2022版新高考人教版英语一轮复习课时练:37 选修8 UNIT 2 CLONING WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新高考人教版英语一轮复习课时练:37 选修8UNIT 2CLONING WORD版含解析 2022 新高 考人教版 英语 一轮 复习 课时 37 选修 UNIT CLONING WORD
- 资源描述:
-
1、课时提能练(三十七) 选修8Unit 2CloningA:知识层面.语境语法填空A(考查派生词)What if your boss tells you to add 1decorations (decorate) to a new office with a colleague who often finds fault with you? Certainly this is merely an 2assumption (assume). To get the work done, I think it is important to raise 3objections (object) fr
2、ankly rather than cover up the differences. Nothing could be better than putting forward a more 4reasonable (reason) solution or a 5correction (correct) proposal. Fully exchanging ideas with your colleagues is an essential 6regulation (regulate) you should follow. This is 7exactly (exact) what I wan
3、t to express in this article.B(考查动词)Robert Frost, 8differing (differ) from most of the elderly, doesnt enjoy his old age in peace after 9retiring (retire) from work. Instead, he 10has undertaken (undertake) the duty of helping maintain the order and safety of the community. Accidents used to occur h
4、ere frequently. Several kids 11were struck (strike) by private cars, which 12bothered (bother) most of the residents. Robert couldnt resist 13joining (join) in his community volunteer service. They took steps 14to forbid (forbid) drunk drivers from driving in and out. Since then, no accident has eve
5、r happened again, 15owing (owe) to efforts of volunteers like Robert. They themselves 16have obtained (obtain) the respect of all community residents.C(考查句型)A crocodile measuring “half 17the length of a bus” was said to have been caught in Australia. Then 18came (come) the message from government of
6、ficials that Wildlife Commission had sent a team out to help the crocodile. Despite the fact 19that crocodiles can live in fresh water, wildlife protectors still want to get it back to saltwater. They are convinced that the chance of the crocodile 20surviving (survive) in fresh water remains to be s
7、mall. The problem is 21that the crocodile is so big and heavy that it is hard to take it to saltwater.根据提示补全句子 1约翰打开门。门前站着一个他从未见过的女孩。John opened the door.There stood a girl he had never seen before.2能在此项目中与你们合作,我们非常高兴。We are very happy to cooperate with you in this project.3按照合同规定,你必须在月底前付款。You are
8、bound to pay before the end of the month by the contact.4漫长的旅行之后,他们三人回到了家,又饿又累。After the long journey,the three of them went back home,hungry and tired5他身体不好,所以医生禁止他喝酒。He was in poor health,so the doctor forbade him to drink wine.B:能力层面.阅读理解APeople who grow up lefthanded have a different,more flexib
9、le brain structure than those born to take life by the right hand,say researchers at the University of California,Los Angeles.The reason is that righthanders have genes that force their brains into a slightly more onesided structure,according to the research.Lefthanders appear to be missing those ge
10、nes.“There really is a difference in brains that results in a more symmetric (对称的) brain in lefthanders,where the two sides are more equal,” said Daniel Geschwind,who led the research team.In the effort to understand how the brain shapes the mind,researchers have been trying to document the way gene
11、s and environment affect intelligence and mental abilities.They found that rightor lefthandedness is determined by genes.If a person has the gene for righthandedness,that person will be righthanded.People who do not have that gene,however,can be either left or righthanded.There is no specific gene f
12、or lefthandedness.Righthanders typically have larger left brains,where their language abilities are concentrated.Conversely,lefthanders have more balanced brains.The language abilities of lefthanders more often are concentrated on the right side.The UCLA researchers conducted brain scans on 72 pairs
13、 of male identical twins (同卵双胞胎) between 75 and 85 years old.They noticed that if identical twins carry the gene for hand preference,both must be righthanded.If they lack the gene,one twin can develop righthanded while the other can develop lefthanded.The researchers found that the brains of identic
14、al righthanded twins were very similar in size and structure.But when a lefthander was part of the twin set,the brains were different.The conclusion is that the absence of the gene for hand preference allows the brain to develop differently as the individual grows up,researchers said.【语篇解读】美国加州大学洛杉矶
15、分校的研究人员发现,人们习惯用哪只手是由基因决定的。1What is the finding of the researchers of UCLA?ALefthanders have more balanced brains.BRighthanders have more flexible brains.CLefthanders brains are more onesided.DRighthanders brains are more symmetric.A细节理解题。根据第三段中的“that results in a more symmetric(对称的) brain in lefthan
16、ders,where the two sides are more equal”以及第五段中的“lefthanders have more balanced brains”可知,惯用左手的人有更加平衡的大脑,故选A。2Which element determines a persons hand preference?AEnvironment.BIntelligence.CHabits.DGenes.D细节理解题。根据第四段中的“They found that rightor lefthandedness is determined by genes”可知,人们习惯用哪只手是由基因决定的,故选
17、D。3What can be said about identical twins?AThey always have similar brain structure.BThey never carry the gene for hand preference.CThey have different genes for hand preference.DThey can have different hand preference.D推理判断题。根据第六段中的“If they lack the gene,one twin can develop righthanded while the o
18、ther can develop lefthanded”可推知,即使是同卵双胞胎也有可能会有不同的惯用手,故选D。4What did the UCLA team research on?APeoples genetic makeup.BPeoples hand preference.CPeoples brain sizes.DPeoples communicative skills.B推理判断题。根据第六和第七段的内容并结合文章的其他内容可知,加州大学洛杉矶分校的研究人员研究了人们有不同的惯用手的原因,所以B项正确。BBowhead whales (弓头鲸) can live 200 year
19、s or longer.How they do it is no longer among the secrets of the deep.Scientists have mapped the genetic code of this longlived whale species.The international effort found unusual features in the Arctic whales genes.Those features likely protect the species against cancer and other problems related
20、 to old age.“We hope to learn what is the secret of bowhead whales living longer,healthier lives,” said Joao Pedro de Magalhaes.He is a gerontologist ( a person who studies the process of people growing old) at the University of Liverpool in England.He is also the coauthor of the study that appeared
21、 on January 6,2015 in Cell Reports.His team hoped that its new findings might one day be used “to improve human health and lengthen human life”No other mammal is known to live as long as the bowhead.Scientists have shown that some of these whales have lived well beyond 100 including one that survive
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-346479.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2023年新教材高考语文一轮复习 古诗词诵读(五)1 拟行路难(其四)课件 新人教版.pptx
