河北省宣化第一中学、张北县第一中学2019-2020学年高一上学期期中考试联考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省宣化第一中学、张北县第一中学2019-2020学年高一上学期期中考试联考英语试题 WORD版含解析 河北省 宣
- 资源描述:
-
1、2019-2020学年度第一学期宣化一中张北一中高一年级期中英语联考试卷第一部分 听力 (共20小题,每小题1.5分,共30分)第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How many people will visit New York for free?A. 2. B. 3. C. 5.2. What does the man advise the woman to do?A. See Mr. Smith. B. Check th
2、e letter. C. Type the letter again.3. Whats wrong with Jane?A. She misses her home very much.B. She hasnt received her mothers letter.C. She is worried about her mothers health.4. What does the man want to do?A. Learn to play baseball.B. Organize a baseball team.C. Find a baseball player.5. What doe
3、s Susan mean?A. She had a date then.B. She will put off the meeting.C. She didnt have time to prepare the speech.第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. Why does the woman come to see Rick?A. To s
4、ay goodbye. B. To ask for advice. C. To invite him to her home.7. Which country would the woman like to visit?A. Canada. B. France. C. Germany.听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。8. What are the speakers mainly talking about?A. The popularity of English.B. The study pressure on students.C. Attitudes towards learnin
5、g foreign languages.9. What percentage of students are forced to learn a foreign language?A. About 21%. B. About 27%. C. About 35%.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10. What is the room like?A. Big but old. B. Big and new. C. Small but new.11. What will be arranged first?A. The chairs. B. The bed. C. The dressi
6、ng table.12. Where will the chairs be put?A. Close to the window. B. In front of the fireplace. C. Behind the dressing table.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。13. What is the relationship between the speakers?A. Husband and wife. B. Father and daughter. C. Guide and tourist.14. Where is the bank?A. Next to the
7、coffee shop. B. Opposite (对面) the museum. C. At the end of the road.15. What advice does the man give to the woman?A. Eating less chocolate. B. Keeping the table clean. C. Watching out for the traffic.16. How will the speakers go to the museum?A. By bus. B. On foot. C. By bike.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。
8、17. Why did Murphy go to a doctor?A. He thought his wife was deaf.B. He wanted to get his hearing back.C. He couldnt make himself understood.18. What did the doctor tell Murphy to do?A. Stand about 15 meters from his wife.B. Ask his wife some serious questions.C. Talk to his wife in different distan
9、ces(距离).19. What was his wife doing when Murphy got back home?A. Watching TV. B. Cooking. C. Setting the table.20. How many times did Murphy ask his wife the same question?A. Twice. B. Three times. C. Four times.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
10、AKing Midas used to love gold. One day he met a fairy who allowed him to make a wish for something. The king replied at once, I love gold. I want everything I touch to change into gold”. Very well, tomorrow morning, everything you touch will turn into gold.” Saying this, the fairy disappeared.The ki
11、ng waited excitedly till the next morning. To his joy, everything he touched changed immediately into gold. Im the richest man in the world now,” he shouted.Soon Midas became hungry. He sat down at his table. All the foods and drinks turned into gold in his hand. Im dying of hunger,” he cried.Just t
12、hen his daughter came running in. Why are you so sad, dad?” she asked, putting her arms around him. There and then she became a golden statue. The king loved his daughter very much. Seeing this, he began to cry. He looked up and suddenly saw the fairy before him. Dont you like the golden touch?” ask
13、ed the fairy. Please take it away,” begged the king, and give me back my daughter.” Well, you have learned your lesson. Go and wash in the river. Then the golden touch will be gone.” The king ran quickly to the nearby river.1. The fairy allowed the king to make a wish because _.A. She wanted to teac
14、h the king a lessonB. she hoped to make the king the richest in the worldC. She loved gold tooD. She wanted to turn the kings daughter into gold2. When the foods and drinks turned into gold the king was _.A. excitedB. worriedC. hungryD. happy3. The kings daughter became a golden statue when _.A. she
15、 saw her fatherB. the king went to meet herC. the king loved her very muchD. she put her arms around her father【答案】1. A 2. B 3. D【解析】这是一篇故事阅读。文章主要讲了迈达斯国王喜欢金子,仙女满足了他想要获得点金术的愿望。迈达斯国王获得了点金术,但是自己的女儿却变成了金像。【1题详解】细节理解题。根据最后一段Well, you have learned your lesson. Go and wash in the river. Then the golden tou
16、ch will be gone.”( 好吧,你已经得到教训了。去河里洗个澡。那么点金术就会消失。)可知仙女允许国王许个愿,因为她想给国王一个教训,故选A。【2题详解】推理判断题。根据第三段All the foods and drinks turned into gold in his hand. Im dying of hunger,” he cried.(所有的食物和饮料在他手里都变成了金子。“我快饿死了,”他叫道。)由此推断出,当食物和饮料变成金子时,国王很担心。故选B。【3题详解】细节理解题。根据最后一段Why are you so sad, dad?” she asked, putti
17、ng her arms around him. There and then she became a golden statue.(“爸爸,你为什么这么伤心?”她搂着他问道。就在那时,她成了一座金像。)由此可知,当国王的女儿拥抱她的父亲时,她成了一座金像。故选D。BMost of us know about the Nobel Prize, especially the Nobel Peace Prize, but few of us know anything about the man who set them up. His name was Alfred Nobel. He was
18、a great scientist and inventor himself. Besides, he had a big business. His business may surprise you. He made and sold explosives(炸药). His companies even made and sold weapons(武器). Isnt this something that surprises you? The man who made money from weapons should set up the Peace Prize?Though Alfre
19、d Nobel had a lot of money from weapons, he hated war. He hoped that there would be no war in the world. He was one of the richest in Europe. When he died in 1896, he left behind him a lot of money and his famous will. According to his will, most of his money was placed in a fund. He wanted the inte
20、rest(利息) from the fund to be used as prizes every year. We know them as the Nobel Prizes. The Nobel Prizes are international. Alfred Nobel wanted the winners to be chosen for their work, not the country they came from.Alfred Nobel had given his whole life to his studies and work and to the benefits
21、of mankind. He made money all by his own efforts, but he let the world share his wealth. His inventions and wealth stay with the world for ever.4. Alfreds business was _.A. making explosives and selling weaponsB. not making and selling weaponsC. making and selling explosives and weaponsD. making wea
22、pons and selling explosives5. Nobel wanted to set up the Nobel Peace Prize because _.A. he made enough moneyB. he liked to live in a rich lifeC. he wanted to get more interest from the fundD. he disliked war6. Nobel Prizes come from _.A. all the interest from the fundB. all Nobels money in his compa
23、nyC. all Nobels money in the fundD. some of the interest in the fund7. Nobel was a (an) _ person in the world.A. interestingB. kind-heartedC. unselfishD. richest【答案】4. C 5. D 6. A 7. C【解析】【分析】这是一篇人物传记。文章介绍了设立诺贝尔和平奖的阿尔弗雷德诺贝尔。【4题详解】细节理解题。根据第一段He made and sold explosives(炸药). His companies even made an
24、d sold weapons(武器).(他制造并出售炸药。他的公司甚至制造和销售武器。)由此可知,阿尔弗雷德的生意是制造和销售炸药和武器。故选C。【5题详解】细节理解题。根据倒数第二段Though Alfred Nobel had a lot of money from weapons, he hated war. He hoped that there would be no war in the world.(虽然阿尔佛雷德诺贝尔有很多钱来自武器,但他讨厌战争。他希望世界上不会有战争。)由此可知,诺贝尔希望设立诺贝尔和平奖,因为他不喜欢战争。故选D。【6题详解】细节理解题。根据倒数第二段A
25、ccording to his will, most of his money was placed in a fund. He wanted the interest(利息) from the fund to be used as prizes every year. We know them as the Nobel Prizes.(根据他的遗嘱,他的大部分钱被投入了一项基金。他想把基金的利息用作每年的奖金。我们称之为诺贝尔奖。)由此可知,诺贝尔奖来自于基金的所有利息,故选A。【7题详解】推理判断题。根据最后一段Alfred Nobel had given his whole life t
26、o his studies and work and to the benefits of mankind. He made money all by his own efforts, but he let the world share his wealth.(阿尔弗雷德诺贝尔把他的一生都献给了他的研究、工作和造福人类。他靠自己的努力赚钱,却让全世界分享他的财富。)由此推断出,诺贝尔是一个无私的人。故选C。【点睛】细节理解题大多是根据文章中的具体信息如事实、例证、原因、过程、论述等进行提问的。抓住文段中的事实和细节是做好该题型的关键,也是做好其它类型问题的基础。该题型几乎都可以在文章中直接找
27、到与答案有关的信息,或是其变体。在一篇短文里大部分篇幅都属于这类围绕主体展开的细节。做这类题一般采用寻读法,即先读题,然后带着问题快速阅读短文,找出与问题和选项有关的词语或句子,再对相关部分进行分析对比,找出答案。正确选项虽然一般不是原文照搬,但是一般是原文的改写,意思不变。如换一个同义词,把否定改为肯定,把肯定改为否定等。如第1小题,根据第一段He made and sold explosives(炸药). His companies even made and sold weapons(武器).(他制造并出售炸药。他的公司甚至制造和销售武器。)由此可知,阿尔弗雷德的生意是制造和销售炸药和武
28、器。故选C。CYour house may have an effect on your figure. Experts say the way you design your home could play a role in whether you pack on the pounds or keep them off. You can make your environment work for you instead of against you. Here are some ways to turn your home into part of your diet plan.Open
29、 the curtains and turn up the lights. Dark environments are more likely to encourage overeating, for people are often less selfconscious (难为情) when theyre in poorly lit placesand so more likely to eat lots of food. If your home doesnt have enough window light, get more lamps and flood the place with
30、 brightness.Mind the colors. Research suggests warm colors fuel our appetites. In one study, people who ate meals in a blue room consumed 33 percent less than those in a yellow or red room. Warm colors like yellow make food appear more appetizing, while cold colors make us feel less hungry. So when
31、its time to repaint, go blue.Dont forget the clockor the radio. People who eat slowly tend to consume about 70 fewer calories (卡路里) per meal than those who rush through their meals. Begin keeping track of the time, and try to make dinner last at least 30 minutes. And while youre at it, actually sit
32、down to eat. If you need some help slowing down, turn on relaxing music. It makes you less likely to rush through a meal.Downsize the dishes. Big serving bowls and plates can easily make us fat. We eat about 22 percent more when using a 12inch plate instead of a 10inch plate. When we choose a large
33、spoon over a smaller one total intake (摄入) jumps by 14 percent. And well pour about 30 percent more liquid into a short, wide glass than a tall, skinny glass.8. The text is especially helpful for those who care about _.A. their home comfortsB. their body shapeC. house buyingD. healthy diets9. A home
34、 environment in blue can help people _.A. digest food betterB. reduce food intakeC. burn more caloriesD. regain their appetites10. What are people advised to do at mealtimes?A. Eat quickly.B. Play fast music.C. Use smaller spoons.D. Turn down the lights.11. What can be a suitable title for the text?
35、A. Is Your House Making You Fat?B. Ways of Serving DinnerC. Effects of SelfConsciousnessD. Is Your Home Environment Relaxing?【答案】8. B 9. B 10. C 11. A【解析】试题分析:想要减肥,除了少吃外,还和房间有关系。建议有4条:1.房间要明亮;2.用冷色系会减少食欲;3.放一些舒缓的音乐就餐;4. 用小的碗碟。【此处有视频,请去附件查看】【8题详解】B 推理判断题。根据全文第一段Here are some ways to turn your home in
36、to part of your diet plan.可知,这篇文章更可能是对那些在乎自己的体型的人有帮助。故选B。【9题详解】B 细节理解题。根据第三段第二句话in one study,可知在蓝色的房间内人吃的相对较少。故选B。【10题详解】C 推理判断题。最后一段介绍,要想少吃,要用小碗小勺,前面介绍说到,吃得快,房间暗会增加饮食,放舒缓的音乐有助于减少饮食的速度和进食量。故选C。【11题详解】A主旨大意题。根据开头的后文Here are some ways to turn your home into part of your diet plan.可知,本文就房间的布置给那些想减肥的人士提
37、了一些建议。所以选A可以更好地概括全文。考点:科普类短文阅读DJ.K. Rowling is the writer of Harry Potter, which is now one of the bestsellers in the world.J.K. Rowling was born in Bristol on July 31st, 1965. She has one sister who is two years younger than her. Both girls loved listening to their father reading bedtime stories to
38、 them. They especially loved stories about magical worlds. Rowling wrote her first story, called Rabbit, at the age of six.After she graduated from the university, Rowling worked as a translator in London. During this time, on a long train trip in the summer of 1990, the idea came to her of a boy wh
39、o has magic but doesnt know it. In 1992 Rowling began to teach English. She lived with her baby daughter, Jessica, and spent much time finishing the first Harry Potter book for young readers. It appeared in June 1997. To her surprise, the book was greatly successful. The film came out in November 20
40、01. Now Harry Potter series(系列) is popular with people of all ages and about 60 million books were sold in 200 countries.Why has the series been so successful? There are a few things. Many other magical stories take place in faraway lands or in past or future times. But Harry lives in modern England
41、. Hes also a very normal boy: polite, friendly, brave and clever. So when other children read about Harry, they can imagine being like him.J.K. Rowling is very happy with the success, and she is now busy finishing the whole series of seven books. Shes writing full time and shes really enjoying life.
42、 She says she will go on living a normal life with her daughter and writing childrens books.12. From the passage, we know _.A. J.K. Rowling met a boy named Harry on a long train tripB. J.K. Rowling loved listening to stories when she was very youngC. J.K. Rowling is two years younger than her sister
43、D. Harry Potter is J.K. Rowlings first story13. The first Harry Potter book came out in _.A. July 1965B. the summer of 1990C. June 1997D. November 200114. J.K. Rowling has been successful, and she _.A. likes to travel all over the world with her daughterB. is too busy to enjoy her lifeC. is excited
44、about her success every dayD. is still writing stories for children15. How is Harry Potter series different from other magical stories?A. There are magical things.B. The stories happened in the modern world.C. It has seven books.D. It took much time to finish.【答案】12. B 13. C 14. D 15. B【解析】本文属于人物传记。
45、J.K.罗琳是目前全世界最畅销书之一哈利波特的作家。她于1965年7月31日出生于英国。罗琳在六岁时写了她的第一个故事。小时特别喜欢听故事。1992,罗琳开始给年轻的读者写第一本哈利波特。现在哈利波特系列深受各年龄段的人的喜爱。现在的哈利波特系列书在200个国家销售了大约六亿本。J.K.罗琳还会继续给孩子们写书。【12题详解】B细节理解题。根据第二段“Both girls loved listening to their father reading bedtime stories to them”.可知,两个女孩都喜欢听她们的父亲读睡前故事给她们听,可知J.K.罗琳小时候喜欢听故事。故B正确
46、。【13题详解】C细节理解题。根据第二段中间的“She lived with her baby daughter, Jessica, and spent much time finishing the first Harry Potter book for young readers. It appeared in June 1997.”可知,本句中的appear就是对come out (出版)的解释。故选C项。【14题详解】D推理判断题。根据最后一段“She says she will go on living a normal life with her daughter and writ
47、ing childrens books.”及上文描述可知,她还将继续写儿童读物。故选D。【15题详解】B推理判断题。根据第四段“Many other magical stories take place in faraway lands or in past or future times. But Harry lives in modern England. Hes also a very normal boy: polite, friendly, brave and clever”可知,与其他神话故事不同的是,Harry生活在现代英国。他也是一个很正常的男孩:礼貌、友好、勇敢和聪明。A项说
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-380055.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
