2021-2022学年新教材高中英语 课时素养检测六 Unit 1 Teenage Life Period 2(含解析)新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 课时素养检测六 Unit Teenage Life Period 2含解析新人教版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 课时 素养 检测 解析
- 资源描述:
-
1、课时素养检测 六Unit 1Period 2. 阅读理解ADear Dad, Today, I spent a lot of time selecting and reading the Fathers Day cards at the shopping mall. They all had a special message that in some way or another reflected how I feel about you. Yet it occurred to me that not a single card said what I really wanted to s
2、ay to you. Youll soon be 84 years old. Dad, and you and I will have had 55 Fathers Days together. I havent always been with you on Fathers Day, but Ive always been with you in my heart. You know, Dad, there was a time when we were separated by the generation gap(代沟). You stood on one side of the Gre
3、at Divide and I on the other. The Father-Daughter Conflict shifted into high gear(挡) when you taught me to drive the old Dodge while I decided I would drive the Chevy whether you liked it or not. To my surprise, when the police officer sent me home after you reported the Chevy stolen, you were so to
4、lerant(宽容的) about it because I had thought that would probably be the worst night of my life. Our relationship greatly improved when I married a man you liked, and things really turned around when we began making babies right and left. Somewhere along the line, the generation gap disappeared. I supp
5、ose I saw us and our relationship as aging together, rather like a fine wine. But the strangest thing happened last week. I was at a stop sign and I watched as you turned the corner in your car. It didnt immediately occur to me that it was you because the man driving looked so elderly and weak behin
6、d the wheel of that huge car. Perhaps I saw your age for the first time that day. I guess what Im trying to say, Dad, is what every son and daughter wants to say to their Dad today. Honoring a father on Fathers Day is about respect and sharing and acceptance and tolerance and giving and taking. Its
7、about loving someone more than words can say, and its my wish that it never had to end. I love you, Dad. Love, Jenny【语篇概述】本文是珍妮在父亲节这天写给爸爸的信, 信中提到了她和爸爸之间的往事并向爸爸表达感谢。1. How did Jenny probably feel on the night she was sent home by the police? A. Guilty. B. Nervous. C. Frightened. D. Disappointed. 【解析】
8、选A。推理判断题。根据第三段中的“To my surprise, when the police officer sent me home after you reported the Chevy stolen, you were so tolerant about it because I had thought that would probably be the worst night of my life. ”可知, 珍妮认为那可能是她一生中最糟糕的一个夜晚, 但当警察送她回家后, 爸爸表现得很宽容, 这让她感到很惊讶, 由此可知, 爸爸的宽容可能会让珍妮感到很内疚。2. We can
9、 learn from the text that Jenny and her father _. A. have been getting along very wellB. kept in touch by writing to each otherC. are separated due to the generation gapD. had a hard time understanding each other【解析】选D。细节理解题。根据第二段中的“You know, Dad, there was a time when we were separated by the gener
10、ation gap. You stood on one side of the Great Divide and I on the other. ”可知, 有一段时间, 珍妮和爸爸之间有很深的代沟, 很难理解对方。3. Why did Jenny feel strange when she saw her father last week? A. She didnt expect to meet with him there. B. She seldom saw him driving that huge car. C. She had never realized his being old
11、 and weak. D. She had never seen him driving so slowly before. 【解析】选C。细节理解题。根据倒数第三段中的“It didnt immediately occur to me that it was you because the man driving looked so elderly and weak behind the wheel of that huge car. ”可知, 上周珍妮看见爸爸时感觉很奇怪是因为她以前从未意识到爸爸年事已高、身体虚弱。4. Jenny wrote her father this letter
12、 to _. A. express her gratitude to himB. tell him about their conflictsC. say sorry for her being stubbornD. remind him of the early incident【解析】选A。推理判断题。根据最后一段内容I love you, Dad. 可知, 珍妮在父亲节这天给爸爸写这封信是为了表达对爸爸的感谢。BYou might jump at the opportunity to sign up for a youth sports team because playing spor
13、ts comes with a large number of benefits for children who are ready and willing to play. However, about 70 percent of kids end up quitting sports by the time they are 13, mainly because they arent enjoying the sport anymore, according to the Family Education Network. Weigh the pros and cons of youth
14、 sports and learn how to prevent potential problems before you sign your child up for a team. Children who play organized sports have a greater chance to increase their physical skills and social skills than their nonathletic(不运动的)peers. Organized youth sports also have health and safety rules, meth
15、ods for selecting children based on their readiness, methods of fair team selection and means of matching competitors, according to the American Academy of Pediatrics. Children who play organized youth sports also get a better chance to take part in physical activities, which can reduce their risk o
16、f weight-related health problems such as heart disease and diabetes(糖尿病). However, children who are forced to play sports before they are physically and cognitively(认知上地)ready can become injured and frustrated and develop low self-respect. Children who begin playing sports early dont develop basic m
17、otor skills such as kicking and hitting any earlier than their peers, so parents shouldnt expect their children to excel in a skill based on practice alone, according to the American Academy of Pediatrics. Moreover, parents and coaches who become too involved in youth sports can turn the love of the
18、 game into a serious athletic competition between teams and even teammates. The use of trophies(奖品) and MVP awards is just one example of adults turning an enjoyable game into a method of one-upmanship(高人一等的作风). Parents who lose sight of the purpose of youth sports might only encourage their childre
19、n to practice harder and run faster instead of encouraging them to enjoy the sport. 【语篇概述】本文主要讲述了孩子参加体育运动有利有弊。5. For whom is the text most probably written? A. Advertisers. B. Kids. C. Parents. D. Coaches. 【解析】选C。细节理解题。由第一段最后Weigh the pros and cons of youth sports and learn how to prevent potential
20、problems before you sign your child up for a team. 可知, 这篇文章最可能是写给父母的。6. What is the purpose of this text? A. To encourage parents to play sports with their kids. B. To introduce a famous youth sports team. C. To persuade parents to encourage their kids. D. To tell parents the pros and cons of youth
21、sports. 【解析】选D。主旨大意题。文章属于总分结构, 第一段总说, 少年体育运动有优点也有缺点。第二段说有组织的少年体育运动的优点, 第三段写过早让孩子锻炼的缺点。所以写作的目的就是让父母知道少年体育运动的优点和缺点。7. The second paragraph is mainly about _. A. health and safety rules about sportsB. the pros and cons of youth sportsC. disadvantages of youth sportsD. advantages of youth sports【解析】选D。段
22、落大意题。根据第二段说有组织的少年体育运动的优点可知答案。8. Which of the following is TRUE? A. Most kids quit sports because they have to do homework. B. Children arent likely to become injured and frustrated. C. Parents should encourage their kids to enjoy the sport. D. Playing sports is sure to solve weight-related problem.
23、【解析】选C。细节理解题。本题可以用排除法选择。从第一段However, about 70 percent of kids end up quitting sports by the time they are 13, mainly because they arent enjoying the sport anymore. 看出A错误。根据第三段第一句However, children who are forced to play sports before they are physically and cognitively ready can become injured and fr
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385676.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2018版高中语文人教版中国文化经典研读课件:第九单元 相关读物 .ppt
