宁夏中卫市2021届高三第二次模拟考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏中卫市2021届高三第二次模拟考试英语试题 WORD版含解析 宁夏 中卫 2021 届高三 第二次 模拟考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021年中卫市高考第二次模拟考试英语本试卷分第一卷(选择题)和第二卷(非选择题)两部分。考生做答时,将答案答在答题卡上,在本试卷上答题无效。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。注意事项:1、答题前,考生先将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上,认真核对条形码上的准考证号、 姓名,并将条形码粘贴在指定位置上。2、选择题答案使用2B铅笔填涂,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号;非选择 题答案使用0.5毫米的黑色中性(签字)笔或碳素笔书写,字体工整、笔迹清楚。3、请按照题号在各题的答题区域(黑色线框)内作答,超出答题区域书写的答案无效。4、保持卡面清洁,不折叠,不破损。第I卷第一部分听力
2、(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小 题。每段对话仅读一遍。1. What will the woman do tomorrow evening?A. Go shopping.B. Go to a birthday party.C. Go out with the man.2. How many books does the man want to borrow?A. One.B. Two.C
3、. Three.3. What did the woman like in high school later?A. Math.B. English.C. Physics.4. How did the man get the tickets?A. From the cinema.B. From the woman.C. From the Internet.5. What can be known from the conversation?A. The T-shirt is 30 dollars.B. The man lost his mobile phone.C. The man picke
4、d up a mobile phone.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选 出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小 题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What color is Stuart?A. Black and white.B. Black.C. White.7. What happened to Stuart?A. It was lost.B. It changed co
5、lor.C. It was ill.听第7段材料,回答第8、9题。8. What did the woman forget to buy?A. Beer.B. Onions.C. Carrots.9. When will the man be back?A. In 10 minutes.B. In 15 minutes.C. In half an hour.听第8段材料,回答第10至12题。10. Why is the woman calling the man?A. To invite him to give a talk.B. To inform him a talk.C. To conf
6、irm details about his talk.11 Where will the talk be given?A. In the conference room.B. In the lecture theatre.C. In the hall.12. What equipment does the woman fail to offer?A. A CD player.B. A microphone.C. A laptop computer.听第9段材料,回答第13至16题。13. Who is getting married?A. The womans co-worker.B. The
7、 womans sister.C. The womans best friend.14. When will the party probably take place?A. In May.B. In July.C. In June.15. How many people will be invited?A. About 30.B. About 40.C. About 50.16. How will the man help?A. By picking up flowers.B. By ordering a cake.C. By sending out the invitations.听第10
8、段材料,回答第17至20题。17. When was Canada discovered by Jacques Cartier?A. In the 16th century.B. In the 17th century.C. In the 18th century.18. Who were the first to colonize North America?A. The British.B. The Spanish.C. The French.19. Which is the second largest French speaking city?A. Quebec.B. Montreal
9、.C. Paris.20. How did the French and the English try to separate?A. By voting.B. By fighting.C. By discussing.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白 处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AHubei Province has long been a favorite Chinese tourist destination because of its natu
10、ral scenery, historic cities, and beautiful mountains. Here are some of the best places to visit in Hubei Province.Yellow Crane TowerYellow Crane Tower is known as one of the Three Famous Towers South of Yangtze River, together with Yueyang Tower in Hunan and Tengwang Pavilion in Jiangxi. The histor
11、y of Yellow Crane Tower dates back to the Three Kingdoms period (220-280) in Chinese history. The tower was used as a watchtower by the King of Wus army in the beginning.Enshi Grand CanyonEnshi Grand Canyon can be Chinas answer to the Grand Canyon in Arizona, the United States in beauty. The canyon
12、runs 108 kilometers and occupies a land area of 3,000 square kilometers. The region where Enshi Grand Canyon is located used to be a vast sea with many limestone deposits 230 million years ago.Shennongjia Scenic AreaIt is famous for its varied plant species as well as mountains. Regarded as the “Lun
13、gs of Central China, the forest coverage reaches over 90 percent of the area. Due to the special climate, it is neither too hot in summer nor too cold in winter. Sometimes clouds stretch around mountains, rewarding tourists with unforgettable views. Besides, the area is home to some rare animals suc
14、h as golden monkeys, white bears and antelope.The Three-Gorge Tribe scenic spotLocated in the area of the Xiling Gorge in the city of Yichang, it has the beauty of landscape paintings. The spot is a “Protected Center of the Popular Culture and Art of the Three Gorges”. Since ancient times, a lot of
15、famous scholars have produced a great number of excellent poems praising the beauty of this place, some of which are carved on the stones along the Yangtze River.1. What is special about Yellow Crane Tower?A. It has a long history.B. It offers a scenic view.C. It once served wars purposes.D. It is t
16、he best-known tower in China2. Why is the Grand Canyon in Arizona mentioned ?A. To explain its popularity in China.B. To help readers know more about it.C. To prove the beauty of the Chinese canyon.D. To show differences between the two canyons.3. Which place will a Chinese literature lover probably
17、 visit?A. Enshi Grand Canyon.B. Yellow Crane Tower.C. Shennongjia Scenic Area.D. The Three-Gorge Tribe scenic spot.【答案】1. C 2. C 3. D【解析】【分析】这是一篇应用文。文章介绍了湖北几个最佳旅游地黄鹤楼,恩施大峡谷,神龙架景区和三峡人家。【1题详解】细节理解题。根据Yellow Crane Tower 中最后一句“The tower was used as a watchtower by the King of Wus army in the beginning.(
18、 这座楼最初是吴王军队的瞭望塔。)”可知,黄鹤楼曾为战争服务,用作瞭望塔。故选C。【2题详解】推理判断题。根据Enshi Grand Canyon中“Enshi Grand Canyon can be Chinas answer to the Grand Canyon in Arizona, the United States in beauty.(恩施大峡谷可以称得上是中国的亚利桑那大峡谷,亚利桑那大峡谷是美国的美。)”可知,作者提到美国亚利桑那大峡谷,目的是衬托中国恩施大峡谷的美。故选C。【3题详解】细节理解题。根据The Three-Gorge Tribe scenic spot中“Si
19、nce ancient times, a lot of famous scholars have produced a great number of excellent poems praising the beauty of this place, some of which are carved on the stones along the Yangtze River.( 自古以来,许多著名的学者都创作了大量优秀的诗歌赞美这个地方的美丽,其中一些刻在长江沿岸的石头上。)”可知,因为“三峡人家”景点的长江沿岸石头上刻有古代文人创造的诗歌,所以中国文学爱好者可能会来参观The Three-
20、Gorge Tribe scenic spot(三峡人家)。故选D。BBack about 20 months ago I started college and just struggled with everything, such as classes and friends. I quickly became depressed and angry at myself for not being about to do better in school, in addition to lack of friends due to poor social and communicatio
21、n skills.This went on for months until my 19th birthday. My parents sent me a cake, which was a great cake. But I remember having this large cake and absolutely no one to share it with. I ended throwing out the cake after having one piece, with about 90 % of it leftover. That night I was depressed t
22、hat I decided to go outside to the freezing temperature of the winter and run. I put my earphones in, went outside and ran about 2 miles at 11 p.m. on my birthday.When I got back inside I was content. I was proud of what I was able to do. The next night I did the same. I wasnt quick or fit but you k
23、now that I went outside and did something. This continued for about 2 months until I finally worked up the courage to go to the gym, where I started swimming again as I used to in high school. A month went by and I started lifting weights and continually running.Looking back I can see that exercise
24、helped cure my depression but it didnt only do that. At the gym I met new friends and back at my dorm I grew confidence to go to the end of the hall seeing people playing Super Smash Brothers and ask if I could join.So go forward to present now. I exercise every day and look forward to that hour and
25、 a half I get daily to do what I love with people who love it as well. I hope this helps someone who may be or have been in a similar situation.4. What made the author decide to run at night?A. His l9th birthday.B. His parents cake.C. His loneliness.D. His friends.5. Which of the following best desc
26、ribes the author?A. Traditional.B. Determined.C. Humorous.D. Generous.6. What is the biggest benefit of the authors running?A. Regaining his confidence.B. Losing his weight.C. Playing with his brothers.D. Joining other activities.7. Why do you think the author wrote this passage?A. To recall his lif
27、e in college.B. To show his gratitude to his parents.C. To emphasize the importance of friendship.D. To share his experience of dealing with hardship.【答案】4. C 5. B 6. A 7. D【解析】【分析】本文是一篇记叙文。作者上了大学,因为社交能力差没有朋友,于是那天晚上决定出去跑步,一直坚持了好几个月,不仅治愈了自己的抑郁而且让自己恢复了自信。最后表达希望自己的经历能对和他有类似经历的人有帮助。【4题详解】推理判断题。根据第一和第二段的
28、内容,尤其第二段的“But I remember having this large cake and absolutely no one to share it with. I ended throwing out the cake after having one piece, with about 90 % of it leftover. That night I was depressed that I decided to go outside to the freezing temperature of the winter and run.”(但我记得哪个诺大的蛋糕却没人一起分享
29、。我吃了一点,就把剩下的全给扔了。那天晚上我情绪很低落,所以决定在那个寒冷的夜晚出去跑步)可知,大约20个月前,作者上了大学,因为社交能力差没有朋友。甚至在19岁生日妈妈给作者送了一个很大的蛋糕也没人与作者分享,于是那天晚上决定出去跑步。由此推知,作者是因为孤独才去跑步的。故选C。【5题详解】推理判断题。根据第三段中的“The continued for about 2 months until I finally worked up the courage to go to the gym, where I started swimming again as I used to in hig
30、h school. A month went by and I started lifting weights and continually running.”可知,作者在晚上跑步坚持了大约2个月,直到自己终于鼓起勇气去健身房。在那里作者开始游泳,就像在高中一样。一个月过去了,作者开始举重并继续跑步。由此可判断出作者是一个有决心的,坚定的(determined)人。故选B。【6题详解】细节理解题。根据第四段“Looking back I can see that exercise helped cure my depression but it didnt only do that. At
31、the gym I met new friends and back at my dorm I grew confidence”可知,作者坚持好几个月的跑步,不仅治愈了自己的抑郁而且让自己恢复了自信。故选A。【7题详解】推理判断题。 最后一段最后一句“I hope this helps someone who may be or have been in a similar situation.”(我希望这能帮助那些可能处于类似情况的人。)可推知,作者写这篇文章就是与他人分享自己应对这个困难的经历。故选D。CTen years ago, I set out to examine luck. I
32、 wanted to know why some people were always in the right place at the right time, while others consistently experienced ill fortune. I placed advertisements in national newspapers asking for people who felt consistently lucky or unlucky. Hundreds of extraordinary men and women volunteered for my res
33、earch. Over the years I have interviewed them, monitored their lives and had them take part in various experiments.In one of the experiments, I gave both lucky and unlucky people a newspaper, asking them to look through it and tell me how many photographs were inside. I had secretly placed a large m
34、essage halfway through the newspaper, saying, “Tell the experimenter you have seen this and you will win $50.” This message took up half of the page and was written in type that was more than two inches high. It was staring everyone in the face, but the unlucky people tended to miss it and the lucky
35、 people tended to spot it.Unlucky people are generally more nervous than lucky people, and this anxiety affects their ability to notice the unexpected. As a result, they miss opportunities because they are too focused on looking for something else. They go to gatherings concentrating on finding thei
36、r perfect partners and miss opportunities to make good friends. They look through newspapers determined to find certain types of job advertisements and miss other types of jobs.Lucky people are more relaxed and open, and therefore see what is there rather than just what they are looking for. My rese
37、arch eventually showed that lucky people are skilled at noticing opportunities, make lucky decisions by listening to their intuition (直觉), are open to new experiences, and adopt a never-say-die attitude that transforms bad luck into good luck.8. Whats the purpose of the authors research?A. To discov
38、er what luck means to people.B. To find lucky people and unlucky people.C. To distinguish between good luck and bad luck.D. To figure out why people are always lucky or unlucky.9. Why did the unlucky people miss the message in the experiment?A. There was too much information to be read in detail.B.
39、They were too focused on looking for photographs.C. It took too much time to go through newspapers.D. The words were too small to be noticed.10. What leads to lucky peoples good fortune?A. Their ability to spot opportunities.B. Their ability to become relaxed.C. Their ability to communicate.D. Their
40、 ability to make friends.11. Whats the key message of the last paragraph?A. What lucky people are looking for.B. How lucky people generate good luck.C. What lucky people can do with opportunities.D How lucky people transform bad luck into good luck.【答案】8. D 9. B 10. A 11. B【解析】【分析】这是一篇说明文。作者通过研究,弄明白
41、了为什么有的人总是很幸运,而其他人总是很不幸。【8题详解】细节理解题。根据第一段中的“I wanted to know why some people were always in the right place at the right time, while others consistently experienced ill fortune”可知,作者想弄清楚为什么一些人总是很幸运,在正确的时间出现在正确的地点,而其他人却总是经历着不幸。故D选项正确。【9题详解】推理判断题。根据第三段中的“Unlucky people are generally more nervous than l
42、ucky people, and this anxiety affects their ability to notice the unexpected. As a result, they miss opportunities because they are too focused on looking for something else.”可知,不幸的人通常比幸运的人更紧张,而这种焦虑影响了他们注意到出乎意料的事情的能力。因此,他们错过了机会,因为他们过于专注于寻找其他东西。结合第二段中的实验可知,不幸的人错过了那个信息,因为他们把过多的注意力放到寻找照片上了。故B选项正确。【10题详
43、解】细节理解题。根据最后一段中的“My research eventually showed that lucky people are skilled at noticing opportunities, make lucky decisions by listening to their intuition (直觉), are open to new experiences, and adopt a never-say-die attitude that transforms bad luck into good luck.”可知,我的研究最终表明,幸运的人们会注意到机遇,通过倾听他们的直
44、觉来做出幸运的决定,乐于接受新的体验,并采取一种永不放弃的态度,把坏运气转化为好的运气。故结合选项,A选项切题:他们发现机遇的能力给他们带来了好运。【11题详解】主旨大意题。最后一段主要分析了幸运的人为什么总是很幸运的原因:他们善于注意到机遇,乐于接受新事物,永不放弃等等。故最后一段的中心为B选项:幸运的人是如何创造好运的。DIn 2015, a man named Nigel Richards memorized 386, 000 words in the entire French Scrabble Dictionary in just nine weeks. However, he do
45、es not speak French. Richards impressive feat is a useful example to show how artificial intelligence works real AI. Both of Richard and AI take in massive amounts of data to achieve goals with unlimited memory and superman accuracy in a certain field.The potential applications for AI are extremely
46、exciting. Because AI can outperform humans at routine tasks provided the task is in one field with a lot of data it is technically capable of replacing hundreds of millions of white and blue collar jobs in the next 15 years or so.But not every job will be replaced by AI. In fact, four types of jobs
47、are not at risk at all. First, there are creative jobs. AI needs to be given a goal to optimize. It cannot invent, like scientists, novelists and artists can. Second, the complex, strategic jobs executives, diplomats, economists go well beyond the AI limitation of single-field and Big Data. Then the
48、re are the as-yet-unknown jobs that will be created by AI.Are you worried that these three types of jobs wont employ as many people as AI will replace? Not to worry, as the fourth type is much larger: jobs where emotions are needed, such as teachers, nannies and doctors. These jobs require compassio
49、n, trust and sympathy which AI does not have. And even if AI tried to fake it, nobody would want a robot telling them they have cancer, or a robot to babysit their children.So there will still be jobs in the age of AI. The key then must be retraining the workforce so people can do them. This must be
50、 the responsibility not just of the government, which can provide funds, but also of corporations and those who benefit most.12. What is the main purpose of paragraph 1?A. To introduce the topic.B. To mention Nigels feat.C. To stress the importance of good memory.D. To suggest humans go beyond AI in
51、 memory.13. Which of the following best explains “outperform” underlined in paragraph 2?A. Be superior toB. Be equal toC. Be similar toD. Be related to14. Which of the following jobs is the most likely to be replaced?A. The writer.B. The shop assistant.C. The babysitter.D. The psychologist.15. What
52、does the text suggest people do about job replacement of AI?A. Limit the application of AI to a certain degree.B. Get more support from the government.C. Apply for the donation from companies.D. Upgrade themselves all the time.【答案】12. A 13. A 14. B 15. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了人工智能给人类带来了惊喜和挑战,挑战主要体现在人
53、工智能将在重复性工作上取代人类劳动力,但在大量需要创造性的工作领域,人工智能还无法胜任,人类无需过度恐慌。【12题详解】推理判断题。根据第一段内容,特别是Both of Richard and AI take in massive amounts of data to achieve goals with unlimited memory and superman accuracy in a certain field.可知,理查德和人工智能都需要大量的数据来实现目标,在某一领域拥有无限的内存和超人的准确性。由此可知,第一段就是为了引出人工智能这一文章话题。故选A。【13题详解】词义猜测题。根
54、据划线词后的provided the task is in one field with a lot of data it is technically capable of replacing hundreds of millions of white and blue collar jobs in the next 15 years or so.可知,如果这个任务是在一个有大量数据的领域从技术上讲,它有能力在未来15年左右取代数亿个白领和蓝领工作。由此可知,AI在数据处理方面优于人类。由此可知,划线词意为“优于、胜过”。故选A。【14题详解】推理判断题。根据第三、四、五段内容可知,AI在重
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
七年级语文下册 第六单元 课外古诗词诵读作业课件 新人教版.ppt
