2021新高考英语人教版一轮复习课时作业:必修4 UNIT 4 BODY LANGUAGE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021新高考英语人教版一轮复习课时作业:必修4 UNIT 4BODY LANGUAGE WORD版含解析 2021 新高 英语 人教版 一轮 复习 课时 作业 必修 BODY WORD 解析
- 资源描述:
-
1、Unit 4Body language课时作业.阅读A(2019安徽师大附中高三第一学期期中考试)Last week I was riding my special motorbike and then stopped at a convenience store. As I was getting my wheelchair off the back, a man watched me from his car and I noticed a wheelchair in his back seat. We spoke for a moment and I asked him about th
2、e wheelchair. He answered that it was for his daughter. “Well, do you think she would like to go for a ride on my motorbike with me?” I asked. He seemed shocked that a total stranger would ask him this. He thought about it for a second and said, “OK, as long as I can follow you.”He introduced me to
3、Amy and he sat her on my back seat. Her father followed me for a few miles and she talked nonstop about what she wanted for Christmas. As we came back to the convenience store, she said, “This ride is the best Christmas present I could ever receive. I have been in a wheelchair my whole life and didn
4、t know I could do this.” I told her about some of the other things I do (ski, travel the world by myself, etc.). As her father was taking her off my bike, she turned to him and said, “Oh Daddy, Im going to be OK. Mr Bryant does all kinds of things, and I will too.” Her father turned away as a tear o
5、f joy rolled down his cheek. He hugged me and said, “I was sitting here praying for a gift for Amy that would encourage her. She often felt that her life was dull compared to other children. God answered my prayer just now. Now I pray that God will bless you for your gift to Amy today.” I believed w
6、hat he said. Being kind and thoughtful to others, we can be an answer to prayer.篇章导读:本文是一篇记叙文。身为残疾人的作者在一家便利店门口,看到一个父亲也带着轮椅,他的女儿也是个残疾人。作者向小女孩讲述了自己的经历,让小女孩对生活充满了信心和希望。1How did the father feel at first when the author invited his daughter for a ride?AHe felt surprised because he didnt know the author.B
7、He was moved because the author offered to help his daughter.CHe was happy because his daughter could gain excitement.DHe felt nervous because he was worried about his daughters safety.答案:A细节理解题。根据第一段中的倒数第二句“He seemed shocked that a total stranger would ask him this.”可知,女孩的父亲听说作者要带女儿走一段路程感到有点吃惊,因为他和
8、作者素不相识,故选A。2According to the passage, the girl .Awas satisfied with her lifeBused to be a completely healthy personCwas inspired by the authors experiencesDwas unwilling to communicate with a stranger答案:C推理判断题。根据第二段中小女孩对父亲说的“Oh Daddy, Im going to be OK. Mr Bryant does all kinds of things, and I will
9、 too.”可知,小女孩看到作者能骑车并听说他去滑雪、一个人周游世界,她相信自己也能够做到这些事,小女孩从作者叙述的个人经历中得到了鼓舞。故选C。3What was the authors gift to Amy according to the girls father?AThe motorbike.BThe wheelchair.CThe blessing.DThe ride.答案:D推理判断题。根据第二段中的“This ride is the best Christmas present I could ever receive . I was sitting here praying
10、for a gift for Amy that would encourage her.”可知作者骑车带小女孩走了一段路,对小女孩来说这是最好的圣诞礼物。故选D。4What can we infer from the passage?AThe author usually drove too fast.BThe author was a man with disability.CThe author worked in a convenience store.DThe author often offered strangers a ride on his motorbike.答案:B推理判断
11、题。根据第一段中的第二至四句“As I was getting my wheelchair off the back . I noticed a wheelchair in his back seat . it was for his daughter.”可知,作者带着轮椅,陌生人也给女儿带着轮椅,再从第二段可知,小女孩也要像作者一样,即使身体残疾,也要完成很多事情,可以看出作者是个残疾人。故选B。【词汇积累】dull adj. 枯燥无味的;无聊的thoughtful adj. 体贴的;关心别人的convenience store 便利店【佳句背诵】Being kind and thought
12、ful to others, we can be an answer to prayer.对别人友善体贴,我们就能成为祷告的应许。B(2020陕西省百校联盟TOP20联考)Body language varies significantly across cultures. But what remains consistent across all known cultures are microexpressions. Microexpressions occur in everyone in a second, often without their knowledge. These f
13、acial expressions including surprise, anger, fear, disgust, happiness, and so on can reveal our true feelings about another person or situation.People might try to hide or obscure (模糊) them in different ways informed by culture, but to a practiced reader the true emotions are always visible. In the
14、Philippines, showing both positive and negative emotion is a sign of openness and honesty. But visible negative emotion is seen as rude or aggressive while expressing too much positive feeling is considered embarrassing in Japan. However, when we evaluate people from both countries for their microex
15、pressions, we find that they actually experience emotions at more or less the same level of frequency.A few years ago, my husband and I traveled to Qatar to lead a body language discussion for 200 HR (人力资源) leaders. Womens bodies were completely covered, so we couldnt see the posture or gestures. Wh
16、en standing on stage, all the men looked only at my husband and all the women merely at me. Luckily, we knew from the videos wed previously made of Qataris that the flashes of emotion in their faces reflected the same feelings we might find from audience members anywhere else in the world. And so we
17、 could adjust what we want to show accordingly, and felt just as comfortable as we would have at home.To recognize and understand miroexpressions, you should first study the common microexpressions to know the typical feature of each. And then educate yourself on the local body languageincluding mas
18、king techniques before visiting or interacting with another culture. Third, when youre in the moment, pay much more attention. You cant interpret microexpressions if you dont notice them. Fourth, listen to your intuition (直觉). When you notice a tiny facial movement, ask yourself, “What could that me
19、an?” Besides, you might also try to imitate the movement.篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要解释微表情的概念、作用以及掌握微表情的一些步骤。5What is special about microexpressions?AThey are brief and unaware.BThey are hidden and unusual.CThey are natural but unnecessary.DThey are flexible but unavailable.答案:A细节理解题。根据第一段中的“Microexpressions
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-352019.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
新教材2021-2022学年部编版语文必修上册课件:第三单元 第8课 梦游天姥吟留别 登高 琵琶行并序 .pptx
