山东省济宁市实验中学2020-2021学年高二英语10月月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省 济宁市 实验 中学 2020 2021 学年 英语 10 月月 考试题 解析
- 资源描述:
-
1、山东省济宁市实验中学2020-2021学年高二英语10月月考试题(含解析)第一部分 听力(共两节,满分 30 分)第一节(共5小题;每小题1.5分,共7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is the woman looking for?A. Her glasses. B. Her keys. C. Her books.2. At what time will the school play start?A. 6:45
2、. B. 7:00. C.7:15.3. Where are the speakers?A. In a shop. B. In a restaurant. C. In a hotel.4.What are the speakers mainly talking about?A. A weekend plan. B. A picnic. C. The weather.5. What does the woman mean?A. James is spending less time on TV.B. James doesnt like television.C. James doesnt tel
3、l the truth.听第6段材料,回答第6、7题。6. What did the woman do this morning?A. She played tennis. B. She prepared the fish. C. She cooked a meal.7. What will the man put on the table?A. Glasses. B. Knives. C. Forks.听第7段材料,回答第8、9题8. What does the man advise the woman to do?A. Change trains in Derby.B. Go to Not
4、tingham another day.C. Take the next train to Nottingham.9. When will the woman leave for Nottingham?A. At 12:30p.m. B. At 1:20 p.m. C. At 6:30 p.m.听第8段材料,回答第10至12题。10. What is the woman invited to do?A. Try on a shirt. B. Choose a free gift. C. Become a member of the store.11. Why wont the woman go
5、 to the service desk?.A. She has no number card. B. She doesnt have time. C. She is short of money.12 . What does the man suggest the woman do?A. Fill out a form online. B. Visit another store. C. Offer her address.听第9段材料,回答第13至16题。13. What is the topic of the picture for this years art competition?
6、A. Family. B. The countryside. C. Friends.14. Why cant the girl take part in the art competition?A. She can only use oils. B. She isnt good at drawing. C. She is over the age limit.15. What may the boys sister use to draw in the competition?A. Colored pencils. B. Oil paints. C. Water colors.16. What
7、 is the prize for the winner this year?A. A computer. B. A camera. C. A television.听第10段材料,回答第17至20题。17. What do we know about Florences childhood?A. She never got an education.B. She went to school like other girls.C. She was taught at home by her father.18. Why did Florence go to Crimea?A. To trav
8、el. B. To work. C. To train.19. What did Florence do in Barrack Hospital at first?A. She did the cleaning.B. She served the doctors.C. She nursed the sick man.20. What did Florence do when she came back?A. She met the Queen.B She set up her own hospital.C. She improved the health system.第二部分:阅读理解(共两
9、节,满分40分)第一节:(共15小题;每小题2分,满分30)阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。AThe Lake District Attractions Guide&Dalemain Mansion & Historic GardensHistory, Culture & Landscape.Discover and enjoy 4 centuries of history, 5 acres of celebrated and award-winning gardens with parkland walk.Owned by
10、the Hasell family since 1679, home to the International Marmalade Festival.Gifts and antiques, plant sales, museums & Mediaeval Hall Tearoom.Open: 29 Mar29 Oct,Sun to Thurs.Tearoom,Gardens & Gift Shop:10.3017.00(16.00 in Oct).House:11.1516.00(15.00 in Oct).Town: Pooley Bridge & Penrith&Abbot Hall Ar
11、t Gallery & MuseumThose viewing the quality of Abbot Halls temporary exhibitions may be forgiven for thinking they are in a city gallery.The impressive collection of works includes Turners and Romneys and the temporary exhibition programme has Canaletto and the artists from St Ives.Open:Mon to Sat a
12、nd Summer Sundays.10.3017.00 Summer.10.3016.00 Winter.Town:Kendal&Tullie House Museum & Art GalleryDiscover explore and enjoy award-winning Tullie House, where historic collections, contemporary art and family fun are brought together in one impressive museum and art gallery.There are four fantastic
13、 galleries to visit from fine art to interactive fun, so theres something for everyone!Open: High Season 1 Apr31 Oct: Mon to Sat 10.0017.00, Sun 11.0017.00.Low Season 1 Nov31 Mar: Mon to Sat 10.0016.30, Sun 12.0016.30.Town: Carlisle&Dove Cottage & The Wordsworth MuseumDiscover William Wordsworths in
14、spirational home.Take a tour of his Lakeland cottage, walk through his hillside garden and explore the riches of the collection in the Museum.Visit the shop and relax in the caf. Exhibitions, events and family activities throughout the year.Open:Daily, 09.3017.30 (last admission 17.00).Town: Grasmer
15、e1. When is the House at Dalemain Mansion & Historic Gardens open on Sundays in October?A. 09.3017.30.B. 11.1515.00.C. 11.1516.00.D. 12.0016.30.2. What can visitors do at Abbot Hall Art Gallery & Museum?A. Enjoy Romneys works.B. Have some interactive fun.C. Attend a famous festival.D. Learn the hist
16、ory of a family.3. In which month should they visit Tullie House Museum & Art Gallery if visitors want to save money?A. SeptemberB. FebruaryC. AprilD. June4. Where should visitors go if they want to explore Wordsworths life?A. Penrith.B. Kendal.C. Carlisle.D. Grasmere.【答案】1. B 2. A 3. B 4. D【解析】本文是一
17、篇应用文。文章是湖区景点指南,介绍了几个主要的景点的特色,地点和参观时间。【1题详解】细节理解题。根据文章&Dalemain Mansion & Historic Gardens中的“House:11.1516.00(15.00 in Oct).”可知,在十月的参观时间是11:15-15:00。故选B。【2题详解】细节理解题。根据文章&Abbot Hall Art Gallery & Museum中的“The impressive collection of works includes Turners and Romneys and the temporary exhibition prog
18、ramme has Canaletto and the artists from St Ives.(令人印象深刻的作品收藏包括Turners和Romneys,临时展览计划有Canaletto和来自圣艾夫斯的艺术家。)”可知,在这个博物可以欣赏到 Romeys的作品。故选A。【3题详解】推理判断题。根据文章&Tullie House Museum & Art Gallery中的“Low Season 1 Nov31 Mar: Mon to Sat 10.0016.30, Sun 12.0016.30.”可知,淡季是11月1日至3月31日。根据常识可知淡季旅游最能节省钱。如果游客想省钱的话,2月份
19、可以去该博物馆及美术馆。故选B。【4题详解】推理判断题。根据文章&Dove Cottage & The Wordsworth Museum中的最后一行“Town: Grasmere”可知,如果想了解Wordsworths的生活,可以去 Grasmere。故选D。BBaggy has become the first dog in the UKand potentially the worldto join the fight against air pollution by recording pollutant levels near the ground. Baggy wears a po
20、llution monitor on her collar so she can take data measurements close to the ground. Her monitor has shown that air pollution levels are higher closer to ground level, which has helped highlight concerns that babies and young kids may be at higher risk of developing lung problems. Conventional air p
21、ollution monitors are normally fixed on lampposts at about nine feet in the air. However, since Baggy stands at about the same height as a child in a pushchair(婴儿车), she frequently records pollution levels which are much higher than the data gathered by the Environment A gency. The doggy data resear
22、ch was the idea of Baggys 13-year-old owner Tom Hunt and his dad Matt. The English youngster noticed that pollution levels are around two-thirds higher close to the ground than they are in the air at the height where they are recorded by the agency. Tom has since reported the shocking findings to th
23、e government in an attempt to emphasise that babies are at higher risk of developing asthma(哮喘). Matt Hunt said he was very proud of his son because “when the boy gets an idea, he keeps his head down and gets on with it, and he really does want to do some good and stop young kids from getting asthma
24、.“Tom built up a passion for environmental protection at a very early age, Matt added. “He became very interested in gadgets(小装置). About one year ago, he got this new piece of tech which is like a test tube. One Sunday afternoon, we went out to do some monitoring, and he said, why dont we put it on
25、Baggys collar and let her monitor the pollution?So we did it.Tom said, Most of the time, Baggy is just like any other dog. But for the rest of the time she is a super dog, and we are all really proud of her.5. With a monitor on her collar, Baggy can _.A. take pollutant readingsB. record pollutant le
26、velsC. process collected dataD. reduce air pollution6. What can we learn from the Baggy data?A. High places are free of air pollution.B. Higher pushchairs are more risky for kids.C. Conventional monitors are more reliable.D. Air is more polluted closer to the ground.7. What is Toms purpose of doing
27、the research?A. To wan of a health risk.B. To find out pollution sources.C. To test his new monitor.D. To prove Baggys abilities.8. According to the passage, which word can best describe Tom Hunt?A. Modest.B. Generous.C. Creative.D. Outgoing.【答案】5. B 6. D 7. A 8. C【解析】本文是一篇说明文。主要讲述了13岁的孩子Tom Hunt和他的
28、爸爸通过在自己的宠物狗的脖子上戴污染监测器来记录地面附近的污染物水平;监测仪显示,接近地面的空气污染水平更高,这有助于强调婴儿和幼儿可能面临更高风险发展肺部问题的担忧。【5题详解】细节理解题。本题题干意为:她的衣领上戴着监视器,Baggy 可以。根据文章第二段Baggy wears a pollution monitor on her collar so she can take data measurements close to the ground. Baggy在她的衣领上戴着污染监测器,这样她就可以在接近地面的地方进行数据测量。可知戴着污染监测器可以记录污染物的水平。故答案为B项。【6
29、题详解】推理判断题。本题题干意为:我们从Baggy收集到的数据中可以了解到什么?根据文章第二段 Her monitor has shown that air pollution levels are higher closer to ground level, which has helped highlight concerns that babies and young kids may be at higher risk of developing lung problems.她的监测仪显示,接近地面的空气污染水平更高,这有助于突显婴儿和幼童罹患肺部疾病的风险更高的担忧。可知接近地面的空
30、气污染水平更高。故答案为D项。【7题详解】推理判断题。本题题干意为:进行这项研究Tom意图是?根据文章第四段Tom has since reported the shocking findings to the government in an attempt to emphasize that babies are at higher risk of developing asthma(哮喘).汤姆已经令人震惊的发现报告给政府,试图强调,婴儿患哮喘的风险更高。可知Tom研究的目的是对健康风险提出警告。故答案为A项。【8题详解】推理判断题。本题题干意为:根据文章,哪个词最能描述汤姆亨特?根据文
31、章倒数第二段“Tom built up a passion for environmental protection at a very early age, Matt added. “He became very interested in gadgets(小装置).About one year ago, he got this new piece of tech which is like a test tube. One Sunday afternoon, we went out to do some monitoring, and he said, why dont we put it
32、 on Baggys collar and let her monitor the pollution?So we did it.汤姆在很小的时候就对环境保护产生了热情,马特补充说。他非常感兴趣的产品(小装置)。大约一年前,他得到了一个类似试管的新技术。一个星期天的下午,我们出去做一些监测,他说,为什么我们不把它戴在Baggy的衣领上,让她监测污染?于是我们就这么做了。可知Tom是非常的有创造力的。故答案为C项。CAs data and identity theft becomes more and more common, the market is growing for biometri
33、c(生物测量) technologieslike fingerprint scansto keep others out of private e-spaces. At present, these technologies are still expensive, though.Researchers from Georgia Tech say that they have come up with a low-cost device(装置) that gets around this problem: a smart keyboard. This smart keyboard precis
34、ely measures the cadence(节奏) with which one types and the pressure fingers apply to each key. The keyboard could offer a strong layer of security by analyzing things like the force of a users typing and the time between key presses. These patterns are unique to each person. Thus, the keyboard can de
35、termine peoples identities, and by extension, whether they should be given access to the computer its connected toregardless of whether someone gets the password right.It also doesnt require a new type of technology that people arent already familiar with. Everybody uses a keyboard and everybody typ
36、es differently.In a study describing the technology, the researchers had 100 volunteers type the word “touch” four times using the smart keyboard. Data collected from the device could be used to recognize different participants based on how they typed, with very low error rates. The researchers say
37、that the keyboard should be pretty straightforward to commercialize and is mostly made of inexpensive, plastic-like parts. The team hopes to make it to market in the near future.9. Why do the researchers develop the smart keyboard?A. To reduce pressure on keys.B. To improve accuracy in typing.C To r
38、eplace the password system.D. To cut the cost of e-space protection.10. What makes the invention of the smart keyboard possible?A. Computers are much easier to operate.B. Fingerprint scanning techniques develop fast.C. Typing patterns vary from person to person.D. Data security measures are guarante
39、ed.11. What do the researchers expect of the smart keyboard?A. Itll be environment-friendly.B. Itll reach consumers soon.C. Itll be made of plastics.D. Itll help speed up typing.12. Where is this text most likely from?A. A diary.B. A guidebookC. A novel.D. A magazine.【答案】9. D 10. C 11. B 12. D【解析】这是
40、一篇说明文。数据和身份盗窃变得越来越普遍,而指纹扫描等这些防盗技术仍然很昂贵的。本文介绍了一种新的防止个人身份和数据在电子空间被盗的高科技智能键盘,而且这项技术也不贵。【9题详解】细节理解题。根据第一段的At present, these technologies are still expensive, though.和第二段的Researchers from Georgia Tech say that they have come up with a low-cost device that gets around this problem: a smart key board.可知,研究
41、者们开发智能键盘是为了降低e-space保护的成本。故选D。【10题详解】细节理解题。根据第二段的The key board could offer a strong layer of security by analyzing things like the force of a users typing and the time between key presses. These patterns are unique to each person. Thus, the keyboard can determine peoples identities可知,用户打字的力度和按键之间的时间
42、是不同的,这使得智能键盘能够识别人。故选C。【11题详解】细节理解题。根据最后一段的The team hopes to make it to market in the near future.可知,研究者们希望智能键盘能早日面世。故选B。【12题详解】推理判断题。本文介绍了一种新的防止个人身份和数据在电子空间被盗的高科技智能键盘,由此可推断本文最有可能来自于一本科学杂志。故选D。第二节 (共5小题;每小题2.分,满分10分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。When youre meeting someone for the first ti
43、me, youre eager to make a good impression. Your body language can make a great difference. Shake hands firmlyWeak handshakes can make you seem shy and anything but confident. _13_ You wont impress anyone by giving them a painful hand. _14_Stand up straight, but dont tighten up, or you may look nervo
44、us. Make sure to check your posture and straighten up as needed. Keep a suitable amount of eye contact_15_. Not only are you paying attention, but youre interested as well. Whenever there is a natural pause in the conversation, feel free to casually glance at something else. Eye contact is good, but
45、 nonstop staring can be a little unsettling! Nod and smile when appropriateTry nodding three times to show that youre really absorbing what he is saying. When it comes to smiling, _16_! If you turn up the corners of your mouth but your eyes remain neutral (无感情的), you could leave a bad impression. La
46、ugh genuinelyEven if youre in a formal setting, if he has clearly said something that was intended to encourage a laugh, laugh! Show him that you have a sense of humor, and youre listening to what he is saying. _17_, laughter is a great way to help you look cheerful. A. Keep your posture relaxedB. m
47、ake sure it reaches your eyesC. keep your feet close togetherD. This applies to both sitting and standingE. If youre in a worrying or nervous situationF. Your handshake should be firm but not too tightG. It is important to keep eye contact in a conversation【答案】13. F 14. A 15. G 16. B 17. E【解析】这是一篇说明
48、文。文章介绍第一次遇到别人并开始对话总是有挑战的,作者介绍了五种方法给第一次见面的人留下好的印象。【13题详解】根据上文Weak handshakes can make you seem shy and anything but confident.(软弱的握手会让你看起来很害羞,一点也不自信。)中handshakes对应到F选项“握手要坚定,但不要太紧”代入文中符合语境。故选F。【14题详解】本空为本段小标题,再根据本段内容Stand up straight, but dont tighten up, or you may look nervous. Make sure to check y
49、our posture and straighten up as needed.(站直了,但不要绷紧,否则你可能看起来很紧张。确保检查你的姿势,并根据需要整理。)可知主要强调要保持姿势放松。故选A。【15题详解】根据本段小标题Keep a suitable amount of eye contact(保持适当的眼神交流)中eye contact可对应到G选项“It is important to keep eye contact in a conversation(在谈话中保持眼神交流是很重要的)”代入文中符合语境。故G。【16题详解】根据下文If you turn up the corner
50、s of your mouth but your eyes remain neutral, you could leave a bad impression.(如果你翘起嘴角,但眼睛保持中性,可能会给人留下不好的印象。)可知微笑要直达眼睛中,故B选项“确保它到达你的眼睛”符合语境。故选B。【17题详解】根据下文laughter is a great way to help you look cheerful.(笑是让你看起来快乐的好方法。)可推知如果你正处于焦虑或紧张的状态,笑是让你看起来快乐的好方法。故选E。第三部分 语言运用(共三节,满分40分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
(安徽专版)2021秋七年级语文上册 期末专题训练二 综合运用课件 新人教版.ppt
