月,根据The Spring Festival is the biggest one. Its usually in February. 可知是二月。故选A。26C27C28B29B30B【导语】本文主要描写了彼得和爷爷奶奶一起在英国过圣诞节的事情。26句意:彼得再圣诞节是_。A在美国,B在中国,C在英国。根据文中句子“ Peter visited his grandparents in Britain with his parents. ”可知彼得在英国,故选C。27句意:彼得坐_去他的爷爷奶奶家。A火车,B船,C飞机。根据文中句子“Th

    56、ey went there by plane.”可知他是坐飞机去的,故选C。28句意:谁在树上放了一些灯、球和星星?A彼得和他的爷爷。B彼得和他的爸爸。C彼得和他的妈妈。根据文中句子“Peter and his father put some lights, balls and stars on the tree.”可知是彼得和他的爸爸放的,故选B。29句意:他们一起做什么了?A他们看电视了。B他们吃大餐了。C他们去公园了。根据文中句子“Then they had a big dinner together. ”可知他们一起吃了一顿大餐,故选B。30句意:彼得收到圣诞老人的礼物了吗?根据文中句

    57、子The presents were not from Santa but from his grandparents. 可知彼得没有收到圣诞老人的礼物,所以做否定回答,故选B。31B32C33B34C35C【导语】本文琳达介绍了她的三位老师。31句意:琳达有_老师。A两位,B三位,C四位。根据I have three teachers. 我有三位老师。可知B选项符合题意,故选B。32句意:李先生是_老师。A语文,B英语,C数学。根据He teaches us maths. 他教数学。可知C选项符合题意,故选C。33句意:_是一位美术老师。A李先生,B格林小姐,C布莱克小姐。根据Miss Gr

    58、een is our art teacher. 格林小姐是我们的美术老师。可知B选项符合题意,故选B。34句意:_很聪明。A李先生,B格林小姐,C布莱克小姐。根据Miss Black is smart. 布莱克小姐很聪明。可知C选项符合题意,故选C。35句意:他们喜欢_。A李先生,B格林小姐,C李先生,格林小姐和布莱克小姐。根据 They are all very nice. We all like them. 他们都非常好。我们都喜欢他们。可知C选项符合题意,故选C。36A37B38B39C40C【导语】本文主要介绍了春节的习俗和活动。36句意:春节也被叫做_。A中国新年,B新年,C圣诞节,

    59、根据原文“The Spring Festival is also called Chinese New Year.”可知春节也被叫做中国新年,故选A。37句意:我们在春节吃_。A早餐,B饺子,C元宵,根据原文“We eat jiaozi.”可知春节吃饺子,故选B。38句意:我从_那里收到压岁钱。A爷爷奶奶,B父母,C亲戚,根据原文“I can get the lucky money from my parents.”可知是从父母那里拿到压岁钱,故选B。39句意:我和我的朋友一起_。A吃大餐,B吃饺子,C放烟花,根据原文“I set off fireworks with my friends.”

    60、可知我和朋友一起放烟花,故选C。40句意:在春节每个人都_。A开心,B忙绿,C开心又忙绿,根据原文“Everyone is busy on Chinese New Year, and everyone is happy, too.”可知春节人们既开心又忙绿,故选C。41C42B43A44C45C【导语】本文介绍了琳达是怎样度过生日这一天的。41句意:琳达的生日在_。选项A十月,选项B十一月,选项C十二月。根据短文内容Im Linda. My birthday is in December.我是琳达。我的生日在十二月。可知,选项C符合题意,故选C。42句意:妈妈为她做了一个_。选项A生日卡片,选

    61、项B生日蛋糕,选项C生日歌。根据短文内容Mum made a birthday cake for me.妈妈为我做了一个生日蛋糕。可知,选项B符合题意,故选B。43句意:爸爸给了她一本关于_的书。选项A春节,选项B教师节,选项C圣诞节。根据短文内容Dad gave me a book about the Spring Festival.爸爸给了我一本关于春节的书。可知,选项A符合题意,故选A。44句意:他们_跳舞。选项A成对,选项B分组,选项C围成一圈。根据短文内容We danced in a circle.我们围成一圈跳舞。可知,选项C符合题意,故选C。45句意:他们昨天非常_。选项A担心的

    62、,选项B生气的,选项C开心的。根据短文内容We had a good time.我们玩得很开心。可知,选项C符合题意,故选C。46C47B48B49A50C51A【导语】本文是汤姆和玛丽之间的对话,两人在谈论照片里的人物。46句意:玛丽在_。A画画,B拍照,C看照片,根据“Mary: Im looking at the old pictures”可知她这个在看旧照片。故选C。47句意:玛丽现在是_。A十三,B八,C十二,根据“Mary: Yes. I was eight then.”可知她八岁。”故选B。48句意:_是玛丽最喜欢的老师。根据“Mary: No. Its Mr Zhang, my

    63、 favourite teacher.”可知是张老师。故选B。49句意:张老师现在_。A又高又强壮,B又高又瘦,C又矮又强壮,根据“He was tall and thin then. Now hes strong and cool. ”可知现在他又高又强壮。故选A。50句意:汤姆将在教师节那天_。A回到学校看他的老师,B给他的老师做张卡片,C给他最喜欢的老师打电话,根据“Tom: I will call my teacher and say “Happy Teachers Day” to her.”可知是打电话。故选C。51句意:怀特老师教_。A英语,B语文,C数学,根据“Tom: Gues

    64、s. Shes young and beautiful. I like her English class.Mary: Oh, I know. Its Miss White.”可知教英语。故选A。5253545556【解析】52略53略54略55略56略57T58T59T60F61T【分析】本文主要介绍了莉莉的学校。57句意:莉莉经常在她的学校玩游戏。根据I often play games in my school.,可知莉莉经常在她的学校玩游戏,故答案为T。58句意:有时莉莉和她的同学唱歌。根据Sometimes I sing songs with my classmates.,可知有时莉

    65、莉和她的同学唱歌,故答案为T。59句意:莉莉的学校有一个操场。根据There is a big playground in my school.,可知莉莉的学校有一个操场,故答案为T。60句意:莉莉正在阅读。根据I am singing and dancing.,可知莉莉正在唱歌跳舞,故答案为F。61句意:莉莉的学校很好。根据This is my school. Its big and beautiful. 可知莉莉的学校很好,故答案为T。【点睛】62T63F64T65F66F【导语】本文讲了彼得是如何过的圣诞节。62句意:彼得从珍妮那里得到了一张圣诞卡。根据“Thank you for yo

    66、ur Christmas card.”,可知题干描述正确,故答案为T。63句意:彼得没有装饰圣诞树。根据“We decorate the tree together.”,可知彼得装饰圣诞树了,故答案为F。64句意:彼得的家人聚在一起吃了一顿丰盛的晚餐。根据“Our family get together and have a big dinner.”,可知题干描述正确,故答案为T。65句意:彼得得到一本关于动物的书。根据“I get a book about Australia.”,可知彼得得到一本关于澳大利亚的书,故答案为F。66句意:彼得在圣诞节去他祖父母家。根据“On Christmas

    67、 Eve, my grandparents come to my home.”,可知彼得的祖父母圣诞节前夜来彼得家,故答案为F。67F68T69T70T71F【分析】本文主要介绍了西方的圣诞节。67句意:圣诞节是一个东方的节日。根据Christmas is a western (西方的) festival.,可知圣诞节是一个西方的节日,不是东方的节日,题干与原文不符合,故答案为F。68句意:孩子们在圣诞节不去上学。根据Children dont go to school.,可知孩子们在圣诞节不去上学,题干与原文相符合,故答案为T。69句意:人们经常旅行并给朋友寄贺卡。根据They often

    68、travel. They send (寄) cards to their friends.,可知人们经常旅行并给朋友寄贺卡,题干与原文相符合,故答案为T。70句意:给孩子们的礼物是他们父母送的。根据Parents often pretend (假装) to be Santa and give presents to their children.,可知给孩子们的礼物是他们父母送的,题干与原文相符合,故答案为T。71句意:他们讲关于春节的故事。根据They tell stories about Christmas.,可知他们讲关于圣诞节的故事,不是春节的故事,题干与原文不符合,故答案为F。【点睛

    69、】72T73T74F75T76T【导语】本文介绍了作者王红昨天的生日派对。72题干句意:丹尼为王红做了一个生日贺卡。根据Danny made a birthday card for me.可知题干正确,故答案为T。73题干句意:王红的生日在星期五。根据日记中的Saturday及Yesterday was my birthday.可知昨天是星期五。故题干正确,故答案为T。74题干句意:他们在家举行生日聚会。根据I had a birthday party at school. 可知是在学校举行的生日聚会。故题干错误,故答案为F。75题干句意:王红在她的生日聚会上过得很愉快。根据 I was ve

    70、ry happy. 可知题干正确,故答案为T。76题干句意:在我生日的时候我打扫卫生了。根据After the party, I did some cleaning.可知题干正确,故答案为T。77T78F79F80T81T【解析】77题干句意:昨天下雨了。根据Yesterday it was raining.可知题干表述正确,故答案为T。78题干句意:玛丽不会做蛋糕。她很伤心。根据Mary couldnt go out. She was sad.可知是不能出去才伤心,题干表述不正确,故答案为F。79题干句意:玛丽的爸爸帮她做了一个蛋糕。根据She made a cake with her mu

    71、m. She couldnt make it. She was worried. Her mum helped her.可知是妈妈帮着做的,题干表述不正确,故答案为F。80题干句意:玛丽和她妈妈一起吃蛋糕。根据She ate the cake with her mum.可知题干表述正确,故答案为T。81题干句意:玛丽出去玩了,她很高兴。根据Mary went out to play with her friends. And she was happy.可知题干表述正确,故答案为T。82T83F84T85F86T【解析】82由句子In China, the Spring Festival is

    72、 a traditional (传统的)festival.可知春节是中国的传统节日,故所以题干叙述正确,故答案为T。83由句子We clean our houses and sweep away bad luck.可知我们打扫屋子,把霉运扫掉,而不是把好运扫走,所以题干叙述错误,故答案为F。84由句子Our parents and grandparents give us New Years presents. They are usually new clothes.可知长辈给的新年礼物通常是新衣服,故所以题干叙述正确,故答案为T。85由句子We eat jiaozi with the fa

    73、mily.可知春节人们吃饺子,不是粽子,故所以题干叙述错误,故答案为F。86由句子In C There are dragon and lion dances.可知可以看到舞狮和舞龙表演,故所以题干叙述正确,故答案为T。87F88T89F90F91T【导语】本文讲了几个人星期天做的事情。87句意:小刚星期天很伤心。根据“Xiaogang went to the park with Mary. They took many photos. They were very happy.”,可知小刚星期天很开心,故答案为F。88句意:汤姆没有出去玩。他很无聊。根据“Tony didnt go out t

    74、o play. He did his homework at home. He was bored.”,可知题干描述正确,故答案为T。89句意:红红很兴奋。根据“Honghong watched a football game. She was very tired.”,可知红红很累,故答案为F。90句意:大明在家看了一场足球赛。根据“Daming went to the supermarket. He bought some food.”,可知大明去超市买了一些食物,故答案为F。91句意:大明很伤心。因为他丢了他的包。根据“Daming went to the supermarket. He

    75、 bought some food. But he lost his bag. He cant find it. So he was sad.”,可知题干描述正确,故答案为T。92F93T94F95T96T【分析】本文介绍了我的祖父母住在乡下的生活。92题干句意:我和我的祖父母住在乡下。根据My grandparents live in the country. 可知我的祖父母住在乡下,题干错误,故答案为F。93题干句意:我的祖父母有一个大房子和一个大院子。根据They have a big house and a big yard. 可知题干正确,故答案为T。94题干句意:我的爷爷经常喂鸭子

    76、和山羊一些草和蔬菜。根据 My grandma has some ducks and goats in the yard. She often feeds them some grass and vegetables. 可知我奶奶经常喂鸭子和山羊一些草和蔬菜,题干错误,故答案为F。来源:Z#xx#k.Com95题干句意:爷爷的果园有很多果树。根据My grandpa has a big orchard. There are lots of fruit trees in the orchard.可知题干正确,故答案为T。96题干句意:我的祖父母每天玩得很开心。根据My grandparents

    77、are very busy, but they have a good time every day.可知题干正确,故答案为T。【点睛】97T98F99T100T101F【分析】97题干意思为:今天是教师节。根据文中的句子Today is Teachers Day.可知题干与文章一致,故答案为T。98题干意思为:汤姆的英语老师是张老师。根据文中的句子My mum visited Mrs. Zhang, her favourite teacher.可知张老师是妈妈的老师。可知题干与文章不符,故答案为F。99题干意思为:张老师30年前是非常年轻的。根据文中的句子Mrs. Zhang was young and beautiful thirty years ago. 可知题干与文章一致,故答案为T。100题干意思为:现在张老师的头发是灰色的。根据文中的句子Now her hair is grey.可知题干与文章一致,故答案为T。101题干意思为:张老师是汤姆的最喜欢的老师。根据文中的句子My mum visited Mrs. Zhang, her favourite teacher.可知张老师是妈妈最喜欢的老师。可知题干与文章不符,故答案为F。【点睛】

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:小升初专题突破 阅读理解-20篇 真题汇编 真题汇编 鲁科版(含答案解析).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-994137.html
    相关资源 更多
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【考试直接用】.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【考试直接用】.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2课件:复习课(一) 统计案例 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2课件:复习课(一) 统计案例 .ppt
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-2 复数代数形式的四则运算 第2课时 复数代数形式的乘除运算 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-2 复数代数形式的四则运算 第2课时 复数代数形式的乘除运算 .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【综合卷】.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【综合卷】.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-2 复数代数形式的四则运算 第1课时 复数代数形式的加减运算及其几何意义 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-2 复数代数形式的四则运算 第1课时 复数代数形式的加减运算及其几何意义 .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【最新】.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【最新】.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-1系数的扩充和复数的概念 第2课时 复数的几何意义 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-1系数的扩充和复数的概念 第2课时 复数的几何意义 .ppt
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第二章 2-3 第1课时 抛物线及其标准方程 .PPT2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第二章 2-3 第1课时 抛物线及其标准方程 .PPT
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【培优b卷】.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【培优b卷】.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第二章 2-2 第2课时 双曲线的简单几何性质 .PPT2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第二章 2-2 第2课时 双曲线的简单几何性质 .PPT
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【名师推荐】.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【名师推荐】.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-4 第1课时变化率问题、导数的概念 .PPT2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-4 第1课时变化率问题、导数的概念 .PPT
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-3 第2课时函数的极值与导数 .PPT2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-3 第2课时函数的极值与导数 .PPT
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案ab卷.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案ab卷.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-2 导数的计算 .PPT2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-2 导数的计算 .PPT
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案1套.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案1套.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第3章 导数及其应用3-3-3 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第3章 导数及其应用3-3-3 .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第3章 导数及其应用3-3-1 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第3章 导数及其应用3-3-1 .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及免费答案.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及免费答案.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第2章 圆锥曲线与方程2-1-1 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第2章 圆锥曲线与方程2-1-1 .ppt
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第17课时函数的极值与导数( 40张) .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第17课时函数的极值与导数( 40张) .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及免费下载答案.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及免费下载答案.docx
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及下载答案.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及下载答案.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第14课时变化率与导数( 37张) .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第14课时变化率与导数( 37张) .ppt
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:章末整合提升2 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:章末整合提升2 .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及一套答案.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及一套答案.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:章末整合提升1 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:章末整合提升1 .ppt
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:1-1-2、1-1-3 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:1-1-2、1-1-3 .ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1