2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 2 SPORTS AND FITNESS模块综合检测(含解析)北师大版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT SPORTS AND FITNESS模块综合检测含解析北师大版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 FITNESS 模块 综合 检测
- 资源描述:
-
1、模块综合检测(二).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AInspiring young minds!TOKNOW Magazine is a big hit in the world of childrens publishing, bringing a unique combination of challenging ideas and good fun to young fans every month.Sounds too good to be true?Take a look onlineevidence shows that thousands of teach
2、ers and parents know a good thing when they see it and recommend TOKNOW to their friends.Happy Birthday All Year!What could be more fun than a gift that keeps coming through the letterbox every month? The first magazine with your gift message will arrive in time for the special day.SUBSCRIBE NOWAnnu
3、al SubscriptionEurope 55Rest of World 65Annual Subscription with Gift PackIncludes a Mammoth Map, a passport Puzzle Booklet, and SubscriptionEurope 60Rest of World 70Refund Policythe subscription can be cancelled within 28 days and you can get your money back.【语篇解读】本文是一篇广告。介绍了世界出版物中的大热门TOKNOW杂志,在文中作
4、者列出了这本杂志的特点及征订的费用。1Why is TOKNOW a special magazine?AIt entertains young parents.BIt provides serious advertisements.CIt publishes popular science fictions.DIt combines fun with complex concepts.D细节理解题。文章第一段“bringing a unique combination of challenging ideas and good fun to young fans every month”提到
5、TOKNOW独一无二地把富有挑战性的想法和巨大乐趣结合在一起,这就是它的特别之处,“It combines fun with complex concepts(它把乐趣和复杂的概念结合在一起)”。故选D。2How much should you pay if you make a 12month subscription to TOKNOW with gift pack from China?A55.B60.C65.D70.D细节理解题。根据文中“Annual Subscription with Gift Pack和Rest of World 70”可知带有礼包的年度征订欧洲之外的国家的价格是
6、70。故选D。3Subscribers of TOKNOW would get Afree birthday presentsBfull refund within 28 daysCmembership of the TOKNOW clubDchances to meet the experts in personB细节理解题。根据文中最后一段“Refund Policythe subscription can be cancelled within 28 days and you can get your money back.”可知你的订阅可以在28天内取消,并且可以得到退款。故B项正确。
7、BAlexis, 17, sat quietly in the passenger seat of her dads car.She let her eyes lazily scan, the landscape for wildlife.Then a deer came into view about 200 yards in front of them.“Dad, theres a deer there!” Alexis said.It was a male deer with sharp antlers(角) on each side of its head.As the car mov
8、ed closer, Alexis saw that the deers head was bent toward the ground.Then she heard a scream and saw an arm fly up near the deers head.Alexis realized the deer was attacking a woman.Sue, a 44yearold mother, had been out for her morning run.The deer followed her and edged closer.“I knew I was in trou
9、ble,” Sue says.She went to pick up a stick for selfdefense, and the deer charged.It lifted her with its antlers and threw her into the air.Sue could feel blood flew down her leg.Within seconds, the deer had pushed her off the road.When Alexis and her father pulled up, the deer was throwing Sue like
10、a doll.Alexis looked into the womans terrified eyes, and before her father had even stopped the car, the teenager jumped quickly out of the car and ran toward the deer.“I was kicking it to get its attention,” she says.Then her father, who had followed his daughter, pushed the deer away from the woma
11、n.Alexis helped Sue into the car, and then applied a piece of cloth to Sues injured leg.“Were going to get you to a hospital,” Alexis said.Then she heard her father shout loudly.He had been knocked to the ground.Alexis took hold of a hammer from the car and ran to where her father lay on his back.Sh
12、e beat the deers head and neck, but the blows didnt scare it away.“I was losing faith,” she says.“A couple more strikes, Alexis,” said her father.“You can do it.” Turning the hammer around, Alexis closed her eyes and beat the deers neck with all her strength.When she opened her eyes, the deer was ru
13、nning away.Alexis got in the drivers seat and sped toward the nearest hospital.After Sue was treated, she tearfully thanked her rescuers.“You expect a teenage girl to get on the phone and call for help,” she says, “not to beat up a deer.”【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章介绍了Sue被一头公鹿袭击,形势非常危险,Alexis和爸爸来救她,但是爸爸受了伤,失血严
14、重,这时是Alexis用自己的勇气赶走了公鹿,救了Sue和她爸爸。4What was Sue doing when she was attacked by the deer?AShe was driving home.BShe was resting on the road.CShe was taking exercise.DShe was feeding wild animals.C细节理解题。根据第二段中的“Sue, a 44yearold mother, had been out for her morning run.”可知选C。5The underlined word “edged”
15、 in Paragraph 2 probably means “ ”AchangedBcutCattackedDmovedD词义猜测题。根据第二段中“Alexis realized the deer was attacking a woman.Sue, a 44yearold mother, had been out for her morning run.The deer followed her and edged closer.(Alexis意识到那只鹿正在攻击一个女人。Sue,一个44岁的母亲,已经出去晨跑了。鹿跟着她,慢慢地靠近)”由此推知画线词的意思是“移动”,故选D。6What
16、did Alexis do to save Sue?AShe pushed the deer away.BShe hit the deer with her feet.CShe drove the car to hit the deer.DShe beat the deer with a hammer.B推理判断题。第三段中“I was kicking it to get its attention,”she says.可知,选B。7Which of the following words can best describe Alexis?AStrong.BCruel.CEnergetic.D
17、Brave.D推理判断题。纵观全文,整个故事讲述了Alexis 和父亲一起在野外开车时,遇到素不相识的Sue 被公鹿攻击,危急时刻,父女二人合力救出了Sue,并把她送到医院,故选D。CHuman beings have used tools for a very long time.In some parts of the world you can still find tools that people used more than two million years ago.They made these tools by hitting one stone against anothe
18、r.In this way, they broke off pieces from one of the stones.These chips of stone were usually sharp on one side.People used them for cutting meat and skin from dead animals, and also for making other tools out of wood.Human beings needed to use tools because they did not have sharp teeth like other
19、meat eating animals, such as lions and tigers.Tools helped people to get food more easily.Working with tools also helped to develop human intelligence.The human brain grew bigger, and human beings began to invent more and more tools and machines.The stone chip was one of the first tools that people
20、used, and perhaps it is the most important.Some scientists say that it was the key to success of mankind.Since 1960 a new kind of tool has appeared.This is the silicon chip (硅芯片)It is smaller than a finger nail, but it can store lots of information.It is an electronic brain.Every year these chips ge
21、t cleverer, but their size gets smaller, and their cost gets less.They are used in watches, calculators and intelligent machines that we can use in many ways.In the future we will not need to work with tools in the old way.Machines will do everything for us.People will have plenty of spare time.But
22、what will they do with it?Human beings used stone chips for more than two million years, but human life changed very little in that time.We have used silicon chips for only a few years, but life is changing faster every day.What will life be like twenty years from now? What will the world be like tw
23、o million years from now?【语篇解读】本文讲述了工具对人类社会发展的重要作用。首先锋利的石头片帮助人类度过了早期的艰苦岁月,然后电子芯片的发明给人类生活带来巨大的变化。科技的强大和发展的迅速使人们很难预测未来是什么样子的。8From Paragraph 1, we can know Awhy early human beings cut skin from dead animalsBhow early human beings discovered the toolsCwhat early human beings used the tools forDwhat foo
24、d early human beings storedC细节理解题。根据第一段中“People used them for cutting meat and skin from dead animals, and also for making other tools out of wood.”可知,从本段中我们可以知道早期的人类使用工具的目的,选C。9The stone chip is thought to be the most important tool because it A was very important to the development of mankindBled
25、to the invention of machines in the early timeCdeveloped cooking abilities of mankindDwas one of the first tools of mankindA细节理解题。根据文章第二段尾句“Some scientists say that it was the key to the success of mankind.”可知,“stone chip”对于人类的发展起到了非常重要的作用,故选A。10The silicon chip is mentioned in the passage to Ashow
26、the changes of toolsBintroduce a new kind of toolCgive an example of using toolsDcompare the effects of two kinds of toolsD推理判断题。第四段“Human beings used stone chips for more than two million years, but human life changed very little in that time.We have used silicon chips for only a few years, but lif
27、e is changing faster every day.(人类用石头超过了二百万多年,但是那时候人类的生活发生的变化很小。我们已经用硅芯片只使用了几年,但是生活变化很快)”,与D选项“compare the effects of two kinds of tools”意思表达相符。故选D。11At the end of the passage the author seems to suggest that life in future is Aout of orderBless colorfulChard to predictDfull of meaningsC推理判断题。在文章最后一
28、段中作者说人类在过去的几百万年时间里一直使用“stone chip”,人类社会发生的变化很小,而我们使用“silicon chips”才不过几年,生活却发生了巨大的变化。于是作者发出了疑问:“二十年后的生活会是什么样子的呢?”,“二百万年后的世界又会是什么样子呢?”,表明将来的生活无法预料,这与选项C意思表达相符。DEven as Google plans to test its fleet(车队)of selfdriving cars on public roads this summer, its business model remains a bit of a mystery.By 2
29、025, as many as 250,000 selfdriving vehicles could be sold each year globally, according to a study by an industry research firm.“Vehicles that can take anyone from A to B at the push of a button could transform mobility for millions of people,” said Chris Urmson, director of Googles selfdriving car
30、 project.For now, Google has no plans to sell any of its selfdriving cars.They are strictly for research.But they will hit public roads this summer near Googles headquarters in Mountain View, California.Previous testing has taken place only on closed courses.The cars are built to operate without a s
31、teering wheel, accelerator(油门) or brake pedal.“Our software and sensors do all the work,” Urmson said.“The vehicles will be very basicwe want to learn from them and adapt them as quickly as possiblebut they will take you where you want to go at the push of a button.” The prototypes(雏形) are the first
32、 of a 100car fleet the tech giant is building.In the long run, Urmson sees a future of safer roadsthe majority of auto accidents are caused by human errorand fewer traffic jams.Robotic cars could also shuttle people who cant drive because of age or illness.Google has said that selfdriving cars could
33、 launch new business models in which people buy the use of vehicles they dont own.The company has already tested other types of selfdriving cars on public streets, including modified Lexus sportutility vehicles, under a special permit program by the California Department of Motor Vehicles that requi
34、res a human driver at the controls.The state has issued six other companies permits to operate such cars, including Delphi, MercedesBenz, Volkswagen, Tesla, Bosch and Nissan.The vehicles that will be tested on open roads this summer will have removable steering wheels, accelerator and brake pedals t
35、o allow “safety drivers” to take control if needed.Google says the cars are safe.The vehicles have sensors that “can detect objects out to a distance of more than two football fields in all directions, which is especially helpful on busy streets with lots of intersections,” Urmson said.“Were looking
36、 forward to learning how the community understands and interacts with the vehicles, and to uncovering challenges that are unique to a fully selfdriving vehicle,” Urmson said.【语篇解读】本文介绍了Google公司开发的自我驾驶汽车使用控制软件和感应器让汽车从较远的距离感应到物体的移动,控制车速以确保交通安全。这种新型汽车已经经历了检测,未来很快就将投入使用。12The passage informs us that sel
37、fdriving cars .Awill probably decrease traffic jamsBhave already passed necessary testsChave been purchased by some companiesDwill be able to communicate with driversA推理判断题。根据文章最后一段前两句“Google says the cars are safe.The vehicles have sensors that can detect objects out to a distance of more than two
38、football fields in all directions, which is especially helpful on busy streets with lots of intersections,”可知Google说这些汽车很安全,可以从很远的距离就感应到物体的存在,这对于交通安全很有帮助。再根据第四段第一句“In the long run, Urmson sees a future of safer roadsthe majority of auto accidents are caused by human errorand fewer traffic jams.”可知Ur
39、mson认为大部分的事故都是人为导致的,而自动驾驶的汽车事故很少会更加安全。故A正确。13According to Chris Urmson, Asoftware and sensors are vital for selfdriving carsBselfdriving cars can give driving orders to humansCselfdriving cars are specially designed for the elderlyDordinary vehicles will be replaced by selfdriving carsA细节理解题。根据第三段前两
40、句“The cars are built to operate without a steering wheel, accelerator(油门)or brake pedal.Our software and sensors do all the work, Urmson said.”可知自动驾驶的汽车中的软件和感应器可以完成很多工作,这说明这种软件和感应器非常重要。故A正确。14The underlined word “intersection” in the last paragraph probably means AaccidentsBbuildingsCcrossingsDvehic
41、lesC词义猜测题。根据最后一段第二句“The vehicles have sensors that can detect objects out to a distance of more than two football fields in all directions, which is especially helpful on busy streets with lots of intersections,(这种新型车辆可以感应到很远之外的物体,这一点对于有很多交叉路口的忙碌的街道上是很有帮助的)”。所以intersections指“crossings”,故C项正确。15What
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384722.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
