江西省新余市2020-2021学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江西省新余市2020-2021学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析 江西省 新余市 2020 2021 学年 一下 学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、新余市2020-2021学年度下学期期末质量检测高一英语试题第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是C。1. How will the woman get in touch with Ann?A. By mail. B. By email. C. By telephone.2.
2、How many people were injured in the fire?A. 12. B. 25. C. 37.3. Why does the man call the woman?A. To invite her to a concert.B. To see whether she is busy.C. To help her finish her paper.4. What does the woman suggest the man do?A. Read some French storybooks.B. Borrow some books in French.C. Read
3、fast to get a general idea.5. What are the speakers mainly talking about?A. A group. B. An advertisement. C. A garage.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三 个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟; 听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What is the relationship betw
4、een the speakers?A. Classmates. B. Colleagues. C. Neighbors.7. How did Bernard probably come today?A. By subway. B. By bus. C. By car.听第7段材料,回答第8、9题。8. What does the company require the staff to do?A. Work on weekends. B. Control the lunch time.C. Hand in working reports daily.9. What should the man
5、 do before he starts work?A. Read the companys rules. B. Go through special training.C. Take a medical examination.听第8段材料,回答第10至12题。10. What can we learn about the girl?A. She is eager to go back to school. B. She has just got her timetable.C. She dislikes Miss Counter.11. What is the boys first cla
6、ss?A. Geography. B. English. C. Math.12. What is the boys opinion about Mr. Shaw?A. He is too strict. B. He is frightening. C. He is good at teaching.听第9段材料,回答第13至16题。13. Where is the woman from?A. America. B. Sweden. C. Egypt.14. What are the speakers doing?A. Taking a Spanish lesson. B. Recording
7、a program. C. Giving a performance.15. What is the first question about?A. A sport. B. A dam. C. A restaurant.16. How many prizes does the woman win?A. One. B. Two. C. Three.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is Alexander Manette?A. An officer. B. A writer. C. A doctor.18. When did Alexander Manette disappe
8、ar?A. In 1757. B. In 1775. C. In 1789.19. How did people know what had happened to Alexander Manette?A. He told them about it.B. They heard of it from others.C. They read what he had written down.20. What is said about Alexander Manette?A. He was put into the prison in the winter.B. He destroyed the
9、 Bastille with other people.C. He couldnt remember anything after he was set free.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)ADiscover Nature Schools programsBecoming Bears (Kindcrgarten-2 grade)By becoming baby bears, children learn from their parent to survive the seasons. Kids will find safety in t
10、he spring and learn kinds of food bears eat during the summer, and then create a cave for winter hibernation. After learning the skills needed to survive, students will go out of the cave as an independent black bear able to care for themselves. (1.52 hours)Whose Clues? (3-5 grade)Kids will discover
11、 how plants and animals use their special structures to survive. Through outdoor study of plants and animals, kids will recognize their special structures and learn how they enable species to eat, avoid their enemies and survive. Using what they have learned, kids will choose one species and tell ho
12、w they survive in their living places. (34 hours)Winged Wonders (35 grade)Birds add color and sound to our world and play an important ecological role. Students will learn the basics of birds, understand the role birds play in food chains and go bird watching using field guides and telescopes. Stude
13、nts will do hands-on activities. Students will use tools to build bird feeders, allowing them to attract birds at home.(34 hours) Exploring Your Watershed (68 grade)We all depend on clean water. Examining how our actions shape the waterways around us. Go on a hike to see first-hand some of the chall
14、enging water quality problems in a city. Students will test the water quality to determine the health of an ecosystem. Each program is taught for a class with at least 10 students. All programs include plenty of time outdoors. So please prepare proper clothing, sunscreen and insect killers for child
15、ren. To take part in a program, please email dcprogramsmdc.mo.gov.1. What can kids do at Becoming Bears?A. Watch bears performances.B. Take care of bears.C. Dress up as baby bears to learn about bears.D. Learn how to survive a bear attack.2. Kids who are interested in plants will choose .A. Whose Cl
16、ues?B. Exploring your Watershed.C. Winged Wonders.D. Becoming Bears.3. According to the passage, all the four programs .A. have the same teaching hours.B. have outdoor activities.C. are offered during summer holidays .D. are designed for primary school students.【答案】1. C 2. A 3. B【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要
17、介绍了四个适合不同儿童年龄段的发现自然的项目情况。【1题详解】细节理解题。根据Becoming Bears部分中“By becoming baby bears, children learn from their parent to survive the seasons. Kids will find safety in the spring and learn kinds of food bears eat during the summer, and then create a cave for winter hibernation.(通过成为熊宝宝,孩子们从他们的“父母”那里学习如何在
18、季节中生存。孩子们会在春天找到安全的地方,学习熊在夏天吃的各种食物,然后为冬天冬眠创造一个洞穴)”可知,在Becoming Bears项目中,孩子们可以装扮成小熊宝宝来学习熊的知识。故选C。【2题详解】细节理解题。根据Whose Clues?部分中“Kids will discover how plants and animals use their special structures to survive.(孩子们将会发现植物和动物是如何利用它们特殊的结构生存的)”可知,喜欢植物的学生可以选择Whose Clues?。故选A。【3题详解】细节理解题。根据倒数第二段“ All program
19、s include plenty of time outdoors. So please prepare proper clothing, sunscreen and insect killers for children.(所有项目都包括大量的户外时间。因此,请为儿童准备好适当的衣物、防晒霜和杀虫剂)”可知,这四个项目都有户外活动。故选B。BIn a foreign country, a man visited a local restaurant. He didnt speak their language. He ordered something indecipherable off
20、the menu. When the waiter brought him a plate of delicious looking fried noodles, he smiled and made an OK sign at the waiter with his thumb and forefinger linked in a circle. Looking angry, the waiter then picked up the dish and thrown it to his lap. What he did wrong, he wondered. Well, nothing is
21、 quite as it seems when it comes to using hand gesture in another country.Gestures have been used to replace words in many countries, and they are often specific to a given culture. Gesture may mean something complimentary in one culture, but is highly offensive in another.The gesture “thumb-up” is
22、commonly misinterpreted. In English, it is popularly known as thumbs up, despite the fact that the action is commonly performed with only one hand. English-speaking Caucasians use it to signal OK, which is the same meaning as O.K. ring gesture. The two can in fact be used almost interchangeably.Avoi
23、d using this gesture in Southern Sardina or Northern Greece unless you want to invite a fight. While American, British and Australian would use the thumb up to signal hitch-hiking to the drivers, this message will not encourage a Greek driver or motorist to stop to give them a ride.There are no righ
24、t or wrong signals, only cultural differences. Lack of cultural understanding will lead to disharmony among people from different cultures. When we know what to look for, such encounters with other cultures are actually very interesting, fascinating and fun. It is certainty a great topic to discuss
25、over a cup of coffee and cakes.4. What did the man in the first paragraph do wrong?A. He misunderstood the waiter.B. He made the signal in a rude way.C. He ordered something off the menu.D. He didnt realize cultural differences.5. What does the underlined word in the second paragraph mean?A. Full of
26、 aggression.B. Full of admiration.C. Full of complexity.D. Full of certainty.6. What will happen if you make a thumb up toward a man in Northern Greece?A. He will stop to give you a lift.B. He will ask you to give him a HA.C. He will get annoyed and fight against you.D. He will make the same signal
27、toward you.7. Whats the purpose of the passage?A. To tell stories about different cultures.B. To advise us to have an understanding of cultural differences.C. To explain the meaning of different gestures.D. To persuade people from different countries to live in harmony.【答案】4. D 5. B 6. C 7. B【解析】【分析
28、】本文是一篇说明文。本文作者通过一则故事,说明了我们要理解文化的差异,才能与别人更好地相处。【4题详解】细节理解题。由第一段Well, nothing is quite as it seems when it comes to using hand gesture in another country.可知,在另一个国家,这个手势表达的意思是不同的。由此可知,故事中的那个人没有意识到文化的差异,这是他的错误所在,选D。【5题详解】词义猜测题。由下文内容but is highly offensive in another.可知,在另一个国家是冒犯的意思。所以划线词与下文内容是转折关系。是offe
29、nsive的反义词,所以划线词的意思是表示赞美、赞赏。故选B项。【6题详解】细节理解题。由倒数第二段Avoid using this gesture in Southern Sardina or Northern Greece unless you want to invite a fight.可知如果你向一个北希腊的人伸出大拇指,他可能会被惹怒,和你打架,选C。【7题详解】推理判断题。由最后一段There are no right or wrong signals, only cultural differences. Lack of cultural understanding will
30、lead to disharmony among people from different cultures. 可知,没有对错的信号,只有文化差异。缺乏对文化的理解会导致不同文化背景的人之间的不和谐。由此判断出作者写这篇文章的目的是建议我们很好的理解文化差异,选B。CWhenever we see a button, we are eager to press it because we know something will happen. This is true in most cases, for example on a doorbell and on the on/off but
31、ton on the TV. But some buttons are actually fake , like the “close” button on a lift.Many people are in the habit of pressing the “close” button because they dont have the patience to wait for the lift doors to shut. But lifts “close” buttons are a complete trick at least in the US-the doors will n
32、ot close any faster no matter how hard you press.It started in the 1990s when the Americans with Disabilities Act was passed in the US, making sure that all lifts stayed open long enough so that people with disabilities could enter. Only US firefighters and repairmen can use the buttons to speed up
33、the door-closing process if they have a code or special keys.But to normal lift riders, the buttons arent completely useless. According to psychologists, fake buttons can actually make you feel better by offering you a sense of control. Perceived (能够感知的)control is very important. It reduces stress a
34、nd increases well-being, Ellen J. Langer, a psychology professor, said, “Having a lack of control is connected with depression (抑郁).”Experts have expressed that a lot of buttons that dont do anything exist in our lives for this same purpose. For example, many offices in the US have fake thermostats
35、(温度调节器)because people tend to feel better when they think they can control the temperature in their workspace.But Psychologists found it interesting that even when people are aware of these little “white lies”, they still continue to push fake buttons because as long as the doors eventually close, i
36、t is considered to be worth the effort.“That habit is here to stay,” John Kounios, a psychology professor, said, “Even though I have real doubts about the traffic light buttons, I always press them. After all, Ive got nothing else to do while waiting. So why not press the button in the hope that thi
37、s one will work?”8. What was the authors main purpose in writing the article? A. To describe some different kinds of fake buttons.B To explore peoples different habits when it comes to pushing buttons.C. To tell the uses of fake buttons.D. To explain the advantages and disadvantages of fake buttons.
38、9. Which may be the best title for the passage?A. Buttons in the USA.B. Buttons Always Lie.C. Buttons May not Work.D. Close Buttons on lifts.10. According to John Kounios, people who press fake buttons_.A. dont know that what they press is fake.B. should give up this habit.C. consider what they do t
39、o be meaningless.D. probably do so to kill time.11. In America, the “close” buttons on lifts_ .A. were specially designed to give people a sense of control.B. are fake for the convenience of disabled people.C. work only when people press them hard for a while.D. cannot speed up the process of closin
40、g the door in any case.【答案】8. C 9. C 10. D 11. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了生活中出现的一些假按钮,并分析了它们给人们带来的各个方面的作用。【8题详解】推理判断题。第三段的“It started in the 1990s when the Americans with Disabilities Act was passed in the US, making sure that all lifts stayed open long enough so that people with disabilities could ent
41、er.( 它始于20世纪90年代,当时美国通过了美国残疾人法案,以确保所有的电梯都保持足够长的开放时间,以便残疾人能够进入电梯) ”说明了电梯里的假按钮的用处;第五段“Experts have expressed that a lot of buttons that dont do anything exist in our lives for this same purpose.( 专家们表示,在我们的生活中,有很多不起任何作用的按钮也是为了这个目的而存在的)”说明了生活中一些假按钮的用处,再见结合本文其他内容,可推知,作者写这篇文章的主要目的是介绍生活中出现的假按钮的用处。故选C。【9题详
42、解】主旨大意题。根据文章第一段的“Whenever we see a button, we are eager to press it because we know something will happen.This is true in most cases,for example,on a doorbell. But some buttons are actually fake(假的),like theclosebutton on a lift(每当我们看到一个按钮,我们就会迫不及待地去按它,因为我们知道会有事情发生。这在大多数情况下是正确的,例如,在门铃上。但有些按钮实际上是假的,比
43、如电梯上的 “关门”按钮)”和下文对生后中一些假按钮的介绍可知,C项“不工作的按钮”可以概括文章,作为本篇的最佳标题。故选C。【10题详解】细节理解题。根据最后一段的“Even though I have real doubts (怀疑) about the traffic light buttons, I always press them. After all, Ive got nothing else to do while waiting. So why not press the button in the hope that this one will work? (即使我对红绿灯
44、按钮真正的怀疑,但是我总是按它们。毕竟,我在等待的时候没有别的事情可做。所以,为什么不按下按钮,希望这个可以有用呢? )”可知,等待时没有事情可做,按假按钮可以消磨时间。故选D。【11题详解】细节理解题。根据第三段的“It started in the 1990s when the Americans with Disabilities Act was passed in the US,making sure that all lifts stayed open long enough so that people with disabilities could enter.(它始于20世纪9
45、0年代,当时美国通过了美国残疾人法案,以确保所有的电梯都保持足够长的开放时间,以便残疾人能够进入电梯) ”可知,电梯里的假按钮是为残疾人所考虑的。故选B。【点睛】DIn an era when fashion trends can change in a nanosecond(纳秒), people want to keep pace. Theyll wear a look a few times and then move on to the next one. In reality, most people cant really afford this.To meet this dema
46、nd, online clothing rental services are growing in popularity. Shoppers can pay money online to rent the clothes they need, says the Fashion United website. The first company to put this idea into practice is Rent the Runway. The United States based company has hit a $ 1 billion valuation. CEO Jenni
47、fer Hyman credits its success to the concepts of the sharing economy. She believes that the clothing rental business and the idea of dynamic ownership is a trend in the young generation. “The millennium generation(千禧一代),the consumer, is so ready to adopt this behavior.” Hyman told CNBC.She also poin
48、ts out that working women make up one of the biggest consumer groups subscribing to their services. They want more clothes but they have limited space and ability to purchase new fashion. “Rent the Runway can be a solution for them,” Hyman told CNBC, “where they can dress for the job they want and s
49、ave money and time.”Although the clothing rental business has many advantages, people still have some concerns. Journalist and author Elizabeth Cline wrote in Elle that “Renting the clothes is not as sustainable as it seems.”Take shipping, for example, which has to go two ways if an item is rentedre
50、ceiving and returning. Cline writes that consumer transportation has the second largest footprint of our collective fashion habit after manufacturing. Then theres the burden of washing, which has to happen to every item when its returned, regardless of whether or not it was worn. For most rental ser
51、vices, this usually means dry-cleaning, a high impact and polluting process. “They can produce hazardous waste and air pollution if not handled correctly, and theyre often paired with stain removers that are more toxic than the solvents themselves,” she told the Fashion Platforms website.12. What is
52、 the article mainly about?A. The fast changes of fashion trends.B. The development of the sharing economy.C. What contributes to the popularity of online clothing rental services.D. The advantages and disadvantages of online clothing rental services.13. What is behind the success of Rent the Runway
53、according to Hyman?A. Different fashion tastes.B. Growth of delivery services.C. The trend of the sharing economy.D. The financial pressures facing consumers.14. What is the main problem of online clothing subscription services, according to the text?A. Consumers tend to rent more than they need.B.
54、They could lead to other unsustainable fashion habits.C. The shipping and washing involved are not environmentally friendly.D. People can catch infectious diseases by renting clothes from sick people.15. According to the passage, the authors attitude towards the rental service isA. supportiveB. indi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-344570.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
