2020_2021学年高中英语模块素养评价含解析北师大版选修720210225165.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 高中英语 模块 素养 评价 解析 北师大 选修 720210225165
- 资源描述:
-
1、模块素养评价Units 1921(120分钟150分)第一部分听力 (共两节, 满分30分)第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Im so excited. M: Any good news?W: Jimmy and I got the chance to visit New York with another three people for free. 1. How many people
2、will visit New York for free?A. 2. B. 3. C. 5. 答案: CText 2M: Miss Green, Tom cant come to work this afternoon. He was injured in an accident and hes in the hospital now. W: Oh, poor Tom. Lets go and see him when our work is done. 2. Where does the conversation probably take place? A. In an office. B
3、. In Toms home. C. In a hospital. 答案: AText 3W: Why did you order so many towels online? Were the towels on sale or something?M: Yes. I decided to make the best use of the special offer. If you buy over five, two extras are free. 3. What can we learn about the towels?A. They are on sale. B. They are
4、 offered for free. C. They are of high quality. 答案: AText 4W: Im really tired from packing all these boxes for three hours. Its about time to call it a day. M: I know. Maybe we could do it first thing tomorrow morning. W: Why not? These orders are not urgent. 4. What will the speakers probably do ne
5、xt?A. Order some boxes. B. Go home and rest. C. Continue working. 答案: BText 5M: Where is that music coming from?W: My new speakers. I hung them up on the wall over there. Theyre so small. You can barely see them. M: The sound quality is great. Are they connected to your computer?W: No, theyre connec
6、ted to my iPhone, actually. 5. What is the conversation mainly about?A. The womans phone. B. The womans favorite music. C. The womans new sound system. 答案: C第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回
7、答第6、7题。Text 6W: I wish I could play music like you! When did you learn to play the guitar?M: Oh, Ive been playing since I was eight, and Im seventeen years old now. During that time I learned to play the drums too. W: What about it? That must be really difficult. M: In the beginning, it really was,
8、but after a few lessons I got better. Practice makes perfect, you know. For me, the most difficult is the piano. I once tried it, but gave up. 6. How long has the man played the guitar?A. 8 years. B. 9 years. C. 17 years. 答案: B7. What instrument does the man think is the most difficult to play?A. Th
9、e piano. B. The guitar. C. The drums. 答案: A听第7段材料,回答第8、9题。Text 7W: You mustnt touch the wet paint, Bill. M: Im sorry, Mrs Fox. I wont do it again. W: Try to be more careful in the future. M: I will. I wasnt as careless as John, though. He walked across that wet floor paint over there. W: The workmen
10、 shouldnt leave it without a notice. Didnt the headmaster ask them to leave one?M: Yes, he did. W: Then why isnt there a notice?M: Maybe they forgot to put one up. W: Oh, my goodness. Thats hard to believe. How could they be so irresponsible?8. What is happening to the floor?A. It is newly repaired.
11、 B. It is newly painted. C. It is newly built. 答案: B9. Why isnt there a notice?A. John took it away just now. B. The headmaster thought it wasnt necessary. C. The workmen probably forgot to put one up. 答案: C听第8段材料,回答第1012题。Text 8W: Hi, Jack. Who are you ringing up?M: Im phoning my parents to tell th
12、em Im going to stay here this summer. W: Youre not going back home? I thought you were going on a trip to Japan with your family. M: Well, I was supposed to go with them, but I thought about it and changed my mind. W: Why is that? Why not go traveling with your family? Dont you want to relax yoursel
13、f and get refreshed?M: Yes, I do. But Michael arranged for me to work at his uncles school. W: How much will they pay you?M: Judy, Im doing it for experience, not money. Its a volunteer job. W: You mean you are going to be working without getting paid? What kind of work is it?M: Ill be teaching at h
14、is uncles school for blind kids. W: Oh, Jack, Im really impressed!M: ThanksWhen are you going back home?WTomorrow. And then we are flying to Hawaii two days later. I really should go right now. M: All right. Have a nice vacation!10. What was the mans plan at first?A. Studying in the library. B. Trav
15、elling with his parents. C. Working at his uncles school. 答案: B11. What do we know about the mans job?A. It comes with a good salary. B. The company is in Japan. C. Its a volunteer job. 答案: C12. When will the woman go home?A. In two days. B. Tomorrow. C. Next month. 答案: B听第9段材料, 回答第1316题。Text 9M: So
16、phie, what was high school like in America?W: It was great and much fun. I had lots of friends, and I learned quite a bit at school. M: OK, what did you do in high school? Any clubs or anything?W: Yeah, Id rowed for the school. I played basketball and tennis with friends, and I was on the swimming t
17、eam. M: Wow, youre quite active. What sport did you like most?W: Rowing. M: Rowing, huh? Do you still row?W: No, unfortunately not. I spent the last year in Canada. No one likes rowing there. M: Really?W: I would like to start up again. M: Do you think youll pick it up some time in the future?W: Yea
18、h, maybe, if I live near a lake or a river. M: Yeah! Not too many lakes here in Tokyo. Um, anything else? Any other memories about high school?W: Yeah, lots of parties. It was fun. M: Sounds like a good time. W: Yeah!13. What are the speakers discussing?A. High school life. B. The choice of clubs. C
19、. The education in America. 答案: A14. What team was the woman on in high school?A. Tennis. B. Basketball. C. Swimming. 答案: C15. Where was the woman last year?A. Africa. B. Canada. C. America. 答案: B16. What would the woman like to do in the future?A. Start rowing again. B. Go running around a lake. C.
20、 Go swimming in a river. 答案: A听第10段材料, 回答第1720题。Text 10M: A nickname is a shortened version of a persons name. A nickname can also describe a person, place or thing. Many American cities have interesting nicknames. They can help establish an identity, spread pride among citizens and build unity. Chi
21、cago, Illinois was once the second largest city in the United States. So, one of its nicknames is the Second City. Over the years, the population of Chicago has decreased. Today, it is the third largest American city. However, another nickname for Chicago is still true today. It is the Windy City. C
22、hicago sits next to Lake Michigan, one of North Americas Great Lakes. The language expert Barry Popik says on his website that Chicago was called a “windy city” because of the wind that blows off Lake Michigan. In the 1860s and 1870s, Chicago was advertised as an ideal place to visit in summer becau
23、se of this cool wind. But anyone who has ever lived in Chicago knows how cold that wind can be in winter. In 1916, the city gained two more nicknames from a poem called Chicago, written by Carl Sandburg. Chicago was called Hog Butcher for the World because of its huge meat-processing industry. And,
24、it was called the City of the Big Shoulders because of its importance to the nation. 17. How many nicknames for Chicago are mentioned?A. Three. B. Four. C. Five. 答案: C18. When was Chicago advertised as a good place to visit in summer?A. In the 1860s and 1870s. B. In the 1870s and 1880s. C. In the 18
25、80s and 1890s. 答案: A19. Why was Chicago called the City of the Big Shoulders?A. Because of the wind from Lake Michigan. B. Because of its importance to the nation. C. Because of its huge meat-processing industry. 答案: B20. What can we learn from the passage?A. Chicago sits next to Lake Michigan. B. C
26、hicago gained two more nicknames in 1917. C. Chicago is the second largest American city now. 答案: A第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThe World Health Organization (WHO) has declared the outbreak of the novel coronavirus has caused a global public health em
27、ergency after the spread of the disease across the world. The WHO made the decision in its third meeting about the coronavirus, after it decided not to take such a step in the first two meetings. Officially called a Public Health Emergency of International Concern (PHEIC), it is considered to be a p
28、ublic health risk through the international spread of disease. It suggests a serious, sudden and unusual situation in which the world must act quickly. Since 2009, there have been a few global health emergencies, including the 2009 swine flu pandemic (猪流感) and the 2014 outbreak of cholera in West Af
29、rica. The novel coronavirus has got attention because of its similarity to SARS which killed about 800 people across the world in 2002-2003. So far, the novel coronavirus has spread all over the world with more than 2 million people infected and nearly 200,000 people have been dead. Its declaration
30、could cause trade and travel restriction. Those who have made holiday plans might have their plans affected in some parts of the world. The WHO said its greatest worry was the potential for the virus to spread to countries with weaker health systems, who might not be able to handle it. “We are all i
31、n this together and we can only stop it together,” said the WHOs Director General, Tedros Adhanom Ghebreyesus. 【文章大意】这是一篇新闻报道。世卫组织宣布,新冠病毒为全球突发公共卫生事件,它呼吁全球携手应对这一突发事件。21. What does the underlined phrase “take such a step” refer to in the first paragraph?A. Spread the coronavirus across the world. B. D
32、eclare the coronavirus a global public health emergency. C. Hold the third meeting about the coronavirus. D. Restrict trade and travel across the world. 【解析】选B。词义猜测题。根据第一段内容可知,新冠病毒爆发之后世卫组织在第三次会议上将其宣布为全球突发公共卫生事件,而在前两次会议上世卫组织并没有采取这样的措施,由此可知,“take such a step”指的就是将新冠病毒宣布为全球突发公共卫生事件。22. Which of the fol
33、lowing statements is true?A. The 2009 swine flu pandemic was a global public health emergency. B. SARS killed about 800 people across the world in 2009. C. The novel coronavirus has fewer cases than SARS. D. The spread of the coronavirus has no risk. 【解析】选A。推理判断题。根据第三段内容可知,自2009年以来,全球出现了一些突发卫生事件,包括2
34、009年的猪流感和2014年的西非霍乱疫情。由此可知,2009的猪流感属于全球突发公共卫生事件。23. What could the declaration of global public health emergency cause?A. Bigger outbreak of the novel coronavirus. B. Trade and travel restriction. C. A weaker health system. D. Immediate stop of the novel coronavirus. 【解析】选B。细节理解题。根据倒数第三段第一句Its decla
35、ration could cause trade and travel restriction. 可知,世卫组织的这一声明可能会使贸易和旅游受到限制。BWalking is so simple and convenient that it couldnt possibly count as exercise, right? Wrong. Study after study shows that regular walking can help you lose weight and reduce your risk of heart disease. The study published i
36、n Diabetes Research and Clinical Practice shows that the blood pressure of the overweight men being tested improved and the amount of body fat greatly decreased. Thats good news, because walking has now become the most popular fitness activity in the United States. Convenient, simple, and gentle on
37、the joints, walking is perhaps the easiest form of exercise to maintain. According to a survey, four out of five women who start a walking program continue to walk, while half of women who attempt other types of aerobic exercise(有氧运动), such as swimming, drop out during the first few months. Here are
38、 some basics for walking exercise. Walk at a pace that makes you breathe heavily, but still able to talk. Your goal, first and foremost, is to walk five days a week, 30 minutes a walk. Do that, and you are getting the base-level amount of exercise that research says should maintain your health and v
39、igor(精力). Walk for as long as you are comfortable the first week, even if it is just to your mailbox and back. Each following week, increase that amount by no more than 10 percent. Start every walk with five minutes of easy-paced walking, about the same pace at which you do shopping, to get your bod
40、y warmed up. Then, cool down at the end of each walk with another five minutes of easy-paced walking. This allows your heart rate to gradually speed up and slow down. 【文章大意】本文是一篇说明文。文章讲述的是散步锻炼身体。24. The survey mentioned in Paragraph 3 shows that _. A. 80% of the women surveyed are walking as a means
41、 of exerciseB. 50% of the women surveyed want to swim as a means of exerciseC. walking is more easily maintained than other types of aerobic exerciseD. the effect of walking is as good as that of other types of aerobic exercise【解析】选C。推理判断题。根据第三段中According to a survey, four out of five women who star
42、t a walking program continue to walk, while half of women who attempt other types of aerobic exercise, such as swimming, drop out during the first few months可知,第三段中提到的调查显示步行比其他类型的有氧运动更容易保持。25. Which of the following statements is TRUE about walking for exercise?A. Walking five days a week, 30 minute
43、s altogether, is the goal. B. Increase by at least 10% of the amount of each previous week. C. Each walk should start with the pace of doing shopping. D. Walking as much as you can in the first week is suggested. 【解析】选C。推理判断题。根据最后一段第一句Start every walk with five minutes of easy-paced walking, about t
44、he same pace at which you do shopping, to get your body warmed up. 可知,每一次散步都应该以购物的速度开始。26. What is the purpose of the easy-paced walking in every walk?A. To help reduce your blood pressure. B. To help reduce your risk of heart disease. C. To help your body lose fat. D. To help your heart rate change
45、 gradually. 【解析】选D。细节理解题。根据最后一段中Then, cool down at the end of each walk with another five minutes of easy-paced walking. This allows your heart rate to gradually speed up and slow down. 可知,在每一次散步中,轻松的散步是为了帮助你的心率逐渐改变。27. What would be the best title for the passage?A. How to Keep HealthyB. Walking fo
46、r ExerciseC. Different Ways of ExerciseD. Is Walking a Type of Exercise【解析】选B。主旨大意题。根据第一段Walking is so simple and convenient that it couldnt possibly count as exercise, right? Wrong. Study after study shows that regular walking can help you lose weight and reduce your risk of heart disease. 可知,本文讲述的
47、是散步锻炼身体。故选B。C(2020南通高二检测)It is not always a good thing to praise children because “empty” words may make them unhappy. Words such as “well done” may make them doubt their own abilities, a leading psychologist (心理学家) Stephen Grosz has warned. He says that words such as “youre so clever” or “youre suc
48、h an artist” could also hinder their future development at school. He says that such empty praise causes children to be unhappy as they may say they cant live up to these expectations. Instead he advises parents and teachers to praise children less frequently and use words like “trying really hard,”
49、 Mr Grosz said, “Empty praise is as bad as thoughtless criticism (批评). People often pay no attention to childrens feelings and thoughts. ” He also mentions research showing that children who are heavily praised probably perform worse at school. Some psychologists from Columbia University asked 128 p
50、upils aged 10 and 11 to work out a number of math problems. Afterwards, some were told, “You did really well you re so clever. ” But the researchers told the other group, “You did really well you must have tried really hard. ” Both groups of children were then given more difficult questions and thos
51、e who had been told they were clever did not do as well as the others. He says that when collecting his daughter from a school near their home in North London, he heard a teacher tell her, “You have drawn the most beautiful tree. Well done,” Later, after she had done another drawing, the same teache
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384173.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
