《创新设计-课堂讲义》2016-2017学年高中英语(外研版必修三)配套文档单元检测(六) WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 创新设计-课堂讲义
- 资源描述:
-
1、单元检测第卷第一部分听力(略)第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AThe Top Ten Hottest English Words in 2015Selfie(自拍) is “taking a photo by yourself”.Now “taking a selfie” is generally a way of selfexpression.Budgetwife is the opposite of budget husband(经济适用男).By name,you c
2、an see that the economy strength of budget male is not strong as the “diamond man(钻石男)”,but he is both economically and emotionally reliable.Phubbing refers to impolite behavior that in social situations people dont pay attention to the people around,but just look at their mobile phones,we can call
3、it “down”.People are called “phubber down(低头族)”.Bromeo(男闺蜜) are male girlfriends.He is one of your most loyal friends who will support you in every situation.Fangirl or fanboy(脑残粉) refers to those who are crazy about something or a star,even to the point of sanity.Gayriage(基婚) refers to two people o
4、f equal gender form of marriage.Two men to get married,the marriage is called gayriage.Mompetition,it is the competition between mothers,comparing whose child is more beautiful,smarter,more fashionable.It can be compared by two or more mothers,and the children being compared can be adult.Social bubb
5、le(社交泡沫),which means that some people seem to know many people,but only few people could be friends.After “financial bubble”,“housing bubble”,personal bubbles begin to hit career people.21.Tom is a ,crazy about selfies.A.fanboy B.phubberC.bromeo D.photographer答案A解析细节理解题。根据第五段“Fangirl or fanboy(脑残粉)
6、refers to those who are crazy about something or a star,even to the point of sanity.”可知。22.Todays career people meet many problems EXCEPT .A.personal bubble B.financial bubbleC.housing bubble D.mompetition答案D解析细节理解题。根据文章最后一句“After financial bubble,housing bubble,personal bubbles begin to hit career
7、people.”可知上班族会遇到交际泡沫、财政泡沫和住房泡沫。23.What will the text talk about next?A.The use of the hottest words.B.The way of picking the hottest words.C.The ninth top hottest words.D.The effect of the hottest words.答案C解析推理判断题。文章主要讲述了2015年最流行的十大英语热点词语,而文中只涉及到了八个,所以下文应介绍第九个。BThe new highspeed railway line between
8、 Urumqi,capital of the Xinjiang Uygur selfgoverning region,and Lanzhou,capital of Gansu province,has cut train travel time by half to less than 12 hours.The dramatic improvement will benefit many families planning reunions for the Spring Festival.“For the first time,I feel home is not that far away
9、after all,” said Liang Shaofu as he boarded a highspeed train in Urumqi with six members of his family.The 35yearold left Lanzhou to set up a dry fruit business in Xinjiang eight years ago,and he has now settled in Urumqi.The 1,776 km line,which passes through Qinghai province and is the countrys fi
10、rst highspeed railway built in a high altitude region,came into service on Dec.26.“We normally drive home for the Spring Festival to avoid the difficulties of buying seven train tickets for the whole family during the peak season,” Liang said.“Driving can be very tiring and dangerous sometimes,so on
11、e year we even decided not to go back to Lanzhou simply to avoid the trip.”More than 600,000 passengers traveled on the line during its first month,and the Urumqi Railway Bureau said the introduction of highspeed services will ease transport pressure during the Spring Festival peak season.The existi
12、ng usual railway line could no longer support Xinjiangs development.All passenger trains will gradually shift to the new link,leaving the old one to be used for goods.As a result,Xinjiangs annual goods ability could reach 200 million metric tons from the current 70 million.The line passes through ar
13、eas that experience high winds,and it also crosses parts of the deserted QinghaiTibet Plateau and the bone dry sands of the Gobi Desert.The project could help China to promote its highspeed railway technology abroad,said Ma Xizhang,director of the LanzhouXinjiang railway projects management departme
14、nt in Xinjiang.24. How long did it take to go from Urumqi to Lanzhou by the usual train before?A.About 12 hours. B.About 6 hours.C.About 18 hours. D.About 24 hours.答案D解析推理判断题。根据文章第一段的句子“.has cut train travel time by half to less than 12 hours.”(乘坐现在的火车从乌鲁木齐到兰州可以减少一半时间只要不到12小时)。可知,乘坐以前的火车从乌鲁木齐到兰州要24小
15、时。故选D。25.Whats the main advantage of the new highspeed railway?A.It takes more time to go from Urumqi to Lanzhou.B.It will be more convenient for people all over the country to Xinjiang.C.All the people in Lanzhou can return home on festivals.D.It helps to improve Xinjiangs development.答案D解析细节理解题。根据
16、文章倒数第三段的句子“The existing usual railway line could no longer support Xinjiangs development.As a result,Xinjiangs annual goods ability could reach 200 million metric tons from the current 70 million.”可知,新的高铁有助于新疆的发展。故选D。26.From the passage we can learn .A.Xinjiangs annual goods ability can increase nea
17、rly four timesB.the new railway technology may help more railway lines to be built abroadC.the highspeed railway lines cant be built across the bone dry sandsD.the old railway lines can only carry goods now答案B解析细节理解题。根据文章最后一段最后一句“The project could help China to promote its highspeed railway technolo
18、gy abroad.”可知,新的铁路技术可以帮助在国外建成更多的火车线路。故选B。27.Which of the following is TRUE according to the passage?A.The new highspeed railway line is good for all people to go home.B.The new highspeed railway line benefits businessmen to carry goods.C.Taking the new train is safer than driving home from Urumqi to
19、 Lanzhou.D.Businessmen seldom went home for the Spring Festival before.答案C解析细节理解题。根据文章第六段最后一句“Driving can be very tiring and dangerous sometimes,so one year we even decided not to go back to Lanzhou simply to avoid the trip.”可知,乘坐新的火车从乌鲁木齐到兰州要比开车回家更安全。故选C。CIts great fun to explore(探索)new placesit fe
20、els like an adventure,even when you know youre not the first to have been there.But make sure not to get lost or waste time going round in circles.Do the map reading if youre being driven somewhere.Itll be easier if you keep turning the map so it follows the direction youre traveling in.Keep looking
21、 ahead so that you can give the driver lots of warning before having to make a turn,or youll have to move to the back seat.Get a group of friends together and go exploring.Youll need a good map,a compass (指南针),a raincoat,a cell phone to call for help in case you get lost,and a bit of spare cash for
22、emergencies (应急现金).Tell someone where youre going before you set out and let them know what time you expect to be back.The test is in not getting lost,not in seeing how fast you can go,so always stick together,waiting for slower friends to catch up.See if your school or a club organizes orienteering
23、 activities,in which you need a map and a compass to find your way.This can be done as a sport,with teams trying to find the way from A to B (and B to C,etc.) in the fastest time,or simply as a sparetime activity.Either way,its not only good fun,but a great way to keep fit.28.Sitting beside the driv
24、er,you should .A.direct the driver when necessaryB.look ahead to see where theres a turnC.move to the back seat if feeling uncomfortableD.keep looking at the map to find a place to go to答案A解析细节理解题。根据文章第二段中的“Itll be easier if you keep turning the map so it follows the direction youre traveling in.Kee
25、p looking ahead so that you can give the driver lots of warning before having to make a turn.”可知,坐在副驾驶座位时,必要时,要为司机指引方向。故选A。29.Why do you need to tell someone your exploration plan before setting out?A.To get information when in danger.B.To be saved in case of an accident.C.To share the fun with him/
26、her in exploration.D.To tell him/her whats going on with the group members.答案B解析推理判断题。根据文章第三段中的“Tell someone where youre going before you set out and let them know what time you expect to be back.”可知,在出发之前,一定要告诉某个人你去的地方,并且让他们知道你回来的时间,目的是不要迷路或者遇到事故时能够被人救到。故选B。30.Orienteering activities can .A.make pe
27、ople work fastB.help people stay healthyC.help people organize other activitiesD.make people get prepared for sports答案B解析细节理解题。根据文章最后一段中的“Either way,its not only good fun,but a great way to keep fit.”可知,定向越野不仅很有趣,还能让人保持健康。故选B。31.The text mainly talks about .A.the fun of explorationB.what to bring fo
28、r explorationC.the way to use the map in explorationD.how to prevent getting lost in exploration答案D解析主旨大意题。根据文章第一段中的“But make sure not to get lost or waste time going round in circles.”可知,文章所讲述的建议是为了确保人们探险时不会迷路或在同一个地方转圈而浪费时间。故选D。D(2016全国)Bad news sells.If it bleeds,it leads.No news is good news,and
29、good news is no news.Those are the classic rules for the evening broadcasts and the morning papers.But now that information is being spread and monitored(监控) in different ways,researchers are discovering new rules.By tracking peoples emails and online posts,scientists have found that good news can s
30、pread faster and farther than disasters and sob stories.“The if it bleeds rule works for mass media,” says Jonah Berger,a scholar at the University of Pennsylvania.“They want your eyeballs and dont care how youre feeling.But when you share a story with your friends,you care a lot more how they react
31、.You dont want them to think of you as a Debbie Downer.”Researchers analyzing wordofmouth communicationemails,Web posts and reviews,facetoface conversationsfound that it tended to be more positive than negative(消极的),but that didnt necessarily mean people preferred positive news.Was positive news sha
32、red more often simply because people experienced more good things than bad things? To test for that possibility,Dr.Berger looked at how people spread a particular set of news stories: thousands of articles on The New York Times website.He and a Penn colleague analyzed the “most emailed” list for six
33、 months.One of his first findings was that articles in the science section were much more likely to make the list than nonscience articles.He found that science amazed Times readers and made them want to share this positive feeling with others.Readers also tended to share articles that were exciting
34、 or funny,or that inspired negative feelings like anger or anxiety,but not articles that left them merely sad.They needed to be aroused(激发) one way or the other,and they preferred good news to bad.The more positive an article,the more likely it was to be shared,as Dr.Berger explains in his new book,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-360781.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
