2021-2022学年新教材高中英语 Unit 4 Breaking boundaries 单元素养提升(含解析)外研版选择性必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit Breaking boundaries 单元素养提升含解析外研版选择性必修第二册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 单元 素养 提升 解析
- 资源描述:
-
1、单元素养提升(四) Unit 4. 单词拼写1. The river is the boundary(边界)between the two countries. 2. The questions put forward at the meeting are of vital(极其重要的)importance. 3. The guard will be relieved(换班) at midnight in our neighborhood. 4. So, it may be only a minority(少数) of young people who play classical instr
2、uments, but when it comes to enjoying classical music, it depends on the piece of music. 5. A clinic(诊所)is a building where people go to receive medical advice or treatment. 6. The government is urging Japans firms to collaborate(合作)with foreigners. 7. He lifted up his little son, and mounted(使骑上马)h
3、im on the horse. 8. The civilian(平民的)safety must be guaranteed. 9. They had to endure(忍受) unbearable pain on their own because even the doctor couldnt get close to them. 10. To our sorrow, her son died on the battlefield(战场). . 选词填空take a chance, in vain, in memory of, regardless of, step into ones
4、shoes, be caught up in, put. . . at risk, bring forth, look to, be dedicated to1. Success in business is simply a matter of knowing when to take a chance. 2. We cant ask him to put himself at risk like that. 3. We were caught up in the excitement of the crowd. 4. The library was built in memory of t
5、he scientist. 5. Dont bring forth such a unreasonable demand to me. 6. When he retires as chairman, his son will step into his shoes. 7. Many people are looking to the new government to reduce unemployment. 8. Professor Chan is dedicated to public and academic service. 9. They tried in vain to frigh
6、ten him with threats. 10. He went to the rescue of a drowning child regardless of his personal safety. . 根据汉语提示完成句子1. We were late, and against all odds (突破万难)we still caught the train because its departure was delayed by ten minutes. 2. I am convinced that he is far cleverer than most men, not to m
7、ention (更不必说)my wife. 3. Parents, of course, will do everything they could /what they could(尽他们所能)to defend their children from harm. 4. It is vital/important that (重要的是)we should be kept informed of all developments. 5. I hear the popular song being sung(听流行歌曲正在被唱) in the next door. . 阅读理解A(2021温州高
8、二检测)High school biology teacher Kelly Chavis knew smartphones were a problem in her class. But not even the students realized how much of a problem the devices were until Chavis did an in-class experiment. For one class period, students used a whiteboard to count every Snapchat, Instagram, text, cal
9、l that appeared on their phones. Chavis is among a growing number of teachers, parents and health experts who believe that smartphones are now partly to blame for increasing the levels of student anxiety. “One girl, just during the one hour, got close to 150 Snapchat notifications. 150! ” she said.
10、Jean Twenge, a psychology professor at San Diego State University in California, said it is not a coincidence that youth mental health issues have risen with the number of phones. “This use of phones has led to a loss of sleep and face-to-face interactions necessary for their growth, ” she said. Res
11、earchers are still not sure whether phones cause student depression or depression causes phone use. But nearly 60 percent of parents said they worry about the influence of social media on their childs physical and mental health. Both schools and parents are starting to take steps to deal with the pr
12、oblem. Many public schools pay outside companies to watch students social media activity for signs of anxiety. Other schools invite in yoga teachers and comfort dogs to help calm students. 【文章大意】本文是一篇议论文。作者通过Kelly Chavis的课堂实验展示了智能手机对学生的影响, 并引用一些专业人士的观点来支持个人的论证, 继而说明了学校就学生使用手机问题应采取的措施。1. Whats the pu
13、rpose of Chaviss experiment? A. To see how many students have smartphones. B. To find out how popular her students are. C. To show smartphones influence teenagers greatly. D. To tell her students how to use smartphones wisely. 【解析】选C。细节理解题。根据第一段的“But not even the students realized how much of a prob
14、lem the devices were until Chavis did an in-class experiment. ”和下文可知, 直到查维斯在课堂上做了一个实验, 学生们才意识到这些设备有多大的问题: 焦虑、睡眠不足等问题, 故查维斯的实验目的是想去展示手机对青少年的影响很大, 故选C项。 2. How did Kelly Chavis feel about the result? A. Shocked. B. Excited. C. Satisfied. D. Frightened. 【解析】选A。推理判断题。根据第二段内容, 越来越多的老师、家长和健康专家认为, 学生的焦虑程度越
15、来越高, 部分原因是智能手机造成的, 查维斯就是其中之一。一个女孩在一个小时内收到了近150条Snapchat通知。150条! 可知Chavis对于实验的结果是非常震惊的, 故选A项。 3. Which of the following is true according to Jean Twenge? A. Students are now under great stress. B. Students spend too much money on smartphones. C. Over-using phones cause drops in students grades. D. Ov
16、er-using phones may harm students body and mind. 【解析】选D。推理判断题。根据第三段的“it is not a coincidence that youth mental health issues have risen with the number of phones. ”可知Jean Twenge认为过度使用手机可能会伤害学生的身心。故选D项。 4. What might be talked about if the passage is continued? A. How other schools deal with students
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384872.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
部编版九年级语文下册:第六单元 20 曹刿论战-课件.ppt
