2021_2022学年新教材高中英语课时性评价一Unit1Startingout.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 _2022 学年 新教材 高中英语 课时 评价 Unit1Startingout
- 资源描述:
-
1、一Unit 1Starting out & Understanding ideas. 单词拼写1. The secret of happiness is to keep setting yourself new challenges (挑战). 2. He is also a manager, but senior(级别高的) to me. 3. They organised(组织) a meeting between the teachers and students. 4. The film explored(探索) the tension between public duty and
2、personal affections. 5. A crowd of curious(好奇的) onlookers soon gathered to see what was happening. 6. The atmosphere in the room was so stuffy that I could hardly breathe(呼吸). 7. The sound of gunfire panicked(使惊慌) the crowd. 8. Theres accommodation for about five hundred students on campus(校园). 9. I
3、n their eagerness(渴望) to find a solution, they have overlooked certain difficulties. 10. In fact, women are less likely to have high blood pressure (压力). . 单句语法填空1. The teacher encourages the children to be confident (confidence) when asking questions they dont understand. 2. The beauty of the scene
4、ry of West Lake is beyond description(describe). 3. The evening party was well organised (organise) and everyone had a good time there. 4. He burst into the room, red-faced and out of breath(breathe). 5. The government is facing pressure(press) from environmental activists. 6. We all got into a pani
5、c on hearing the explosion. 7. Its a traditional (tradition) custom in China to eat dumplings on the eve of the Spring Festival. 8. If you are nervous, please try your best to calm down. 9. Steve was intensely curious about the world I came from. 10. The moment came when the minister delivered an im
6、portant speech. . 完成句子1. They were discussing the problem heatedly when the power went off suddenly. 他们正在热烈地讨论问题, 这时突然停电了。2. How fun it is to swim in the river in summer! 夏天在河里游泳多快乐呀! 3. With the children at school, we cant take a vacation when we want to. 由于孩子们在上学, 我们想去度假时却不能去。4. He walks too slowl
7、y to get there on time. 他走得太慢, 不能按时到那儿。5. Opening the window, I saw a butterfly fly into my room. 打开窗户, 我看见一只蝴蝶飞进我的房间。. 阅读理解AIt is hard to say the first day of school in the United States because when the first day of school is and what happens on the first day of school usually are different by dis
8、tricts (地区). The first day of school for many school districts in different states is on the day after the first Monday in September. In some other school districts, school begins in mid-to-late August. For example, the Denver, Colorado schools go back in mid-August and schools in Cleveland, Ohio st
9、art back usually one week before the first Monday in September. The Boston, Chicago, New York City and San Diego schools start back on the Tuesday or Wednesday after the first Monday in September. Schools in Cleveland, Ohio used to start the school year on the day after the first Monday in September
10、, but in the 19761977 and 19771978 academic years, the school year was affected by several bad snowstorms, extremely cold. In the 19781979 school year, the Ohio Department of Education moved the start of the year to late August, one week before the first Monday in September. This went into effect in
11、 the 19801981 school year. In most school districts in Utah, the school year starts between August 25 and August 30, and goes until the last week of May or the first week in June next year. In American high schools, the freshmen classes usually go back one or two days before the rest of the school b
12、odies for an orientation(迎新) period. An orientation period helps the freshmen get familiar with their new school, its rules, and surroundings. In some schools, the freshmen classes have their photographs taken for identification purposes. Some high schools have tried to make the first week of school
13、 fun for incoming freshmen. 【文章大意】本文介绍了美国各地新学年的开学时间以及一些新生入学习俗。1. According to the passage, which schools start their school year the earliest? A. Schools in Denver. B. Schools in Cleveland. C. Schools in New York City. D. Schools in Boston. 【解析】选A。细节理解题。根据文章第二段For example, the Denver, Colorado schoo
14、ls go back in mid-August and schools in Cleveland, Ohio start back usually one week before the first Monday in September. The Boston, Chicago, New York City and San Diego schools start back on the Tuesday or Wednesday after the first Monday in September. 可知丹佛的学校开学最早。2. Why did the Ohio Department of
15、 Education change the start of the school year? A. Because of some political events. B. Because of the entrance examinations. C. Because of the increasing number of students. D. Because of the extreme weather. 【解析】选D。细节理解题。根据文章第三段but in the 19761977 and 19771978 academic years, the school year was a
16、ffected by several bad snowstorms, extremely cold. 可知俄亥俄州教育部门改变新学年开学时间是因为极端天气的影响。3. How many months does the school year last in schools in Utah? A. About seven months. B. About eight months. C. About nine months. D. About ten months. 【解析】选C。推理判断题。根据文章第四段In most school districts in Utah, the school
17、year starts between August 25 and August 30, and goes until the last week of May or the first week in June next year. 可知美国犹他州的许多学校一学年要持续大约九个月的时间。4. The article is probably taken from _. A. a book about ones life storyB. an official website of educationC. an advertisement in a newspaperD. a sports ma
18、gazine【解析】选B。推理判断题。本文介绍了美国各地新学年的开学时间以及一些新生入学习俗, 故本文很可能出现在教育官方网站上。【长难句分析】It is hard to say the first day of school in the United States because when the first day of school is and what happens on the first day of school usually are different by districts. 分析: 本句为复合句, It is hard to say the first day o
19、f school in the United States为主句, 在该主句中It为形式主语, 真正的主语是动词不定式短语to say the first day of school; because引导的是原因状语从句, 该原因状语从句的主语为并列的主语从句when the first day of school is and what happens on the first day of school。译文: 在美国, 很难说开学第一天, 因为不同的地区开学第一天的时间和开学第一天所发生的事情通常是不同的。B(2021南阳高一检测)School is, waking up early i
20、n the morning, whether it is hot or cold, putting on school uniform and rushing to the bus stop to catch the school bus and getting used to the words “Hurry up! You will be late! ”. You reach school and again the same words “Hurry up! ” do not let you rest in peace. Throughout the day, it is a mad r
21、ush. One period gets over, the other starts and you are ready for the second subject. When you forget to do your homework, you try to sit at the back and pretend to be looking for something on the floor or in your bag. You are lucky if you are not seen and it is bad luck if you get caught. If you ar
22、e not lucky, be ready for a good scolding during break or after school. If you are lucky and your teacher is in a good mood, you may be left with a warning. However, school is not so dull all the time; the games, library period and breaks are welcome time when you can relax, joke and have fun with y
23、our friends. There are some teachers, too, who can make school very exciting. For example, Mr Taneja, has a typical style of talking, making us always hooked on the playground. School can be fun, real fun, when picnics and field trips are organized. We wait for them eagerly and keep on requesting ou
24、r class teacher to organize one for us. Debates, quizzes, cultural programmes also add luster to an otherwise dull school life. Fun increases after real hard work and you tend to enjoy more than those who have been lazy and have wasted their time. I think this period of your life is the most wonderf
25、ul periodfull of dreams and hope. 【文章大意】本文是一篇说明文, 描述了既紧张、繁忙又充满乐趣的学校生活。5. How is the school life described by the author in the passage? A. Dull and stressful. B. Stressful but interesting. C. Strict and fearful. D. Annoying but funny. 【解析】选B。细节理解题。根据文章最后一段的School can be fun, real fun, when picnics a
26、nd field trips are organized. 和Debates, quizzes, cultural programmes also add luster to an otherwise dull school life. 可以看出, 学校生活既紧张又有趣, 故选B。6. What can we conclude according to the second paragraph? A. Some students hope to get away with their fault. B. Teachers should be more patient to their stud
27、ents. C. Some students dislike finishing their homework. D. Teachers should reduce the amount of homework. 【解析】选A。推理判断题。根据第二段可知, 在忘记写作业时, 学生假装低头找东西是为了不让老师看到自己, 逃脱老师的批评, 也就是希望自己的过错不受惩罚, 故选A。7. Which subject does Mr Taneja teach at school? A. Physics. B. Language. C. Chemistry. D. Physical Education.
28、【解析】选D。推理判断题。根据第三段的There are some teachers, too, who can make school very exciting. For example, Mr Taneja, has a typical style of talking, making us always hooked on the playground. 可知, Mr Taneja 很可能是一位体育老师, 故选D。8. What does the underlined word “luster” mean in the passage? A. Difficulty. B. Value.
29、 C. Pleasure. D. Trouble. 【解析】选C。词义猜测题。最后一段的第一句谈到“picnics and field trips” 野餐和实地考察是学生喜欢的事情, 所以“愉快”符合句意, 因此选C。. 阅读填句(2021济南高一检测)Just Go for a UniversityFor any student, going to a university is one of the most important stages of their lives. It is a time when a young person will move out of their ho
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-369561.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
