广东韶关市2016高考英语阅读理解选编(3)及答案(二轮).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东 韶关市 2016 高考 英语 阅读 理解 选编 答案 二轮
- 资源描述:
-
1、广东韶关市2016高考英语阅读理解选编(3)及答案(二轮)阅读理解The Coalition for the Homeless is an organization that seeks to address the needs of the homeless population in the United States. It is a network of offices, some of which provide food and houses for the homeless population, and some of which fight for the passing o
2、f laws that of over two hundred million people living in the United States, up to three million are homelessand the number is still growing. Since the late 1970s,fast rising house prices, large cuts in government supported housing programs, and economic recession(经济衰退)have made it impossible for man
3、y Americans to meet housing costs. Sadly, this has resulted in a number of persons being forced to leave their homes and/or unable to find new affordable homes. According to another research, families with children appear to be the fastest-growing part of the homeless population, making up 39% of it
4、. The old idea of a homeless person, that of the single man who gets drunk all the time, is no longer true. A much lager part of the population now finds itself homeless. Even worse, once a person becomes homeless, he often finds it impossible to find a job, since most employers require anyone who w
5、ants a job from them to provide a home address on a job application. ( ) 1. The word “address” in the first line probably means .A. talk about B. deal with C. fight for D. write to【答案】:B【解析】:猜测词义题。由后文It is a network of offices, some of which provide food and houses for the homeless population, and s
6、ome of which fight for the passing of laws that of over two hundred million people living in the United States,可得出选B。( ) 2. How many people are homeless in the U.S. according to the Coalition studies?A. 39% of the population. B. 200 million people.C. About 3 million people. D. About one-fifth of the
7、 population.【答案】:C【解析】:细节题,由up to three million are homeless可得出C。( ) 3. Homeless people often have difficulty finding a job because .A. they have no home addressesB. they mostly have a drinking problemC. they arent supported by government programsD. they often dont have enough work experience【答案】:A【
8、解析】:细节题,由he often finds it impossible to find a job, since most employers require anyone who wants a job from them to provide a home address on a job application.可知。( ) 4. What is the main cause of the rising number of the homeless in the U.S.?A. The passing of new housing laws. B. The fast growth o
9、f family size. C. The slow construction of houses. D. The ever-rising price of housing.【答案】:D【解析】:细节题,由fast rising house prices, large cuts in government supported housing programs, and economic recession(经济衰退)可知选D。第7组阅读理解-AAccording to the US government, wind farms off the Pacific coast could produ
10、ce 900 gig watts of electricity every year. Unfortunately, the water there is far too deep for even the tallest windmills (see picture) to touch bottom. An experiment under way off the coast of Norway, however, could help put them anywhere.The project, called Hywind, is the worlds first large-scale
11、deepwater wind turbine(涡轮发电机).Although it uses a fairly standard 152-ton,2.3-megawatt turbine, Hywind represents totally new technology. The turbine will be fixed 213 feet above the water on a floating spar(see picture),a technology Hywinds creator, the Norwegian company StatoilHydro, has developed
12、recently. The steel spar, which is filled with stones and goes 328 feet below the sea surface, will be tied to the ocean floor by three cable(缆索);these will keep the spar stable and prevent the turbine from moving up and down in the waves. Hywinds stability(稳定性)in the cold and rough sea would prove
13、that even the deepest corners of the ocean are suitable for wind power. If all goes according to plan, the turbine will start producing electricity six miles off the coast of southwestern Norway as early as September.To produce electricity on a large scale, a commercial wind farm will have to use bi
14、gger turbines than Hywind does, but its difficult enough to balance such a large turbine so high on a floating spar in the middle of the ocean. To make that turbine heavier, the whole spars to design a new kind of wind turbine, one whose gearbox(变速箱) sits at sea level rather than behind the blades (
15、see picture )Hywind is a test run, but the benefits for perfecting floating wind-farm technology could be extremely large. Out at sea, the wind is often stronger and steadier than close to shore, where all existing offshore windmills are planted. Deep-sea farms are invisible from land, which helps o
16、vercome the windmill-as-eyesore objection. If the technology catches on, it will open up vast areas of the planets surface to one of the best low-carbon power sources available. ( ) 1. The Hywind project uses totally new technology to ensure the stability of _.A. the cables which tie the spar to the
17、 ocean floorB. the spar which is floating in deep-sea waterC. the blades driven by strong and steady sea windD. the stones filled in the spar below the sea surface( ) 2. To balance a bigger turbine high on a flatting spar, a new type of turbine is to be designed with its gearbox sitting _.A. on the
18、sea floor B. on the spar topC. at sea level D. behind the blades( ) 3. Wide applications of deepwater wind power technology can _.A. solve the technical problems of deepwater windmillsB. make financial profits by producing more turbinesC. settle the arguments about environmental problemsD. explore l
19、ow-carbon power resources available at seaA篇第三篇是一篇科普类说明文,介绍了风力涡轮发电,这基本切中了当下最受关注的话题新能源和可持续。体现了时代的潮流,跟B篇谋篇一致,话题新颖信息量足,题目并不难。63.细节题。 根据题干定位到原文第二段倒数第二句。从”Hywinds stability in the cold and rough sea would prove that even the deepest corners of the ocean are suitable for wind power”得出答案B为正确。64.细节题。 根据题干定位
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
