上海市同济大学第一附属中学2021-2022学年高二英语下学期线上期中测试试题(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 上海市 同济大学 第一 附属中学 2021 2022 学年 英语 下学 线上 期中 测试 试题 Word 解析
- 资源描述:
-
1、同济大学第一附属中学 2021-2022 学年第二学期期中考试I. Grammar and Vocabulary (45 分)Section A (15 分)Directions: After reading the passage below, fill in the blanks to make the passages coherent and grammatically correct. For the blanks with a given word, fill in each blank with the proper form of the given word: for the
2、 other blanks, use one word that best fits each blank.Have you ever seen an old movie called Three Coins in the Fountain? It is about three young American women _1_ (search) for permanent romance in Rome and they all find it. Far-fetched Hollywood? Well, from the world history point of view, romance
3、 did, in fact, set down its roots in Rome.The word romance evolved in Latin from Roma to Romanicus of the Roman language, to the Old French romanz escrive, _2_ means “to write in a Romance language,” and on to the English romance.The Romance languages _3_ (compose) of seven groups of languages that
4、all have Latin _4_ their basis. These languages include French. Italian, Spanish and Portuguese. The common people in ancient Rome spoke _5_ is referred to as Vulgar Latin, an informal speech, as opposed to the classical Latin of the more educated. Most language experts agree that Vulgar Latin is th
5、e chief source of the Romance languages.Medieval Romances were tales _6_ (write) primary in French verse about brave heroes. The notion of having a romance with another person is thought _7_ (develop) sometime during the Middle Ages. In the late 18th century and on through the 19th, a romance was no
6、t a love story _8_ a work of prose fiction that contained far-fetched, mysterious events. Romances of this period _9_ (include) English Gothic novels like The Castle of Otranto by Horace Walpole.What exactly is a twentieth-century romance? Does it have any relationship with the lively, popular novel
7、s written today, with their fantastic plots of love affairs? Or did the playwright Oscar Wilde have it right in The Picture of Dorian Gray: “When one is in love, one always begins by deceiving (欺骗) _10_ and one always ends by deceiving Othos. That is what the world calls a romance.”【答案】1. searching
8、2. which 3. are composed 4. as 5. what 6. written 7. to have developed 8. but 9. included 10. oneself#himself【解析】【分析】本文是一篇说明文,主要讲的是浪漫的起源。【1题详解】考查现在分词。句意:它讲述了三个年轻的美国女人在罗马寻找永恒的爱情,她们都找到了。分析句子结构可知,句中谓语是is,空格处用非谓语形式,women和search是主谓关系,空格处用现在分词表主动,故填searching。【2题详解】考查定语从句的引导词。句意:罗曼史一词在拉丁语中从罗马语演变到罗马语中的Roman
9、icus,再到古法语的romanz escrive,意思是“用罗曼语写作”,然后再到英语罗曼史。分析句子结构可知,空格处引导非限制性定语从句,从句中缺少主语,先行词the Old French romanz escrive是物,因此空格处用关系代词which,故填which。【3题详解】考查固定短语,时态和主谓一致。句意:罗曼语由七种以拉丁语为基础的语言组成。句子描述的是客观事实,时态用一般现在时,be composed of是固定短语,意为“由.组成”,主语languages是复数,因此空格处是are composed,故填are composed。【4题详解】考查介词。句意:罗曼语由七种以
10、拉丁语为基础的语言组成。have.as the basis是固定短语,意为“由为基础”,因此空格处是介词as,故填as。【5题详解】考查宾语从句的引导词。句意:古罗马平民讲的是通俗拉丁语,是一种非正式的语言,与受过良好教育的人讲的古典拉丁语相反。分析句子结构可知,空格处引导的是宾语从句,从句中缺少主语,指代语言,因此引导词用what,故填what。【6题详解】考查过去分词。句意:中世纪传奇小说主要是用法国诗歌写的关于勇敢英雄的故事。分析句子结构可知,句中谓语是were,空处应用非谓语动词作后置定语,tales和write之间为被动关系,因此空格处用过去分词表被动,故填written。【7题详解
11、】考查不定式。句意:与另一个人发生浪漫关系的概念被认为是在中世纪的某个时候发展起来的。sb. /sth. be thought to do是固定短语,意为“某人/某物被认为要做某事”,因此空格处是不定式,概念已经发展完了,因此空格处用不定式的完成式,即to have done,故填to have developed。【8题详解】考查连词。句意:在18世纪末一直到19世纪,浪漫不是爱情故事,而是包含牵强、神秘事件的散文式小说。根据语境可知,句子意为“浪漫不是爱情故事,而是包含牵强、神秘事件的散文式小说”,not.but.是固定短语,意为“不是.而是.”,故填but。【9题详解】考查时态。句意:这
12、一时期的浪漫小说包括英国哥特式小说,如贺拉斯沃波尔的奥特朗托城堡。句子描述过去的动作,因此时态用一般过去时,空格处用过去式included,故填included。【10题详解】考查反身代词。句意:当一个人恋爱时,他总是以欺骗自己开始,以欺骗奥索结束。根据语境可知,句子表示“当一个人恋爱时,他总是以欺骗自己开始”,因此空格处是“某人自己或他自己”,即oneself/himself,故填oneself/himself。Section B (30 分)(A)Directions: Fill in each blank with a proper word chosen from the box. E
13、ach word can be used only once. Note that there is one word more than you need.A. destructive B. relatives C. experts D. contribute E. particularlyF. fearful G. gently H. assist I. respond J. species K. equivalentCats: Human CompanionsCats have a reputation for being colder and less cuddly (令人想拥抱的)
14、than their counterparts-dogs. Cats may not be able to speak English but they do have many other ways in which they can interact with people. In fact, cats are animals which can solve problems just like any other highly developed _11_. They form close relationships with their owners and provide a sen
15、se of companionship, _12_ for women. In fact, the findings of one Austrian study show that owning a cat is the emotional_13_ of being in a romantic relationship.Some people feel silly talking to their pets, since, of course, they cant _14_. But interacting with your feline (猫科的) companion has proven
16、 health benefits. Not only does talking to your cat improve your bond, but its also said to be beneficial for your mental health by helping improve your mood, reduce stress, and fight against loneliness.Cats are _15_ at sleeping, so its perhaps no surprise that they can help improve your sleep, too.
17、 A Mayo Clinic study found that people who slept with their pets in the same room were almost twice as likely to get a good nights rest, with only 20 percent saying they found their pets presence_16_.Cats may not be able to help with the housekeeping, but they can _17_ in keeping your house free of
18、mice. It turns out theres some truth behind the cartoon cat-and-mouse chase. When mice smell certain proteins in cat saliva (唾液) , they become _18_ and therefore avoid the area.Its important for children to learn to care for and look after a living thing, just as their parents take care of them. Cat
19、s can help children develop social skills as they learn to approach the feline _19_. Looking after a cat also encourages a sense of responsibility.In addition to filling your heart with love, cats can _20_ to keeping your heart healthy. Numerous studies have shown that owning a cat can help reduce b
20、lood pressure and heart rate, lower triglyceride and cholesterol levels, and thereby reduce the risk of having a heart attack or stroke.【答案】11. J 12. E 13. K 14. I 15. C 16. A 17. H 18. F 19. G 20. D【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了养猫给我们带来的一些好处。【11题详解】考查名词。句意:事实上,猫和其他高度发达的物种一样,是能够解决问题的动物。空处应用名词species做介词like的
21、宾语,意为“物种”,且名词species单复数同形,故选J。【12题详解】考查副词。句意:它们与主人形成亲密的关系,并提供陪伴感,尤其是对女性而言。此处应用副词作状语,意为“尤其;特别”,应用副词particularly,故选E。【13题详解】考查名词。句意: 事实上,奥地利的一项研究结果表明,养猫在情感上等同于恋爱。此处应用名词equivalent做表语,意为“对等的人(物)”,且由前面的is可知,应用单数,故选K。【14题详解】考查动词。句意:有些人觉得和他们的宠物说话很傻,当然是因为,它们不能回应我们。此处应用动词respond,意为“回应”,放在情态动词cant后面,做谓语动词,故选I
22、。【15题详解】考查名词。句意:猫是睡眠方面的专家,所以它们能帮助改善你的睡眠也就不足为奇了。空处应用名词expert做表语,意为“专家”,且由are可知,应用复数,故选C。【16题详解】考查形容词。句意:Mayo诊所的一项研究发现,与宠物睡在同一个房间的人,晚上睡个好觉的可能性几乎是其他人的两倍,只有20 的人说他们发现宠物的存在是有害的。此处应用形容词destructive做宾语补足语,修饰 their pets presence,意为“有害的;破坏的”,故选A。【17题详解】考查动词。句意:猫可能不能帮忙做家务,但是它们可以帮助你的房子远离老鼠。assist in doing sth.意
23、为“帮助做某事”,由情态动词can可知,此处应用动词原形assist,故选H。【18题详解】考查形容词。句意:当老鼠闻到猫唾液中的某些蛋白质时,它们会感到害怕,因此会避开这个区域。此处应用形容词fearful做表语,意为“害怕的”,故选F。【19题详解】考查副词。句意:猫可以帮助儿童发展社会技能,因为他们会学习轻轻地接近猫。此处应用副词gently修饰动词approach(接近),意为“轻轻地”,故选G。【20题详解】考查动词。句意:除了让你的心充满爱之外,猫还有助于保持你的心脏健康。contribute to意为“有助于”,to是介词,且由前面的情态动词can可知,此处应用动词原形contr
24、ibute,故选D。(B)Directions: Fill in each blank with a proper word chosen from the box. Each word can be used only once. Note that there is one word more than you need.A. ambition B. approached C. inadequately D. occurred E. personally F. potentialG. published H. refresher I. reluctance J. struggled K.
25、traditionalThe last hurrahThe turn of the year is traditionally the time for reviewing ones life, and perhaps for making some resolutions as to what to concentrate on in the coming year; and for many years past I have taken advantage of the holiday period to review my own goal and _21_.One thing I d
26、id decide to do this year, with some _22_, was to give up writing the Grumpy Old Bookman column in this magazine. Its not that Ive lost interest in the book world, you understand. But Leonard Woolf, husband of writer Virginia Woolf, used to say that a man should change his career every seven years.
27、Though _23_ I would say that changing your whole career so often is going a bit far, I did find, during my own working life, that it acts as a great _24_ if you can occasionally try a new job within the same organisation or line of business.It is in fact well over ten years since our editor wrote to
28、 me and asked if I would be interested in writing a regular piece about what was, even then, a rapidly changing publishing scene. He _25_ me because since 2004 I had been writing a regular blog called, amazingly enough, Grumpy Old Bookman.As my monthly survey of developments in both _26_ and digital
29、 publishing continued, in this magazine, I began to realise that writers in this century, of both fiction and non-fiction, are living in something close to a paradise. Once, you _27_ for years to find a publisher or an agent if you wanted one but now you can publish your own stuff, either digitally
30、or in paperback, without it costing you a penny piece. Amazing.After about five years of producing such columns, at just under a thousand words a time, it _28_ to me that, rather than let these essays drift away on the seas of time, it might be of value to _29_ readers to publish my thoughts and com
31、ments in book form. Hence, in 2014, I _30_ the first 69 GOB columns in paperback format, using Amazons Create space facilities. Title: Writers Rejoice! A monthly diary of the dawn of the digital age.【答案】21. A 22. I 23. E 24. H 25. B 26. K 27. J 28. D 29. F 30. G【解析】【导语】这是一篇记叙文。主要讲述了作者多年来一直利用假期来审视自己的
32、目标和抱负,今年准备放弃自己的专栏开始把自己想法和评论以书的形式发表出来,让潜在读者受益。【21题详解】考查名词。句意:传统上,新年伊始是回顾人生的时刻,也可能是决定来年要集中精力做些什么的时候;多年来,我一直利用假期来审视自己的目标和抱负。根据上文“review my own goal and”以及作宾语,表示“抱负”应用名词ambition。故填ambition。故选A。【22题详解】考查名词。句意:今年我决定做的一件事,是不情愿地放弃在这本杂志上写“脾气暴躁的老布克曼”专栏。根据后文“was to give up writing the Grumpy Old Bookman column
33、 in this magazine”以及句意“不情愿”可知应填名词reluctance,作宾语。故填reluctance。故选I。【23题详解】考查副词。句意:虽然就我个人而言,频繁地改变你的整个职业生涯有点太过分了,但我确实发现,在我自己的工作生涯中,如果你能偶尔尝试一下同一组织或业务领域的新工作,这是一个很好的复习。根据后文“I would say that changing your whole career so often is going a bit far”以及句意“个人而言”可知应填副词personally,作状语。故填personally。故选E。【24题详解】考查名词。句意
34、:虽然就我个人而言,频繁地改变你的整个职业生涯有点太过分了,但我确实发现,在我自己的工作生涯中,如果你能偶尔尝试一下同一组织或业务领域的新工作,这是一个很好的复习。根据后文“if you can occasionally try a new job within the same organisation or line of business”以及句意“复习”可知应填单数名词refresher,作宾语。故填refresher。故选H。【25题详解】考查动词。句意:他找到我是因为,从2004年开始,我一直在定期写一篇博客,令人惊讶的是,它的名字叫Grumpy Old Bookman。根据上文“
35、It is in fact well over ten years since our editor wrote to me and asked if I would be interested in writing a regular piece about what was, even then, a rapidly changing publishing scene.(事实上,自从我们的编辑写信给我,问我是否有兴趣定期写一篇关于当时迅速变化的出版业的文章以来,已经过去十多年了)”以及句意“接洽,联系”可知应填动词approach,描述过去发生的事情应用一般过去时。故填approached
36、。故选B。【26题详解】考查形容词。句意:随着我每月对传统出版和数字出版发展的调查继续进行,在这本杂志上,我开始意识到本世纪的作家,无论是虚构的还是非虚构的,都生活在接近天堂的地方。根据后文“and digital publishing”以及句意“传统”可知应填形容词traditional,故填traditional。故选K。【27题详解】考查动词。句意:曾经,你要努力花上数年时间才能找到出版商如果你想找,也可以找代理商但现在你可以出版自己的东西,不管是电子版的还是平装本的,而且不用花一分钱。根据后文“for years to find a publisher”以及句意“努力”可知应填动词st
37、ruggle,作谓语,结合语境可知为一般过去时。故填struggled。故选J。【28题详解】考查动词。句意:五年以来,我一直在写这样的专栏,每次的字数都不到一千字,我突然意识到,与其让这些文章在时间的海洋中随风而去,不如把我的想法和评论以书的形式发表出来,对潜在的读者来说可能会有价值。结合句意表示“突然意识到”可知句型为it occurred to sb. that。故填occurred。故选D。【29题详解】考查形容词。句意:五年以来,我一直在写这样的专栏,每次的字数都不到一千字,我突然意识到,与其让这些文章在时间的海洋中随风而去,不如把我的想法和评论以书的形式发表出来,对潜在的读者来说可
38、能会有价值。根据后文“readers to publish my thoughts and comments in book form”以及句意“潜在的”可知应填形容词potential,作定语。故填potential。故选F。【30题详解】考查动词。句意:因此,在2014年,我使用亚马逊的Create空间设施,以平装本的形式发布了前69篇GOB专栏。根据后文“the first 69 GOB columns in paperback format”以及句意“出版”可知应填动词publish,结合上文in 2014可知用一般过去时。故填published。故选G。II. Reading Com
39、prehension (45 分)Section A (15 分)Directions: For each blank in the following passage there are four words or phrases marked A, B, C and D. Fill in each blank with the word or phrase that best fits the context.Concerns about the harm caused by “too much” screen timeparticularly when it is spent on so
40、cial mediaare widespread. But working out what a “healthy” _31_ might be is far from easy.Some negative experiences on social medialike _32_ how your appearance compares to othersdo affect some children. However, this does not mean that technology use in _33_ is harmful and it is difficult to make c
41、laims about how it will affect different people.Consider the picture painted by a UNICEF review of existing research into the effects of digital technology on childrens _34_ comfort, including happiness, mental health and social life. Rather than stating that social media was harmful, it suggested a
42、 more _35_ effect.The UNICEF report highlighted a 2017 study that examined 120,000 UK 15-year-olds. Among those teenagers who were the lightest users, it was found that increasing the time spent using technology was linked to _36_ comfortpossibly because it was important for keeping up friendships.
43、_37_, among the heaviest users of technology, any increase in time was linked to lower levels of comfort. Overall, the UNICEF study suggested that some screen time could be good for childrens mental health.A broader look at evidence provided by some other high quality studies again suggests the stor
44、y is not _38_. An early study in 2013 looked at how the television and video game habits of 11,000 UK five-year-olds affected them two years later. It is one of few studies actually _39_ the effects of technology over time. It suggested that, compared with children who watched one hour of television
45、 or less on a weekday, a small increase in conduct problems was seen among those who watched more than three hours each day. Playing electronic games, however, was not seen as leading to a greater _40_ of friendship or emotional problems.So how much time should our children spend looking at screens?
46、 It is difficult to be _41_ as different people spend time online in such different ways. A useful comparison might be with sugar. Broadly speaking, people _42_ that too much sugar can be bad for your health. But the effect it might have can depend on many factors, from the type of sugar to the pers
47、on and the amount. We would not _43_ trust anyone who claims to predict how someone is affected by consuming one gram of sugar. The same could be said for _44_ usage: the outcomes depend on so many factors that only very _45_ predictions are possible.31. A. amountB. comparisonC. experienceD. medium3
48、2. A. accounting forB. boasting ofC. commenting onD. worrying about33. A. generalB. particularC. privateD. public34. A. domesticB. materialC. physicalD. psychological35. A. complexB. dramaticC. harmlessD. predictable36. A. improvedB. maximumC. relativeD. small37. A. As a ruleB. In contrastC. On the
49、wholeD. Worse still38. A. convincingB. definiteC. probableD. true39. A. estimatingB. experiencingC. reducingD. tracing40. A. connectionB. powerC. promotionD. risk41. A. balancedB. independentC. preciseD. subjective42. A. agreeB. forgetC. objectD. remember43. A. equallyB. readilyC. reluctantlyD. weak
50、ly44 A. emotion therapyB. social mediaC. TV broadcastingD. video game45. A. confidentB. optimisticC. roughD. wild【答案】31. A 32. D 33. A 34. D 35. A 36. A 37. B 38. B 39. D 40. D 41. C 42. A 43. B 44. B 45. C【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了社交媒体使用的结果取决于很多因素,所以很难精确地界定一个健康的屏幕时间的量。【31题详解】考查名词词义辨析。句意:人们普遍担心“过多”的屏幕时间(尤
51、其是在社交媒体上)会造成伤害。但要弄清楚一个“健康”的量是多么的不容易。A. amount数量;B. comparison比较;C. experience经验;D. medium媒介。空前说人们普遍担心“过多”的屏幕时间会造成伤害,再结合下文的研究可知,要弄清楚一个健康的屏幕时间的量很不容易,故A项正确。【32题详解】考查动词短语辨析。句意:社交媒体上的一些负面经历,比如担心自己的外貌与别人的比较,确实会影响一些孩子。A. accounting for导致;B. boasting of吹嘘;C. commenting on评述;D. worrying about担心。根据空后的“how you
52、r appearance compares to othersdo affect some children.”可知,担心自己的外貌与别人的比较会对一些孩子造成影响,故D项正确。【33题详解】考查介词短语辨析。句意:然而,这并不意味着(数字)技术的普遍使用是有害的,而且很难断言它如何影响不同的人。A. in general通常、普遍;B. in particular特别、尤其;C. in private私下;D. in public当众。根据常识可知,数字技术是现代社会的人们普遍使用的,故A项正确。【34题详解】考查形容词词义辨析。句意:想想联合国儿童基金会所描述的关于数字技术对儿童心理安慰的
53、影响的研究,包括幸福、心理健康和社会生活。A. domestic国内的;B. material物质的;C. physical体力的;D. psychological心理的。根据空后的“including happiness, mental health and social life.”可知此处指“心理安慰”,故D项正确。【35题详解】考查形容词词义辨析。句意:它没有说社交媒体有害,而是表明了一种更复杂的影响。A. complex复杂的;B. dramatic引人注目的;C. harmless无害的;D. predictable可预言的。根据下文对其研究发现的介绍可知,联合国儿童基金会的研究表
54、明社交媒体对儿童的影响很复杂,故A项正确。【36题详解】考查形容词词义辨析。句意:研究发现,在那些最不常使用电子产品的青少年中,增加使用电子产品的时间可能与提高舒适度有关,因为这对维持友谊很重要。A. improved改进的、提高的;B. maximum最大极限的;C. relative相关的;D. small小的。根据空后的“possibly because it was important for keeping up friendships.”可知,因为这对维持友谊很重要,所以对那些最不常使用电子产品的青少年来说,增加使用电子产品的时间会提高舒适度,故A项正确。【37题详解】考查介词短语
55、辨析。句意:相比之下,在使用科技产品最多的人群中,任何时间的增加都与舒适程度的降低有关。A. As a rule照例;B. In contrast相比之下、与此相反;C. On the whole大体上;D. Worse still更糟的是。根据语境可知,此处是与那些最不常使用电子产品的青少年的对比,故B项正确。38题详解】考查形容词词义辨析。句意:对其他一些高质量研究提供的证据进行更广泛的研究再次表明,这一说法并不能站得住脚。A. convincing令人信服的;B. definite一定的、确切的;C. probable可能的;D. true正确的。根据下文对2013年的一项早期研究结果的
56、介绍可知,空前说的一些屏幕时间可能有利于儿童的心理健康这种说法是站不住脚的,故B项正确。【39题详解】考查动词词义辨析。句意:这是为数不多的追踪技术的影响随时间变化的研究之一。A. estimating评估;B. experiencing体验;C. reducing减少;D. tracing追踪。空前说2013年的一项早期研究调查了11000名英国5岁儿童的电视和视频游戏习惯两年后对他们的影响,这说明这项研究追踪了技术的影响随时间变化,故D项正确。【40题详解】考查名词词义辨析。句意:然而,玩电子游戏并没有被认为会导致更大的友谊或情感问题的风险。A. connection连接;B. power
57、力量;C. promotion提升;D. risk风险。根据空后的“of friendship or emotional problems”可知此处指“友谊或情感问题的风险”,故D项正确。【41题详解】考查形容词词义辨析。句意:那么我们孩子的屏幕时间应该是多少呢?由于不同的孩子在网上花费时间的方式不同,所以很难准确地界定。A. balanced平衡的;B. independent独立的;C. precise明确的、精确的;D. subjective主观的。不同的孩子在网上花费时间的方式不同,所以很难准确地界定孩子健康的屏幕时间的量,故C项正确。【42题详解】考查动词词义辨析。句意:一般来说,人
58、们都认为过多的糖对健康有害。A. agree同意;B. forget忘记;C. object反对;D. remember记得。根据空后的“that too much sugar can be bad for your health”可知,一般来说,人们都会同意过多的糖是对健康有害的,故A项正确。【43题详解】考查副词词义辨析。句意:我们不会轻易相信那些声称能预测一克糖对人的影响的人。A. equally平等地;B. readily容易地;C. reluctantly勉强;D. weakly无力地。空前说它可能产生的效果取决于从糖的种类到人以及糖的量等许多因素,所以我们不会再轻易相信那些声称能预
59、测一克糖对人的影响的人,故B项正确。【44题详解】考查名词词义辨析。句意:社交媒体的使用也是如此:结果取决于如此多的因素,以至于只能粗略地预测。A. emotion therapy情绪疗法;B. social media社交媒体;C. TV broadcasting电视广告;D. video game视频游戏。本文主要讲的就是社交媒体的屏幕时间,故B项正确。【45题详解】考查形容词词义辨析。句意同上。A. confident自信的;B. optimistic乐观的;C. rough粗略的;D. wild荒凉的。社交媒体使用的结果取决于很多因素,所以不能精确地说出一个健康的屏幕时间,只能是粗略地
60、预测,故C项正确。【点睛】本篇第8空难度较大,抓住空后介绍的2013年的那项早期研究的结果是关键,根据“It suggested that, compared with children who watched one hour of television or less on a weekday, a small increase in conduct problems was seen among those who watched more than three hours each day.”可知,这项研究表明,与工作日看电视时间不超过一小时的儿童相比,每天看电视时间超过三小时的儿童的
61、行为问题略有增加,这说明上文说的“一些屏幕时间可能有利于儿童的心理健康”这种说法是站不住脚的,故B项definite正确。Section B(22 分)Directions: Read the following passages. Each passage is followed by several questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that fits best according to the in
62、formation given in the passage you have just read.(A)For over a century, throwing a pie into someones face has been a comedy element, thanks in part to Keystone. Established in 1912 by director Mack Sennett, the studio had a hand in making pie-throwing common.This phenomenon can be traced back befor
63、e the earliest days of pre-1920s silent film. The fun of seeing an elegant dessert hit an actor, and watching them react with either anger or confusion, soon made its way to the screen. In 1913, Sennetts “Fatty” launched the first such missile in a Keystone film. Soon, the studio became known for pi
64、e-throwing trick, and the high-flying desserts flew so freely that the studio needed its own bakery to make them.The answer turned out to be right across the street. Sarah Brener owned a variety store there, but she also supplied the studio with its pies. Sometimes, they were delicious. Charlie Chap
65、lin said that Breners pies were the best in town. But often, they had to be specially made for films. As pie fights in film grew more complicated, Breners bakery was soon making nothing else.Filmmakers preferred custard (蛋奶沙司) pies for throwing. They were appropriately messy and, likely less painful
66、 than a cherry pie would be to the face. But by the time the 1920s rolled around, people had grown tired of them.Widespread pie-throwing faded, but it didnt die completely: Comedic films and animation alike have been peppered with pieing ever since, from Bugs Bunny to the Three Stooges. In 2015, a p
67、art of film history had been re-discovered: “The Battle of the Century”, where 3,000 pies sailed through the air. It was supposed to be the pie fight to end all others, but in 1965 the film “The Great Race” promised viewers “the greatest pie fight in history.” Thousands of real pies were used.Now, t
68、he Keystone building is a storage facility, and Breners bakery is long gone. But the studios influence lives on in film, in the occasional throwing of a pie, and on a plate on the corner of the mere remaining building that reads:“This was the birthplace of the motion picture comedy.”46. Which of the
69、 following is true about pie-throwing?A. By1912 it had become surprisingly common.B. The audience was angry or confused while seeing it.C. It stimulated citizens great demand for pies.D. Keystone contributes to its being part of a comedy.47. With the increasing complexity of pie fight in film, Brene
70、rs bakery _.A. changed its sales policyB. specialized in making piesC. sold a variety of food besides piesD. made its pies famous nationwide48. Several films are mentioned in paragraph 5 in order to _.A. pie-throwing was no longer appealingB. more pies are used in modern films than in silent onesC.
71、viewers are dissatisfied with seeing just one scene of pie-throwingD. pie-throwing can still be found in some kind of films49. What is the passage mainly about?A. The future development of comedic films.B. The history of pie-throwing in films.C. The fascinating past of Keystone.D. The birthplace of
72、motion picture comedies.【答案】46. D 47. B 48. D 49. B【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要讲述了喜剧电影中扔馅饼的现象可以追溯到20世纪20年代以前的无声电影,以及其发展演变。【46题详解】细节理解题。根据第一段中“For over a century, throwing a pie into someones face has been a comedy element, thanks in part to Keystone.(一个多世纪以来,把馅饼扔到别人脸上一直是一种喜剧元素,这在一定程度上要归功于Keystone)”可知,D选项“Ke
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-378143.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
