2020_2021学年新教材高中英语Unit2HealthyLifestylePeriod4素养检测含解析新人教版选择性必修第三册2021032419.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 新教材 高中英语 Unit2HealthyLifestylePeriod4 素养 检测 解析 新人 选择性 必修 第三 2021032419
- 资源描述:
-
1、Unit 2 Healthy Lifestyle课时素养检测 八Unit 2Period 4. 阅读理解The influence of America is increasing in my country. Spanish people drink Coca Cola, wear blue jeans, watch Hollywood movies, listen to American music and eat fast food, and they do these things every day. I think that American movies are a good w
2、ay to spread American culture because people are often influenced by what they see in the movies. Most of the programs and documentaries(纪录片) we watch on TV are from America, and most of the movies we go to see are made in Hollywood. In the last few years, the government has tried to protect the Spa
3、nish movies. Now, in our cinemas, at least twenty percent of the movies which are shown must be from Spain or from other countries in Europe. American culture is a part of Spanish life now. Its certain that many things from America are as much a part of peoples lives as Spanish things. For example,
4、Coca Cola is as familiar to everybody as any typical Spanish product. Ive known about Coca Cola for my whole life. However, its different with Western fast food. For example, I dont think McDonalds is as successful in Spain as it is in other countries. In my opinion, one of the reasons may be the li
5、festyle of the Spanish people. The Spanish people normally eat at home. On the other hand, maybe McDonalds hamburgers will eventually replace the famous Spanish tapas. Its true that in every city in Spain you can find a McDonalds, and it is more popular among the Spanish children than among the adul
6、ts. In any case, its obvious that American culture is becoming more and more a part of our lives every day. 【语篇概述】本文为说明文, 介绍美国文化, 尤其是饮食文化对西班牙人日常生活的影响。现在的西班牙人喝可乐, 穿牛仔裤, 看好莱坞电影, 这些俨然已经成为西班牙人日常生活中不可或缺的一部分。1. From the first paragraph we can know that _. A. the influence of America on Spain can be found
7、everywhere. B. most Spanish people dont like to listen to their own music. C. fast food spreads from Spain to the United States. D. some Spanish actors go to America to improve their acting skills. 【解析】选A。推理判断题。 由第一段可知, 美国文化已经存在于西班牙人生活的各个方面, 无处不在了。故选A。2. What plays an important part in the spreading
8、 of American culture in Spain? A. American novels. B. Hollywood movies. C. McDonalds. D. American music. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段“I think that American movies are a good way to spread American culture because people are often influenced by what they see in the movies. ”可知, 好莱坞电影在传播美国文化方面起了关键的作用, 故选B。3. Wh
9、y did the government set some rules for the films shown in Spain? A. To protect foreign culture in Spain. B. To earn more money from Spanish films. C. To limit the number of foreign movies. D. To unite European Communities. 【解析】选C。细节理解题。根据第三段“In the last few years, the government has tried to protec
10、t the Spanish movies. Now, in our cinemas, at least twenty percent of the movies which are shown must be from Spain or from other countries in Europe. ”可知, 西班牙政府限制美国影片是为了保护西班牙电影业, 故选C。4. What do you think Spanish tapas might be? A. The name of a drink. B. The name of a restaurant. C. A clothing bran
11、d. D. A certain kind of food. 【解析】选D。细节理解题。由最后一段的“On the other hand, maybe McDonalds hamburgers will eventually replace the famous Spanish tapas. ”可知, 与麦当劳的汉堡一样, Spanish tapas也是一种食物, 故选D。. 阅读填句根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余选项Benefits of SportsDoing sports is a physical, mental and social a
12、dventure. Its a great way for children to take a break from academics and release extra energy. It also helps them lead fuller and happier lives as regular sports have proven to improve overall well-being. The physical benefits of doing sports are probably the most obvious. Regardless of your fitnes
13、s level when you start playing sports, youll notice an increase in your overall fitness once youre involved. 1 Basketball players focus on strength training; football players work on speed while track athletes train through longer runs. The training process helps promote physical fitness and perform
14、ances in competitions. 2 Playing sports contributes to mental health, helping to increase confidence and self-worth. A pat on the back, high-five from a teammate, or handshake after a match really boosts a childs confidence. Words of praise and encouragement from the coach, parents and other players
15、 raise the self-worth. 3 So after a game, its a better idea to ask “Did you enjoy the game? ” rather than “Did you win? ”Children who participate in sports might also benefit from the social aspect, feeling part of a group, building up accountability and leadership. 4 Teamwork involves both being de
16、pendable as a teammate and learning to rely on your teammates to achieve a positive outcome. Teamwork breeds accountability and challenges you to be responsible for your actions. Being part of a team gives you an opportunity to be a leader. Discipline is another social advantage. Most organized spor
17、ts require a strict training and practice schedule. As a student-athlete, you need to balance academics and athletics. 5 There is no shortage of reasons to find a sport to get involved in. Are you ready to go? Pick one and get moving! A. Its not just your body that benefits from sports. B. Therefore
18、, playing sports is going to make you more fit. C. But remember, a childs self-worth should not be distinguished by victory or loss. D. If you play group sports, youll be part of a team that takes direction from a coach. E. Nearly every sport requires physical activities and the skills needed to be
19、competitive. F. Among these, learning how to function as part of a team is the most important advantage. G. Only with strict discipline can you be successful both in the classroom and in the sports field. 【语篇概述】本文为说明文。文章主要介绍了体育运动给学生带来的益处。1. 【解析】选E。根据空后的Basketball players focus on strength training;
20、football players work on speed while track athletes train through longer runs. 可知, 所填部分是对这几项内容的总结, 故Nearly every sport requires physical activities and the skills needed to be competitive与之相符。故选E。2. 【解析】选A。由下文的Playing sports contributes to mental health, helping to increase confidence and self-worth
21、. 可知, 运动受益的不仅仅是你的身体。故选A。3. 【解析】选C。由空前的Words of praise and encouragement from the coach, parents and other players raise the self-worth. 和空后的So after a game, its a better idea to ask “Did you enjoy the game? ” rather than “Did you win? ”可知, 所填入的为转折关系, “But remember, a childs self-worth should not be
22、distinguished by victory or loss. ”符合语境。故选C。4. 【解析】选F。由上句Children who participate in sports might also benefit from the social aspect, feeling part of a group, building up accountability and leadership. 和后句Teamwork involves both being dependable as a teammate and learning to rely on your teammates t
23、o achieve a positive outcome. 可知, 填入的句子应承上启下, F项的Among these, learning how to function as part of a team is the most important advantage. 符合语境。故选F。5. 【解析】选G。由空前的Discipline is another social advantage. Most organized sports require a strict training and practice schedule. As a student-athlete, you ne
24、ed to balance academics and athletics. 特别是关键词Discipline可知, 填入部分是对本段内容的总结和升华, 故Only with strict discipline can you be successful both in the classroom and in the sports field. 符合语境。故选G。. 完形填空The squirrel, Bella, had a rough start to life. At the age of four weeks old, an owl (猫头鹰) had 1 and badly wou
25、nded her. Bella stood no 2 of surviving her wounds in the wild. 3, Ruby Harrison took her home. Ruby not only gave Bella a home, but a 4 with three other adopted squirrels. They grew strong, but Ruby didnt domesticate (驯养) any of the squirrels. “They are part of the 5 rather than a pet, ” she said.
26、It was time to say goodbye in April 2009. Ruby saw them 6 into the trees and never expected to see them often. Then, initially, the other three came back for a 7 once and stopped coming by, but Bella was 8. She seemed to have a strong 9 with the Harrisons that kept her visiting almost daily. In the
27、past ten years since her release, its not just Ruby herself who gets Bellas 10. “Bella sits right at the front door to look in for someones 11. ” Ruby described, “My husband rushes out of the door to be 12 and happily runs back inside to the big bowl of nuts for her. ”More amazingly, this spring cam
28、e with a(n) 13. Bella came round again with her 14 family, with her three babies 15 someone to notice. 【语篇概述】本文是一篇记叙文。好心的Ruby救助了一只名为Bella的受伤的小松鼠。尽管Ruby将Bella放回了大自然, 但是Bella还是几乎每天都来看望他们一家, 这种情况一直持续了十年, 今年春天Bella还带着全部家庭成员来到Ruby家里。1. A. approached B. attacked C. followedD. advanced【解析】选B。approach接近; at
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383026.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2018年秋人教版八年级语文上册作业课件:14.白杨礼赞(共28张PPT).ppt
