江苏省淮安市2020-2021学年高一英语上学期期中模拟试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 淮安市 2020 2021 学年 英语 学期 期中 模拟 试题 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省淮安市2020-2021学年高一英语上学期期中模拟试题(含解析)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the mans grandmother doing?A. Having a swim.B. Reading an email.C. Taking a bath.【答案】C【解析】【原文】M:Wheres Grandm
2、other,Mum?Has she gone swimming again?Shes got an email.W:She went earlier,but shes back.Shes taking a bath upstairs.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】When will the womans friend arrive?A. At 11:05.B. At 10:45.C. At 10:20.【答案】A【解析】【原文】W: Excuse me, Im meeting a friend whos arriving on the 10:45 train from Mumbai
3、.Can you tell me if its on time, please?M: It will be 20 minutes late.3. 此处可播放相关音频,请去附件查看】What will the speakers do first?A. Have a cup of tea.B. See the elephants.C. Watch the dolphin show.【答案】C【解析】【原文】W:Lets get something to drink and then go and see the elephants.M:But the dolphin show starts in
4、two minutes.I really want to see that.We can get a cup of tea afterwards.W:Good idea.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers talking about?A. Which play to see.B. Where to buy a family ticket.C. How to celebrate their mothers birthday.【答案】C【解析】【原文】W:We need to plan a special treat for Mums birthd
5、ay.M:I think this year we should try and do something unusual.W:Lets buy a family ticket to the theatre.Then we can take her to see that play she wants to see.M:Thats a great idea.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the man going to buy on Tuesday?A. A book.B. A magazine.C. A newspaper.【答案】B【解析】【原文】W: Did
6、you go to the bookstore, Andy?M: Yes, but they didnt have all the things I wanted to buy.W: Not even your superhero book?M: I got that, but my football magazine wont arrive until Tuesday, so Ill buy it then. Fortunately this weeks The Wildlife News was on the shelf.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话
7、或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What is the mans problem?A. He got a broken DVD.B. He couldnt play the DVD.C. He bought a wrong DVD.7. What does the man want to do?A. Have his money back.B. Get
8、a better copy of the same film.C. Exchange his DVD for something else.【答案】6. C 7. C【解析】【原文】W:Im afraid Im not allowed to do that once its played.M:Just once.As soon as I realized it was the wrong film,I took it out.Its not damaged at all.W:Thats not the point.We never give money back on DVD sales.M:
9、Im not asking you to do that,just to give me a different film.W:Im sorry,but all I can do is let you have another DVD of the same film.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8 What do we know about the woman?A. She often eats out with her family.B. She works in a pizza restaurant.C. She likes going to c
10、afes.9. Why does the man want to go to the cafe in the town center?A. To drink coffee there.B. To taste the ice cream there.C. To enjoy the great service there.【答案】8. A 9. B【解析】【原文】W:Its great to go out for a meal with our family or friends.M:I agree.We often eat out with our relatives.W:So have you
11、 ever been to a restaurant with your family?M:Yes,lots of times.W:So do I!And I love pizza restaurants.But I dont like cafes very much.M:Neither do IAnyway,there arent many cafes where we live.W:But theres a good one in the town center.That serves great ice cream!M:Really?I must go there sometime.I
12、love ice cream.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. What relation is the man to Linda?A. Her son.B. Her husband.C. Her neighbor.11. Where does Linda work?A. At a hospital.B. At a restaurant.C. At a bank.12. What does the man do on Saturday?A. He does some cleaning.B. He washes clothes.C. He goes s
13、hopping.【答案】10. B 11. C 12. A【解析】【原文】W:Thank you, Paul,for giving your time for this interview on changing family roles.Now,I understand you take care of the baby.M:Thats right.I take care of Veronica during the day.W:And your wife goes out to work?M:Yes.Linda is the manager at Grosston Bank.W:What
14、do you do?M:Im a nurse.I work at night at City Hospital.W:Oh!Tell me how you share the housework.M:Well, I cook dinner every night.I kind of enjoy cooking.We seldom go to the restaurants.W:And what does Linda do?M:Oh,she washes all the clothes on Saturday morning while I clean the house.She does the
15、 shopping,too.Usually on Saturday afternoon.We relax and have fun on Sunday.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. What does the man think of Flower Arranging?A. Boring.B. Challenging.C. Practical.14. Why doesnt the man want to take Photography?A. It lasts too long.B. Its too expensive.C. It started
16、 last week.15. What course do the speakers decide to take in the end?A. Indian Cooking.B. Web Design for Beginners.C. Italian Wine.16. What will the speakers do tomorrow morning?A. Go to the course centre.B. Make a telephone call.C. Attend an Indian party.【答案】13. A 14. B 15. A 16. B【解析】【原文】W:There y
17、ou are, Ben. The information about the evening classes I sent off for has arrived. Right, here are the general courses.M:Flower Arranging. Thats a real course? Why would someone want to do that?W:You sit in front of the TV watching baseball for 3 hours every Saturday and many people would find that
18、boring too.M:OK, relax. Lets see what else is there.W:Photography.That looks interesting. It started last week, but I dont think that would be a problem.M:But look at the price. $280 is too much for me. I wonder why its so expensive. I dont think I can afford it. But, hey, at least its cheaper than
19、the Italian Wine course. Look at that$400. Web Design for Beginners. Its pretty cheap. What do you think?W:I dont want to see a computer in the evening.M:Hey, look, how about Indian Cooking. It starts this week. A little bit expensive.W: $190.You know how much I love Indian food. Ill call them tomor
20、row to see if there are still spaces available.M:Ill call them right away.W:There wont be anyone there now. We can try in the morning.M:Great! We can have our own Indian dinner parties.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. What do we know about the film?A. Its about nature.B. Its a childrens film.C.
21、It has won an international prize.18. When does the museum close?A. At 5 pm.B. At 6 pm.C. At 7 pm.19. What can children do at the basement?A. Draw pictures on computers.B. Watch a working steam engine.C. See a lifesized model of a spaceship.20. How will the listeners get in touch with the program to
22、 get free tickets?A. By letter.B. By email.C. By phone.【答案】17. A 18. C 19. A 20. B【解析】【原文】Next on the program,were offering free tickets to go and see a film called A Year in Greenland.The film,which tells you all about the plants and animals in that wonderful country,has won a prize at the national
23、 film festivalits well worth seeing.The film can only be seen at a new cinema that has just been completed inside the Science Museum in the city centre.It will be shown this Sunday every hour from midday onwards,with the last show at 5 oclock,two hours before the museum closes.So there are six times
24、 to choose from.So why not take the whole family to the museum this Sunday?There are a lot of things to do.Children will want to head straight down to the basement where the computers are kept.I promise you theyll come away with all sorts of exciting pictures theyve created.Moving to the first floor
25、,a working steam engine and a lifesized model of a spaceship are among the favorite exhibits.Entrance to the museum is free on Sundays,but it would normally cost 3.25 to go and see the film.To get your free tickets,you should email this program by midday on Friday.Weve only got a limited number of t
26、ickets,so the earlier you email us,the more likely you are to get one.Well then get in touch with you before 12 oclock by phone on Saturday if youve been successful.So have a pencil and paper ready after this song.第二部分 阅读理解(共两节,满分35分)第一节 (共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AAfter e
27、ight puppies (幼犬) were abandoned on the side of the road in Texas,an animal shelter came to the rescue and brought them all the way from Brownwood,Texas to Wintersville,Ohio. Their journey was,by no means,a simple one. The puppies were first found fighting for their lives in a muddy channel. They we
28、re extremely weak and dehydrated (脱水) after being forced to protect themselves in the burning Texas sun. Once the puppies were discovered,their journey was far from over. They were immediately brought to what is known as a “high kill” shelter,and after only a few hours,were scheduled for euthanasia.
29、 Things werent looking good for the pups. Luckily,they were rescued once more. “Theres a group that specifically goes around to these high kill shelters and rescues the animals that are scheduled for euthanasia,” said Brandi Damewood,the JCHS Community Outreach Manager. “These guys were rescued by t
30、he Corrine T. Smith Animal Center. ”The puppies would eventually end up under the care of the Jefferson County Humane Society. This is because nokill shelters and rescue organizations often work together to aid in urgent cases. An incredible network of shelters helping other shelters enables these m
31、iracle workers to save so many pets in danger of being put down prematurely. “We have had a lot of other rescue groups come in and they help us get some of our animals adopted out like when we re too full or things of that nature,so we kind of help each other out,and so this was a favor to help this
32、 particular shelter,”said Damewood. The JCHS has appropriately titled the puppies journey “the freedom ride”. The 20leg trip required 16 different volunteers to drive a total of 1,300 miles. But it was all worth it to save these adorable pups!“We have a board member,Michelle Zdybicki,who is very act
33、ive and involved in these transport groups,” said Damewood. “They would meet at specified stops,and then the puppies would be transferred to the next driver for the next leg of the journey. ”Since arriving in Ohio,the puppies have been vaccinated and are hoping to find forever homes in the near futu
34、re. 21. From the passage we know a shelter .A. is a place to kill abandoned animalsB. can never kill any abandoned animalC. is a place for abandoned animalsD. can provide anything for abandoned animals22 The underlined word “euthanasia” in Para.2 most probably means “ ”.A. practice of killing withou
35、t painB. medical examination for an animalC. physical care of a baby animalD. supplies of food and housing for animals23. The passage mainly tells us that .A. volunteers worked together to find homes for abandoned puppiesB. abandoned puppies caused animal shelters too much troubleC. eight rescued pu
36、ppies journeyed 1,300 miles in a “freedom ride”D. shelters tried their best to cure eight abandoned animals in Texas【答案】21. C 22. A 23. C【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了八只小狗被抛弃在德克萨斯州路边后,一个动物收容所来救援它们,并将它们从德克萨斯州的Brownwood一路带到了俄亥俄州的Wintersville,进行了一次一千多英里接力赛一般的“自由行”的故事。【21题详解】细节理解题。由第一段中的“After eight puppies (幼犬) wer
37、e abandoned on the side of the road in Texas,an animal shelter came to the rescue and brought them all the way from Brownwood,Texas to Wintersville,Ohio.”( 8只幼犬被遗弃在得克萨斯州的路边后,一家动物收容所前来营救,一路把它们从得克萨斯州的Brownwood带到俄亥俄州的Wintersville。)和倒数第四段“We have had a lot of other rescue groups come in and they help us
38、 get some of our animals adopted out like when we re too full or things of that nature,so we kind of help each other out,and so this was a favor to help this particular shelter,”said Damewood.”(Damewood说:“我们已经有很多其他的救援小组来了,他们帮助我们把我们的一些动物领养出去,比如我们饱和了或者类似的东西,我们互相帮助,所以这对帮助这个特殊的庇护所是一个帮助。”)可知文章多处提到的shelte
39、r是指拯救被遗弃动物的收容所。故选C项。【22题详解】词句猜测题。由第二段中“They were immediately brought to what is known as a “high kill” shelter,and after only a few hours,were scheduled for euthanasia. Things werent looking good for the pups. Luckily,they were rescued once more.”( 它们立即被带到一个被称为“高杀伤力”的庇护所,仅仅几个小时后,就被安排进行euthanasia。小狗们
40、的情况不太好。幸运的是,它们再次获救。)可知,在这里情况不妙,幸运的是,它们再一次被救了出来,由此可知,它们是要被宰杀,由于是在动物收容所里,所以会是进行没有痛苦的死法,euthanasia在此处意为“无痛杀戮”。故选A项。【23题详解】主旨大意题。由第一段“After eight puppies (幼犬) were abandoned on the side of the road in Texas,an animal shelter came to the rescue and brought them all the way from Brownwood,Texas to Winters
41、ville,Ohio. Their journey was,by no means,a simple one.”(8只幼犬被遗弃在得克萨斯州的路边后,一家动物收容所前来营救,一路把它们从得克萨斯州的Brownwood带到俄亥俄州的Wintersville。它们的旅程绝不是简单的。)倒数第三段中的“The JCHS has appropriately titled the puppies journey “the freedom ride”. The 20leg trip required 16 different volunteers to drive a total of 1,300 mil
42、es.”(JCHS恰当地将小狗的旅程命名为“自由之旅”。这次20英里的旅程需要16名志愿者全程驾驶1300英里。)和最后一段“Since arriving in Ohio,the puppies have been vaccinated and are hoping to find forever homes in the near future.”(自从来到俄亥俄州,小狗们已经接种了疫苗,并希望在不久的将来找到永久的家。)通读全文可知,文章主要讲述了八只小狗被救出后进行了一次一千多英里接力赛一般的“自由行”的故事,C项“8只获救小狗“自由行”行程1300英里”符合文意。故选C项。BBaby
43、giraffes inherit(经遗传获得) aspects of their mothers patterningwhich could give them a survival advantage if good camouflage(保护色) runs in the family. Just like humans have unique sets of fingerprints, every giraffe has a unique set of spots.Derek Lee is a wildlife biologist and population ecologist at P
44、enn State, and with the Wild Nature Institute, a research consulting group.He and his colleagues have been tracking giraffes for seven years, throughout 1,500 square miles in Tanzania.Now, theyve used image analysis software to study the spots of mothers and their babies.And they found that baby gir
45、affes inherit at least some particular elements of their patterning from their mothers, like how circular the spots are. They also found that baby giraffes with larger spots have better chance to survive their first months, because the spots are more like the dappled(斑驳的) sunlight in the bushes wher
46、e baby giraffes like to hide from hungry lions and hyenas (wild animals like dogs).The resultsand a lot of giraffe patternsare recorded and explained in the journal PeerJ.Lee et al., Seeing spots:quantifying motheroffspring similarity and assessing fitness consequences of coat pattern traits in a wi
47、ld population of giraffes(Giraffa camelopardalis)Its perhaps not surprising that a physical characteristic that protects an individual from being eaten passes the test of Darwinian natural selectionand get passed along to later generations.“The fact that these things are inheritable and they do affe
48、ct survival of baby animals makes us feel like evolution is embodied exactly by these spot features.” So if a moms camouflage is good, her babies, too, might have the spots that keep them safer.24. Why are baby giraffes with larger spots more likely to survive?A. Because their spots match surroundin
49、gs better.B. Because they keep away from lions and hyenas.C. Because their mothers tend to protect them more.D. Because they barely move around in the bushes.25. What does “embodied” underlined in the last paragraph mean?A. Promoted.B. Represented.C. Questioned.D. Prevented.26. What is the best titl
50、e for the text?A. Animals Have Their Unique Sets of PatterningB. Moms Genes Make Some Giraffes Hard to SpotC. Derek Lee Has Been Studying Animal PatterningD. Animal Physical Characteristics Are Similar to Familys【答案】24. A 25. B 26. B【解析】本文是一篇说明文。研究指出,像人类有独特的指纹一样,每只长颈鹿都有独特的斑纹。如果小长颈鹿继承了它们母亲的某些遗传特征,那么它
51、们可能就有了生存优势。【24题详解】细节理解题。根据第三段中“They also found that baby giraffes with larger spots have better chance to survive their first months, because the spots are more like the dappled(斑驳的) sunlight in the bushes where baby giraffes like to hide from hungry lions and hyenas (wild animals like dogs).”可知他们还发
52、现,斑点较大的小长颈鹿在头几个月里生存的几率更高,因为斑点更像灌木丛里的斑驳阳光,小长颈鹿喜欢躲在那里躲避饥饿的狮子和鬣狗(像狗一样的野生动物)。由此可知,斑点较大的小长颈鹿更容易存活,是因为它们的斑点与周围环境更匹配。故选A。【25题详解】词义猜测题。根据画线词上文“Its perhaps not surprising that a physical characteristic that protects an individual from being eaten passes the test of Darwinian natural selectionand get passed a
53、long to later generations.”以及后文“So if a moms camouflage is good, her babies, too, might have the spots that keep them safer.”可知,上文提到保护个体生存的生理特征符合达尔文的自然选择法则,下文则提到如果母亲的保护色是有效的,其幼崽就可能经遗传继承这些斑纹,变得更安全,结合信息可知,有助于生存的斑纹会被遗传,这些斑纹正体现了进化论。即画线词意思为“体现”。A. Promoted.促进;B. Represented.体现;C. Questioned.质疑;D. Prevent
54、ed.阻止。故选B。【26题详解】主旨大意题。根据第一段第一句“Baby giraffes inherit(经遗传获得) aspects of their mothers patterningwhich could give them a survival advantage if good camouflage(保护色) runs in the family.(小长颈鹿继承了它们母亲的一些花纹如果良好的保护色在家族中代代相传,这将给它们带来生存优势)”以及最后一段最后一句“So if a moms camouflage is good, her babies, too, might have
55、 the spots that keep them safer.(所以如果长颈鹿妈妈的保护色是有效的,她的宝宝也会有让它们更安全的斑点)”结合文章主要讲了长颈鹿幼崽可以遗传母亲身上的斑纹,如果这种斑纹是有效的保护色,那么长颈鹿幼崽便有了生存优势,不易被捕食者发现。故B选项“长颈鹿妈妈的基因使一些长颈鹿很难被发现”作本文标题最佳。故选B。CWhy have so many awards ceremonies appeared recently? Shakespeare never won a prize, nor did Leonardo da Vinci or Adam Smith or Ch
56、arles Dickens.It would be possible to say, however, that in the past, scientists and artists could win patronage from rich people-a king or a lord would give the artist or scientist money to have them paint their palaces or help them develop new ways of making money. With the change in social system
57、s across the world, this no longer happens. A lot of scientific research is now cither funded by the state or by private companies. Perhaps awards ceremonies are just the most recent face of this process.However, there is more to it than that. When a film wins an Oscar, many more people will go and
58、see it or buy the DVD. When a writer wins the Nobel prize, many more people buy his books. When a group win the MTV awards, the ceremony is seen by hundreds of thousands of people across the world. The result? The group sell lots more records.Most awards ceremonies are now sponsored by big organizat
59、ions or companies. This means that it is not only the person who wins the award who benefits but also the sponsors. The MTV awards, for example, are great for publicising not only music but also MTV itself!On the surface, it seems to be a win-win situation, with everyone being happy, but let me ask
60、you a question-how far do you think that publicity and marketing are winning here, and how much genuine recognition of achievement is taking place?27. Why are some successful people like Shakespeare mentioned at the very beginning of the passage?A. To show great admiration.B. To provide the backgrou
61、nd.C. To prepare for the topic.D. To answer the question.28. Artists and scientists used to receive money from_.A. rich peoples supportB. ales of their worksC. different awardsD. the government29. The writer thinks awards actually do a better job in_.A. getting the winners great achievements recogni
62、zedB. financially supporting a scientists or an artists workC. improving the status of the greatest scientists or artistsD. earning more money for the awards ceremony sponsors30. What is the writers attitude towards awards ceremonies?A. Subjective.B. Approving.C. Doubtful.D. Indifferent.【答案】27. C 28
63、. A 29. D 30. C【解析】这是一篇议论文。作者认为现在的颁奖典礼过于泛滥,而可知大多数奖项由组织机构或公司赞助,受益的表面上看也有获奖人,实际上更多的是赞助商。作者同时对颁奖让获奖者的成就得到认可这一行为持怀疑态度。【27题详解】推理判断题。根据第一段Why have so many awards ceremonies appeared recently? Shakespeare never won a prize, nor did Leonardo da Vinci or Adam Smith or Charles Dickens.可知作者不赞同泛滥成灾的颁奖典礼,像莎士比亚、达
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
