2021版英语全能大一轮复习人教版话题语篇专攻练 四十 MEETING YOUR ANCESTORS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版英语全能大一轮复习人教版话题语篇专攻练 四十MEETING YOUR ANCESTORS WORD版含解析 2021 英语 全
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。话题语篇专攻练四十选修8Unit 5Meeting your ancestors(限时35分钟). 阅读理解AScientists have found living organisms trapped in crystals (晶体) that could be 50, 000 years old. The organisms were found in a hot, but beautiful cave system in Naica, Mexico. These a
2、ncient life forms can be seen only with a microscope. Penelope Boston, who leads the Astrobiology Institute at NASA, the space agency of the United States, says the ancient microbes were able to live by eating minerals such as iron. She spoke about the discovery recently at a meeting of the American
3、 Association for the Advancement of Science. If the findings are confirmed, they will show how microbes can survive in extreme conditions. Forty different kinds of microbes and some viruses were found in the underground area. The genetic structures of these organisms are 10 percent different from th
4、ose of their nearest relatives. The caves in Naica are 800 kilometers deep. They were once used for mining lead. Before the miners began working in the caves, the area was separated from the surface and the outside world. Some of the caves are as big as the large religious centers built during Europ
5、es Middle Ages. There are crystals covering the walls. The caves are so hot that scientists must wear special clothing to keep cool. The clothing keeps the crystals safe from human germs (病菌) or other damage. Boston said the researchers could only work for about 20 minutes at a time before they had
6、to go to a room that was 38 degrees Celsius to cool down. NASA officials would not let Boston share her findings with scientific experts before last weeks announcement. So scientists could not say much about the findings. But Norine Noonan, a biologist with the University of South Florida, said she
7、believed them. “Why are we surprised? ”Noonan asked. “ As a biologist, I would say life on Earth is extremely tough and extremely colorful. ”Boston is also studying microbes commonly found inside caves in other countries, such as Ukraine and the United States. These microbes appear to be impossible
8、to kill. Boston said they show how difficult life on Earth can be. 【文章大意】这篇文章主要讲了科学家在墨西哥发现5万岁的“超级生命”, 这些古老的微生物能够通过食用铁和锰等矿物质生存。1. The existence of the ancient microbes relies on _. A. surrounding insectsB. eating mineralsC. diverse plantsD. absorbing air【解析】选B。细节理解题。由第二段最后一句中的says the ancient microbe
9、s were able to live by eating minerals such as iron. 可知这些古老的微生物能够通过食用铁和锰等矿物质生存, 选B。2. What can we infer about the caves in Naica from the passage? A. The temperature in the caves is quite low. B. The environment in the caves is difficult to adapt to. C. The walls are covered by crystals. D. The cave
10、s have been explored since they were formed. 【解析】选B。推理判断题。由第四段后半部分内容可知有晶体覆盖在墙上。洞穴是相当的热, 科学家必须穿特殊的衣服才比较凉爽。衣服还保护晶体免受人类身上的细菌或其他因素的损害。研究人员每次只能工作约20分钟, 然后他们就得到38摄氏度的房间里降温。所以可以推断出洞穴里的环境很难适应。3. What is the biologist Norine Noonans attitude towards the findings? A. Neutral. B. Doubtful. C. Positive. D. Indi
11、fferent. 【解析】选C。推理判断题。由第五段第三句But Norine Noonan, a biologist with the University of South Florida, said she believed them. 可知NASA官员不会让波士顿在上周的公告之前与科学专家分享她的发现。所以科学家不能公布过多的研究结果。但是, 南佛罗里达大学的生物学家诺丁诺南说她相信他们。故选C。4. Whats the main idea of the passage? A. Living organisms bring hope to scientific research. B.
12、 Caves provide living environment for living organisms. C. Microbes show great power to survive in terrible conditions. D. Scientists Discover 50, 000-year-old “super life” in Mexico. 【解析】选D。主旨大意题。这篇文章主要讲了科学家在墨西哥发现5万岁的“超级生命”, 这些古老的微生物能够通过食用铁和锰等矿物质生存, 所以选D。【知识拓展】长难句分析Scientists have found living orga
13、nisms trapped in crystals (晶体) that could be 50, 000 years old. 翻译: 科学家发现了被困在晶体里面有5万岁的活的微生物。trapped是过去分词作后置定语。分析: that引导的是定语从句。【知识拓展】词汇积累organism n. 有机体; 生物体; 微生物; 有机体系, 有机组织astrobiologyn. 天体生物学, 太空生物学microbe n. 微生物, 细菌BThere are campus museums all over China that offer various collections and make
14、for eye-opening visits. Beijing Air and Space Museum at Beihang UniversityAdmission: freeOpening hours: Tuesday and Saturday, 9: 00 am12: 00 pmHighlights: Included among the more than 300 historic aircraft and space artifacts are one of the two Northrop P-61 Black Widows in the world and Chinas firs
15、t light airliner, Beijing 1. Fudan University MuseumAdmission: freeOpening hours: Tuesday to Friday, 9: 00 am11: 30 am and 1: 30 pm4: 30 pmHighlights: A unique collection of native artifacts from the Gaoshan aborigines in Taiwan. Some of them, such as pearl vests, are rarely seen even in Taiwan. Chi
16、na Ichthyic Culture Museum at Shanghai Ocean UniversityAdmission: 10 yuanOpening hours: Monday to Friday, 9: 00 am11: 30 am and 1: 30 pm4: 00 pmHighlights: In this collection of more than 40, 000 specimens of about 3, 000 ocean-dwelling species, the most eye-catching one is an 18. 4-meter-long sperm
17、 whale skeleton. Yifu Museum of China University of GeosciencesAdmission: 40 yuan; half price for studentsOpening hours: Monday to Friday, 8: 30 am12: 00 am and 2: 30 pm5: 00 pm; weekends and holidays, 9: 00 am4: 30 pmHighlights: It houses a collection of more than 30, 000 mineral and rock specimens
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354217.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
