2021届高考英语大一轮复习 课时作业11 Unit 6 Design(含解析)北师大版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语大一轮复习 课时作业11 Unit Design含解析北师大版 2021 高考 英语 一轮 复习 课时 作业 11 Design 解析 北师大
- 资源描述:
-
1、课时作业11.阅读理解AI visited Elba last June, joining Mary and John on a bicycling vacation. They made arrangements for the car, hotel and bicycles. I studied the history of the island, which of course particularly features Napoleon.Napoleon (now I know) picked Elba as a place for peace when he was forced t
2、o give up the throne (王权) as Emperor of France in 1814. Far from being a prison island, Elba is beautiful with towering mountains, thick forest and sweeping bays and beaches.It is also an island filled with treasure. Very early on this island, locals discovered rich deposits of iron. Soon outsiders,
3、 too, discovered iron and 150 other valuable minerals on this little piece of land. Long before Etruscans and other Greeks set foot on it, Dorians had moved in by the tenth century BC and were mining the island. The Romans ruled next, obtaining the minerals and building grand houses overlooking the
4、sea. From the twelfth century until the nineteenth, the island was traded back and forth and was passed to France in 1802. Then came Napoleon, the new ruler of Elba.I was eager to visit his house in Portoferraio. The Emperor lived with his court and his mother, but his wife, Marie Louise had ensconc
5、ed herself in the splendid Viennese palace of her father, Emperor of Austria. She lived safely there and showed little interest in visiting her husband in his minikingdom. Apparently, Napoleon wasnt troubled much by this. He was too busy riding everywhere on horseback, building roads, modernizing ag
6、riculture and, above all, sharpening his tiny army and navy in readiness for his escape.In the formal gardens behind the house it seemed to me that I could imagine the exiled (流放的) conquerors anxious thoughts. He might gaze over where I stood now, toward the lighthouse of the Stella fort, the sandy
7、bay, and across it, the green mountains of the Tuscan coast. Napoleon spent only ten months here before making his victorious return to France and the throne.作者介绍了自己的厄尔巴岛之行。为了这次旅行,作者研究了厄尔巴岛的历史尤其是关于拿破仑的故事。1What did the author do for the visit to Elba?AHe did research on its past.BHe arranged transpor
8、tation.CHe planned bicycling routes.DHe booked accommodation.答案:A解析:细节理解题。根据第一段中的“I visited Elba last June”和“I studied the history of the island”可知,为了去厄尔巴岛,作者研究了该岛的历史。2Who might be the earliest outsiders to Elba according to the text?ANapoleon and his army.BEtruscans and other Greeks.CDorians.DRoman
9、s.答案:C解析:细节理解题。根据第三段中的“Long before Etruscans and other Greeks set foot on it, Dorians had moved in by the tenth century BC”可知,多里安人可能是最早来到厄尔巴岛的外来人。3What does the underlined word “ensconced” probably mean?ASettled. BLocked.CCured. DControlled.答案:A解析:词义猜测题。根据画线词后的“in the splendid Viennese palace of her
10、 father, Emperor of Austria”及“She lived safely there and showed little interest in visiting her husband in his minikingdom”并结合语境可知,应该选A项。4What came to the authors mind during his visit to Napoleons gardens?ABeautiful views on Elba.BTerrible living conditions on Elba.CNapoleons ambition to regain pow
11、er.DHardship of Napoleons return to France.答案:C解析:推理判断题。题干中的“Napoleons gardens”是解题关键。可以据此将答案锁定在最后一段。根据“I could imagine the exiled (流放的) conquerors anxious thoughts”和最后一句“Napoleon spent only ten months here before making his victorious return to France and the throne”可以判断出,作者在房子后面的花园里联想到了拿破仑夺回王位的雄心壮志
12、。BAn international team of researchers from the University of Oxford have found that the way people use the Internet is closely tied to the seasonal movements in the natural world. Their online species searches follow the patterns of seasonal animal migrations (迁徙)Migratory birds (候鸟) flood back to
13、where they reproduce every spring. That migratory behavior is accompanied by some human behavior. “The online searches for migratory species tend to increase in spring when those birds arrive in the United States,” said the lead author John Mittermeier.And not just birds. Mittermeier and his team su
14、rveyed nearly 2.5 billion search records, for 32,000 species, across 245 languages. They also saw variable search rates for insects, horsetails and flowering plants. Seasonal trends seemed to be widespread in online searching behavior for many species of plants and animals.This finding suggests new
15、ways to monitor changes in the worlds biological diversity. It also shows new ways to see how much people care about nature, and which species and areas might be the most effective targets for conservation.Mittermeier is encouraged by the search results. He commented, “I think theres a concern among
16、 conservationists (自然环境保护主义者) that people are losing touch with the natural world and that theyre not interacting with native species anymore. And so in that sense, it was really exciting and quite unexpected for me to see peoples interest closely related to changes in nature.”Richard Grenyer, Assoc
17、iate Professor from the University of Oxford, says search data is useful to conservation biologists, “By using these big data approaches, we can direct our attention towards the difficult questions in modern conservation:which species and areas are changing, and where are the people who care the mos
18、t and can do the most to help.”本文是一篇说明文。牛津大学的一个国际研究小组发现,人们使用互联网的方式与自然界的季节性变化密切相关。人们上网的搜索数据对生物保护学家很有用。5What have researchers found about species searches?AThey strengthen ties among people.BThey affect the animal movements.CThey differ in language backgrounds.DThey reflect animal migration seasons.答案
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-371965.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
八年级语文下册第一单元1社戏习题课件新人教版.ppt
