广西南宁市2016高考英语(二轮)阅读理解演练(5)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西 南宁市 2016 高考 英语 二轮 阅读 理解 演练 答案
- 资源描述:
-
1、广西南宁市2016高考英语(二轮)阅读理解演练(5)及答案阅读理解。Some people will do just about anything to save money. And I am one of them. Take my familys last vacation. It was my sixyearold sons winter break from school, and we were heading home from Fort Lauderdale after a weeklong trip. The flight was overbooked, and Delta,
2、 the airline, offered us $ 400 per person in credits to give up our seats and leave the next day. I had meetings in New York, so I had to get back. But that didnt mean my husband and my son couldnt stay. I took my ninemonthold and took off for home.The next day, my husband and son were offered more
3、credits to take an even later flight. Yes, I encouragedokay, orderedthem to wait it out at the airport to “earn” more Delta Dollars. Our total take: $ 1,600. Not bad, huh?Now some people may think Im a bad mother and not such a great wife either. But as a bigtime bargain hunter, I know the value of
4、a dollar. And these days, a good deal is something few of us can afford to pass up.Ive made a living looking for the best deals and exposing (揭露) the worst tricks. I have been the consumer reporter of NBCs Today show for over a decade. I have written a couple of books including one titled Tricks of
5、the Trade: A Consumer Survival Guide. And I really do what I believe in.I tell you this because there is no shame in getting your moneys worth. Im also tightfisted when it comes to shoes, clothes for my children, and expensive restaurants. But I wouldnt hesitate to spend on a good haircut. It keeps
6、its shape longer, and its the first thing people notice. And I will also spend on a classic piece of furniture. Quality lasts.1. Why did Delta give the authors family credits?A. They took a later flight.B. They had early bookings.C. Their flight had been delayed.D. Their flight had been cancelled.2.
7、 What can we learn about the author?A. She rarely misses a good deal.B. She seldom makes a compromise.C. She is very strict with her children.D. She is interested in cheap products.3. What does the author do?A. Shes a teacher. B. Shes a housewife.C. Shes a media person.D. Shes a businesswoman.4. Wha
8、t does the author want to tell us?A. How to expose bad tricks.B. How to reserve airline seats.C. How to spend money wisely.D. How to make a business deal.文章大意一些人千方百计地省钱,作者也不例外。上次作者家人一起度假返程时,由于预订该趟航班机票的乘客过多,Delta航空公司给每位退票的乘客返还400美元。作者因为要去纽约开会就先带着9个月大的孩子如期回家了,而丈夫和6岁的儿子则等待次日的航班,结果由于他们乘坐了更晚一些的航班而得到了多达16
9、00美元的补偿。1A。考查细节理解。根据第一段的第五句“The flight was overbooked, and Delta, the airline, offered us $400 per person in credits to give up our seats and leave the next day.”可知,由于预订这趟航班的乘客过多,因此航空公司决定对于那些愿意退票,然后乘坐次日航班返回的人每人返还400美元。2A。考查细节理解。根据第一段的前两句及第三段第二句中的“But as a bigtime bargain hunter”可知,作者很少错过很便宜的东西,故A项符合
10、题意。3C。考查推理判断。根据第四段的第二句“I have been the consumer reporter of NBCs Today show for over a decade.”可知,作者是一位媒体人。4C。考查主旨大意。根据最后一段的内容可知,作者想要告诉我们如何聪明地花钱,在哪些地方可以省钱,在哪些地方可以出手大方。2014高三双基测试Explore India with your own personal car and driver!Welcome to India Driver Tours. My name is Amit and for many years I hav
11、e been driving travellers from all over the world through North India.With excellent English and local knowledge, I will organise a truly special journey through Indias north. Travel with India Driver Tours and you will experience a deep insight into Indian culture and traditions. You will travel wi
12、th a professional driver who can share his experience of life in India and help you discover the wonders of the country.Travelling with India Driver Tours is fully flexible. You can design your own itinerary or use one of our suggestions. We can design a trip that will suit your schedule, your budge
13、t and your interests.Here are some suggestions to help you choose your unique personal tour with your own car and driver.Trip 1DelhiAgraJaipurDelhi(5 nights/6 days)The Golden Triangle. If you are short of time, this trip allows you to experience some of the most famous sights in India, including, of
14、 course, the Taj Mahal, located in Agra.Trip 2DelhiPushkarJodhpurUdaipurJaipurAgra Delhi(9 nights/10 days)The best of Rajasthan with Delhi and Agra. This gives you an ideal taste of beautiful Rajasthan plus the excitement of Indias city life.Trip 3DelhiMandawaBikanerJaisalmerJodhpurUdaipurPushkarJai
15、purAgraDelhi(14 nights/15 days)The luxurious tour. Take your time to explore the beauty, history and diversity of Rajasthan. From Indias capital city, through the desert and beyond. Trip 4DelhiMandawaBikanerJaipurRanthamboreOrchhaKhajurahoAgraDelhi(10 nights/11 days)The trip will take you to see saf
16、aris, tigers, elephants.Trip 5DelhiSariskaJaipurRanthamboreBharatpur(Keoladeo National Park)AgraDelhi(9 nights/10 days)This trip takes in the three main nature reserves in the region plus a visit to the Taj Mahal. You will indulge(沉溺于) your love of the natural world and visit one of the great manmad
17、e wonders.Trip 6DelhiChandigarhShimlaManaliDharmsala (McLeod Ganj)Amritsar(10 nights/11 days)Experience Indias spectacular Northern states as you travel from Delhi to Amritsar. See the breathtaking scenery of the Himalayan mountain range and explore Buddhism at some wellknown temples.1、Which of the
18、following is the feature of travelling with India Driver Tours?A. Insurance. B. Flexibility.C. Comfort. D. Luxury.2、 If you stay in India only for a week, which of the trips is the most suitable for you?A. Trip 1. B. Trip 2.C. Trip 3. D. Trip 4.3、If you choose Trip 4,_.A. you might believe in Buddhi
19、smB. you may be interested in wildlifeC. you may be fond of adventureD. you may prefer the city life文章大意本文为应用文,是一则去印度北部旅游的促销广告。1、B。细节理解题。根据第三段中的“Travelling with India Driver Tours is fully flexible.”可知,India Driver Tours的特色是旅行有相当大的灵活性。2、A。细节理解题。根据Trip 1下面的“5 nights/6 days”可知,只有Trip 1的旅行时间在一周之内,故选A。3
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
