2021届高考英语人教版一轮总复习课时跟踪练:BOOK 4 UNIT 4 BODY LANGUAGE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语人教版一轮总复习课时跟踪练:BOOK UNIT BODY LANGUAGE WORD版含解析 2021 高考 英语 人教版 一轮 复习 课时 跟踪 BOOK WORD 解析
- 资源描述:
-
1、课时跟踪练19.阅读理解AIt was the beginning of another school year.I had agreed to teach all struggling students in need of critical intervention (介入)I knew what lay aheadtough work hours overlaid with guilt, consumed with essays that needed feedback and lesson plans with best practice strategies.No wonder pe
2、ople always acknowledge my teaching career with, “Im glad its you and not me”Suddenly, my mind transported me to my first few years of teaching.“Peter Potter,” I called from my name list, trying to control my laughter.“Laughlin McLaughlin?” Surely these were not real names.“Emotionally disabled.keep
3、s them separated from the other kids.,” the vice headmaster commanded.This was my first teaching assignment.Surely this year could never be as discouraging as those first few.In my new classroom, I looked into the face of Jason.At eleven, his mother was killed in an accident, leaving him with physic
4、al,academic,and certainly emotional scars.I looked at another student, Robert, standing at the door; my vice headmaster asked if I would take him, even though he was an eleventh grader in my tenth grade class.But then there wereand arestories of successof Dustin, in Graduate School for Electrical an
5、d Computer Engineering; of Michael, now a teacher in a city school; of Willie.I thought of the thousands of students whose lives have touched mine far more than I could have ever touched theirs.I broke from my daydream,a smile spreading across my face.Sadness,tears,challenges, fearsyes, teaching is
6、filled with all of theseyet, it is also filled with laughter and smiles, hope, dreams, and rewards beyond measure.“Im glad its you and not me.” Those words resounded in my mind once again.1What might the authors job be like?AEasy.BBoring.CInteresting. DChallenging.2What does the underlined sentence
7、imply?AThese people would like to teach.BThese people did not like the author.CThese people would not want this job.DThese people wanted to learn from the author.3Why did the author mention Jason and Robert?ATo stress the importance of family education.BTo show her regrets about taking up teaching.C
8、To express her dissatisfaction with the school.DTo introduce the basic situation of her students.4How did the author feel thinking of the successful students?AShe was doing a worthwhile job.BShe could never go back to the past.CShe was the inspiration behind the success stories.DShe would never make
9、 greater achievements in the future.【语篇解读】本文讲述了作者从事特殊教育的职业经历。尽管教学中充满了挑战、悲伤、泪水,但是也给作者带来了欢乐、微笑、希望、梦想,以及无法估量的回报。1解析:推理判断题。根据第一段中的“I knew what lay aheadtough work hours overlaid with guilt,consumed with essays that needed feedback and lesson plans with best practice strategies.”可知,摆在作者面前的是充满内疚感的艰难工作、需要反
10、馈的文章和关于最佳实践策略的课程计划,由此可见作者的工作是具有挑战性的。故选D项。答案:D2解析:句义猜测题。根据画线部分所在句“No wonder people always acknowledge my teaching career with,Im glad its you and not me”(难怪人们总是以“很高兴是你而不是我从事这项工作”来评价我的教学生涯)以及前文所述的教学工作的艰巨性可知,此句话暗示说这些话的人们不愿意做这样的工作。故选C项。答案:C3解析:推理判断题。根据第五段提到的两个学生贾森和罗伯特的情况,以及第六段的内容可知,提及贾森和罗伯特的目的是介绍班级学生的基本
11、情况,故选D项。答案:D4解析:推理判断题。根据第六段中的“I thought of the thousands of students whose lives have touched mine far more than I could have ever touched theirs.”可知,作者想起了成千上万的学生,他们的生活对作者的影响远远超过作者对他们生活的影响,这说明作者认为自己的工作是值得的,故选A项。答案:ABForget the morals that children have learned from The Rabbit and the Turtle and The
12、Lion and the Fox over the years.Childrens author Aesop would have had a greater effect with his works if hed put the stories into the mouths of human characters, at least according to new research from the University of Torontos Ontario Institute for Studies in Education (OISE)In the study, research
13、ers read one of three stories to almost 100 children.Story A was Mary Packards Little Raccoon Learns to Share, in which humanlike animals learn that sharing makes you feel good.Story B is another version of story A, with the animal drawings being replaced with human characters.Story C was about seed
14、s used as a control in the experiment.Before they were read the story, the children chose ten stickers (贴纸) to take home and were told that some children would not have any stickers.It was suggested to the children that they should share their stickers with the stickerless children by putting them i
15、n an envelope when the experimenter was not looking.After they had been read the story, the children were allowed to choose another ten stickers, and again asked to donate to the stickerless children.The study found that those children who were read the book with human characters became more generou
16、s, while “in contrast, there was no difference in generosity for children who were read the book with humanlike animal characters and the control book; both groups showed a decrease in sharing behaviour”, researchers wrote.The study was led by Patricia Ganea from OISE.“The finding is surprising give
17、n that many stories for young children have humanlike animals,” said Ganea.From Aesopica to The Gruffalo and WinniethePooh, taking animals plays a major part in childrens literature.Ganea felt that it would be useful for childrens book authors to be aware of her research.“We tell stories to children
18、 for many reasons, and if the goal is to teach them a moral lesson then one way to make the lesson more accessible is to use human characters,” she said.5What did researchers do first in the study?AThey read three stories to the children.BThey gave the children three books to read.CThey let the chil
19、dren pick out ten stickers.DThey told the children they should share their stickers.6What has the study found out?AChildren were not born generous.BChildren tend to share if they are taught so.CMorals learned from storybooks are easy to forget.DChildrens books about humans have a greater moral effec
20、t.7Whom did Ganea offer advice to in the last paragraph?AChildren.BStory characters.CStorybook readers.DChildrens book authors.【语篇解读】多伦多大学安大略教育研究所的最新研究显示,儿童作家伊索作品中的故事如果通过人物角色讲出来,会有更大的效果。研究员发现:那些读过带有人类角色的书的孩子变得更慷慨。5解析:细节理解题。根据第三段中的“Before they were read the story,the children chose ten stickers to ta
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-371785.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
