新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 4 HISTORY AND TRADITIONS PERIOD 1 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课时检测:UNIT HISTORY AND TRADITIONSPERIOD WORD版含解析 新
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。课时素养检测 十三Unit 4Period 1. 阅读理解ALajamanu is a dry town in Australia. Can you imagine how surprised people were when live fish rained down from a dark gray cloud? It happens that there are similar cases in England and Honduras. How do clouds
2、 make fish? The simple answer is that they dont. There is a particular weather phenomenon called a waterspout. A waterspout is just like a tornado, which only forms above oceans, lakes, or rivers. Like a tornado, a waterspout moves in a circle at high speeds. When it moves above the water, it tends
3、to carry the fish with it, as well as frogs or other small plants or animals. Scientists couldnt work it out at first. To make matters stranger still, the fish in Honduras were very much alive when they rained down to the ground, but they were all blind. In England and Australia, it rained fish and
4、snakes, and none were blind. It was difficult to puzzle out, but the blind fish gave them a place to start. Scientists knew that some fish that lived in deep, underground caves with no light sources often lost their eyesight. So when blind fish rained down on Honduras, scientists began to connect so
5、me dots. Clearly, these particular fish were pulled from an underground water source by force. Historically, villagers thought the “fishes from the heavens” might be answers to prayers for food. But in 1990, a group of scientists in England happened to record what was happening when it rained fish f
6、rom the sky and finally proved the fact of rains of fish. This huge breakthrough changed legends into true stories and provided scientific explanations for how fish came to live in deep caves. 【语篇概述】本文是一篇说明文。文章解释了神奇的天气状况: “雨中下活鱼”。 “盲鱼”让科学家们开始认为龙卷风理论似乎更有可能。科学家目击天上下“鱼雨”更是把神话传说变成了真实的故事, 同时为鱼如何生活在深海洞穴里提
7、供了科学的解释。1. According to the passage, a waterspout _. A. can make animals blindB. is difficult to catch on filmC. can carry items with itD. is a dangerous sea creature【解析】选C。推理判断题。根据第二段中“When it moves above the water, it tends to carry the fish with it, as well as frogs or other small plants or anima
8、ls. (当它移动到水上, 它可能会卷起一些鱼, 青蛙, 或者其他小的动植物。)”可知, 水上龙卷风可能携带一些物品。故选C。2. The blind fish made the scientists start to think that _. A. raining fish was a warning of natural disastersB. animals changed to match their environmentsC. the weather system differed from place to placeD. the waterspout theory seeme
9、d more possible【解析】选D。推理判断题。根据第三段最后一句“It was difficult to puzzle out, but the blind fish gave them a place to start. ”可知, “盲鱼”让科学家们开始认为龙卷风理论似乎更有可能。故选D。3. The author writes the passage to _. A. tell us it may rain fish sometimesB. explain what caused the fishy weatherC. persuade people to protect the
10、 environmentD. encourage people to do scientific research【解析】选B。写作意图题。纵观全文, 特别是第一段中Can you imagine how surprised people were when live fish rained down from a dark gray cloud? 及下文的研究和结论可知, 作者写这篇文章是为了解释为什么会出现这种雨中下活鱼的天气。故选B。BThe first day of the month of May is known as May Day. It is the time of the
11、year when warmer weather begins. People celebrate the coming of summer with customs that are expressions of joy and hope after a long winter. Today, May Day activities have been moved to the May Day holiday on the first Monday of the month. It is a public holiday when families take advantage of the
12、time off to visit some of the UKs many attractions, including parks, zoos, historic buildings, ancient towns and villages and beautiful countryside. May Day celebrations have their origins in the Roman festival of Flora, the goddess of fruit and flowers, which marked the beginning of summer. People
13、would decorate their houses and villages with leaves and flowers they picked at daybreak in the belief that the vegetation spirits would bring good luck. In the very early morning, young girls went into the fields and washed their faces with dew (露水). They believed this made them very beautiful for
14、the following year. May Day was an important day in the Middle Ages and was a favorite holiday of many English villages. People of the time used to cut down young trees and stick them in the ground in the village to mark the arrival of summer. This is the origin of the maypole (五月柱). People danced a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347042.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
六年级下册语文课件-《再见了亲人》|冀教版(共12张PPT).ppt
