广西北海市2019-2020学年高二英语下学期期末教学质量检测试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西 北海市 2019 2020 学年 英语 学期 期末 教学质量 检测 试题 解析
- 资源描述:
-
1、广西北海市2019-2020学年高二英语下学期期末教学质量检测试题(含解析)考生注意:1.本试卷分选择题和非选择题两部分。满分150分,考试时间120分钟。2.答题前,考生务必用直径0.5毫米黑色墨水签字笔将密封线内项目填写清楚。3.考生作答时,请将答案答在答题卡上。选择题每小题选出答案后,用2E铅笔把答题卡上对 应题目的答案标号涂黑;非选择题请用直径0. 5毫米黑色墨水签字笔在答题卡上各题的答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效.在试题卷、草稿纸上作答无效。4.本卷命题范围: 人教版选修6选修7。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7. 5分)听下面
2、5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。 听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where is Mr. Anderson now?A. In the classroom. B. In the library. C. On the roof.2. What day is it today?A. Thursday. B. Friday. C. Saturday.3. How does the man probably feel?A. Puzzled. B. Nervous. C. Happy.4. What
3、 is the relationship between the speakers?A. Coach and player. B. Father and daughter. C. Teacher and student.5. What does the man say about Facebook?A. It can take up too much time.B. It chooses its users carefully.C. It is quite interesting and safe.第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有
4、几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项 中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各 小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What are the speakers mainly talking about?A. The weather. B. The food. C. The color.7. What can we know about the woman?A. She is patient. B. She is a reporter. C. She owns a farm.听第7段材料,回答第8至
5、10题。8. Why does the woman ask the man questions?A. To kill her time. B. To make friends. C. To finish a report.9. What does the man think of the soup and dessert?A. Disappointing. B. Acceptable. C. Delicious.10. Where does this conversation probably take place?A. In a cafeteria. B. In a store. C. At
6、 home.听第8段材料,回答第n至13题。11. How old is the man now?A. 35. B. 40. C. 57.12. Who did the man put through college?A. The woman. B. His brother. C. His brothers kids.13. Why is the man worrying about his children?A. They refuse to support the family.B. They dont appreciate what they have.C. They have no c
7、hance to get married.听第9段材料,回答第14至17题。14. How often will the man attend physics lectures?A. Twice a week. B. Four times a week. C. Eight times a week.15. When will the man study in the lab every Friday?A. From nine to ten in the morning.B. From eight to nine in the morning.C. From two to four in the
8、 afternoon.16. Why is there a shortage of dorm space this year?A. Dormitory A was pulled down.B. The student body has increased.C. Some dormitories are under repair.17. What do the speakers agree to do next year?A. Find a new place in their school.B. Throw parties in their dormitories.C. Share an ap
9、artment outside school.听第10段材料,回答第18至20题。18. What is probably the final destination of the trip?A. Miami. B. Havana. C. Mexico.19. What are the listeners required to do?A. Move closer to each other fast.B. Walk to their rooms right away.C. Run out of their rooms at once.20. How can the listeners see
10、k for help?A.By raising their hands.B. By paying for the staff.C. By making a phone call.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThe following are a few places recommended(推荐) by tourists.Pololu ValleyLying along the North Kohala Coast,it is home to the islands mo
11、st beautiful sandy beaches with pleasant weather. Head east on the Akoni Pule Highway and drive to the end of the road before parking at the Pololu Valley Overlook where the trail(小径) begins. The hike(步行) is short at 2.5miles round-trip, but it has a couple of very steep sections that will get your
12、heart beating fast.Papakolea BeachThe hike to Papakolea Beach will take you 2.5 miles each way to one of the worlds only green sand beaches. Drive along South Point Road and look for “Green Sand Beach” signs, then follow the road on foot to the beach below. The hike will take at least one hour each
13、way with no shade, so dont forget your water, hiking footwear and sunscreen!Hawaii Tropical Botanical GardensTake the self-guided hike through the gardens for a mile or two, passing by more than 2,000 different species of native Hawaiian plants, flowers and trees. The gardens are only open from 9:00
14、 am to 5:00 pm, with admission ending at 4:00 pm. Also, entry costs $20 for adults, $5 for children ages 6 to 16, and free for children under six.Mauna Loa LookoutThe Mauna Loa Trail begins an 18-mile uphill to the top of the volcanobut dont worry, youll only need to hike a couple of miles to get th
15、ere. This is the largest volcano on earth and the weather here is changing rapidly. Snow or driving rain are possible at any time of year. High altitude storms can occur without warning. Youd better pay attention to the local weather forecast or weather information on the website before hiking.1. Wh
16、at do the first two places have in common?A. The beaches are attractive.B. The weather is unique.C. The hike is dangerous.D. Theyre fit for cycling.2. Who are interested in Hawaii Tropical Botanical Gardens?A. Animal lovers.B. Bird hunters.C. Plant lovers.D. Journalists.3. What are you advised to do
17、 to visit Mauna Loa Lookout?A. Cover 18 miles to the volcano.B. Hike with experienced visitors.C. Try to avoid visiting the volcano.D. Get the weather information in advance.【答案】1. A 2. C 3. D【解析】这是一篇应用文。主要介绍了四个游客推荐的旅游地点。【1题详解】细节理解题。根据第二段中Lying along the North Kohala Coast,it is home to the islands
18、most beautiful sandy beaches with pleasant weather.(它位于北科哈拉海岸,拥有岛上最美丽的沙滩和宜人的天气)以及第三段中The hike to Papakolea Beach will take you 2.5 miles each way to one of the worlds only green sand beaches.(到Papakolea海滩的徒步旅行将带你走2.5英里到达世界上唯一的绿色沙滩之一)由此可知,前两个地方共同之处是海滩很吸引人。故选A。【2题详解】细节理解题。根据倒数第二段中Take the self-guided
19、hike through the gardens for a mile or two, passing by more than 2,000 different species of native Hawaiian plants, flowers and trees.可知在花园中进行一到两英里的自助徒步旅行,沿途会经过2000多种不同的夏威夷本土植物、花草和树木。由此可知,植物爱好者对夏威夷热带植物园感兴趣。故选C。【3题详解】细节理解题。根据最后一段中Youd better pay attention to the local weather forecast or weather info
20、rmation on the website before hiking.可知在徒步旅行之前,你最好留意一下当地的天气预报或网站上的天气信息。由此可知,参观莫纳罗亚瞭望台你应该提前获得天气信息。故选D。BShortly after graduating in 2012, Dutch fashion designer Bas Timmer heard some upsetting news. While he had been busy drawing designs for his new brand, a friends father, who was homeless, had died
21、of hypothermia(体温过低)just meters away from his studio. The young man set aside his personal ambitions and instead used his design skills to create Sheltersuita jacket that doubles as a sleeping bag to protect the worlds homeless against extreme weather.To transform the coat into a sleeping bag, the w
22、earer simply zips(用拉链拉上)on a second piece to the bottom. The suits large hood(兜帽)helps protect against bright street lights at night, while a built-in scarf adds warmth and protection. When not in use,the “portable shelter” can be tucked away in the accompanying backpack.The designer had originally
23、intended to create a limited number of Sheltersuits and then go back to develop his clothing brand. “I thought, OK, Im going to make 100,” he says. However, demand for the product, which was an instant hit, has never stopped. Over the past four years, Timmer and his team have distributed 6,000 Shelt
24、ersuits to the homeless in Europe.To help pay for the production cost, Timmer set up the Sheltersuit Foundation, which accepts donations from both groups and individuals. Since March 2019, the team has also been using its factory to create clothing, bag and other things for paying customers.Though T
25、immers efforts are deserving to be praised,the special clothing is not the solution(解 决)to this serious social issue,which is largely the result of income loss and the rising house prices in US cities like San Francisco and New York. Hopefully, governments, groups and individuals will come together
26、to find a way to help the people that are down on their luck.4. What did Timmer do after knowing a friends fathers death?A. He took aim at the poor.B. He went to comfort his friend.C. He closed his studio at once to design a new brand.D. He created a kind of jacket against coldness for the homeless.
27、5. Which of the following can replace the underlined phrase “tucked away” in paragraph 2?A. Raised.B. Removed.C. Put away.D. Given back.6. What made Timmer keep producing Sheltersuits?A. Great demand.B. Huge profits.C. Unique styles.D. Personal ambition.7. Why did Timmer found the Sheltersuit Founda
28、tion?A. He found it hard to make money.B. He hoped to raise money for production.C. He was unwilling to make clothes with his own money.D. He expected more people to participate in the creation.【答案】4. D 5. C 6. A 7. B【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了主人公Timmer为流浪汉们制作防护服的故事。【4题详解】细节理解题。根据“a jacket that doubles as a s
29、leeping bag to protect the worlds homeless against extreme weather.”(一件夹克兼作睡袋,保护世界上无家可归的人抵御极端天气。)可知他在得知朋友父亲的死讯后,做了一件能够保护无家可归的人对抗严寒的夹克,故选D。【5题详解】词句推测题。根据“When not in use”可知,便携避难所是在不需要用的时候被放在背包中,所以tuck away意思是“收起”的意思,故选C。【6题详解】细节理解题。根据“However, demand for the product, which was an instant hit, has nev
30、er stopped.”(然而,对该产品的需求从未停止过,该产品一炮而红。)由此可知,巨大的需求使得Timmer公司继续生产防护服,故选A。【7题详解】细节理解题。根据“To help pay for the production cost, Timmer set up the Sheltersuit Foundation”(为了帮助支付制作成本,Timmer建立了避难所保护基金会。)可知,Timmer建立防护服基金会是为了帮助支付生产成本,故选B。CIf you expect to work in the future in the travel industry, you should b
31、egin learning Chinese. Thats because Chinese people spent nearly$258 billion in total on international travel last year. Thats more than twice the combined amount spent on international travel by people from the United States and Germany, the next two biggest-spending nations. The Chinese are relati
32、ve(相对的)newcomers when it comes to traveling beyond their nations borders and only a small percentage of them travel outside of China each year. Given the size of that nations population. even that small percentage represents well over 100 million Chinese travelers to foreign destinations.Yet Chinese
33、 citizens flew, on average, just 65 miles last year versus(与相对)the 227 miles flown on average by US residents(居民), the 285 miles flown on average by Germans, the 271 miles flown on average by those from the United Kingdom, and the 632 miles flown by the average Canadian last year.Chinas high total s
34、pending on international travel and its low average number of miles flown on international travel may show that while only a small percentage of Chinas residents actually travel outside their homeland, and those who do spend a lot of money dont go that far. But there are reasons for Chinas low avera
35、ge of miles travel on international trips. A small percentage of Chinese now have enough money to travel internationally, though the number of people who do travel outside of China is growing fast every year. Besides, a large percentage of Chinese people traveling abroad stay close to home.However,
36、as more and more Chinese gain the financial ability to travel internationally and as Chinese become more and more interested in visiting destinations farther and farther away from home, their spending on international travel and the average distances flown will both rise rapidly.8. Why does the auth
37、or suggest learning Chinese for the future work in travel industry?A. Being good at Chinese is a must for future work.B. Chinese is most commonly used in travel industry.C. Travel industry requires employees to learn Chinese.D. China is a big-spending nation in international travel9. What can we inf
38、er from paragraph 3?A. People from different countries have different preferred destinations.B. China has a relatively low average number of miles flown on travel.C. Chinese people are more willing to travel abroad compared with Canadians.D. People going on a journey around the world hate taking int
39、ernational planes.10. What are many Chinese people who travel abroad likely to do?A. Try to save their money.B. Improve their ability to travel.C. Choose to stay close to home.D. Travel in America and Germany.11. What does the last paragraph say about the future of Chinese peoples traveling abroad?A
40、. Its bright.B. Its confusing.C. Its hopeless.D. Its unclear.【答案】8. D 9. B 10. C 11. A【解析】本文是一篇新闻报道。文章讲述了越来越多的中国人有了出国旅行的经济能力,他们在出国旅行上的花费和平均飞行距离都将迅速增加。因此如果您希望将来在旅游行业工作,则应该开始学习汉语。【8题详解】细节理解题。根据第一段中的“If you expect to work in the future in the travel industry, you should begin learning Chinese. ”和第二段中的“
41、Thats because Chinese people spent nearly$258 billion in total on international travel last year.”可知,如果您希望将来在旅游行业工作,您应该开始学习汉语。这是因为去年中国人在出国旅行上总共花费了将近2580亿美元。由此可知,作者建议想到旅游业来工作的人学习汉语是因为中国在出国旅行方面是一个消费大国。故选D。【9题详解】推理判断题。根据第三段“Yet Chinese citizens flew, on average, just 65 miles last year versus the 227 m
42、iles flown on average by US residents(居民), the 285 miles flown on average by Germans, the 271 miles flown on average by those from the United Kingdom, and the 632 miles flown by the average Canadian last year.”可知,中国人去年平均只飞行了65英里,而美国居民平均飞行了227英里,德国人平均飞行了285英里,而英国人平均飞行了271英里。加拿大人去年平均飞行了632英里。因此我们可以从第3
43、段中推断出中国人的平均飞行里程数相对较低。故选B。【10题详解】细节理解题。根据第四段中的“Besides, a large percentage of Chinese people traveling abroad stay close to home.”可知,出国旅行的中国人中有很大一部分人去的目的地离中国较近。即出国旅行的许多中国人可能会选择离中国较近的地方。故选C。【11题详解】推理判断题。根据最后一段“However, as more and more Chinese gain the financial ability to travel internationally and a
44、s Chinese become more and more interested in visiting destinations farther and farther away from home, their spending on international travel and the average distances flown will both rise rapidly.”可知,随着越来越多的中国人获得出国旅行的经济能力,并且随着中国人对离家越来越远的目的地越来越感兴趣,他们在国际旅行上的花费和平均飞行距离都将迅速增加。因此从最后一段可以看出中国人出国旅游的市场前景是光明的
45、。故选A。DFor a good nights sleep, here is some expert advice: Turn off, turn in and drop off. Anyone who does the oppositeturning on an iPad or other similar electronic readers in bed may have a harder time both dropping off to sleep and shaking that weak feeling the next morning, a new study found.Sle
46、ep experts at Brigham and Womens Hospital in Boston, found that the light from a tablet computer upsets the bodys internal(体内的)clock while reading a printed book does not have the same effect.An internal clock helps regulate when we sleep. Exposure to the light of day and darkness of night keeps its
47、 timing set to a roughly 24-hour cycle. Starting about two hours before bedtime, our brains start to produce a hormone called melatonin(褪黑激素),which signals our internal clock that darkness has fallen and prepares the body for sleep.Scientists have known for long that light at night can mess with tha
48、t internal clock. And it does so by suppressing(抑制)melatonin, thus preventing the body from getting the message that bedtime is near.For their new study,, the researchers recruited(招募)six men and six women, all in their mid-20s. Over two weeks, each spent four hours reading each evening before a 10:
49、 00 pm bedtime. The volunteers read on an iPad for five nights in a row. On another five evenings they read a printed book.Participants took nearly 10 minutes longer to fall asleep, on average, after reading on the iPads. They also spent less time in rapid-eye movement sleep which appears important
50、for learning and storing memories.There was no difference in hours spent sleeping after reading from either the iPad or a printed book. But how volunteers felt the next day did differ.“Our most surprising finding is that participants using the e-reader would be more tired and take longer to become a
51、lert(警觉的)the next morning, says sleep researcher Ann-Marie Chang.12. What is paragraph 3 intended to stress?A. The significance of the internal clock for sleep.B. The relationship between internal clock and time.C. The necessity of going to bed earlier regularly.D. The importance of melatonin for ne
52、w lifestyles.13. What does the underlined word “it in paragraph 4 refer to?A. The sleep disorder.B. The delayed message.C. Light at night.D. An internal clock.14. How did the researchers try to show the results of the study?A. By making comparisons.B. By giving some examples.C. By explaining the pri
53、nciples.D. By telling causes and effects.15. What can be a suitable title for the text?A. An Internal Clock Has Control Over SleepB. Electronic Readers Should Be Formally AvoidedC. Reading Before the Night Sleep Leads to Health ProblemsD. Screen Time Before Bedtime Can Disturb the Bodys Clock【答案】12.
54、 A 13. C 14. A 15. D【解析】这是一篇说明文。本文介绍了保证良好睡眠的建议,并且通过研究说明了生物钟的重要作用、夜晚光线对生物钟的影响以及睡前使用电子阅读器的不良后果。【12题详解】主旨大意题。根据文章第三段第一句An internal clock helps regulate when we sleep.(生物钟帮助调节我们的睡眠时间。)可知,第三段强调生物钟对睡眠很重要。故选A。【13题详解】词义猜测题。根据文章第四段Scientists have known for long that light at night can mess with that internal
55、 clock.(科学家早就知道夜晚的光线会扰乱生物钟。),可知it指代的是夜晚的光线。故选C。【14题详解】推理判断题。根据文章最后一段Our most surprising finding is that participants using the e-reader would be more tired and take longer to become alert(警觉的)the next morning(几乎令我们惊讶的是使用电子阅读器的参与者会更累并且第二天早上需要更长的时间变得警觉)可知,研究者通过对比使用电子阅读器的参与者和没有使用的参与者得出结论。故选A。【15题详解】主旨大
56、意题。根据文章第一段Anyone who does the oppositeturning on an iPad or other similar electronic readers in bed may have a harder time both dropping off to sleep and shaking that weak feeling the next morning, a new study found.(一项新的研究发现,那些在床上打开iPad或其他类似电子阅读器的人,可能很难入睡,而且第二天早上会感到浑身无力。)可知,文章主要在讲睡觉前看屏幕会扰乱身体的生物钟。故选
57、D。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Reading poetry is an art in itself. Whether youre reading someone elses poem or your own, how you read the poem can affect the meaning. If you need to read a poem in front of others, you need to take steps to read it well. _16_Stand up
58、straight. When youre reading a poem in front of people, you need to show confidence. _17_ Instead, you should stand up straight with your shoulders back, so that you can exude (散发) confidence, even if youre not feeling confident.Make eye contact (接触). _18_ However, its important to know your poem we
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361988.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
