山东省济南市章丘区第四中学2019-2020学年高二下学期第六次教学质量检测英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省济南市章丘区第四中学2019-2020学年高二下学期第六次教学质量检测英语试题 WORD版含解析 山东省 济南市 章丘 第四 中学 2019 2020 学年 下学 第六 教学质量 检测 英语试题
- 资源描述:
-
1、英语试题考试时间:120分钟 试卷满分:150分第I卷 (共95分)第一部分 听力(共两节20小题,每小题1.5分,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How will the woman deal with the machine?A. She will repair it herself.B. She will ask the man to repair it.C. She
2、 will find a repairman to repair it.2. Where is the man going next?A. To his dormitory. B. To the library. C. To the lecture room.3. How long is the girls fathers business trip?A. Five weeks. B. Three weeks. C. Two weeks.4. What did the boy do yesterday evening?A. He watched a tennis match. B. He di
3、d his homework. C. He talked on the phone.5. Where are the speakers?A. On the road. B. At a police station. C. In a garage.第二节 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Who will go to see the movie with the woman?A. H
4、er son. B. Her husband. C. Her friend.7. What kind of movie is the woman going to see?A. A thriller. B. A comedy. C. A disaster movie.听第7段材料,回答第8至10题。8. Why doesnt the man like his new neighbors?A. Their dogs bark loudly.B. Theyve destroyed his yard.C. They like to watch him through the window.9. Wh
5、at does the man think of dogs?A. They are lovely. B. They are frightening. C. They are in danger.10. What does the woman advise the man to do?A. Talk with his neighbors.B. Say hello to his neighbors.C. Call the police as soon as possible.听第8段材料,回答第11至13题。11. What is the evidence of a mental problem?
6、A. One thinks life is difficult.B. Ones daily life is disordered.C. One gets the blues now and again.12. What caused the mans problem?A. The pressure of work.B. The overuse of drugs.C. His family history of mental illness.13. What does the woman advise the man to do?A. Think positively. B. Have regu
7、lar meals. C. Do some exercises and activities.听第9段材料,回答第14至17题。14. What does the man say about Trade Me?A. It offers some rare records.B. He often buys books and CDs on it.C. He can buy things from other users on it.15. What did the man buy for his mother as a Christmas present?A. A golf bag. B. A
8、coat. C. A sofa.16 What is the mans opinion about online shopping?A. The delivery is a bit too slow.B. Returning goods is difficult.C. It is quite convenient.17. What is the man concerned in the end?A. When the sofa will arrive.B. How the sofa will be delivered.C. How much the delivery will cost.听第1
9、0段材料,回答第18至20题。18. What is the speaker mainly talking about?A. Living conditions in Massachusetts in the 1800s.B. The difference between sheep and cattle feeding.C. Animal raising on early American farms.19. What activity did the settlers consider the least important in the early 1800s?A. Planting c
10、rops. B. Caring for animals. C. Building houses.20. What did the 19thcentury farmers do with most of their farm products?A. They consumed them themselves.B. They sold them to people in cities.C. They traded them with neighboring farms.第二部分 阅读理解(共两节,满分35分)第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B
11、、C和D)中,选出最佳选项。AMr.Selfridge, the Wisconsin-born retailer (零售商) who left school at 14, rose to become a partner in Marshall Fields, Chicago. Founded in 1852, it was one of the first and most ambitious US department stores. Mr.Selfridge had done well with Marshall Fields. He liked to say, “The custome
12、r is always right,” which made the Chicago store popular. And he is believed to have invented the phrase “Only (so many) Shopping Days until Christmas”.When he visited London on holiday in 1906 he was surprised to find most of the citys department stores were no match of their American and Parisian
13、competitors. This led Selfridge to leave the US and establish Selfridges, a department store named after him, at the west end of Londons Oxford Street. In Oxford Street, Selfridges design team shaped an ambitious classical palace building with a wall of plate glass windows.Opened in 1909, Selfridges
14、 offered customers a hundred departments along with restaurants, a roof garden,reading and writing rooms, reception areas for foreign visitors, a first aid room and most importantly, a small army of knowledgeable floor-walking assistants who served as guides as well as being thoroughly instructed in
15、 the art of making a sale.Mr.Selfridge did much to make the department store a destination rather than just a big and comprehensively stocked city shop. It became a place to meet and for ladies to lunch. Mr.Selfridge later introduced the department store as a key element of the 20th Century culture,
16、 and Chaplin acknowledged the growing trend for shopping in the department store in his film The Floorwalker.1. What can be learned about Mr.Selfridge from Paragraph 1?A. He was well-educated.B. He was a modest man.C. He was a gifted businessman.D. He was dishonest.2. What was Selfridges most impres
17、sive characteristic?A. The broad choice of goods.B. The large number of departments.C. The small group of guards.D. The well-trained sales guides.3. What is the main purpose of the article?A. To encourage shoppers to spend more.B. To introduce the history of Selfridges.C. To compare different depart
18、ment stores.D. To explain how to start a department store.【答案】1. C 2. D 3. B【解析】【分析】这是一篇夹叙夹议的文章。文章介绍了塞尔福里奇百货公司的历史。【1题详解】推理判断题。根据第一段Mr.Selfridge had done well with Marshall Fields. He liked to say, “The customer is always right,” which made the Chicago store popular.(塞尔福里奇先生在马歇尔菲尔德的公司干得不错。他喜欢说,“顾客永远是
19、对的”,这使芝加哥的商店很受欢迎。)由此推断出,塞尔福里奇先生是个有天赋的商人。故选C。【2题详解】细节理解题。根据第三段and most importantly, a small army of knowledgeable floor-walking assistants who served as guides as well as being thoroughly instructed in the art of making a sale.(最重要的是,还有一小群知识渊博的走楼助手,他们既是导购,又在销售艺术中受到全面的指导。)由此可知,塞尔福里奇百货公司给人印象最深的特点是训练有素的
20、销售向导。故选D。【3题详解】推理判断题。文章介绍了塞尔福里奇先生是如何创建了塞尔福里奇百货公司。所以这篇文章的主要目的是介绍塞尔福里奇百货公司的历史。故选B。【点睛】细节理解题的解题思路:细节理解题就是我们常见的wh-题,它们大多是根据文章中的具体信息如事实、例证、原因、过程、论述等进行提问的。抓住文段中的事实和细节是做好该题型的关键,也是做好其它类型问题的基础。该题型几乎都可以在文章中直接找到与答案有关的信息,或是其变体。在一篇短文里大部分篇幅都属于这类围绕主体展开的细节,做这类题一般采用寻读法,即先读题,然后带着问题快速阅读短文,找出与问题和选项有关的词语或句子,再对相关部分进行分析对比
21、,找出答案。例如小题2,根据第三段and most importantly, a small army of knowledgeable floor-walking assistants who served as guides as well as being thoroughly instructed in the art of making a sale.(最重要的是,还有一小群知识渊博的走楼助手,他们既是导购,又在销售艺术中受到全面的指导。)由此可知,塞尔福里奇百货公司给人印象最深的特点是训练有素的销售向导。故选D。BPetrol and diesel cars may still d
22、ominate our roads, but their days are numbered. A recent university study found that current electric cars could be used for 87 per cent of daily car journeys in the US. That figure could rise to 98 per cent by 2020.One hurdle to the widespread adoption of electric cars has been range anxiety- drive
23、rs concerns about running out of juice on a journey. While petrol stations are conveniently located across national road systems, the necessary network of electric charging stations is still being developed. That said, charging points are becoming increasingly common throughout the USA.Attitudes tow
24、ards electric vehicles have changed quite considerably over the last few years. Not that long ago, electric cars were met with distrust, and their large price tags drove customers away. Thanks to improvements in battery capacity, recharging times, performance and price, the current generation of ele
25、ctric cars are starting to persuade critics. Plug-in cars will soon give internal combustion engine models a run for their money.As well as advancements on the road, electric vehicles are taking to the seas and skies. Electric boats are among the oldest methods of electric travel, having enjoyed sev
26、eral decades of popularity from the late 19th to the early 20th century before petrol-powered outboard motors took over. Now, the global drive for renewable energy sources is bringing electric boats back. Steps towards electric air travel are also being made, with Airbus and NASA among the organizat
27、ions developing and testing battery powered planes. The experiments could soon make commercial electric flight a reality.Electric vehicles do not produce any emissions. Were the US to act on the studys findings and replace 87 per cent of its cars with electric vehicles, it would reduce the national
28、demand for petrol by 61 per cent. However, because of the production processes and the generation of electricity required to charge these vehicles, they cannot claim to be completely emission-free. That said, as many countries continue to increase their use of renewable energy sources, electric vehi
29、cles will become even cleaner.4. Which is the best title for this passage?A. My Dream CarB. History of Electric CarsC. Problems with Petrol CarsD. Driving into the Future5. As used in Paragraph 2, the underlined word “hurdle” means _A. aimB. barrierC. consequenceD. step6. What is the function of Par
30、agraph 4?A. To introduce the history of electric travel.B. To explain why the world needs more electric cars.C. To show why more people have interest in electric cars.D. To describe different ways electric vehicles can be used.【答案】4. D 5. B 6. D【解析】本文属于科技文类。汽油和柴油汽车可能仍然主宰着我们,但很快会被电动车辆所替代。电动汽车不产生任何排放物
31、,随着在陆路方面的进步,电动汽车正朝着海洋和天空方向发展。而未来的车辆一定是电动时代。【4题详解】主旨大意题。通读全文可知,汽油和柴油汽车可能仍然主宰着我们的道路,但很快会被电动车辆所替代。而未来的车辆一定是电动时代。分析选项可知D项(驶向未来)符合题意,故选D。【5题详解】此题属于猜测词义中的(1):依据标点符号猜测词义。答案需要看破折号后的内容。根据第二段破折号后的内容“.One hurdle tothe widespread adoption of electric cars has been range anxiety drivers concerns about running ou
32、t of juice on a journey.”可知,让司机在行驶中担心会电用光的一定是车的一个缺点,障碍。分析选项(A目标;B障碍;C后果;D步骤,手段)可知B项是符合题意的。【推理关系】题干As used in Paragraph 2, the underlined word “hurdle”means _文章内容drivers concerns about running out of juice on a journey【答案】drivers concerns about running out of juice on a journeyB选项barrier。故选B。【6题详解】推理
33、判断题。根据第四段的第一句“As well as advancements on the road, electric vehicles are taking to the seas and skies.”除了公路上(汽车)的进步,电动交通工具正朝着海洋和天空方向发展。由此可知电动交通工具以不同的方式出现在陆路,海上及空中。分析选项可知D项(描述电动交通工具的不同的用途)符合题意,故选D。CWhat exactly is intelligence? There arent any easy answers. Despite the progress that has been made in
34、genetics and psychology, human intelligence has remained one of the most controversial areas of modern science,until now, that is, for the discovery of a gene(基因) linked to intelligence has made the experts think again.Robert Plomin of the Institute of Psychiatry in London and his colleagues in the
35、US have been looking into genetic make-up. From their research, they have discovered that a slightly different gene is more common in those with a high IQ. Plomin analyzed DNA from two groups of 51 children aged between 6 and 15. What he found was that the first group had an IQ of 136, putting them
36、in the top 5% of the population, while the other group had an average IQ of 103. An analysis of their genes showed that 32% of children in the higher group had the gene in question, while only 16% in the second group did. However, there is a lot more research to be done, and Plomin himself is cautio
37、us at this early stage. He suggests that there are probably many genes that contribute to intelligence, rather than just one.Several studies have shown a strong link between IQ and career success, although some psychologists remain unconvinced about this. Professor Michael Rowe, who has written a bo
38、ok called Genius Explained, is one of these. “The people with the highest IQs are not usually the ones who do best in their careers.”Many psychologists now believe that when it comes to intelligence, IQ isnt everything. Many alternative views have been put forward recently. One example is the idea o
39、f multiple intelligences, which was developed in the 1980s by Harvard psychologist Howard Gardner. This offers a much broader view than the IQ theory, including creativity and communication skills as relevant factors(因素) in intelligence.Tony Buzan, brain expert and author of Master your Memory, is e
40、nthusiastic about this belief, arguing that true geniuses(天才) do indeed appear to combine high levels of each type of intelligence. He lists Alexander the Great, Pablo Picasso and Albert Einstein as examples. At the same time, Buzan believes that everyone can develop their intelligence, only if they
41、 take the trouble to exercise their brain. Perhaps theres hope for us all!7. What is the topic of the passage?A. The relationship between genes and intelligence.B. IQ benefits a lot from high intelligence.C. How to develop intelligence.D. What makes intelligence.8. Why does the author use data in Pa
42、ragraph 2?A. To make a suggestion.B. To draw a conclusion.C. To prove an idea.D. To give an example.9. What can we learn from the passage?A. Robert Plomin confirms genes have something in common.B. Howard Gardner thinks intelligence includes various factors.C. Michael Rowe approves of a strong link
43、between IQ and career.D. Tony Buzan agrees geniuses exercise brain to improve intelligence.10. What does the underlined word “This” in Paragraph 4 refer to?A. The development of intelligence.B. The idea of multiple intelligences.C. IQ isnt everything for intelligence.D. Alternative views have been p
44、ut forward.【答案】7. D 8. C 9. B 10. B【解析】本文是一篇科普说明文,讲述智力并不是受单方面影响,而是受多种因素影响的,本文介绍了多元智力说。【7题详解】主旨大意题。由文章的第一自然段What exactly is intelligence?开篇,下文均是围绕这一问题展开,由此可知答案为D。【8题详解】细节理解题。From their research, they have discovered that a slightly different gene is more common in those with a high IQ从他们的研究中,他们已经发现,在
45、高智商的这些人中,他们的基因都有稍微的不同,这点是相同的。An analysis of their genes showed that 32% of children in the higher group had the gene in question,分析显示,在高智商的小孩儿中有百分之三十二都有思考问题的基因。所以下文他们用的数据是为了来证明这一观点。故答案应为C。【9题详解】细节理解题。Many psychologists now believe that when it comes to intelligence, IQ isnt everythingMany alternativ
46、e views have been put forward recentlyOne example is the idea of multiple intelligences, which was developed in the 1980s by Harvard psychologist Howard Gardner许多心理学家认为,当谈到智力的时候,智商并不代表一切,许多新的观点已经被提出,其中包括多元智力说。由此可知Howard Gardner认为,智力包括多个因素是正确的。故答案为B【10题详解】词义猜测题。根据第四段中的“One example is the idea of mult
47、iple intelligences, which was developed in the 1980s by Harvard psychologist Howard Gardner. This offers a much broader view than the IQ theory”可知,其中的一个例子就是20世纪80年代由Howard Gardner提出的多元智力说,它提供了一个比智商理论更为宽广的观点,由此可知This指代的就是前面提到的多元智力说,故B项正确。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。
48、E-waste is fast becoming a serious global problem. _11_The source of e-wasteWe live in a society that constantly produces and consumes electronic products. It is often cheaper to buy new pieces of equipment than to repair old ones. Also, through clever advertising, companies persuade consumers to re
49、place their old TVs, mobile phones and computers for the latest models. E-waste is created when we throw away electronic equipment like this. In the EU alone, about 8.7 million tonnes of e-waste is produced each year. _12_The problem with e-wasteBurying e-waste in landfills or burning it causes seri
50、ous problems for the environment. _13_ These substances can then leak into the ground in landfills or pollute the air when they are burnt.Global recycling schemes (计划)_14_ However, their schemes are not always managed properly and sometimes electronics are just sent to poor countries such as Ghana.
51、Here they are often burnt in public areas, which is very bad for peoples health. Setting up recycling programs in the countries that create e-waste could solve this problem. E-cycling centres could recycle the parts that we can reuse and properly dispose of the rest.Take-back policyAnother solution
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-373781.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
五年级上册语文课件-1.看海l 西师大版 (共16张PPT).ppt
