河南省南阳市第一中学2017届高三上学期第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省南阳市第一中学2017届高三上学期第二次月考英语试题 WORD版含解析 河南省 南阳市 第一 中学 2017 届高三 上学 第二次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、南阳一中2016年秋期高三第二次月考英语试题 2016.10.15第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。A Homestay provides English language students with the opportunity to speak English outside the classroom and the experience of being part of a British home.What to Expect The host will prov
2、ide accommodation and meals. Rooms will be cleaned and bedcoverschanged at least once a week. You will be given the house key and the host is there to offer helpand advice as well as to take an interest in your physical and mental health.Accommodation Zones Homestays are located in London mainly in
3、Zones 2 3 and 4 of the transport system. Most hosts do not live in the town centre as much of central London is commercial and not residential(居住的).Zones 3 and 4 often offer larger accommodation in a less crowded area. It is very convenient to travel in London by Underground.Meal Plans AvailableCont
4、inental BreakfastBreakfast and DinnerBreakfast, Packed Lunch and Dinner Its important to note that few English families still provide a traditional cooked breakfast.Your accommodation includes Continental Breakfast which normally consists of fruit juice, cereal,bread and tea or coffee. Cheese, fruit
5、 and cold meat are not normally part of a ContinentalBreakfast in England. Dinners usually consist of meat or fish with vegetables followed by dessert,fruit and coffee.Friends If you wish to invite a friend over to visit, you must first ask your hosts permission. You haveno right to entertain friend
6、s in a family home as some families feel it is an invasion of their privacy.Self-Catering Accommodation in Private Homes Accommodation on a room-only basis includes shared kitchen and bathroom facilities and often a main living room. This kind of accommodation offers an independent lifestyle and is
7、moresuitable for the long-stay student. However, it does not provide the same family atmosphere as anordinary homestay and may not benefit those who need to practise English at home quite as much.21. The passage is probably written for_. A. hosts willing to receive foreign students B. foreigners hop
8、ing to build British cultureC. English learners applying to live in English homes D. travelers planning to visit families in London22. According to the passage, what does continental Breakfast include? A. Dessert and coffee. B. Bread and fruit juice. C. Fruit and vegetables. D. Cereal and cold meat.
9、23. Why do some people choose self-catering accommodation? A. To experience a warmer family atmosphere. B. To enrich their knowledge of English. C. To entertain friends as they like. D. To enjoy much more freedom.【答案】DABCD【解析】1推理判断题。由全文尤其是第一段可知,这篇文章是为那些到英国学习英语,打算寄宿在一个英国家庭的学生介绍了寄宿的相关信息。故D选项正确。2细节理解题。
10、由第二段中的“Rooms will be cleaned and bedcovers changed at least once a week”可知,主人为住宿的学生清理房间,更换床单。故A选项正确。3推理判断题。由第三段中的“Homestays are located in London mainly in Zones 2,3 and 4 of the transport system. Most hosts do not live in the town center as much of central London is commercial but not residential(居
11、住的)”可知,居民区主要位于Zones 2,3 and 4,市中心主要是商业区,不是居民区,由此可以推知,商业区主要位于Zone 1。4细节理解题。由Meal Plans Available部分中的“Continental Breakfast, which normally consists of fruit juice, cereal(谷物类食品), bread and tea or coffee”,故C选项正确。5细节理解题。由最后一段中的“This kind of accommodation offers an independent lifestyle and is more suit
12、able for the long-stay student”可知,self-catering accommodation为住宿学生提供比较独立的生活方式,所以学生们可以享受到更多的自由。故D选项正确。【备注】这是一篇介绍说明类文章。文章为那些到英国学习英语,打算寄宿在英国家庭中的学生们介绍了寄宿的相关信息。B Millions of people pass through the gates of Disneys entertainment parks in California, Florida and Japan each year. What makes these places an
13、 almost universal attraction? What makes foreign kings and queens and other important people want to visit these Disney parks? Well, one reason is the way theyre treated once they get there. The people at Disney go out of their way to serve their guests,as they prefer to call them, and to see that t
14、hey enjoy themselves. All new employees, from vice presidents to part-time workers, begin their employment byattending Disney University and taking Traditions P. Here, they learn about the companys history,how it is managed, and why it is successful. They are shown how each department relates to the
15、 whole. All employees are shown how their part is important in making the park a success. After passing Traditions I,the employees go on to do more specialized training for theirspecific jobs. No detail is missed. A simple job like taking tickets requires four eight-hour days oftraining. When one ti
16、cket taker was asked why it took so much training for such a simple, ordinaryjob, he replied, What happens if someone wants to know where the restrooms are, when theparade starts or what bus to take back to the campgrounds? We need to know the answers or whereto get them quickly. Our constant aim is
17、 to help our guests enjoy the party. Even Disneys managers get involved in the daily management of the park. Every year, themanagers leave their desks and business suits and put on special service clothes. For a full week,the bosses sell hot dogs or ice cream, take tickets or drive the monorail(单轨车)
18、,and take up anyof the 100 jobs that make the entertainment park come alive. The managers agree that this weekhelps them to see the companys goals more clearly. All these efforts to serve the public well have made Walt Disney Productions famous. Disney is considered by many as the best mass service
19、provider in America or the world. As one long-timebusiness observer once said, How Disney treats people, communicates with them, rewards them,is in my view the very reason for his great success. I have watched, very carefully and with greatrespect and admiration, the theory and practice of selling s
20、atisfaction and serving millions ofpeople on a daily basis successfully. It is what Disney does best.24. The first day they come to Disney parks, all new employees_. A. begin by receiving on-the-job training B .must learn several jobs C .begin as ticket takers D. have already attended Disney Univers
21、ity25.Each year, managers wear special service clothes and work in the park to_. A. set a good example for employees B .remind themselves of their beginnings at Disney C .gain a better view of the companys objectives D .replace employees on holiday26. Which of the following is NOT true according to
22、the passage? A. Tourists learn the history of Disney in its entertainment parks. B .Disney attracts people almost from all over the world. C .Parades are regularly held in Disneys entertainment parks. DDisneys managers are able to do almost all kinds of work in the Disney parks.27 .This passage is m
23、ainly about_. A. how Disney employees are trained B .the history and traditions of the Disney enterprises C .why Disney enterprises make a lot of money D .the importance Disney places on serving people well【答案】ABCAD【解析】1细节理解题。从第二段中的“All new employees. begin their employment by attending Disney Unive
24、rsity and taking Traditions I”可知所有雇员进入迪斯尼公园第一天就要接受职业培训。2事实细节题。从第三段最后一句“Our constant aim is to help our guests enjoy party”以及第一段最后一句:“The people at Disney go out of their way to serve their guests, as they prefer to call them, and to see that they enjoy themselves”可知迪斯尼雇员的目标,故选B。3事实细节题。从第四段中的“Every y
25、ear the managers leave their desks and business suits and put on special service clothes. the managers agree that this week helps them to see the company goals more clearly”可知C项与文意相符。4推理判断题。从第二段中的“they learn about the companys history”可知,此处的“they”是指“all new employees”,并非指“tourists”其他三项文中均可找到有关信息。5主旨
26、大意题。本文第一段用设问的方式亮出主题:“为什么迪斯尼公园吸引了世界游人?” 然后告诉我们:“One reason is the way theyre treated once they get there”;最后一段又借一位旁观者的话“How Disney treats people,. is in my view the very reason for his fifty years of success”进一步深化了主题,说明服务好对于Disney的成功起着举足轻重的作用。【备注】本文分析了Disneyland之所以能吸引世界各地的游客的原因。C Fred Michel is one o
27、f 7.2 million Americans who moonlight. Once a week, after his day job as medical director of a mental health center, the 40-year-old psychiatrist heads to a part-time job at a treatment center for young people. Twice a month, he travels three hours to another teenagetreatment center. Last year, 5.4
28、percent of the American workforce held second jobs, according to the US Labor Department, and that looks set to increase this year. Many workers like the safety that moonlighting provides, says Carl Hausman, the writer ofMoonlighting: 148 Great Ways to Make Money on the Side. The information from th
29、e US Labor Department shows that 40 percent of US moonlighters take a second job to meet household expenses or pay off debts. Others save money or buy some special things. People also take second jobs with an eye to the future一wanting to try out a new field or gain expemence. Michel started moonligh
30、ting when medical systems were unstable. He wanted to make sure hewasnt tied to one system that ended up failing. Just as the purposes for moonlighting vary, the moonlighters cross all ages and racial groups.And they work in a variety of industries- no longer just service, office and sale jobs. Tech
31、nology just affects your ability to make money, Hausman says, that makes a frequentchange in moonlighting. As its name means, moonlighting still occurs mostly at night. And that results in some pressures.Chief among them is time. Full-time employers could misunderstand, too. Some companies do not al
32、low after-hour workbecause they fear it will affect their employees 9-to-5 performance. The primary employer is saying, Wait, Im paying you for the sharp, fresh, energetic you,says Tom Gimbel, president and founder of LaSalle Staffing in Chicago. If youre burningyourself at both ends, its going to s
33、how. Still, the good done to the moonlighters can be great. Besides extra income, moonlighters enjoy variety, freedom and chance to do something new. They may also find their part-time jobsstrengthen what they do full time. Besides, its fun, Michel says. Not only do his part-time jobs offer a chance
34、 to network, stretch his professional skills and make more money, but they also give him the variety he wouldnt find just in a full-time job. Its a way of pulling from the spice cabinet he says, and offering a little varietythroughout the day.28. The reason why Fred Michel began to moonlight is that
35、_. A. he found it exciting to do a part-time job B .he needed to make ends meet with more money C .he feared he would lose his present job one day D. he felt more and more pressure from his employer29 .Some companies dont allow their workers to moonlight because they are afraid A. their workers can
36、not do extra-hour work for them B .their workers will be too tired to try their best at work C .their workers will one day turn to some other different jobs D. their workers will not get to work and be off work on time30. The underlined sentence Its a way of pulling from the spice cabinet. in the la
37、st paragraph means A. moonlighting gets you away from the job you dont enjoy B .moonlighting offers you freedom to make extra money C .moonlighting strengthens your professional skills D. moonlighting brings you chances to do something different31 .What is the article mainly about? A. The ways of mo
38、onlighting. B .The reasons for moonlighting. C .The problems with moonlighting. D. The kinds of people who moonlight.【答案】CBDB【解析】1细节理解题。根据文章第六段的句子“Michel started moonlighting when medical systems were unstable. He wanted to make sure he wasnt tied to one system that ended up failing.”可知,Fred Michel开
39、始兼职的原因是他害怕会失去现在的工作。故选C。2推理判断题。根据文章倒数第四段的句子“If youre burning yourself at both ends, its going to show”可知,一些公司不允许工人做兼职工作,因为他们害怕工人太累了,不能尽最大努力工作。故选B。3推理判断题。根据文章倒数第二段的句子“Not only do his part-time jobs offer a chance to network, stretch his professional skills and make more money, but they also give him t
40、he variety he wouldnt find just in a full-time job.”可知,兼职带来机会做不同的事情。故选D。4主旨大意题。根据文章内容可知,文章主要介绍人们做兼职的原因。故选B。【备注】文章介绍美国有很多兼职的人,他们通过兼职工作获得很多的额外收入,也获得全职工作不能获得的好处。D Oceanography has been defined as The application of all sciences to the study of the sea.Before the nineteenth century, scientists with an i
41、nterest in the sea were few and far between.Certainly Newton considered some theoretical aspects of it in his writings, but he was unwilling togo to sea to further his work. For most people the sea was remote, and with the exception of early intercontinental travelersor others who earned a living fr
42、om the sea, there was little reason to ask many questions about it,let alone to ask what lay beneath the surface. The first time that the question What is at the bottom of the oceans? had to be answered with any commercial consequence was when the laying of a telegraph cable(电缆)from Europe to Americ
43、a was proposed. The engineers had to know the depth profile(起伏形状)of the route to estimate the length of cable that had to be made. It was to Maury of the US Navy that the Atlantic Telegraph Company turned, in 1853, forinformation on this matter. In the 1840s, Maury had been responsible for encouragi
44、ng voyagesduring which soundings(测深)were taken to investigate the depths of the North Atlantic andPacific Oceans. Later, some of his findings aroused much popular interest in his book -ThePhysical Geography of the Sea. The cable was laid, but not until 1866 was the connection made permanent and reli
45、able. At theearly attempts, the cable failed and when it was taken out for repairs it was found to be covered inliving growths, a fact which defied contemporary scientific opinion that there was no life in thedeeper parts of the sea. Within a few years oceanography was under way. In 1872 Thomson led
46、 a scientific expedition,which lasted for four years and brought home thousands of samples from the sea. Theirclassification and analysis occupied scientists for years and led to a five-volume report, the lastvolume being published in 1895.32. The passage implies that the telegraph cable was built m
47、ainly_. A. for oceanographic studies B .for military purposes C .for business considerations D. for investigating the depths of the oceans33.The aim of voyages Maury encouraged in the 1840s was_. A. to make some sound experiments in the oceans B .to collect samples of sea plants and animals C .to es
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-346560.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
