山东省威海市文登区2018-2019学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省威海市文登区2018-2019学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析 山东省 威海市 文登 2018 2019 学年 高二下 学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高二英语本试卷共10页。满分150分。考试用时120分钟。考试结束后,将本试卷答题卡交回。注意事项:1.答卷前,考生务必用0.5毫米黑色签字笔将自己的姓名、座号、考号填写在答题卡上。2.选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。不能答在本试卷上,否则无效。第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有1
2、0秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What might the man want for supper?A. Seafood.B. Steak.C. Noodles.【答案】A【解析】【原文】M: Alice, its already dark. Im starving. What kind of food are you in the mood for?W: Id love some steak.M: Hmm. I used to be into noodles, but now Im crazy about seafood.
3、2.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the woman concerned about?A. Catching a cold.B. Losing her sweater.C. Standing in a long line.【答案】A【解析】【原文】W: Should I bring a sweater to the concert? I dont want to get cold while we are standing in line.M: No. You wont have anywhere to put it once we get inside, and I d
4、ont want it to get lost.3.【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does the conversation probably take place?A. In a gym.B. In an office.C. In a classroom.【答案】C【解析】【原文】W: You are late for English class again, young man. Cant you just make it here by the time the bell rings?M: Im sorry, maam. My gym class is on the o
5、ther side of the building. Ill try to get here earlier next time.4.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the price of the day flight?A. $360.B. $400.C. $410.【答案】B【解析】【原文】W: Id like to book a ticket to New York on Flight 450 this morning.M: Im sorry. The day flight is full now. You only pay $360 if you take the
6、night flight. You can save 40 dollars.W: OK.5.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man think of the story?A. It is too hard to understand.B. The beginning is confusing.C. The writer tells the story well.【答案】B【解析】【原文】W: Do you think this is a good story?M: What I dont understand is the beginning.W: You me
7、an its too difficult?M: No, but I dont know what the writer wants to tell us.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. Whats wrong with the boys?A. They lost a camera.B. Th
8、ey got sick.C. They wasted money.7. What is the family probably going to do tomorrow?A. Go shopping.B. Go to a bank.C. Have a birthday party.【答案】6. B 7. C【解析】【原文】W: Hello. Jean speaking.M: Oh, its you, dear. Sorry I had to rush off this morning. How are the boys?W: Im taking them to the doctor at 10
9、:00, but Im sure theyre going to be all right.M: Thats good. What about you?W: Oh, Im better now. Dont worry. Im going to make a birthday cake for tomorrows party. And Ive bought a camera for Peter and some records for Paul.M: You shouldnt have done that. They need to learn how to save money. Im goi
10、ng to put away some money in the bank for them.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What job is the woman applying for?A. A gardener.B. A nurse.C. A teacher.9. How many hours will the woman work per day?A. Two.B. Four.C. Six.【答案】8. C 9. B【解析】【原文】M: Would you please tell me why you want to work in o
11、ur kindergarten? Taking care of kids is sometimes very tiring.W: I love children. I love to sing to them and teach them how to dance.M: Then you have worked in a kindergarten before?W: No, but I used to take care of my sisters children during my summer and winter holidays.M: I see. By the way, do yo
12、u want to work part-time or full-time?W: Id prefer part-time.M: When are you able to work?W: Im free every afternoon. So, I can work about 20 hours a week.M: OK. Youre hired. You can work from 2:00 p.m. to 6:00 p.m., Monday to Thursday.W: OK. Thank you.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. What day
13、 might it be yesterday?A. Monday.B. Tuesday.C. Saturday.11. What did the woman do after hearing the noise last night?A. She went to sleep.B. She turned the light on.C. She went up for a look.12. Who is the woman probably talking to?A. A neighbor.B. Her husband.C. A policeman.【答案】10. C 11. A 12. C【解析
14、】【原文】M: What were you doing at twelve last night?W: I was playing cards with my kids in the living room.M: Do your kids always go to bed that late?W: Not on weekdays.M: Wasnt your husband with you then?W: He was on business in Seattle. He will be back next Tuesday.M: Did anything unusual happen?W: T
15、he light suddenly went out while we were playing. We remained silent at the table for some time. After a while, we all heard glass breaking somewhere on the floor above.M: Do you mean a window?W: Im not sure whether it was a window or a glass or something else.M: Did any of you hear a cry or a fight
16、? Did you ever consider going up for a look?W: We were frightened at the beginning, and then we all went to bed once it was quiet all around.M: OK. Thank you.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. Where did the man go on holiday?A. Paris.B. Bali.C. London.14. What did the man do on the first day of
17、his holiday?A. Go swimming.B. Go boating.C. Play volleyball.15. Whats the probable relationship between the speakers?A. Classmates.B. Colleagues.C. Fellow travelers.16. How did the man probably feel when he visited the small island?A. Tired.B. Excited.C. Disappointed.【答案】13. B 14. A 15. A 16. B【解析】【
18、原文】W: Hi, Terry, nice to meet you again after the Easter holiday.M: Hello, Mia. Ive just returned to London.W: Anyway, where did you go on holiday?M: Well, I went to Bali. Its a wonderful place with beautiful beaches and scenery.W: It sounds great. What did you do there?M: My family and I spent four
19、 nights there. We had a great vacation. On the first day, I swam and went surfing. I also played football in the sand with my brother and some Indians. To my surprise, I also met our history teacher. He was playing volleyball there.W: Wow. What a small world! What else did you do there?M: The next m
20、orning I visited another small island around Bali on a boat. It was a great experience to see many beautiful places and have a talk with tourists there.W: What did you do before you left Bali?M: On the last day, I went to the shops there. I bought some shirts, shorts, and also traditional clothes. U
21、nfortunately, I couldnt afford to buy a surfboard.W: Well, I hope I can also go there someday.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. Why did the post office in Guyana print their own special stamps?A They wanted to make more money.B. They had only a few usual stamps left.C. There were no 1-cent or 4-c
22、ent stamps then.18. How much was the l-cent stamp sold for in 1980?A. A few dollars.B. Seven thousand dollars.C. Seven million dollars.19. Why are stamps with mistakes so valuable?A. They are very limited.B. They are very beautiful.C. They were made long ago.20. What is the text mainly about?A. The
23、history of the stamps.B. Things learned from stamps.C. Reasons for collecting stamps.【答案】17. B 18. C 19. A 20. C【解析】【原文】People collect stamps for many reasons. Some like the fun and excitement of finding an unusual or valuable stamp. In 1856, the post office in Guyana found that they had only a few
24、stamps left. So they printed their own special 1-cent and 4-cent stamps and used them until the usual stamps arrived. In 1873, a schoolboy found the last one of those special 1-cent stamps. He sold it to a collector for a few dollars. In 1980, the same stamp was sold in New York for seven million do
25、llars. Collectors also like stamps with mistakes, because they are sometimes very valuable. Usually, they are only used for a very short time. When the mistake is found, new stamps are made. There are not many stamps with mistakes, but many collectors would like to own one. That is why stamps with m
26、istakes are so valuable. We can learn a lot from stamps. They can make school subjects interesting. Pictures about the history of different countries are shown on stamps. You can also find out about famous events and people.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AW
27、hile my cousin and I were riding horses over the dry, grassy hills and swimming in the Navarro River, Mother, Grandma, Auntie Gert, and my elder cousins had begun the annual work of preparations for Thanksgiving on our farm, five months ahead of Thanksgiving.By mid-July, the summer kitchen was runni
28、ng full steam. Peas were always the first to be processed. Everyone Grandma could get help from sat shelling(剥落) the peas into large pans, but as we wished we were out swimming. Then came the cherries. Mother packed them into jars, while Auntie Gert separated the riper cherries into a large pot to m
29、ake delicious jam, which is my favorite. Peaches followed shortly. They were carefully washed, then skinned, halved and packed.By fall, ropes of onions and garlic hung at the end of the shelves; apples, potatoes and pumpkins lined the floor.With the coming of November rains, Grandma filled the remai
30、ning shelf space with coffee cans(罐) packed with her famous fruitcakes. The smell of spices, apples and bay leaves came into the house, announcing the Thanksgiving season.The weekend before Thanksgiving, aunts, uncles, and cousins began to arrive. My uncles helped Grandpa catch up on repairs around
31、the farm; my aunts baked pie and bread; and my cousins and I played card games in the front room, staying as close to the warm woodstove as possible. When the Thanksgiving dinner was ready, wed all sit around the dining table, which extended into the front room. Grandpa would pray. And then it was t
32、ime to enjoy the delicious food prepared months ago.How I miss those simple happy old days!21. What does the author mainly intend to show in Paragraph 1?A. Thanksgiving food was hard to prepare.B. He loved riding horses with his cousins.C. All his relatives lived together on the farm.D. Preparations
33、 for Thanksgiving began early in his family.22. What did the writer do to help with the preparations in summer?A. Wash peaches.B. Nothing.C. Pack cherries.D. Shell peas.23. The preparations for Thanksgiving include_. making jam baking bread doing repairs making coffeeA. B. C. D. 24. Why does the wri
34、ter start almost each paragraph with a phrase expressing time?A. To attract attention.B. To show the diversity of preparations.C. To record activities.D. To stress the long period of preparations.25. How might the author feel about the familys preparations for Thanksgiving?A. They are challenging.B.
35、 They are worth the efforts.C. They are troublesome.D. They are a waste of time.【答案】21. D 22. B 23. A 24. D 25. B【解析】本文是记叙文,讲述了作者的家人在感恩节前五个月就开始了每年的感恩节准备工作。几个月的忙碌之后,在感恩节那天,一家人其乐融融地坐着一起享受感恩节晚餐。作者非常怀念这些简单而又快乐的时光。【21题详解】推理判断题。根据第一段中“Mother, Grandma, Auntie Gert, and my elder cousins had begun the annual
36、 work of preparations for Thanksgiving on our farm, five months ahead of Thanksgiving”可知,第一段叙述作者的家人在感恩节前五个月就开始为一年一度的感恩节作准备。结合下文可知,在本段作者主要目的是感恩节的准备工作在他家很早就开始了。故选D项。【22题详解】细节理解题。根据第一段中“While my cousin and I were riding horses over the dry, grassy hills and swimming in the Navarro River”和第二段在“but as we
37、 wished we were out swimming”可知,在家人忙着为感恩节做准备时,作者和表兄妹一起出去游泳、骑马,不做什么事。故选B项。【23题详解】细节理解题。根据第三段中提到“Auntie Gert separated the riper cherries into a large pot to make delicious jam”阿姨制作樱桃酱,第五段中提到“my aunts baked pie and bread”,阿姨们烤馅饼和面包;第五段中还提到“My uncles helped Grandpa catch up on repairs around the farm”,
38、作者的叔叔们和爷爷做一些农场上的修理工作。因此感恩节的准备工作包括 制作樱桃酱、烘烤面包、维修农场等工作。故选A项。【24题详解】推理判断题。作者在第一段中提到“begun the annual work of preparations for Thanksgiving on our farm, five months ahead of Thanksgiving”,在感恩节前五个月就开始准备;然后在每一段开头都提到时间,“By mid-JulyBy fall.November rains The weekend before Thanksgiving”,是为了强调一家人为感恩节准备的工作持续的
39、时间长。故选D项。【25题详解】推理判断题。根据第五段中“then it was time to enjoy the delicious food prepared months ago”和文章最后一段“How I miss those simple happy old days!”可知,作者非常怀念那些日子,一家人一起忙碌着为感恩节做准备,然后在一起享受感恩节晚餐。因此可以推断,作者觉得他们的几个月的准备工作是值得的。故选B项。BElephants born without tusks(长牙) normally make up just 2 to 6 percent of the herd
40、population. However, that is not the case at Mozambiques Gorongosa National Park, where 33 percent of female elephants born after the countrys civil war ended in 1992 are tuskless. While that might be just a coincidence(巧合), Joyce Poole, an elephant behavior expert, has another theory.The researcher
41、 thinks we may be witnessing an unnaturally evolution of the species due to the hunting of the elephants for their valuable tusks. Unlike our permanent teeth, tusks of elephants grow throughout the animals life, becoming longer and thicker with age. For decorative purposes, poachers usually first ta
42、rget older males due to their impressive tusks, and females are not spared either. As a result, in areas where hunting goes unchecked for long, the number of tuskless females increases. This allows them to gain a biological advantage, resulting in a larger than average population of female offspring
43、 (后代)with no tusks.Poole believes this phenomenon explains the rise in the number of tuskless females at Gorongosa National Park. The researcher says before the war, the park was home to over 4,000 elephants. However, by the time the conflict ended in 1992, about 90 percent of the elephants had been
44、 slaughtered for tusks to help finance weapons and meat to feed the soldiers. Of the less than 200 survivors, over 50 percent of the females had no tusks. Hence, it is not surprising that the parks tuskless elephant population has grown greatly.So far, the hunting has largely influenced female eleph
45、ants. Poole explains, “Very few males are tuskless because males require tusks for fighting. Without tusks, males have a much harder time breeding and do not pass on their genes(基因) as often as tusked ones.” If the hunting of males for tusks continues at this pace, it could result in a generation of
46、 elephants with much smaller tusks.26. How does the writer draw readers attention to the topic?A. By comparing figures.B. By offering explanation.C. By giving an example.D. By introducing an expert.27. What might be the reason for the increase of tuskless females?A. Illegal hunting.B. Pure coinciden
47、ce.C. Natural evolution.D. Effective protection.28. What does the underlined word “slaughtered” in Paragraph 3 mean?A. Raised.B. Protected.C. Killed.D. Trained.29. What is the text mainly about?A. The future of African elephants.B. The protection of African elephants.C. The increasing number of tusk
48、less elephants.D. The genetic consequence of hunting elephants.30. In which section of a newspaper may this text appear?A. Health.B. Science.C. Education.D. Finance.【答案】26. A 27. A 28. C 29. D 30. B【解析】本文是说明文。因为宝贵的象牙,大象被非法狩猎,这也导致它们的后代无象牙的大象数量超出了平均数量。【26题详解】推理判断题。在第一段中提到“Elephants born without tusks(
49、长牙) normally make up just 2 to 6 percent of the herd population”和“33 percent of female elephants born after the countrys civil war ended in 1992 are tuskless”,出生时无象牙的大象占总数的2%至6%,而在莫桑比克的Gorongosa国家公园,雌象中有33%没有象牙。通过无象牙的大象的数据比较,引起大家对话题的关注。故选A项。【27题详解】细节理解题。根据第二段中“due to the hunting of the elephants for
50、 their valuable tusks”和“in areas where hunting goes unchecked for long, the number of tuskless females increases”可以推断,因为宝贵的象牙,大象被非法狩猎,导致无象牙的雌象数量增加。故选A项。【28题详解】词句推测题。根据划线词后面的“for tusks to help finance weapons and meat to feed the soldiers”,因为象牙,那些大象被猎杀,以帮助资助武器,也为士兵提供肉类。因此可以推测slaughter意思为“杀死”。故选C项。【29
51、题详解】主旨大意题。根据第二段中“gain a biological advantage, resulting in a larger than average population of female offspring (后代)with no tusks(这使得它们获得了生物学上的优势,导致雌象后代无象牙大象的数量超过平均数量)”和第四段中“If the hunting of males for tusks continues at this pace, it could result in a generation of elephants with much smaller tusks
52、(如果雄性大象的猎杀继续以这样的速度进行,可能会产生象牙更小的一代大象)”可知,因为非法狩猎,大象失去象牙,导致它们后代无象牙或者象牙更小。文章是关于非法狩猎大象的遗传后果的。故选D项。【30题详解】推理判断题。本文说明了因为宝贵的象牙,对大象的非法狩猎,导致它们的后代无象牙的大象数量超出了平均数量。文章分析其中的生物学上的原因,因此文章内容是关于科学知识的。故选B项。CThe beautiful oceans that cover three-quarters of our planet are home to some of our most valuable natural resour
53、ces. However, while our knowledge of outer space is quite wide, the same cannot be said about the deep waters, thanks to the fact that any attempts to monitor them have either been too awkward or too expensive. Now, California-based Liquid Robotics has come up with an invention that is both economic
54、al and easily used across the waters.Called Wave Glides, the autonomous robot that resembles a surfboard consists of two interconnected sections - on the surface is a glider(滑翔机)fitted with solar panels, battery and sensors. Right below underwater is a navigation(航行) glider.The robot travels at a sn
55、ails pace gathering data. This data is quickly sorted by its solar-powered computer chips and then sent ashore for analysis. This robot contains no battery that needs recharging. It is a zero emission (排放)device that uses wave energy to push itself forward.The company is working towards making the r
56、obot even more autonomous than it currently is. As it now stands, while the robot can sense a danger such as a ship or a shark, it does not have the ability to move away. Liquid Robotics wants to change that and program the robot so that it has the ability to move away from danger.To encourage the g
57、eneral public to get involved with the informative data collected by Wave Glider, the company is planning to launch four of the robots on a yearlong trip across the Pacific. Two will head for Tokyo and two for Sydney. All the data they collect will be posted online and the person who comes up with t
58、he most innovative interpretation will be awarded a prize.31. What can we infer from Paragraph 1?A. It costs less to explore the sea than outer space.B. Outer space has more resources than the oceansC. People do not have as much knowledge of oceans as space.D. Three quarters of natural resources com
59、e from the oceans.32. What do we know about Wave Glider?A. It is eco-friendly.B. It can be used as a surfboard.C. Its shaped like a snail.D. It uses solar energy to move.33. What change is most likely to be expected of Wave Glider?A. Traveling more quickly.B. Sensing danger autonomously.C. Analyzing
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-366957.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
