2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 2 ICONIC ATTRACTIONS 单元检测(含解析)新人教版选择性必修第四册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT ICONIC ATTRACTIONS 单元检测含解析新人教版选择性必修第四册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 单元 检测 解析 新人 选择性
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(二).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AFamous modern Chinese buildingsBeijing International AirportThe first place most visitors see when they arrive in China is Beijing International Airport.The airport was constructed in the 1950s.It has an indoor garden,a childrens playground,and over 70 food busi
2、nesses in Terminal 3 alone.Shanghai World Financial CentreCompleted in 2008,SWFC took over 10 years to complete due to financial shortages and construction delays.Since its completion,it has won countless architectural awards.Tourists are welcome at SWFCs viewing platform,which at 474 metres above g
3、round is the worlds highest closed viewing platform.The Water CubeIt was constructed for use during the Beijing 2008 Summer Olympics.Now visitors can express surprise at the architecture of the building.They can enjoy the indoor atmosphere as well.Among the offerings of the Water Cube are a restaura
4、nt and bar,a shopping area,and Water World,a family water park.The Birds Nest,BeijingIt was designed mainly for the 2008 Summer Olympics.It can hold up to 80,000 people and has been used for a winter theme park.Nowadays,its main income is as a tourist attraction.It draws more than 20,000 tourists ev
5、ery day.National Centre for the Performing ArtsIt was completed in 2007.The building is surrounded by a manmade lake,requiring guests to enter via an underground hallway.It is home to an Opera Hall,Music Hall,and Theatre.【语篇解读】本文是一篇说明文,介绍了五个我国著名的现代建筑的情况。1Which of the following buildings was first co
6、nstructed?ABeijing International Airport.BShanghai World Financial Centre.CThe Water Cube.DThe Birds Nest,Beijing.A细节理解题。纵观全文,尤其是根据Beijing International Airport中的“The first place most visitors see when they arrive in China is Beijing International Airport.The airport was constructed in the 1950s.”可知
7、,大多数游客抵达中国时首先看到的是北京国际机场。这个飞机场建于20世纪50年代,是四个选项所列的建筑中最早建造的建筑。故选A。2Why was the construction of Shanghai World Financial Centre delayed?AIt needed more construction workers.BIt was short of money.CIt added an extra viewing platform.DIt faced too much terrible weather.B细节理解题。根据Shanghai World Financial Ce
8、ntre中“Completed in 2008,SWFC took over 10 years to complete due to financial shortages and construction delays.”可知,由于资金短缺,上海环球金融中心的修建延期了。故选B。3How does the Birds Nest operate daily?ABy renting the winter theme park.BBy increasing its opening time.CBy charging tourists for admission fees.DBy giving so
9、me live concerts.C细节理解题。根据The Birds Nest,Beijing中“Nowadays,its main income is as a tourist attraction.”可知,“鸟巢”向游客收取入场费来维持日常运作。故选C。BSince the very year I was born,South Jersey has been a part of me.Since both of my grandparents have lived in the area for many decades,my family has visited South Jerse
10、y yearly since 2014.Its warm and lively feel is very appealing to many families that are looking for an easy and fun getaway.Every summer we pile into the car and drive four hours away to the Seaview Hotel and Club,a wonderful place which is located in Galloway,20 minutes from the beach and boardwal
11、k(木板人行道)The Seaview is enticing and quite inexpensive as well,which is perfect for any family.The rooms are neat,and the breakfasts are a real attraction,even to adults.I have always loved going down to their lovely outdoor swimming pool in the mornings and then ordering a lunch from the Coastal Gri
12、lle,the hotels main restaurant.The Seaview is really great,and somewhere else is even more exciting.At the end of every day in South Jersey,my family always makes it an important goal to drive to the local beach and boardwalk,Ocean City.Ocean City is wonderful with great swimming,lots of pizza place
13、s,ice cream stands,and excellent rides and games.After dinner,we always check out “Gillians Pier”,the impressive and exciting,yet small amusement area located on the boardwalk.It is lots of fun to ride on the bumper car(碰碰车) and roller coaster and to taste softserve ice creams and cotton candy.Next
14、door,there is even a video arcade(游戏厅),so overall South Jersey is your classic family summer vacation.I would definitely recommend visiting,even just for a weekend,someday.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章通过讲述作者一家每年夏天去南泽西度过的美好且有趣的日子,来说明南泽西是一个很具吸引力的地方。4Why has the author visited South Jersey every year since 2014?AB
15、ecause it is by the sea.BBecause he was born there.CBecause it has beautiful scenery.DBecause it is his grandparents hometown.D细节理解题。根据第一段“Since both of my grandparents have lived in the area for many decades,my family has visited South Jersey yearly since 2014.”可知,作者自2014年以来之所以每年都去南泽西是因为那是他祖父母的家乡。故
16、选D。5What does the underlined word “enticing” in Paragraph 2 mean?ACrowded.BAttractive.CRemote.DDeveloped.B词义猜测题。根据画线词所在的句子“The Seaview is enticing and quite inexpensive as well,which is perfect for any family.”可知,这个酒店非常有吸引力而且也不贵,对于任何家庭来说都是极好的,结合句意尤其是perfect可推测画线单词应该意为“有吸引力的;迷人的”。故选B。6What is the aut
17、hors aim to describe his yearly tour to South Jersey?ATo show the attraction of South Jersey.BTo show his living conditions.CTo show its convenient to go to South Jersey.DTo show his preference for tourism.A推理判断题。根据第一段“Its warm and lively feel is very appealing to many families that are looking for
18、an easy and fun getaway.”可知,它的温暖和活跃的感觉对于正在寻找一个简单和有趣的适合度假的地方的许多家庭来说非常有吸引力。结合下文可知,作者写他们一家每年在南泽西度假的故事是为了证明南泽西很有吸引力。故选A。7What may be the best title for the text?AFun in South JerseyBMy Travelling LifeCA Famous Tourism SpotDMy Hometown,South JerseyA标题归纳题。通读全文,尤其是第一段提到的“Its warm and lively feel is very ap
19、pealing to many families that are looking for an easy and fun getaway.”和最后一段的“.so overall South Jersey is your classic family summer vacation.”可知,本篇文章主要谈到的就是南泽西的乐趣,A项最适合作文章标题。故选A。CNew South Wales,Australia,is setting up cameras as part of an effort to reduce the number of people preoccupied with wir
20、eless devices while they drive.It will be the first area in the world to use the technology to punish drivers distracted(分心) with telephone calls,social media or text messages.Road safety experts are concerned about the growing number of accidents involving drivers using smartphones on the states ro
21、ads.They say drivers who use phones while driving greatly increase their chances of being involved in an accident.The New South Wales government plans to place 45 Mobile Phone Detection Cameras across the state by December.Each phone detection unit contains two cameras.One camera takes pictures of a
22、 vehicles registration plate(牌照)A second camera looks through the front window of a car or truck to see what drivers are doing with their hands.The units use artificial intelligence to set aside drivers who are not touching their phones.Human beings then confirm if the pictures show illegal behaviou
23、r before notice is sent to the vehicles registered owner.A violation (违反) carries a fine of $232.Some cameras will be permanently set up on roadsides.Others will be moved,from time to time,around the state.Two fixed cameras took photographs of 8.5 million vehicles as part of a sixmonth test earlier
24、this year.The cameras took photos of more than 100,000 drivers with their hands on phones.One driver was using a phone and another electronic device,an Apple iPad,at the same time.Another driver had a passenger guide the vehicle while they both held phones,the state government said.【语篇解读】本文是一篇说明文,主要
25、讲述了澳大利亚新南威尔士州正在道路上设置摄像头,以减少开车时沉迷电子设备的人数。新南威尔士州将是世界上第一个用这项技术惩罚那些因电话、社交媒体或短信分心的司机的地区。8What is the purpose of setting up cameras in New South Wales?ATo keep records of the accidents.BTo promote the latest technology.CTo find illegal behaviour of the drivers.DTo force drivers to focus more on driving.D推
26、理判断题。根据第一段“New South Wales,Australia,is setting up.It will be the first area in the world to use the technology to punish drivers distracted with telephone calls,social media or text messages.”可知,澳大利亚新南威尔士州正在设置摄像头,以减少开车时沉迷电子设备的人数,并用这项技术惩罚那些因电话、社交媒体或短信而分心的司机,由此可知,新南威尔士州设置摄像头的目的是促使司机更专注于驾驶。故选D。9What c
27、an we infer from the second paragraph?ASmartphones are the main killers on the road.BAll accidents result from drivers using cell phones.CMeasures are badly needed to ban using phones while driving.DCarrying a smartphone while driving will cause an accident.C推理判断题。根据第二段内容可知,道路安全专家对越来越多的司机在州内道路上行驶时使用
28、智能手机而发生的事故表示关注。他们说,司机在开车时使用手机大大增加了事故发生的可能性。由此可知,新南威尔士州急需采取措施禁止开车时使用手机。故选C。10How does the phone detection unit function effectively?AIt corrects the drivers wrong behaviour.BIt has two cameras to record the plates.CIt sends notice to the legal driver autonomously.DIt combines artificial intelligence
29、with human efforts.D细节理解题。根据第四段中的“The units use artificial intelligence to set aside drivers who are not touching their phones.Human beings then confirm if the pictures show illegal behaviour before notice is sent to the vehicles registered owner.”可知,这些装置使用人工智能技术,将没有在开车时接触手机的司机排除。然后,在向车主发出警告之前,由人工确认
30、照片上是否有违法行为。因此,手机检测装置是把人工智能和人类的努力结合起来。故选D。11What did the sixmonth test show?AElectronic devices could help drivers indeed.BMany passengers helped operate the vehicles.CMany drivers used electronic devices while driving.DIt was common to be busy with two wireless devices.C细节理解题。根据最后一段“Two fixed camera
31、s took photographs of 8.5 million vehicles as part of a sixmonth test earlier this year.The cameras took photos of more than 100,000 drivers with their hands on phones.”可知,今年早些时候,作为为期6个月的测试的一部分,两个固定摄像头拍摄了850万辆汽车的照片。这两个摄像头拍摄到了10多万名驾驶员手里拿着手机的照片。 所以,六个月的测试显示了许多司机在开车时使用电子设备。故选C。DOlder women who walk a l
32、ittle over three kilometres each day might live longer than less active women of the same age,a new study suggests.Many Americans hoping to stay healthy set a daily goal of 10,000 steps,or about eight kilometres.They often have this goal because they are wearing electronic devices which set that tar
33、get,note researchers in the United States.Their findings appeared recently in the publication JAMA Internal Medicine.But it is not clear how much intensity(强度) or speed matters when counting the health benefits of every step,the researchers write.They add that 10,000 steps per day might not be the r
34、ight goal for everyone.For the study,researchers observed 17,000 women,all in their early 70s.They asked the women to wear accelerometers(加速度计) for at least four days.Accelerometers are small devices that measure the number of steps and the intensity of movement.The researchers followed up with the
35、women much later,around 4.3 years later,on average.Since the beginning of the study,504 women had died.Compared to women who took no more than 2,718 steps daily,the women who took at least 4,363 steps per day were 41 per cent less likely to die.“Even a modest quantity of steps is associated with low
36、er death rates,” said IMin Lee,the lead writer of a report on the study.The rate of stepping did not matter in these older women:it was the number of steps that mattered.The study had a few limitations.For example,the researchers only measured womens movements once,at the start of the study period.I
37、t is possible that the womens behaviours changed over time.Still,the results are “good news for older adults who may have difficulty walking at faster paces,” said Keith Diaz,a researcher at Columbia University.He was not involved in the study.“Any walking is better than nothing,” Diaz said by email
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384660.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2018-2019学年鲁人版高中语文必修三课件:第1单元 自读文本 项脊轩志 .ppt
