(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 1 Wish you were here课件 牛津译林版选择性必修第三册.ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 适用于新高考新教材备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit Wish you were here课件 牛津译林版选择性必修第三册 适用于 新高 新教材 备战 2025 高考 英语
- 资源描述:
-
1、Unit 1Wish you were here .阅读理解AHave you ever wondered what animals are talking about?With the development of AI,we may be able to understand their languages!In Professor Karen Bakkers new book,The Sounds of Life:How DigitalTechnology Is Bringing Us Closer to the Worlds of Animals and Plants,she talk
2、s about how AI is helping us to make an animal version of Google Translate.All around the animal kingdom,there are sounds that we can hardly pick up and understand.Elephants,for example,talk with each other using infrasound(次声波)far below our human hearing range.Corals(珊瑚)in the ocean also send sound
3、 waves to attract baby corals to safer areas to grow.This is surprising as corals dont have any ears!Scientists have placed listening equipment into these environments to pick up the sounds humans cannot hear.After the sounds are recorded,AI can study their meaning,according to the news website Vox.
4、For example,some researchers used AI to translate bats 15,000 calls.They found that more than 60 percent were arguments about four things:food,sleep positions,occupation of personal space,and unwanted advances.This technology can not only understand the animals but communicate back to them.For examp
5、le,bees use dances to communicate.A research team in Germany,therefore,put the bee language AI system into a robot bee.They asked the robot to create a dance route to tell the bees where the nectar(花蜜)was,Vox reported.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了能听懂动物语言的人工智能技术。1.What is Karen Bakkers new book mainly about
6、?A.How AI helps translate animals sounds.B.Why AI can help people research animals.C.How AI helps people do translations better.D.Why animals need help from human beings.细节理解题。根据第二段内容可知,Karen Bakker的新书主要讲的是人工智能如何帮助翻译动物的声音。故选A项。2.What do we know about the sounds made by animals?A.No sounds by animals
7、 can be heard by humans.B.The sounds guarantee animals safer areas to live.C.Corals have ears to send and receive sound waves.D.Elephants sound waves are beyond human hearing range.细节理解题。根据第三段中的“All around the animal kingdom,there aresounds that we can hardly pick up and understand.Elephants,for exa
8、mple,talkwith each other using infrasoundfar below our human hearing range.”可知,大象的声波是人类听不见的。故选D项。3.What is paragraph 4 mainly about?A.The arguments of bats.B.The recording of animal sounds.C.The contents of the news website.D.The findings of AI translation.段落大意题。根据第四段内容可知,第四段主要讲的是人工智能翻译的发现。故选D项。4.Ho
9、w could scientists tell bees where the nectar was?A.By learning the bee language.B.By creating a route with AI system.C.By employing a robot bee as their guide.D.By asking a robot bee to teach them dance.细节理解题。根据最后一段中的“A research team in Germany,therefore,putthe bee language AI system into a robot b
10、ee.They asked the robot to create adance route to tell the bees where the nectar was,Vox reported.”可知,科学家通过用一只机器蜜蜂做向导来告诉蜜蜂花蜜在哪里。故选C项。BWith a full career in both politics and business,Hiram Fong never set out to develop one of Oahus most impressive horticulture(园艺)attractions.Fong,whose political car
11、eer lasted over thirty years,was one of the first two senators(参议员)from Hawaii when it became a state in 1959 and the first Asian American to serve in the US Senate.Before working in politics,Fong paid his own way through Harvard Law School and,upon graduating helped found and run a law firm.Fong ev
12、entually led several companies,all the while,gardening was his escape.In 1950,Fong purchased more than 700 acres of land on Oahu,above Kaneohe Bay.Wanting to experiment with growing fruit,he planted banana,then papaya,lemon,jackfruit,and avocado.By also choosing to plant crops such as bamboo,coconut
13、,betel nut,and turmeric,he broadened the types of plants in his garden and developed a landscape reminding people of Hawaii hundreds of years ago.After he retired from politics in 1977,Fong continued to be in charge of his companies,but he focused on gardening,personally importing and planting count
14、less species of plants.Eventually,he divided his land into five gardens,each one named after a US president who had served while Fong was a senator.The Eisenhower Plateau is dedicated to native Chinese plants,such as the Hong Kong orchid tree and the Java plum.The Johnson Plateau features foreign fr
15、uits.Kennedy Valley supports ginger and palms from all over the world.Nixon Valley abounds with flowers while the Ford Plateau highlights hillsides of pili grasses.The preserve is now named Senator Fongs Plantation and Gardens,complete with a visitors center and guided tours.Until his death in 2004
16、at ninety-seven,Fong spent every weekend tending to his flowers and trees and associating with visitors.He considered gardening a contributing reason for his long and healthy life.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了海勒姆方如何打造了瓦胡岛最令人印象深刻的园艺景点之一。5.What made Fong start gardening?A.His life experiences in Hawaii.B.His b
17、ig ambition for business.C.His political career as a senator.D.His temporary release from reality.细节理解题。根据第一段中的“Before working in politics,Fong paid his ownway through Harvard Law School and,upon graduating helped found and run alaw firm.Fong eventually led several companies,all the while,gardening
18、washis escape.”可知,为了暂时脱离现实,方开始从事园艺。故选D项。6.What is paragraph 3 mainly about?A.Fongs further devotion to gardening.B.Fongs management of companies.C.Fongs research on plant species.D.Fongs naming of his gardens.段落大意题。根据第三段内容可知,第三段主要讲述了方对园艺的进一步投入。故选A项。7.What can be learnt about Fong from the last parag
19、raph?A.He lived quite a busy but regular life in his old age.B.He credited gardening for his long and healthy life.C.He kept taking care of flowers as his daily routine.D.He spent his later years establishing a visitors centre.细节理解题。根据最后一段中的“Until his death in 2004 at ninety-seven,Fong spent every w
20、eekend tending to his flowers and trees and associatingwith visitors.He considered gardening a contributing reason for his long andhealthy life.”可知,方认为园艺是他健康长寿的一个重要原因。故选B项。8.What does the author want to convey through this passage?A.It is care and diligence that bring luck.B.It takes three generatio
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357347.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
